Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
15:24 uur

OVERZICHT. Nu de coronacijfers terug stijgen, wie zijn de mensen die nog in de ziekenhuizen verzeild raken?

Het Laatste Nieuws

23/06/2022 - 05:43

Er liggen opnieuw meer dan 1.000 mensen met corona in de Belgische ziekenhuizen. Maar wie zijn de mensen die in de ziekenhuizen liggen met corona? Zijn ze gevaccineerd of niet? En zijn er geografische verschillen te merken? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KULeuven) licht toe.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. OVERZICHT. Coronacijfers stijgen: dagelijks iets meer dan 1600 nieuwe besmettingen en 38 ziekenhuisopnames (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen in ons land. Tussen 29 juli en 4 augustus werden elke dag gemiddeld 38,4 mensen opgenomen in het ziekenhuis (+21 procent). Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Er liggen nu 369 mensen in de ziekenhuizen, van wie 92 op de intensieve zorg.
  [naar artikel]
 2. OVERZICHT. Druk op ziekenhuizen neemt toe: deze maatregelen worden getroffen (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende ziekenhuizen in Vlaanderen komen steeds meer onder druk te staan nu de coronacijfers opnieuw al een tijdje aan het stijgen zijn. In sommige ziekenhuizen worden operaties uitgesteld, in andere worden er zelfs operatiezalen gesloten. Een overzicht van de maatregelen die genomen worden.
  [naar artikel]
 3. OVERZICHT. Druk op ziekenhuizen neemt toe: deze maatregelen worden getroffen (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende ziekenhuizen in Vlaanderen komen steeds meer onder druk te staan nu de coronacijfers opnieuw al een tijdje aan het stijgen zijn. In sommige ziekenhuizen worden operaties uitgesteld, in andere worden er zelfs operatiezalen gesloten. Een overzicht van de maatregelen die genomen worden.
  [naar artikel]
 4. Coronacijfers stijgen verder: meer dan 4.800 patiënten in ziekenhuizen (26/10/2020 - Express)
  De verschillende trends in de coronacijfers stijgen verder. Om het onderwijs in deze moeilijke tijden meer ademruimte te geven, verlengt... The post Coronacijfers stijgen verder: meer dan 4.800 patiënten in ziekenhuizen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Coronacijfers gaan nog steeds slechte kant uit: ziekenhuizen voller, winkelstraten leger (28/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers blijven stijgen. In de ziekenhuizen liggen al 363 mensen aan de beademing. Dat was geleden van 16 december vorig jaar. In de winkels mag je sinds gisteren alleen nog op afspraak binnen, en dat had meteen effect: het bleef erg rustig in de winkelstraten.
  [naar artikel]
 6. OVERZICHT. Coronacijfers blijven dramatisch: gisteren net geen 500 mensen opgenomen in ziekenhuizen, maandag meer dan 12.500 besmettingen (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen maandag is bij 12.730 mensen in ons land het coronavirus vastgesteld, waarmee het gemiddeld aantal besmettingen verder door blijft stijgen en nu voor het eerst boven de 10.000 uitkomt. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren 496 nieuwe opnames in een dag tijd. Het is van de piek in de eerste golf begin april geleden dat dat er nog zo veel waren.
  [naar artikel]
 7. OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen: elke dag 1623 besmettingen en 39 ziekenhuisopnames (06/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook vrijdag blijven de coronacijfers stijgen. Tussen 30 juli en 5 augustus werden gemiddeld elke dag 38,6 of afgerond 39 Covid-patiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een stijging met 16 procent in vergelijking met een week eerder. Er liggen nu 317 patiënten in het ziekenhuis, van wie 94 in de intensieve zorg. Ook het aantal overlijdens stijgt.
  [naar artikel]
 8. OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen: elke dag 1623 besmettingen en bijna 39 ziekenhuisopnames (06/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook vrijdag blijven de coronacijfers stijgen. Tussen 30 juli en 5 augustus werden gemiddeld elke dag 38,6 Covid-patiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een stijging met 16 procent in vergelijking met een week eerder. Er liggen nu 317 patiënten in het ziekenhuis, van wie 94 in de intensieve zorg. Ook het aantal overlijdens stijgt.
  [naar artikel]
 9. Coronacijfers in Limburg blijven stijgen (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse coronacijfers stijgen verder. De afgelopen week raakten 2.221 Limburgers besmet met het virus. En ook de druk op de ziekenhuizen neemt nu toe. Op één week tijd zijn de ziekenhuisopnames met 22 procent gestegen.
  [naar artikel]
 10. OVERZICHT. Coronabesmettingen blijven stijgen, ook 25 procent meer patiënten in ziekenhuizen (10/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle coronacijfers in ons land blijven stijgen. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames zitten nog altijd in stijgende lijn. In de ziekenhuizen liggen nu een kwart meer patiënten dan een week geleden. Dat blijkt uit de gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 11. OVERZICHT. Coronabesmettingen blijven stijgen, ook 25 procent meer patiënten in ziekenhuizen (10/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle coronacijfers in ons land blijven stijgen. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames zitten nog altijd in stijgende lijn. In de ziekenhuizen liggen nu een kwart meer patiënten dan een week geleden. Dat blijkt uit de gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 12. OVERZICHT. Woensdag liefst 287 opnames in het ziekenhuis, druk neemt toe, operaties worden uitgesteld. Lees hier de stand van zaken in jouw regio (11/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er worden opnieuw evenveel mensen opgenomen in onze ziekenhuizen als tijdens de voorjaarspiek in april. Woensdag ging het zelfs om 287 ziekenhuisopnames, 450 mensen liggen op intensieve zorgen. De ziekenhuizen moeten geleidelijk aan opschalen naar fase 1A+, zei Margot Cloet van Zorgnet-Icuro gisteren al. Veel ziekenhuizen voegen de daad bij het woord. Onze redactie maakte een overzicht van alle maatregelen die onze ziekenhuizen nemen, nu de coronacijfers andermaal de pan uitswingen.
  [naar artikel]
 13. OVERZICHT. Ziekenhuizen schalen opnieuw op, operatieprogramma’s worden bevroren. Lees hier de stand van zaken in jouw regio. (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ziekenhuizen moeten geleidelijk aan opschalen naar fase 1A+. Dat heeft Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van koepelvereniging Zorgnet-Icuro, gezegd. En veel ziekenhuizen voegen de daad bij het woord. Onze redactie maakte een overzicht van alle maatregelen die onze ziekenhuizen nemen, nu de coronacijfers andermaal de pan uitswingen.
  [naar artikel]
 14. Coronacijfers flirten met records in heel Europa: deze landen en regio’s zijn of gaan in lockdown (19/11/2021 - De Morgen)
  De coronacijfers stijgen overal in Europa. Het aantal besmettingen piekt naar recordhoogten voor dit jaar, en ook de ziekenhuizen lopen weer vol. Verschillende regio’s en landen voeren daarom een (gedeeltelijke) lockdown in. Een overzicht.
  [naar artikel]
 15. Liveblog - Coronacijfers stijgen almaar sneller, 1 op de 10 volwassen Vlamingen kreeg al 1 coronaprik   (19/03/2021 - VRT NWS)
  De coronacijfers blijven verder stijgen en die stijging gaat ook almaar sneller. Intussen belanden elke dag gemiddeld 185 nieuwe COVID-patiënten in het ziekenhuis en raken 3.266 mensen besmet. In Vlaanderen is intussen een hoopgevend vaccinatiekaap(je) gerond: daar heeft nu 1 op de 10 volwassenen een eerste coronaprik gekregen. Volg hier al het coronanieuws van vandaag.
  [naar artikel]
 16. OVERZICHT. Bijna alle coronacijfers stijgen weer, enkel nog daling op intensieve zorgen (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zo goed als alle coronacijfers stijgen opnieuw. In de ziekenhuizen liggen opnieuw meer dan 2.000 coronapatiënten. Enkel op de afdelingen intensieve zorg daalt het aantal patiënten nog, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. “De viruscirculatie neemt opnieuw toe, maar dat is een logisch gevolg van de versoepelingen”, zei viroloog Steven Van Gucht vrijdag over de stijgende cijfers.
  [naar artikel]
 17. OVERZICHT. Coronacijfers blijven sterk dalen: nog 439 patiënten met Covid-19 in ziekenhuizen (24/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers in ons land blijven dalen, alleen de R-waarde is wat gestegen. Er liggen nu minder dan 450 coronapatiënten in onze ziekenhuizen en dat is al van 20 september geleden. Dat blijkt uit de jongste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 18. Coronavirus: cijfers blijven stijgen, druk op ziekenhuizen neemt toe (07/10/2020 - Express)
  De coronacijfers in ons land blijven verder stijgen. Tussen 27 september en 3 oktober zijn er gemiddelde 2.466 besmettingen per... The post Coronavirus: cijfers blijven stijgen, druk op ziekenhuizen neemt toe appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacijfers stijgen? Dit is jullie mening (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers stijgen opnieuw. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Er liggen nu meer dan 900 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 23 procent meer in vergelijking met een week geleden. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) moet er ingegrepen worden. Wat denk jij? Moeten er maatregelen genomen worden nu de coronacijfers stijgen? Eerder vandaag kwamen experts en politici aan bod. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 20. OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen, maar minder snel (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nog met 15 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 14 procent. Er liggen nu 738 coronapatiënten op intensieve zorgen. Gisteren werden er 319 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, een triest record sinds 20 november vorig jaar. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano.
  [naar artikel]
 21. OVERZICHT. Coronacijfers blijven sterk dalen: nog 439 patiënten met Covid-19 in onze ziekenhuizen (24/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers in ons land blijven dalen, alleen de R-waarde is wat gestegen. Er liggen nu minder dan 450 coronapatiënten in onze ziekenhuizen en dat is al van 20 september geleden. Dat blijkt uit de jongste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 22. OVERZICHT. Coronacijfers blijven sterk dalen: nog 439 patiënten met Covid-19 in onze ziekenhuizen (24/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers in ons land blijven dalen, alleen de R-waarde is wat gestegen. Er liggen nu minder dan 450 coronapatiënten in onze ziekenhuizen en dat is al van 20 september geleden. Dat blijkt uit de jongste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 23. OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen, maar nog altijd minder snel (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nog met 15 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 14 procent. Er liggen nu 738 coronapatiënten op intensieve zorgen. Gisteren werden er 319 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, een triest record sinds 20 november vorig jaar. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano.
  [naar artikel]
 24. HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacijfers stijgen? (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers stijgen opnieuw. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Er liggen nu meer dan 900 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 23 procent meer in vergelijking met een week geleden. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) moet er ingegrepen worden. Wat denk jij? Moeten er maatregelen genomen worden nu de coronacijfers stijgen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
  [naar artikel]
 25. Liveblog: Cijfers blijven fors dalen, gisteren minder dan 100 opnames in ziekenhuizen (18/05/2021 - VRT NWS)
  Het blijft de goeie kant uitgaan met de gemiddelde coronacijfers in ons land. De druk op de ziekenhuizen neemt af en steeds minder mensen raken besmet met het coronavirus. Gisteren werden er voor het eerst sinds 21 februari minder dan 100 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Volg alle updates in onze liveblog.
  [naar artikel]
 26. OVERZICHT. Coronacijfers stijgen minder snel, gisteren 319 ziekenhuisopnames (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nog met 15 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 14 procent. Er liggen nu 738 coronapatiënten op intensieve zorgen. Gisteren werden er 319 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, een triest record sinds 20 november vorig jaar. 295 patiënten mochten het hospitaal verlaten. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano.
  [naar artikel]
 27. CORONACIJFERS. Slechts 70 besmettingen en 17 nieuwe overlijdens (03/06/2020 - Metro)
  Het aantal nieuwe bevestigde gevallen van COVID-19 in ons land daalt verder en blijft onder de 100, met 70 besmettingen. Dat blijkt uit de nieuwste coronacijfers. Er zijn 31 mensen in de Belgische ziekenhuizen opgenomen, en er waren 17 bijkomende sterfgevallen. In totaal zijn in ons land nu 9.522 sterfgevallen gerapporteerd. In de ziekenhuizen zijn nu nog 819 patiënten opgenomen. Van hen liggen er 172 op intensieve zorg, of zes meer dan een dag eerder. Er werden ook 25 mensen ontslagen uit de ziekenhuizen. Lees ook : Zo neem je het openbaar vervoer in coronatijden Het bericht CORONACIJFERS. Slechts 70 besmettingen en 17 nieuwe overlijdens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Coronacijfers stijgen: hier denken Vlamingen zelf dat ze besmet raken (22/03/2021 - De Morgen)
  Waar en hoe mensen besmet raken met Covid-19 is niet altijd te achterhalen, maar de Vlaamse contactonderzoekers vragen patiënten wel steeds waar ze zelf denken dat ze de besmetting opliepen. Dat levert opvallende resultaten op.
  [naar artikel]
 29. Coronacijfers blijven stijgen: bijna 39 ziekenhuisopnames per dag (06/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook vrijdag blijven de coronacijfers stijgen. Tussen 30 juli en 5 augustus werden gemiddeld elke dag 38,6 COVID-patiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een stijging met 16 procent in vergelijking met een week eerder. Er liggen nu 317 patiënten in het ziekenhuis, van wie 94 in de intensieve zorg.
  [naar artikel]
 30. OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen, maar iets minder snel: hospitalisaties stijgen met 24 procent (06/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen, al lijkt die stijging bij de meeste indicatoren iets minder snel te gaan. Zo werden tussen 30 oktober en 5 november elke dag gemiddeld 170,3 personen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19 (+24 procent). Een dag eerder zagen we nog een stijging van 33 procent in vergelijking met de voorgaande zevendaagse periode.
  [naar artikel]
 31. OVERZICHT. Deze ziekenhuizen namen al maatregelen na toenemende druk door corona-opnames (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu het aantal coronabesmettingen in ons land blijft stijgen, komen ook de ziekenhuizen steeds meer onder druk te staan. Daarop besloten sommige ziekenhuizen nu al maatregelen te treffen. Zo zal het UZ Gasthuisberg in Leuven de komende weken opnieuw gewone zorg moeten uitstellen en verstrengt het Jessa Ziekenhuis in Hasselt vanaf morgen haar bezoekregeling. Een overzicht.
  [naar artikel]
 32. Hoe gaat het in de ziekenhuizen nu de coronacijfers weer stijgen? En waarom worden er patiënten verplaatst? (06/10/2020 - VRT NWS)
  De Brusselse ziekenhuizen verplaatsen sinds eind vorige week COVID-patiënten naar andere ziekenhuizen, omdat ze er te veel hebben. Hoe zit dat systeem in elkaar? En is de situatie in de rest van het land zoveel beter?
  [naar artikel]
 33. OVERZICHT. Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft stijgen (27/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Dagelijks belanden 201 mensen in het ziekenhuis, een toename van 7 procent in vergelijking met de week ervoor. Het aantal overlijdens blijft stabiel. Dat blijkt uit de jongste resultaten van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 34. OVERZICHT. Coronacijfers blijven stevig dalen: nog minder dan 400 patiënten in ziekenhuizen (26/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De daling van de coronacijfers zet zich door en ook de druk op onze ziekenhuizen neemt verder af. Er worden op dit moment nog minder dan 400 ziekenhuisbedden bezet door Covid-patiënten, het laagste aantal sinds 17 september vorig jaar. Dat blijkt zaterdagochtend uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 35. OVERZICHT. Toename met een derde van patiënten in ziekenhuizen en op intensive care (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle coronacijfers blijven stijgen. Het aantal patiënten in het ziekenhuis en op de afdelingen intensieve zorgen is met 35 procent toegenomen. In de ziekenhuizen liggen nu opnieuw bijna 500 patiënten. Ook het aantal nieuwe besmettingen stijgt, ondanks een daling in het aantal testen. Dat blijkt uit de jongste gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 36. Liveblog - Nieuwe maatregelen gaan in terwijl coronacijfers verder blijven stijgen (09/10/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag gelden er strengere coronamaatregelen in België. Zo moeten we onze nauwe contacten beperken tot drie mensen per persoon en cafés moeten voortaan om 23 uur dicht. Intussen blijven de coronacijfers in ons land verder stijgen. Elke dag komen er gemiddeld meer dan 2.900 bevestigde besmettingen bij. In totaal liggen er meer dan 1.100 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, daarmee is meer dan de helft van de 2.000 COVID-bedden bezet. Volg het belangrijkste nieuws in de liveblog.
  [naar artikel]
 37. OVERZICHT. Coronacijfers dalen verder: gemiddeld minder dan 50 ziekenhuisopnames per dag (15/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de tweede dag op rij zijn er minder dan 50 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook de andere coronacijfers blijven gunstig evolueren.
  [naar artikel]
 38. Maandag recordaantal besmettingen dit jaar, ook opnieuw stijging in ziekenhuizen: dit zijn de recentste coronacijfers (21/10/2021 - De Morgen)
  De vierde coronagolf in ons land lijkt nu echt op volle kracht te zijn gekomen. Afgelopen maandag werden er volgens een nog niet definitief cijfer bijna 6.500 besmettingen vastgesteld, het hoogste cijfer van dit jaar. Ook de ziekenhuisopnames stijgen fors, blijkt uit de jongste coronacijfers van Sciensano. In de ziekenhuizen liggen net geen 1.000 Covid-patiënten.
  [naar artikel]
 39. OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen, maar minder fel (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nu nog met 17 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 18 procent. Er liggen nu 739 coronapatiënten op intensieve zorgen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 40. OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen, maar nog altijd minder snel (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nu nog met 15 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 14 procent. Er liggen nu 738 coronapatiënten op intensieve zorgen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano.
  [naar artikel]
 41. Gouverneur Lantmeeters: 'Hallucinante coronacijfers zullen nog twee weken stijgen' (20/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De coronacijfers stijgen nog zeker twee weken, tot begin februari. Dat heeft gouverneur Lantmeeters gisterenavond gezegd in de TVL-studio. En ook vandaag sneuvelt in Limburg weer een record. Op weekbasis is het aantal besmettingen opgelopen tot 19.615. Dat is nooit eerder vertoond. Het gaat om een verdubbeling in 10 dagen tijd. Hallucinant, noemt de gouverneur Lantmeeters de toestand. Als de stijging aan dit tempo doorgaat, vreest de gouverneur dat bedrijven, scholen, hulpdiensten en de gezondheidszorg komen stil te vallen, door de vele zieken en mensen in quarantaine. Van een versoepeling van de maatregelen kan dan ook absoluut geen sprake zijn, vindt Lantmeeters. Ook de opnames in de Limburgse ziekenhuizen stijgen, van 124 naar 130. Maar de cijfers op intensieve blijven stabiel.
  [naar artikel]
 42. Coronacijfers blijven stijgen: bijna 39 ziekenhuisopnames per dag (06/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De coronacijfers blijven stijgen. Tussen 30 juli en 5 augustus werden gemiddeld elke dag 38,6 Covid-patiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een stijging met 16 procent in vergelijking met een week eerder. Er liggen nu 317 patiënten in het ziekenhuis (+17 procent), van wie 94 in de intensieve zorg (+1 procent).
  [naar artikel]
 43. Coronacijfers blijven stijgen: bijna 39 ziekenhuisopnames per dag (06/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers blijven stijgen. Tussen 30 juli en 5 augustus werden gemiddeld elke dag 38,6 Covid-patiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een stijging met 16 procent in vergelijking met een week eerder. Er liggen nu 317 patiënten in het ziekenhuis (+17 procent), van wie 94 in de intensieve zorg (+1 procent).
  [naar artikel]
 44. OVERZICHT. Coronacijfers tonen stabilisering in ziekenhuizen en op intensieve zorg: evenveel patiënten als gisteren (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er liggen in de Belgische ziekenhuizen 2.222 patiënten met het coronavirus, dat zijn er exact evenveel als gisteren. Ook op de afdelingen...
  [naar artikel]
 45. OVERZICHT. Alle coronacijfers blijven stijgen: gemiddeld meer dan 5.000 besmettingen en al 152 hospitalisaties per dag (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers zijn ook vandaag op alle niveaus stijgend. Zo zijn tussen 4 en 10 oktober in België gemiddeld 5.057 nieuwe coronabesmettingen per...
  [naar artikel]
 46. OVERZICHT. Alle coronacijfers blijven fel stijgen: gemiddeld meer dan 5.000 besmettingen en al 152 hospitalisaties per dag (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers zijn ook vandaag op alle niveaus stijgend. Zo zijn tussen 4 en 10 oktober in België gemiddeld 5.057 nieuwe coronabesmettingen per...
  [naar artikel]
 47. OVERZICHT. Coronacijfers stijgen iets minder snel (06/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen, al lijkt die stijging bij de meeste indicatoren iets minder snel te gaan. Zo werden tussen 30 oktober en 5 november elke dag gemiddeld 170,3 personen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19 (+24 procent). Een dag eerder zagen we nog een stijging van 33 procent in vergelijking met de voorgaande zevendaagse periode.
  [naar artikel]
 48. Maandag hoogste aantal besmettingen van het jaar, ook opnieuw stijging in ziekenhuizen: dit zijn de recentste coronacijfers (21/10/2021 - De Morgen)
  De vierde coronagolf in ons land lijkt nu echt op volle kracht te zijn gekomen. Afgelopen maandag werden er volgens een nog niet definitief cijfer bijna 6.500 besmettingen vastgesteld, het hoogste cijfer van dit jaar. Ook de ziekenhuisopnames stijgen fors, blijkt uit de jongste coronacijfers van Sciensano. In de ziekenhuizen liggen net geen 1.000 Covid-patiënten.
  [naar artikel]
 49. OVERZICHT. Coronacijfers blijven verkeerde kant opgaan (28/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen, al gaat het in het geval van het dagelijkse aantal ziekenhuisopnames om een lichte stijging van 3 procent. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy