Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
16:54 uur

Nieuw doopcharter moet alle Leuvense studentenverenigingen mee in bad trekken

De Standaard

22/06/2022 - 21:27

Leuven heeft een nieuw charter klaar dat de regels bij studentendopen aanscherpt. ‘Ik verwacht niet dat iemand zal weigeren om te tekenen.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. En wat staat er dan in het doopcharter van Leuven? (11/12/2018 - De Standaard)
  De Leuvense rector en de studentenverenigingen zijn trots op het nieuwe, aangescherpte doopcharter dat regelt wat er kan en niet kan bij studentendopen. Zo mag de organisator van de studentendoop geen alcohol gebruiken. En moet elke opdracht bedacht zijn ‘met gezond verstand’. Elke deelnemer mag alcohol weigeren.
  [naar artikel]
 2. Dit doet UHasselt om excessen bij studentendopen tegen te gaan: “Doopcharter niet tekenen? Geen centen” (07/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Sanda D. (20), burgerlijk ingenieur-student aan de Leuvense universiteit, is na een nachtelijke doop van studentenclub Reuzegom in de bossen van Vorselaar, nog altijd in levensgevaar. “Bijzonder jammer en tegelijk onverantwoord wat er gebeurd is”, zegt student Stijn Dilissen, coördinator van alle studentenverenigingen aan UHasselt. “In afspraak met onze universiteit houden de verenigingen zich aan een doopcharter. Daardoor is het onmogelijk dat zoiets bij ons kan gebeuren.”
  [naar artikel]
 3. Vlaams doopcharter voor studentenclubs zet 'respect' centraal (30/04/2019 - VRT NWS)
  In Gent is het Vlaams doopcharter voor studentenorganisaties voorgesteld. Na de dood van een student tijdens de doop van een Leuvense studentenclub, werkte Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) een nieuw charter uit. Het Vlaams doopcharter zet respect centraal.
  [naar artikel]
 4. Leuvens doopcharter aangepast: schachtenverkoop behoort definitief tot het verleden (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De verkoop per opbod van nieuwe studenten, de zogenaamde schachtenverkoop, wordt in Leuven definitief afgeschaft. Dat staat in het nieuwe doopcharter, dat werd ondertekend door de Leuvense studentenkringen, alle Leuvense hogescholen en universiteiten, het stadsbestuur en de politie. In de plaats komen er alternatieven, zoals de toewijzing van een ouderejaarspeter of -meter.
  [naar artikel]
 5. Leuvens doopcharter aangepast: schachtenverkoop behoort definitief tot het verleden (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De verkoop per opbod van nieuwe studenten, de zogenaamde schachtenverkoop, wordt in Leuven definitief afgeschaft. Dat staat in het nieuwe doopcharter, dat werd ondertekend door de Leuvense studentenkringen, alle Leuvense hogescholen en universiteiten, het stadsbestuur en de politie. In de plaats komen er alternatieven, zoals de toewijzing van een ouderejaarspeter of -meter.
  [naar artikel]
 6. Stad Leuven en KU Leuven zien nieuw doopcharter niet zitten (30/03/2019 - De Standaard)
  De Leuvense studentenclubs willen een eigen doopcharter lanceren als reactie op de eis van de KU Leuven om het originele charter te ondertekenen. Die eis kwam er na het overlijden van een student na een doop van Reuzegom.
  [naar artikel]
 7. KU Leuven roept op voorlopig geen studentendopen te organiseren (11/12/2018 - De Tijd)
  10:25 Rector Luc Sels vraagt alle studentenverenigingen om ook het aangescherpte doopcharter te ondertekenen.
  [naar artikel]
 8. Leuvens doopcharter aangepast: schachtenverkoop behoort definitief tot het verleden (13/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De verkoop per opbod van nieuwe studenten, de zogenaamde schachtenverkoop, wordt in Leuven definitief afgeschaft. Dat staat in het nieuwe doopcharter, dat werd ondertekend door de Leuvense studentenkringen, alle Leuvense hogescholen en universiteiten, het stadsbestuur en de politie, luidt het woensdag in een persbericht. In de plaats komen er alternatieven, zoals de toewijzing van een ouderejaarspeter of -meter.
  [naar artikel]
 9. 30-tal studentenclubs ondertekent doopcharter KU Leuven niet (01/03/2019 - VRT NWS)
  28 jongensclubs hebben het doopcharter van de KU Leuven niet ondertekend. Dat laten de KU Leuven en LOKO weten, de koepelorganisatie van alle Leuvense studenten. Naar aanleiding van een dodelijke studentendoop vorig jaar hadden alle studentenclubs nochtans zelf gezegd dat ze het charter zouden ondertekenen.
  [naar artikel]
 10. Rector KULeuven wil momenteel studentendopen verbieden (11/12/2018 - De Standaard)
  De Leuvense rector Lus Seels roept studentenverenigingen op om tot nader order studentendopen volledig te verbieden. ‘We hebben het doopcharter nog aangescherpt en roepen de studentenclubs vandaag bij ons, in een laatste kans om het charter te ondertekenen’, zei hij in De Ochtend.
  [naar artikel]
 11. Circa 50 Leuvense studentengroepen veroordelen doopincident (07/12/2018 - Metro)
  Circa 50 Leuvense faculteitskringen en andere studentenverenigingen die aangesloten zijn bij de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) veroordelen in een gezamenlijke mededeling “het onverantwoorde gedrag van studentenclub Reuzegom” tijdens een doop afgelopen woensdag in Vorselaar waarbij een student van de KU Leuven in coma geraakte en nadien overleed. “We zijn zwaar geschokt en distantiëren ons nadrukkelijk van deze club en alle andere verenigingen die zulke praktijk tolereren, aangezien zij niet de normen en waarden uitdragen waar wij als Leuvense studenten voor staan. Het feit dat deze studentenclubs het in 2013 door de politie, LOKO en Leuvense onderwijsinstellingen opgesteld doopcharter niet willen tekenen kan voor ons absoluut niet door de beugel. Aan dooppraktijken die zich beroepen op een loutere carte blanche moet een einde komen”, aldus de studentenorganisaties. De organisaties wijzen erop dat in dit doopcharter veiligheid, sociale evidenties en menselijke waardigheid centraal staan en dat er zich sindsdien geen incidenten meer hebben voorgedaan bij organisaties die het ondertekenden. “Wij hopen dat dit doopincident een breuklijn vormt in mentaliteit en bereidwilligheid tot samenwerking van deze verenigingen en roepen hen allen op om het charter te ondertekenen zodat gelijkaardige incidenten zich nooit meer herhalen”. bron: Belga Het bericht Circa 50 Leuvense studentengroepen veroordelen doopincident verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Jongensclubs weigeren doopcharter te ondertekenen dat ongevallen moet voorkomen (01/03/2019 - De Morgen)
  Rector Luc Sels is teleurgesteld dat de jongensclubs het doopcharter, dat ongevallen bij studentendopen moet voorkomen, vooralsnog niet ondertekenen. De studentenkringen en de meisjesclubs doen dat wel. De jongensclubs laten weten dat ze bezig zijn aan “een interne regelgeving”. Het doopcharter kwam er na de fatale afloop van een doop van studentenclub Reuzegom in december 2018. Die club is ondertussen ontbonden.
  [naar artikel]
 13. Leuvense studentenclubs ondertekenen aangescherpt doopcharter (11/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een gesprek met de Leuvense rector Luc Sels hebben vertegenwoordigers van de 27 studentenclubs die aangesloten zijn bij het Seniorenkonvent...
  [naar artikel]
 14. “De mannen van belang die ‘zuppen’ en ‘poepen’”: Leuvense mannelijke ‘hoogstudentenclubs’ blijven ondanks Reuzegom vasthouden aan oude gewoonten (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Onafhankelijke studentenclubs zijn vaak brutaler en rechtser en trekken een ander publiek aan dan faculteitskringen. Ze voelen zich vaak verheven boven andere studenten.” Dat zegt voormalig rector van de KU Leuven Rik Torfs. De universiteit wil met een nieuw doopcharter definitief komaf maken met vernederende studentendopen. Maar daar gaan verschillende mannelijke hoogstudentenclubs niet mee akkoord. Wie zijn die clubs die eerstejaarsstudenten behandelen als onderdanen, hoewel ze in 2019 het doopcharter hebben ondertekend? Wij doken in het studentenleven en gingen op zoek naar de ‘schachtentemmers’ en ‘sportführers’.
  [naar artikel]
 15. Seniorenkonvent gaat overstag voor doopcharter KU Leuven (01/04/2019 - De Standaard)
  De KU Leuven drong er de voorbije weken bij alle studentenclubs op aan om het algemene doopcharter te ondertekenen. Na de vrouwenclubs gaan nu ook de mannenclubs akkoord.
  [naar artikel]
 16. Rector KU Leuven na ongeval met Edegemse student tijdens doop: “Goedkeuring doopcharter prioriteit” (07/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “We zullen de studenten van Reuzegom, die de uit de hand gelopen studentendoop in Vorselaar organiseerden, ter verantwoording roepen, maar de absolute prioriteit ligt momenteel bij de ondertekening van het doopcharter door alle studentenclubs.” Dat stelt de Leuvense rector Luc Sels vrijdag vanuit Tokio in reactie op het feit dat een KUL-student uit Edegem woensdagavond in kritieke toestand geraakte tijdens een door de studentenclub Reuzegom georganiseerde doop.
  [naar artikel]
 17. Rector Luc Sels na dodelijke studentendoop: “Wie doopcharter niet ondertekent, riskeert sancties die zelfs kunnen leiden tot uitsluiting van KU Leuven” (11/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Luc Sels, rector van de KU Leuven, roept vandaag alle studentenclubs bij zich om een aangescherpt doopcharter te ondertekenen. Hij vraagt hen ook...
  [naar artikel]
 18. Studentenclubs komen met eigen doopcharter (30/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Leuvense studentenclubs willen een eigen doopcharter lanceren. Na het overlijden van een student tijdens de doop van studentenclub Reuzegom drong de KU Leuven erop aan om een gezamenlijk charter te ondertekenen. De vrouwenclubs deden dat al snel, maar het Seniorenkonvent – de organisatie die de mannenclubs overkoepelt – deed dat niet. Het komt nu met een eigen charter op de proppen dat al ongeveer de helft van de 28 clubs en overkoepelende gilden zou hebben ondertekend. Maandag willen ze het document online zetten en aan de rector overmaken.
  [naar artikel]
 19. Jongensclubs blijven weigeren om verstrengd doopcharter van KU Leuven te ondertekenen: “Ernstige woordbreuk” (01/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Niet alle studentenclubs van de KU Leuven hebben het nieuwe doopcharter ondertekend. Dat hadden ze nochtans beloofd in december, nadat een doop van studentenclub Reuzegom een dodelijke afloop kende. De termijn om het charter te ondertekenen verliep gisteren.
  [naar artikel]
 20. Antwerpse rector roept studentenverenigingen op om roetpieten te gebruiken (26/11/2021 - Knack)
  UA-rector Herman Van Goethem roept studentenverenigingen op om voortaan de traditionele Zwarte Piet te vervangen door een roetpiet. 'Soms moet traditie wijken voor respect.'
  [naar artikel]
 21. Studentengroepen en minister Crevits veroordelen doopincident (07/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Circa 50 Leuvense faculteitskringen en andere studentenverenigingen die aangesloten zijn de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) veroordelen in een gezamenlijke mededeling “het onverantwoorde gedrag van studentenclub Reuzegom” tijdens een doop afgelopen woensdag in Vorselaar waarbij een 20-jarige student uit Edegem in coma geraakte en nadien overleed.
  [naar artikel]
 22. Politie LRH heeft onderhoud met studentenverenigingen over coronaproof feesten (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De politiezone Limburg Regio Hoofdstad heeft samen met de UHasselt en de gemeentebesturen van Diepenbeek en Hasselt samengezeten over hoe studentenverenigingen dit jaar hun evenementen mogen organiseren. Over een maand begint het academiejaar opnieuw, en dus willen alle partijen een duidelijk plan klaar hebben.
  [naar artikel]
 23. Studentenverenigingen klaar voor nieuw academiejaar: ‘We hebben er nog altijd keiveel zin in’ (21/09/2020 - VRT NWS)
  Bijna 80.000 studenten zijn opnieuw in Gent om te studeren aan één van de hogescholen of de universiteit. Maar een gewoon academiejaar wordt het niet, door het coronavirus. Studentenverenigingen willen er wel alles aan doen om het studentenleven zo goed mogelijk te laten doorgaan, zegt Lowie Vermeiren van de Vlaamse Psychologische en Pedagogische Kring.
  [naar artikel]
 24. Studentenclubs weigeren nog steeds doopcharter KU Leuven te ondertekenen (01/03/2019 - Knack)
  De deadline voor de ondertekening van het doopcharter van de KU Leuven en de hogescholen verstreek donderdag.
  [naar artikel]
 25. STANDPUNT. Wereldvreemde macho’s, zonder een greintje menselijk respect (02/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Je zou denken dat na de tragische dood van Sanda Dia tijdens een studentendoop, studentenclubs alles in het werk stellen om dergelijke drama’s te vermijden. Niet dus. Seniorenkonvent, de overkoepelende organisatie van dertig Leuvense studentenclubs, weigert het doopcharter waarover met de KULeuven en alle andere clubs wekenlang onderhandeld is, te ondertekenen.
  [naar artikel]
 26. Waarom 28 studentenclubs het doopcharter weigeren te tekenen (01/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De meldingsplicht van een doop bij de politie zit de Seniorenkonvent, waaronder dertig studentenclubs vallen, niet lekker. Ze willen liever eigen regels opstellen dan zich bij het doopcharter van de KU Leuven aan te sluiten.
  [naar artikel]
 27. Waarom 28 studentenclubs het doopcharter weigeren te tekenen (01/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De meldingsplicht van een doop bij de politie zit de Seniorenkonvent, waaronder dertig studentenclubs vallen, niet lekker. Ze willen liever eigen regels opstellen dan zich bij het doopcharter van de KU Leuven aan te sluiten.
  [naar artikel]
 28. Waarom 28 studentenclubs het doopcharter weigeren te tekenen (01/03/2019 - De Standaard)
  De meldingsplicht van een doop bij de politie zit de Seniorenkonvent, waaronder dertig studentenclubs vallen, niet lekker. Ze willen liever eigen regels opstellen dan zich bij het doopcharter van de KU Leuven aan te sluiten.
  [naar artikel]
 29. Ook KU Leuven legt controversiële schachtenverkoop aan banden (13/10/2021 - De Morgen)
  Het nieuwe Leuvense doopcharter slaat de schachtenverkoop definitief in de ban. Een aantal mannelijke studentenclubs heeft echter nog geen handtekening gezet.
  [naar artikel]
 30. KU Leuven legt controversiële schachtenverkoop aan banden (13/10/2021 - De Morgen)
  Het nieuwe Leuvense doopcharter slaat de schachtenverkoop definitief in de ban. Een aantal mannelijke studentenclubs heeft echter nog geen handtekening gezet.
  [naar artikel]
 31. Waarom 28 studentenclubs het doopcharter weigeren te tekenen (01/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De meldingsplicht van een doop bij de politie zit de Seniorenkonvent, waaronder dertig studentenclubs vallen, niet lekker. Ze willen liever eigen regels opstellen dan zich bij het doopcharter van de KU Leuven aan te sluiten, zo meldt De Standaard.
  [naar artikel]
 32. Schachtenverkoop behoort tot verleden in Leuven: "Verwelkomen van nieuwe studenten moet positief verhaal zijn" (13/10/2021 - VRT NWS)
  De Leuvense studentenkringen organiseren niet langer schachtenverkopen. De studentikoze verkoop per opbod van nieuwe studenten wordt in het nieuwe doopcharter geschrapt. In de plaats daarvan kunnen nieuwe studenten een peter of meter krijgen.
  [naar artikel]
 33. Dertigtal studentenclubs weigeren verstrengd doopcharter KU Leuven te tekenen (01/03/2019 - De Standaard)
  28 jongensclubs hebben geweigerd het nieuwe doopcharter van de KU Leuven te ondertekenen. Dat charter werd opgesteld naar aanleiding van de dood van een student tijdens een doop georganiseerd door de studentenclub Reuzegom.
  [naar artikel]
 34. “Regelrechte schande dat studentenclubs charter niet ondertekenen” (01/03/2019 - Metro)
  Dat zo’n 30 studentenclubs het doopcharter van de KU Leuven niet hebben ondertekend, is volgens Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) “een regelrechte schande”. Dat heeft ze vrijdag gezegd na afloop van de ministerraad van de Vlaamse regering. Na de fatale afloop van een doop van studentenclub Reuzegom in december, legde de KU Leuven het doopcharter opnieuw voor aan de studentenclubs die eerder hadden geweigerd dit te onderschrijven. Nu blijkt dat bijna 30 jongensclubs het charter weigeren te ondertekenen. “Ik gebruik niet graag grote woorden, maar dit is een regelrechte schande”, reageert Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. “Een doop is een verwelkomingsritueel. Dat ritueel moet gebeuren met respect voor een aantal elementaire regels en met respect voor de integriteit van personen”, klinkt het. Door de wet van de vrijheid van vereniging is het moeilijk om van bovenaf in te grijpen in het doen en laten van studentenclubs. Zelf werkt de minister al wel langer, en los van het Leuvense initiatief, aan een doopcharter op Vlaams niveau met daarin een aantal regels die moeten gelden voor studentendopen. bron: Belga Het bericht “Regelrechte schande dat studentenclubs charter niet ondertekenen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Gentse studentenverenigingen tekenen doopdecreet (03/10/2016 - De Standaard)
  In Gent hernieuwen studentenverenigingen en stadsbestuur een reeks afspraken om studentendopen veilig te houden en overlast te beperken. De Gentse schepen van Jeugd en Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) ontving vertegenwoordigers van de verenigingen maandagavond op het stadhuis.
  [naar artikel]
 36. Gentse studentenverenigingen tekenen doopdecreet (03/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  In Gent hernieuwen studentenverenigingen en stadsbestuur een reeks afspraken om studentendopen veilig te houden en overlast te beperken. De Gentse schepen van Jeugd en Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) ontving vertegenwoordigers van de verenigingen maandagavond op het stadhuis.
  [naar artikel]
 37. Geen verbod op schachtenverkoop in Limburg, maar wel een uitdoofbeleid (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Leuvense studentenverenigingen schaffen het per opbod verkopen van schachten tijdens een studentendoop af. In Limburg gaan de hogescholen en de UHasselt in gesprek hierover met de studenten, en hopen ze op een uitdoofbeleid.
  [naar artikel]
 38. Een traditie van dwarsliggen: waarom de studentenclubs het doopcharter weigeren (02/03/2019 - De Morgen)
  De 28 studentenclubs die aangesloten zijn bij het Seniorenkonvent weigeren het doopcharter te ondertekenen. Ze willen een charter “op maat van de studentenclubs met respect voor onze traditie”. Wat wil dat zeggen? Welkom in de wereld van lintjes, blauwe blaadjes en salamanders.
  [naar artikel]
 39. Opvallend meer leden bij Limburgse studentenverenigingen door corona (07/10/2020 - VRT NWS)
  Het aantal studenten dat zich aansluit bij een studentenvereniging is opvallend gestegen. Dat merken we bij verschillende studentenverenigingen in Hasselt en Diepenbeek. Dat is vooral een gevolg van de coronacrisis, want studenten hebben nood aan sociaal contact.
  [naar artikel]
 40. Al 155 studentenorganisaties ondertekenden het Vlaams doopcharter (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Eind november 2019 hadden al 155 studentenorganisaties het Vlaams doopcharter ondertekend. Dat charter werd in het voorjaar gelanceerd door voormalig minister van Onderwijs Hilde Crevits. Dat blijkt uit het antwoord van huidig Vlaams onderwijsminister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Filip Brusselmans (Vlaams Belang).
  [naar artikel]
 41. Vier jaar na de dood van Sanda Dia scharen alle studentenclubs zich achter Leuvens doopcharter (23/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. Amazon kijkt verder dan loonsverhogingen om nieuw personeel aan te trekken (09/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amazon kijkt verder dan loonsverhogingen om nieuw personeel aan te trekken De e-commercegigant Amazon liet donderdag weten dat het het studiegeld, waaronder de inschrijvingskosten en studieboeken, van zo’n 750.000 arbeiders zal betalen. Het bedrijf hoopt zo nieuw personeel aan te trekken op een zeer competitieve arbeidsmarkt. Dat meldt CNBC. Amerikaanse bedrijven zoeken naar allerlei manieren om nieuwe werknemers aan te trekken. Ze doen dat onder meer […] Lees dit artikel: Amazon kijkt verder dan loonsverhogingen om nieuw personeel aan te trekken
  [naar artikel]
 43. Zeven dingen die u moet weten over het nieuwe Leuvense circulatieplan (25/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Na maanden voorbereiding en discussie, wordt het eerste deel van het Leuvense circulatieplan maandag van kracht. Het Leuvense stadsbestuur gaf woensdag nog een laatste update over de concrete invoering en de plannen nadien.
  [naar artikel]
 44. Hulpdiensten trekken aan de alarmbel voor overmatig alcoholgebruik bij Leuvense studenten (23/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Leuvense schepen voor studentenbeleid Bieke Verlinden, vicerector Studentenbeleid Chantal Van Audenhove en Pieterjan Vaneerdeweg, voorzitter van de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) gaan donderdagavond mee op pad bij interventies van de ambulancedienst van de brandweer wegens overmatig alcoholgebruik. Ze willen daarmee de studentengemeenschap sensibiliseren rond deze problematiek.
  [naar artikel]
 45. Hulpdiensten trekken aan de alarmbel voor overmatig alcoholgebruik bij Leuvense studenten (22/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Leuvense schepen voor studentenbeleid Bieke Verlinden, vicerector Studentenbeleid Chantal Van Audenhove en Pieterjan Vaneerdeweg, voorzitter van de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) gaan donderdagavond mee op pad bij interventies van de ambulancedienst van de brandweer wegens overmatig alcoholgebruik. Ze willen daarmee de studentengemeenschap sensibiliseren rond deze problematiek.
  [naar artikel]
 46. Leuvense wetenschappers beschrijven nieuw type turbulentie rond de zon (08/11/2017 - VRT NWS)
  Gejuich in de wereld van de fysica.  Wetenschappers uit Leuven hebben een nieuw type turbulentie beschreven.  Die nieuwe turbulentie is ontdekt in de buitenste lagen van de zon. Met de ontdekking zetten de Leuvense wiskundigen hun naam in de fysicahandboeken van de toekomst.
  [naar artikel]
 47. Leuvense stadsarbeiders maken schermen om apothekers te beschermen (20/03/2020 - VRT NWS)
  In Leuven laten de arbeiders van de stadsdiensten zich van hun creatiefste kant zien. De afgelopen dagen hebben ze een 50-tal schermen uit plexiglas op maat gemaakt. De schermen komen nu in alle Leuvense apotheken en moet de apothekers beschermen tegen het coronavirus.
  [naar artikel]
 48. Beringenaar (25) blaast legendarische Leuvense fuifzaal Albatros nieuw leven in (18/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Drie jaar nadat het icoon in het Leuvense nachtleven de deuren sloot, blaast Jasper Meuws (25) uit Beringen fuifzaal Albatros nieuw leven in. “We mikken op studenten, maar ook op de 30-plussers, die de zaal nog van vroeger kennen.”
  [naar artikel]
 49. Hippe werkplek zorgt voor nieuwe dynamiek (19/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuw jaar, een frisse start. Dat geldt zeker voor de medewerkers van technisch onderhoudsbedrijf Yontec in Hasselt. Zij verhuisden naar een nieuw kantoorgebouw, dat in alle opzichten het werk makkelijker en aangenamer moet maken. De nieuwe omgeving zorgt bovendien voor extra uitstraling om bijkomende collega's aan te trekken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy