Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 June 2022
12:08 uur

Nieuw onderzoeksschip Belgica meert aan in Gent

VRT NWS

23/06/2022 - 06:57

In de Gentse haven is een bijzonder onderzoeksschip aangekomen: de Belgica. Door de lange geschiedenis aan marineonderzoek aan de Gentse universiteit, krijgt Gent krijgt het peterschap over het schip. De Belgica zal dit weekend gedoopt worden door prinses Elisabeth, waarna het tijdelijk toegankelijk is voor het grote publiek.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opvolger van onderzoeksschip Belgica heet... Belgica 2 (25/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  ‘Belgica 2’ is de naam van het nieuwe Belgische onderzoeksschip. Dat heeft federaal minister bevoegd voor Wetenschapsbeleid Sophie Wilmès (MR) bekendgemaakt samen met de leerlingen die de naam bedachten, vlak voor een rondvaart met het huidige Belgisch onderzoeksschip, de Belgica.
  [naar artikel]
 2. Prinses Elisabeth doopt onderzoeksschip Belgica (25/06/2022 - De Standaard)
  Prinses Elisabeth heeft zaterdag het oceanografische onderzoeksschip Belgica officieel gedoopt. De plechtigheid voltrok zich in Gent, de peterstad van de Belgica.
  [naar artikel]
 3. Opvolger onderzoeksschip Belgica gaat 53,7 miljoen euro kosten (06/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Spaanse scheepwerf gaat samen met een Noorse firma een nieuw onderzoeksschip bouwen om de verouderde Belgica te vervangen. Verwacht...
  [naar artikel]
 4. [VIDEO] - Demir geeft startschot voor bouw opvolger Belgica (23/05/2017 - De Redactie)
  De Belgica, het oceanografisch onderzoeksschip van de federale overheid, vaart opnieuw. 14 maanden lag het schip aan de kade voor herstellingen. Maar bevoegd federaal staatssecretaris Zuhal Demir heeft vandaag de opdracht gegeven voor de bouw van een nieuw onderzoeksschip tegen 2020, want de Belgica is intussen 33 jaar en nadert het einde van z'n carrière.
  [naar artikel]
 5. Gent wordt peterstad van nieuwe onderzoeksschip Belgica: "Zullen peterschap met trots dragen" (31/01/2021 - VRT NWS)
  Gent wordt de peterstad van de Belgica, het nieuwe Belgische onderzoeksschip. Dat melden staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine en de Gentse burgemeester, Mathias De Clercq. Het schip werd vorig jaar een eerste keer voorgesteld in de Spaanse havenstad Vigo (foto's) en zal in september gedoopt worden in Gent.
  [naar artikel]
 6. Onderzoeksschip Belgica krijgt opvolger in 2020 (06/11/2018 - VRT NWS)
  Een nieuw schip voor het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen om wetenschappelijk onderzoek te doen op zee. Het bleek dringend nodig. Want het huidige schip dat voor die taak wordt ingezet, de Belgica, is al meer dan dertig jaar oud en is eigenlijk versleten. Het nieuwe onderzoeksschip kost 54 miljoen euro en zal groter zijn dan de Belgica. De aankoop is erg belangrijk om het wetenschappelijk onderzoek op zee te kunnen voortzetten.
  [naar artikel]
 7. VIDEO. Voor het eerst in haar eentje: prinses Elisabeth doopt onderzoeksschip Belgica in Gent met een goeie fles (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent heeft prinses Elisabeth haar eerste officiële activiteit uitgevoerd zonder aanwezigheid van haar ouders. Ze doopte het oceanografisch onderzoeksschip Belgica. Volgende week wacht haar een volgende solo-opdracht. Dan huldigt ze aan de KU Leuven een 3D-printlaboratorium in dat haar naam draagt.
  [naar artikel]
 8. Kroonprinses Elisabeth gaat voor het eerst "alleen" op pad en doopt onderzoeksschip Belgica (25/06/2022 - VRT NWS)
  Prinses Elisabeth heeft vanmiddag in Gent de Belgica gedoopt, het nieuwe onderzoeksschip van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en de marine. Het is de eerste keer dat de kroonprinses een officiële taak uitvoert zonder de aanwezigheid van de koning of de koningin.
  [naar artikel]
 9. Het is beslist: nieuwe onderzoeksschip zal de Belgica II heten (25/04/2019 - VRT NWS)
  Het nieuwe Belgische onderzoeksschip dat momenteel in aanbouw is, zal 'RV Belgica II' heten, waarbij RV staat voor 'Research Vessel' onderzoeksschip. Dat is de uitslag van een online stemming, waarin het publiek kon kiezen uit 6 mogelijke namen. Het kabinet Wetenschapsbeleid had vorig jaar een wedstrijd gelanceerd om de naam te kiezen, en minister voor Wetenschapsbeleid Sophie Wilmès (MR) heeft vandaag de eindwinnaar bekendgemaakt. Belgica II haalde het met 33,2 procent overtuigend voor Stella Maris dat 20,1 procent van de stemmen kreeg.
  [naar artikel]
 10. België neemt afscheid van monument en draagt onderzoeksschip Belgica over aan Oekraïne (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  België gaat het onderzoeksschip RV A962 Belgica overdragen aan Oekraïne. Daartoe is maandag een overeenkomst ondertekend. Binnen enkele dagen zal het schip vertrekken richting Oekraïne. Daar zal het dienen als onderzoeksschip in de Zwarte Zee. Ook tijdens die tocht gebeuren verschillende wetenschappelijke staalnames.
  [naar artikel]
 11. Nieuw onderzoeksschip Belgica te water gelaten in Spanje (12/02/2020 - De Standaard)
  In Spanje is het nieuwe Belgische onderzoeksschip tentoongesteld. Het vorige schip had al meer dan 900.000 kilometer achter de kiezen en was dus aan vervanging toe. Bekijk de onthulling hierboven.
  [naar artikel]
 12. IN BEELD. Koning Filip vaart (in uniform) mee met onderzoeksschip Belgica (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft donderdag een tocht op zee gemaakt met het onderzoeksschip Belgica. Op de marinebasis van Zeebrugge ging hij samen met de staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine aan boord en tijdens het varen kreeg hij van alles te horen over het nieuwe schip.
  [naar artikel]
 13. Iedereen mag mee de naam bepalen van het Belgische onderzoeksschip dat Belgica opvolgt (27/02/2019 - Metro)
  Tot en met woensdag 27 maart 2019 kan iedereen zijn stem uitbrengen en zo mee de naam van het nieuwe Belgische onderzoeksschip, de opvolger van het onderzoeksschip Belgica, bepalen. De prijsvraag is uitgeschreven door het kabinet Wetenschapsbeleid. Na bijna 35 jaar dienst is het Belgisch oceanografisch onderzoeksschip RV Belgica (bouwjaar 1984, RV staat voor research vessel of onderzoeksschip, nvdr) aan vervanging toe. Daarom nam de federale overheid op 28 oktober 2016 de beslissing om een nieuw modern onderzoeksschip te laten bouwen. Het nieuwe onderzoeksschip zal eind 2020 operationeel zijn, en zal de mariene onderzoeksgemeenschap verder kunnen ondersteunen voor de volgende 30 jaar. In een eerste fase – die liep tot 31 januari 2019 – werden klassen van het eerste tot en met vierde schooljaar van het secundair onderwijs van Belgische scholen uitgenodigd om voorstellen in te dienen, waarbij geldige voorstellen dienden te bestaan uit een passende naam en een origineel filmpje waarin de naamkeuze enthousiast wordt toegelicht. Na een eerste selectie door de projectpartners breekt nu de tweede fase aan: zes voorgestelde namen (met name Belgica 2, BELSORA, IMPACT, Lab Mare, Odyssea en Stella Maris) dingen nog mee naar de hoofdprijs, en iedereen kan nu mee bepalen onder welke naam het nieuwe schip over onze zeeën en oceanen zal varen. Van 27 februari tot en met 27 maart 2019 kan u daarvoor uw stem uitbrengen via https://www.belspo.be/belspo/NewRV/contest_name_nl.stm . De winnende klas mag op dagtrip met het huidige onderzoeksschip RV Belgica. Ook de klas die deze productie realiseerde mag mee op dagtrip met RV Belgica. bron: Belga Het bericht Iedereen mag mee de naam bepalen van het Belgische onderzoeksschip dat Belgica opvolgt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Opvolger van onderzoeksschip Belgica heet Belgica 2 (25/04/2019 - Metro)
  ‘Belgica 2’ is de naam van het nieuwe Belgische onderzoeksschip. Dat heeft federaal minister bevoegd voor Wetenschapsbeleid Sophie Wilmès (MR) bekendgemaakt samen met de leerlingen die de naam bedachten, vlak voor een rondvaart met het huidige Belgisch onderzoeksschip, de Belgica. Na bijna 35 jaar dienst is het Belgisch oceanografisch onderzoeksschip Belgica aan vervanging toe. Het wordt nog steeds ingezet, maar een eeuwige levensduur heeft het natuurlijk niet en de onderhoudskosten beginnen op te lopen. Daarom nam de federale overheid op 28 oktober 2016 de beslissing om een nieuw modern onderzoeksschip te laten bouwen. Die bouw is nu begonnen in Spanje en het schip zal normaal in oktober 2020 klaar zijn. Het kost 53,7 miljoen euro. Het contract werd na een openbare aanbestedingsprocedure binnengehaald door een Spaanse scheepsbouwer, Freire Shipyard en scheepsdesigner Rolls-Royce Marine AS. Het waren leerlingen uit het eerste middelbaar van het Atheneum M. Destenay uit Luik die de naam bedacht hebben. Het kabinet Wetenschapsbeleid had een prijsvraag uitgeschreven. Negentien voorstellen kwamen er binnen. Er werd een selectie gemaakt van zes (Belgica 2, Stella Maris, BELSORA, IMPACT, Lab Mare, Odyssea) en iedereen kon dan een online stem uitbrengen. Zowat 5.000 mensen hebben dat gedaan en ongeveer 1.600 kozen voor ‘Belgica 2’. De Belgica is een volledig uitgerust laboratorium en werkt samen met Belgische universiteiten. Nationale monitoring, de kwaliteit van de zee onderzoeken is de hoofdtaak van het schip. Het voert missies uit op de Noordzee, maar gaat zo ver als de Golf van Biskaje en de Ierse zee. De Belgica 2 zal ruimer, meer geavanceerd en groener dan het huidige onderzoeksschip zijn. De winnende klas mocht als beloning samen met de pers mee inschepen in de Belgica. bron: Belga Het bericht Opvolger van onderzoeksschip Belgica heet Belgica 2 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Onderzoeksschip Belgica al bijna jaar voor anker (11/03/2017 - De Tijd)
  17:02 Terwijl het onderzoeksschip in onbruik is geraakt, kost het nog wel geld en ontstaat er onrust bij het personeel.
  [naar artikel]
 16. Eindelijk opvolger voor verroeste Belgica (06/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ons land heeft een nieuw ‘drijvend laboratorium’ besteld. Het versleten onderzoeksschip Belgica kan dus eindelijk naar de schroothoop. Voor de opvolger wordt 54 miljoen euro vrijgemaakt.
  [naar artikel]
 17. België neemt afscheid van het onderzoeksschip Belgica, dat naar Oekraïne verhuist  (13/09/2021 - VRT NWS)
  In de Marinebasis van Zeebrugge is vandaag afscheid genomen van de RV Belgica. Het legendarische onderzoeksschip begint aan een tweede leven in Oekraïne. Na 37 jaar dienst, meer dan een miljoen afgelegde kilometers en meer dan 1.000 wetenschappelijke campagnes vertrekt het schip over enkele dagen richting haar nieuwe thuisbasis Odessa.
  [naar artikel]
 18. Kroonprinses Elisabeth vervult eerste koninklijke soloactiviteit met doop onderzoeksschip Belgica in Gent (25/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Kroonprinses Elisabeth heeft zaterdag voor de eerste maal een koninklijke soloactiviteit volbracht zonder (een van) haar ouders koning Filip en koningin Mathilde. In Gent doopte ze de RV Belgica volgens aloude traditie: door een fles champagne tegen het schip kapot te gooien.
  [naar artikel]
 19. België investeert 54 miljoen in nieuw onderzoeksschip (06/11/2018 - De Tijd)
  13:01 De opvolger van de versleten Belgica moet er in 2020 zijn. Een naam is er nog niet.
  [naar artikel]
 20. Raad van State steekt stokje voor inhuldiging nieuw onderzoeksschip (11/08/2021 - De Tijd)
  20:05 De geplande inhuldiging van de Belgica II, het nieuwe Belgische onderzoeksschip voor wetenschapsbeleid, zal niet doorgaan op 17 september. Daar stak de Raad van State een stokje voor.
  [naar artikel]
 21. Vaarwel Belgica, schip van duizend expedities: na 37 jaar krijgt iconisch onderzoeksschip tweede leven in Oekraïne (14/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Na meer dan 1 miljoen afgelegde kilometers heeft ons land afscheid genomen van de Belgica. Het drijvende laboratorium leerde ons moddervulkanen kennen, gaf honderden wetenschappers hun zeebenen en schonk zijn naam aan een Iers koraalrif. Maar vanaf vrijdag vaart het 37 jaar oude schip verder onder de vlag van Oekraïne, dat het onderzoeksschip een tweede leven geeft op de Zwarte Zee.
  [naar artikel]
 22. Vaarwel Belgica, schip van duizend expedities: na 37 jaar krijgt iconisch onderzoeksschip tweede leven in Oekraïne (14/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na meer dan 1 miljoen afgelegde kilometers heeft ons land afscheid genomen van de Belgica. Het drijvende laboratorium leerde ons moddervulkanen kennen, gaf honderden wetenschappers hun zeebenen en schonk zijn naam aan een Iers koraalrif. Maar vanaf vrijdag vaart het 37 jaar oude schip verder onder de vlag van Oekraïne, dat het onderzoeksschip een tweede leven geeft op de Zwarte Zee.
  [naar artikel]
 23. Kroonprinses Elisabeth vervult eerste koninklijke soloactiviteit met doop onderzoeksschip Belgica (25/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Kroonprinses Elisabeth heeft zaterdag voor de eerste maal een koninklijke soloactiviteit volbracht zonder (een van) haar ouders koning Filip en koningin Mathilde. In Gent doopte ze de RV Belgica volgens aloude traditie: door een fles champagne tegen het schip kapot te gooien.
  [naar artikel]
 24. Kroonprinses Elisabeth vervult eerste koninklijke soloactiviteit met doop onderzoeksschip Belgica (25/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kroonprinses Elisabeth heeft zaterdag voor de eerste maal een koninklijke soloactiviteit volbracht zonder (een van) haar ouders koning Filip en koningin Mathilde. In Gent doopte ze de RV Belgica volgens aloude traditie: door een fles champagne tegen het schip kapot te gooien.
  [naar artikel]
 25. Iedereen mag mee naam kiezen voor opvolger Belgica (27/02/2019 - De Standaard)
  Tot en met woensdag 27 maart 2019 kan iedereen zijn stem uitbrengen voor de naam van het nieuwe Belgische onderzoeksschip, de opvolger van research vessel (RV) Belgica. De prijsvraag is uitgeschreven door het kabinet Wetenschapsbeleid.
  [naar artikel]
 26. VIDEO. Truiense wetenschapster legt uit waarom 54 miljoen voor nieuwe Belgica nodig is (23/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Zuhal Demir (N-VA) zal het 33 jaar oude onderzoeksschip Belgica laten vervangen. Dat maakte de Limburgse politica dinsdag bekend op de Noordzee, waar het schip onderzoek uitvoert naar onder andere het visbestand en de bodem van de zee. De Truiense Laurence Vigin is de enige Limburgse wetenschapster op de Belgica. Zij legt uit waarom de 54 miljoen euro die de regering voorziet voor de vervanging ervan broodnodig is.
  [naar artikel]
 27. Onderzoeksschip Belgica al bijna een jaar werkloos aan de kade (11/03/2017 - De Redactie)
  Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd door de nieuwe staatssecretaris bevoegd voor Wetenschapsbeleid, Zuhal Demir (N-VA).
  [naar artikel]
 28. Iedereen mag mee de naam bepalen van nieuw Belgisch onderzoeksschip (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tot en met woensdag 27 maart 2019 kan iedereen zijn stem uitbrengen en zo mee de naam van het nieuwe Belgische onderzoeksschip, de opvolger van het...
  [naar artikel]
 29. Filip Meert weer in cel na schending elektronisch toezicht (21/06/2017 - De Standaard)
  De Antwerpse zakenman Filip Meert (48) zit opnieuw in de ­gevangenis. Meert zou de voorwaarden van zijn elektronische toezicht hebben geschonden. Volgens Meert deugt de apparatuur van justitie niet.
  [naar artikel]
 30. Onderzoeksschip Belgica scant zeebodem op neanderthalers (10/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag beginnen Britse en Vlaamse onderzoekers middenin de Noordzee een tiendaagse expeditie. Op de Doggersbank lag wellicht tot zo’n tienduizend jaar geleden de kustlijn van Noordwest-Europa. Vondsten wezen erop dat er daar tot de laatste ijstijd mensen woonden.
  [naar artikel]
 31. Een blik aan boord van het nieuwe Belgische kroonjuweel voor wetenschap op zee (31/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgica, het nieuwe onderzoeksschip van de Belgische overheid, ligt momenteel aangemeerd in Zeebrugge. Wij mochten vandaag even een kijkje nemen aan boord van dit prestigieuze drijvende laboratorium.
  [naar artikel]
 32. Kies uit zes voorstellen de naam van het nieuwe Belgische onderzoeksschip, en neen, Boaty McBoatface wordt het niet (27/02/2019 - VRT NWS)
  Het Belgische onderzoeksschip RV Belgica krijgt een opvolger, en eind 2018 heeft het kabinet Wetenschapsbeleid een wedstrijd gelanceerd om de naam van het nieuwe schip te bepalen. De eerste fase van deze wedstrijd, waarin scholen namen konden suggereren, is intussen afgesloten. Uit die inzendingen werden zes namen gekozen voor de tweede ronde, waarin iedereen tot en met 27 maart 2019 zijn stem kan uitbrengen om de naam van het nieuwe schip te bepalen. En of u dat nu jammer vindt of niet, Boaty McBoatface behoort niet tot de mogelijkheden.
  [naar artikel]
 33. Duits onderzoeksschip weer thuis na baanbrekende Noordpoolexpeditie (12/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na een jaar op de noordelijke pool te hebben vertoefd is het Duitse onderzoeksschip Polarstern maandag naar zijn thuishaven teruggekeerd.
  [naar artikel]
 34. De Rolls-Royce van de Belgische wetenschap (26/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na jaren van geduld verschijnt het onderzoeksschip Belgica eindelijk aan de horizon. Het gloednieuwe paradepaardje van de Belgische wetenschap ligt al in het water. De Spaanse fabrikant werkt het de komende maanden verder af en stouwt het vol met geavanceerde apparatuur. Als alles volgens plan verloopt, arriveert het schip op 19 november in Zeebrugge.
  [naar artikel]
 35. Turkije stuurt omstreden onderzoeksschip opnieuw uit (12/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse onderzoeksschip Oruc Reis vaart opnieuw uit naar de zone in de oostelijke Middellandse Zee die vorige maand nog voor grote spanningen...
  [naar artikel]
 36. Turks onderzoeksschip gespot in Griekse economische zone (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd om aardgas in het oosten van de Middellandse Zee gaat een nieuwe fase in: voor het eerst heeft vrijdag een Turks onderzoeksschip, de Oruç...
  [naar artikel]
 37. Leefden er holbewoners op de bodem van de Noordzee? (07/05/2019 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag bevaart een team van Belgische en Britse wetenschappers de Noordzee om verzonken prehistorische landschappen te bestuderen. Een lage zeespiegel zorgde 8.000 tot 10.000 jaar geleden voor een gevarieerd landschap tussen België en Groot-Brittannië. Het onderzoeksschip RV Belgica hoopt op de bodem van de Noordzee meer te ontdekken over onze prehistorische voorouders.
  [naar artikel]
 38. Filip Meert opnieuw vrijgelaten (21/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse zakenman Filip Meert (48) is vanmorgen opnieuwvrijgelaten uit de Begijnenstraatgevangenis. Meert, de partner van ex-miss België Alizée Poulicek, werd gisteren door de politie van de zone Rupel bij hem thuis in Niel opgepakt omdat hij de voorwaarden van zijn elektronisch toezicht zou hebben geschonden. Omdat alles er op wijst dat een technisch defect aan het enkelbandsysteem aan de basis lag van de “alarmmelding”, werd Meert vanochtend in vrijheid gesteld. “Een technicus is vandaag al een nieuwe installatie komen plaatsen, zodat ik opnieuw onder elektronisch toezicht sta”, aldus Meert.
  [naar artikel]
 39. Filip Meert moet terug naar gevangenis (20/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse zakenman Filip Meert (48), de partner van ex-Miss België Alizée Pouliczek, is door de politie van de zone Rupel gearresteerd. Meert, die momenteel revalideert na een zwaar verkeersongeval, zou volgens justitie de voorwaarden van zijn elektronisch toezicht hebben geschonden.
  [naar artikel]
 40. Filip Meert moet terug naar gevangenis (20/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse zakenman Filip Meert (48), de partner van ex-Miss België Alizée Pouliczek, is door de politie van de zone Rupel gearresteerd. Meert, die momenteel revalideert na een zwaar verkeersongeval, zou volgens justitie de voorwaarden van zijn elektronisch toezicht hebben geschonden.
  [naar artikel]
 41. 'Belgica' genomineerd voor Franse Golden Globes (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In ons land mag er dan niet veel volk naar 'Belgica' gaan kijken zijn, de film van Felix Van Groeningen krijgt internationaal wel opnieuw
  [naar artikel]
 42. ''Belgica' is te veel een middelvinger' (12/04/2019 - De Morgen)
  Belgica zit na een dikke twee weken aan bijna 50.000 kijkers, een pak minder dan verwacht. Dirk Impens, de vaste producer van Felix Van Groeningen, wil niet van een flop horen spreken, maar geeft toe dat hij ontgoocheld is.
  [naar artikel]
 43. 'Belgica' in première in Verenigde Staten (10/04/2019 - De Morgen)
  Het gebeurt zelden dat een Vlaamse langspeler op het prestigieuze Sundance Film Festival staat. Belgica,denieuwste van Felix Van Groeningen, beleeft er zelfs zijn première.
  [naar artikel]
 44. Match eens met een Belgica-appel op Tinder (25/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zit te swipen op Tinder kan sinds twee weken ook een stuk fruit tegenkomen. De Belgica-appel zit op de datingapp en verleidt mannen en vrouwen...
  [naar artikel]
 45. Turks onderzoeksschip dat voor hoogspanning zorgde tussen Turkije en Griekenland, teruggekeerd naar Turkije (13/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse onderzoeksschip Oruç Reis is in de nacht van zaterdag op zondag teruggekeerd naar de Turkse havenstad Antalya. Het schip, dat naar...
  [naar artikel]
 46. Hasselaar Steve Meert (42), bekend van FC Nerds, onverwachts overleden (29/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag is Hasselaar Steve Meert op 42-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaderbreuk. Meert was behoorlijk bekend in showmiddens waar hij vooral furore maakte toen hij als voetballeek ingewijd werd in de voetbalsport in het programma FC Nerds waarin Johan Boskamp niet-voetballers coachte.
  [naar artikel]
 47. Studio Brussel toert door festivalzomer met ‘Bus Belgica’ (22/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De gezichten van Studio Brussel trappen hun zomer af in een mobiele radiostudio. Met Bus Belgica zenden ze de komende twee maanden live uit vanop meer dan twintig locaties, van festivals tot zomerbars.
  [naar artikel]
 48. Filip Meert neemt aan gevangenis afscheid van partner Alizée Poulicek (12/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Filip Meert, de partner van ex-Miss België Alizée Poulicek (29), heeft zich woensdagnamiddag zelf aangeboden in de gevangenis in de Antwerpse Begijnenstraat. Ook Poulicek was erbij. De 47-jarige Meert moet zes maanden de cel in omdat hij vorig jaar tijdens een ruzie in het verkeer een autospiegel kapot trapte.
  [naar artikel]
 49. Filip Meert neemt aan gevangenis afscheid van partner Alizée Poulicek (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Filip Meert, de partner van ex-Miss België Alizée Poulicek (29), heeft zich woensdagnamiddag zelf aangeboden in de gevangenis in de Antwerpse Begijnenstraat. Ook Poulicek was erbij. De 47-jarige Meert moet zes maanden de cel in omdat hij vorig jaar tijdens een ruzie in het verkeer een autospiegel kapot trapte.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy