Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
15:23 uur

Nieuwe defensieraad moet impuls geven aan Belgische economie

De Morgen

23/06/2022 - 11:14


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Witte Huis wil zo snel mogelijk economie weer opstarten (27/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De regering-Trump dringt er bij bedrijven op aan om hun deuren weer te openen om daarmee de economie van de Verenigde Staten een impuls te geven....
  [naar artikel]
 2. Anderlecht verbouwt oude kerk tot sport- en cultuurcentrum: "Nieuwe impuls voor Kuregem" (01/02/2021 - VRT NWS)
  De gemeente Anderlecht gaat de Sint-Franciscuskerk in de Kuregemwijk opkopen en omvormen tot een sport- en cultuurcentrum. Dat moet een impuls geven aan de wijk.
  [naar artikel]
 3. Jo Brouns, het stemmenkanon dat niet veel interesse had in de politiek en nu CD&V een nieuwe impuls moet geven (18/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Tot voor kort woonde Jo Brouns (CD&V) op een steenworp van zijn job als burgemeester van Kinrooi. Voortaan mag hij elke dag meer dan 3 uur karren naar zijn nieuwe job als Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Landbouw in Brussel. Daar volgt hij Hilde Crevits (CD&V) op, die na het ontslag van Wouter Beke (CD&V) minister van Welzijn wordt.
  [naar artikel]
 4. Japanse bedrijfsfederatie wil meer unicorns; noodzakelijk om economie nieuw bloed te geven (28/03/2022 - Express)
  Japan moet meer unicorns – startups met een waarde van meer dan 1 miljard dollar – voortbrengen. Die impuls moet een cruciale hefboom voor de economie van het land worden. Dat heeft de Japan Business Federation (Keidanren) gemeld. Daarbij vraagt de Japanse bedrijfsfederatie van de overheid inspanningen om het aantal unicorns over een periode van […]
  [naar artikel]
 5. Democraten VS werken aan crisispakket van 2,4 biljoen dollar (24/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Democraten in de Verenigde Staten werken aan een nieuw stimuleringsplan om de Amerikaanse economie een impuls te geven. In een nieuwe poging om...
  [naar artikel]
 6. Belgische economie stevent af op ‘dubbele dip’ (20/10/2020 - Express)
  Met de verstrengde coronamaatregelen is een nieuwe klap voor de Belgische economie nog moeilijk te vermijden. De economen van verzekeraar... The post Belgische economie stevent af op ‘dubbele dip’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. 'Zege Biden zou bankaandelen boost geven' (28/09/2020 - De Tijd)
  14:02 Volgens Bank of America zou een overwinning van Joe Biden zorgen voor een impuls voor aandelen in de 'oude economie'
  [naar artikel]
 8. Vertraging Belgische economie halveert banengroei (12/04/2019 - De Morgen)
  BRUSSEL l De Belgische economie zal de komende maanden vertragen, wat zal leiden tot een forse verzwakking van de banengroei. Dat voorspelt de studiedienst van de bank Dexia. 'Een geleidelijke vertraging van de Belgische economie zal tot uiting komen in minder nieuwe jobs en dus minder consumptie.'
  [naar artikel]
 9. India lanceert digitale roepie in het volgende financiële jaar (01/02/2022 - Express)
  De Indiase centrale bank zal in het volgende financiële jaar (2022-2023) een cryptoachtige versie van de roepie lanceren. Dat zei de Indiase minister van Financiën dinsdag, wat werd opgepikt door het Amerikaanse zakenmedium CNBC. “De introductie van een digitale munt van de centrale bank zal een impuls geven, een grote impuls aan de digitale economie”, […]
  [naar artikel]
 10. Heropstart sportcompetities bezorgt ook streaming een nieuwe impuls (10/07/2020 - Express)
  De heropstart van een aantal sportcompetities in Europa heeft ook streaming een nieuwe impuls gegeven. Dat blijkt uit een rapport... The post Heropstart sportcompetities bezorgt ook streaming een nieuwe impuls appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Belgische economie kromp in vierde kwartaal (01/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische economie is in de laatste drie maanden van vorig jaar dan toch niet gegroeid zoals gedacht, maar wel gekrompen. Dat blijkt maandag uit een nieuwe raming van de Nationale Bank. Over het volledige jaar werd de economie 6,3 procent kleiner.
  [naar artikel]
 12. Belgische economie krimpt 3,9 procent in eerste kwartaal (29/04/2020 - De Tijd)
  11:02 De impact van de coronacrisis op de Belgische economie is voorlopig kleiner dan verwacht, maar het ergste moet nog komen. De bouwsector wordt het zwaarst getroffen.
  [naar artikel]
 13. Belgische economie kromp in 2020 met 6,3 procent: ‘Sterkste daling sinds WO II’ (01/03/2021 - De Morgen)
  De Belgische economie is in de laatste drie maanden van vorig jaar dan toch niet gegroeid zoals gedacht, maar wel gekrompen. Dat blijkt uit een nieuwe raming van de Nationale Bank. Over het volledige jaar werd de economie 6,3 procent kleiner.
  [naar artikel]
 14. Belgische economie kromp in 2020 met 6,3 procent: “Sterkste daling sinds WO II” (01/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische economie is in de laatste drie maanden van vorig jaar dan toch niet gegroeid zoals gedacht, maar wel gekrompen. Dat blijkt uit een nieuwe raming van de Nationale Bank. Over het volledige jaar werd de economie 6,3 procent kleiner.
  [naar artikel]
 15. 6 op de 10 ondernemers vrezen dat president Trump Belgische economie klappen zal geven (13/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een groot deel van de Belgische ondernemers, 64 procent, vreest dat de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten een negatieve invloed zal hebben op de economie in ons land. Dat blijkt uit een enquête van het Neutraal Syndicaat van Zelfstandigen (NSZ).
  [naar artikel]
 16. 6 op de 10 ondernemers vrezen dat president Trump Belgische economie klappen zal geven (13/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een groot deel van de Belgische ondernemers, 64 procent, vreest dat de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten een negatieve invloed zal hebben op de economie in ons land. Dat blijkt uit een enquête van het Neutraal Syndicaat van Zelfstandigen (NSZ).
  [naar artikel]
 17. Mechelen en Gent halen historische waterlopen terug in de stad (29/03/2019 - De Morgen)
  Ambitieuze ingrepen moeten steden nieuwe impuls geven
  [naar artikel]
 18. Belgische economie moet afrekenen met historische crisis (09/04/2020 - De Tijd)
  23:59 De Nationale Bank en het Federaal Planbureau verwachten dat de coronapandemie zeer zware gevolgen zal hebben voor de Belgische economie. Hoe groot is de schade voor de gezinnen, de ondernemingen en de...
  [naar artikel]
 19. Immigratie geeft zetje aan Belgische economie (12/11/2020 - Apache)
  Immigranten geven een zetje aan de Belgische economie. Dat is een van de conclusies van de eerste studie naar de economische impact van immigratie in ons land, uitgevoerd door de Nationale Bank. Het rapport ontkracht veel vooroordelen. Zo dragen migranten van de tweede generatie meer bij aan de publieke financiën dan autochtonen en zet migratie
  [naar artikel]
 20. Gevolgen van oorlog en toeleveringsproblemen wegen op Duitse economie (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse economie zal tijdens het lopende tweede kwartaal hoogstens licht groeien. Dat heeft de Duitse centrale bank maandag te kennen gegeven. "Aan de ene kant zouden de versoepelde coronamaatregelen de dienstensectoren en de daarmee samenhangende consumentenbestedingen een stevige impuls moeten geven", luidt het in het maandbericht van de Bundesbank voor mei. "Aan de andere kant vergroten de gevolgen van de Russische inval in Oekraïne de druk door een hoge inflatie en toeleveringsproblemen."
  [naar artikel]
 21. Vrouwen van RSC Anderlecht gaan in nieuwe competitie op zoek naar vierde landstitel op rij (26/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Women’s Super League gaat vrijdag na de uitbreiding van zes naar tien vrouwenteams voor het eerst van start in een formule met play-offs. De intrede van Charleroi, Zulte Waregem, Aalst en Fémina White Star Woluwe, maar ook het extra televisiebereik via rechtenhouder Eleven Sports moet het Belgisch vrouwenvoetbal een nieuwe impuls geven.
  [naar artikel]
 22. Belgische economie 'uiterst zwaar geviseerd' door brexit (05/04/2019 - De Morgen)
  Een slechte brexit zou op de Belgische economie een 'verschrikkelijke impact' kunnen hebben. De werkgeversorganisaties vragen aan de vooravond van de politieke onderhandelingen over de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de EU daarom zo weinig mogelijk nieuwe handelsbelemmeringen.
  [naar artikel]
 23. Federaal Planbureau verwacht dat Belgische economie in 2020 grootste krimp sinds WOII zal noteren (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische economie zou in 2020 volgens nieuwe cijfers van het Planbureau krimpen met 10,6 procent. In 2021 zou dan het gedeeltelijk herstel...
  [naar artikel]
 24. Belgische economie groeit in 2021 met 5,4 procent, voorspelt Europese Commissie (07/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Belgische economie groeit in 2021 met 5,4 procent, voorspelt Europese Commissie De Belgische economie zal in 2021 met 5,4 procent groeien. Dat voorspelt de Europese Commissie woensdag. In de lente ging ze er nog van uit dat het bbp van ons land met 4,5 procent zou groeien. In haar nieuwe economische prognoses is de Commissie duidelijk: de Europese economie herstelt sneller dan verwacht van de coronacrisis. […] Lees dit artikel: Belgische economie groeit in 2021 met 5,4 procent, voorspelt Europese Commissie
  [naar artikel]
 25. Belgische economie neemt adempauze (03/07/2018 - VRT NWS)
  De groeivertraging die de Belgische economie nu doormaakt, is niet meer dan een dip. Dat zegt het VBO, het Verbond van Belgische Ondernemingen, na de halfjaarlijkse rondvraag bij zijn leden.
  [naar artikel]
 26. Werkgevers: ‘Belgische economie keldert met 13 procent’ (25/03/2020 - Express)
  De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka stelt na nog geen week haar economische verwachtingen neerwaarts bij en slaat alarm. De Belgische economie... The post Werkgevers: ‘Belgische economie keldert met 13 procent’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. ‘Belgische economie zal zich pas geleidelijk herstellen’ (15/05/2020 - Express)
  De Belgische economie haalt wellicht pas over drie jaar opnieuw het niveau dat was bereikt op het ogenblik van de... The post ‘Belgische economie zal zich pas geleidelijk herstellen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. ‘Geen uitzicht op sterke groei van Belgische economie’ (16/01/2020 - Express)
  De kans is minimaal dat de Belgische economie terugkeert naar een jaarlijks groeiritme van 2 procent of meer zoals in het grootste deel van de jaren tachtig en negentig. Dat voorspelt de studiedienst van de bank Belfius. Als de Belgische economie jaarlijks met 1,3 tot 1,5 procent gaat groeien zoals de voorbije twee jaar, zullen […] The post ‘Geen uitzicht op sterke groei van Belgische economie’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Het nieuwe gezicht van de euro Mário Centeno weet wat hem te doen staat (05/12/2017 - Knack)
  De voorbije twee jaar hielp Harvard-econoom Mário Centeno als minister van Financiën de Portugese economie weer op de been. Nu moet hij de Eurogroep een nieuwe adem geven.
  [naar artikel]
 30. Belgische economie groeide harder (30/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Belgische economie groeide harder (ABM FN) De Belgische economie is in het tweede kwartaal van 2021 harder gegroeid dan aanvankelijk voorzien. Dit bleek maandag uit de definitieve cijfers van de Nationale Bank van België.  Het bruto binnenlands product steeg  tussen april en juni op kwartaalbasis met 1,7 procent. Een eerdere raming ging uit van een stijging van 1,4 procent. […] Lees dit artikel: Belgische economie groeide harder
  [naar artikel]
 31. Unia wil lokaal gelijkekansenbeleid impuls geven met nieuwe website (09/05/2018 - Metro)
  Het interfederaal gelijkekansencentrum Unia heeft de website kiesgelijkekansen.be gelanceerd. Met deze online tool wil het in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober alle Belgische gemeenten, maar ook het grote publiek, laten zien hoe er aan gelijke kansen kan worden gewerkt. Kiesgelijkekansen.be groepeert aanbevelingen van Unia en meer dan honderd goede voorbeelden uit heel het land. “Burgers kunnen direct zien welke gemeenten maatregelen nemen om iedereen erbij te betrekken. Maar ook politici die op een lijst zullen staan en nog input zoeken, kunnen hier terecht. Niemand moet nog het internet afschuimen. Je vindt alles netjes op één duidelijk Unia-platform”, zegt Unia-directeur Els Keytsman. Surfers kunnen per thema werkmateriaal downloaden dat met een muisklik in de mailbox komt. Uniek aan de website is dat hij voorbeelden van overal verzamelt. Steden en gemeenten die nog ‘slimme’ tips hebben, kunnen die blijven bezorgen via kiesgelijkekansen.be, de Unia-site is dynamisch. “De komende maanden updaten we hem om zo lokale medewerkers en mandatarissen te blijven inspireren”, luidt het. “Daarnaast is belangrijk voor ons dat iedereen terechtkan op de site: hij is te raadplegen in alle landstalen en is Anysurferproof, wat betekent dat hij kan geconsulteerd worden door personen met een handicap.” bron: Belga Het bericht Unia wil lokaal gelijkekansenbeleid impuls geven met nieuwe website verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Unia wil lokaal gelijkekansenbeleid impuls geven met nieuwe website (09/05/2018 - Metro)
  Het interfederaal gelijkekansencentrum Unia heeft de website kiesgelijkekansen.be gelanceerd. Met deze online tool wil het in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober alle Belgische gemeenten, maar ook het grote publiek, laten zien hoe er aan gelijke kansen kan worden gewerkt. Kiesgelijkekansen.be groepeert aanbevelingen van Unia en meer dan honderd goede voorbeelden uit heel het land. “Burgers kunnen direct zien welke gemeenten maatregelen nemen om iedereen erbij te betrekken. Maar ook politici die op een lijst zullen staan en nog input zoeken, kunnen hier terecht. Niemand moet nog het internet afschuimen. Je vindt alles netjes op één duidelijk Unia-platform”, zegt Unia-directeur Els Keytsman. Surfers kunnen per thema werkmateriaal downloaden dat met een muisklik in de mailbox komt. Uniek aan de website is dat hij voorbeelden van overal verzamelt. Steden en gemeenten die nog ‘slimme’ tips hebben, kunnen die blijven bezorgen via kiesgelijkekansen.be, de Unia-site is dynamisch. “De komende maanden updaten we hem om zo lokale medewerkers en mandatarissen te blijven inspireren”, luidt het. “Daarnaast is belangrijk voor ons dat iedereen terechtkan op de site: hij is te raadplegen in alle landstalen en is Anysurferproof, wat betekent dat hij kan geconsulteerd worden door personen met een handicap.” bron: Belga Het bericht Unia wil lokaal gelijkekansenbeleid impuls geven met nieuwe website verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Van de regering-De Croo tot fondsenreus BlackRock: circulaire economie wint aanhang (03/10/2020 - Express)
  Onder impuls van de groene partijen wordt de circulaire economie, maximaal hergebruik van producten, een speerpunt van de nieuwbakken regering... The post Van de regering-De Croo tot fondsenreus BlackRock: circulaire economie wint aanhang appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Nieuwe zorgen voor de Wetstraat: Belgische economie stevent af op nulgroei (09/03/2020 - Express)
  De Belgische economie groeide in het eerste kwartaal van dit jaar ten hoogste met 0,2 procent tegenover een kwartaal eerder en het tweede kwartaal kondigt zich ‘veel slechter’ aan, zegt de Nationale Bank in haar prognoses. Waar gaat het om? De Nationale Bank brengt haar groeiprognoses voor het eerste en tweede kwartaal uit. De oefening […] The post Nieuwe zorgen voor de Wetstraat: Belgische economie stevent af op nulgroei appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. De nieuwe 'ranglijst der ranglijsten': slechte punten voor de Belgische economie (10/09/2019 - Knack)
  Voor wie er nog aan mocht twijfelen: de Belgische economie presteert ondermaats. Dat toont 'de ranglijst der ranglijsten' van econoom Mathijs Bouman aan.
  [naar artikel]
 36. VBO: "Niet klimaat en koopkracht, maar economie moet campagne domineren" (08/04/2019 - VRT NWS)
  "It's still the economy, stupid." Bill Clinton gebruikte de oneliner in 1992 al om in zijn verkiezingscampagne  de economie centraal te stellen. Met dezelfde slogan probeert het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) 27 jaar later via een informatiecampagne van economie het belangrijkste verkiezingsthema te maken .
  [naar artikel]
 37. Ondernemersfamilies helpen zoeken naar nieuwe Bel20’ers (12/05/2022 - De Tijd)
  14:34 Enkele vermogende zakenfamilies proberen de Belgische economie een duw in de rug te geven door groeibedrijven te begeleiden met het programma Beyond. ‘Het doel is dat ze de volgende generatie Bel20-be...
  [naar artikel]
 38. Belgische economie herstelt sneller dan verwacht (07/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Belgische economie herstelt sneller dan verwacht De grootbanken verwachten in 2021 minstens 4 procent groei en voorspellen dat de econo­mische activiteit in 2022 weer het niveau van net voor de pandemie bereikt. Dat schrijft De Tijd vrijdag. De Belgische economie zal in 2021 meer groeien dan voorzien, omdat het eerste kwartaal aanzienlijk beter was dan voorspeld. Dat zeggen economen van KBC, […] Lees dit artikel: Belgische economie herstelt sneller dan verwacht
  [naar artikel]
 39. Ondanks banenverlies doet Belgische economie het al bij al niet slecht (16/09/2016 - De Redactie)
  Het ene na het andere bericht over banenverlies schept het beeld van een slabakkende economie, maar een aantal cijfers zeggen iets anders: de Belgische economie doet het al bij al goed. We zetten ze even op een rij.
  [naar artikel]
 40. Britse economie groeit niet meer (11/02/2020 - Express)
  De Britse economie groeide in het vierde kwartaal niet tegenover een kwartaal eerder. Dat maakte het statistiekenbureau ONS bekend. De stilstand was algemeen verwacht. Het gaat om het eerste economische kwartaalrapport sinds het brexit-drama in het parlement dat tot nieuwe verkiezingen leidde. De cijfers geven aan dat de Britse economie vertraagt. In het derde kwartaal […] The post Britse economie groeit niet meer appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Gevarieerd zomerprogramma ‘Lanaken bubbelt’ moet coronacrisis doen vergeten (01/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is geen nieuws: omwille van de coronacrisis zijn er tal van gemeentelijke activiteiten en evenementen afgelast. Ook in Lanaken, waar publiekstrekkers als het Oldtimertreffen, de Maasrun en de Limburg Fietsvierdaagse door het virus werden besmet en noodgedwongen wegvallen. De gemeente bleef echter niet bij de pakken zitten en onder impuls van het nieuwe afdelingshoofd ‘vrije tijd’ Wilfried Geraerts werd een alternatief programma uitgewerkt dat de zomer 2020 in eigen omgeving kleur moet geven.
  [naar artikel]
 42. Bedrijfsleiders bang voor nieuwe crisis (11/04/2019 - De Morgen)
  Vervalt de economie binnenkort in een nieuwe recessie? Steeds meer indicatoren wijzen op een gevoelige vertraging van de economie. De economische barometer staat op slecht weer. Een aantal Belgische bedrijfsleiders is er niet gerust in. Ze vrezen voor een nieuwe crisis.
  [naar artikel]
 43. Crisistelefoon moet Apple impuls geven (10/04/2019 - De Morgen)
  Apple komt binnen enkele maanden - de schattingen lopen uiteen van juli tot oktober - met een goedkopere versie van de iPhone. Daarmee wil de firma beter kunnen concurreren met Samsung.
  [naar artikel]
 44. 10.000 jobs weg en huizen te duur, toch optimisme over Belgische economie (12/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische economie kreeg vorig jaar dan wel een klap van 6,2 procent, toch denkt Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank, dat de economie ook weer snel kan opveren. Met dank onder meer aan de goede reactie van de overheden op de crisis.
  [naar artikel]
 45. Abu Dhabi pompt miljarden in economie (06/06/2018 - De Tijd)
  12:20 Nu de olieprijzen de hoogte ingaan, kondigt het emiraat nieuwe overheidsinvesteringen aan die de economie minder afhankelijk moet maken van olie.
  [naar artikel]
 46. Nationale Bank vreest nieuwe achteruitgang economie (26/10/2020 - Knack)
  Het herstel van de Belgische economie is in oktober stilgevallen. Dat blijkt uit een nieuwe rondvraag bij bedrijven door de Economic Risk Management Group (ERMG). De Nationale Bank vreest zelfs voor een nieuwe achteruitgang.
  [naar artikel]
 47. 'Conservatieve krachten houden nieuwe economie in België tegen' (07/10/2016 - De Tijd)
  10:22 Dat door de digitalisering steeds meer jobs verloren gaan, maakt ondernemers en economen ongerust. ‘België moet dringend minder conservatief worden en de nieuwe economie omarmen.’
  [naar artikel]
 48. Economie krimpt minder hard dan verwacht (10/09/2020 - De Tijd)
  13:44 Volgens een nieuwe prognose van het Planbureau zal de Belgische economie dit jaar met 7,4 procent krimpen. Tot nu toe ging het uit van een daling met 10,6 procent.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy