Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
16:12 uur

‘Dit is de laatste rechte lijn’: proces-Reuzegom start nu echt op 13 maart 2023

De Morgen

23/06/2022 - 12:15


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Proces tegen Reuzegommers hervat op 13 maart (23/06/2022 - De Standaard)
  Het proces over het fatale doopritueel van studentenclub Reuzegom pikt de draad weer op op 13 maart 2023. Omdat in het eerste proces niet alle momenten van de doop werden berecht, tekende de familie en het openbaar ministerie beroep aan.
  [naar artikel]
 2. Proces-Reuzegom hervat op 13 maart 2023 (23/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Bijzitter op proces-Reuzegom verbonden aan KU Leuven : ‘Geloofwaardigheid van justitie staat op het spel’ (24/09/2021 - De Standaard)
  Meteen consternatie bij de officiële start van het Reuzegom-proces: een van de twee bijzitters is al elf jaar verbonden aan de KU Leuven. En dat in een proces dat draait rond een student van die KU Leuven, Sanda Dia (20), met een universiteit die de Reuzegommers als betrokken partij eerder al tweemaal tuchtstraffen oplegde. ‘De geloofwaardigheid van justitie staat hier op het spel’, zegt de advocaat van de preses.
  [naar artikel]
 4. Live - Chaotische start van tweede dag Reuzegom-proces: ‘Het gaan lange werkdagen worden’ (25/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. ▶ Morgen start het Reuzegom-proces. Hierop moeten we letten: ‘Racisme mag toch ook even ter sprake komen’ (21/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Stuntwerk in ‘Zonen van Van As’: “Da’s eruit gaan met een knal” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De filmopnames van ‘De zonen van Van As’ zijn de laatste rechte lijn ingegaan. De ploeg heeft momenteel z’n tenten opgeslagen in Antwerpen, en daar konden we met eigen ogen vaststellen dat de komische prent heel wat spektakel zal opleveren.
  [naar artikel]
 7. IN BEELD. Stuntwerk op de set van ‘Zonen van Van As’: “Da’s eruit gaan met een knal” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De filmopnames van ‘De zonen van Van As’ zijn de laatste rechte lijn ingegaan. De ploeg heeft momenteel z’n tenten opgeslagen in Antwerpen, en daar konden we met eigen ogen vaststellen dat de komische prent heel wat spektakel zal opleveren.
  [naar artikel]
 8. LIVE. Proces-Reuzegom na meer dan drie jaar van start (22/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na meer dan drie jaar gaat het proces rond de dood van de 20-jarige Edegemse student Sanda Dia in Hasselt van start. Hij overleed eind 2018 na een tweedaagse doop van studentenclub Reuzegom. Achttien leden van die club staan nu terecht. Vermoedelijk zal het proces een week in beslag nemen. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 9. Voor het eerst een Nederlander als ‘De slimste mens’? De kans stijgt in laatste finaleweek (20/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vier Belgen en twee Nederlanders: één van hen kroont zich deze week tot nieuwe kampioen van ‘De slimste mens ter wereld’. Aan Anthony Nti (29) de eer om de laatste rechte lijn in te zetten.
  [naar artikel]
 10. Europese begrotingsonderhandelingen in laatste rechte lijn: “Toch nog kloof van vier miljard euro” (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De lidstaten en de leden van het Europees Parlement hebben in Brussel de laatste rechte lijn van de onderhandelingen over de Europese begroting...
  [naar artikel]
 11. Heraanleg schoolomgeving Kinrooi in laatste rechte lijn (08/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De kruispunten van de Neeroetersesteenweg, de Molenweg en de toegangsweg tot het Nelisveld met de Kloosterstraat worden momenteel aangepakt. Hiermee zit de heraanleg rond de schoolomgevingen in de laatste rechte lijn.
  [naar artikel]
 12. "Abdullah Essah heeft van het justitiepaleis een leugenpaleis gemaakt'' (13/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het Tongerse hof van assisen is vandaag het proces van de 23-jarige Abdullah Essah de laatste rechte lijn ingegaan met de start van de
  [naar artikel]
 13. Live Reuzegom - Tweede dag van het Reuzegom-proces gaat van start: wat mogen we verwachten? (25/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 14. ‘De Mol’ gaat op 20 maart van start en pakt meteen uit met mysterieus gezicht (28/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het tiende seizoen van ‘De Mol’ gaat op zondag 20 maart van start. Play4 stuurde maandag de trailer van de jubileumeditie de wereld in, en daarin duikt op het einde een mysterieus figuur op. Wie dat is wordt misschien duidelijk op 13 maart. Dan worden in ‘Café De Mol’ de kandidaten voorgesteld.
  [naar artikel]
 15. ‘Reuzegom heeft me alles afgenomen’: 6 gesprekken die de essentie van de zaak-Sanda Dia weergeven (12/10/2021 - De Morgen)
  Bijna drie jaar na zijn dood is vandaag het proces in de zaak-Sanda Dia van start gegaan. In de aanloop naar dit langverwachte proces sprak De Morgen met een aantal sleutelfiguren in de zaak. Een overzicht.
  [naar artikel]
 16. ‘Reuzegom heeft me alles afgenomen’: 7 gesprekken die de essentie van de zaak-Sanda Dia weergeven (12/10/2021 - De Morgen)
  Bijna drie jaar na zijn dood is vandaag het proces in de zaak-Sanda Dia van start gegaan. In de aanloop naar dit langverwachte proces sprak De Morgen met een aantal sleutelfiguren in de zaak. Een overzicht.
  [naar artikel]
 17. Vier jaar na aanslagen in Brussel: dossier in laatste rechte lijn naar proces (21/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op dinsdag 22 maart 2016 iets voor 8 uur gebeurde iets waar in België al lang voor gevreesd werd: twee zelfmoordterroristen bliezen zichzelf op in...
  [naar artikel]
 18. ‘De studio van ‘De slimste mens’ verschilt amper van een Aalsterse cafétoog’: welkom bij ‘de meest diverse jury ter wereld’ (20/12/2021 - De Morgen)
  Niet alleen het deelnemersveld van De slimste mens ter wereld oogde dit seizoen diverser dan ooit, ook achter de jurytafel doken een aantal opvallende nieuwe gezichten op. In de laatste rechte lijn naar de finale blikken zij terug.
  [naar artikel]
 19. Laatste rechte lijn naar proces over aanslagen in Brussel (18/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voor de Brusselse raadkamer gaat woensdag de voorlaatste procedurele fase van start voor het tot een proces komt over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem. De raadkamer moet beslissen welke verdachten moeten terechtstaan voor het hof van assisen of de correctionele rechtbank, dan wel buiten vervolging worden gesteld. Het zal wel nog even duren voor de raadkamer tot een beslissing komt. Minstens twee advocaten van verdachten hebben al aangekondigd dat ze bijkomend onderzoek vragen, zodat de zaak uitgesteld zal moeten worden.
  [naar artikel]
 20. Vlaamse gesprekken in laatste rechte lijn (06/09/2019 - De Tijd)
  00:55 De Vlaamse regeringsonderhandelaars hebben gisteren de laatste rechte lijn ingezet. ‘Er zijn nog dossiers waar de ideologische tegenstellingen groot zijn’, zegt formateur Jan Jambon (N-VA).
  [naar artikel]
 21. Proces over aanslag op Joods Museum in laatste rechte lijn: vandaag laatste pleidooien, uitspraak donderdag verwacht (04/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Met de replieken van de verschillende partijen krijgt de jury in het proces over de aanslag op het Joods Museum vandaag een laatste bijdrage, voor ze zelf aan de slag mag. De voorbije weken werd het hele onderzoek uit de doeken gedaan, kwamen verschillende getuigen langs en hielden de advocaten hun pleidooien. De advocaten van de beide beschuldigden, Mehdi Nemmouche en Nacer Bendrer, vragen over de volledige lijn de vrijspraak.
  [naar artikel]
 22. Proces Joods Museum in laatste rechte lijn: jury krijgt 56 schuldvragen voorgelegd (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met de replieken van de verschillende betrokken partijen krijgt de jury in het proces over de aanslag op het Joods Museum vandaag het laatste deel,...
  [naar artikel]
 23. ‘De betrokken ouders durven niet meer buiten te komen’: advocaat Walter Damen over het Reuzegom-proces (29/09/2021 - De Morgen)
  Bijna drie jaar na het overlijden van student Sanda Dia door een vreselijk uit de hand gelopen doopritueel, is het proces-Reuzegom gestart. Welke verantwoordelijkheid dragen de clubleden? Hoe probeerden ze hun sporen uit te wissen? En hebben de jongemannen überhaupt spijt? Het zijn vragen waarover men zich in de rechtbank zal buigen; de eigenlijke pleidooien volgen in 2022. Het signaal voor toppleiter Walter Damen, die één van de Reuzegommers verdedigt, om voor het eerst het woord te nemen. ‘Ik lig vaak wakker van deze zaak.’
  [naar artikel]
 24. Alles wat je moet weten over het proces-Reuzegom, dat vrijdag van start gaat (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Achttien leden van studentenclub Reuzegom staan vrijdag in Hasselt terecht voor de dood van ingenieursstudent Sanda Dia (20), hij stierf eind 2018 na het tweedaagse doopritueel van de club. Het proces zal vermoedelijk een week in beslag nemen. Wat is er tijdens die doop gebeurd? Waarvoor staan de Reuzegommers terecht? En wie zal hen tijdens het proces verdedigen?
  [naar artikel]
 25. LIVE. Proces Sanda Dia met achttien Reuzegom-leden vandaag van start: “Ze riskeren zware straf voor ergste betichting” (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag begint het proces van de achttien Reuzegom-leden in de Hasseltse correctionele rechtbank. Zij moeten zich verantwoorden voor de fatale doop met medestudent Sanda Dia. Het gaat om een agendazitting, waarbij een pleitdatum wordt vastgelegd. Over de inhoud van de zaak zal het dus nog niet gaan. Alles wat u moet weten over het proces leest u hier. De start van de inleidingszitting kan u hier volgen op HLN.be.
  [naar artikel]
 26. ‘Waarom zouden er taboes moeten zijn?’ (09/10/2021 - De Morgen)
  Corona zette de beroepsactiviteiten van comedians Wouter Deprez en Amelie Albrecht anderhalf jaar on hold. Nu zijn ze terug. Een dubbelgesprek in de laatste rechte lijn naar hun première. ‘De gevaarlijkste grappen zijn die die alleen werken omdat je ze met heel veel enthousiasme brengt.’
  [naar artikel]
 27. Bijzitter in het Reuzegom-proces trekt zich terug (27/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een van de bijzitters in het Reuzegom-proces trekt zich terug. Dat meldt de rechtbank in een persbericht. Afgelopen vrijdag had een Reuzegom-advocaat op de inleidingszitting van het proces zich vragen gesteld bij de banden tussen de bijzitter en de KU Leuven.
  [naar artikel]
 28. Strafrechtprofessor Joachim Meese: ‘Hof van beroep kan tijd winnen in Reuzegom-proces’ (01/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Hoe moet het nu verder met het Reuzegom-proces? ‘Uitstel naar het najaar, ten vroegste’ (29/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. De eindspurt: wat brengt de laatste rechte lijn voor KRC Genk en STVV? (02/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Rode Duivels gaan tot juni de diepvries in. Focus op de vaderlandse competitie. Waar het money time is. Over twee weken kennen we de deelnemers aan play-off 1 en de rechtstreekse zakker. Genk en STVV zijn betrokken partij. Een stand van zaken bij het ingaan van de laatste rechte lijn.
  [naar artikel]
 31. Lieven Van Gils in de laatste rechte lijn naar donderdagavond (06/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Lieven Van Gils komt vandaag in de laatste rechte lijn naar de finish van zijn talkshow aanstaande donderdag. Hij heeft dat vier jaar ‘Van Gils & Gasten’ gepresenteerd, dat dit seizoen gemiddeld 475.667 kijkers had. Een mooi moment om te stoppen.
  [naar artikel]
 32. In de Whatsappgroep van Reuzegom: ‘Ik heb daar echt helemaal geen medelijden mee. You can’t fix stupid’ (05/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. ‘Vertellen over mijn seksuele fantasieën was niet het beste idee’: welkom bij ‘de meest diverse jury ter wereld’ (20/12/2021 - De Morgen)
  Niet alleen het deelnemersveld van De slimste mens ter wereld oogde dit seizoen diverser dan ooit, ook achter de jurytafel doken een aantal opvallende nieuwe gezichten op. In de laatste rechte lijn naar de finale blikken zij terug.
  [naar artikel]
 34. Operatie Zero in laatste rechte lijn, maar nog maanden wachten op duidelijkheid (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het gerecht staat op het punt Dejan Veljkovic als spijtoptant te erkennen. Het luik-Mogi Bayat is zo goed als afgerond. Operatie Zero zit in de laatste rechte lijn. Maar wanneer gebeurt dat, en wie zal zich uiteindelijk voor de rechter moeten verantwoorden? In de sprint naar de meet kan nog veel gebeuren.
  [naar artikel]
 35. Proces rond aanslag op Joods Museum in laatste rechte lijn: jury krijgt 56 schuldvragen voorgelegd (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met de replieken van de verschillende betrokken partijen krijgt de jury in het proces over de aanslag op het Joods Museum vandaag het laatste deel,...
  [naar artikel]
 36. Medisch expert op proces-Sanda Dia: ‘Ik nodig u uit om vier liter zeewater te drinken: zoveel zout had hij in zijn bloed’ (12/10/2021 - De Morgen)
  Sanda Dia stierf door een acuut hersenoedeem, veroorzaakt door te veel zout in zijn lichaam. Dat is de conclusie van het medisch verslag, dat op het Reuzegom-proces is toegelicht. ‘Er werd een point of no return overschreden.’
  [naar artikel]
 37. LIVE: Hoe zetten Rode Duivels laatste rechte lijn richting WK in? Sparringpartner Portugal is zonder Ronaldo afgezakt naar Brussel (02/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond zetten de Rode Duivels écht de laatste rechte lijn richting het WK in. In het Koning Boudewijnstadion ontvangen de mannen van bondscoach...
  [naar artikel]
 38. Wie moet voor de rechtbank komen voor de aanslagen van 22 maart? Raadkamer zet laatste rechte lijn in richting proces (07/12/2020 - VRT NWS)
  Op de oude NAVO-site in Brussel, in de nieuwe rechtbank Justitia, buigt de raadkamer zich vandaag over de zaak rond de aanslagen in ons land. De raadkamer moet beslissen welke verdachten uiteindelijk moeten terechtstaan. De procedure duurt 10 dagen en daarna zijn er nog andere stappen. Het eigenlijke proces is pas ten vroegste voor eind volgend jaar, mogelijk zelfs nog later.
  [naar artikel]
 39. Betonstop: 'Vlaamse regering zit in laatste rechte lijn' (30/11/2016 - Knack)
  De Vlaamse regering heeft nog geen akkoord over het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV), inclusief 'betonstop'. 'Maar we zitten in de laatste rechte lijn', zo verklaarde Vlaams minister Joke Schauvliege (Open Vld) tijdens het vragenuurtje in het Vlaams parlement.
  [naar artikel]
 40. COP-voorzitter Sharma: “Nog een laatste scheut ‘we-kunnen-het-mentaliteit’ nodig” (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse voorzitter van de VN-klimaatconferentie COP26, Alok Sharma, heeft de verschillende delegaties vrijdagnamiddag opgeroepen tot compromisbereidheid in de laatste rechte lijn van de onderhandelingen. “We hebben een laatste scheut ‘We kunnen het’-mentaliteit nodig”, zei Sharma. Ondanks de nog uit te klaren onenigheden kondigde Sharma nog geen verlenging aan van de top die normaal gezien om 18.00 uur wordt afgerond.
  [naar artikel]
 41. ‘Snelweg naar een collectieve veroordeling’: verandert een tussenkomst van de rechter de inzet van het Reuzegom-proces? (25/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. ▶ Na de eerste dag op het Reuzegom-proces: ‘Ze hebben goed afgesproken hetzelfde geheim te bewaren’ (22/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Twee grote vragen, geen antwoorden op het proces-Reuzegom. ‘De doop was heilig voor ons’ (22/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Nieuwe datum voor heropstart proces-Sanda Dia: Reuzegommers komen voor hof van beroep in Antwerpen (23/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Reuzegom-zaak zal inhoudelijk “in zijn totaliteit” gepleit worden voor het hof van beroep in Antwerpen op 13 maart 2023. Dat is vanochtend aangekondigd door de voorzitter van het hof.
  [naar artikel]
 45. Na drie en een half jaar start de rechtszaak over dood van Sanda Dia: alles wat je moet weten over het proces-Reuzegom (21/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Achttien leden van studentenclub Reuzegom staan vrijdag in Hasselt terecht voor de dood van ingenieursstudent Sanda Dia (20), hij stierf eind 2018 na het tweedaagse doopritueel van de club. Het proces zal vermoedelijk een week in beslag nemen. Wat is er tijdens die doop gebeurd? Waarvoor staan de Reuzegommers terecht? En wie zal hen tijdens het proces verdedigen?
  [naar artikel]
 46. Na drieënhalf jaar start de rechtszaak over de dood van Sanda Dia: alles wat je moet weten over het Reuzegom-proces (21/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Achttien leden van studentenclub Reuzegom staan vrijdag in Hasselt terecht voor de dood van ingenieursstudent Sanda Dia (20), hij stierf eind 2018 na het tweedaagse doopritueel van de club. Het proces zal vermoedelijk een week in beslag nemen. Wat is er tijdens die doop gebeurd? Waarvoor staan de Reuzegommers terecht? En wie zal hen tijdens het proces verdedigen?
  [naar artikel]
 47. Wat valt op bij de start van het proces-Sanda Dia? ‘Ik verneem dat de familie het zwaar heeft’ (24/09/2021 - De Morgen)
  Bijna drie jaar na de dood van Sanda Dia gaat in Hasselt het proces van start. De Morgen-journalist Tom De Smet, die de zaak nauw opvolgt, legt uit wat er vandaag gebeurt en hoe het daarna verdergaat. ‘Een vonnis zal allicht voor de lente van 2022 zijn.’
  [naar artikel]
 48. Welke feiten kan rechtbank in Reuzegom-proces beoordelen? ‘Openbaar Ministerie moet met antwoord komen’ (26/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. Zo zien laatste 24u Clinton/Trump eruit (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De laatste rechte lijn naar verkiezingsdag is nu echt ingezet. Beide kandidaten zetten nog een laatste keer alles op alles en vliegen nog naar
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy