Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 June 2022
12:11 uur

Huisartsen pleiten voor radicale omslag in hun werk: ‘De manier waarop wij vandaag betaald worden, houdt mensen ziek’

De Morgen

23/06/2022 - 09:10


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Twee jonge huisartsen pleiten voor radicale omslag: ‘De manier waarop wij vandaag betaald worden, houdt mensen ziek’ (23/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. “Stimulans ligt bij ziek houden van patiënten”: Is onze financiering voor huisartsen aan verandering toe? (02/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Stimulans ligt bij ziek houden van patiënten”: Is onze financiering voor huisartsen aan verandering toe? De financiering van huisartsen heeft nood aan verandering. Het huidig systeem werkt voornamelijk met een verloning per prestatie: hoe meer patiënten een arts ontvangt, hoe hoger het loon. Maar houdt die maatregel wel steek of gaat het uit van een verkeerd beeld van de gezondheidszorg? “Doordat huisartsen nu per prestatie worden betaald, ligt onze stimulans […] Lees dit artikel: “Stimulans ligt bij ziek houden van patiënten”: Is onze financiering voor huisartsen aan verandering toe?
  [naar artikel]
 3. ‘Verplicht renovatie van woningen na aankoop’: Vlaamse werkgevers en vakbonden adviseren groene omslag (21/10/2021 - De Morgen)
  Alleen nog verwarmen met warmtepompen, een verplichte renovatie van woningen na aankoop en 1 miljoen elektrische auto’s op de weg. In een rapport besteld door klimaatminister Zuhal Demir (N-VA) pleiten de Vlaamse werkgevers en vakbonden voor een groene omslag.
  [naar artikel]
 4. Groen pleit voor ‘fit note’ voor langdurig zieken (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het debat om meer mensen aan het werk te krijgen, pleit de partij Groen zaterdag voor een zogenaamde ‘Fit note’, waarop de arts noteert wat langdurig zieken nog wél kunnen doen op de werkvloer. “Vele mensen met een langdurige aandoening worden aan de kant geschoven terwijl ze zelf aangepast werk willen doen”, klinkt het. Groen beklemtoont wel dat zo een ‘Fit note’ alleen kan als het ziektebriefje voor mensen die niet lang afwezig zijn, wordt afgeschaft.
  [naar artikel]
 5. STANDPUNT. Er is al eerder kritiek geweest op het starre systeem van ziek of niet-ziek (30/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Als het van de werkgeversorganisatie Voka afhangt, schrijven huisartsen binnenkort geen afwezigheidsattest meer uit, maar een ‘fitnote’, geen briefje dus waarop staat dat je niet meer mag werken, maar eentje dat aangeeft wat je wél nog kunt doen. Deskundigen reageren zeker niet afwijzend op het idee.
  [naar artikel]
 6. ‘Alleen een sterke N-VA kan de omslag maken naar een autonoom Vlaanderen’ (12/09/2021 - De Standaard)
  ‘Een vrij Vlaanderen.’ Dat is kort en krachtig waarop N-VA-voorzitter Bart De Wever aanstuurde op de familiedag in Plopsaland.
  [naar artikel]
 7. Pediater excuseert zich bij huisartsen voor "ga met ziek kind meteen naar pediater" (12/07/2017 - De Redactie)
  De Brusselse pediater Yvan Vandenplas betreurt de manier waarop zijn toelichting is weergeven. "Het was op geen enkele manier de bedoeling het huisartsenberoep te viseren."
  [naar artikel]
 8. Hulplijn voor mensen met energieschulden: ‘Er ontstaat een nieuwe generatie armen’ (01/03/2022 - De Morgen)
  Steeds meer mensen krijgen hun energiefactuur niet meer betaald. MyTrustO, dat aan schuldhulpverlening doet, spreekt van een ‘tsunami aan nieuwe gevallen’ en start een hulplijn voor wie energieschulden heeft. ‘Het is schrijnend’, zegt deurwaarder Patrick Van Buggenhout. ‘De voorschotfacturen gaan met honderden euro’s per maand omhoog en vooral eenoudergezinnen krijgen dat niet meer betaald.’
  [naar artikel]
 9. Na trage aanpak watersnood, pleidooi voor Belgische crisiscel: ‘Soms zijn er rampen die de hele maatschappij ontwrichten’ (29/07/2021 - De Morgen)
  De manier waarop overheidsdiensten de watersnood aanpakten, was volgens slachtoffers en experts ondermaats. Een onderzoekscommissie wil lessen uit de ramp trekken, maar deskundigen pleiten voor een totale hervorming van het Belgische crisisbeleid. ‘We verdienen beter dan geïmproviseerde hulp.’
  [naar artikel]
 10. Niet (zwaar) ziek door corona? Dan wil dokter je liever niet zien: het plan van artsen voor de vijfde golf (08/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Om de huisartsen zo veel mogelijk ruimte te geven om hun kerntaken uit te voeren, heeft vereniging Domus Medica een noodplan klaar. De eerste regel van dat plan: kom niet naar de dokter als corona je niet ziek maakt. Het plan wordt almaar zwaarder naarmate er meer huisartsen zouden uitvallen, tot en met een fase ‘zwart’.
  [naar artikel]
 11. “Huisartsen moeten sneller betaald worden voor tweede consultatie op zelfde dag” (16/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Belgische huisartsen die binnen de 24 uur twee consultaties uitvoeren bij dezelfde patiënt, moeten soms te veel inspanningen leveren om te worden uitbetaald door de ziekenfondsen. Dat zegt de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS), dat dinsdag het “wantrouwen in huisartsen” aanklaagt.
  [naar artikel]
 12. Waarschuwende woorden of walgelijke foto: wetenschappers pleiten voor boodschap op élke sigaret (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie vandaag een sigarettenpakje koopt, krijgt daar de ‘informatieve’ – vaak gruwelijke - foto voor niets bij. Op die manier worden rokers...
  [naar artikel]
 13. Waarschuwing of walgelijke foto: wetenschappers pleiten voor aparte boodschappen op élke sigaret (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie vandaag een sigarettenpakje koopt, krijgt daar de ‘informatieve’ – vaak gruwelijke - foto voor niets bij. Op die manier worden rokers...
  [naar artikel]
 14. Als je niet (zwaar) ziek bent van omikron, wil huisarts je liever niet zien: dokters hebben plan klaar om zorg door vijfde golf te loodsen (08/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Om de huisartsen zo veel mogelijk ruimte te geven om hun kerntaken uit te voeren, heeft vereniging Domus Medica een noodplan klaar. De eerste regel van dat plan: kom niet naar de dokter als corona je niet ziek maakt. Het plan wordt almaar zwaarder naarmate er meer huisartsen zouden uitvallen, tot en met een fase ‘zwart’.
  [naar artikel]
 15. Huisartsen zijn de vele coronatesten beu: ‘Het is niet meer haalbaar’ (24/09/2021 - De Morgen)
  De huisartsen zijn het beu. De huidige test- en quarantaineregels zijn niet langer houdbaar. Ze voelen zich ‘marionetten van een onaangepast beleid’. ‘De boel staat op ontploffen.’
  [naar artikel]
 16. ‘Ga enkel naar de huisarts als je ernstig ziek bent’: maar wat dan met je ziektebriefje? (03/11/2021 - De Morgen)
  Nu de coronacijfers blijven stijgen, neemt de druk op de huisartsen toe. Daarom kan u vanaf vandaag een onlinetool raadplegen, die u vertelt of u zich moet laten testen. Dit is hoe het werkt.
  [naar artikel]
 17. Huisartsen bezorgd over haalbaarheid van coronatesten tijdens griepseizoen: experten stellen nieuw systeem voor (15/10/2021 - De Morgen)
  Er rolt een verkoudheidsgolf over ons land, en de huisartsen worden overstelpt door patiënten met klachten die evengoed op een besmetting met het coronavirus kunnen wijzen. En dan moet het griepseizoen er nog aankomen. ‘De huisartsen zijn terecht bezorgd of het wel realistisch is om iedereen te blijven testen’, aldus viroloog Steven Van Gucht. ‘We hebben vanuit de wetenschappelijke adviesgroep aangedrongen op een nieuw testsysteem, dat ook al gebruikt wordt in het buitenland.’
  [naar artikel]
 18. Word je ziek van je werk? 6 manieren om er wat aan te doen (09/01/2017 - Express)
  In Duitsland waren werknemers vorig jaar gemiddeld 15,2 dagen afwezig wegens ziekte. Het gaat om het hoogste cijfer in 14 jaar. Enkel in Italië en Frankrijk ligt dat cijfer nog hoger. In België zou het om 14 dagen gaan. Volgens het Duitse Agentschap voor Gezondheidszorg kosten die afwezigheden jaarlijks zo’n 64 miljard euro aan productiviteit. In 2003 was dat iets meer dan de helft daarvan.  Opvallend is de afname van fysieke klachten en de toename van psychische klachten. Geschat wordt dat we in ons leven gemiddeld in totaal 90.000 uur werken. Zorg er daarom voor dat je jezelf in al die uren niet te ziek maakt. Hieronder zes manieren waarop werk ziek maakt en wat je er aan kan doen. 1. Je bureau veroorzaakt rugpijn De meesten onder ons denken weinig na bij de manier waarop we zitten en werken. Rugpijn is een gigantisch probleem aan het worden, terwijl het nochtans vaak vermeden kan worden. Hou je gewrichten zoveel mogelijk in een hoek van 90 graden. Houd je voeten plat op de vloer, zit rechtop en verplaats je computerscherm zodat je er recht naartoe kijkt. Beweeg regelmatig.  The post Word je ziek van je werk? 6 manieren om er wat aan te doen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 19. Huisartsen worden overspoeld dus zal computer straks bepalen of je coronatest moet afleggen (21/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Om de huisartsen te ontzien, komt de overheid met een online vragenlijst voor mensen die een coronatest willen. Hoe gaat de nieuwe teststrategie in haar werk?
  [naar artikel]
 20. Jan De Maeseneer: ‘Vandaag verdienen sommige specialisten zes keer meer dan huisartsen. Nefast’ (13/01/2022 - De Morgen)
  Het is tijd om de zorg grondig te herdenken. Dat stelt emeritus professor huisartsengeneeskunde Jan De Maeseneer in aanloop van de langverwachte hervorming van de ziekenhuisfinanciering. ‘We hebben te vaak de neiging om mensen meteen naar het ziekenhuis te sturen.’
  [naar artikel]
 21. Doktersbezoek wordt amper nog met cash geld betaald (25/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij de huisarts wordt er amper nog met cash geld betaald. “Het elektronisch betalen is al een tijdje in opgang, maar door de coronacrisis is die omslag helemaal gemaakt”, zegt Luc Hendrix, voorzitter van de Limburgse huisartsen. “Ruim tachtig procent van de betalingen gebeurt nu elektronisch.”
  [naar artikel]
 22. Vlaams Patiëntenplatform vraagt meer begrip voor langdurig zieken (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het aangepaste ‘Terug naar Werk’-plan wil zo veel mogelijk drempels weghalen voor personen die na lange ziekte opnieuw aan het werk willen. Het Vlaams Patiëntenforum reageert bezorgd over bepaalde sancties die in het plan werden opgenomen en zegt dat mensen die te ziek zijn om het werk te hervatten niet gestraft mogen worden.
  [naar artikel]
 23. Vlaams Patiëntenplatform vraagt meer begrip voor langdurig zieken (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aangepaste ‘Terug naar Werk’-plan wil zo veel mogelijk drempels weghalen voor personen die na lange ziekte opnieuw aan het werk willen. Het Vlaams Patiëntenforum reageert bezorgd over bepaalde sancties die in het plan werden opgenomen en zegt dat mensen die te ziek zijn om het werk te hervatten niet gestraft mogen worden.
  [naar artikel]
 24. Nieuw capaciteitstarief elektriciteit is ‘no pasaran’ voor Demir (02/02/2022 - De Standaard)
  Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) verwerpt de manier waarop een deel van de elektriciteitsfactuur herberekend zou worden, omdat die kleine gezinnen bestraft en grootgebruikers beloont. ‘We gaan bijsturen.’
  [naar artikel]
 25. Huisartsen in opstand tegen teststrategie: ‘Alles is een beetje in elkaar aan het storten’ (28/11/2021 - De Morgen)
  ‘We volgen het Overlegcomité niet meer.’ De huisartsen zetten de hakken in het zand en zijn niet van plan mee te gaan in het versoepelde testbeleid van de regering. Kunnen ze dat wel doen?
  [naar artikel]
 26. Vaak geen quarantaine meer voor wie hoogrisicocontact had: ‘Afweging van risico’s’ (04/01/2022 - De Standaard)
  De soepelere quarantaineregels moeten de druk op de testcentra en de huisartsen verlichten, maar de nieuwe strategie is volgens virologen niet zonder risico’s. ‘We vragen verantwoordelijkheid aan de mensen’, zegt minister Frank Vandenbroucke.
  [naar artikel]
 27. Riadh Bahri deed gouden zaak in ‘Stukken van Mensen', en dat smaakt naar meer: “We gaan investeren” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Riadh Bahri (33), die je ook kent van ‘De Slimste Mens’, deed in ‘Stukken van Mensen’ op Play4 een gouden zaak. Hij verkocht een werk van de topregisseur Tim Burton (63) voor 3.000 euro. “Da’s het driedubbele van wat mijn man Niels en ik ervoor hadden betaald”, zegt hij. De VRT-journalist vertelt naast z’n passie voor kunst ook over z'n huwelijk en de gaybashing waar hij een tijdje geleden slachtoffer van werd. “Ik heb het gevoel dat we bij momenten nog in de kast moeten zitten.”
  [naar artikel]
 28. Half miljard mensen vinden geen degelijk betaald werk (21/01/2020 - Express)
  Wereldwijd zijn er bijna een half miljard mensen die onvoldoende toegang tot betaald werk hebben of die minder betaalde uren werken dan ze eigenlijk zouden willen. Dat blijkt maandag uit het rapport ‘World Employment and Social Outlook’ van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). ‘Voor miljoenen mensen wordt het almaar moeilijker om een beter leven op te […] The post Half miljard mensen vinden geen degelijk betaald werk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Vandaag is het ‘Blue Monday’: waarom meeste mensen vandaag ziek vallen (15/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  15 januari 2018, het is het begin van de ’30 dagen zonder klagen’, maar meteen ook de meest deprimerende dag van het jaar. Vandaag is namelijk ‘Blue Monday’, de dag waarop de meeste mensen ziek vallen. Maar hoe komt dat?
  [naar artikel]
 30. Vandaag is het ‘Blue Monday’: waarom meeste mensen vandaag ziek vallen (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  15 januari 2018, het is het begin van de ’30 dagen zonder klagen’, maar meteen ook de meest deprimerende dag van het jaar. Vandaag is namelijk ‘Blue Monday’, de dag waarop de meeste mensen ziek vallen. Maar hoe komt dat?
  [naar artikel]
 31. Online tool zal binnenkort bepalen of je getest moet worden: “Zodat huisartsen niet langer overrompeld worden” (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie ziek is en twijfelt of hij naar de huisarts moet voor een coronatest, zal binnenkort gebruik kunnen maken van een nieuwe tool waarmee je indien nodig een code ontvangt om naar een testcentrum te gaan. “Ik wil niet langer dat huisartsen overrompeld worden. We gaan ervoor zorgen dat mensen die zich ziek voelen naar een website kunnen om daar te controleren of ze een test nodig hebben”, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 32. Minder papierwerk voor huisartsen (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) sleutelt aan oplossingen voor de problemen van de huisartsengeneeskunde. Met verschillende voorstellen wil hij de organisatie van de sector grondig wijzigen, schrijft ‘Le Soir’. Minder papierwerk voor huisartsen, klinkt dat in ‘Gazet van Antwerpen’.
  [naar artikel]
 33. Vier werknemers leggen uit waarom ze vandaag staken: “Er gebeuren menselijke drama’s bij collega’s en dat moet stoppen” (31/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Door een nationale actiedag staken vandaag verschillende medewerkers van overheidsdiensten zoals De Lijn, NMBS, VRT en het onderwijs. Een leerkracht, buschauffeur, spoorwegman en VRT-medewerker vertellen waarom ze het werk neerleggen. “Mensen met tonnen ervaring worden aan de kant gezet voor ‘bazen’ die niet weten hoe wij televisie maken en terwijl ze ‘besparen’, gaan er absurde sommen naar monstercontracten met de Destadsbaders van vandaag”, klinkt het.
  [naar artikel]
 34. Huisartsen overstelpt met coronapatiënten: “Liever vandaag dan morgen lockdown” (23/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De huisartsen vragen de regering om een lockdown af te kondigen en dat liever vandaag dan morgen. Huisartsen worden overstelpt met patiënten die coronasymptomen vertonen. Het is duidelijk dat het virus sterk aanwezig is, ook in onze provincie. De huisartsen werken de klok rond om alle patiënten te ontvangen en te testen. Maar de vermoeidheid slaat ook bij hen toe. Er moet nu iets gebeuren, vinden ze, voor ook de ziekenhuizen overbelast worden.
  [naar artikel]
 35. Magnette: “Er is een probleem met de manier waarop deze regering te werk gaat” (28/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Volgens PS-voorzitter Paul Magnette kampt de federale regering met een problematische manier van werken. Dat heeft hij zondag gezegd in het programma ‘L’invité’ op RTL-TVi. Magnette blikte er onder meer terug op de discussie binnen de regering over het al dan niet verplichten van het zorgpersoneel om zich te laten vaccineren tegen COVID-19.
  [naar artikel]
 36. Bieden onder gesloten omslag: hier moet je als koper zeker op letten (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het gebeurt steeds vaker dat woningen die goed in de markt liggen, van de hand gaan door kandidaat-kopers te laten ‘bieden onder gesloten omslag’. Wat houdt dat systeem precies in? Bouwsite Livios legt uit waar je als koper en verkoper precies op moet letten.
  [naar artikel]
 37. Huisartsen zijn de vele coronatesten beu: “Het is niet meer haalbaar” (26/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De huisartsen zijn het beu. De huidige test- en quarantaineregels zijn niet langer houdbaar. Ze voelen zich ‘marionetten van een onaangepast beleid’. ‘De boel staat op ontploffen.’
  [naar artikel]
 38. Milde symptomen? Dan wil dokter je liever niet zien: het plan van artsen voor de vijfde golf (08/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Om de huisartsen zo veel mogelijk ruimte te geven om hun kerntaken uit te voeren, heeft vereniging Domus Medica een noodplan klaar. De eerste regel van dat plan: kom niet naar de dokter als corona je niet ziek maakt. Het plan wordt almaar zwaarder naarmate er meer huisartsen zouden uitvallen, tot en met een fase ‘zwart’.
  [naar artikel]
 39. Wanneer ‘oudere man’ plots ‘schatje’ wordt: waarom Netflix-serie ‘Squid Game’ zo slecht vertaald is (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We kijken allemaal - of toch bijna - naar de immens populaire Netflix-serie ‘Squid Game’, maar Koreaans sprekende fans merken dat de Engelse ondertitels op niks trekken. En dat heeft ook gevolgen voor wie met Nederlandse ondertitels kijkt, want die worden vertaald vanuit het Engels. Waarom is het zo moeilijk om een correcte vertaling te voorzien? Hoe gaat dat in zijn werk? En hoeveel krijgen die ondertitelaars eigenlijk betaald?
  [naar artikel]
 40. ‘We mogen de mensen niet doen geloven dat de crisis bezworen is met een derde prik. We zullen met maatregelen moeten leren leven’ (20/12/2021 - De Morgen)
  Niet alleen de ziekenhuizen kreunen onder de coronadruk, ook de huisartsen lopen dezer dagen opgebrand tegen de muur. Op zoek naar het juiste voorschrift tegen al dat onheil gingen we op consultatie bij Roel Van Giel, spreekbuis van de moegetergde meneer doktoor, en Thomas Gevaert, covoorzitter van artsensyndicaat ASGB. Samen pleiten ze voor een ánder coronabeleid. ‘We hebben alles gedaan wat we konden, maar het lukt niet meer om de zorg te leveren die de samenleving verwacht.’
  [naar artikel]
 41. Huisartsen in opstand tegen teststrategie: ‘De eerste lijn ontlast je niet door de epidemie vrij spel te geven’ (28/11/2021 - De Morgen)
  ‘We volgen het Overlegcomité niet meer.’ De huisartsen zetten de hakken in het zand en zijn niet van plan mee te gaan in het versoepelde testbeleid van de regering. Kunnen ze dat wel doen?
  [naar artikel]
 42. Gentse jongeren pleiten voor sterkere aanpak seksuele intimidatie: ‘Nagefloten worden maakt ook indruk’ (29/01/2022 - De Morgen)
  In een rapport van Plan International pleiten Gentse jongeren voor extra maatregelen om seksuele intimidatie in de openbare ruimte tegen te gaan. Nieuwe cijfers geven aan dat grensoverschrijdend gedrag wijdverspreid is en vaak onbestraft blijft. ‘Omstaanders weten niet hoe ze moeten reageren.’
  [naar artikel]
 43. De langverwachte 9 mei: brengt Poetins ‘Overwinningsdag’ een nieuwe escalatie? (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  9 mei, de dag waarop Rusland de overwinning op nazi-Duitsland herdenkt, is een gelegenheid voor Poetin om te pronken met ‘successen’ in Oekraïne. Het kan ook een dag worden waarop de Russische president de oorlog verder laat escaleren.
  [naar artikel]
 44. Amerikaanse vrouw zet zwangerschap in scène om betaald zwangerschapsverlof te krijgen op het werk (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Robin Folsom (43) deed wel twee keer alsof ze zwanger was, zodat ze betaald zwangerschapsverlof kreeg op haar werk. Ze werd door haar werkgever betrapt - toen haar valse ‘baby bump’ eraf viel.
  [naar artikel]
 45. Huisartsen vragen aanpassing testbeleid aan vooravond van mogelijke explosie omikronbesmettingen (29/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Limburgse huisartsen maken zich zorgen om het feit dat ze heel wat mensen met milde symptomen gaan moeten testen door de opkomst van de omikronvariant. De eerstelijnszones dreigen overbelast te worden. Daarom vragen de huisartsen een aanpassing van de teststrategie. Huisarts Kaat Iven uit Genk stelt voor om meer gebruik te maken van sneltesten. Wie milde symptomen heeft gebruik een zelftest, wie toch zwaar ziek is komt best wél nog naar de huisarts.
  [naar artikel]
 46. Schrik voor hét telefoontje: huisartsen krijgen veel vragen voor tests, mensen zijn ongerust als ze horen dat kennis ziek thuis is (16/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het systeem van contact tracing lijkt her en der tot onrust te leiden. Wat als straks de telefoon gaat en blijkt dat een vriend of collega besmet is? Ook huisartsen merken de spanning. “Heel wat mensen komen in paniek naar ons voor een test. Maar die kunnen wij hen helemaal niet geven.”
  [naar artikel]
 47. Frank Vandenbroucke stelt ‘Terug naar Werk’-plan voor in Hobokense pijnkliniek: “Coördinatoren kunnen hét verschil maken” (09/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De federale regering zet vanaf volgend jaar ‘Terug naar Werk’-coördinatoren in. Die moeten mensen die langdurig ziek zijn opnieuw aan werk helpen of hen bij de juiste dienst krijgen. Het plan komt van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en mikt op de activering van zo’n 10% van de vijfhonderdduizend langdurig zieken in ons land. Vandenbroucke bezocht donderdag ZNA Hoge Beuken in Hoboken, waar pijnpatiënten nu al op weg worden gezet naar de arbeidsmarkt. “Een indrukwekkend voorbeeld”, vond de minister. “Dit gaat over empowerment”, zegt dokter Marie van Remoortere.
  [naar artikel]
 48. Steeds meer huizen verkocht via bod onder gesloten omslag: hype of goudmijn? (12/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer huizen worden vandaag verkocht met een zogenoemde bieding onder gesloten omslag. Hoe gaat dat precies in zijn werk? En wie wordt er beter van: de koper of de verkoper?
  [naar artikel]
 49. Nederlandse experts pleiten voor harde lockdown: kondigt Rutte vandaag al sluiting niet-essentiële sectoren aan? (18/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland pleiten de experts van het ‘Outbreak Management Team’ (OMT) - dat de regering adviseert in verband met de coronapandemie - ervoor om alle sectoren te sluiten, met uitzondering van essentiële winkels zoals supermarkten, apotheken en drogisterijen. Dat bevestigen ingewijden aan persbureau ANP. Met zo’n strenge lockdown zou de opmars van de omikronvariant van het coronavirus moeten worden afgeremd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy