Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
15:37 uur

Toyota gaat batterijen van elektrische voertuigen recycleren

Express

22/06/2022 - 22:12

Toyota gaat samenwerken met het Amerikaanse Redwood Materials, een bedrijf dat batterijen en elektrische voertuigen recycleert. Het plan is om oude, versleten accu’s op te knappen of af te breken, zodat de materialen kunnen worden hergebruikt. In hun samenwerking richten Toyota en Redwood zich op de “eerste golf van batterij-elektrische voertuigen”, die meer dan 20 […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Solvay gaat batterijen recycleren voor Renault (18/03/2021 - Express)
  Chemiebedrijf Solvay gaat samen met de Franse afvalverwerker Veolia en de Franse wagenbouwer Renault afgedankte batterijen van elektrische voertuigen recycleren. Dat melden de verschillende bedrijven donderdag. De drie willen voor de recyclage van batterijen in een ‘gesloten kringloop’ gaan. Solvay en Veolia sloten in september al een partnerschap rond circulaire economie en batterijen van elektrische […] The post Solvay gaat batterijen recycleren voor Renault appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Renault, Veolia en Solvay recycleren samen elektrische batterijen (18/03/2021 - De Tijd)
  10:10 Solvay, Veolia en Renault bundelen de krachten om afgedankte batterijen van elektrische voertuigen in een gesloten kringloop te recycleren.
  [naar artikel]
 3. Berings recyclagebedrijf recycleert en hergebruikt batterijen elektrische wagens (11/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Beringse recyclagebedrijf Out of Use gaat batterijen van elektrische wagens recycleren en hergebruiken. Het heeft daarvoor een meerjarencontract afgesloten met Febelauto, een erkende vzw die afgedankte voertuigen van 42 automerken beheert.
  [naar artikel]
 4. Volvo Gent gaat batterijen elektrische wagens maken (05/03/2020 - Express)
  Autobouwer Volvo opent in Gent de batterijfabriek die het de komende jaren zal gebruiken om elektrische voertuigen te bouwen. De elektrificatie van voertuigen betekent voor de productievestiging een investering van zowat 150 miljoen euro. De werkgelegenheid bij Volvo Car Gent, met zowat 6.500 personeelsleden de grootste industriële werkgever van Oost-Vlaanderen, is daarmee voor decennia verankerd. […] The post Volvo Gent gaat batterijen elektrische wagens maken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Umicore investeert 300 miljoen euro in batterijen elektrische wagens (08/05/2017 - De Redactie)
  Met de investering wil het bedrijf inspelen op de groeiende vraag naar batterijen voor elektrische voertuigen.
  [naar artikel]
 6. Samsung gaat oude smartphones recycleren tot batterijen voor elektrische auto's (12/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische auto's rijden straks misschien op tweedehands smartphones. Samsung gaat afgedankte telefoons namelijk inzamelen. In de toestellen zit...
  [naar artikel]
 7. Toyota gaat 11,5 miljard euro investeren in nieuwe batterijen tegen 2030 (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  's Werelds grootste autobouwer, het Japanse Toyota, gaat tegen 2030 omgerekend zowat 11,5 miljard euro investeren in de ontwikkeling van nieuwe batterijen. Dat heeft Toyota dinsdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 8. Toyota gaat niet halsoverkop volledig voor elektrische wagens gaan (05/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Toyota gaat niet halsoverkop volledig voor elektrische wagens gaan Meer en meer wagenproducenten spitsen zich toe op de productie van elektrische wagens. Ook Toyota werkt aan dergelijke projecten. De autoproducent brengt in 2022 een volledig elektrische wagen op de markt. Maar het bedrijf heeft ook nog oog vooor andere realisaties. Zo zal het blijven werken aan hybride en waterstofwagens. Toyota’s eerste wapenfeit? Het bedrijf […] Lees dit artikel: Toyota gaat niet halsoverkop volledig voor elektrische wagens gaan
  [naar artikel]
 9. Toyota wil tegen 2030 jaarlijks 3,5 miljoen elektrische voertuigen verkopen (14/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Toyota wil vanaf 2030 zowat 3,5 miljoen elektrische wagens per jaar verkopen. De Japanse autoproducent is ook van plan om tegen dan 30 nieuwe elektrische modellen op de markt te brengen. Dat heeft CEO Akio Toyoda aangekondigd op een persconferentie in Tokio.
  [naar artikel]
 10. Creatief recycleren: dit gebeurt er met de afgedankte batterij van je elektrisch voertuig (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Batterijen van elektrische wagens bevatten heel wat zeldzame stoffen. Potentieel vervuilende ook. Daar goed mee omgaan is dan ook heel belangrijk. We willen geen vuilnisbelten vol oude EV-batterijen, laat staat dat er gevaarlijke stoffen in het milieu lekken. HLN Drive somt een aantal initiatieven op die bewijzen hoe innovatief we kunnen omspringen met oude batterijen.
  [naar artikel]
 11. Toyota wil tegen 2030 elk jaar 3,5 miljoen elektrische voertuigen verkopen (14/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Toyota wil vanaf 2030 zowat 3,5 miljoen elektrische wagens per jaar verkopen. De Japanse autoproducent is ook van plan om tegen dan 30 nieuwe elektrische modellen op de markt te brengen. Dat heeft CEO Akio Toyoda dinsdag aangekondigd op een persconferentie in Tokio.
  [naar artikel]
 12. Toyota wil tegen 2030 meer dan 3 miljoen elektrische voertuigen per jaar verkopen (14/12/2021 - Knack)
  Toyota wil vanaf 2030 zowat 3,5 miljoen elektrische wagens per jaar verkopen. De Japanse autoproducent is ook van plan om tegen dan 30 nieuwe elektrische modellen op de markt te brengen. Dat heeft CEO Akio Toyoda dinsdag aangekondigd op een persconferentie in Tokio.
  [naar artikel]
 13. Volkswagen investeert flink in de productie van elektrische voertuigen: gigantische accufabriek in Spanje (06/05/2022 - Express)
  De Duitse autofabrikant Volkswagen gaat 10 miljard euro investeren in de productie van elektrische voertuigen en batterijen in Spanje. Het bedrijf kondigde daarnaast een samenwerking aan met Spanjes grootste energieleverancier Iberdrola, dat een zonnepark zal opzetten om de batterijfabriek in de regio van Valencia van stroom te voorzien. In maart zei Volkswagen nog dat het […]
  [naar artikel]
 14. Europese Unie voert “paspoort” voor batterijen in (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De lidstaten van de Europese Unie hebben donderdag een nieuw regelgevend kader voor batterijen aangenomen. Industriële batterijen en batterijen van elektrische voertuigen zullen in de toekomst een “batterijpaspoort” krijgen - een elektronisch raadpleegbaar dossier met de unieke gegevens van elke individuele batterij. Dat moet die batterijen beter traceerbaar maken en bedrijven de kans geven innovatieve producten en diensten te ontwikkelen. Consumenten zullen dan weer weten welke grondstoffen in hun batterijen verwerkt zijn.
  [naar artikel]
 15. We zijn de kampioen van het recycleren ervan: dit moet je zeker weten over batterijen (28/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTBelgië blijft de nummer één in recyclage van batterijen. Bebat haalde vorig jaar maar liefst 134 miljoen batterijen op om er daken, ramen, en zelfs wegen van te maken.
  [naar artikel]
 16. CEO VW: “Elektrisch voertuig niet weggelegd voor mensen met laag inkomen” (21/01/2019 - Express)
  De wedloop om grote delen van de markt voor elektrische voertuigen (EV’s) is in alle hevigheid losgebarsten. Zo zullen de Japanse bedrijven Toyota en Panasonic maandag aankondigen een joint-venture op te richten die batterijen voor elektrische voertuigen gaat produceren om zo de concurrentie aan te gaan met Chinese producenten. De joint-venture rekent er alvast op batterijen te gaan leven aan Mazda en Subaru. Panasonic maakt vandaag al in exclusiviteit batterijen voor Tesla. Dankzij de joint-venture met Toyota wil het bedrijf nu minder afhankelijk worden van het bedrijf van Elon Musk. De voortdurende productievertragingen wegen namelijk op de inkomsten van de Japanners. Toch zal het nog decennia duren vooraleer elektrische voertuigen het straatbeeld domineren. Hans-Dieter Poetsch, de voorzitter van het Duitse autoconcern Volkswagen, waarschuwde dat een volledig elektrisch wagenpark op lange termijn dan wel energie-efficiënter zal zijn, maar dat het prijskaartje om dat te verwezenlijken niet mals zal zijn. In een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag temperde de VW-baas verwachtingen als zou het bedrijf elektrische wagens op de markt brengen die op vlak van prijs met traditionele VW-modellen zouden kunnen concurreren. “De huidige prijs kan niet worden gehandhaafd waneer deze voertuigen van een elektrische motor worden voorzien. Prijsstijgingen in het segment van kleinere voertuigen worden onvermijdelijk,” zei Poetsch. Nog volgens de topman kan dat gevolgen hebben voor mensen met een laag inkomen. De uitspraak doet de wenkbrauwen fronsen, want Volkswagen lijkt zijn toekomst meer en meer af te stemmen op elektrische wagens. Zo wordt tegen 2025 meer dan 10 miljard euro geïnvesteerd in China in een fabriek voor elektrische wagens. Die zou 50 miljoen exemplaren produceren. De prijzen voor EV’s zijn de voorbije jaren nochtans aanzienlijk gedaald. China produceert zo veel van deze wagens dat de overheid een rem heeft gezet op het aantal start-ups dat in de sector aan de slag wil gaan. Modellen die – zonder subsidies – om en bij de 1.000 euro kosten zijn in China erg populair. Ook in India kan men EV’s kopen voor minder dan 8.700 euro. The post CEO VW: “Elektrisch voertuig niet weggelegd voor mensen met laag inkomen” appeared first on Express.
  [naar artikel]
 17. Investeringen in mijnbouw lithium blijven achter: “Veel fabrieken voor elektrische voertuigen zullen leegstaan” (25/05/2022 - Express)
  De populariteit van elektrische auto’s blijft toenemen, zowel bij de consument als bij beleggers die inzetten op een duurzame toekomst. Dit zet autofabrikanten ertoe aan hun infrastructuur op te schalen, zonder noodzakelijkerwijs rekening te houden met een levensgroot probleem: de aanvoer van lithium, een essentieel bestanddeel voor de batterijen voor elektrische voertuigen, houdt geen gelijke […]
  [naar artikel]
 18. Sector elektrische voertuigen moet zich klaarmaken voor recyclage EV-batterijen (10/05/2019 - Metro)
  De ‘e-mobility markt’ moet volgens Bebat de recyclage organiseren van de batterijen in elektrische voertuigen (EV) als ze elektrisch rijden tot een duurzaam alternatief wil maken. “Vandaag wordt er al op veel manieren elektrisch gereden. Daarom is het belangrijk dat de sector zich voorbereidt op het tweede leven van de EV-batterijen”, zo heeft Bebat in het ‘e-mobility Rapport’ gemeld. Een EV-batterij bereikt het einde van het eerste leven van zodra de capaciteit is gedaald tot 70 à 80 procent van de initiële capaciteit, of van zodra de batterij is geraakt of defect is. Die batterijen kunnen hersteld worden en opnieuw dienen als EV-batterij, of ze kunnen bij andere toepassingen dienen zoals de opslag van zonne-energie. “Dit opent boeiende second-life perspectieven, op die manier wordt een gesloten waardeketen gevormd”, klinkt het bij Bebat. De vzw staat importeurs en constructeurs van e-mobility bij om het ‘tweede leven’ van de EV-batterijen te realiseren, zelfs op Europese schaal. De voorbije vijf jaar heeft Bebat in België en Europa reeds 10.000 EV-batterijen opgehaald, ontmanteld en klaargemaakt voor recyclage. bron: Belga Het bericht Sector elektrische voertuigen moet zich klaarmaken voor recyclage EV-batterijen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Meer dan 10.000 elektrische voertuigen op Belgische wegen (15/09/2017 - VRT NWS)
  Het aantal elektrische voertuigen is het voorbije jaar met een derde toegenomen. Op 1 augustus telde het Belgische voertuigenpark 10.428 elektrische voertuigen. Dat blijkt uit de cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie. Vorig jaar waren er maar 7.757 elektrische voertuigen en dit jaar is de grens van 10.000 doorbroken.
  [naar artikel]
 20. Autobouwer BMW gaat plastic verwerken in voertuigen (25/03/2018 - Metro)
  We moeten allemaal ons steentje bijdragen willen we de volgende generaties een kans geven. Ook meer en meer bedrijven zetten zich in voor Moeder Aarde. Zo gaat autobouwer BMW schadelijke kunststoffen recycleren in hun wagens.  Het Duitse automerk gaat gerecycleerd plastic gebruiken voor plaatdelen langs de buitenzijde en voor het interieur van nieuwe, groene auto’s. Momenteel worden de toepassingen uitgetest in de elektrische wagen van BMW, de i3. Kostprijs  BMW is ervan overtuigd dat als elk bedrijf plastic uit de oceaan haalt en deze herwerkt in producten, we binnenkort geen afval meer in onze zeeën hebben. “80% van de toepassingen die zichtbaar zijn met het blote oog, zullen bestaan uit herwerkt materiaal, aldus een woordvoerder van de autobouwer. Lees ook : BMW, Daimler en Toyota maken de meest milieuvriendelijke auto’s Het bericht Autobouwer BMW gaat plastic verwerken in voertuigen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Miljoenen batterijen van elektrische auto’s zullen de komende tien jaar afgedankt worden. Wat gebeurt daarmee? (23/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Miljoenen batterijen van elektrische auto’s zullen de komende tien jaar afgedankt worden. Wat gebeurt daarmee? Er wordt voorspeld dat er tegen 2030 145 miljoen elektrische auto’s zullen rondrijden. Maar hoewel elektrische voertuigen een belangrijke rol kunnen spelen bij het verminderen van de uitstoot, bevatten ze ook een potentiële milieutijdbom: hun batterijen. Die gaan immers niet eeuwig mee. Volgens één schatting zullen naar verwachting tussen nu en 2030 meer dan 12 […] Lees dit artikel: Miljoenen batterijen van elektrische auto’s zullen de komende tien jaar afgedankt worden. Wat gebeurt daarmee?
  [naar artikel]
 22. Duitse ondergrond bevat voldoende lithium om jaarlijks een miljoen elektrische wagens van batterijen voorzien (02/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Duitse ondergrond bevat voldoende lithium om jaarlijks een miljoen elektrische wagens van batterijen voorzien Geothermische centrales in Duitsland zullen voldoende duurzaam lithium produceren om jaarlijks een miljoen elektrische voertuigen van batterijen te voorzien. Dat is te danken aan de grote lithium-voorraden die in de vallei van de Rijn in Duitsland in de ondergrond aanwezig zijn. Dat zegt Horst Kreuter, directeur van Vulcan Energy, een bedrijf dat in Europa duurzaam […] Lees dit artikel: Duitse ondergrond bevat voldoende lithium om jaarlijks een miljoen elektrische wagens van batterijen voorzien
  [naar artikel]
 23. “Elektrische wagens halen ook met totale ecologische voetafdruk superieure resultaten” (31/01/2022 - Express)
  Een aantal analisten hebben hun twijfels geuit over de duurzaamheid van elektrische voertuigen, waarbij ze vooral wijzen op de emissies die worden veroorzaakt in de toeleveringsketens van de productie en de brandstoffen die worden gebruikt om elektriciteit aan te drijven die de batterijen van de voertuigen moet opladen. Die stelling wordt echter door een rapport […]
  [naar artikel]
 24. Volvo Trucks komt in 2021 al met compleet gamma aan elektrische vrachtwagens, met batterijen van Belgische makelij (05/11/2020 - Express)
  Volgend jaar kunnen Europese transportbedrijven volledig elektrische versies van Volvo’s zware voertuigen bestellen. Dat maakte de Zweedse vrachtwagenbouwer bekend in... The post Volvo Trucks komt in 2021 al met compleet gamma aan elektrische vrachtwagens, met batterijen van Belgische makelij appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Bedrijf in Beringen geeft afgedankte batterijen van elektrische wagens een tweede leven (24/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe onderneming in Beringen, genaamd Watt4ever, geeft afgedankte batterijen van elektrische wagens een tweede leven. De batterijen worden omgevormd tot duurzame energieopslagsystemen. Ongeveer 20 procent van de batterijen krijgt vandaag een nieuwe bestemming, 80 procent gaat naar recyclage. Het bedrijf is afhankelijk van de markt, maar de toekomst ziet er rooskleurig uit, klinkt het.
  [naar artikel]
 26. België is Europees kampioen batterijen recycleren (29/10/2018 - De Standaard)
  Ons land scoort ruim boven het Europese gemiddelde wat betreft de inzameling en recyclage van batterijen. En dat mede dankzij K3.
  [naar artikel]
 27. België is Europees kampioen batterijen recycleren (29/10/2018 - De Standaard)
  Ons land scoort ruim boven het Europese gemiddelde wat betreft de inzameling en recyclage van batterijen. En dat mede dankzij K3.
  [naar artikel]
 28. Ook Volvo Cars gaat in België batterijen voor elektrische wagens assembleren (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de Duitse autobouwer Audi in Vorst gaat ook de Zweedse autoconstructeur Volvo batterijen voor elektrische wagens assembleren op zijn site in...
  [naar artikel]
 29. Economie wint fors bij hergebruik zonnepanelen en batterijen elektrische wagens (26/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Als Vlaanderen slim anticipeert op wat er binnenkort met pensioengerechtigde batterijen van elektrische wagens en zonnepanelen moet gebeuren, dan kan dat een flinke economische boost betekenen. Volgens een studie van het Steunpunt Circulaire Economie kan de ombouw van batterijen voor elektrische wagens tot thuisbatterijen de Vlaamse economie tot zes keer meer opbrengen tegen 2030 dan enkel de recyclage ervan.
  [naar artikel]
 30. Toyota en Honda roepen miljoenen auto’s terug door probleem met airbags (22/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Toyota en Honda roepen miljoenen voertuigen terug vanwege problemen met de airbags. Bij Toyota gaat het wereldwijd om 3,4 miljoen auto’s, Honda laat weten dat 2,4 miljoen voertuigen in de VS worden teruggehaald.
  [naar artikel]
 31. Lithium is cruciale grondstof voor batterijen elektrische wagens; productie is interessant voor werkgelegenheid. Toch stuit Spaans mijnbouwproject op verzet (20/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Lithium is cruciale grondstof voor batterijen elektrische wagens; productie is interessant voor werkgelegenheid. Toch stuit Spaans mijnbouwproject op verzet In de Spaanse aarde zitten grote voorraden lithium, een belangrijke bouwstof voor de batterijen van elektrische voertuigen. De ontginning ervan kan de werkgelegenheid aanzwengelen. Daarnaast versterkt het de economische autonomie van Europa in het licht van de groene transitie. Toch willen actievoerders een halt toeroepen aan de aanleg van een van Europa’s grootste lithiummijnen, naast […] Lees dit artikel: Lithium is cruciale grondstof voor batterijen elektrische wagens; productie is interessant voor werkgelegenheid. Toch stuit Spaans mijnbouwproject op verzet
  [naar artikel]
 32. Volvo Cars gaat in België batterijen voor elektrische wagens assembleren (15/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Na de Duitse autobouwer Audi in Vorst gaat ook de Zweedse autoconstructeur Volvo batterijen voor elektrische wagens assembleren op zijn site in Gent. Dat heeft de autobouwer woensdagochtend gemeld in een persbericht. Om 10 uur is een persconferentie gepland in de Gentse fabriek, waar meer toelichting gegeven zal worden.
  [naar artikel]
 33. Audi Brussels bouwt elektrische e-tron binnenkort ook met batterijen van Samsung (16/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse luxewagenbouwer Audi, die in zijn fabriek in Vorst de elektrische e-tron bouwt, gaat er binnenkort ook wagens met batterijen van het...
  [naar artikel]
 34. Gigafabrieken voor duurzame batterijen: elektrische voertuigen-bedrijf Ideanomics investeert in accubouwer InoBat (05/01/2022 - Express)
  Ideanomics, een Amerikaanse groep gespecialiseerd in elektrische voertuigen, heeft een strategische investering gedaan in InoBat, een in Europa gevestigd bedrijf dat premium batterijtechnologie en -productie aanbiedt. De financiële voorwaarden werden niet bekendgemaakt, maar het bedrag moet de kosten dekken van de voltooiing van een onderzoekscentrum en batterijfabriek. InoBat zal de financiering van Ideanomics gebruiken om […]
  [naar artikel]
 35. Toyota gaat 11,5 miljard euro investeren in batterijen (08/09/2021 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 36. Toyota gaat 600 miljoen dollar investeren in fabriek in VS (25/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse autobouwer Toyota Motor gaat 600 miljoen dollar investeren in een Amerikaanse fabriek en 400 banen creëren. De aankondiging komt er minder dan twintig dagen na het dreigement van Donald Trump, die toen nog president-elect was, om invoertaksen te heffen op voertuigen die in Mexico geproduceerd worden, waar Toyota een nieuwe fabriek wil bouwen.
  [naar artikel]
 37. Volvo Car gaat batterijen assembleren in Gentse vestiging (05/06/2018 - De Tijd)
  00:02 Volvo Car Gent gaat de batterijen van de nieuwe elektrische XC40 assembleren. Om uit te breiden krijgt de Zweedse autobouwer 8 hectare havengrond, die nu van zijn buur Honda is.
  [naar artikel]
 38. Elia: “Elektrische wagens zijn in feite batterijen op wielen” en kunnen als thuisbatterij functioneren (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische voertuigen zullen een belangrijke rol spelen om meer hernieuwbare energie in ons stroomnet te integreren. Dat is de overtuiging van hoogspanningsbeheerder Elia. Het elektrisch wagenpark kan als een grote batterij functioneren.
  [naar artikel]
 39. Handel in nikkel stilgelegd na prijsexplosie: grondstof voor elektrische voertuigen 250 procent duurder (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de metalenbeurs in Londen is de handel in nikkel stilgelegd. De afgelopen twee dagen steeg de prijs met zo’n 250 procent naar een record van 100.000 dollar per ton. Nikkel is een belangrijke grondstof voor de batterijen die in elektrische voertuigen worden gebruikt. Rusland is verantwoordelijk voor 7 procent van de wereldwijde productie.
  [naar artikel]
 40. Betekent dit de definitieve doorbraak van de elektrische auto? (11/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Elektrische auto’s zullen de komende jaren gevoelig goedkoper worden. Oorzaak is de dalende prijs van batterijen. Volgens een studie van het internationale bureau McKinsey zal de prijs van batterijen tegen het jaar 2025 met 73 procent dalen. Dat moet de weg voor de elektrische auto helemaal vrijmaken.
  [naar artikel]
 41. Ook elektrische batterijen kennen een dalperiode; maar vooruitzichten op termijn blijven positief (19/06/2020 - Express)
  Voor de eerste keer in de geschiedenis moeten fabrikanten van batterijen voor elektrische wagens rekening houden met een dalende vraag.... The post Ook elektrische batterijen kennen een dalperiode; maar vooruitzichten op termijn blijven positief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Batterijen van elektrische fietsen vatten vuur in fietsenwinkel (17/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De uitbater van een fietsenwinkel in het centrum van Ieper heeft door zijn snel en koelbloedig optreden wellicht een mogelijk brand in zijn zaak kunnen vermijden. Twee batterijen van elektrische fietsen waren immers oververhit geraakt en waren beginnen smeulen. De brandweer roept op tot waakzaamheid bij het opladen van batterijen.
  [naar artikel]
 43. Kopen Chinezen dit jaar al 2 miljoen elektrische voertuigen? (20/02/2019 - De Morgen)
  In China zijn vorige maand 91.000 elektrische voertuigen verkocht. In dit tempo komt het land dit jaar al aan twee miljoen verkochte elektrische voertuigen, een enorme stijging in vergelijking met vorig jaar.
  [naar artikel]
 44. Toyota en Subaru roepen elektrische wagens terug wegens mogelijk loskomende wielen (24/06/2022 - Express)
  De Japanse autobouwer Toyota roept 2.700 van zijn elektrische SUV’s bZ4X terug. De reden daarvoor: de wielbouten kunnen tijdens het rijden loskomen. Ook een elektrische SUV van Subaru, genaamd Solterra, wordt teruggeroepen vanwege hetzelfde probleem. Alle exemplaren van de bZ4X die de afgelopen twee maanden geleverd zouden zijn, worden door Toyota teruggeroepen. Ze werden geproduceerd […]
  [naar artikel]
 45. Grootste Europese recyclagefabriek voor batterijen gaat jaarlijks tienduizenden accu’s verwerken in Noorwegen (16/05/2022 - Express)
  De Zweedse batterijgigant Northvolt heeft samen met Norsk Hydro, een Noorse aluminiumproducent, een recyclagefabriek voor batterijen van elektrische voertuigen geopend. Hydrovolt, zoals de joint-venture van de Scandinavische bedrijven heet, wil z’n concept aan de grootste automarkten op ons continent slijten. Hydrovolt is zojuist begonnen met de commerciële exploitatie van wat Europa’s grootste fabriek voor het […]
  [naar artikel]
 46. Het Noorse elektrische auto-mirakel uitgelegd (11/01/2021 - Express)
  Noorwegen was het eerste land dat vorig jaar meer elektrische auto’s verkocht dan benzine-, hybride- en dieselmotoren samen. Elektrische voertuigen met batterijen (BEV’s) waren er in de laatste maanden van 2020 zelfs goed voor twee derde van de verkoop. Hoe komt dat? Noorwegen heeft een van de meest ambitieuze groene doelstellingen ter wereld en is […] The post Het Noorse elektrische auto-mirakel uitgelegd appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Toyota past strategie aan: elektrische aandrijving voor Europa, waterstof voor daarbuiten (14/12/2020 - Knack)
  Toyota is pionier op het vlak van hybrideaandrijving en experimenteert, met het oog op de toekomst, al enkele jaren met aandrijving op waterstof. Tot nu toe is de Japanse constructeur een koele minnaar gebleken van elektrische aandrijving. De Green Deal van Europa verplicht Toyota nu tot een bijsturing van zijn strategie.
  [naar artikel]
 48. “Over vijftien jaar verkoopt Toyota in Europa alleen nog elektrische wagens” (03/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Over vijftien jaar verkoopt Toyota in Europa alleen nog elektrische wagens” De Japanse autobouwer Toyota Motor zal tegen midden volgend decennium in Europa alleen nog emissievrije wagens verkopen. Dat heeft de Japanse constructeur gemeld. Met die plannen wil Toyota inspelen op de doelstellingen die de Europese Unie op het gebied van autotechnologie naar voor heeft geschoven. Tegen eind dit decennium zou bovendien bij Toyota minstens de […] Lees dit artikel: “Over vijftien jaar verkoopt Toyota in Europa alleen nog elektrische wagens”
  [naar artikel]
 49. Aziatische leveranciers blijven markt voor batterijen elektrische wagens domineren (20/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Aziatische leveranciers blijven markt voor batterijen elektrische wagens domineren Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn wereldwijd 4,6 miljoen nieuwe elektrische personenwagens in het verkeer gebracht. Dat betekende een stijging met 109 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Adamas Intelligence. De onderzoekers merken op dat de wereldwijde markt voor elektrische wagens zich de voorbije maanden […] Lees dit artikel: Aziatische leveranciers blijven markt voor batterijen elektrische wagens domineren
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy