Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
15:46 uur

Huawei is definitief niet meer welkom in Zweden. Het Zweedse Ericsson vreest nu voor mogelijke represailles

Express

23/06/2022 - 08:01

Een Zweedse hoge rechtbank heeft woensdag een uitspraak van een lagere rechtbank bevestigd, dat Huawei ervan verbiedt om 5G-apparatuur in het land te verkopen. Het is een nieuwe flinke tegenslag voor het Chinese telecombedrijf dat hoopte een comeback te maken. In 2020 verbood de Zweedse toezichthouder PTS Huawei onverwacht om 5G-apparatuur aan Zweedse mobiele bedrijven […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ericsson wil niet dat rivaal Huawei vertrekt uit Zweden (19/01/2021 - Express)
  Het hoofd van de Zweedse telecomgigant Ericsson, Börje Ekholm, heeft gezegd dat hij zich zorgen maakt over Chinese represailles, nadat Zweden Huawei heeft verboden deel te nemen aan de uitrol van 5G-netwerken. Donald Trump is op weg naar de uitgang, maar de banvloek die hij in het Westen uitsprak over de Chinese ontwikkelaar Huawei houdt […] The post Ericsson wil niet dat rivaal Huawei vertrekt uit Zweden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Ericsson vreest nieuwe boetes voor IS-steekpenningen (14/04/2022 - De Tijd)
  15:49 Bij het Zweedse telecombedrijf Ericsson is het stof rond mogelijke steekpenningen aan de terreurgroep Islamitische Staat nog niet geluwd. De top verwacht nieuwe boetes in de VS.
  [naar artikel]
 3. Huawei sleept Zweden voor de rechtbank door 5G-discussie (31/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Huawei spant een rechtszaak aan tegen Zweden. De Chinese telecomreus pikt het niet dat het in het Scandinavische land wordt uitgesloten van de 5G-uitrol. Concreet start Huawei een arbitrageprocedure op tegen de Zweedse autoriteiten bij het Internationaal Centrum voor Beslechting van Investeringsgeschillen van de Wereldbank. Volgens Huawei brengt de beslissing van Zweden het bedrijf ernstige schade toe.
  [naar artikel]
 4. Ericsson komt versterkt uit coronacrisis en profiteert van Britse Huawei-ban (17/07/2020 - Express)
  Het Zweedse Ericsson verteerde de coronacrisis nog beter dan verwacht. Dat blijkt uit de stevige resultaten die het vrijdag bekendmaakte... The post Ericsson komt versterkt uit coronacrisis en profiteert van Britse Huawei-ban appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Ook Zweden weert Huawei uit 5G-netwerk (20/10/2020 - Express)
  De Zweedse telecomregulator verbiedt het gebruik van producten van de Chinese leveranciers Huawei en ZTE. Het verbod geldt voor bedrijven... The post Ook Zweden weert Huawei uit 5G-netwerk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Proximus en Orange laten Huawei vallen (10/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Proximus én Orange kiezen bij de uitbouw van hun 5G-netwerk voor supersnel mobiel internet in ons land niet voor het Chinese Huawei maar voor het Finse Nokia en het Zweedse Ericsson.
  [naar artikel]
 7. 'Duizenden ontslagen bij Ericsson' (07/09/2017 - De Tijd)
  17:58 Bij het Zweedse specialist in netwerktechnologie netwerkbedrijf Ericsson staan volgens de Zweedse krant Svenska Dagbladet tot 14.000 jobs (13%) op de helling. Of er ook in België ontslagen vallen is n...
  [naar artikel]
 8. Aandeelhouders Ericsson boos vanwege mogelijke betalingen aan IS (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Aandeelhouders van de Zweedse maker van telecomapparatuur Ericsson hebben topman Börje Ekholm en de andere bestuurders een berisping gegeven. Vanwege Amerikaanse beschuldigingen over het achterhouden van informatie rond een schandaal met mogelijke betalingen aan terreurbeweging Islamitische Staat, willen ze hen geen zogeheten decharge verlenen. Dat betekent dat de bestuurders persoonlijk aansprakelijk gehouden kunnen worden voor alles wat er in de afgelopen periode is gebeurd.
  [naar artikel]
 9. Ericsson past voor techhoogmis in Barcelona (10/03/2021 - De Tijd)
  15:05 De Zweedse netwerkreus Ericsson vindt het onverantwoord om deel te nemen aan de grote telecombeurs MWC in Barcelona, ook al werd ze wegens corona uitgesteld tot eind juni.
  [naar artikel]
 10. Ericsson schikt voor 1 miljard in corruptiezaak (07/12/2019 - De Tijd)
  16:56 De Zweedse netwerkspecialist Ericsson moet 1 miljard dollar ophoesten om te ontsnappen aan verdere gerechtelijke vervolging in een grote corruptiezaak in de VS.
  [naar artikel]
 11. Saskia Van Uffelen weg bij Ericsson Belux (25/01/2019 - De Morgen)
  Saskia Van Uffelen is niet langer CEO bij Ericsson Belux. De Fransman Rémi de Montgolfier, die overkomt van de Franse tak van de Zweedse leverancier van telecom- en netwerkapparatuur, vervangt haar.
  [naar artikel]
 12. Maker Pano-reportage over eventuele represailles: "Er zijn maatregelen genomen" (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de vraag van StuBru-presentatrice Linde Merckpoel of hij geen represailles vreest, zei reportagemaker Tim Verheyden vanochtend op de zender: "We...
  [naar artikel]
 13. Proximus-topman: ‘Geen beslissing tegen Huawei’ (09/10/2020 - De Tijd)
  12:24 De beslissing om onze mobiele infrastructuur toe te vertrouwen aan Nokia en Ericsson is een positieve keuze en niet gericht tegen het Chinese Huawei, zegt Proximus-topman Guillaume Boutin. Volgens het...
  [naar artikel]
 14. Zweden laat A$AP Rocky niet vrij, ondanks Trumps telefoontje: ‘In Zweden is iedereen gelijk voor de wet’ (26/07/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump is boos op Zweden, omdat de New Yorkse rapper A$AP Rocky nog altijd in een Zweedse cel zit. Hij is aangeklaagd voor zware mishandeling, dinsdag begint zijn proces. De Zweedse regering reageert voorzichtig.
  [naar artikel]
 15. Telenet kiest Ericsson als leverancier 5G-netwerk (15/03/2021 - De Tijd)
  08:00 De telecomoperator Telenet kiest voor het Zweedse Ericsson om haar te beleveren voor de uitrol van het supersnel mobiel internet 5G.
  [naar artikel]
 16. Ericsson zet Saskia Van Uffelen opzij als CEO (24/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Saskia Van Uffelen is niet langer CEO bij Ericsson Belux. Dat meldt de gespecialiseerde website computable.be en Van Uffelen bevestigt het nieuws zelf aan Belga. De Fransman Rémi de Montgolfier, die overkomt van de Franse tak van de Zweedse leverancier van telecom- en netwerkapparatuur, vervangt haar.
  [naar artikel]
 17. Belgische longarts in Zweden: "Ik hou mijn hart vast voor meer ziekenhuisopnames" (05/06/2020 - VRT NWS)
  Longarts Lowie Vanfleteren is longarts in de Zweedse stad Göteborg en bekijkt het stijgende aantal coronabesmettingen met argusogen. Hij zit verschillende oorzaken voor de stijging, maar vreest vooral dat die trend over een 10-tal dagen zal leiden tot meer ziekenhuisopnames. In Zweden is de druk op de zorg nog altijd groot en liggen nog altijd relatief veel coronapatiënten in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 18. Belgische voorzitter reageert op corruptieschandaal bij telecomreus Ericcson: 'Er zijn mensen in de fout gegaan' (27/02/2022 - De Tijd)
  18:00 'The Ericsson List', een internationaal journalistiek onderzoek, legt bloot hoe de Zweedse telecomreus Ericsson zich bezondigd heeft aan corruptie en mogelijk ook aan terreurfinanciering in Irak. ‘Maa...
  [naar artikel]
 19. Noord-Koreaanse Buitenlandminister op weg naar Zweden (15/03/2018 - Metro)
  De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho landt vandaag in Zweden. Ri zal er met zijn Zweedse ambtgenote Margot Wallström gesprekken houden over de veiligheidssituatie op het Koreaanse schiereiland, melden enkele Zweedse media op basis van een statement van het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken. Bedoeling van de ontmoeting is om een diplomatieke oplossing voor het conflict te vinden, aldus het ministerie. De Noord-Koreaanse minister zou tot morgen blijven. Hoe laat Ri zal landen op de luchthaven van Arlanda, nabij Stockholm, is nog niet duidelijk. Het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt nog er geen persconferentie komt van de twee ministers. Er zal enkel morgenavond een persbericht verstuurd worden. De voorbije week werd Zweden al enkele keren genoemd als een mogelijke bemiddelaar in de gesprekken tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten, over de ontmoeting die Kim Jong-un en Donald Trump in mei zullen hebben. Het is de Zweedse ambassade in Pyongyang die de diplomatieke belangen van de Verenigde Staten in Noord-Korea vertegenwoordigt. Vorige vrijdag schreef de Zweedse krant Dagens Nyheter al dat Zweden de afgelopen weken achter de schermen een alsmaar actievere rol speelt. De tabloid Expressen noemt Zweden vandaag als de locatie waar de ontmoeting tussen Kim en Trump kan plaatsvinden. Zweden is momenteel ook een niet-permanent lid van de VN-Veiligheidsraad. bron: Belga Het bericht Noord-Koreaanse Buitenlandminister op weg naar Zweden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Betekent de ban van Google het einde van Huawei? (20/05/2019 - VRT NWS)
  Huawei krijgt geen toegang meer tot het Android-besturingssysteem van Google. Dit betekent dat smartphones en tablets van Huawei in de toekomst mogelijk geen updates meer zullen krijgen. De kans is ook groot dat Huawei op termijn populaire apps zoals YouTube en Google Maps niet meer kan aanbieden. Is dit het einde van het zeer ambitieuze Huawei? 
  [naar artikel]
 21. Ericsson betaalt 5,3 miljard voor Amerikaans cloudbedrijf (22/11/2021 - De Tijd)
  14:42 Met de inlijving van het Amerikaanse cloudbedrijf Vonage tekent Ericsson voor de grootste overname in zijn geschiedenis. Het Zweedse telecombedrijf legt 5,3 miljard dollar op tafel en wil zijn aanwezi...
  [naar artikel]
 22. Proximus en Orange zetten Chinezen buiten voor Belgisch 5G-netwerk (09/10/2020 - De Morgen)
  Telecomoperator Proximus kiest het Finse Nokia en het Zweedse Ericsson voor de uitrol van het snelle mobiele internet 5G. Het Chinese Huawei wordt bedankt. Ook concurrent Orange kiest Nokia voor de modernisering van zijn netwerk.
  [naar artikel]
 23. Ericsson gaat tot 4.000 banen schrappen (03/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Telecomuitruster Ericsson gaat 3.000 tot 4.000 banen schrappen. Dat heeft het bedrijf gemeld aan de Zweedse regering. De beslissing zou morgen
  [naar artikel]
 24. Huawei écht cyberonveilig, of pure bangmakerij? (23/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bespioneren de Chinezen ons via hun populaire Huawei-smartphones? Amerika vreest van wel, en roept haar bondgenoten op tot een boycot van de op...
  [naar artikel]
 25. Trump boos op Zweden omdat het – ondanks Trumps telefoontje – A$AP Rocky niet vrijlaat: ‘In Zweden is iedereen gelijk voor de wet’ (26/07/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump is boos op Zweden, omdat de New Yorkse rapper A$AP Rocky nog altijd in een Zweedse cel zit. Hij is aangeklaagd voor zware mishandeling, dinsdag begint zijn proces. De Zweedse regering reageert voorzichtig.
  [naar artikel]
 26. "Verenigd Koninkrijk moet zich voorbereiden op serieuze Chinese vergelding na 5G-verbod Huawei" (14/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Experts van Sky News verwachten dat het Verenigd Koninkrijk te maken krijgt met serieuze represailles nu de overheid heeft beslist Huawei in 2027...
  [naar artikel]
 27. Ericsson: Jaar eindigt met ruim twee miljard gebruikers 5G-netwerken (30/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ericsson: Jaar eindigt met ruim twee miljard gebruikers 5G-netwerken Over een periode van tien jaar hebben de mobiele datatrafieken nagenoeg een driehonderdvoudige toename laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van de Zweedse telecomoperator Ericsson. Die sterke groei was volgens de studie in grote mate te danken aan de introductie van de 4G-netwerken, maar de onderzoekers waarschuwen dat over zes jaar 5G de dominante […] Lees dit artikel: Ericsson: Jaar eindigt met ruim twee miljard gebruikers 5G-netwerken
  [naar artikel]
 28. Zweden introduceert nieuwe Zweedse taal op maat van multiculturele maatschappij (06/02/2017 - Express)
  In Zweden werd vorige week een nieuwe Zweedse taal ‘op maat van de multiculturele maatschappij’ geïntroduceerd. Het standaard Zweeds werd daarbij aangepast om het voor niet-Zweden makkelijker te maken de taal onder de knie te krijgen. Vooral immigranten en inwoners die het Zweeds niet als moedertaal hebben, vinden de taalbarrière een belangrijke hindernis in hun zoektocht naar werk. Inclusieve Zweeds De nieuwe versie gaat ‘inclusieve Zweeds’ heten en is een mengeling van verschillende Zweedse dialecten. Ze werd ontworpen door linguïst Mikael Parkvall. Volgens de initiatiefnemers is het ‘inclusieve Zweeds‘ meer representatief voor het Zweden van 2017. Ze hopen dat de taal ook in het openbare leven als voertaal zal worden gebruikt. Niet alle Zweedse burgers zijn opgezet met het project. Op sociale media is het initiatief dan ook het mikpunt van heel wat spot. Volgens critici wil het project ‘de Zweedse taal en geschiedenis uitwissen’. Anderen maken gewag van een ‘Sovjetproject’ dat eenvormigheid boven diversiteit ambieert.  The post Zweden introduceert nieuwe Zweedse taal op maat van multiculturele maatschappij appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 29. Belg Ronnie Leten voorgedragen als voorzitter Ericsson (09/10/2017 - VRT NWS)
  De Belg Ronnie Leten, jarenlang topman van de Zweedse industriereus Atlas Copco, ruilt volgend jaar de voorzittersstoel van de Zweedse huishoudelektrogroep Electrolux in voor die van de Zweedse fabrikant van telecomtechnologie Ericcson.
  [naar artikel]
 30. Zweedse viroloog maakt bocht: vandaag zou onze aanpak zitten tussen wat Zweden heeft gedaan en de rest van wereld deed (03/06/2020 - VRT NWS)
  De architect van het Zweedse coronabeleid zou de zaken vandaag dan anders aanpakken. Anders Tegnell verkiest nu een model dat tussen de huidige aanpak van Zweden en die van de andere landen. Dat zei hij op de Zweedse radio. Tegnell vindt dat er te veel mensen in Zweden aan het coronavirus overleden zijn.
  [naar artikel]
 31. Ericsson deed mogelijk betalingen aan terreurgroep IS (16/02/2022 - De Tijd)
  10:05 Het elektronicaconcern Ericsson heeft mogelijk betalingen gedaan aan de terreurgroep IS. Dat heeft CEO Borje Ekholm gezegd in een interview met de Zweedse krant Dagens Industri.
  [naar artikel]
 32. Ronnie Leten wordt voorzitter van Ericsson (09/10/2017 - De Tijd)
  10:18 De Belg Ronnie Leten, jarenlang topman van industriereus Atlas Copco, wordt de nieuwe voorzitter van de Zweedse telecomproducent Ericsson.
  [naar artikel]
 33. Mensen neergestoken in Zweedse gemeente bij mogelijke terreurdaad, politie schiet dader neer (03/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse politie heeft een jongeman neergeschoten en opgepakt nadat hij klaarblijkelijk verscheidene mensen had neergestoken in Vetlanda, een kleine gemeente in het zuiden van Zweden. Een terroristisch motief werd in de eerste berichtgeving nog door de politie nog ontkend, maar inmiddels gaan speurders toch uit van een mogelijke terreurdaad.
  [naar artikel]
 34. Drie mensen nog steeds in levensgevaar na mogelijke terreurdaad in Zweden, volgens lokale media is dader 22-jarige Afghaan (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Drie van de zeven mensen die woensdag gewond zijn geraakt bij de mogelijke terreurdaad in het Zweedse Vetlanda, verkeren nog altijd in levensgevaar. Dat hebben de lokale gezondheidsdiensten gemeld aan het Zweedse nieuwsagentschap TT. Er zijn ook twee mensen ernstig gewond. Volgens verschillende Zweedse media is de verdachte een 22-jarige man uit Afghanistan.
  [naar artikel]
 35. Telenet rolt 5G uit zonder Chinezen, keuze valt op Ericsson en Nokia (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Telecombedrijf Telenet heeft de partners gekozen om 5G, het internet van de nieuwe generatie, uit te rollen. Het gaat om het Zweedse Ericsson en het Finse Nokia, zo kondigde Telenet maandag aan. Het Chinese bedrijf ZTE, de vaste netwerkleverancier van Telenet, is er dus niet bij. Het is de bedoeling dat het huidige mobiele netwerk “in de loop van de komende jaren” 5G-geschikt gemaakt wordt, luidt het in een persbericht.
  [naar artikel]
 36. Zonder Huawei duurt invoering van 5G twee jaar langer (25/02/2019 - Metro)
  Een verbod op technologie van de Chinese telecomreus Huawei voor mobiele netwerken, zou de invoering van 5G in Europa met twee jaar kunnen vertragen. Dat heeft de topman van het Britse Vodafone – een van de grootste telecombedrijven ter wereld – Nick Read, vandaag gezegd op het Mobile World Congress in het Spaanse Barcelona. Het grootste probleem is volgens Read dat er bij een verbod een “massale vervanging” moet komen van Huawei-technologie in de huidige netwerkinfrastructuur, met “erg disruptieve” gevolgen voor consumenten. Daarnaast zijn er nu maar drie grote leveranciers van netwerkapparatuur, benadrukt de topman. Naast Huawei gaat het om Ericsson en Nokia. Als één daarvan wegvalt, is dat slecht voor de innovatie en bevoorradingszekerheid in de sector, klinkt het. Huawei staat al geruime tijd onder druk in de westerse wereld. Met name de Verenigde Staten beschuldigen het bedrijf ervan zijn apparatuur open te stellen voor de Chinese regering zodat die kan spioneren. Ook in België voert het Centrum voor Cybersecurity (CCB) een onderzoek wegens mogelijke spionage naar Huawei, dat netwerkinfrastructuur levert aan onder meer Proximus en Orange, zo raakte in december bekend. Zelf ontkent Huawei alle beschuldigingen. Read zegt nog geen enkel bewijs te hebben gezien van de Amerikaanse beschuldigingen aan het adres van Huawei. Hij roept de VS op om eventuele bewijzen zo snel mogelijk over te maken aan de Europese autoriteiten. bron: Belga   Het bericht Zonder Huawei duurt invoering van 5G twee jaar langer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. 'Ericsson schuift CEO Belgische tak opzij' (24/01/2019 - De Tijd)
  14:42 Saskia Van Uffelen is niet langer CEO voor de vestiging van Ericsson in ons land. Dat schrijft de gespecialiseerde IT-site Computable.
  [naar artikel]
 38. Proximus laat Huawei vallen voor supersnel internet (09/10/2020 - De Tijd)
  01:00 De telecomgroep kiest de Europese spelers Ericsson en Nokia voor de bouw van zijn 5G-netwerk.
  [naar artikel]
 39. Hoe snel is het ‘supersnelle’ 5G-netwerk? (04/03/2020 - Express)
  De uitrol van een supersnel mobiel 5G-netwerk verhit wereldwijd de gemoederen. De marktleider is het Chinese Huawei, dat onder vuur ligt wegens vermeende banden met de Chinese overheid. Daar staan oude bekenden als de Finse telecomgigant Nokia en het Zweedse Ericsson tegenover. Maar wat winnen wij erbij? Ontdek het in de video hiernaast! The post Hoe snel is het ‘supersnelle’ 5G-netwerk? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Ruzie Zweedse premier met oppositie kan NAVO-toetreding bemoeilijken: “Regeringscrisis niet wat Zweden nodig heeft” (03/06/2022 - Express)
  Magdalena Andersson, de Zweedse premier, heeft het momenteel niet onder de markt in haar land. De eerste minister heeft gezegd af te treden als haar minister van Justitie een vertrouwensstemming in het parlement verliest. Het conflict kan de Zweedse harmonie bedreigen die nodig is om het Turkse veto tegen de mogelijke NAVO-toetreding van het land […]
  [naar artikel]
 41. Zweedse (19) raakt vast in babyschommeltje (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 19-jarige Anna Khorasani vreest de risee van Zweden geworden te zijn nadat ze in een dronken bui urenlang in een babyschommeltje vastzat.
  [naar artikel]
 42. Zweedse regering wil kindhuwelijken niet meer erkennen (29/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zweden wil in het buitenland gesloten kindhuwelijken voortaan niet meer erkennen. “De boodschap van de regering is duidelijk: in Zweden mogen kinderen kinderen zijn”, verklaarde de regering van sociaaldemocraten en Groenen dinsdag. Er mogen geen mazen meer in de wetgeving zijn, waardoor kinderen in Zweden via omwegen toch getrouwd kunnen zijn. In het Scandinavische land mogen kinderen al lang niet met elkaar huwen. Maar tot nog toe konden in het buitenland gesloten kindhuwelijken erkend worden. Ze waren dan ook van kracht in Zweden.
  [naar artikel]
 43. Zweedse regering wil kindhuwelijken niet meer erkennen (29/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Zweden wil in het buitenland gesloten kindhuwelijken voortaan niet meer erkennen. “De boodschap van de regering is duidelijk: in Zweden mogen kinderen kinderen zijn”, verklaarde de regering van sociaaldemocraten en Groenen dinsdag. Er mogen geen mazen meer in de wetgeving zijn, waardoor kinderen in Zweden via omwegen toch getrouwd kunnen zijn. In het Scandinavische land mogen kinderen al lang niet met elkaar huwen. Maar tot nog toe konden in het buitenland gesloten kindhuwelijken erkend worden. Ze waren dan ook van kracht in Zweden.
  [naar artikel]
 44. Huawei welkom in Britse 5G netwerken (17/02/2019 - De Tijd)
  20:00 De Britse regering ziet geen onoverkomelijke bezwaren dat apparatuur van het Chinese Huawei wordt gebruikt voor de aanleg van het snelle 5G mobiele internet. De Britten slaan daarmee waarschuwingen va...
  [naar artikel]
 45. Zweedse Academie wacht op teken van leven van Bob Dylan in aanloop naar concerten in Zweden (28/03/2017 - De Redactie)
  Binnenkort geeft Bob Dylan een paar concerten in Zweden. De Zweedse Academie had gehoopt dat hij die kans zou aangrijpen om zijn Nobelprijs Literatuur persoonlijk in ontvangst te nemen, maar het is lang niet zeker dat hij dat zal doen.
  [naar artikel]
 46. Soepele aanpak en nu bloedrode coronacijfers: waar ging het mis voor Zweden? (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zweden werd door velen beschouwd als een coronawalhalla. Geen lockdown, wel terrasjes. De strategie van Anders Tegnell, de Zweedse Marc Van Ranst, was laks en revolutionair. Lange tijd gaven de Zweedse cijfers hem gelijk, maar nu zijn ze bloedrood.
  [naar artikel]
 47. Zweedse regering wil kindhuwelijken niet meer erkennen (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zweden wil in het buitenland gesloten kindhuwelijken voortaan niet meer erkennen. "De boodschap van de regering is duidelijk: in Zweden mogen...
  [naar artikel]
 48. VS roept op Chinese smartphones van Huawei te boycotten: cyberrisico of pure bangmakerij? (23/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bespioneren de Chinezen ons via hun populaire Huawei-smartphones? Amerika vreest van wel, en roept haar bondgenoten op tot een boycot van de op...
  [naar artikel]
 49. VS effenen weg voor terugkeer van CFO Huawei naar China (24/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: VS effenen weg voor terugkeer van CFO Huawei naar China Er lijkt een einde te komen aan de Amerikaanse rechtszaak tegen de Chinese telecomreus Huawei die geleid heeft tot het jarenlange elektronisch toezicht op financieel directeur Meng Wanzhou in Canada. Meng is de dochter en mogelijke opvolger van Ren Zhengfei, de stichter-CEO van Huawei. Meng Wanzhou werd op 1 december 2018, op vraag van de […] Lees dit artikel: VS effenen weg voor terugkeer van CFO Huawei naar China
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy