Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
17:01 uur

Vandaag nog tot 30 graden in de Kempen, daarna kans op felle onweersbuien

Gazet van Antwerpen

23/06/2022 - 07:07

Na een zonnige ochtend op de meeste plaatsen, neemt de bewolking in de loop van de dag toe, met in het westen, oosten en noorden van het land kans op buien en zelfs onweer. In het centrum zijn er brede opklaringen. Het wordt warm met maxima rond 25 graden aan de kust en in de Ardennen en 28 graden in het centrum. In de Kempen kan het kwik zelfs tot 30 graden gaan. Dat zegt het KMI.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Weerbericht – Opnieuw kans op felle onweersbuien (29/05/2018 - Metro)
  Dinsdagochtend is er kans op buien over het westen en langs de Franse grens. Daarna is het tijdelijk droog, maar in de namiddag verschijnen er opnieuw onweersbuien. Plaatselijk valt er flink wat neerslag in korte tijd en hier en daar gaat het ook hagelen. De maxima schommelen van 21 of 22 graden aan de kust en in de Hoge Ardennen tot 29 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI. ’s Avonds en in het begin van de nacht komen er nog lokale onweersbuien voor. Daarna wordt het droog vanaf het oosten, met opklaringen en ook vorming van nevel of mistbanken. De minima liggen tussen 12 en 16 graden. Het KMI kondigt voor dinsdagnamiddag vanaf 15 uur code geel aan voor heel het land. Er is plaatselijk kans op onweer, en er is kans op intense regenval, hagelbuien en/of blikseminslagen die lokaal voor overlast kunnen zorgen. Na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs zijn er woensdagochtend opklaringen en is het nog overwegend droog. In de loop van de dag komt er meer bewolking en ontwikkelen er zich opnieuw onweersbuien. Maxima tussen 23 graden aan de kust en op de Ardense hoogten, 26 graden in het centrum en 28 graden in de Kempen. Donderdag blijft het weer zeer onstabiel met reeds in de voormiddag soms felle onweersbuien en mogelijk hagel. Maxima van 20 graden in de Hoge Venen tot 25 graden in het centrum en de Kempen. Vrijdag nog steeds onstabiel weer met onweersbuien, met maxima rond 24 of 25 graden in het centrum van het land. Vanaf het weekend wordt de atmosfeer stabieler. Het is wisselend tot soms zwaarbewolkt. Het wordt minder warm en geleidelijk droger met maxima rond 22 of 23 graden in het centrum. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Opnieuw kans op felle onweersbuien verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Weerbericht – Tot 40 graden in de Kempen (25/07/2019 - Metro)
  Het wordt donderdag uiterst warm, met maxima rond 35 graden aan zee en op de Ardense hoogten, 38 graden in het centrum van het land en 40 graden in de Kempen, plaatselijk zelfs iets meer. Het is eerst zonnig, later komen er middelhoge wolkenvelden afkomstig van Frankrijk, en na de middag neemt de kans op een lokale onweersbui toe. Dat meldt het KMI. ’s Avonds is er nog kans op een lokale onweersbui, ’s nachts wordt het opnieuw overal droog en lichtbewolkt. De temperaturen blijven vrij hoog en dalen niet onder 19 tot 26 graden. Vrijdag begint zonnig maar in de loop van de dag komen er meer wolken en geleidelijk ruimt de wind naar het westen tot het noordwesten. Het wordt onstabieler met in de namiddag al kans op enkele plaatselijke onweersbuien. Vooral in het oosten van het land wordt het nog heel warm, met maxima die schommelen tussen 24 graden aan de kust en 38 of meer in de Kempen. In de loop van de nacht verwachten we geleidelijk een afkoeling met toenemende kans op regen- en onweersbuien. Zaterdag is het wisselvallig met soms intense regen- en onweersbuien. De maxima schommelen tussen 22 graden aan de kust en 28 graden in de Kempen. Zondag verwachten we nog regen- en onweersbuien. De maxima schommelen tussen 21 graden aan de kust en 28 graden in de Kempen. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Tot 40 graden in de Kempen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Straks weer kans op felle onweersbuien (08/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het blijft vandaag zacht en onstabiel met vooral na de middag ontwikkeling van vrij intense onweersbuien. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden...
  [naar artikel]
 4. Weerbericht – Straks weer kans op felle onweersbuien (08/04/2019 - Metro)
  Het blijft maandag zacht en onstabiel met vooral na de middag ontwikkeling van vrij intense onweersbuien. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden met weinig wind. Het KMI waarschuwt voor mist in heel België vanochtend, waardoor het zicht beperkt kan zijn. In de namiddag zijn er over het hele land onweersbuien, die vrij hevig kunnen zijn met veel regen op korte tijd en eventueel ook hagel. Ook maandagavond vallen er nog hier en daar vrij intense onweersbuien. Later op de nacht neemt de kans op onweer af, maar het blijft gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met op sommige plaatsen nog regen of enkele buien. Het wordt nevelig met kans op mist bij minima van 6 tot 9 graden met een zwakke veranderlijke wind. Later steekt een zwakke tot matige noordoostenwind op in het noorden van het land. Dinsdagochtend is het in vele streken zwaarbewolkt met plaatselijk regen. Later overdag neemt de onstabiliteit opnieuw toe en ontstaan er buien die lokaal intens en onweerachtig kunnen zijn. Tussendoor krijgen we ook enkele opklaringen. We halen maxima van 12 graden op de Ardense hoogten tot 16 graden in de Kempen. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost of uit veranderlijke richtingen. Woensdag is het eerst nog zwaarbewolkt met kans op wat neerslag, vooral dan langs de Franse grens. Daarna wordt het vanaf het noorden overwegend droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 8 en 14 graden bij een matige noordoostenwind. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Straks weer kans op felle onweersbuien verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Nog tot vrijdag warm met onweersbuien, weekend tot 29° (23/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  We krijgen woensdag een afwisseling van opklaringen en onweersbuien. Mogelijk neemt de kans op een onweersbui af vanaf de namiddag in het noorden van het land. De maxima liggen tussen 19 graden in de Ardennen en 24 of een lokale zomerse 25 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 6. Nog tot vrijdag warm met onweersbuien, weekend tot 29° (23/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  We krijgen woensdag een afwisseling van opklaringen en onweersbuien. Mogelijk neemt de kans op een onweersbui af vanaf de namiddag in het noorden van het land. De maxima liggen tussen 19 graden in de Ardennen en 24 of een lokale zomerse 25 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 7. Vandaag lokaal felle regen en veel wind met mogelijk hagel (09/08/2018 - De Morgen)
  Vandaag wordt niet meteen de mooiste dag van deze zomer. In de loop van dag kan lokaal felle regenval voorkomen, alsook stevige regen- en onweersbuien vanuit Frankrijk met kans op zeer zware windstoten. De maxima variëren van 20 tot 26 graden. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 8. Weerbericht – Koeler weer na warmteonweders (26/07/2019 - Metro)
  Vrijdagochtend start met opklaringen in vele streken, maar in de loop van de dag neemt de kans op bewolking en lokale warmteonweders toe. Maxima schommelen van 25 graden aan zee, rond 33 graden in het centrum en 38 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI. Vrijdagnacht neemt de kans op onweersbuien toe. Het wordt al minder zacht met minima in de meeste regio’s lager dan 20 graden. Zaterdag en ook zaterdagnacht wordt het onstabiel met regelmatig buien, met onweer, dat soms intens kan zijn met veel neerslag en eventueel hagel. Het is minder warm met maxima van 21 graden aan zee tot 26 of 27 graden in de Kempen. Zondag dalen de temperaturen nog tot 19 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. Ook dan krijgen we perioden met regen of buien en soms onweer. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Koeler weer na warmteonweders verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. KMI: Felle onweersbuien en code oranje vanaf 17 uur (04/06/2019 - Metro)
  Het KMI waarschuwt dinsdagmiddag dat er deze namiddag zeer plaatselijk kans is op felle onweersbuien. Van 17 uur tot omstreeks 23 uur geldt in gans het land code oranje. Daarna blijft code geel van kracht tot woensdag 03.00 uur. Schade Vooral op het einde van de namiddag en ’s avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken, luidt de waarschuwing. Code oranje houdt in dat er kans is op 31 tot en met 50 l/m² in één uur of 41 tot 60 l/m² in zes uur of 51 tot 100 l/m² in een etmaal, of verspreide zware rukwinden of hagelstenen van 3 tot 5 cm. Lees ook : Italiaans eiland betaalt je verblijf terug als het regent Het bericht KMI: Felle onweersbuien en code oranje vanaf 17 uur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Vandaag opnieuw kans op felle onweersbuien (29/05/2018 - De Morgen)
  Het KMI waarschuwt dat er vandaag weer felle onweersbuien over het land kunnen trekken. Morgen zou beter weer met zich meebrengen, al kunnen we ons vanaf donderdag opnieuw aan slecht weer verwachten.
  [naar artikel]
 11. Opnieuw warm met namiddag kans op lokaal felle onweersbuien (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het wordt vandaag eerst vrij zonnig en droog, maar later neemt de kans op verspreide onweersbuien toe. Lokaal kan er veel regen vallen, meldt het...
  [naar artikel]
 12. KMI waarschuwt voor felle onweersbuien met kans op wateroverlast (23/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Zaterdagavond kunnen er zich nog intense onweersbuien ontwikkelen over het centrum en vooral het oosten van het land. Ook zondagnamiddag blijft de kans op felle onweersbuien in het uiterste oosten van het land. Aangezien die buien zich slechts langzaam verplaatsen, kunnen de neerslagcijfers plaatselijk oplopen. Dat meldt het KMI zaterdagavond.
  [naar artikel]
 13. KMI waarschuwt voor felle onweersbuien met kans op wateroverlast (23/07/2016 - De Standaard)
  Zaterdagavond kunnen er zich nog intense onweersbuien ontwikkelen over het centrum en vooral het oosten van het land. Ook zondagnamiddag blijft de kans op felle onweersbuien in het uiterste oosten van het land. Aangezien die buien zich slechts langzaam verplaatsen, kunnen de neerslagcijfers plaatselijk oplopen. Dat meldt het KMI zaterdagavond.
  [naar artikel]
 14. Weerbericht – Droge dag met lage wolken (19/05/2018 - Metro)
  Zaterdag blijft het droog, maar vooral in de noordwestelijke landshelft worden veel lage wolken verwacht. Die kunnen tot in de namiddag blijven hangen. Aan zee klimt het kwik niet hoger dan 13 graden. Elders liggen de maxima tussen 15 en 19 graden, meldt het KMI. Zondag begint met brede opklaringen. In de loop van de dag worden er stapelwolken gevormd en in de namiddag en avond krijgen we in de oostelijke helft van het land buien, plaatselijk vergezeld van onweer. De maxima schommelen tussen 17 graden aan de kust en 25 graden in de Kempen. Er waait een matige oostenwind in het binnenland en een matige noorden- tot noordoostenwind aan zee. Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de namiddag en ’s avonds vallen er een paar lokale buien, mogelijk met onweer. De maxima schommelen tussen 17 graden aan zee door een zeebries en 25 graden in de Kempen. Dinsdag wordt het vrij warm maar is het onstabiel. In de loop van de dag worden er meer en meer stapelwolken gevormd en in de namiddag en ’s avonds verwachten we regen- en onweersbuien. De maxima schommelen tussen 17 graden aan zee en 25 graden in de Kempen. Woensdag blijft het onstabiel met opnieuw kans op regen- en onweersbuien in de namiddag en de avond. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 25 graden in de Kempen. Donderdag komt er weinig verandering in het weerbeeld. Het blijft vrij warm met kans op enkele regen- en onweersbuien. Maxima tot 25 graden. Vrijdag neemt mogelijk de kans op buien en onweer af, bij maxima tot 24 graden in het centrum. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Droge dag met lage wolken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Weerbericht – Droge dag met lage wolken (19/05/2018 - Metro)
  Zaterdag blijft het droog, maar vooral in de noordwestelijke landshelft worden veel lage wolken verwacht. Die kunnen tot in de namiddag blijven hangen. Aan zee klimt het kwik niet hoger dan 13 graden. Elders liggen de maxima tussen 15 en 19 graden, meldt het KMI. Zondag begint met brede opklaringen. In de loop van de dag worden er stapelwolken gevormd en in de namiddag en avond krijgen we in de oostelijke helft van het land buien, plaatselijk vergezeld van onweer. De maxima schommelen tussen 17 graden aan de kust en 25 graden in de Kempen. Er waait een matige oostenwind in het binnenland en een matige noorden- tot noordoostenwind aan zee. Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de namiddag en ’s avonds vallen er een paar lokale buien, mogelijk met onweer. De maxima schommelen tussen 17 graden aan zee door een zeebries en 25 graden in de Kempen. Dinsdag wordt het vrij warm maar is het onstabiel. In de loop van de dag worden er meer en meer stapelwolken gevormd en in de namiddag en ’s avonds verwachten we regen- en onweersbuien. De maxima schommelen tussen 17 graden aan zee en 25 graden in de Kempen. Woensdag blijft het onstabiel met opnieuw kans op regen- en onweersbuien in de namiddag en de avond. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 25 graden in de Kempen. Donderdag komt er weinig verandering in het weerbeeld. Het blijft vrij warm met kans op enkele regen- en onweersbuien. Maxima tot 25 graden. Vrijdag neemt mogelijk de kans op buien en onweer af, bij maxima tot 24 graden in het centrum. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Droge dag met lage wolken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Kwik klimt tot mogelijk 22 graden, kans op onweer (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het kwik klimt maandag tot 22 graden, maar in de late namiddag en vanavond is er vanaf het zuidoosten kans op felle regen- en onweersbuien die voor overlast kunnen zorgen. Het KMI geeft code geel.
  [naar artikel]
 17. Kwik klimt tot mogelijk 22 graden, kans op onweer (09/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het kwik klimt maandag tot 22 graden, maar in de late namiddag en vanavond is er vanaf het zuidoosten kans op felle regen- en onweersbuien die voor overlast kunnen zorgen. Het KMI geeft code geel.
  [naar artikel]
 18. Code geel voor lokale onweersbuien met veel regenval en rukwinden, volgende week 25 graden? (24/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De dag start vandaag regenachtig met daarna soms felle buien. Het KMI waarschuwt voor lokale onweersbuien vanmiddag (code geel) met veel regenval en rukwinden tot 60 km/u. Plaatselijk kan er meer dan 10 liter regen vallen op een uur tijd. Ook korrelhagel is mogelijk, net als rukwinden tot 60 km/u. De kansen op onweer nemen 's nachts af maar worden in de loop van morgen weer groter. De maxima schommelen tussen 10 en 16 graden.
  [naar artikel]
 19. Felle onweersbuien trekken over het land: kans op wateroverlast (23/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdagavond kunnen er zich nog intense onweersbuien ontwikkelen over het centrum en vooral het oosten van het land. Ook zondagnamiddag blijft de kans op felle onweersbuien in het uiterste oosten van het land. Aangezien die buien zich slechts langzaam verplaatsen, kunnen de neerslagcijfers plaatselijk oplopen. Dat meldt het KMI zaterdagavond.
  [naar artikel]
 20. Felle onweersbuien trekken over het land: kans op wateroverlast (23/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagavond kunnen er zich nog intense onweersbuien ontwikkelen over het centrum en vooral het oosten van het land. Ook zondagnamiddag blijft de kans op felle onweersbuien in het uiterste oosten van het land. Aangezien die buien zich slechts langzaam verplaatsen, kunnen de neerslagcijfers plaatselijk oplopen. Dat meldt het KMI zaterdagavond.
  [naar artikel]
 21. Felle onweersbuien verwacht vanaf 17 uur: KMI roept code oranje uit (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het KMI waarschuwt dat er deze namiddag zeer plaatselijk kans is op felle onweersbuien. Van 17 uur tot omstreeks 23 uur geldt in heel het land code...
  [naar artikel]
 22. Stevige onweersbuien met kans op hagel op komst (15/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het KMI waarschuwt dinsdagochtend voor stevige onweersbuien. “Een eerste buiengolf trekt dinsdagochtend vanuit Frankrijk over ons land. De meest felle onweersbuien lijken voor het westen van het land bestemd te zijn. Deze namiddag volgend nog meer buien, die in de oostelijke helft van het land uitgroeien tot felle onweders met kans op hagel en windstoten tot 60 km/uur”.
  [naar artikel]
 23. Stevige onweersbuien met kans op hagel op komst (15/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het KMI waarschuwt dinsdagochtend voor stevige onweersbuien. “Een eerste buiengolf trekt dinsdagochtend vanuit Frankrijk over ons land. De meest felle onweersbuien lijken voor het westen van het land bestemd te zijn. Deze namiddag volgend nog meer buien, die in de oostelijke helft van het land uitgroeien tot felle onweders met kans op hagel en windstoten tot 60 km/uur”.
  [naar artikel]
 24. Het blijft drukkend warm met kans op stevige onweersbuien (27/07/2018 - De Morgen)
  Vandaag is het eerst nog zonnig. In de loop van de dag ontstaan er opnieuw stapelwolken die kunnen uitgroeien tot een plaatselijke onweersbui. Het is nog altijd drukkend warm met maxima van 30 graden op de Ardense hoogten tot 37 of 38 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost tot zuid, zegt het KMI.
  [naar artikel]
 25. Warm met in zuidoosten kans op onweersbuien (01/08/2018 - Metro)
  Het wordt vandaag opnieuw warm en we krijgen vaak een door hoge wolken gesluierde zon te zien. Onstabiele lucht vanuit Frankrijk bereikt het zuidoosten van het land, waardoor daar onweersbuien mogelijk zijn. De maxima liggen rond 23 graden aan zee en tussen 26 en 30 graden in het binnenland, meldt het KMI. ’s Nachts wordt het rustig met brede opklaringen. De temperaturen dalen naar waarden tussen 13 en 18 graden. Morgen blijft het warm en zonnig. In de namiddag kunnen er stapelwolken ontstaan. De maxima liggen tussen 25 graden aan zee en 32 graden in de Kempen. Vrijdag is het zonnig en kan het kwik stijgen tot 32 graden. De noordelijke wind is daarbij matig. Aan zee wordt het minder warm met daar maxima rond 26 graden. Het zonnige en warme weer blijft ook dit weekend duren. Soms zijn er wat meer (voornamelijk hoge) wolkenvelden. Zaterdag stijgt het kwik richting 31 à 32 graden in het centrum. Zondag wordt het zo’n 28 of 29 graden. In het begin van volgende week blijft het overwegend droog met een wisselende bewolking. De maxima liggen opnieuw rond 30 graden. bron: Belga Het bericht Warm met in zuidoosten kans op onweersbuien verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Weerbericht – Drukkend warm met kans op stevige buien (27/07/2018 - Metro)
  Vrijdag is het eerst nog zonnig. In de loop van de dag ontstaan er opnieuw stapelwolken die kunnen uitgroeien tot een plaatselijke onweersbui. Het is nog altijd drukkend warm met maxima van 30 graden op de Ardense hoogten tot 37 of 38 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost tot zuid, zegt het KMI. Vrijdagavond en -nacht wordt het overal wisselend tot zwaarbewolkt met kans op felle regen- en onweersbuien vanaf het westen die kunnen gepaard gaan met felle windstoten. Het blijft nog erg zwoel met minima van 19 tot plaatselijk 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen en op het einde van de nacht uit westelijke richtingen. Zaterdag stroomt, na de doortocht van een koufront, minder warme lucht over ons land. Tijdelijk verwachten we veel bewolking en regen- of onweersbuien. In de namiddag komen er opklaringen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden bij een matige wind uit westzuidwest. Aan de kust is de wind vrij krachtig. Zondag wordt het opnieuw droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden. Maandag en dinsdag is het meestal wisselend bewolkt en vaak droog, al kunnen er plaatselijk ook buien vallen. De maxima liggen tussen 25 en 30 graden. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Drukkend warm met kans op stevige buien verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Straks kans op felle onweersbuien (08/04/2019 - De Standaard)
  Het blijft maandag zacht en onstabiel, na de middag worden onweersbuien verwacht. Ook dinsdag is er kans op onweer, vanaf woensdag klaart het op.
  [naar artikel]
 28. Grijze ochtend met later op de dag kans op regen en onweersbuien (05/09/2018 - De Morgen)
  De ochtend start vandaag op de meeste plaatsen grijs en nevelig met lokaal mist. In het noordwesten van het land vallen er ook buien. In de loop van de dag breekt het lage wolkendek open, maar over het hele land stijgt de kans op buien. Lokaal zijn ook fikse buien mogelijk met onweer. De maxima liggen tussen 20 graden in de Hoge Venen en 26 graden in de Kempen. Dat bericht het KMI.
  [naar artikel]
 29. Opnieuw meer dan 30 graden vandaag, maar ook kans op onweer met uitzonderlijke supercellen: “Vooral in tweede helft van EK-match is onweer nergens uit te sluiten” (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zon en stapelwolken wisselen elkaar donderdagnamiddag af. Het kwik stijgt tot 25 graden aan zee en 33 graden in de Kempen. Dat zegt het KMI. In de late namiddag neemt overal de kans op enkele zware onweersbuien toe vanaf de Franse grens. “Vooral in het westen neemt de kans op een onweersbui toe tijdens de tweede helft van de EK-match van de Rode Duivels”, waarschuwt weerman David Dehenauw. Het noodnummer 1722 is opnieuw geactiveerd voor niet-levensbedreigende noodsituaties.
  [naar artikel]
 30. Opnieuw meer dan 30 graden vandaag, maar nu ook met kans op intense buien: noodnummer 1722 geactiveerd (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vanochtend wisselend bewolkt met vooral over de westelijke landshelft kans op onweersbuien. In het oosten verwacht het KMI de breedste opklaringen en blijft het mogelijk de hele dag droog met temperaturen boven de 30 graden. In de late namiddag neemt overal de kans op enkele zware onweersbuien toe vanaf de Franse grens. Het noodnummer 1722 is opnieuw geactiveerd voor niet-levensbedreigende noodsituaties.
  [naar artikel]
 31. Weerbericht | KMI waarschuwt voor lokale onweersbuien (24/05/2021 - De Standaard)
  Maandagochtend start regenachtig met daarna soms felle buien. Het KMI waarschuwt voor lokale onweersbuien maandagnamiddag (code geel) met veel regenval en rukwinden tot 60 km/u. De kansen op onweer nemen ’s nachts af maar worden in de loop van dinsdag weer groter. De maxima schommelen tussen 10 en 16 graden.
  [naar artikel]
 32. Code geel: felle onweersbuien en veel neerslag in aantocht (29/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na enkele snikhete dagen neemt de kans op felle onweersbuien vanaf maandagmiddag overal toe. Plaatselijk kan er ook hagel en veel neerslag vallen op korte tijd.
  [naar artikel]
 33. Het blijft drukkend warm met kans op stevige onweersbuien: tot 38 graden (daarna heel even afkoeling) (27/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het eerst nog zonnig. In de loop van de dag ontstaan er opnieuw stapelwolken die kunnen uitgroeien tot een plaatselijke onweersbui. Het...
  [naar artikel]
 34. KMI waarschuwt met code geel voor lokale onweersbuien met veel regenval en rukwinden (24/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De dag start vandaag regenachtig met daarna soms felle buien. Het KMI waarschuwt voor lokale onweersbuien vanmiddag (code geel) met veel regenval en rukwinden tot 60 km/u. De kansen op onweer nemen 's nachts af maar worden in de loop van morgen weer groter. De maxima schommelen tussen 10 en 16 graden.
  [naar artikel]
 35. Eerst zonnig, later onweer (06/06/2018 - Metro)
  Vandaag is het eerst meestal zonnig. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken in het zuiden van het land die uitgroeien tot onweersbuien. Plaatselijk kunnen ze hevig zijn en vergezeld van hagel. Op het einde van de dag bereiken ze het westen van het land met kans op hevige neerslag en hagel. De maxima schommelen tussen 23 graden op de Hoge Venen en 28 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige wind uit noordoost of veranderlijke richtingen. Aan zee staat een matige tot vrij krachtige wind uit noordnoordoost waardoor het kwik daar blijft steken op 18 graden. Vanavond en -nacht blijft het onstabiel met soms nog kans op buien of onweer. Kans op vorming van nevel en plaatselijke mistbanken. Minima tussen 15 en 17 graden. Zwakke veranderlijke wind, en aan zee matig uit noordnoordoost. Morgen zorgt een thermische vore pal boven ons land voor een grote onstabiliteit. Hierin ontwikkelen zich felle onweerskernen die gepaard kunnen gaan met hagel en wateroverlast. De maxima liggen rond 23 graden aan de kust en schommelen tussen 24 en 29 graden in het binnenland. De wind is overwegend zwak en veranderlijk maar tijdens onweer kunnen flinke windstoten optreden. Vrijdag zouden we nog altijd te maken hebben dezelfde thermische vore van morgen en moeten we rekening houden met regen- en onweersbuien die lokaal hevig kunnen zijn. De maxima liggen tussen 20 en 26 graden. bron: Belga Het bericht Eerst zonnig, later onweer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Code geel in heel het land: kans op felle buien met veel neerslag, onweer en hagel (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Opklaringen wisselen vandaag af met wolkenvelden en buien. Er is kans op felle buien, met veel neerslag, onweer en hagel, en windstoten tussen de 50 en 60 km/uur. In Hoog-België en aan zee wordt het tot 20 graden, in de Kempen tot 25 graden. Dat voorspelt het KMI. Voor heel het land is voor de hele vrijdag code geel afgekondigd voor onweer. Enkel in West- en Oost-Vlaanderen en Henegouwen geldt die code pas vanaf ongeveer 11 uur.
  [naar artikel]
 37. Code geel in heel het land: kans op felle buien met veel neerslag, onweer en hagel (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Opklaringen wisselen vandaag af met wolkenvelden en buien. Er is kans op felle buien, met veel neerslag, onweer en hagel, en windstoten tussen de 50 en 60 km/uur. In Hoog-België en aan zee wordt het tot 20 graden, in de Kempen tot 25 graden. Dat voorspelt het KMI. Voor heel het land is voor de hele vrijdag code geel afgekondigd voor onweer. Enkel in West- en Oost-Vlaanderen en Henegouwen geldt die code pas vanaf ongeveer 11 uur.
  [naar artikel]
 38. 15 graden in Antwerpen, 25 in de Kempen? Niet zo gek in het voorjaar (14/05/2018 - De Morgen)
  Er werden ons vandaag tropische temperaturen beloofd, tot wel 28 graden. Dat liep wel even anders. Nu ja, het hangt er maar vanaf: terwijl de kust het moest stellen met een magere 12 graden, bereikte het kwik in de Kempen wel vlot 25 graden. Dertien graden verschil, hoe kan dat?
  [naar artikel]
 39. Opnieuw tropische 36 graden, maar felle onweders op komst (12/08/2020 - De Morgen)
  Het wordt opnieuw zeer warm met maxima tussen 29 graden aan zee en 36 graden in het centrum. Dat meldt het KMI. De dag begint nog met zonnige perioden en wolkenvelden, maar later wordt het weer onstabiel, met in het binnenland een toenemende kans op lokale onweersbuien. Die kunnen hevig zijn en gepaard gaan met hagel en rukwinden.
  [naar artikel]
 40. Wisselvallig met kans op veel regen, tot 20 graden in weekend (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag wordt het wisselvallig met opklaringen maar er zijn nog onweersbuien, vooral dan in de namiddag. Er is lokaal kans op veel regen, korrelhagel en felle windstoten tot 70 km/u of meer. Vanaf donderdag wordt het weer gestaag beter met in het weekend maxima tot 20 graden. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 41. Weerbericht: opnieuw kans op lokale onweersbuien (30/05/2018 - Metro)
  In vele streken van het land zijn er brede opklaringen, maar lokaal en vooral dan in het westen is het nevelig of mistig. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken met in de namiddag plaatselijke buien met onweer. Het KMI waarschuwt daarom in de namiddag met code geel voor de lokale onweersbuien. De kans op onweer is het grootst over het westen en het noordwesten. Hier en daar kan er nog vrij veel neerslag vallen in korte tijd, aldus het KMI. De maxima liggen tussen 22 graden aan de kust en in de Hoge Ardennen, 26 graden in het centrum en 28 graden in de Kempen. Vanavond is er hier en daar nog kans op een onweersbui. ’s Nachts blijft het eerst droog en wisselend bewolkt met stilaan kans op mist in het westen. Later neemt de bewolking toe vanuit het zuiden en vallen er plaatselijke buien met onweer. Over het noorden blijft het droog tot het einde van de nacht. De minima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en lokaal 17 graden in Vlaanderen. Morgen en vrijdag zijn er nog (stevige) onweersbuien en blijft het aanhoudend warm. Tijdens het weekend wordt het droger, vooral dan zondag. Donderdag stijgt het kwik nog tot maximaal 26 graden, de dagen nadien is dat 23 graden. Van zondag tot dinsdag verwacht het KMI licht wisselvallig weer. Lange droge perioden wisselen af met plaatselijke buien, mogelijk nog met een donderslag. bron: Belga Het bericht Weerbericht: opnieuw kans op lokale onweersbuien verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Weerbericht – Zomers weekend met mogelijk venijn in de staart (26/05/2018 - Metro)
  Het wordt een warm, zomers weekend met temperaturen die op sommige plaatsen flirten met de 30 graden. Tegen zondagnamiddag riskeren lokale onweersbuien wel de familiebarbecues te verstoren. Dat meldt het KMI. Zaterdag trekt het lokale ochtendgrijs vlug op en wordt het zonnig met hoge sluierbewolking. In de ochtend is het westen van het land meer bewolkt met zelfs lokaal kans op wat neerslag. In de namiddag ontwikkelen er zich stapelwolken maar het blijft wellicht overal droog. Het wordt warm, met maxima tussen 23 of 24 graden in de Ardennen en 29 graden in de Kempen. Aan de kust wordt het zo’n 26 graden, maar daar draait de wind in de loop van de namiddag naar noordoostelijke richtingen waardoor het mogelijk wat afkoelt. Zaterdagavond en -nacht wordt het wisselend bewolkt met plaatselijk kans op een (onweerachtige) bui maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De minima schommelen van 13 graden in de Ardennen tot 18 graden in de grote steden. Ook zondag wordt het op veel plaatsen zonnig en warm met maxima tussen 22 en 26 graden in de Ardennen, tussen 26 en 29 graden elders en plaatselijk tot 30 graden in de Kempen. In de loop van de dag en de avond worden wel lokale onweersbuien verwacht. Maandag en dinsdag blijven we het zomers warme weer behouden met maxima tussen 25 en 30 graden. Er zijn zonnige perioden maar ook stapelwolken met soms onweer. Er is opnieuw kans op hevige onweersbuien met plaatselijk veel neerslag, hagel of rukwinden. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Zomers weekend met mogelijk venijn in de staart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Weerbericht – Laatste zeer warme dag (07/08/2018 - Metro)
  Het wordt dinsdag zonnig en zeer warm, met maxima tot 36 of 37 graden. Zelfs aan zee wordt het puffen met temperaturen rond 31 graden. Na de middag verschijnen er eerst hoge wolken en vervolgens ook stapelwolken. Op het einde van de namiddag toe kunnen er vooral in het westen enkele fikse onweders losbarsten. Daarbij is er kans op overvloedige neerslag, hagel en vooral ook zware windstoten. Ook elders is een lokaal onweer niet uitgesloten, meldt het KMI. ’s Avonds en ’s nachts trekken regen- en onweersbuien over ons land. De onweders kunnen pittig zijn en gepaard gaan met felle rukwinden, hagel en overvloedige neerslag. De minima liggen tussen 16 en 20 graden. Woensdag is er eerst nog vrij veel bewolking met misschien nog hier of daar een onweersbui. Daarna blijft het overal droog met geleidelijk meer zon. Maxima tussen 22 graden aan zee en 28 graden in Belgisch Lotharingen. Donderdag is het eerst overwegend droog met opklaringen. Geleidelijk krijgen we vanaf de Franse grens meer bewolking, gevolgd door regen en felle onweersbuien. Er is kans op overvloedige neerslag. De maxima liggen in het centrum rond 25 graden. Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele lokale buien. De maxima liggen rond 22 graden. Zaterdag neemt de bewolking toe vanuit het westen, maar het blijft droog. ’s Nachts stijgt de kans op regen en buien, eventueel met een donderklap. Maxima rond 24 graden. Zondag is het meestal bewolkt met kans op enkele buien. De temperaturen stijgen tot 23 graden. Maandag krijgen we veel bewolking met regen, en maxima die rond 21 graden liggen. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Laatste zeer warme dag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Onweerachtige woensdag (19/06/2019 - Metro)
  Het wordt vandaag een onstabiele dag. ’s Ochtends vallen er, vooral in het westen en het centrum van het land, al onweersbuien. Daarna is het tijdelijk overwegend droog met opklaringen. In de loop van de namiddag worden vanaf het westen opnieuw buien met onweer of periodes van regen verwacht. Lokaal kan er flink wat neerslag vallen, mogelijk met hagel. Het is nog vrij warm met maxima van 22 graden aan de kust tot 27 graden in de Kempen. Tijdens de onweersbuien is er gevaar voor fikse windstoten, zo waarschuwt het KMI. Vanavond verplaatsen de buien zich naar Duitsland. ’s Nachts wordt het licht wisselvallig met opklaringen en nog kans op een plaatselijke bui. In het tweede deel van de nacht kunnen nieuwe onweersbuien het zuiden van het land aandoen. De minima schommelen in de meeste streken rond 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit het westen tot zuidwesten. Morgen is het eerst overwegend droog met lage wolkenvelden. In de loop van de dag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en ontstaan er buien, die vooral in het oosten nog een onweerachtig karakter kunnen hebben. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden. Vrijdag blijft het overwegend droog met slechts kans op een lokale bui. In de loop van de dag ontstaan er meer wolken. We halen dan maxima van 17 tot 22 graden. Zaterdag zijn de opklaringen breed, maar in de loop van de dag kunnen onweders mogelijk ons land bereiken. De maxima schommelen van 18 tot 23 graden. Zondag krijgen we zon en wolkenvelden met eventueel hier en daar wat lichte neerslag. Het wordt warmer bij maxima van 21 tot 26 graden. bron: Belga Het bericht Onweerachtige woensdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Weerbericht – Mooi weer vandaag (24/07/2019 - Metro)
  Woensdag is het zonnig met in de loop van de dag hoge en middelhoge wolkenvelden. Dat meldt het KMI. Het wordt zeer warm met maxima  tussen 30 graden aan zee,  33 of 34 op de Ardense hoogten, 38 graden in het centrum en lokaal is 39 graden niet uitgesloten. Later brengt een zeebries wat minder hete lucht over het westen. Op het zeebriesfront kunnen zich wolken  ontwikkelen met en kleine kans op een bui of een enkel warmte-onweer. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost en wordt zwak uit zuid of veranderlijke richting. Aan zee en in het westen wordt hij in de loop van de namiddag matig uit  west tot noordwest. Woensdagavond en -nacht wordt het meestal licht bewolkt en blijft het warm met minima tussen 19 en 24 graden. De wind  waait zwak tot lokaal matig uit veranderlijke en later oostelijke richtingen. Donderdag is het meestal zonnig maar een lokale bui of een onweer is niet geheel uitgesloten. Onder een verzengende  hitte halen we maxima rond 38 à 39 graden en mogelijk zelfs 40 graden. Zelfs aan de kust gaat het kwik vlot boven 35 graden. Vrijdag begint zonnig maar in de loop van de dag komen er meer wolken en geleidelijk ruimt de wind naar het westen tot  het noordwesten. Het wordt onstabieler met al kans op enkele plaatselijke onweersbuien op het einde van de dag. Het  wordt nog heel warm, vooral dan in het oosten van het land. De maxima schommelen tussen 24 graden aan de kust en 38  of meer in de Kempen. In de loop van de nacht verwachten we geleidelijk een afkoeling met regen­ en onweersbuien  vanuit het westen. Zaterdag is het wisselvallig met soms intense regen- en onweersbuien. De maxima schommelen tussen 21 graden aan de  kust en 29 graden in de Kempen. Zondag bevinden we ons op de scheidingslijn van de warme en koude lucht waardoor de voorspellingen nog onzeker zijn.  We verwachten  regen­ en onweersbuien maar mogelijk ook droge momenten met zon. De maxima schommelen tussen  21 graden aan de kust en 32 graden in de Kempen. Maandag is nog een lichte bui mogelijk maar de zonnige perioden overheersen. De maxima schommelen rond 25 of 26  graden in het centrum. Dinsdag is het meestal zonnig met maxima rond 26 graden in het centrum van het land. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Mooi weer vandaag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Zwoele dag in het vooruitzicht: eerst tot 29 graden en dan onweer (17/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het wordt vandaag een zwoele dag, met temperaturen die in Vlaanderen rond 27 graden schommelen, met uitschieters tot zelfs 29 graden. In de loop van de avond is de kans op onweersbuien vrij hoog.
  [naar artikel]
 47. Zon verdwijnt, regen verschijnt (07/04/2019 - Metro)
  De opklaringen maken in de loop van deze namiddag plaats voor lokale buien met ook kans op onweer. Ook morgen en dinsdag zijn onweersbuien mogelijk, vanaf woensdag zou het droger worden. Dat meldt het KMI. Deze namiddag is het eerst nog overal overwegend droog en wisselend bewolkt, met vooral over het noorden en het noordoosten nog brede opklaringen. In de loop van de namiddag ontstaan er lokale buien die in sommige streken uitgroeien tot onweer. De kans op intensere buien en onweer, waarbij er veel neerslag in korte tijd kan vallen, is groter over de zuidwestelijke landshelft. De maxima liggen tussen 13 graden aan de kust en 19 of 20 graden in de Kempen. Vanavond blijft het onstabiel met plaatselijke regen- of onweersbuien. In korte tijd kan er flink wat neerslag vallen. De kans op buien is kleiner over het noorden en het noordoosten. ’s Nachts wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met nog kans op een bui. Het wordt nevelig met kans op mistbanken. De minima schommelen van 5 tot 9 graden. Morgenochtend is overwegend droog, maar wel grijs met lage wolken en kans op lokale mistbanken. Overdag wordt het eerder wisselend tot soms zwaarbewolkt. In de loop van de namiddag ontstaan er opnieuw plaatselijke buien, soms met onweer. We krijgen maxima van 12 graden aan de kust tot 18 graden in de Kempen. Ook dinsdag neemt in de loop van de dag de kans op regen- of onweersbuien toe, bij maxima tot 16 graden. Woensdag wordt het naar verwachting al snel droog met meer opklaringen. Donderdag zou het dan vaak zonnig moeten zijn, maar met maxima van 7 graden in de Hoge Venen tot 12 graden in Vlaanderen zou het wel enkele graden te fris zijn voor de tijd van het jaar. Er zou ook een wat schrale noordoostenwind staan. bron: Belga Het bericht Zon verdwijnt, regen verschijnt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Eindelijk warmer en droger weer in aantocht: tot 20 graden in weekend (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is eindelijk warmer én droger weer op komst. Vandaag wordt nog het wisselvallig met opklaringen maar er zijn nog onweersbuien, vooral dan in de namiddag. Er is lokaal kans op veel regen, korrelhagel en felle windstoten tot 70 km/u of meer. Vanaf donderdag wordt het weer gestaag beter met in het weekend maxima tot 20 graden. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 49. Eindelijk warmer en droger weer in aantocht: tot 20 graden in weekend (25/05/2021 - De Morgen)
  Er is eindelijk warmer én droger weer op komst. Vandaag wordt nog het wisselvallig met opklaringen maar er zijn nog onweersbuien, vooral dan in de namiddag. Er is lokaal kans op veel regen, korrelhagel en felle windstoten tot 70 km/u of meer. Vanaf donderdag wordt het weer gestaag beter met in het weekend maxima tot 20 graden. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy