Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
16:25 uur

Hij maakte de Luikse luchthaven groot, maar verrijkte vooral zichzelf: wie is Luc Partoune, de dandy die 25 jaar CEO was van Liège Airport?

Het Nieuwsblad

23/06/2022 - 06:35

Luc Partoune, de dandy met het strikje die 25 jaar CEO van Liège Airport was en die vorige week werd aangehouden voor corruptie, is onder voorwaarden weer vrijgelaten. Niet dat hij uit de problemen is. De man die de luchthaven van Luik groot maakte - hij wordt omschreven als intelligent, capabel en autoritair - beloonde zijn vrienden met onbestaande jobs en zichzelf met luxereizen en sigaren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Topman Luikse luchthaven staat kwart van zijn jaarloon af (28/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De topman van de Luikse luchthaven, Luc Partoune, doet afstand van een deel van zijn loon. Dat heeft het directiecomité van de luchthaven dinsdagochtend beslist, op vraag van Partoune zelf. Volgens Christian Delcourt, de woordvoerder van de luchthaven, daalt het jaarloon van de directeur met een bedrag van ongeveer 110.000 euro, tot een salaris van ruim 300.000 euro per jaar. De luchthavendirecteur wordt samen met de voorzitter van Liège Airport vervolgd in een zaak rond de verduistering van publiek geld.
  [naar artikel]
 2. Ex-topman luchthaven Luik in cel: dure etentjes, luxehotels en een wijnkelder op kosten van belasting­be­ta­ler (19/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim een kwarteeuw was Luc Partoune (61) de messias van Luik Bierset. Onder zijn bewind groeide de ingedommelde luchthaven uit tot de grootste vrachtluchthaven van het land. Tot een audit uitwees dat hij zichzelf al jaren trakteerde op dure etentjes en verblijven in luxehotels, op kosten van de belastingbetaler. Partoune zit sinds vrijdag in de cel. Portret van ‘De Dandy’: een CEO die zichzelf onaantastbaar waande, maar net als Icarus te dicht bij de zon vloog en zijn vleugels verbrandde.
  [naar artikel]
 3. Ex-topman luchthaven Luik in cel: hij gaf vrienden nepjobs en trakteerde zichzelf op dure etentjes, luxehotels en een wijnkelder op kosten van belastingbetaler (19/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim een kwarteeuw was Luc Partoune (61) de messias van Luik Bierset. Onder zijn bewind groeide de ingedommelde luchthaven uit tot de grootste vrachtluchthaven van het land. Tot een audit uitwees dat hij zichzelf al jaren trakteerde op dure etentjes en verblijven in luxehotels, op kosten van de belastingbetaler. Partoune zit sinds vrijdag in de cel. Portret van ‘De Dandy’: een CEO die zichzelf onaantastbaar waande, maar net als Icarus te dicht bij de zon vloog en zijn vleugels verbrandde.
  [naar artikel]
 4. Topman Luikse luchthaven staat kwart van jaarloon af (maar houdt toch nog 300.000 euro over) (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De topman van de Luikse luchthaven, Luc Partoune, doet afstand van een deel van zijn loon. Dat heeft het directiecomité van de luchthaven
  [naar artikel]
 5. Topman Luikse luchthaven staat kwart van jaarloon af (maar houdt toch nog 300.000 euro over) (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De topman van de Luikse luchthaven, Luc Partoune, doet afstand van een deel van zijn loon. Dat heeft het directiecomité van de luchthaven
  [naar artikel]
 6. Luc Partoune, voormalig topman van luchthaven Luik, van vrijheid beroofd (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Luc Partoune, ex-CEO van Liège Airport is gisteravond, na ruim 24 uur van zijn vrijheid te zijn beroofd, voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die moet beslissen over zijn eventuele aanhouding. Dat schrijft Sudinfo vandaag.
  [naar artikel]
 7. Waalse regering trekt naar gerecht over Luikse luchthaven (11/02/2021 - De Standaard)
  Het ontslag van Luc Partoune als ceo van de Luikse luchthaven krijgt nog een juridisch vervolg. De Waalse regering stelt zich burgerlijke partij. Ook bij pensioenfonds Ogeo Fund rommelt het.
  [naar artikel]
 8. Ex-topman van luchthaven Luik die werd aangehouden wegens corruptie vrij onder voorwaarden (22/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Luc Partoune, de voormalige CEO van Liège Airport die vorige week werd aangehouden, is vanmiddag vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het parket van Luik, dat niet in beroep gaat tegen de vrijlating. Partoune was door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van ongeoorloofde beïnvloeding, corruptie en verduistering door een persoon met een openbare functie.
  [naar artikel]
 9. Voormalig topman luchthaven Luik aangehouden (18/06/2022 - De Standaard)
  Luc Partoune, ex-ceo van Liège Airport, is vrijdagavond, na ruim 24 uur van zijn vrijheid te zijn beroofd, voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man werd aangehouden, zo meldt het parket van Luik zaterdag aan Sudinfo.
  [naar artikel]
 10. Tweede recordjaar op rij voor luchthaven Antwerp Airport (03/01/2020 - Express)
  Antwerp Airport heeft het voorbije jaar 306.330 reizigers ontvangen. Daarmee heeft de Antwerpse luchthaven een nieuw record laten optekenen. Antwerp Airport kon daarbij vooral genieten van de sterkste zomer uit zijn geschiedenis. Dat heeft het bedrijf Egis, uitbater van de luchthaven gemeld. Het jaar voordien had de luchthaven 298.403 reizigers ontvangen. Antwerp Airport kon voor […] The post Tweede recordjaar op rij voor luchthaven Antwerp Airport appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Luchthaven Luik stuurt headhunter opnieuw uit in zoektocht naar nieuwe CEO (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Luchthaven Luik stuurt headhunter opnieuw uit in zoektocht naar nieuwe CEO De luchthaven van Luik stuurt headhuntersbedrijf Egon Zehnder opnieuw op pad in zijn zoektocht naar een nieuwe CEO. Eind augustus weigerde de Fransman Christophe Bernardini, die was aangeduid om midden september de nieuwe topman te worden, uiteindelijk de job. Liège Airport is de grootste vrachtluchthaven van het land. De vorige CEO, Luc Partoune, werd in […] Lees dit artikel: Luchthaven Luik stuurt headhunter opnieuw uit in zoektocht naar nieuwe CEO
  [naar artikel]
 12. CEO Liege Airport ontslagen wegens ernstige fout (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luc Partoune, de topman van de luchthaven van Luik (Liege Airport), is ontslagen wegens een ernstige fout. De beslissing werd deze avond unaniem genomen door de raad van bestuur. Frederic Jacquet zal de functie van CEO ad interim overnemen.
  [naar artikel]
 13. Brussels Airport nieuwe hoofdsponsor van marathon in Brussel (27/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Brussels Airport is de komende drie jaar de nieuwe naamsponsor van de Brusselse marathon. Dat maakte organisator Golazo dinsdag bekend. “Als luchthaven in het hart van Europa verbindt Brussels Airport de hoofdstad van het land met de rest van de wereld en zal de luchthaven de marathon en halve marathon internationaal verder op de kaart zetten”, klonk het in een persbericht.
  [naar artikel]
 14. Brussels Airport beperkt coronaschade lichtjes (20/01/2021 - De Tijd)
  14:21 De nationale luchthaven maakte vorig jaar 50 miljoen euro minder verlies dan gevreesd, maar schrapt dit jaar toch zijn dividend. Pas in 2025 verwacht Brussels Airport de coronacrisis verteerd te hebbe...
  [naar artikel]
 15. Brussels Airport breekt passagiersrecord (24/12/2019 - Express)
  Op de luchthaven van Brussel zijn nooit meer mensen gepasseerd. Er zijn op Brussels Airport al meer dan 26 miljoen passagiers geland of vertrokken. Dat meldt de luchthaven zelf. Het is een absoluut record voor Brussels Airport, dat ook vorig jaar al met recordcijfers kwam aanzetten. Vorig jaar dook de luchthaven nog ruim onder de […] The post Brussels Airport breekt passagiersrecord appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Luchthaven Deurne viert kwarteeuw van route naar London City Airport (15/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Exact 25 jaar geleden heeft luchtvaartmaatschappij VLM Airlines een eerste lijnvlucht van Antwerpen naar London City Airport uitgevoerd. Die mijlpaal werd dinsdagochtend gevierd. Het geloof in de sterkhouder voor de regionale luchthaven blijft groot.
  [naar artikel]
 17. Luchthaven Liege Airport mag nieuwe mijlpaal melden (02/12/2020 - Express)
  Luchthaven Liege Airport heeft sinds begin dit jaar al meer dan één miljoen ton vracht behandeld. Daarmee heeft de luchthaven... The post Luchthaven Liege Airport mag nieuwe mijlpaal melden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Bijna 50 procent meer reizigers op de luchthaven Charleroi Airport (17/01/2022 - Express)
  Luchthaven Brussels South Charleroi Airport (BSCA) heeft het voorbije jaar bijna 3,76 miljoen passagiers ontvangen. Dat betekende een stijging met 47 procent tegenover het jaar voordien, maar de luchthaven blijft daarmee verder de invloed van de coronapendemie ervaren. Drie jaar geleden, voor de uitbraak van de coronacrisis, was immers nog een trafiek van ruim 8,22 […]
  [naar artikel]
 19. Zomeruittocht in gevaar door openstaande banen (02/05/2022 - De Standaard)
  De luchthaven van Schiphol smeekte luchtvaartmaatschappijen dit weekend om er vooral niet te landen of op te stijgen. Reden? Een groot personeelsgebrek, waardoor de luchthaven de passagiersstroom amper verwerkt kreeg. Misschien komt Brussels Airport straks ook in de problemen.
  [naar artikel]
 20. Dubai Airport blijft grootste internationale luchthaven van de wereld (22/02/2022 - Express)
  Dubai International Airport ontving vorig jaar 29,1 miljoen passagiers. Dat betekende een stijging met 12,7 procent tegenover het jaar voordien. Met deze cijfers kroont Dubai Airport zich opnieuw tot de grootste luchthaven voor internationaal verkeer van de hele wereld. Dat blijkt uit een rapport van Dubai Airports, het staatsbedrijf dat de luchthaven uitbaat. Opgemerkt wordt […]
  [naar artikel]
 21. Zomeruittocht in gevaar: waar Brussels Airport voor vreest, gebeurde dit weekend al op Schiphol (02/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nooit gezien: de luchthaven van Schiphol smeekte dit weekend luchtvaartmaatschappijen om er vooral niet te landen of op te stijgen. Reden? Een groot personeelsgebrek, waardoor de luchthaven de passagiersstroom nog amper verwerkt kreeg. En dat lot wacht Brussels Airport –?waar eveneens meer dan duizend jobs openstaan –?deze zomer mogelijk ook.
  [naar artikel]
 22. Brasschaats merk Wooden Dandy: vlinderdasjes van hout, met de hand gemaakt (14/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Nils Van den Eynden (27) uit Brasschaat mag bijna vier kaarsjes uitblazen voor zijn Wooden Dandy. De kans is groot dat hij op de verjaardag een houten strikje van eigen makelij draagt. In zijn werkatelier zaagt en schuurt hij houten vlinderdasjes en personaliseert hij die met vormen, gravures en stofjes. “Een Wooden Dandy is veel meer dan een modeaccessoire. Het is als een souvenir: je kunt het voor altijd blijven koesteren.”
  [naar artikel]
 23. Waar Brussels Airport deze zomer voor vreest, gebeurde dit weekend al op Schiphol (02/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Nooit gezien: de luchthaven van Schiphol smeekte dit weekend luchtvaartmaatschappijen om er vooral niet te landen of op te stijgen. Reden? Een groot personeelsgebrek, waardoor de luchthaven de passagiersstroom nog amper verwerkt kreeg. En dat lot wacht Brussels Airport –?waar eveneens meer dan duizend jobs openstaan –?deze zomer mogelijk ook.
  [naar artikel]
 24. Waar Brussels Airport deze zomer voor vreest, gebeurde dit weekend al op Schiphol (02/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nooit gezien: de luchthaven van Schiphol smeekte dit weekend luchtvaartmaatschappijen om er vooral niet te landen of op te stijgen. Reden? Een groot personeelsgebrek, waardoor de luchthaven de passagiersstroom nog amper verwerkt kreeg. En dat lot wacht Brussels Airport –?waar eveneens meer dan duizend jobs openstaan –?deze zomer mogelijk ook.
  [naar artikel]
 25. Eindhoven Airport groeit met een vijfde (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Eindhoven Airport zal dit jaar in totaal 5.656.000 passagiers over de vloer gekregen hebben. Dat zijn er 920.000, of 19 procent, meer dan in 2016, zo maakte de Nederlandse luchthaven, niet ver van de Belgische grens, woensdag bekend.
  [naar artikel]
 26. CEO van luchthaven Luik ontslagen wegens ernstige fout (10/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Luc Partoune, de topman van de Liège Airport, is ontslagen wegens een ernstige fout. De beslissing werd dinsdagavond unaniem genomen door de raad van bestuur. Frederic Jacquet zal de functie van CEO ad interim overnemen.
  [naar artikel]
 27. CEO van luchthaven Luik ontslagen wegens ernstige fout (10/02/2021 - De Standaard)
  Luc Partoune, de topman van de Liege Airport, is ontslagen wegens een ernstige fout. De beslissing werd dinsdagavond unaniem genomen door de raad van bestuur. Frederic Jacquet zal de functie van CEO ad interim overnemen.
  [naar artikel]
 28. Luchthaven Brussels Airport tijdlang ontruimd na valse bommelding (29/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Afgelopen nacht was er een bomalarm op de luchthaven Brussels Airport. De bommelding kwam iets na middernacht binnen, maar bleek later vals te zijn. Dat is vernomen van Anke Fransen van Brussels Airport Company.
  [naar artikel]
 29. Antwerp Airport ziet hoopvolle tekenen van herstel (08/01/2022 - Express)
  Luchthaven Antwerp Airport heeft het voorbije jaar opnieuw hoopvolle resultaten geboekt. Dat zegt het bestuur van de Antwerpse luchthaven. In totaal werden het voorbije jaar op Antwerp Airport 147.000 reizigers geteld. Dat betekende nagenoeg een verdubbeling tegenover het jaar voordien, toen er 88.000 passagiers werden opgetekend. Toch blijft de impact van de coronapandemie bijzonder goed […]
  [naar artikel]
 30. Wolken boven Charleroi Airport (29/03/2019 - De Morgen)
  Brussels South Charleroi Airport heeft kopzorgen. De luchthaven moet op zoek naar 15,5 miljoen euro om haar begroting van volgend jaar in evenwicht te brengen. Bijzonder slecht nieuws, nu de luchthaven zo'n 85 miljoen investeert in haar uitbreiding en ook nog eens passagiers verliest aan Brussels Airport.
  [naar artikel]
 31. Luchthaven Charleroi ontving in juli meer passagiers dan in hele eerste jaarhelft (10/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De luchthaven van Charleroi is beter dan verwacht aan de zomervakantie begonnen. Tijdens de maand juli kreeg de luchthaven 558.328 passagiers over de vloer, zo maakte Brussels South Charleroi Airport dinsdag bekend. Dat waren er meer dan in de eerste zes maanden van het jaar samengeteld. Van januari tot en met juni had de Henegouwse luchthaven ruim 513.000 reizigers verwelkomd.
  [naar artikel]
 32. CEO luchthaven Luik laan uit gestuurd (09/02/2021 - De Tijd)
  23:37 De CEO van de luchthaven van Luik, Luc Partoune, is ontslagen wegens een zware fout. Dat heeft Belga vernomen uit goede bron. Frederic Jacquet, de adjunct-directeur generaal, volgt hem tijdelijk op.
  [naar artikel]
 33. “Antwerp Airport heeft impact coronacrisis nagenoeg volledig verteerd” (08/04/2022 - Express)
  Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar heeft de luchthaven Antwerp Airport bijna 45.000 passagiers ontvangen. Daarmee naderen de trafieken opnieuw het activiteitsniveau dat de Antwerpse luchthaven voor de uitbraak van de coronacrisis liet optekenen. Dat blijkt uit cijfers die Antwerp Airport bekend heeft gemaakt. Tijdens de maand maart werden op Antwerp Airport zelfs meer […]
  [naar artikel]
 34. Brussels Airport eindigt recordjaar op bijna 25,7 miljoen passagiers (11/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De luchthaven Brussels Airport heeft vorig jaar uiteindelijk 25.675.939 miljoen passagiers ontvangen, een absoluut record. Het vrachtvervoer steeg tot 732.000 ton, het hoogste niveau in tien jaar. Dat meldt de luchthaven vrijdag.
  [naar artikel]
 35. Luchthaven Brussels Airport even ontruimd na valse bommelding (29/05/2019 - Metro)
  Afgelopen nacht was er een bomalarm op de luchthaven Brussels Airport. De bommelding kwam iets na middernacht binnen, maar bleek later vals te zijn. Dat is vernomen van Anke Fransen van Brussels Airport Company. De vertrek- en de aankomsthal, waar op dat moment maar weinig mensen aanwezig waren, werden ontruimd en de politie doorzocht het gebouw. Van een aankomende vlucht werden de passagiers via een andere weg naar buiten gebracht. Na een klein uurtje werd de zone vrijgegeven, aldus nog de woordvoerster. bron: Belga Het bericht Luchthaven Brussels Airport even ontruimd na valse bommelding verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Dubai Airport beleefde drukste kwartaal sinds uitbraak coronapandemie (14/05/2022 - Express)
  Dubai International Airport, de grootste luchthaven van de wereld voor internationale reizen, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar meer dan 13,6 miljoen passagiers ontvangen. Dit betekende meer dan een verdubbeling tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de luchthaven bekend gemaakt. De resultaten moeten een aanwijzing geven dat de luchthaven een duidelijke heropleving […]
  [naar artikel]
 37. Brussels Airport beleeft drukste dag van het jaar: ‘Kom ruim op tijd naar de luchthaven’ (02/08/2019 - De Standaard)
  Op vrijdag 2 augustus verwacht Brussels Airport 96.000 passagiers over de vloer te krijgen, dat zou het de drukste dag van het jaar maken. De luchthaven raadt passagiers aan goed voorbereid te komen. Ook op de wegen wordt het een zwart weekend.
  [naar artikel]
 38. Corona geeft Luikse luchthaven vleugels (25/04/2020 - De Tijd)
  02:00 Door de enorme vraag naar goederen draait Liege Airport op volle toeren. In coronatijden verwerkt de vrachtluchthaven niet alleen paarden en bloemen, maar ook 90 miljoen mondmaskers. ‘Als je nu een vl...
  [naar artikel]
 39. Groot Barrièrerif voor de vierde keer in zes jaar getroffen door grootschalige verbleking (video) (25/03/2022 - Knack)
  Het Groot Barrièrerif in Australië, het grootste koraalrif ter wereld, is getroffen door een 'grootschalige verbleking', de vierde al sinds 2016. Dat maakte de Autoriteit van het Mariene Park van het Groot Barrièrerif bekend. Het fenomeen is een gevolg van bovengemiddelde oceaantemperaturen.
  [naar artikel]
 40. Luchthaven Brussels Airport vannacht even ontruimd na valse bommelding (29/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen nacht was er een bomalarm op de luchthaven Brussels Airport. De bommelding kwam iets na middernacht binnen, maar bleek later vals te...
  [naar artikel]
 41. Luchthaven van Genève volledig plat door computerpanne (15/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het luchtverkeer op de luchthaven van Genève is volledig onderbroken ten gevolge van een informaticapanne bij Skyguide. Dat meldt de luchthaven via Twitter.
  [naar artikel]
 42. Brussels Airport heeft uitbreidingsplannen (16/11/2016 - De Tijd)
  07:18 Een superpiste van vier kilometer, meer vluchten en een groot bedrijvenpark. Uit een nieuw strategisch plan van Brussels Airport blijkt dat onze nationale luchthaven fors wil uitbreiden.
  [naar artikel]
 43. Brussels Airport viert 25 miljoenste passagier van het jaar (21/12/2018 - VRT NWS)
  Met de start van de kerstvakantie wordt het koppen lopen op de luchthaven van Zaventem. Brussels Airport verwacht vandaag zo’n 75.000 vertrekkers. Eén van hen zal de 25 miljoenste passagier zijn die dit jaar vanop de luchthaven van Zaventem vertrekt. Een record.
  [naar artikel]
 44. Brussels Airport schrapt morgen alle vertrekkende passagiersvluchten (19/06/2022 - VRT NWS)
  Er zal morgen geen enkel passagiersvliegtuig vertrekken vanop de luchthaven van Zaventem. Brussels Airport schrapt alle vertrekkende vluchten omdat de veiligheid van de passagiers en het personeel niet verzekerd is. De aanleiding is de nationale actiedag morgen waar een groot deel van het veiligheidspersoneel van de luchthaven aan deelneemt.
  [naar artikel]
 45. 16 vluchten vertraagd door staking op luchthaven van Charleroi, verkeer op Brussels Airport hervat (13/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als gevolg van acties van de luchtverkeersleiders van Skeyes zijn woensdagochtend zestien vertrekkende vluchten op de luchthaven van Charleroi vertraagd. Dat is vernomen van Vincent Grassa, woordvoerder van Brussels South Charleroi Airport (BSCA). Sinds 6 uur is het luchtverkeer op Brussels Airport hervat, zo leert de website van de nationale luchthaven.
  [naar artikel]
 46. Chinezen gaan Standard sponsoren (28/10/2021 - De Tijd)
  17:21 Cainiao, de logistieke tak van Alibaba, gaat de voetbalclub Standard de Liège sponsoren. De Chinese cargospeler is sinds een paar jaar actief in de schaduw van de Luikse luchthaven.
  [naar artikel]
 47. Ryanair kijkt voor uitbreiding naar luchthaven Luik (19/12/2017 - Express)
  De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair is op zoek naar uitbreiding op het Europese vasteland. In dat kader worden gesprekken gevoerd met de luchthaven in Luik. Volgens de website Pagtour zouden die gesprekken al maanden aan de gang zijn. Plannen zullen “zeer binnenkort” aangekondigd worden.   Christian Delcourt, woordvoerder van de Luikse luchthaven, bevestigt dat er “verregaande, commerciële gesprekken lopen tussen de Ierse budgetvlieger en de luchthaven van Luik.” Al wil hij tegelijk geen commentaar geven tot de informatie officieel is. “Elk jaar zijn er gesprekken met Ryanair”, zo zegt hij nog. “Wij hebben van onze kant al het nodige gedaan, dus de bal ligt in het kamp van het bedrijf”. Het Ierse bedrijf zelf wil niet reageren op de berichten. “We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe vliegroutes, maar geven geen commentaar op speculaties”, zo zegt een woordvoerder in De Tijd. Grote verandering voor Luik Voor de luchthaven van Luik zou de komst van Ryanair een grote verandering zijn, want momenteel vervoert de luchthaven amper personen, maar wel meer vracht dan Brussels Airport. Zelfs na de aanslagen in Zaventem, toen Liège Airport veel vluchten van Brussels Airport heeft overgenomen, vlogen amper 400.000 mensen via Luik. Oostende? Het is ook geweten dat Ryanair al lang probeert samen te werken met de luchthaven van Oostende. Maar tot nu toe staat die luchthaven weigerachtig tegenover de komst van Ryanair, die bekend staat als een veeleisende klant. The post Ryanair kijkt voor uitbreiding naar luchthaven Luik appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 48. Liege Airport sluit zich aan bij vordering van Luikse luchtvaartbedrijven (25/05/2019 - Metro)
  De luchthaven van Luik sluit zich aan bij de vordering van de cargoafhandelaar Liege Cargo Handling Services (LACHS) en vrachtmaatschappij CAL Cargo Airlines tegen luchtverkeersleider skeyes. “Het doel is om een vergoeding te krijgen voor de geleden schade (impact op de inkomsten en imagoschade) en schade die Liege Airport in de toekomst nog zal oplopen door tekortkomingen bij skeyes”, zegt de luchthaven in een mededeling. LACHS en CAL, beide actief op de luchthaven van Luik, startten eind april al een procedure op tegen skeyes. Een rechter legde skeyes toen dwangsommen op van 250.000 euro per uur waarin het luchtruim onderbroken was. Donderdag boog de Luikse ondernemingsrechtbank zich over de zaak. De uitspraak volgt op 7 juni. Dinsdag was ook al bekendgeraakt dat Brussels Airport en de luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines en TUI fly samen naar de rechter zijn gestapt tegen skeyes. Via een kort geding eisen ze “een ononderbroken dienstverlening van skeyes, op straffe van dwangsommen”, zo kondigde de luchthaven van Zaventem aan. De pleidooien vinden plaats op 18 juni. Het kort geding staat los van het eenzijdig verzoekschrift dat Brussels Airlines vorige week al indiende. Daarbij kreeg ze de rechter zover om dwangsommen op te leggen aan skeyes als er nog vluchten vertraging oplopen of geannuleerd moeten worden door storingen bij de luchtverkeersleiding. Die vergoedingen kunnen oplopen tot 20.000 euro per vlucht. De dwangsommen lopen tot 26 mei, maar Brussels Airlines heeft een verlenging aangevraagd. Bij skeyes heerst al wekenlang een sociaal conflict. Door een gebrek aan luchtverkeersleiders, lag het vliegverkeer van en naar België al verschillende keren stil. Bron: Belga   Het bericht Liege Airport sluit zich aan bij vordering van Luikse luchtvaartbedrijven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy