Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
17:05 uur

Eerste hulp bij "laadpaalstress" op vakantie: zo beperk je het aantal laadbeurten onderweg tot een minimum

VRT NWS

23/06/2022 - 08:58

Wordt 2022 het jaar van de laadpaalstress op reis? Het zou best kunnen, want steeds meer mensen rijden elektrisch, het aantal beschikbare laadpalen langs de snelwegen blijft beperkt en laden vraagt nu eenmaal tijd. Mich Vergauwen van VAB geeft bij "De inspecteur" op Radio 2 tips om minder kostbare vakantie-uren te verliezen op weg naar de zon.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. N-VA: "Meer poetshulpen met Vlaamse roots nodig? Beperk werkloosheid in de tijd" (19/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een beperking van de werkloosheid in de tijd moet het aantal Vlamingen dat via dienstencheques aan de slag is, opdrijven. "We moeten er alleen voor...
  [naar artikel]
 2. De Wever: "Beperk niet het aantal mandaten, maar wel het loon" (23/06/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/nOzpiKF7Xkp_L42k_AnAMOhRSqI/diocontent/77880367/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 3. Vakantiehuisje geboekt en zin in een zorgeloze vakantie? "De inspecteur" geeft enkele tips (30/10/2021 - VRT NWS)
  Met vrienden of familie een vakantiehuis boeken is altijd leuk om even weg te kunnen. Om je vakantie echt zorgeloos te laten verlopen, hou je best rekening met een aantal dingen. "De inspecteur" van Radio 2 geeft tips waarop je moet letten.
  [naar artikel]
 4. Hoe beperk je december- stress tot een minimum? (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. ACOD: "Minimum­dienstverlening bij spoor is onaanvaardbaar" (13/10/2016 - De Redactie)
  De socialistische overheidsdienst ACOD blijft zich verzetten tegen een minimum­dienstverlening bij het spoor. Dat minister Bellot die desnoods eenzijdig wil invoeren, vindt de bond "onaanvaardbaar".
  [naar artikel]
 6. App 'eerste hulp' van Rode Kruis al 80.000 keer gedownload (12/09/2019 - Knack)
  Sinds de lancering op 1 april is de gratis app eerste hulp van Rode Kruis-Vlaanderen al bijna 80.000 keer gedownload. Dat aantal downloads was in totaal al goed voor meer dan 2,5 miljoen actieve sessies. "Met andere woorden: de app wordt niet enkel gedownload, maar ook gebruikt", meldt de organisatie.
  [naar artikel]
 7. Facebook breidt "Safety Check" uit met "Community Help" (08/02/2017 - De Redactie)
  De sociaalnetwerksite start met het proefdraaien van "Community Help", een uitbreiding op "Safety Check". De toepassing laat toe mensen in de buurt om hulp te vragen of hulp aan te bieden in geval van een ramp.
  [naar artikel]
 8. "Mijn lippen voelden als een waterbed" (18/10/2016 - De Redactie)
  Een man uit Texas slaagde er met de hulp van een aantal wespen in om een soort "Kim Kardashian-look" te creëren. Hij kon alvast hartelijk lachen om zijn nieuwe, volle kuslippen.
  [naar artikel]
 9. Hoe actrice Lize Feryn de grootste teleurstelling van haar vakantie beleefde: "Ik haat mijn stomme kop" (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "De zieligste Instagram Story ooit" noemde actrice en model Lize Feryn (25) haar reisverhaal. Ze was onderweg naar een onbekende bestemming, stond...
  [naar artikel]
 10. Artsen zonder Grenzen halen uit naar EU-landen die "humanitaire hulp blokkeren" (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal verdrinkingsdoden op de Middellandse Zee neemt "schrikbarend" toe en dat is te wijten aan de beslissing van EU-landen om...
  [naar artikel]
 11. Coronacijfers stijgen, maar viroloog Steven Van Gucht is niet ongerust: "Ik maak me geen zorgen over de vakantie" (15/06/2022 - VRT NWS)
  Tegenover vorige week zijn er opvallend meer coronabesmettingen en ook het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen gaat omhoog. Dat klinkt alarmerend nu de zomervakantie voor de deur staat, maar dat is het niet benadrukt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano in "Laat". "Ik maak me geen zorgen over de vakantie, reizen kan."
  [naar artikel]
 12. Nieuwe "Houvast-app" van Rode Kruis Vlaanderen: eerste hulp bij mentale problemen (18/11/2020 - VRT NWS)
  Het Rode Kruis Vlaanderen lanceert "Houvast", een app die kan ondersteunen bij het verlenen van hulp aan mensen die het psychologisch moeilijk hebben. De organisatie ziet de mentale problemen, onder andere door de aanhoudende coronacrisis, toenemen. Ze wil met deze app gewone leken ondersteunen om de eerste hulp te bieden aan mensen met milde psychologische problemen en zo erger voorkomen.
  [naar artikel]
 13. Beperk je plastic voetafdruk deze maand tijdens "Mei plasticvrij" (01/05/2020 - VRT NWS)
  Vandaag begint "Mei Plasticvrij", een burgercampagne om iedereen aan te zetten minder plastic te gebruiken. Het burgerinitiatief wil ons bewust maken van de hoeveelheid plastic die we gebruiken in het dagelijks leven. De slogan van "Mei Plasticvrij" luidt dat het ook anders kan.
  [naar artikel]
 14. Aantal chatgesprekken Druglijn meer dan verdubbeld sinds lockdowns: "Chatten is discreter wanneer huisgenoten thuis zijn" (23/12/2020 - VRT NWS)
  Sinds de eerste lockdown in maart zijn de vragen via de chatservice van De Druglijn meer dan verdubbeld. De hulp- en infolijn beantwoordt vragen over verschillende soorten verslavingen, gaande van illegale drugs, drank tot gokken en gamen. Vooral de maanden waarin de coronamaatregelen werden verstrengd, hadden een effect op het aantal contacten met De Druglijn. "Het aantal contacten fluctueerde duidelijk met de pieken van de coronabesmettingen en met de lockdownperiodes."
  [naar artikel]
 15. Italianen stemmen ermee in aantal parlementszetels te verlagen, volgens eerste exitpoll (21/09/2020 - VRT NWS)
  In het referendum over het verlagen van het aantal zetels in het Italiaanse parlement lijkt "ja" het te hebben gehaald, zo blijkt uit exitpolls voor de omroep RAI. Er stemde 60 tot 64 procent "ja", tegen 36 tot 40 procent "neen".
  [naar artikel]
 16. Pijnlijke regels? In dit land krijg je er (misschien) 3 dagen vakantie voor (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Italië hebben een aantal parlementsleden voorgesteld om een "menstruele vakantie" in te voeren voor vrouwen die veel pijn hebben van hun
  [naar artikel]
 17. Nooit eerder zo weinig leerlingen op vakscholen, "nood aan een 'mindshift'" (02/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal inschrij­vingen voor tso- en bso-opleidingen is gezakt tot een historisch minimum, met 44.194 leerlingen in 2016. Dat schrijven De...
  [naar artikel]
 18. Voor wie op zoek is naar boekentips: "20 om te lezen in de zomer van 21"  (24/06/2021 - VRT NWS)
  LangZullenWeLezen, het boekenplatform van de VRT, en Boekhandels Vlaanderen stellen 20 boeiende boeken voor de zomer voor, van "De geschiedenis van mijn seksualiteit" van Sofie Lakmaker tot "Meneer Wilder en ik" van Jonathan Coe, van de thriller "Valse getuige" van Karin Slaughter tot het kleur- en tekenboek "Onderwater" van Carll Cneut. 20 tips aan de vooravond van de grote vakantie en van de eerste Dag van de Vlaamse Boekhandel op zaterdag 26 juni.
  [naar artikel]
 19. Tom Waes haalt de Russische tv met "Dva vodka": "Ik hoop dat ik nog naar het WK mag!" (05/06/2018 - VRT NWS)
  Tom Waes heeft "Het Journaal" in Rusland gehaald met "Dva vodka", de cover die hij van "Dos cervezas" maakte naar aanleiding van het WK voetbal. "Momenteel is een cameraploeg van nog een andere Russische zender naar me onderweg", vertelt hij aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 20. Burgemeesters vragen hulp tegen geweld: "Eén gek volstaat" (01/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse burgemeesters slaan alarm. Het aantal verwensingen en fysieke bedreigingen blijft stijgen, in die mate dat ze hulp vragen, blijkt uit
  [naar artikel]
 21. Paus adviseert: "Zoek onmiddellijk hulp bij verleiding tot overspel" (01/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het huwelijk is "de mooiste schepping van God" en wie in de verleiding komt om overspel te plegen, moet "onmiddellijk hulp zoeken". Dat advies
  [naar artikel]
 22. Milanov na zege in Sjanghai: "Beste vorm komt nog" (13/05/2017 - Sporza)
  Philip Milanov won in Sjanghai voor de tweede keer een Diamond League-meeting, maar greep wel naast het WK-minimum. "Maar voor een van mijn eerste wedstrijden is dit goed."
  [naar artikel]
 23. Een miljoen Vlamingen heeft niet genoeg geld voor een weekje vakantie  (26/11/2020 - VRT NWS)
  Uit gegevens van Statistiek Vlaanderen blijkt dat 15 procent van de Vlamingen aan "vakantiearmoede" lijdt en zich financieel geen week vakantie kan permitteren. Een cijfer dat tot nadenken stemt, midden de discussie over al dan niet op skivakantie vertrekken. De gegevens dateren van voor de coronacrisis. "Iedereen verdient vakantie", dat reiskortingen bedingt voor mensen in armoede, "houdt het hart vast voor de cijfers van 2020".
  [naar artikel]
 24. In 1 op 3 bedrijven is vakantie écht vakantie (18/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In één op de drie bedrijven is vakantie echt vakantie. "Zelfs een directielid wordt dan niet gestoord", zegt Stijn Decock van Voka, dat een grote
  [naar artikel]
 25. In 1 op 3 bedrijven is vakantie écht vakantie (18/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In één op de drie bedrijven is vakantie echt vakantie. "Zelfs een directielid wordt dan niet gestoord", zegt Stijn Decock van Voka, dat een grote
  [naar artikel]
 26. Gemeentebestuur promoot 'Eerste hulp - Rode Kruis' app (17/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het maandelijkse infoblad wil het Hamse gemeentebestuur de eerste hulp app van het Rode Kruis promoten. "Met deze app heb je vanaf nu altijd alle nuttige eerste hulptips op zak om basishulp te bieden bij vaak voorkomende situaties", zo vertelt schepen Stefanie Engelen.
  [naar artikel]
 27. [VIDEO] - "Medische hulp aan vluchtelingen is ontoereikend" (15/11/2016 - De Redactie)
  Dat meldt "Dokters van de Wereld", de ngo die hulp biedt in de Europese vluchtelingenkampen. De organisatie hield een grote enquête bij zo'n 30.000 patiënten. Iedereen moet bij gezondheidszorg terecht kunnen, ook wie geen papieren heeft, zegt ze.
  [naar artikel]
 28. Een ticket naar de zon: reisorganisatoren verwachten drukke paasvakantie (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het toerisme leeft op tijdens de paasvakantie, meldt Brussels Airlines. Heel wat reizigers boekten al een ticket naar de zon, maar de luchtvaartmaatschappij verwacht nog een groot aantal last minute reservaties. "Je voelt de honger naar vakantie", beaamt reisorganisator Neckermann. "Mensen zien geen enkele reden meer om niet op vakantie te gaan", klinkt het tevens bij reisorganisator TUI. Volgens die laatste zit ook de lenteski in de lift.
  [naar artikel]
 29. Xander De Rycke: "Iedereen gaat minimum gehavend naar buiten, inclusief het publiek" (18/10/2018 - VRT NWS)
  In Vilvoorde is de nieuwe show van komiek Xander De Rycke in avant-première gegaan. "Xander De Rycke houdt het voor bekeken" is de titel van de show die hij nu al voor de derde keer brengt. Het is een jaaroverzicht waarin De Rycke de wereld van film en tv met veel humor tegen het licht houdt. "Ieder programma krijgt wel een klets en een duw van mij", zegt De Rycke over zijn show. En ook: "Iedereen gaat minimum gehavend naar buiten, inclusief het publiek."
  [naar artikel]
 30. Meyrem Almaci: "Als afspraken onderweg veranderen, dan wordt samenwerken moeilijk" (17/01/2018 - VRT NWS)
  "Als er afspraken worden gemaakt en die veranderen dan onderweg, dan wordt samenwerken moeilijk." Dat zegt Groen-voorzitster Meyrem Almaci in "De afspraak", als reactie op het afspringen van de Samen-lijst in Antwerpen. Dat het partijbestuur van de SP.A het ontslag van Tom Meeuws niet aanvaardde, leek de druppel. 
  [naar artikel]
 31. Theresa May: "Hulp na brand was niet goed genoeg " (17/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May heeft vandaag toegegeven dat de directe hulp voor bewoners die verzorging of informatie nodig hadden in de eerste
  [naar artikel]
 32. Witsel: "Ik ga niet elders voetballen tijdens mijn vakantie" (05/10/2017 - Sporza)
  In China loopt de competitie op zijn eind. Axel Witsel snakt naar vakantie. "Het is tijd om mijn batterijen op te laden", vertelt de Rode Duivel.
  [naar artikel]
 33. Sciensano: "Beperk vooral activiteiten binnenshuis, die leiden tot meeste besmettingen" (22/07/2020 - VRT NWS)
  Probeer feestjes en familiebijeenkomsten binnenshuis te vermijden, zo benadrukt Boudewijn Catry van Sciensano, nu de coronacijfers opnieuw gestegen zijn. "We hebben van onze inspectiediensten vernomen dat vooral die activiteiten leiden tot besmettingen." Ook de bubbel van 15 wordt volgens hem "veel te laks gehanteerd".
  [naar artikel]
 34. Op Twitter de term "zelfdoding" opgezocht? Zoekresultaat: "Er is hulp beschikbaar" (10/09/2019 - VRT NWS)
  Vandaag is het de internationale dag ter voorkoming van zelfdoding en daarom lanceert Twitter een initiatief om mensen met donkere gedachten te helpen. Wie op Twitter zoekt naar termen die gelinkt zijn aan zelfdoding, krijgt als zoekresultaat een aanmoediging om hulp te vragen. Het is de eerste keer dat dat in ons land gebeurt, in andere landeren loopt het project al langer.
  [naar artikel]
 35. Blankenberge en Ardooie weren wielerpubliek: "Ook onderweg zijn er mobiele stewards" (29/09/2020 - VRT NWS)
  De wielerronde BinckBank Tour wil niet dat er toeschouwers rijen dik staan bij de start en de aankomst van de ritten. De eerste etappe gaat van Blankenberge naar Ardooie. "We zullen ervoor zorgen dat er daar niemand in de buurt van de renners kan komen. Ook onderweg zetten we mobiele stewards in. Die zullen ervoor zorgen dat het publiek genoeg afstand houdt", zegt Gert Van Goolen van organisator Golazo.
  [naar artikel]
 36. Nek-aan-nek-race in Colombiaans referendum over vredesakkoord (03/10/2016 - De Redactie)
  De ja-stemmen hebben lang een nipte voorsprong gehad, "neen" heeft nu een kleine voorsprong. Het minimum aantal ja-stemmen om het akkoord te kunnen ratificeren, is echter wel bereikt.
  [naar artikel]
 37. Huiswerk in de vakantie? "Laat vakantie toch gewoon vakantie zijn" (05/04/2017 - De Redactie)
  De Vlaamse Scholierenkoepel reageert in Het Nieuwsblad op de grote portie huiswerk die kinderen vaak meekrijgen in de paasvakantie.
  [naar artikel]
 38. Camerabeelden tonen hoe bekende spoedverpleger in Antwerps ziekenhuis wordt aangevallen door "patiënt" (13/06/2022 - VRT NWS)
  Een verpleger van het Jan Palfijnziekenhuis in Antwerpen is afgelopen nacht in elkaar geslagen door een 21-jarige "patiënt". "De man liep binnen en reed wat rond met een rolstoel. Toen ik vroeg of hij hulp nodig had, lachte hij mij uit en sloeg hij mij", zegt Stef Vanlee, ook bekend als acteur uit "Dertigers". Het aantal gevallen van externe agressie naar zorgpersoneel neemt bovendien toe, ook nu de coronacrisis voorbij is.
  [naar artikel]
 39. "De Europese hulp voor migratie waar Italië jaren om smeekte, zal Spanje al na weken of maanden krijgen" (30/07/2018 - VRT NWS)
  De Europese Commissie zal Spanje wellicht sneller (financiële) hulp geven om bootvluchtelingen op te vangen dan toen Italië daar om vroeg. Dat zegt professor Europese politiek Steven Van Hecke in "Terzake". "Maar een mirakeloplossing is het niet."
  [naar artikel]
 40. Luc Devroe: "Vierde plaats is het minimum in play-offs" (13/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met de eerste bekerfinale in de clubgeschiedenis (komende zaterdag tegen Zulte Waregem, red.) en een tweede deelname op rij aan play-off 1 lijkt
  [naar artikel]
 41. Onderzoekers Vlerick: "Beperk koppeling loon aan anciënniteit in de tijd" (06/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/ka8CbkxOQ_5ojYKeTmEnPpybkVI/diocontent/77055857/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 42. Nationaal Crisiscentrum: "Ongehoord dat sommigen deze periode beschouwen als alternatieve vakantie” (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is ongehoord om vast te stellen dat door een aantal personen deze periode wordt aanzien als een soort van alternatieve vakantie.” Dat heeft...
  [naar artikel]
 43. " type="video" width="568" height="316 expirationDate="20191007220000"" templateId="HBVLTHEOPLAYER" previewImage="false"> Disney gee (08/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Disney heeft een eerste teaser vrijgegeven van de live-actionversie van ‘Mulan’.
  [naar artikel]
 44. De vakantie is twee weken ver en de VAB maakt de balans op: "5% meer autopech, vooral veel startproblemen en bandenpech" (15/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De reisbijstand van de VAB moest de eerste helft van juli al 5% meer tussenbeide komen voor autopech op vakantie dan in dezelfde periode vorig...
  [naar artikel]
 45. Steeds meer Fransen (maar ook Belgen) aangewezen op voedselhulp: "Voedselbank is kanarie in steenkoolmijn" (24/12/2020 - VRT NWS)
  In Frankrijk is het aantal mensen dat een beroep doet op de voedselbank sinds de coronacrisis met ongeveer 30 procent gestegen. Opvallend is dat veel jongeren, ook studenten, nu zijn aangewezen op extra hulp. "We zijn er ook zeker van dat dit niet zomaar voorbij zal gaan", zeggen ze bij de liefdadigheidsorganisatie Les Restaurants du Coeur. Ook in ons land stijgt het aantal mensen dat een beroep doet op voedselpakketten. "Een signaal dat er wel degelijk een fundamenteel probleem is in de werking van onze verzorgingsstaat", zegt armoede-expert Bea Cantillon.
  [naar artikel]
 46. Denk niet te zwart: je kan wel degelijk iets doen om klimaatverandering af te remmen (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Beperk de opwarming van de aarde tot 1,5 graad. Liever vandaag nog dan morgen." Het klimaatrapport van de Verenigde Naties toont ons dan wel hoe...
  [naar artikel]
 47. Lydia Peeters: "De Lijn wil in 2020 minimum 600 chauffeurs aanwerven" (05/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn wil in 2020 minimum 600 chauffeurs aanwerven. Vorig jaar werden 624 nieuwe chauffeurs in dienst genomen,...
  [naar artikel]
 48. Ex-premier David Cameron "zocht hulp bij de Queen" voor Schots referendum in 2014 (19/09/2019 - VRT NWS)
  De voormalige Britse premier David Cameron heeft in 2014 aan de Britse koningin Elizabeth II gevraagd "om haar wenkbrauwen te fronsen" in aanloop naar het referendum over de onafhankelijkheid van Schotland. Londen hoopte dat de Schotten "nee" zouden zeggen tegen een afsplitsing van het Verenigd Koninkrijk, maar een poll in de Sunday Times liet uitschijnen dat het "ja" zou worden. Dat gaf aanleiding tot ongerustheid in Downing Street 10 waarop Cameron "hulp zocht" bij de Queen.
  [naar artikel]
 49. "'t Is zo goed gemaakt, zo grappig en er zo over dat u niet anders kan dan kijken!" (19/05/2019 - VRT NWS)
  Exact 10 jaar geleden werd op de Amerikaanse televisie de pilootaflevering van "Glee" uitgezonden, over een aantal jongeren die hun muzikale talenten niet gewaardeerd zagen in de William McKinley High School en zich daarom met de hulp van de leerkracht Spaans, Will Schuester, verenigden in een zang- en dansensemble, genaamd "New Directions". De ‘bende ongeregeld’ toverde daarna 6 seizoenen lang bekende en minder bekende muziekklassiekers om tot musical-achtige meezingers. "Glee" groeide zo wereldwijd uit tot een van de populairste tv-series ooit.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy