Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
16:05 uur

Stad Genk bekijkt of everzwijnen gevangen kunnen worden met kooien: "We krijgen steeds meer klachten"

VRT NWS

23/06/2022 - 07:59

De stad Genk gaat alle mogelijke middelen onderzoeken om de everzwijnenplaag in te dijken, want de klachten blijven toenemen. Zo wordt bekeken of everzwijnen gevangen kunnen worden met kooien. De stad wil ook meer communiceren naar de inwoners over hoe je moet omgaan met everzwijnen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Stad Genk wil overlast door everzwijnen aanpakken (09/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het schepencollege van Genk heeft preventieve maatregelen aangekondigd om de overlast door everzwijnen op het Genkse grondgebied te beperken, met onder meer populatiecontrole en een groepsaankoop van everzwijnbestendige draad. Zo gaat de stad grote boscomplexen verpachten voor jacht en wordt in de meer bevolkte omgeving van Bret, Oud-Waterschei en Sportbos onderzocht of er in het gebied everzwijnen kunnen gevangen worden in kooien.
  [naar artikel]
 2. Genk trekt alle registers open tegen everzwijnenplaag: van afschieten in kooien tot sterilisatie (22/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De stad Genk gaat alle mogelijke middelen onderzoeken om de everzwijnenplaag in te dijken. “We krijgen steeds meer klachten. Er is niet alleen schade bij mensen thuis, maar ook in de natuur”, zegt schepen Toon Vandeurzen.
  [naar artikel]
 3. Steeds meer klachten over everzwijnen in woonwijken: “Het is vaak machteloos toekijken” (07/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De wildbeheerseenheid Zwarte Beek ontvangt dagelijks klachten over everzwijnen in woonwijken. Om de uitbreidende plaag tegen te gaan, worden er vrijdag opnieuw drukjachten georganiseerd. “Maar in woongebieden mogen we niet jagen, dus daar kunnen we geen oplossing bieden.”
  [naar artikel]
 4. Natuurpunt: "Jacht in Bokrijk drijft everzwijnen naar E314" (10/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is niet uit te sluiten dat de jacht op everzwijnen gelinkt kan worden aan het ongeval eerder deze week waarbij 13 everzwijnen werden doodgereden op de E314 in Genk. Dat zegt Natuurpunt. Met name de jacht in Bokrijk zorgt voor een stijgende overlast van everzwijnen in Diepenbeek, Kiewit en Genk. Bejaging tegen overlast is dan ook niet de oplossing, klinkt het. Wel integendeel.
  [naar artikel]
 5. Stad Genk herhaalt groepsaankoop wildraster tegen everzwijnen (06/10/2020 - VRT NWS)
  Inwoners van Genk die hun tuin willen beveiligen tegen everzwijnen, kunnen opnieuw deelnemen aan een groepsaankoop van draad die de stad organiseert. Vorig jaar was er ook zo'n aankoop, maar dat was niet zo'n succes.
  [naar artikel]
 6. Stad Genk zoekt oplossing voor verwoestte voetbalvelden: "Nu gras zaaien is moeilijk" (28/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De stad Genk zoekt zo snel mogelijk een oplossing voor de verwoestte voetbalvelden van FC Klotbroek in Boxbergheide. Daar woelden everzwijnen voor de vierde keer dit jaar het terrein om. Zo kunnen geplande voetbalmatchen niet doorgaan.
  [naar artikel]
 7. VIDEO: Everzwijnen paraderen door centrum van Genk (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe zou het nog zijn met de everzwijnen in Genk? Ze zijn er in elk geval nog steeds want in de nacht van dinsdag op woensdag kon een buurtbewoner vijf everzwijnen op een rij filmen in het centrum van Genk.
  [naar artikel]
 8. VIDEO: Everzwijnen paraderen door centrum van Genk (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe zou het nog zijn met de everzwijnen in Genk? Ze zijn er in elk geval nog steeds want in de nacht van dinsdag op woensdag kon een buurtbewoner vijf everzwijnen op een rij filmen in het centrum van Genk.
  [naar artikel]
 9. Stad Genk zoekt fietsbuddy's: "Zo kunnen we de eenzaamheid verdrijven en mensen mobieler maken" (18/05/2021 - VRT NWS)
  Na de "wandelbuddy's", heeft de stad Genk het project "fietsbuddy's" gelanceerd. Elke Genkenaar die een partner zoekt om mee te fietsen, kan zich inschrijven. Op die manier kunnen mensen samen al fietsend de buurt leren kennen.
  [naar artikel]
 10. VIDEO: Everzwijnen paraderen door centrum van Genk: “Ze vinden dit jaar in de natuur totaal geen voedsel” (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe zou het nog zijn met de everzwijnen in Genk? Ze zijn er in elk geval nog steeds want in de nacht van dinsdag op woensdag kon een buurtbewoner vijf everzwijnen op een rij filmen in het centrum van Genk.
  [naar artikel]
 11. VIDEO. Everzwijnen woelen tuinen om in Diepenbeek (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Er komen elk jaar meer everzwijnen voor in Limburg. En dus krijgen steeds meer tuinen het bezoek van ganse groepen everzwijnen, die kunnen bestaan uit enkele tientallen van deze dieren. Dit weekend werd de gazon van een jong gezin uit Diepenbeek grondig omgeploegd. Met alle schade vandien.
  [naar artikel]
 12. Everzwijnen die Lommel op stelten hebben gezet, zijn gezond en wel gevangen (09/11/2018 - VRT NWS)
  De groep everzwijnen die het centrum van Lommel, in Limburg, al een tijdje onveilig maakt is gevangen. De dieren zouden eerst worden neergeschoten door jagers, maar uiteindelijk is toch het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek opgetrommeld.
  [naar artikel]
 13. Stad Genk verpacht bos aan jagers in strijd tegen everzwijnen (30/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De stad Genk heeft bijna vierhonderd hectare bos verpacht voor zitjacht op everzwijnen. Het gaat om gebieden in Horensbergdam en aansluitend Bodem 1 en 2.
  [naar artikel]
 14. Antwerpen zoekt manier om "kindvriendelijk" te testen op corona bij start schooljaar (31/08/2020 - VRT NWS)
  Nu de scholen weer starten, zullen er mogelijk ook meer kinderen getest moeten worden op het coronavirus. Bij een uitbraak in een klas of een school bijvoorbeeld. Daarom bekijkt het coronatestdorp in Antwerpen samen met de stad hoe er zo kindvriendelijk mogelijk getest kan worden. "Dat zou bijvoorbeeld op de scholen zelf kunnen gebeuren", zegt spoedarts Jan Stroobants, één van de coördinatoren van het testdorp.
  [naar artikel]
 15. Natuurhulpcentrum kritisch voor drijfjachten op everzwijnen in Genk (09/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum is zeer kritisch voor het actieplan van de stad Genk om de everzwijnenpopulatie onder controle te houden. Een groot deel van de maatregelen zijn volgens hem totaal nutteloos. Zo wil de stad kooien plaatsen, maar dat is veel te laat volgens Janssen want de populatie is te groot. En ook de extra drijfjachten zullen volgens hem net het omgekeerd effect hebben.
  [naar artikel]
 16. ABS wil everzwijnen doodschieten: "Alleen zo kan uitbraak Afrikaanse varkenspest beperkt worden" (14/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Om snel het hoofd te kunnen bieden aan de uitbraak van Afrikaanse varkenspest onder everzwijnen vraagt het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) om zonder...
  [naar artikel]
 17. Sven Lieten (Zonshoven) pleit voor infocampagne everzwijnen (26/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sven Lieten (Zonshoven) pleit ervoor dat de gemeente een infocampagne op poten zet waarbij inwoners geïnformeerd worden over wat ze moeten doen als ze oog in oog komen te staan met een everzwijn. "Dat zal steeds vaker gebeuren omdat everzwijnen minder schuw worden", zegt hij.
  [naar artikel]
 18. Everzwijnen in opmars in straatbeeld van Genk: wat te doen als je oog in oog staat met zo’n dier? (01/06/2022 - VRT NWS)
  Waar mensenschuwe everzwijnen vroeger maar af en toe gespot konden worden in bossen, verschijnen de dieren in Genk steeds meer in het straatbeeld. Meer nog, ze lijken helemaal niet bang te zijn voor mensen en lopen dus niet meer vanzelf weg als je ze tegenkomt. Maar wat moet je nu doen als je zo’n everzwijn tegenkomt op straat?
  [naar artikel]
 19. Groepsaankoop wildrasters tegen everzwijnen in Genk heeft nauwelijks succes: "Er is sprake van gewenning" (07/12/2020 - VRT NWS)
  De tweede samenaankoop van wildrasters tegen everzwijnen in Genk was een maat voor niets. Amper vier inwoners hebben zich de voorbije twee maanden daarvoor ingeschreven. De eerste keer waren er nog 27 kandidaten voor een samenaankoop.
  [naar artikel]
 20. "Zwerfkat Wommelgem" zoekt pleeggezinnen: “We willen niet dat katten in kooien zitten” (15/10/2020 - VRT NWS)
  Het asiel "Zwerfkat Wommelgem" heeft nog nooit zoveel katten opgevangen als dit jaar. Het astiel is daarom op zoek naar extra pleeggezinnen. “We vinden het belangrijk dat katten niet in kooien zitten, maar dat ze kunnen socialiseren met mensen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 21. Everzwijnen vernielen pas aangelegde tuin van jeugdschrijfster in Genk (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De pas aangelegde tuin van jeugdschrijfster Maria Muto uit Genk is vanochtend volledig vernield door een rotte everzwijnen. De schade loopt op tot in de duizenden euro's. Muto probeerde de dieren meerdere keren tevergeefs weg te jagen. "Het enige dat echt helpt, is een omheining," zegt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum.
  [naar artikel]
 22. Steeds meer botox en fillers op steeds jongere leeftijd, plastisch chirug: "Dunne lijn tussen beauty and beast" (25/04/2021 - VRT NWS)
  Plastisch chirurg Jan Vermeylen krijgt steeds meer extreme vragen van steeds jongere mensen die een behandeling willen met botox of fillers. Die laatsten worden bijvoorbeeld vaak gebruikt om dikkere lippen te krijgen. In zijn boek "Fillers zijn killers" waarschuwt hij voor een teveel aan zulke behandelingen."Ik ben voorstander van het gebruik van zulke producten, maar ik ben tegen overconsumptie." Dat zei hij vanmorgen in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 23. Grobbendonk maakt jacht op wasbeer: "Elke ochtend controleren we de vallen" (09/09/2021 - VRT NWS)
  Langs de Kleine Nete in Grobbendonk staan kooien om wasberen te vangen. Hoewel ze er snoezig uitzien, zijn wasberen invasieve exoten die bestreden moeten worden. "Ze vreten hier alles kapot", vertelt bijzondere veldwachter Luc Van de Vyver aan Radio 2 Antwerpen. Ze zijn trouwens niet alleen in de Kempen al opgemerkt. Ook op de grens van Mortsel en Boechout werd er al één gevangen.
  [naar artikel]
 24. Opvallende beelden van krijsende everzwijnen in Genk: “Je kan hier amper nog met de honden wandelen” (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een bewoonster uit Genk is in de nacht van zondag op maandag erg geschrokken van de everzwijnen op het Mettenveld, een wijk in het Genkse stadsdeel Bret-Gelieren. “De everzwijnen zaten vechtend en krijsend op het plein. Toen we de kinderen naar school brachten, waren ze er nog steeds.”
  [naar artikel]
 25. Duiven in Turnhout krijgen anticonceptiepil via maïskorrels: "Om duivenoverlast tegen te gaan" (27/08/2021 - VRT NWS)
  De stad Turnhout start met een nieuwe aanpak tegen duivenoverlast. Duiven zullen er een anticonceptiemiddel krijgen via maïskorrels, die met een automatische voederinstallatie worden verspreid. Zo kunnen de dieren zich niet meer voortplanten en vermindert hun populatie. "We willen zorgen voor een nette stad en duivenoverlast is dan niet zo fraai", zegt schepen Els Baeten (N-VA).
  [naar artikel]
 26. Stad Mechelen zal 260 nieuwe vuilnisbakken plaatsen: "Extra middelen in de strijd tegen zwerfvuil" (04/12/2020 - VRT NWS)
  De stad Mechelen heeft van Vlaanderen subsidies gekregen om in totaal 260 nieuwe vuilnisbakken te plaatsen. Veel Mechelaars hadden namelijk klachten over een gebrek aan vuilnisbakken, nadat die in het verleden zijn weggehaald. De stad heeft daardoor ook meer last van zwerfvuil. "In sommige woonwijken komen er veel klachten van Mechelaars", zegt gemeenteraadslid Freya Pardaens (N-VA).
  [naar artikel]
 27. Man vindt systeem om everzwijnen weg te houden: "Heel eenvoudig, en het werkt" (04/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een bewegingssensor die aangesloten is op een sproeier. Meer heb je niet nodig om everzwijnen uit je tuin te houden. Het eenvoudige idee komt van Hasselaar Tony Froyen die het systeem met succes toepast in zijn voortuin. Het is een goedkope en diervriendelijke oplossing tegen de overlast van de everzwijnen.
  [naar artikel]
 28. De stad Genk voert de strijd tegen de everzwijnen op en gaat 370 hectare bos aan jagers verpachten (30/04/2020 - VRT NWS)
  De populatie everzwijnen in Limburg nam de voorbije jaren sterk toe. Ondermeer in Genk. Heel wat inwoners zagen hun omgewoelde tuinen en parken met lede ogen aan. Op dit moment loopt er in de stad nog tot 30 juni 2020 een jacht in het boxcomplex Zonhoverheide. Dat wordt nu uitgebreid naar de bossen van Horensberg en Bodem 1 en 2.
  [naar artikel]
 29. Jagers mogen avondklok overtreden om op everzwijnen te jagen: "Ze woelen landbouwgronden om" (06/11/2020 - VRT NWS)
  Jagers mogen voortaan de avondklok overtreden om op everzwijnen te jagen. De uitzondering geldt in het hele land, heeft het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken beslist. Jagen op everzwijnen is enkel 's nachts mogelijk, omdat ze zich overdag verstoppen. "De landbouwers zijn opgelucht, want everzwijnen zorgen voor heel wat schade aan hun gewassen", zegt Luc Jansen, bestuurder van de Hubertus Vereniging Vlaanderen.
  [naar artikel]
 30. Ons weer zal tijdens de zomer steeds meer "vast komen te zitten": "Verontrustende evolutie" (20/08/2018 - VRT NWS)
  Door de opwarmende noordpool, die ons weer steeds meer rechtstreeks beïnvloedt, gaan we langere periodes van hetzelfde krijgen, omdat hoge- en lagedrukgebieden vast komen te liggen, zegt een nieuwe studie. Meer extremen dus: warme dagen worden hittedagen, en worden hittegolven. En als het regent, kan ook dat extre(e)m(er) zijn.
  [naar artikel]
 31. Op zoek naar garnalen in Antwerpse dokken: "Hoe meer diertjes, hoe beter de waterkwaliteit" (14/04/2021 - VRT NWS)
  Duikers hebben kooien in het water gelaten aan de Lillobrug in Antwerpen, om te zien of er onder meer garnalen en andere ongewervelde diertjes in het water van de dokken zitten. Hoe meer diertjes ze in de kooien vinden, hoe beter, want dat toont dat de waterkwaliteit van de dokken en dus ook van de Schelde goed is. "Er zijn in de dokken wat aanpassingen gedaan om meer biodiversiteit te creëren. We controleren nu wat dat heeft opgeleverd", zegt bioloog Jonas Schoelynck (Universiteit Antwerpen).
  [naar artikel]
 32. 90.000 Belgen willen geen landbouwdieren in kooien meer (12/09/2019 - Metro)
  90.000 Belgen hebben een petitie van een Europees burgerinitiatief tegen het houden van landbouwdieren in kooien ondertekend. In heel Europa onderschreven 1,5 miljoen mensen de eis. Het Europees Burgerinitiatief “Stop de kooien” protesteert tegen het feit dat er elk jaar nog steeds 370 miljoen dieren in kooien worden grootgebracht in de Europese veehouderij. In België gaat het om 4,15 miljoen dieren. Zo wordt 39 procent van de leghennen, 3,7 miljoen in totaal, nog steeds in verrijkte kooien gehouden. Dat zorgt onder meer voor dwangneurotisch gedrag en broze botten, zegt het burgerinitiatief. Om handtekeningen te verzamelen lanceerde GAIA vorig jaar de campagne “Stop de kooien” in België. Die kon rekenen op ambassadeurs als schrijver Herman Brusselmans, tekenaar Herr Seele en atleet Kevin Borlée. “Dit is het grootste maatschappelijk-politieke initiatief ooit voor het welzijn van landbouwdieren”, zegt Michel Vandenbosch van GAIA. “Nu is het aan de Europese Commissie om de veranderingen door te voeren die de EU-burger vraagt. We kunnen die wrede kooien niet langer aanvaarden.” bron: Belga Het bericht 90.000 Belgen willen geen landbouwdieren in kooien meer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Touring krijgt 20% meer klachten binnen: “Parkeerbeleid is één grote wanorde” (29/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We ergeren ons kapot aan parkeermeters, -tickets en -boetes. Bij pechbijstandsdienst Touring kwamen daarover vorig jaar liefst 20 procent meer klachten binnen. Acht op de tien zien het parkeerbeleid vooral als makkelijk verdiend geld voor stad en gemeente. "Er is nood aan eenduidigheid", klinkt het bij Touring. "Nu is het één grote willekeur."
  [naar artikel]
 34. Uber-CEO steeds meer onder druk na klachten over seksisme (12/06/2017 - De Redactie)
  Volgens ingewijden wordt de directeur mogelijk even "op afwezig geplaatst" en krijgt hij daarna "scherpere controle". Er is ook een onafhankelijk toezichthouder aangenomen.
  [naar artikel]
 35. Opmerkelijke idee na steeds meer everzwijnen in woonwijken: “Met pijl en boog in de straten jagen” (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met wilde zwijnen in de woonwijken van Genk klinkt de eis van Hubertus Vereniging Vlaanderen, de belangenvereniging voor de jacht en de jagers, almaar luider: “Jagers moeten meer middelen krijgen. Legaliseer nachtrichtkijkers en geluidsdempers. Vuurwapens in de straten van Genk zijn uiteraard uit den boze, maar boogjacht zou wel kunnen.”
  [naar artikel]
 36. VIDEO. Everzwijnen slaan genadeloos toe in Limburgse tuinen (23/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Everzwijnen hebben enkele tuinen in Genk volledig verwoest. En zo ziet het er naar uit dat de grote populatie zwijnen in Limburg steeds meer voor problemen zorgt.
  [naar artikel]
 37. VIDEO. Everzwijnen slaan genadeloos toe in Limburgse tuinen (23/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Everzwijnen hebben enkele tuinen in Genk volledig verwoest. En zo ziet het er naar uit dat de grote populatie zwijnen in Limburg steeds meer voor problemen zorgt.
  [naar artikel]
 38. Steeds meer Belgische moslims kiezen voor begrafenis in België: "Ik doe het voor de kinderen" (10/08/2017 - De Redactie)
  Begraven worden op het kerkhof in eigen stad of dorp is geen evidente keuze voor veel Belgische moslims. Toch gebeurt het meer en meer. "Ik vind het vooral belangrijk voor mijn kinderen, zodat ze mijn graf nog kunnen bezoeken."
  [naar artikel]
 39. "Opleggers vol halftamme everzwijnen worden avond voor jachtpartij gelost in het gebied, da's een publiek geheim" (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is de illegale invoer van buitenlandse everzwijnen voor jagers verantwoordelijk voor de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in de provincie...
  [naar artikel]
 40. Zo vermijdt u allergieën: "Laat je kind vuil worden. En haal een hond in huis" (14/08/2018 - De Morgen)
  Hoe kan je vermijden dat je kinderen allerhande allergieën krijgen? "Laat ze vuil worden", zegt professor Bart Lambrecht, immunoloog bij het Vlaams instituut voor Biotechnologie, tegenover VTM NIEUWS. Want een van de oorzaken dat er steeds meer mensen allergieën krijgen is de toegenomen hygiëne.
  [naar artikel]
 41. Plannen om Stadsplein in Genk te veranderen: "De galerij willen we afbreken" (06/10/2020 - VRT NWS)
  Er zijn plannen om de inrichting van het Stadsplein in Genk te veranderen. Om de leegstand aan de kant van de arcade tegen te gaan, zal de galerij worden afgebroken. Verder bekijkt Wereldhave, de eigenaar van de winkels in Shopping 1 en op het Stadsplein, of een deel van de winkelruimtes plaats kan maken voor onder meer kantoorruimtes.
  [naar artikel]
 42. Al meer dan 300 klachten over zonnepanelen-arrest bij Vlaamse Ombudsman: "Zelden geziene verontwaardiging" (21/01/2021 - VRT NWS)
  De Vlaamse Ombudsdienst heeft in een week tijd al meer dan 300 klachten ontvangen naar aanleiding van het arrest van het Grondwettelijk Hof over de zonnepanelen en de digitale meter. Ombudsman Bart Weekers wil graag helpen om de "vertrouwensbreuk" te herstellen. De voorgestelde compensatie is volgens hem "een deel van de oplossing". "Maar dat alleen herstelt geenszins het vertrouwen", klinkt het.
  [naar artikel]
 43. Stad Gent zet "influencers" in om coronaregels bij jongeren en anderstaligen te krijgen via sociale media  (12/11/2020 - VRT NWS)
  Stad Gent werkt samen met "influencers" om de coronamaatregelen via sociale media ook bij moeilijk bereikbare groepen te krijgen. Het gaat om sleutelfiguren in de jongerenwereld of bij bepaalde minderheidsgroepen die de gewone Nederlandstalige media minder volgen. "Gisteren zijn er video's opgenomen in het Bulgaars die nu op allerlei kanalen gepost en gedeeld worden", klinkt het.
  [naar artikel]
 44. Everzwijnen slaan vijfde keer toe in twee weken in Limburg: "Dat het Agentschap voor Natuur en Bos hun bossen maar omheint" (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bewoners op de grens tussen Heusden en Houthalen zijn het meer dan beu dat kuddes everzwijnen hun tuinen komen omwoelen. Dat gebeurde vanochtend al...
  [naar artikel]
 45. Gespot: everzwijnen in Meerdaalwoud en Heverleebos (03/07/2017 - De Redactie)
  Dat de everzwijnen daar aanwezig zijn, is uitzonderlijk. "Straf, want het is lang geleden, maar eigenlijk is het niet meer dan natuurlijk. Het everzwijn maakt in heel West-Europa deel uit van het bos", zegt boswachter Bart Meuleman.
  [naar artikel]
 46. "Zelfwoonplicht" in Amsterdam moet voorkomen dat gewone mensen geen woning meer kunnen kopen in de stad  (08/07/2020 - VRT NWS)
  Net als in ons land stijgen de prijzen voor woningen in de stad in Nederland explosief. Om te voorkomen dat gewone mensen geen woning meer kunnen kopen in Amsterdam, heeft de stad de "zelfwoonplicht" ingevoerd bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. "De stad doet dat niet zozeer om de prijzen te drukken, maar om te vermijden dat beleggers de gewone middeninkomens uit de woningmarkt wegdrukken", legt professor Peter Boelhouwer uit in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 47. De meest bizarre klachten aan de VRT: "Waarom ligt Turkije altijd tussen de benen van Sabine Hagedoren?" (09/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik zie een haar in de spinazie van Jeroen Meus" of "Er zit een spin op de camera van de winterbeelden". Jaarlijks komen er talloze klachten binnen...
  [naar artikel]
 48. Gouverneur Vlaams-Brabant bekijkt inzet leger: "Misschien kunnen ze helpen bij ziekenvervoer" (18/03/2020 - VRT NWS)
  Vandaag zit Lodewijk De Witte, gouverneur van Vlaams-Brabant, samen met het provinciale coördinatiecomité. Daarin zitten mensen van de politie, het leger, de medische en de logistieke sector. Het comité bekijkt hoe ze gemeenten kunnen ondersteunen nu de maatregelen verstrengen om het coronavirus in te dijken. "Bijvoorbeeld: Kan het leger ziekenwagens inzetten als dat nodig blijkt?"
  [naar artikel]
 49. Stad Gent wil bewoners Ledeberg adviseren om plotselinge muizenplaag in te dijken: "Je ziet ze uit de riolen kruipen en ze zitten in de huizen" (08/06/2021 - VRT NWS)
  Bewoners van Ledeberg krijgen binnenkort tips van de stad om muizen weg te houden. Het advies zal gegeven worden nadat er klachten waren over een plotselinge muizenplaag die er zou gekomen zijn door rioleringswerken. De stad gaat de muizen niet zelf verdelgen, maar wil de inwoners wel helpen om hun woning en tuin muizenvrij te houden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy