Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
15:34 uur

Macron verwerpt idee van regering van nationale eenheid

De Tijd

22/06/2022 - 22:15

22:12 De Franse president Emmanuel Macron riep in een toespraak woensdagavond op compromissen te sluiten om een nieuwe politieke meerderheid te vinden. Een regering van nationale eenheid ziet hij niet zitte...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Macron erkent verlies tijdens tv-toespraak, maar wil niets weten van regering van nationale eenheid (22/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron verwerpt het idee van een regering van nationale eenheid, zo bleek woensdagavond tijdens een toespraak.
  [naar artikel]
 2. Parlementsverkiezingen Israël – Lieberman roept op tot regering van nationale eenheid (17/09/2019 - Metro)
  Avigdor Lieberman, leider van de partij Jisrael Beeténoe die cruciaal wordt geacht voor een meerderheid in het Israëlische parlement, heeft dinsdagavond opgeroepen tot een regering van nationale eenheid, samen met Likoed van Benjamin Netanyahu en het wit-blauwe blok van Benny Gantz. “Er is slechts één optie voor ons en dat is de vorming van een brede, liberale regering van nationale eenheid, bestaande uit Jisrael Beeténoe, Likoed en wit-blauw”, zei hij na de publicatie van de exitpolls. Daaruit blijkt dat Netanyahu en Gantz nagenoeg evenveel zetels zouden hebben. Bron: Belga   Het bericht Parlementsverkiezingen Israël – Lieberman roept op tot regering van nationale eenheid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Vivaldi of regering van nationale eenheid, aflevering elfendertig (25/05/2020 - De Tijd)
  18:28 Staan de sterren gunstig voor Vivaldi of staat er een regering van nationale eenheid in de steigers? Of wordt het nog maar eens niks en stevenen we af op verkiezingen? De nervositeit in de Wetstraat n...
  [naar artikel]
 4. Islamisten storten Tunesië in crisis (12/04/2019 - De Morgen)
  In Tunesië verwerpt de islamistische partij Ennahda het voorstel van de eigen premier om een regering van nationale eenheid te vormen. Na de moord op oppositieleider Chokri Belaid trekken massa's van zijn aanhangers de straat op.
  [naar artikel]
 5. Afrikaanse organisaties pleiten voor Congolese regering van nationale eenheid en hertelling stemmen (14/01/2019 - Knack)
  Na de Ontwikkelingsgemeenschap van Zuidelijk Afrika (SADC) pleit nu ook de Internationale Conferentie over de Regio van de Grote Meren (CIRGL) voor een hertelling van de stemmen en een regering van nationale eenheid in de Democratische Republiek Congo.
  [naar artikel]
 6. Mario Draghi’s regering van nationale eenheid beëdigd (13/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mario Draghi en zijn regering van nationale eenheid zijn rond het middaguur beëdigd door president Sergio Mattarella. In de komende week staan het nieuwe Italiaanse kabinet nog vertrouwensstemmingen in beide kamers van het parlement te wachten.
  [naar artikel]
 7. Macron benadrukt eenheid tussen Frankrijk en VS (14/07/2017 - Knack)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft tijdens de plechtigheden op de Franse nationale feestdag de Verenigde Staten geroemd als een van de 'bondgenoten en vrienden die ons ter hulp zijn geschoten'
  [naar artikel]
 8. Libische premier gaat Macron en Merkel ontmoeten (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Libische premier Fayez al-Sarraj, die aan het hoofd staat van een regering van nationale eenheid, start morgen met een diplomatieke reis langs...
  [naar artikel]
 9. Ook regering van nationale eenheid aanvaardt staakt-het-vuren in Libië (12/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Libië heeft ook de regering van nationale eenheid (GNA) van Fayez al-Sarraj het staakt-het-vuren aanvaard. Eerder kondigden de strijdkrachten van generaal Khalifa Haftar een staakt-het-vuren af in de gevechten om de controle over de hoofdstad Tripoli. Ze geven daarmee gehoor aan een eerdere oproep van Moskou en Ankara, die elk een van de elkaar bekampende partijen steunen.
  [naar artikel]
 10. Franse president Macron op zoek naar coalitiepartners: "Geen enkele partij kan nu zelf nog alleen regeren" (22/06/2022 - VRT NWS)
  In een televisietoespraak heeft de Franse president Emmanuel Macron vanavond erkend dat zijn partij geen meerderheid meer heeft in het parlement. Daarom wil hij met de oppositie praten over een coalitie die het land kan regeren. Hij sluit wel een regering van nationale eenheid uit.
  [naar artikel]
 11. Verzwakte Israëlische premier Netanyahu roept op tot regering van nationale eenheid (19/09/2019 - VRT NWS)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu roept zijn politieke uitdager Benny Gantz op om een regering van nationale eenheid te vormen. Netanyahu had eerder gezegd dat hij een rechtse regering wou vormen. Maar vandaag zegt hij dat de uitkomst van de verkiezingen hem niet toelaat om dat te doen. Volgens de recentste peilingen zal zijn tegenstander Benny Gantz meer zetels in de wacht slepen.
  [naar artikel]
 12. En toen was er maskerplicht: waarom de regering plots van idee veranderde (11/07/2020 - De Morgen)
  Twee weken geleden was een mondmaskerplicht nog geen goed idee, nu kan het plots niet meer wachten tot de Nationale Veiligheidsraad van volgende week. Wat deed de regering én exitgroep GEES van idee veranderen?
  [naar artikel]
 13. Gantz vraagt Likoed om steun voor ‘brede regering van nationale eenheid’ (23/11/2019 - De Morgen)
  Benny Gantz, de politieke rivaal van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, heeft de leiders van Netanyahu’s partij Likoed gevraagd hem te steunen om een regering van nationale eenheid te vormen. Gantz ziet zichzelf als premier van die regering tijdens de eerste twee jaar. In die tijd kan Netanyahu zijn juridische problemen oplossen - hij zal moeten terechtstaan voor corruptie. Als Netanyahu vrijgesproken wordt, kan hij terugkeren als premier. ‘Dat is de enige mogelijkheid om een nieuwe stembusgang te vermijden’, aldus de oud-topmilitair Gantz.
  [naar artikel]
 14. En toen was er maskerplicht: waarom regering en exitgroep plots van idee veranderden (11/07/2020 - De Morgen)
  Twee weken geleden was een mondmaskerplicht nog geen goed idee, nu kan het plots niet meer wachten tot de Nationale Veiligheidsraad van volgende week. Wat deed de regering én exitgroep GEES van idee veranderen?
  [naar artikel]
 15. En zo werden mondmaskers tóch verplicht: waarom regering en exitgroep plots van idee veranderden (11/07/2020 - De Morgen)
  Twee weken geleden was een mondmaskerplicht nog geen goed idee, nu kan het plots niet meer wachten tot de Nationale Veiligheidsraad van volgende week. Wat deed de regering én exitgroep GEES van idee veranderen?
  [naar artikel]
 16. Nieuwe Israëlische regering van nationale eenheid Netanyahu/Gantz legt de eed af: twee premiers voor de prijs van één (14/05/2020 - VRT NWS)
  In Israël legt Bibi Netanyahu (Likoedpartij) straks de eed af als nieuwe premier van Israël. Binnen anderhalf jaar zal hij de sleutel doorgeven aan zijn grote politieke rivaal Benny Gantz (Kahol Lavan). De coronacrisis heeft beide politieke vijanden in elkaars armen gedreven. Al hielp ook dat drie verkiezingen op rij geen duidelijke winnaar opleverde en niemand zin had in nog eens verkiezingen. Israël krijgt daarmee een soort "regering van nationale eenheid". De eerste zes maanden zal de regering alleen focussen op de coronacrisis.
  [naar artikel]
 17. En toen was er plots maskerplicht: hoe iedereen van idee veranderde (11/07/2020 - De Morgen)
  Twee weken geleden was een mondmaskerplicht nog geen goed idee, nu kan het plots niet meer wachten tot de Nationale Veiligheidsraad van volgende week. Wat deed de regering én exitgroep GEES van idee veranderen?
  [naar artikel]
 18. Jambon verwerpt idee van brede steun voor ontslagnemende regering (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wijst de piste om de ontslagnemende regering vanuit het parlement te steunen door de zes partijen die...
  [naar artikel]
 19. Macron steunt "grondwettelijke eenheid van Spanje" (02/10/2017 - VRT NWS)
  Na onze premier Charles Michel is de Franse president Emmanuel Macron de tweede Europese leider die zich uitspreekt over de crisis tussen Spanje en Catalonië. Macron ziet het anders dan ons land.
  [naar artikel]
 20. Als dit geen moment is voor nationale eenheid, wanneer dan wel nog? (21/03/2020 - De Morgen)
  Iedereen is er nu wel achter dat de strijd tegen het coronavirus er een wordt die veel kracht zal vergen. Als dat geen argument is voor een bestuur van nationale eenheid, wat dan wel nog? Hoofdredacteur Bart Eeckhout analyseert de politieke week.
  [naar artikel]
 21. Vlaamse regering verwerpt snelheidslimiet van 130 km/u op autosnelwegen (02/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) had zich er al tegen verzet, maar nu verwerpt ook de hele Vlaamse regering het federale voorstel om de snelheidslimiet op bepaalde stukken autosnelweg te verhogen tot 130 km/uur. Dat blijkt vrijdag uit de beslissingen van de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 22. 'Regering in lopende zaken volmachten toekennen is erg problematisch' (16/03/2020 - De Tijd)
  12:02 Om deze crisis aan te pakken was het beter geweest een noodregering of een regering van nationale eenheid te installeren, zegt Stefan Sottiaux, hoogleraar grondwettelijk recht aan de KU Leuven.
  [naar artikel]
 23. Nieuwe Tunesische regering legt de eed af (27/08/2016 - De Redactie)
  De regering van nationale eenheid heeft tijdens een ceremonie op het Paleis van Carthago de eed afgelegd. De nieuwe bewindsploeg treedt vanaf maandag in functie.
  [naar artikel]
 24. Macron houdt zondag toespraak over coronabeleid en politiegeweld (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Macron spreekt zondag om 20 uur de bevolking toe. Dat maakte zijn regering bekend. Het wordt de vierde nationale toespraak...
  [naar artikel]
 25. Poetin meent dat "sommige ideeën" van Macron tot vooruitgang kunnen leiden (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin zegt dat sommige ideeën van de Franse president Emmanuel Macron tot vooruitgang kunnen leiden in de Russisch-Oekraïense crisis. Poetin en Macron zaten maandag vijf uur samen. Volgens Macron stelde hij Poetin "concrete veiligheidsgaranties" voor.
  [naar artikel]
 26. Poetin meent dat "sommige ideeën" van Macron tot vooruitgang kunnen leiden (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin zegt dat sommige ideeën van de Franse president Emmanuel Macron tot vooruitgang kunnen leiden in de Russisch-Oekraïense crisis. Poetin en Macron zaten maandag vijf uur samen. Volgens Macron stelde hij Poetin "concrete veiligheidsgaranties" voor.
  [naar artikel]
 27. Macron: “11 maart voortaan nationale dag ter ere van terreurslachtoffers” (15/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft, in navolging van een soortgelijke Europese herdenkingsdag, 11 maart uitgeroepen tot een nationale dag...
  [naar artikel]
 28. Duitse regering verwerpt boete voor 'vaccinspijbelaars' (05/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse regering voelt er niets voor om weigeraars van een coronavaccinatie te beboeten. Berlijn verwerpt de suggestie van het Rode Kruis een geldstraf van 25 tot 30 euro in te voeren als je niet op een prikafspraak verschijnt.
  [naar artikel]
 29. Franse Assemblée nationale keurt omstreden spoorhervoming Macron goed (17/04/2018 - De Tijd)
  19:12 In Frankrijk heeft de Assemblée nationale dinsdag de hervormingsplannen voor de spoorwegen van president Emmanuel Macron goedgekeurd. Dat gebeurde met 454 stemmen tegen 80.
  [naar artikel]
 30. Frans parlement verwerpt moties van wantrouwen tegen regering in zaak rond ex-medewerker Macron (31/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De twee moties van wantrouwen die naar aanleiding van de zaak-Benalla ingediend waren tegen de Franse regering, zijn vandaag in het parlement...
  [naar artikel]
 31. Conflict Libië – Ook regering van nationale eenheid aanvaardt staakt-het-vuren (12/01/2020 - Metro)
  In Libië heeft ook de regering van nationale eenheid (GNA) van Fayez al-Sarraj het staakt-het-vuren aanvaard. Eerder kondigden de strijdkrachten van generaal Khalifa Haftar een staakt-het-vuren af in de gevechten om de controle over de hoofdstad Tripoli. Ze geven daarmee gehoor aan een eerdere oproep van Moskou en Ankara, die elk een van de elkaar bekampende partijen steunen. Regeringsleider Fayez al-Sarraj, die erkend wordt door de Verenigde Naties (VN), kondigde het staakt-het-vuren aan vanaf zondag 12 januari net na middernacht. Hij benadrukte wel dat zijn troepen het recht hebben om “elke agressieve aanval te beantwoorden die zou komen van het andere kamp”. De GNA aanvaardt het staakt-het-vuren op vraag van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. De strijdkrachten van generaal Khalifa Haftar kondigden zaterdag net voor middernacht een staakt-het-vuren aan. Een woordvoerder van het zelfverklaarde Libische Nationale Leger (LNA) van generaal Haftar waarschuwde de rivaliserende troepen van de regering in Tripoli voor een “harde repliek” indien het staakt-het-vuren wordt geschonden. In het centrum van Tripoli was even na middernacht nog artillerievuur te horen, maar onmiddellijk daarna werd het volgens ooggetuigen stil. Bron: Belga   Het bericht Conflict Libië – Ook regering van nationale eenheid aanvaardt staakt-het-vuren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. 11 vrouwen en 11 mannen: de nieuwe regering van Macron (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Emmanuel Macron heeft de namen bekendgemaakt van de leden van zijn nieuwe regering. Macron heeft gekozen voor mensen uit verschillende politieke
  [naar artikel]
 33. Een Olympisch kampioene, een blogster en een milieuactivist: de nieuwe regering van Macron (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Emmanuel Macron heeft de namen bekendgemaakt van de leden van zijn nieuwe regering. Macron heeft gekozen voor mensen uit verschillende politieke
  [naar artikel]
 34. Afghaanse politie-eenheid loopt over naar taliban (12/04/2019 - De Morgen)
  Een Afghaanse politiecommandant in het westen van het land is met zijn eenheid overgelopen naar de taliban. Het overlopen van de eenheid is een pijnlijke tegenslag voor de regering in Kaboel.
  [naar artikel]
 35. Macron vergalt '14 juillet' van politieke vader Hollande (14/07/2016 - De Tijd)
  20:00 Emmanuel Macron speelt steeds meer stoorzender in de Franse regering. De minister van Economie verknalde meesterlijk de laatste nationale feestdag van zijn politieke vader, president Hollande.
  [naar artikel]
 36. 21-11-1918: Koning Albert benoemt regering in Loppem  (21/11/2018 - VRT NWS)
  Op 21 november 1918 krijgt België zijn eerste naoorlogse regering. Die wordt aangesteld in het kasteel van Loppem, waar koning Albert verblijft. De regering van nationale eenheid gaat snel verregaande hervormingen doorvoeren.  
  [naar artikel]
 37. Pools Grondwettelijk Tribunaal verwerpt wet die eigen werking hervormt (11/08/2016 - De Redactie)
  De wet was door de conservatieve regering goedgekeurd. Die verwerpt op haar beurt de uitspraak van het hof, zodat de impasse in deze zaak compleet lijkt.
  [naar artikel]
 38. CETA: Waalse regering verwerpt recentste EU-voorstel (20/10/2016 - Knack)
  De Waalse regering heeft van de Europese Commissie "de laatste documenten, teksten en voorstellen" over het CETA-verdrag gekregen. Na een vergadering werd bekend dat de Waalse regering ook het recentste voorstel verwerpt. Dat liet minister-president Paul Magnette weten.
  [naar artikel]
 39. CETA: Waalse regering verwerpt opnieuw EU-voorstel (20/10/2016 - Knack)
  De Waalse regering heeft van de Europese Commissie "de laatste documenten, teksten en voorstellen" over het CETA-verdrag gekregen. Na een vergadering werd bekend dat de Waalse regering opnieuw het voorstel verwerpt.
  [naar artikel]
 40. Het dilemma tussen radicaal en redelijk (10/04/2019 - De Morgen)
  Vier kandidaten, voor vier soorten Frankrijk. Mélenchon, Macron, Fillon en Le Pen: een voor een hopen ze naar de tweede ronde door te stoten, zondagavond, en het is nek aan nek. Ook al bracht de terreurdaad in Parijs de nationale eenheid even terug, zelden eerder was ze zo ver zoek.
  [naar artikel]
 41. Nationale Bank mild over verlaging vennootschapsbelasting (06/12/2017 - VRT NWS)
  De Nationale Bank heeft het idee van de federale regering om de vennootschapsbelasting te verlagen grondig bestudeerd. Volgens de Nationale Bank is het goed dat de vennootschapsbelasting naar omlaag gaat, maar het is ook voor hen niet duidelijk of dit wel budgetneutraal zal zijn.
  [naar artikel]
 42. Frans president Macron spreekt steun uit aan Spaanse premier Rajoy (02/10/2017 - Knack)
  Macron verdedigde in een gesprek met Rajoy de 'eenheid van Spanje', maar sprak niet over het geweld van de Spaanse veiligheidsdiensten naar aanleiding van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum.
  [naar artikel]
 43. "Zwarte donderdag" in Frankrijk: nationale actiedag tegen plannen van president Macron (22/03/2018 - VRT NWS)
  In Frankrijk wordt vandaag een nationale actie- en stakingsdag gehouden tegen het hervormingsbeleid van president Emmanuel Macron. In meer dan honderd steden zijn er vandaag betogingen. Het is de eerste grote actie sinds het aantreden van Macron bijna een jaar geleden.
  [naar artikel]
 44. Zo zal regering-Macron eruitzien (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft vanmiddag zijn regering voorgesteld. Eergisteren duidde hij Edouard Philippe al aan als premier,
  [naar artikel]
 45. CETA: Waalse regering verwerpt recentste EU-voorstel als 'onvoldoende' (21/10/2016 - Knack)
  De Waalse regering heeft van de Europese Commissie "de laatste documenten, teksten en voorstellen" over het CETA-verdrag gekregen. Na een kabinetsvergadering liet minister-president Paul Magnette weten dat zijn regering ook het recentste voorstel van de EU verwerpt. Hij gaat opnieuw met de Canadese minister praten.
  [naar artikel]
 46. Israël: Netanyahu roept op tot regering van nationale eenheid (19/09/2019 - Knack)
  Na de parlementsverkiezingen in Israël lijkt premier Benjamin Netanyahu noch zijn belangrijkste opponent Benny Gantz in staat een regering te vormen. Volgens Netanyahu is er geen andere keuze dan de vorming van een eenheidsregering.
  [naar artikel]
 47. Franse Assemblée geeft Macron vrije baan voor hervorming arbeidswetgeving (14/07/2017 - Knack)
  De Assemblée nationale, het Franse parlement, heeft donderdag de regering vrij spel gegeven om de door president Emmanuel Macron beloofde hervorming van de arbeidswetgeving uit te werken per ordonnantie.
  [naar artikel]
 48. Frans parlement verwerpt moties van wantrouwen tegen regering in Zaak-Benalla (31/07/2018 - Metro)
  De twee moties van wantrouwen die naar aanleiding van de zaak-Benalla ingediend waren tegen de Franse regering, zijn in het parlement verworpen. Dat melden Franse media. Zowel de parlementsleden van de centrumrechtse partij Les Républicains (LR) als drie linkse oppositiepartijen hadden een motie van wantrouwen ingediend in de Assemblée nationale (vergelijkbaar met de Kamer van volksvertegenwoordigers). De motie van Les Républicains kreeg bij de stemming de steun van 143 parlementsleden. Daarmee werd net iets minder dan de helft van de 289 stemmen gehaald, die nodig waren om de regering in de problemen te brengen. De tekst van de linkse partijen werd zelfs maar door 74 volksvertegenwoordigers gesteund. De dubbele motie van wantrouwen leidde wel tot verhitte debatten in het halfrond. “Dit schandaal gaat over een staatshoofd dat bescherming en voordelen heeft geboden aan een man die hem diensten heeft bewezen”, zo verdedigde fractieleider Christian Jacob (Les Républicains) zijn motie. Premier Edouard Philippe zei dan weer te betreuren dat de “politieke middelen” louter worden ingezet om president Emmanuel Macron te beschadigen. In Frankrijk is vorige week een politieke storm losgebarsten rond de onthulling van een video waarop te zien is hoe Alexandre Benalla, destijds veiligheidsmedewerker van president Macron, betogers hardhandig aanpakte tijdens een manifestatie op 1 mei in Parijs. Benalla werd kort daarop twee weken geschorst en later ontslagen, maar het gerecht werd niet op de hoogte gebracht. bron: Belga Het bericht Frans parlement verwerpt moties van wantrouwen tegen regering in Zaak-Benalla verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Macron haalt banden met zijn verdeelde troepen aan (13/02/2020 - De Tijd)
  16:28 De Franse president Emmanuel Macron wil zijn parlementsleden verzoenen met zijn beleid, nu de onvrede over het beleid hoge toppen scheert. Meer eenheid is absoluut nodig op een maand van de gemeentera...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy