Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
17:08 uur

Nooit meer flaporen: nieuwe behandeling helpt baby’tjes zonder operatie

Het Belang van Limburg

23/06/2022 - 03:08

EarWell, een nieuwe preventieve behandeling tegen flaporen, haalt veelbelovende resultaten bij baby’tjes in het ZOL en het Sint-Trudoziekenhuis. Het voorkomt een operatie op latere leeftijd. “Maar ouders of artsen moeten de oorafwijking wel heel snel opmerken.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nooit meer flaporen: nieuwe behandeling helpt baby’tjes zonder operatie (maar je moet er wel snel bij zijn) (23/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  EarWell, een nieuwe preventieve behandeling tegen flaporen, haalt veelbelovende resultaten bij baby’tjes in het Genkse Ziekenhuis Oost-Limburg en het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden. Het voorkomt een operatie op latere leeftijd. “Maar ouders of artsen moeten de oorafwijking wel heel snel opmerken.”
  [naar artikel]
 2. Flaporen? Weg in vijf minuten (20/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Flaporen: 5,6% van de bevolking heeft ze, in meer of mindere mate. De helft van de mensen met flaporen stoort er zich aan en een op de drie zou er iets aan willen doen, maar een operatie schrikt velen af. Vanaf nu is er een alternatief: een implant-clipje dat de oren naar achteren spant, onder plaatselijke verdoving en in amper vijf minuten.
  [naar artikel]
 3. Bekijk nu al de 4.176 baby’tjes in onze Babyspecial (27/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Benieuwd naar de baby’tjes in onze jaarlijkse Babyspecial? Bewonder de 2.077 meisjes en 2.099 jongens geboren in 2021 in het Babyspecial-webalbum
  [naar artikel]
 4. Kijkt jouw baby jou soms afkeurend aan? Dan heeft hij er een goede reden voor (12/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hing je ooit al over het park van een baby en kreeg je het gevoel dat het kleintje jou veroordeelde met z’n blik? Heel gek is die gedachte niet, want uit een nieuwe studie blijkt de afkeurende blik van baby’tjes erg veelzeggend én net heel positief is.
  [naar artikel]
 5. Flaporen verdwenen in 15 minuten (20/01/2017 - De Morgen)
  Geplaagd door flaporen? Dankzij een nieuwe ingreep, met een implantclipje, ben je er in een kwartiertje van verlost. 
  [naar artikel]
 6. Bij laagrisico-prostaatkanker is monitoring soms beter dan behandeling (12/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mannen boven de 60 met laagrisico-prostaatkanker kunnen tien jaar zonder actieve behandeling, zonder dat dat het risico op overlijden door de ziekte verhoogt. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Een behandeling zoals een operatie of bestraling kan een negatieve impact hebben op het seksleven, wat dan weer de levenskwaliteit beïnvloedt.
  [naar artikel]
 7. Bij laagrisico-prostaatkanker is monitoring soms beter dan behandeling (12/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Mannen boven de 60 met laagrisico-prostaatkanker kunnen tien jaar zonder actieve behandeling, zonder dat dat het risico op overlijden door de ziekte verhoogt. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Een behandeling zoals een operatie of bestraling kan bovendien een negatieve impact hebben op het seksleven, wat dan weer de levenskwaliteit beïnvloedt.
  [naar artikel]
 8. SLAAPCOACH. Wakkertijden: dit zijn het en zo helpen ze je baby met slapen (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel het normaal is dat je nu en dan voor je kindje uit je bed moet ’s nachts, zeker bij baby’tjes, zijn er toch een aantal zaken die je kan proberen om de nachtrust te bevorderen. Nathalie Schittekatte van slaapchaochteam Snuggles and Dreams is sterke voorstander van ‘wakkertijden’. Maar wat zijn dat en hoe werkt het juist?
  [naar artikel]
 9. Jouw baby op de cover van de Babyspecial? (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor de cover en de reclamecampagne van de Babyspecial van Het Belang van Limburg zijn we op zoek naar baby’tjes van ongeveer drie maanden oud.
  [naar artikel]
 10. “Nieuwe Xbox One zonder schijflade al vanaf mei in de rekken” (06/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Microsoft lanceert volgende maand een versie van de Xbox One S die geen fysieke cd’tjes meer kan lezen. Dat meldt Windows Central. Je zal dus enkel...
  [naar artikel]
 11. 11 baby’tjes sterven in brand in Senegalees ziekenhuis (26/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een brand in een ziekenhuis in Tivaouane, in het westen van Senegal, zijn woensdag elf pasgeboren baby's om het leven gekomen. Dat heeft de Senegalese president Macky Sall bekendgemaakt op Twitter.
  [naar artikel]
 12. Flaporen te verhelpen met spalkje en tape (03/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jaarlijks laten duizenden mensen hun flaporen opereren. Uit Utrechts onderzoek is nu gebleken dat dit niet nodig is als het kind op jonge leeftijd,...
  [naar artikel]
 13. Groen licht: Baby Pia is medisch geschikt voor levensreddende behandeling (01/10/2019 - VRT NWS)
  Baby Pia, het kindje met een levensbedreigende spierziekte, komt wel degelijk in aanmerking voor de dure behandeling die ze nodig heeft. In haar bloed zijn geen antistoffen gevonden. Dat betekent dat de behandeling met het peperdure medicijn Zolgensma binnenkort kan doorgaan.
  [naar artikel]
 14. UZ Antwerpen: ‘Niet zeker of broodnodige behandeling voor baby Pia wel kan doorgaan’ (23/09/2019 - De Morgen)
  Baby Pia uit Wilrijk beroerde de afgelopen week heel het land. In een mum van tijd haalden haar ouders 1,9 miljoen euro op om een behandeling met het levensreddende middel Zolgensma te kunnen betalen. Maar het is helemaal nog niet zeker of die behandeling wel kan doorgaan. “Als baby Pia antistoffen tegen het medicijn heeft, kan ze het niet krijgen”, zei professor Guy Hans van UZ Antwerpen in ‘De zevende dag’.
  [naar artikel]
 15. Sterkste stijging van geboortes in 20 jaar: “De coronababy’s kwamen met vertraging” (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  66.560. Zoveel baby’tjes werden er vorig jaar geboren in Vlaanderen. Dat zijn 2.949 Olivia’s, Noahs, Ella’s en Arthurs méér dan een jaar eerder. Zo’n stijging is de voorbije twintig jaar ongezien.
  [naar artikel]
 16. UZ Antwerpen: “Niet zeker of baby Pia broodnodige behandeling wel kan krijgen” (22/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Baby Pia uit Wilrijk beroerde de afgelopen week heel het land. In een mum van tijd haalden haar ouders 1,9 miljoen euro op om een behandeling met...
  [naar artikel]
 17. Hartverwarmend: in dit ziekenhuis haken verpleegsters unieke kersttruien voor alle pasgeboren baby'tjes (18/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Magee-Womens Hospital in Pittsburgh (VS) krijgen pasgeboren baby’s een unieke kersttrui. De verpleegsters van het ziekenhuis hebben ze...
  [naar artikel]
 18. Brandweerman helpt baby ter wereld in rijdende ambulance: “Plots had ik die baby in mijn handen” (12/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Genk heeft een ambulancier van de brandweer zonder enige bijstand een baby op de wereld geholpen terwijl de ambulance onderweg was naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 19. UZ Antwerpen: “Niet zeker of broodnodige behandeling voor baby Pia wel kan doorgaan” (22/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Baby Pia uit Wilrijk beroerde de afgelopen week heel het land. In een mum van tijd haalden haar ouders 1,9 miljoen euro op om een behandeling met...
  [naar artikel]
 20. Britse baby weegt 6,7 kilo: Limburgse mama’s over hun mega baby (06/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Britse baby Alpha is met zijn geboortegewicht van 6,7 kilogram de derde zwaarste baby ooit in Groot-Brittannië. Op de kraamafdelingen in Limburg is dit nooit gezien. Hier zijn pasgeborenen van boven de vijf kilo al een flinke uitzondering. De geboorte van zo’n mega baby blijft ook voor de Limburgse mama’s een wonderbaarlijk moment.
  [naar artikel]
 21. Nieuwe studie ontdekt wanneer baby’s een gevoel voor humor ontwikkelen (02/12/2021 - De Morgen)
  Lachen is gezond. Meer zelfs: gevoel voor humor helpt de allerkleinsten om ook andere cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Nieuw onderzoek heeft ontdekt vanaf welke leeftijd baby’s precies een gevoel voor humor ontwikkelen, en bracht in kaart welk type humor die kleine koters zoal kunnen appreciëren.
  [naar artikel]
 22. Steeds meer huisdieren naar de kinesist (12/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Honden en katten krijgen er massages, lasertherapie en zelfs hydrotherapie. De behandeling helpt huisdieren om sneller te revalideren na een operatie. TV Limburg ging een kijkje nemen bij Fysiovetcare, een revalidatiepraktijk voor kleine huisdieren in Bilzen.
  [naar artikel]
 23. Borstvoeding en baby’s op Rock Herk: “Zonder babyspot kon ik niet komen” (14/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Primeur op Rock Herk: het festival opent voor kersverse mama’s een ‘babyspot’. Een plaats waar ze in alle rust hun baby’tjes kunnen voeden of melk afkolven. “Hoognodig op festivals, anders kon ik niet komen.”
  [naar artikel]
 24. Robotchirurgie behandelt lymfe-oedeem bij mensen met kanker (27/04/2018 - VRT NWS)
  Het UZ Brussel heeft als eerste in Europa met succes een nieuwe behandeling toegepast voor lymfe-oedeem, iets waar bijvoorbeeld veel borstkankerpatiënten na een operatie mee kampen. Tot nu bestond de behandeling voornamelijk uit kinesitherapie en het dragen van steunverbanden. Een operatie is bijzonder complex, maar het UZ kan nu dankzij geavanceerde robotchirurgie gezonde lymfeklieren uit de buik transplanteren.
  [naar artikel]
 25. Proces over baby die overleed na operatie gaat door (29/12/2016 - De Redactie)
  De kamer van inbeschuldigingstelling van Gent heeft het beroep van de zes verdachten verworpen. De baby kreeg na een operatie lachgas toegediend in plaats van zuurstof.
  [naar artikel]
 26. Vindt je lachende baby je écht grappig? Studie ontdekt wanneer baby’s een gevoel voor humor ontwikkelen (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Lachen is gezond. Meer zelfs: gevoel voor humor helpt de allerkleinsten om ook andere cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat baby’s pas gevoel voor humor ontwikkelen als ze ongeveer een maand oud zijn, en bracht in kaart welk type humor die kleine koters zoal kunnen appreciëren.
  [naar artikel]
 27. Vindt je koter je echt grappig? Nieuwe studie ontdekt wanneer baby’s een gevoel voor humor ontwikkelen (02/12/2021 - De Morgen)
  Lachen is gezond. Meer zelfs: gevoel voor humor helpt de allerkleinsten om ook andere cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Nieuw onderzoek heeft ontdekt vanaf welke leeftijd baby’s precies een gevoel voor humor ontwikkelen, en bracht in kaart welk type humor die kleine koters zoal kunnen appreciëren.
  [naar artikel]
 28. Gezocht – Baby’s voor fotoshoot (10/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor het campagnebeeld en cover van onze welbekende Babyspecial zijn we op zoek naar baby’tjes, jonger dan 3 maanden.
  [naar artikel]
 29. Minder baby’s in Zonhoven (maar de bevolking blijft wel groeien) (02/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn nog nooit zo weinig baby’s geboren in Zonhoven als de voorbije twee jaar. Dat blijkt althans uit de statistieken, die de gemeente sinds de jaren zestig bijhoudt. Dankzij de nieuwe inwoners groeit de bevolking wel nog verder.
  [naar artikel]
 30. Skinny boys met flaporen zijn in de mode (12/07/2017 - De Morgen)
  Steeds vaker lopen extreem magere, lange mannen de shows van grote modehuizen. Terwijl modellen in Frankrijk BMI-testen moeten onder- gaan, viert de skinny boy hoogtij. Liefst met flaporen en ingevallen wangen. 'Je hoeft geen Barbie of Ken meer te zijn om model te worden', zegt Ruben Debuck van Rebel Models.
  [naar artikel]
 31. Skinny boys met flaporen zijn in de mode (07/04/2019 - De Morgen)
  Steeds vaker lopen extreem magere, lange mannen de shows van grote modehuizen. Terwijl modellen in Frankrijk BMI-testen moeten onder- gaan, viert de skinny boy hoogtij. Liefst met flaporen en ingevallen wangen. 'Je hoeft geen Barbie of Ken meer te zijn om model te worden', zegt Ruben Debuck van Rebel Models.
  [naar artikel]
 32. Herkennen de K3’tjes hun eigen liedjes wel? “Het doet geen belletje rinkelen” (16/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  K3 heeft er sinds enkele weken een gloednieuw lid bij. Julia, Marthe en Hanne vormen samen voortaan de populaire meidengroep en brengen met veel enthousiasme de talloze - oude en nieuwe - hits van K3. Maar herkennen de K3’tjes ook hun eigen liedjes? Peter Van de Veire deed donderdag de “gruwelijke test” K3 of nie op MNM en dat leverde verrassende resultaten op.
  [naar artikel]
 33. Is een operatie altijd nodig bij een ontstoken appendix? (02/10/2018 - Knack)
  De geneeskunde evolueert vaak traag, heel traag zelfs. In 2006 waren er al aanwijzingen dat voor veel blindedarmontstekingen een behandeling zonder operatie aanvaardbaar was. Antibiotica zou dan volstaan. Nu lijkt een van de grote medische tijdschriften dat te bevestigen. Is dat wel zo?
  [naar artikel]
 34. Marjolein uit ‘Blind Getrouwd’ getuigt over operatie: “De gynaecologe zei dat ik nooit mama zal worden” (13/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Marjolein Faes (40), die in 2018 deelnam aan ‘Blind Getrouwd’, heeft een ingrijpende operatie achter de rug. Dat laat ze weten via de sociale media, waar ze ook getuigt over de gevolgen van de ingreep: “Ik heb nooit een kinderwens gehad, maar ik kan je verzekeren... wanneer het simpelweg geen optie meer is, dan komt het keihard aan.”
  [naar artikel]
 35. Deze papa heeft het perfecte trucje om een huilende baby meteen stil te krijgen (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Baby'tjes, ze zijn zo schattig meneer. Totdat ze hun keelgat openzetten en je zelf geen flauw idee hebt wat nu precies het probleem is. Ben jij
  [naar artikel]
 36. VIRAL3 Feel Good Friday: baby heeft de slappe lach (17/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Toegegeven, alle baby'tjes zijn schattig. Maar met haar wapperende krullen, donkere ogen en lieve glimlach steelt dit meisje alle harten. Een...
  [naar artikel]
 37. Operatie voor de geboorte verbetert de overlevingskansen bij baby's met middenrifdefect (09/06/2021 - VRT NWS)
  Baby’s met een middenrifdefect hebben een betere overlevingskans wanneer ze vóór de geboorte, in de baarmoeder, worden geopereerd. Dat blijkt uit internationaal onderzoek onder leiding van het UZ Leuven en de KU Leuven. De zogenoemde foetale chirurgie wordt al succesvol ingezet bij de behandeling van een open ruggetje (spina bifida) en voor placentadeling bij identieke tweelingen.
  [naar artikel]
 38. 'Correctiehelm voor baby's heeft geen zin' (28/03/2019 - De Morgen)
  Baby's met een matige tot ernstig vervormde schedel hebben geen baat bij het dragen van een correctiehelm. Mét helm is het herstel net zo groot als zonder. 'Maar bij zeer ernstige gevallen helpt het wel.'
  [naar artikel]
 39. SHOWBITS. Vakantiemicrobe bij de K3'tjes en Olga op pad met Kat Kerkhofs (14/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je...
  [naar artikel]
 40. Achter de schermen bij de opnames van de nieuwe K3-videoclip: “Het is helemaal va-va-voom, maar dat mag ook wel eens” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het dansje van ‘Waterval’ kent iedereen ondertussen al uit z’n hoofd. Hoog tijd dus voor de K3’tjes om een nieuw nummer op de wereld los te laten. Ondertussen zijn Hanne, Marthe en Julia ook al druk bezig om een nieuwe videoclip in te blikken. In een nieuwe aflevering van ‘K3 vlogt’ krijgen we alvast te zien hoe dat precies in z’n werk gaat.
  [naar artikel]
 41. SOS seksverslaving. Experts over de behandeling: “Nooit meer seks, dat is bullshit. Maar nooit meer porno kijken is soms wel een must” (31/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dubbellevens, vechtscheidingen, torenhoge schulden, fysieke en mentale uitputting. De gevolgen van een seksverslaving zijn vaak ronduit verwoestend. Maar hoe behandel je een seksverslaafde? “Je kan niet zeggen: ‘Nooit meer seks’, zoals je tegen een alcoholverslaafde zegt dat hij nooit nog mag drinken. Maar als porno of naar sekswerkers gaan je leven heeft ontwricht, is er maar één advies: nooit meer doen.”
  [naar artikel]
 42. SOS seksverslaving. Experts over de behandeling: “Nooit meer seks, dat is bullshit. Maar nooit meer porno kijken is soms wel een must” (31/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dubbellevens, vechtscheidingen, torenhoge schulden, fysieke en mentale uitputting. De gevolgen van een seksverslaving zijn vaak ronduit verwoestend. Maar hoe behandel je een seksverslaafde? “Je kan niet zeggen: ‘Nooit meer seks’, zoals je tegen een alcoholverslaafde zegt dat hij nooit nog mag drinken. Maar als porno of naar sekswerkers gaan je leven heeft ontwricht, is er maar één advies: nooit meer doen.”
  [naar artikel]
 43. K3’tjes staan voor het eerst op een voetbalveld in ‘Marble Mania’: “Ik ben best wel fanatiek” (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Marble Mania’ gaan de K3'tjes voor de allereerste keer samen voetballen. Althans voetballen met knikkers. Vooraleer ze beginnen, krijgen ze wel nog vakkundige uitleg van presentator Kürt Rogiers - want dat blijkt wel nodig. “Jullie weten wat het strafschopgebied is?”
  [naar artikel]
 44. K3’tjes staan voor het eerst op een voetbalveld in ‘Marble Mania’: “Ik ben best wel fanatiek” (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Marble Mania’ gaan de K3'tjes voor de allereerste keer samen voetballen. Althans voetballen met knikkers. Vooraleer ze beginnen, krijgen ze wel nog vakkundige uitleg van presentator Kürt Rogiers - want dat blijkt wel nodig. “Jullie weten wat het strafschopgebied is?”
  [naar artikel]
 45. Deze versie van 'Alle kleuren' hoorde je nog nooit (28/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de tweede aflevering van 'Overal K3' (vanavond om 20.35 bij VTM) zet Niels Destadsbader zijn vragenrondje verder en stelt hij de K3’tjes opnieuw...
  [naar artikel]
 46. SHOWBITS. De oude K3'tjes en heel veel vakantiepret (05/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je...
  [naar artikel]
 47. ‘Baby, baby, wat blaf je nou’: Nicole en Hugo lanceren beestige parodie van een van hun grootste hits (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na het succes van ‘7 venkels en frambozen’ met Willy Sommers vorig jaar is het tijd voor een muzikaal vervolg. Speciaal voor de valentijnscampagne van Lidl hebben Nicole en Hugo hun nummer ‘Baby, baby’ in een nieuw jasje gestoken. Het uiteindelijk resultaat werd ‘Baby, baby, wat blaf je nou’.
  [naar artikel]
 48. ‘Baby, baby, wat blaf je nou’: Nicole en Hugo lanceren hilarische parodie van een van hun grootste hits (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na het succes van ‘7 venkels en frambozen’ met Willy Sommers vorig jaar is het tijd voor een muzikaal vervolg. Speciaal voor de valentijnscampagne van Lidl hebben Nicole en Hugo hun nummer ‘Baby, baby’ in een nieuw jasje gestoken. Het uiteindelijk resultaat werd ‘Baby, baby, wat blaf je nou’.
  [naar artikel]
 49. Twee moeders en een vader: Griekse baby met drie biologische ouders geboren (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Griekenland hebben dokters een nieuwe succesvolle ivf-behandeling uitgevoerd. De baby die geboren werd, bezit het genetisch materiaal afkomstig...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy