Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
16:07 uur

Recessievrees haalt olie en koper onderuit

De Tijd

23/06/2022 - 06:59

06:50 Fed-voorzitter Jerome Powell erkent dat het niet makkelijk zal zijn de inflatie terug te dringen zonder harde landing voor de economie. De tuimelende koperprijs heeft hem gelijk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Goldman Sachs: ‘Koper is de nieuwe olie’ (15/04/2021 - Express)
  Uit een rapport van Goldman Sachs blijkt dat de prijs van koper de komende vier jaar kan stijgen met ruim 60 procent tot 15.000 dollar per ton. Volgens de zakenbank zal koper de nieuwe olie worden. Als we Goldman Sachs mogen geloven staat koper een mooie toekomst te wachten. In het rapport van de zakenbank […] The post Goldman Sachs: ‘Koper is de nieuwe olie’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Koper als de nieuwe olie: prijs van een ton koper kan tegen 2025 stijgen tot 20.000 dollar per ton (06/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Koper als de nieuwe olie: prijs van een ton koper kan tegen 2025 stijgen tot 20.000 dollar per ton Koper kan binnenkort één van de belangrijkste grondstoffen wereldwijd worden. Dat terwijl het aanbod slinkt en de vraag oploopt. Volgens Bank of America kan de prijs tegen 2025 stijgen tot 25.000 dollar per ton. Meer en meer banken en experts zijn ervan overtuigd dat koper de nieuwe olie zal worden. Midden april zei Goldman Sachs […] Lees dit artikel: Koper als de nieuwe olie: prijs van een ton koper kan tegen 2025 stijgen tot 20.000 dollar per ton
  [naar artikel]
 3. Duur koper zet Azië op winst (27/12/2017 - De Tijd)
  07:38 De Aziatische beurzen gaan hoger dankzij stijgende prijzen voor koper en olie. De Europese beurzen openen na het kerstreces weer de deuren. Hamon blijft geschorst.
  [naar artikel]
 4. Olieprijs zakt door recessievrees (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De uitlatingen van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, dat een snelle stijging van de rentes mogelijk een recessie kan veroorzaken, stuurde de prijs van ruwe olie donderdag lager.
  [naar artikel]
 5. ‘Dr. Copper’ ligt op intensieve zorgen (31/01/2020 - Express)
  De prijs van koper daalt nu al twaalf dagen op rij en noteert in Londen op zijn laagste niveau sinds oktober. Koper wordt op de financiële markten vaak ‘Dr. Copper’ genoemd omdat het als een voorspeller wordt gezien van toekomstige economische trends. Koper zit in nagenoeg alle producten – van vliegtuigen tot smartphones. Naast olie is […] The post ‘Dr. Copper’ ligt op intensieve zorgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Voor handelaars in oud koper breken gouden tijden aan (08/01/2021 - Express)
  Een economische heropleving na de lockdowns door de coronacrisis zal met een sterke vraag naar allerlei grondstoffen gepaard gaan. Dat geldt onder meer voor olie, dat nog altijd voor de wereldeconomie nog altijd de cruciale brandstof vormt, maar ook voor een metaal zoals koper. Dat hebben een aantal analisten tegenover het persbureau Bloomberg opgemerkt. De […] The post Voor handelaars in oud koper breken gouden tijden aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Euronext Brussel: Turkse besmettingsvrees nekt Euronav, Nyrstar, Bekaert en Aperam (15/08/2018 - De Tijd)
  13:26 De vrees dat de Turkse crisis overslaat naar andere groeilanden haalt grondstoffenprijzen onderuit. De koper- en zinkprijs zakken. Euronav, Nyrstar, Bekaert en Aperam zijn het kind van de rekening.
  [naar artikel]
 8. Wall Street: JPMorgan haalt discount brokers onderuit (21/08/2018 - De Tijd)
  18:41 Het voornemen van JPMorgan om beleggers gratis te laten handelen, haalt de aandelen van discount brokers onderuit.
  [naar artikel]
 9. Evergrande-domino haalt ook Wall Street en crypto onderuit (20/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Evergrande-domino haalt ook Wall Street en crypto onderuit Waar veel beleggers voor beducht waren, komt uit. Het langzaam, maar vrijwel zekere kapseizen van de Chinese vastgoedreus leidt tot een domino-effect op de wereldwijde beurzen. Beurswaarnemers zeggen al weken dat er een stevige correctie in de kaarten zat. De schuldproblemen van de Chinezen hebben het vuur aan de lont gestoken. Wellicht zaten veel grote […] Lees dit artikel: Evergrande-domino haalt ook Wall Street en crypto onderuit
  [naar artikel]
 10. Koper, allesbehalve goedkoper: prijs is in jaar tijd liefst verdubbeld en het einde is nog niet in zicht (28/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Door de energietransitie neemt elektriciteit de plaats in van olie en gas. Gevolg: de prijs van koper is in een jaar tijd verdubbeld. En het einde is nog niet in zicht.
  [naar artikel]
 11. Wall Street: Vertrek CEO haalt HP onderuit (23/08/2019 - De Tijd)
  19:23 De Amerikaanse beurzen noteren met verlies wegens een escalatie van de handelsoorlog. Foot Locker en HP gaan onderuit na kwartaalcijfers.
  [naar artikel]
 12. Biotechbedrijf Galapagos haalt Bel20 onderuit (21/05/2020 - Express)
  Voor de meeste mensen is het vandaag een vrije dag, maar niet voor beleggers. De beurshandel gaat gewoon door. Voor... The post Biotechbedrijf Galapagos haalt Bel20 onderuit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Iran haalt Amerikaanse spionagedrone neer, olie stijgt (20/06/2019 - De Tijd)
  11:41 De Amerikanen geven toe dat een drone werd neergehaald, maar ontkennen dat dat in het Iraanse luchtruim gebeurde. De prijs voor een vat Brent-olie steeg 3,3 procent tot 63,88 dollar.
  [naar artikel]
 14. Wall Street in de ban van “recessievrees” (02/10/2019 - Metro)
  De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met stevige verliezen gesloten. De stemming op Wall Street werd gedrukt door zorgen over de afzwakkende economie na zeer tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie. De Dow-Jonesindex eindigde 1,9 procent lager, op 26.078,62 punten. De brede S&P 500 zakte 1,8 procent naar 2887,61 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,6 procent tot 7785,25 punten. Volgens analisten zijn de financiële markten in de ban geraakt van een soort ‘recessievrees’. Daarnaast bogen beleggers zich over het maandelijkse banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Eerder op de dag gingen de beurzen in Europa al met flinke verliezen de handel uit. In Europa stond de handelsdag onder meer in teken van de nieuwe brexitplannen van de Britse regering. bron: Belga   Het bericht Wall Street in de ban van “recessievrees” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Wall Street in de ban van “recessievrees” (04/10/2019 - Metro)
  De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met stevige verliezen gesloten. De stemming op Wall Street werd gedrukt door zorgen over de afzwakkende economie na zeer tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie. De Dow-Jonesindex eindigde 1,9 procent lager, op 26.078,62 punten. De brede S&P 500 zakte 1,8 procent naar 2887,61 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,6 procent tot 7785,25 punten. Volgens analisten zijn de financiële markten in de ban geraakt van een soort ‘recessievrees’. Daarnaast bogen beleggers zich over het maandelijkse banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Eerder op de dag gingen de beurzen in Europa al met flinke verliezen de handel uit. In Europa stond de handelsdag onder meer in teken van de nieuwe brexitplannen van de Britse regering. Bron: Belga   Het bericht Wall Street in de ban van “recessievrees” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Techaandelen ook in Azië onderuit (28/06/2017 - De Tijd)
  07:50 De wereldwijde cyberaanval slaat nu ook toe in Azië en haalt op de beurzen de technologiewaarden onderuit. In eigen land moeten de aandeelhouders van Resilux zich uitspreken over een kapitaalverminder...
  [naar artikel]
 17. Rusland of toch Europa zelf: wie zal het meest lijden onder het invoerverbod op olie? (31/05/2022 - VRT NWS)
  De Europese Unie maakt zich sterk dat het Rusland zwaar treft door het land een (gedeeltelijk) olie-embargo op te leggen. Rusland zegt dan weer dat het makkelijk andere afnemers voor zijn olie zal vinden. Haalt de houding van Europa iets uit? Schieten we niet vooral onszelf in de voet? En was een verbod op gas niet effectiever geweest?
  [naar artikel]
 18. 400 ton Belgisch koper gestolen bij "diefstal van het jaar" in Roemenië, maar buit is wel teruggevonden (01/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Roemenië zijn dieven aan de haal gegaan met een enorme buit van ruim 400 ton koper van het metaalbedrijf Aurubis uit Olen. Het koper lag...
  [naar artikel]
 19. Matige Chinese groei haalt Europese beurzen onderuit (16/07/2020 - Express)
  De – naar Chinese normen – bescheiden groei van 3 procent zorgt voor rode cijfers op het oude continent. De... The post Matige Chinese groei haalt Europese beurzen onderuit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Verdriedubbeling van kolenprijs lokt energiecrisis uit die China, Apple en Tesla onderuit haalt: wat is er aan de hand? (29/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verdriedubbeling van kolenprijs lokt energiecrisis uit die China, Apple en Tesla onderuit haalt: wat is er aan de hand? De prijs van steenkool is dit jaar voorlopig al verdriedubbeld. Dat wakkert een energiecrisis aan in China die de toeleveringsketens van Apple en Tesla vermorzelt. De Chinese autoriteiten zijn koortsachtig op zoek naar manieren om energie vrij te maken in andere sectoren. De prijs van futures (termijncontracten) voor kool zijn deze maand alleen al fors […] Lees dit artikel: Verdriedubbeling van kolenprijs lokt energiecrisis uit die China, Apple en Tesla onderuit haalt: wat is er aan de hand?
  [naar artikel]
 21. Beursexpert over forse prijsstijging koper: “Als belegger kan je inspelen op een verdere prijsstijging en er ook geld aan verdienen” (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is niet al goud wat blinkt. Het zou ook koper kunnen zijn. Momenteel zijn er veel meer kopers in koper dan in het edelmetaal. De prijs van koper gaat dan ook fors omhoog. Vorig jaar steeg de prijs al met een kwart en tot dusver werd koper ook al 21,5% duurder dit jaar. “Dat is erg nefast voor de consument, maar wél interessant voor de belegger om er geld aan te verdienen”, aldus onze beursexpert Pascal Paepen. Hij legt uit hoe je er het best in investeert.
  [naar artikel]
 22. Actrice Bella Thorne haalt verdienmodel op betaalplatform OnlyFans onderuit (31/08/2020 - Express)
  Het internetplatform OnlyFans, een betaaldienst die vooral bekend is van zijn foto’s en video’s met erotische inslag, staat onder vuur... The post Actrice Bella Thorne haalt verdienmodel op betaalplatform OnlyFans onderuit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Make-upmerk haalt bewering van Amber Heard op proces tegen Johnny Depp onderuit (24/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Amber Heard is betrapt op een leugen in de rechtbank. Ze beweerde dat ze tijdens haar relatie met Johnny Depp altijd een welbepaalde concealer op zak had om de blauwe plekken te verbergen. Maar het make-upmerk zelf haalt die claim nu onderuit. De concealer in kwestie bestond toen nog niet.
  [naar artikel]
 24. Waarom groene economie staat of valt met nieuwe kopermijnen (30/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Door de energietransitie neemt elektriciteit de plaats in van olie en gas. Gevolg: de prijs van koper is in een jaar tijd verdubbeld. En het einde is nog niet in zicht.
  [naar artikel]
 25. Oekraïense crisis jaagt olieprijs naar record (07/03/2022 - De Tijd)
  04:49 Naast olie maken de sancties tegen Rusland ook cruciale grondstoffen voor de energietransitie, zoals koper en nikkel, fors duurder.
  [naar artikel]
 26. Coronacrisis haalt topbelegger Warren Buffett onderuit: is hij zijn magie verloren? (21/06/2020 - Express)
  Vriend en vijand is het erover eens: Warren Buffett heeft een lastige periode achter de rug. Waar hij ooit even... The post Coronacrisis haalt topbelegger Warren Buffett onderuit: is hij zijn magie verloren? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Prijsfusie van Amerikaanse olie en Noordzee-olie in de maak (03/12/2020 - De Tijd)
  15:46 Er lopen gesprekken om Amerikaanse olie en Noordzee-olie te bundelen in één prijmandje. Die ingreep zou een grote transformatie betekenen voor de manier waarop de olieprijs bepaald wordt.
  [naar artikel]
 28. Crash olieprijs haalt beurzen extra onderuit (09/03/2020 - De Tijd)
  06:20 De olieprijs crasht nu Saudi-Arabië temidden een vraagschok een prijzenoorlog heeft gestart. En dit terwijl de coronacrisis escaleert. De Aziatische beurzen gaan logischerwijs hard onderuit.
  [naar artikel]
 29. Canada voert olie-export op wegens ban op Russische olie (24/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Canada gaat zijn olie-export met ongeveer 5 procent verhogen om andere landen te helpen bij het opvangen van tekorten, nu er uit Rusland minder olie wordt afgenomen. Russische olie is namelijk door veel landen en bedrijven in de ban gedaan vanwege de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 30. Koperprijs blijft stijgen: “Interessante opportuniteit voor beleggers” (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is niet al goud wat blinkt. Het zou ook koper kunnen zijn. Momenteel zijn er veel meer kopers in koper dan in het edelmetaal. De prijs van koper gaat dan ook fors omhoog. Vorig jaar steeg de prijs al met een kwart en tot dusver werd koper ook al 21,5% duurder dit jaar. “Dat is erg nefast voor de consument, maar wél interessant voor de belegger om er geld aan te verdienen”, aldus onze beursexpert Pascal Paepen. Hij legt uit hoe je er het best in investeert.
  [naar artikel]
 31. Olie op het vuur in Saudi-Arabië? (29/03/2019 - De Morgen)
  Filip Van den Abeele is actief in de olie- en gasindustrie. Hij is, met Lieven Scheire, auteur van Wat als de olie op is.
  [naar artikel]
 32. 'Elektrische auto haalt het van olie' (12/04/2019 - De Morgen)
  Ze zijn peperduur en lijken dus niet door te breken. Maar de grote intrede van de elektrische auto zal minder lang op zich laten wachten dan we denken, dat voorspelt Bloomberg. 'Ten laatste in 2028 worden ze goedkoop genoeg om de vraag naar olie te doen crashen.'
  [naar artikel]
 33. Koper op dak van kerk Veldwezelt gestolen (28/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is donderdag een diefstal van koper gemeld. Onbekenden hadden op het dak van de kerk in Veldwezelt - op het Pastoor Woltersplein - koper gestolen. Het is al de tweede keer. De politie is een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 34. Koper gestolen (24/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op Schurhovenveld in Sint-Truiden is ingebroken in een bedrijfsgebouw. De daders zijn weg met koper en ijzer.
  [naar artikel]
 35. Koper gestolen op werf in Bilzen (21/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is woensdag een werfdiefstal in de Munsterbilzenstraat gemeld. Er is ongeveer 20 kilogram koper verdwenen.
  [naar artikel]
 36. Koper favoriete metaal van analisten (24/06/2020 - De Tijd)
  14:24 Een stabiele vraag, aanbodperikelen en lage voorraden maken koper de favoriet van de grondstoffenanalisten.
  [naar artikel]
 37. Crombez haalt ‘centrum-aanpak’ van informateurs onderuit: ‘Ze komen nog 33 zetels te kort’ (22/12/2019 - Express)
  Het nieuwe plan van de informateurs leidt niet bepaald tot enthousiasme. John Crombez (sp.a) haalt uit. Wat gebeurt er precies? Vrijdag nog hielden informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) een perspunt, waarbij ze drie dingen wisten te melden: Paars-groen, of liever de regenboog, want ook paars-groen-oranje is dood. Paars-geel is ook dood. Dus: […] The post Crombez haalt ‘centrum-aanpak’ van informateurs onderuit: ‘Ze komen nog 33 zetels te kort’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Olie en gas fors duurder na Russische invasie Oekraïne: gasprijs schiet omhoog, voor het eerst sinds 2004 kost vat Brentolie meer dan 100 dollar (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De olie- en gasprijzen zijn donderdag gestegen na de Russische invasie in Oekraïne. Ook de prijs van goud, dat in onrustige tijden als een veilige haven wordt gezien, zat flink in de lift. Risicovolle beleggingen zoals de cryptomunten bitcoin en ethereum gingen daarentegen onderuit.
  [naar artikel]
 39. Banken onderuit op beurzen na nieuwe sancties tegen Rusland, roebel in vrije val, olie- en gasprijzen stijgen (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwste financiële sancties tegen Rusland hebben heel wat economische gevolgen. De Europese banken gingen onderuit op de aandelenbeurzen en de Russische roebel verloor bijna 20 procent van zijn waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Verder steeg de prijs van Brent ruwe olie met 4 procent en schoten de Europese aardgasprijzen omhoog. Handelaars maken zich steeds meer zorgen over een energiecrisis, na nieuwe westerse sancties tegen Moskou vanwege de invasie in Oekraïne. De aandelenbeurzen in Azië lieten een gemengd beeld zien, waarbij grote koersuitslagen uitbleven. De Brusselse beurs is de week met verliezen begonnen.
  [naar artikel]
 40. VIDEO. Haai haalt kitesurfer pijnlijk onderuit (29/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een kitesurfer die aan het trainen was op de Dominicaanse Republiek is pijnlijk onderuit gehaald door een haai. De man raakte de haai aan een...
  [naar artikel]
 41. Koperprijs blijft stijgen: hoe interessant is het om er nu in te beleggen? Beursexpert Pascal Paepen geeft advies (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is niet al goud wat blinkt. Het zou ook koper kunnen zijn. Momenteel zijn er veel meer kopers in koper dan in het edelmetaal. De prijs van koper gaat dan ook fors omhoog. Vorig jaar steeg de prijs al met een kwart en tot dusver werd koper ook al 21,5% duurder dit jaar. “Dat is erg nefast voor de consument, maar wél interessant voor de belegger om er geld aan te verdienen”, aldus onze beursexpert Pascal Paepen. Hij legt uit hoe je er het best in investeert.
  [naar artikel]
 42. Waarschuwing Mario Draghi haalt euro onderuit (05/04/2019 - De Morgen)
  Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), heeft duidelijk laten doorschemeren dat de euro niet verder mag stijgen. Zijn waarschuwing haalde de munt onderuit.
  [naar artikel]
 43. Koper uit leegstaand pand in Riemst gestolen (22/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Maastrichtersteenweg hebben dieven in een restaurant dat leegstaat, alle koper weggehaald. De feiten werden woensdagavond gemeld.
  [naar artikel]
 44. Koper weg op werf in Lanklaar (14/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Gerstenbosweg in Lanklaar is woensdagavond een diefstal uit een in aanbouw zijnd huis gemeld. Er is een hoeveelheid koper verdwenen. (mm)
  [naar artikel]
 45. Koper gestolen in Brustem (04/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de Romeinseweg in Brustem is woensdagnamiddag een diefstal van koper gemeld. De politie is een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 46. Spartelend Abercrombie & Fitch zoekt koper (10/05/2017 - De Tijd)
  18:51 De Amerikaanse kledingketen zoekt een koper na aanhoudend slechte bedrijfsresultaten.
  [naar artikel]
 47. Diefstal van koper en mazout in Lommel (20/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op een bedrijventerrein op Balendijk in Lommel is woensdagmorgen een koperdiefstal vastgesteld. De hoeveelheid gestolen koper is niet bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 48. Koper gestolen in Genk (18/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Uit een bedrijfshal op de Henry Fordlaan is koper gestolen. Eind vorige week werd in de buurt ook al een metaaldiefstal vastgesteld. (mm)
  [naar artikel]
 49. Koper gestolen in Hoeselt (16/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op een werf op het Binnenhof is maandagvoormiddag een diefstal vastgesteld. Er werden kabels gestolen. Het was de dieven duidelijk om het koper te doen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy