Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
15:52 uur

De andere kant van het circulatieplan in Gent: ‘Onze straat is een steenweg geworden’

De Morgen

23/06/2022 - 10:12


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vijf jaar na de invoering van het circulatieplan in Gent: ‘Onze straat is een steenweg geworden’ (23/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Honderden bij grimmig protest tegen Gents circulatieplan (01/05/2017 - De Redactie)
  "Gent is door dit circusplan van de ene dag op de andere dag een dode stad geworden", zegt woordvoerder en huisarts Jozef Burm, een van de initiatiefnemers van het afgewezen referendum over het omstreden circulatieplan. De sfeer werd vanochtend ook even grimmig.
  [naar artikel]
 3. Ook AA Gent ontsnapt niet aan circulatieplan: Vanhaezebrouck en co verkennen per fiets (05/04/2017 - Sporza)
  De spelers en staf van AA Gent hebben vandaag uitleg gekregen over het nieuwe circulatieplan in Gent.
  [naar artikel]
 4. Bewoners Steenweg op Turnhout zijn ondergelopen straat gewend: “Als het hevig regent lachen we weleens dat we weer kunnen varen in onze straat” (18/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Steenweg op Turnhout in Merksplas leek dinsdag na een stortbui meer op een vijver dan op een straat. Bij hevige regen ontstaat er dan ook vaak wateroverlast op het deel vanaf de rotonde. De bewoners zijn het intussen gewend, maar hebben wel de indruk dat de straat vaker onder water staat dan vroeger.
  [naar artikel]
 5. Betoging tegen circulatieplan: 'Er loopt meer volk rond in Bokrijk dan in Gent' (01/05/2017 - Knack)
  "De Gentse inwoners zijn woedend op de coalitie van sp.a, Groen en Open Vld omdat het circulatieplan te radicaal is", zeggen de deelnemers aan de betoging tegen het vorige maand ingevoerde circulatieplan in Gent.
  [naar artikel]
 6. Circulatieplan Gent: dit verandert er (02/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen gaat in Gent het circulatieplan van start. Het verkeer zal daardoor een drastische wending nemen: de voetgangerszone in het centrum wordt
  [naar artikel]
 7. Voetgangers zijn geteld: centrum Gent niet minder druk sinds circulatieplan (14/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Nieuwe voetgangerstellingen tonen aan dat er na de start van het circulatieplan op 3 april een dipje was in de drukte in de binnenstad van Gent, maar dat die zich snel herstelde. Toch voelden veel bewoners en handelaars vorige week als een kalme week aan. Filip Watteeuw wijst naar het “druktegevoel”. “Een straat zonder auto’s ziet er minder druk uit.”
  [naar artikel]
 8. Gevreesde drukte blijft uit: Gent kent vlotte ochtendspits ondanks invoering circulatieplan (03/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De eerste ochtendspits na de invoering van een nieuw circulatieplan in Gent verloopt vlot. Er zijn geen ongevallen en geen noemenswaardige files. Dat is te horen op de tijdelijke commandopost die de invoering van het nieuwe circulatieplan in de gaten houdt.
  [naar artikel]
 9. Gent voert al aanpassing circulatieplan door, gevreesde chaos blijft uit (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent is sinds vannacht het nieuwe circulatieplan van kracht. De stad is in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en
  [naar artikel]
 10. Vlotte eerste ochtendspits met circulatieplan in Gent: ‘Historische dag’ (03/04/2017 - De Standaard)
  De eerste ochtendspits na de invoering van een nieuw circulatieplan in Gent verloopt rustig, er zijn geen ongevallen en geen noemenswaardige files. Dat is te horen op de tijdelijke commandopost die de invoering van het nieuwe circulatieplan in de gaten houdt.
  [naar artikel]
 11. Het ‘voedselmoeras’ in onze steden: ‘Prikkels sturen ons richting te veel en ongezond eten’ (25/10/2021 - De Morgen)
  Gent Dampoort gaat gehuld in de geur van frieten en pita, reclame voor snoep en alcohol schreeuwt je er toe. Een schoolvoorbeeld van een ‘voedselmoeras’, volgens een rapport dat het voedingsaanbod in stadswijken in kaart brengt. ‘Eigenlijk is het verbazend dat in onze dikmakende omgeving ‘maar’ de helft van de mensen te zwaar is.’
  [naar artikel]
 12. Handelaars nemen zelf heft in handen voor omstreden circulatieplan: “Gent is wél bereikbaar” (13/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Gentse handelaars nemen zelf het heft in handen om de negatieve gevolgen van het circulatieplan te beperken. “Natuurlijk ondervinden wij er ook last van, maar het moet nu maar eens uit zijn met zeggen dat Gent onbereikbaar is geworden”, zegt initiatiefneemster Ganesha Vancoillie. Hun Facebookgroep Buy, Eat & Drink Local telt al 518 leden.
  [naar artikel]
 13. In deze straat geldt aan de ene kant een avondklok vanaf 21 uur en aan de andere kant vanaf middernacht (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nederland voert vanaf vrijdag een avondklok in tussen 21 uur en 4.30 uur. Die beslissing zorgt voor een ludiek tafereel in de Diependaalweg in Riemst. Aan de ene helft van de straat geldt de Belgische avondklok om middernacht, maar aan de andere kant van de straat mogen de inwoners na negen uur hun woning niet meer uit.
  [naar artikel]
 14. Circulatieplan zorgt voor betere luchtkwaliteit in Gent, "maar niet op onze lauweren rusten" (29/08/2018 - De Morgen)
  De luchtkwaliteit in Gent is fors verbeterd sinds de invoering van het circulatieplan. Al wordt de internationale uitstootnorm nog steeds op enkele plaatsen in de stad overschreden. "We kunnen zeker nog stappen vooruitzetten. Na het centrum willen we de komende jaren ook inzetten op schone lucht in de rest van Gent", zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen).
  [naar artikel]
 15. Buffalo's fietsen naar binnenstad Gent voor woordje uitleg over nieuw circulatieplan (05/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste ploeg van AA Gent fietste deze middag naar het centrum van Gent, waar ze uitleg krijgen over het nieuwe circulatieplan van de stad.
  [naar artikel]
 16. Op bezoek bij de ‘koning en koningin van de Overpoort: “Dit is géén oord van verderf” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Is de Overpoort Onderland geworden? Een oord van verderf waar de dingen het daglicht niet verdragen en geweld heerst? Velen zeggen van wel, na alle rellen, maar niet ‘de koning en de koningin’ van de straat, en daar luistert maar beter half Gent naar. Rita (71) en ‘Pottie’ (74), al 43 jaar op hun troon ‘Salamander’, kennen het verleden, zien de toekomst, en verdedigen de studenten.
  [naar artikel]
 17. Circulatieplan in Gent krijgt op korte termijn enkele aanpassingen (14/07/2017 - De Redactie)
  Het circulatieplan in Gent krijgt op korte termijn een reeks aanpassingen als resultaat van de adviezen van het burgerkabinet, een groep van inwoners die het circulatieplan mee opvolgen.
  [naar artikel]
 18. Gingen de coronaregels te ver? ‘Iedereen heeft het recht om ongezond te leven, maar niet om ánderen ziek te maken’ (18/02/2022 - De Morgen)
  Nu de curves weer dalen, is het tijd voor een balans. Gingen de coronamaatregelen te ver? Hebben we te veel opgegeven, zoals zogenaamde ‘vrijheidskonvooien’ en andere critici vinden? ‘Misschien is onze vrijheid juist sterker geworden.’
  [naar artikel]
 19. Op bezoek bij de ‘koning en koningin van de Overpoort: “Het is hier géén oord van verderf” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Is de Overpoort Onderland geworden? Een oord van verderf waar de dingen het daglicht niet verdragen en geweld heerst? Velen zeggen van wel, na alle rellen, maar niet ‘de koning en de koningin’ van de straat, en daar luistert maar beter half Gent naar. Rita (71) en ‘Pottie’ (74), al 43 jaar op hun troon ‘Salamander’, kennen het verleden, zien de toekomst, en verdedigen de studenten.
  [naar artikel]
 20. Burgerkabinet Gent sluit af met 180 adviezen over circulatieplan (01/06/2018 - VRT NWS)
  In Gent is het Burgerkabinet voor een laatste keer samengekomen. Het kabinet ontstond twee jaar geleden, nadat de stad geen referendum moest organiseren over het circulatieplan. Er kwam geen referendum, maar wel een burgerkabinet waar 150 Gentenaars adviezen konden formuleren. Stad Gent belooft met adviezen aan de slag te gaan. Enkele aanpassingen aan het circulatieplan zijn al doorgevoerd.
  [naar artikel]
 21. Chaos of niet? Circulatieplan van kracht in Gent (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent is sinds vannacht het nieuwe circulatieplan van kracht. De stad is in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en
  [naar artikel]
 22. Gent evalueert circulatieplan positief maar maakt tiental belangrijke aanpassingen (16/03/2018 - Metro)
  Het circulatieplan in Gent wordt positief geëvalueerd door het stadsbestuur en door de Gentenaar zelf, maar het krijgt een dertiental belangrijke aanpassingen. Dat stelt de Gentse schepen van mobiliteit Filip Watteeuw. “Uit een bevraging van 1.000 Gentenaars blijkt dat 55 procent het circulatieplan een goede zaak vindt. We hebben de stad veiliger, gezonder en aangenamer gemaakt.” Het circulatieplan, het belangrijkste onderdeel van het Gentse mobiliteitsplan, ging op 3 april 2017 van start. De binnenstad werd in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en doorgaand verkeer moet via de stadsring (R40). In 77 straten werd de rijrichting omgewisseld en verschillende ‘knippen’ verhinderen bestuurders van de ene naar de andere sector te rijden. bron: Belga Het bericht Gent evalueert circulatieplan positief maar maakt tiental belangrijke aanpassingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Gent evalueert circulatieplan positief maar maakt tiental belangrijke aanpassingen (16/03/2018 - Metro)
  Het circulatieplan in Gent wordt positief geëvalueerd door het stadsbestuur en door de Gentenaar zelf, maar het krijgt een dertiental belangrijke aanpassingen. Dat stelt de Gentse schepen van mobiliteit Filip Watteeuw. “Uit een bevraging van 1.000 Gentenaars blijkt dat 55 procent het circulatieplan een goede zaak vindt. We hebben de stad veiliger, gezonder en aangenamer gemaakt.” Het circulatieplan, het belangrijkste onderdeel van het Gentse mobiliteitsplan, ging op 3 april 2017 van start. De binnenstad werd in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en doorgaand verkeer moet via de stadsring (R40). In 77 straten werd de rijrichting omgewisseld en verschillende ‘knippen’ verhinderen bestuurders van de ene naar de andere sector te rijden. bron: Belga Het bericht Gent evalueert circulatieplan positief maar maakt tiental belangrijke aanpassingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Drama, mode en heel veel humor: onze zeven streamingtips voor de ultieme ‘girls night’ (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nodig je beste vriendin uit en zet de popcorn klaar, want dankzij de langverwachte release van de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That...’ (10/12 op Streamz) staat onze Kijkgids deze week helemaal in het teken van een onvervalste ‘girls night’. Op het menu voor ieder wat wils, met onder andere nieuwe ‘roomies’ in ‘New Girl’ (Disney+), een medische blunder in ‘Jane the Virgin’ (Netflix), de emotionele rollercoaster van ‘This Is Us’ (Prime Video) en nog zoveel meer.
  [naar artikel]
 25. Nieuw circulatieplan in Gent in 1 minuut uitgelegd (03/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Gent is sinds de nacht van zondag op maandag een nieuw circulatieplan van kracht. De stad is in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en doorgaand verkeer moet via de stadsring (R40).
  [naar artikel]
 26. Nieuw circulatieplan in Gent in 1 minuut uitgelegd (03/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Gent is sinds de nacht van zondag op maandag een nieuw circulatieplan van kracht. De stad is in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en doorgaand verkeer moet via de stadsring (R40).
  [naar artikel]
 27. 3 maanden circulatieplan Gent: minder ongevallen en minder omzet (30/06/2017 - De Redactie)
  Sinds de invoering van het circulatieplan van Gent, begin april, is het aantal verkeersongevallen met zwaargewonden met 25 procent gedaald. Maar mensen mijden wel de stad, aldus de middenstand.
  [naar artikel]
 28. Kevin Janssens toont andere kant in ‘Het Huis’: “De schrik om alleen te blijven, is er wel” (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij geeft zelden interviews, maar voor ‘Het Huis’ liet Kevin Janssens (42) uitzonderlijk wel in z’n ziel kijken. Hij vertelde dinsdagavond aan Eric Goens onder andere over z’n wilde jaren, z’n privéleven, z’n toekomstvisie en de moeilijke relatie met z’n biologische vader.
  [naar artikel]
 29. Kevin Janssens toont andere kant in ‘Het Huis’: “De schrik om alleen te blijven, is er wel” (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij geeft zelden interviews, maar voor ‘Het Huis’ liet Kevin Janssens (42) uitzonderlijk wel in z’n ziel kijken. Hij vertelde dinsdagavond aan Eric Goens onder andere over z’n wilde jaren, z’n privéleven, z’n toekomstvisie en de moeilijke relatie met z’n biologische vader.
  [naar artikel]
 30. Gent loopt leeg door circulatieplan? Markten en terrasjes overvol tijdens zonnig weekend (10/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Hoewel het veel te vroeg blijft om conclusies te trekken over de gevolgen van het circulatieplan, bleek afgelopen weekend dat Gent zeker niet van de kaart is geveegd. De terrassen liepen zaterdagnamiddag goed vol, en ook zondagochtend bruiste Gent. Met dank aan de weergoden.
  [naar artikel]
 31. REALITYCHECK. Nicolas uit ‘De Bachelorette’ is van’t straat en ‘Love Island’-winnares Aleksandra ziet zichzelf graag (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 32. In de ‘voedselwoestijn’ en het ‘voedselmoeras’ is het moeilijk om gezond te leven (25/10/2021 - De Morgen)
  Gent Dampoort gaat gehuld in de geur van frieten en pita, reclame voor snoep en alcohol schreeuwt je er toe. Een schoolvoorbeeld van een ‘voedselmoeras’, volgens een rapport dat het voedingsaanbod in stadswijken in kaart brengt. ‘Eigenlijk is het verbazend dat in onze dikmakende omgeving ‘maar’ de helft van de mensen te zwaar is.’
  [naar artikel]
 33. Aantal verkeersongevallen in Gent daalt fors sinds start circulatieplan (04/10/2017 - Knack)
  In Gent is het aantal ongevallen met 27,9 pct gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Gentse politie. De daling is een gevolg van de invoering van het circulatieplan en een beperking van de snelheid.
  [naar artikel]
 34. Gaat Antwerpen met een circulatieplan straks Gent achterna? (13/04/2018 - VRT NWS)
  Krijgt de stad Antwerpen na Gent tijdens de volgende legislatuur een circulatieplan en een autoluwe binnenstad? Als het van de partij Groen en haar kandidaat-burgemeester Wouter Van Besien afhangt wel. En dat hele mobiliteitsplan mag nog verder gaan dan dat in Gent. "Gezonde lucht, verkeersveiligheid en aangename straten en pleinen: dat zijn de thema's die er op dit moment echt toe doen", zegt Van Besien in "De ochtend" op Radio 1. "Daarvoor ligt de sleutel in een andere mobiliteit."
  [naar artikel]
 35. REALITYCHECK. Ons Delphine is van’t straat en er is weer heel wat ‘Big Brother’-nieuws (18/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 36. Tijd voor de balans: gingen de coronamaatregelen te ver? ‘Ze waren er om ánderen te beschermen’ (18/02/2022 - De Morgen)
  Nu de curves weer dalen, is het tijd voor een balans. Gingen de coronamaatregelen te ver? Hebben we te veel opgegeven, zoals zogenaamde ‘vrijheidskonvooien’ en andere critici vinden? ‘Misschien is onze vrijheid juist sterker geworden.’
  [naar artikel]
 37. Gent verfijnd circulatieplan, 13 aanpassingen liggen op tafel (16/03/2018 - VRT NWS)
  Gent pakt uit met een positieve evaluatie van het circulatieplan. Toch zijn er zaken die minder vlot lopen, en die worden nu aangepakt. Er zullen 13 belangrijke aanpassingen gebeuren. We zetten ze voor u op een rijtje.
  [naar artikel]
 38. REALITYCHECK. Ons Delphine en Bert vechten het uit en ‘De Bachelorette’-deelnemer Michael is van’t straat (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 39. In deze straat geldt aan de ene kant een avondklok vanaf 20.30 uur en aan de andere kant vanaf middernacht (21/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Nederland voert vanaf vrijdag een avondklok in tussen 20.30 uur en 4.30 uur, dat kondigde minister-president Mark Rutte gisterenavond aan. Alleen moet het kabinet nog de goedkeuring vragen aan de Tweede Kamer. De beslissing zorgt voor een ludiek tafereel in de Diependaalweg in Riemst. Aan de ene helft van de straat geldt de Belgische avondklok om middernacht, maar aan de andere kant van de straat mogen de inwoners na half negen hun woning niet meer uit.
  [naar artikel]
 40. Opnieuw aanpassing circulatieplan in Gent (06/12/2018 - VRT NWS)
  Het circulatieplan in Gent wordt opnieuw aangepast. Vrijdag verandert de rijrichting in meer dan 10 straten. Met die aanpassing wil de stad sluipverkeer tegen gaan.
  [naar artikel]
 41. Circulatieplan in Gent krijgt snelle aanpassingen (14/07/2017 - De Standaard)
  Het circulatieplan in Gent krijgt op korte termijn een reeks aanpassingen als resultaat van de adviezen van het burgerkabinet. Dat meldt het Gentse stadsbestuur.
  [naar artikel]
 42. Geen referendum over circulatieplan in Gent door ongeldige handtekeningen (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt geen referendum over het circulatieplan in Gent. Dat heeft het stadsbestuur bekendgemaakt op een persconferentie. Tegenstanders hadden
  [naar artikel]
 43. Honderden wagens besmeurd met nepbloed in Gent: ’We verklaren ze vogelvrij’ (11/02/2022 - De Standaard)
  Een tweehondertal SUV’s en andere geparkeerde wagens in Gent zijn in de nacht van donderdag op vrijdag besmeurd met ‘biologisch afbreekbaar bloed’ en een pamflet. Getekend: een lokale anti-SUV-actiegroep. De aangiftes lopen al binnen bij de politie. ’Ik hoop dat men dit ernstig neemt. Je zou voor minder wegblijven uit Gent.’
  [naar artikel]
 44. Hevig protest tegen circulatieplan Gent (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent was er vandaag protest tegen het circulatieplan. In de buurt van het stadhuis is er getrokken en geduwd, toen een groep betogers een bus
  [naar artikel]
 45. Nieuw circulatieplan van kracht in Gent: wat verandert er? (03/04/2017 - Knack)
  In Gent is sinds de nacht van zondag op maandag een nieuw circulatieplan van kracht. De stad is in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en doorgaand verkeer moet via de stadsring (R40).
  [naar artikel]
 46. Nieuw circulatieplan van kracht in Gent (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent is sinds middernacht een nieuw circulatieplan van kracht. De stad is in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en
  [naar artikel]
 47. Aantal ongevallen in Gent daalt fors sinds start circulatieplan (04/10/2017 - Knack)
  In Gent is het aantal ongevallen met 27,9 pct gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Gentse politie. De daling is een gevolg van de invoering van het circulatieplan en een beperking van de snelheid.
  [naar artikel]
 48. De Lijn geeft al 40.000 sms-tickets weg in kader circulatieplan Gent (04/04/2017 - De Redactie)
  Wie het nieuwe circulatieplan in Gent in april met het openbaar vervoer wil uitproberen, kan na registratie 4 keer een gratis rit nemen met een sms-ticket. 10.000 mensen hebben dat al gedaan, goed voor 40.000 gratis sms-tickets.
  [naar artikel]
 49. Onze man over ‘De bachelor': “Voor z'n mislukte imagocampagne is Fabrizio zelf verantwoordelijk” (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Fabrizio Tzinaridis (30) heeft woensdagavond z’n finale roos geschonken aan de Nederlandse sportcoach Madieke (29). De Limburger probeerde in ‘De bachelor’ wekenlang een andere, meer kwetsbare kant te laten zien, maar dat plan mislukte toen bleek dat hij drie verschillende kandidates wel heel intiem had leren kennen. De tattookoning slaagt er zo maar niet in om dat ‘Temptation Island’-imago van zich af te schudden. Al heeft dat volgens onze man niet enkel met z’n prestaties tussen de lakens te maken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy