Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 June 2022
12:22 uur

Minder verkeer, minder warm en rustigere kinderen, maar ook een gevaar: waarschuwing voor reistijd van veel Belgen

Het Nieuwsblad

23/06/2022 - 03:29

’s Nachts rijden, of ’s ochtends héél vroeg in de auto stappen. Om dan ’s avonds op je vakantiebestemming te zijn. Zes op de tien Belgen doen het, blijkt uit een bevraging. Niet zo veilig, want een kwart geeft aan al wel eens enkele seconden in slaap te zijn gedommeld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Veel minder verkeer, maar dat betekent niet dat we ons beter gedroegen op de weg (07/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Door de coronamaatregelen hebben we vorig jaar veel minder kilometers afgelegd met de wagen. Des te opvallender dat er iets meer snelheidsovertredingen zijn gemeten dan in het jaar daarvoor. Ook kwamen 484 mensen om in het verkeer. Omdat we nonchalanter reden. En vaak ook harder dan normaal, net omdat er zo weinig verkeer op de baan was.
  [naar artikel]
 2. Kinderslachtoffers in het verkeer gehalveerd (16/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen denkt het voor kinderen minder veilig is geworden in het verkeer, maar de cijfers spreken dat tegen. Zo is het aantal kinderen dat
  [naar artikel]
 3. Belgen geven minder uit dan jaar geleden, behalve voor kledij en kinderen (19/06/2020 - Express)
  Dat we tijdens de lockdown minder uitgaven dan een jaar geleden hoeft niet te verbazen, maar zelfs in mei, toen... The post Belgen geven minder uit dan jaar geleden, behalve voor kledij en kinderen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Minder ongevallen tijdens lockdown, maar wel twee keer zo dodelijk (16/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Door de lockdown zijn er minder ongevallen, minder gewonden en minder doden in het verkeer. Maar de ongevallen die gebeuren, zijn wel twee keer dodelijker. Oorzaak: te snel rijden omdat er minder verkeer is.
  [naar artikel]
 5. “Iets minder warm maar nog steeds zomers” (15/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De hoge temperaturen van maandag krijgen op dinsdag niet direct een vervolg. Het wordt zelfs even wat minder warm met nog maxima in de buurt van 25°C.
  [naar artikel]
 6. Overal minder doden in verkeer door lockdown, behalve in Oost-Vlaanderen (28/08/2020 - De Morgen)
  Door de lockdown vielen er in de eerste zes maanden van dit jaar minder doden en gewonden in het verkeer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de verkeersveiligheidsbarometer van Vias Institute. De ernst van de ongevallen is wel toegenomen. Hoewel er veel minder verkeer was, hebben sommige bestuurders toch beduidend grotere risico’s genomen, zegt Vias.
  [naar artikel]
 7. Minder scholen bieden warme maaltijden aan: "Corona heeft de trend nog versneld" (10/09/2021 - VRT NWS)
  Er zijn steeds minder scholen waar leerlingen 's middags warm kunnen eten. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Door de coronamaatregelen was het vorig jaar moeilijk om kinderen warm te laten eten op school. Maar ook nu het weer kan, haken sommige scholen af.
  [naar artikel]
 8. Verkeersproblemen op vakantiewegen minder groot dan vorig jaar (28/07/2018 - Metro)
  Het verkeer in Europa verloopt zaterdag, zoals voorzien, moeilijk zowel voor het vertrek, sinds vanochtend vroeg, als voor de terugkeer, sinds eind van de voormiddag. De verkeersproblemen zijn echter minder groot dan vorig jaar, een tendens deze zomer. Dat heeft mobiliteitsorganisatie Touring zaterdagnamiddag gemeld. Zwaartepunt van de problemen lag zaterdag in Frankrijk zoals wel vaker op de as Lyon – Orange – Spanje en in Zwitserland op de as Luzerne – St-Gothard – Italië waar men uren reistijd verloor door de files. Elders (Duitsland, Oostenrijk, het westen van Frankrijk) verliep het verkeer op de traditionele knelpunten ook erg moeilijk, maar de files waren minder groot. Het verkeer richting vertrek piekte omstreeks 13 uur. In de late namiddag (rond 18 uur) verbeterde de toestand. Touring verwacht erg druk maar vlot verkeer vanaf zaterdagavond. Voor de terugkeer stelt men nog een lichte toename van de verkeersproblemen en het verkeer zal tot zaterdagavond laat moeilijk blijven. Voor zondag verwacht Touring druk verkeer in beide richtingen zonder noemenswaardige problemen. bron: Belga Het bericht Verkeersproblemen op vakantiewegen minder groot dan vorig jaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Veel minder verkeer op de snelwegen: waarom staan we toch in de file? (14/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is nog steeds 20% minder verkeer op onze snelwegen dan voor corona, en tóch neemt het aantal files langzaam maar zeker toe. Woensdag, de dag voor Hemelvaart, kregen we zelfs af te rekenen met de zwaarste avondspits sinds september. Wat is er eigenlijk aan de hand?
  [naar artikel]
 10. Bilzense bakkerij organiseert bakles om kinderen warm te maken voor het vak (25/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bakker is nog altijd een knelpuntberoep. Er zijn steeds meer vacatures maar studenten kiezen minder en minder voor het vakmanschap van de warme bakker.
  [naar artikel]
 11. “Iets minder warm, maar wel nog steeds heel warm” (13/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag loopt de temperatuur op naar maxima in de buurt van 30 graden. Dat is al wat minder dan de voorbije dagen, maar in de vochtige atmosfeer zal het toch wel best zwoel aanvoelen. Indien we effectief de 30°C bereiken zal dat in Limburg al voor de negende dag op rij het geval zijn.
  [naar artikel]
 12. We roken en drinken steeds minder, maar helft van de Belgen is te dik (01/10/2019 - VRT NWS)
  De Belg rookt minder en drinkt minder alcohol, maar beweegt nog steeds te weinig en eet te ongezond. Opvallend: bijna de helft van de Belgen kampt intussen met overgewicht en 16 procent is obees. Dat blijkt uit de resultaten van de zesde Gezondheidsenquête die Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, vorig jaar afnam bij meer dan 10.000 Belgen.
  [naar artikel]
 13. Nieuwe Belgische studie: coronavirus treft kinderen veel minder hard (14/08/2020 - De Morgen)
  Kinderen testen minder vaak positief op het coronavirus dan volwassenen en als ze besmet zijn, ontwikkelen ze minder vaak ernstige symptomen. Ze lopen ook amper risico op besmetting op school. Dat blijkt een grote studie over Covid-19 bij kinderen in België.
  [naar artikel]
 14. Verkeersdrukte nam in België in 2019 toe met 1 procent (29/01/2020 - Metro)
  In België is de algemene verkeersdrukte in 2019 met 1 procent toegenomen vergeleken met 2018. Ons land kende vorig jaar een gemiddelde congestiegraad van 30 procent, en dat is minder dan Frankrijk (34 pct) en het Verenigd Koninkrijk (34 pct), maar een pak meer dan Nederland (24 oct) en Duitsland (27 pct). Brussel blijft de drukste stad. Dat blijkt uit de TomTom Traffic Index. Bestuurders moeten in de Belgische hoofdstad rekening houden met gemiddeld 38 pct extra reistijd in het verkeer. Dat is 1 pct meer ten opzichte van 2018. De drukste dag in Brussel was vrijdag 6 december 2019, met gemiddeld 69 pct meer reistijd in het verkeer. Oorzaken van deze drukste dag waren een ongeval in de Troontunnel, naast verschillende wegenwerken op de ring en het slechte weer. Zowel de ochtend- als avondspits zijn doorgaans dramatisch in Brussel, met respectievelijk 75 en 77 pct extra reistijd. Pendelaars doen dan gemiddeld 23 minuten extra over een trip van een half uur. Na Brussel volgt Bergen, waar de congestie meer dan verdubbelde ten opzichte van het jaar ervoor. In 2019 hadden chauffeurs daar gemiddeld 34 pct extra reistijd nodig, dat is 18 pct meer ten opzichte van 2018. Grote wegwerkzaamheden aan de E42 zorgden daar voor een bijzonder druk 2019. Antwerpen, waar de reistijd ook 1 pct toenam in 2019, sluit de Belgische top 3 af. Bestuurders verliezen er gemiddeld 32 pct meer reistijd. De ochtend- en avondspits zijn er drukker, met respectievelijk gemiddeld 56 en 62 pct extra reistijd, of een toename van respectievelijk 17 en 19 minuten per half uur. Luik is de vierde drukste stad in België, waar bestuurders in 2019 gemiddeld 24 pct meer reistijd verliezen, een stijging van 4 pct ten opzichte van 2018. De universiteitssteden Leuven en Gent staan op een gedeelde vijfde plek, met 20 pct extra reistijd in het verkeer. bron: Belga Het bericht Verkeersdrukte nam in België in 2019 toe met 1 procent verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Toeristische sector roept op om drukte te vermijden: 10 tips voor rustigere alternatieven in Vlaanderen  (07/07/2020 - VRT NWS)
  Omdat door de coronacrisis heel wat Belgen de zomer in eigen land zullen doorbrengen, verwacht de Vlaamse toeristische sector dat het op populaire trekpleisters in ons land wel eens erg druk zou kunnen worden. Maar drukke plaatsen waar je weinig afstand kan houden, moeten we voor het besmettingsgevaar absoluut vermijden. Daarom doet de toeristische sector in ons land een oproep om niet enkel naar de zee of de Ardennen te trekken, maar ook eens minder bekende, en voora ook rustigere plaatsen te ontdekken. Hieronder vind je alvast een aantal tips.
  [naar artikel]
 16. Kwart minder kinderen slachtoffer in het verkeer: “Blijf werk maken van veilige schoolroutes” (13/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de provincie Antwerpen geraakten vorig jaar 330 kinderen op weg naar of van school licht- of zwaargewond bij een verkeersongeval. Dat is een kwart minder dan in 2019. De belangrijkste reden van die daling is corona. “Toch blijft 330 kinderen veel en dus moet er blijvend worden ingezet op verkeersveiligheid op de wegen naar school”, zegt Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V).
  [naar artikel]
 17. “Minder warm met wisselende bewolking en kans op lichte en lokale buien” (02/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag zal het gevoelig minder warm zijn in vergelijking met de voorbije dagen. Het wordt gemiddeld nog zo’n 22 graden.
  [naar artikel]
 18. Minder verkeer leidt tot veel lagere niveaus van stikstofdioxide (29/12/2020 - VRT NWS)
  Dit jaar zijn er in België veel lagere concentraties aan stikstofdioxide in de lucht waargenomen, wat wijst op minder luchtvervuiling door het verkeer. Ook het fijnstof nam verder af, terwijl er wel meer ozondagen waren, dagen met een te hoge concentratie aan ozon. Dat blijkt uit een voorlopige analyse van de luchtkwaliteit in 2020 door de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel).
  [naar artikel]
 19. Weerbericht | Het blijft zonnig, maar wel minder warm (12/05/2022 - De Standaard)
  Het wordt ook donderdag droog en overwegend zonnig weer, maar tijdelijk zijn er wel meer wolkenvelden. Het wordt iets minder warm dan voorbije dagen, meldt het KMI.
  [naar artikel]
 20. Zacht weer voor wie buiten supportert voor de Rode Duivels: overwegend droog, maar iets minder warm (12/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zaterdag hangen er eerst veel wolken, in de namiddag stilaan opklaringen vanaf de kust. Het is overwegend droog en minder warm bij maxima van 18 tot 23 graden. Zondag wordt het zonnig en iets warmer. Ook maandag en dinsdag zonnig bij zo’n 28 graden in het centrum. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 21. 13,5 procent minder verkeer op Vlaamse snelwegen in tweede week paasvakantie (19/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de tweede week van de paasvakantie was er op werkdagen op de Vlaamse snelwegen 13,5 procent minder verkeer dan in de dezelfde week van 2019. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum maandag. Er was 22 procent minder autoverkeer, maar wel 9 procent meer vrachtverkeer. Ook waren er 39 procent minder files dan voor de coronapandemie.
  [naar artikel]
 22. Minder verkeer, minder lawaai: de positieve effecten van de lockdown (25/03/2020 - Knack)
  Minder verkeer, en een stilte die steeds oorverdovender wordt. Heeft de coronacrisis positieve effecten op ons welzijn? En vallen die effecten te meten? Hier volgt een poging.
  [naar artikel]
 23. Het was ook veel te warm voor pretparken: kwart minder bezoekers in juli (31/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zowat alle pretparken hebben minder bezoekers opgetekend tijdens de dagen waarop het extreem warm was, eind juli. Dat is buiten de waterpretparken gerekend, die het dan weer bijzonder goed deden dankzij de hitte. Dat blijkt uit een rondvraag bij enkele Belgische pretparken.
  [naar artikel]
 24. Minder files én minder ongevallen in Liefkenshoektunnel dit jaar (29/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ook in de Liefkenshoektunnel op de Antwerpse Ring (R2) was er dit jaar door de coronacrisis flink minder verkeer. Het vrachtverkeer viel er met 5 procent terug, het aantal personenwagens zelfs met 26 procent. Dat leidde niet alleen tot minder files, maar ook tot minder ongevallen.
  [naar artikel]
 25. 40 graden is ook veel te warm voor pretparken: kwart minder bezoekers in juli (31/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Zowat alle pretparken hebben minder bezoekers opgetekend tijdens de dagen waarop het extreem warm was, eind juli. Dat is buiten de waterpretparken gerekend, die het dan weer bijzonder goed deden dankzij de hitte. Dat blijkt uit een rondvraag bij enkele Belgische pretparken.
  [naar artikel]
 26. Belgische studie naar coronavirus bij kinderen: “Minder besmettingen en minder snel opgenomen in ziekenhuis” (14/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Scholen spelen maar een heel beperkte rol bij het verspreiden van het coronavirus. Er zijn voor de zomer wellicht maar 36 kinderen op school besmet met het coronavirus. Dat is minder dan één procent van de kinderen die uit voorzorg in quarantaine zijn geplaatst. Dat meldt het Nationaal Crisiscentrum in een update over het coronavirus.
  [naar artikel]
 27. Minder verkeersongevallen door coronacrisis (18/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De lockdown zorgde voor minder verkeer op de weg en dus ook voor minder ongevallen, zo blijkt uit cijfers van de politie. In Limburg waren er in de eerste helft van dit jaar 22 procent minder letselongevallen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.
  [naar artikel]
 28. Belgen verwachten veel minder te sparen (20/02/2019 - De Tijd)
  15:16 Het consumentenvertrouwen vermindert voor de vierde maand op rij. De ondervraagden signaleren dat ze veel minder zullen sparen.
  [naar artikel]
 29. Kobe Ilsen reisde de hele wereld rond om te zien wat wij, Belgen, van anderen kunnen leren. Maar is hij zelf anders gaan leven? (11/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Wat kunnen wij, Belgen, leren van andere landen? Voor de tweede keer reisde Kobe Ilsen in onze plaats de wereld rond, op zoek naar antwoorden. Maar welke lessen trok hij voor zichzelf uit Op één? Drinkt hij nu minder alcohol? Doucht hij minder lang? En in welk land staat zijn volgende huis? “Mocht ik ­kinderen hebben, ik zou veel meer op de barricaden staan.”
  [naar artikel]
 30. Minder dan 1.600 coronapatiënten in ziekenhuizen: is het gevaar op een nieuwe overrompeling nu geweken? (15/02/2021 - VRT NWS)
  Voor het eerst sinds oktober liggen er minder dan 1.600 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Het is een gunstig cijfer dat doet verhopen dat het ergste voor de ziekenhuizen voorbij is. Maar is het gevaar op een nieuwe overrompeling nu definitief geweken? "Veel is nog onduidelijk", waarschuwen specialisten.
  [naar artikel]
 31. Meer Belgen op reis, maar met minder geld en niet zo lang (30/05/2017 - De Redactie)
  Dit jaar gaat 60% van de Belgen op vakantie. Dat is een forse stijging. Opvallend is wel dat ze minder lang van huis zijn en minder geld willen besteden. Frankrijk, Spanje en het eigen land zijn de meest populaire bestemmingen.
  [naar artikel]
 32. We zitten minder op sociale media tijdens wedstrijden van Rode Duivels, maar doelpunt Hazard zorgt voor piek in verkeer (29/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgen leven massaal mee met de Rode Duivels op het EK voetbal. Dat blijkt ook uit het sociale mediagebruik, dat volgens telecomproviders Telenet en Base lager ligt dan gemiddeld tijdens de wedstrijden van de Belgen. Meteen na sleutelmomenten in de match piekt het verkeer dan weer.
  [naar artikel]
 33. Het koelt af vandaag, waarschuwing voor CO-vergiftiging (23/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag blijft het meestal droog met opklaringen en wolkenvelden. Het wordt minder warm met een matige wind uit zuidwest tot west. De maxima
  [naar artikel]
 34. Kinderen spelen steeds minder buiten (06/07/2020 - De Morgen)
  Kinderen spelen steeds minder in hun woonomgeving. Er speelden vorige zomer 37 procent minder kinderen op straten, op pleinen en in parken dan in 2008. Meisjes vanaf 9 jaar spelen opvallend weinig buiten en in de stedelijke wijken spelen nog maar half zoveel kinderen als in 2008. Dat blijkt uit een onderzoek van Kind & Samenleving.
  [naar artikel]
 35. Belgen lopen minder warm voor Spaans vastgoed (29/11/2019 - De Tijd)
  01:02 Het aantal Belgen dat in Spanje een woning koopt, is voor het eerst sinds 2006 gedaald. Er is een terugval van 10 procent. De oorzaak is de sterk stijging van de nieuwbouwprijzen.
  [naar artikel]
 36. Kinderen spelen steeds minder buiten (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderen spelen steeds minder in hun woonomgeving. Er speelden vorige zomer 37 procent minder kinderen op straten, op pleinen en in parken dan in...
  [naar artikel]
 37. Virologen blij dat ze niet meer constant worden opgebeld: “Al eens een rustigere dag” (23/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ze krijgen minder telefoons en moeten minder uitleg geven. Onze corona-experts worden in deze derde golf van de pandemie niet meer zo vaak gesolliciteerd, terwijl het virus niet weg is en de druk op onze ziekenhuizen onverminderd aanhoudt. Dat hoeft echter geen ramp te zijn. “Minder communiceren om de boodschap beter over te brengen, kan ook werken.”
  [naar artikel]
 38. Minder dagjestoeristen aan de kust, Belgen huurden vooral vakantiehuis aan zee (27/08/2020 - VRT NWS)
  De Belgische kust heeft een matige zomer achter de rug. Er trokken veel minder dagjestoeristen naar zee in juli en augustus. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, waren er heel wat maatregelen genomen om grote drukte aan de kust te vermijden. Toch kozen veel Belgen, ook door de coronacrisis, voor een vakantie aan zee. Daardoor kan het verblijfstoerisme wel goede cijfers voorleggen.
  [naar artikel]
 39. Minder winkels, minder verkeer: vastgoedproject Uplace is nu een ‘samenlevingsproject’ (21/06/2019 - De Morgen)
  Het nieuwe ontwerp voor Uplace in Machelen, omgedoopt tot de ‘Broeksite’, bevat 28 procent minder winkelruimte dan het oorspronkelijke ontwerp. Het zou ook 25 procent minder autoverkeer genereren. ‘Ik hoop echt dat dit een kans krijgt’, zegt coördinator Alexander D’Hooghe.
  [naar artikel]
 40. Negen Belgen op tien winkelen minder door corona (29/07/2020 - De Tijd)
  16:13 Consumenten gaan minder vaak naar niet-voedingswinkels en geven minder uit.
  [naar artikel]
 41. Greenpeace wil verbod op vluchten als trein er raakt op minder dan 6 uur (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor maar liefst een derde van de drukste vluchten in Europa bestaat er een alternatief traject per trein met een reistijd van minder dan zes uur. Die vluchten verbieden zou een besparing van 3,5 miljoen ton CO2 opleveren. Dat blijkt uit een studie van milieuorganisatie Greenpeace, die oproept om onze manier van reizen radicaal om te gooien.
  [naar artikel]
 42. Dit is wat corona (niet) doet bij kinderen: minder vaak positief, minder ernstige symptomen en amper besmettingen op school (14/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderen testen minder vaak positief voor het coronavirus dan volwassenen en als ze besmet zijn, ontwikkelen ze minder vaak ernstige symptomen. Ze...
  [naar artikel]
 43. Corona maakt kinderen zelden ziek, maar wel vaker verdrietig (01/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Minder blij, minder energiek, minder zelfverzekerd. Vaker verveeld, vaker verdrietig, vaker bezwaard. Een bevraging in 35 Vlaamse scholen leert dat jonge kinderen de pandemie niet zonder kneuzingen doorstaan.
  [naar artikel]
 44. DE GROTE PEILING. Door dure brandstofprijzen gebruikt helft Belgen minder de auto en geeft 48% minder uit aan hobby’s (27/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de pomp, in de winkelkar en op de energiefactuur: het leven is de laatste maanden een pak duurder geworden. De Belgen zijn daardoor massaal hun gedrag aan het aanpassen: zes op tien verwarmt zijn woning minder en de helft van de Belgen gebruikt minder de auto. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir.
  [naar artikel]
 45. Minder Belgen geflitst in Frankrijk door vernieling flitscamera's door "gele hesjes" (24/09/2019 - VRT NWS)
  In Frankrijk zijn de voorbije zomer 29 procent minder Belgen geflitst dan vorig jaar. De mobiliteitsorganisatie VAB vroeg de cijfers op in Frankrijk. Volgens de Franse overheid zijn er minder auto's geflitst omdat veel flitscamera's vernield zijn door gele hesjes-activisten. In juli en augustus kregen toch nog meer dan 100.000 Belgen een Franse snelheidsboete in de bus. De Belgen zijn daarmee de meest geflitste buitenlanders in Frankrijk.
  [naar artikel]
 46. Grotere bubbels, en toch minder tracers (05/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nu minder en minder mensen besmet raken met het coronavirus, zitten veel contact tracers met de vingers te draaien. Veel speurwerk hebben ze momenteel niet, maar de uitbreiding van onze persoonlijke bubbel naar tien personen zou daar weleens verandering in kunnen brengen. En toch wordt bekeken om het met minder te doen.
  [naar artikel]
 47. Minder file en minder luchtvervuiling door deze verkeerslichten (13/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Brussels verkeerslichtenplan, waarbij de verkeerslichten op de belangrijkste assen op elkaar afgestemd worden in functie van het tijdstip en de verkeersvraag, leidt tot minder file en minder luchtvervuiling. Dat meldt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) zaterdag. Wagens moeten minder stoppen en het verkeer stroomt vlotter door.
  [naar artikel]
 48. Minder file en minder luchtvervuiling door deze verkeerslichten (13/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Brussels verkeerslichtenplan, waarbij de verkeerslichten op de belangrijkste assen op elkaar afgestemd worden in functie van het tijdstip en de verkeersvraag, leidt tot minder file en minder luchtvervuiling. Dat meldt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) zaterdag. Wagens moeten minder stoppen en het verkeer stroomt vlotter door.
  [naar artikel]
 49. Er sterven minder jonge mensen dan gewoonlijk (29/04/2020 - De Morgen)
  Covid-19 is vooral fataal bij 85-plussers, maar opvallend is dat van de 7.331 slachtoffers er ’slechts’ 22 jonger waren dan 45 jaar. Daardoor zijn er tussen maart en half april minder jonge mensen gestorven dan in jaren zonder corona. ‘Dat komt hoofdzakelijk door de lockdown: er is minder verkeer en er zijn minder verkeersongevallen’, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy