Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
16:00 uur

Merendeel van Belgische militairen die ingezet zijn in Roemenië keren terug naar huis

Het Nieuwsblad

23/06/2022 - 12:15

Een groot deel van de Belgische militaire die ingezet zijn in Roemenië keren terug naar huis. Dat meldt Defensie. Ze verbleven vier maanden in Roemenië en worden afgelost door Nederlandse militairen. Maandag landde een eerste vlucht op de luchthaven van Melsbroek en vrijdag/morgen keert zestigtal militairen terug.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Grootste deel Belgische militairen ingezet in Roemenië is weer thuis (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het merendeel van de Belgische militairen die vier maanden op missie waren in Roemenië, is terug thuis. Rond 20.30 uur vrijdagavond landde een burgervliegtuig met een zestigtal militairen op de luchthaven van Melsbroek. Ook maandag was er al een vlucht teruggekeerd uit Constanta, aan de Zwarte Zee.
  [naar artikel]
 2. Drie Belgische militairen uit Roemenië terug naar België gestuurd na mesgevecht (15/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Drie militairen van het Belgische detachement in Roemenië zijn naar huis gestuurd nadat er onderling spanningen waren ontstaan. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder gezegd in de Kamer.
  [naar artikel]
 3. Drie Belgische militairen teruggestuurd uit Roemenië na mesgevecht (15/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Drie militairen van het Belgische detachement in Roemenië zijn naar huis gestuurd na een tuchtincident. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) gezegd in de Kamer. Het gaat om een mesgevecht. De militairen komen uit de compagnie van de Lanciers, normaal gelegerd in het Ardeense Marche-en-Famenne.
  [naar artikel]
 4. Drie Belgische militairen uit Roemenië teruggestuurd na onderlinge spanningen (15/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Drie militairen van het Belgische detachement in Roemenië zijn naar huis gestuurd nadat er onderling spanningen waren ontstaan. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder gezegd in de Kamer.
  [naar artikel]
 5. Drie Belgische militairen teruggestuurd uit Roemenië na onderlinge spanningen (15/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Drie militairen van het Belgische detachement in Roemenië zijn naar huis gestuurd nadat er onderling spanningen waren ontstaan. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) gezegd in de Kamer. Eerder werd gemeld dat het om een mesgevecht zou gaan, maar dat blijkt nu toch niet het geval. De militairen komen uit de compagnie van de Lanciers, normaal gelegerd in het Ardeense Marche-en-Famenne.
  [naar artikel]
 6. Zowat 130 Belgische militairen vertrokken naar Roemenië als antwoord op Russische dreiging (08/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een groep van 135 Belgische militairen is dinsdagochtend vertrokken van de militaire luchthaven in Melsbroek naar Constanta, aan de Zwarte Zee in Roemenië. Federaal premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) kwamen de militairen uitzwaaien.
  [naar artikel]
 7. 130 Belgische militairen vertrokken naar Roemenië: “Antwoord geven op forse dreiging aan NAVO-grens” (08/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een groep van 135 Belgische militairen is dinsdagochtend vertrokken van de militaire luchthaven in Melsbroek naar Constanta, aan de Zwarte Zee in Roemenië. Federaal premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) kwamen de militairen uitzwaaien.
  [naar artikel]
 8. 130 Belgische militairen vertrokken naar Roemenië: “Antwoord geven op forse dreiging aan NAVO-grens” (08/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een groep van 135 Belgische militairen is dinsdagochtend vertrokken van de militaire luchthaven in Melsbroek naar Constanta, aan de Zwarte Zee in Roemenië. Federaal premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) kwamen de militairen uitzwaaien.
  [naar artikel]
 9. Voorpost van Belgische troepen al vertrokken naar Roemenië (02/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Waar ze naartoe gaan in Roemenië? Eerlijk, ik weet het niet. En mocht ik het weten, zou ik het ook niet zeggen.” Ondanks een persconferentie heerst er discretie over de 300 Belgische militairen die de komende dagen naar Roemenië vertrekken.
  [naar artikel]
 10. Belgische militairen zijn klaar om NAVO-grens in Roemenië te bewaken (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De 255 Belgische militairen in Roemenië zijn geïnstalleerd en klaar om de oostgrens van de NAVO te beschermen. Samen met 500 Fransen vormen ze een battalion in Constanta aan de Zwarte Zee, op 100 km van de grens met Oekraïne. Ze willen duidelijk maken dat Rusland geen NAVO-land moet aanvallen. Voorlopig zullen de militairen daar zes maanden blijven.
  [naar artikel]
 11. Onze reporter bezoekt Belgische militairen in Roemenië: “Neen, schuilkelders zijn er nog niet” (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Defensieminister Ludivine Dedonder heeft dinsdag een eerste bezoek gebracht aan de Belgische militairen in Roemenië. Die hebben zich net geïnstalleerd op de militaire vliegbasis Mihail Kogalniceanu, 26 km ten noorden van de Roemeense havenstad Constanta. “Jullie verdienen respect en dankbaarheid van heel België.”
  [naar artikel]
 12. Chef Defensie belooft militairen in Roemenië thuiskomst voor eind juli (13/04/2022 - De Standaard)
  De Belgische militairen die na de Russische inval in Oekraïne naar Roemenië zijn afgereisd, zullen ten laatste eind juli weer thuis zijn. Dat heeft de Chef Defensie, admiraal Michel Hofman, hen woensdag gezegd.
  [naar artikel]
 13. Koning Filip bezoekt Belgische militairen in Roemenië: “Enorm woedend” over “Russische agressie” (17/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip brengt vrijdag een bezoek aan de Belgische troepenmacht in Roemenië. De koning, opperbevelhebber van het leger, maakt de verplaatsing van één dag om de Belgische militairen daar te bedanken voor bewezen diensten, en om het belang van de militaire samenwerking onder NAVO-vlag te benadrukken. Hun opdracht in Roemenië loopt op zijn einde. Tijdens een korte speech verklaarde de Belgische vorst zich “enorm woedend” te voelen ten opzichte van de Russische agressie.
  [naar artikel]
 14. 300 Belgische militairen vertrekken naar Roemenië om NAVO-grens te beschermen (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land stuurt 300 militairen naar Roemenië, om de NAVO-grens te beschermen en de Russen af te schrikken. Een deel is al vertrokken naar Frankrijk, want ze komen onder Frans commando. De militairen maken deel uit van de NATO Response Force, de snelle reactie-eenheid van de NAVO. Die rukt voor het eerst in de geschiedenis uit om de NAVO-grenzen te verdedigen. Minister van Defensie, Ludivine Dedonder (PS), spreekt de militairen een laatste keer toe voor ze vertrekken: “Ik wens jullie veel moed.”
  [naar artikel]
 15. Eerste extra Amerikaanse troepen zijn aangekomen in Duitsland, anderen gaan naar Polen en Roemenië (05/02/2022 - VRT NWS)
  In de Duitse stad Wiesbaden, niet ver van Frankfurt, zijn de eerste Amerikaanse militairen geland die naar Europa gestuurd zijn door president Joe Biden. De troepen gaan een hoofdkwartier inrichten voor de 1.700 andere VS-militairen die onderweg zijn naar Polen. Vanuit Duitsland worden nog eens 1.000 militairen overgebracht naar Roemenië. De VS wil op die manier de oostflank van de NAVO en de EU beveiligen tegenover mogelijke Russische agressie.
  [naar artikel]
 16. Koning Filip drukt zijn "enorme woede" uit tegenover Rusland tijdens speech in Roemenië (17/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip brengt vandaag een bezoek aan de Belgische troepenmacht in Roemenië. Er vond ook een bilaterale ontmoeting plaats met de Roemeense president. Koning Filip, opperbevelhebber van het leger, maakt de verplaatsing van één dag om de Belgische militairen te bedanken voor bewezen diensten en om het belang van de militaire samenwerking onder NAVO-vlag te benadrukken. Hun opdracht in Roemenië loopt op zijn einde. Tijdens een korte speech verklaarde de Belgische vorst zich “enorm woedend” te voelen ten opzichte van de Russische agressie.
  [naar artikel]
 17. Premier De Croo: “België levert 2.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof aan Oekraïne”, ook 300 Belgische militairen naar Roemenië (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat 2.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof leveren aan Oekraïne. Dat meldt premier Alexander De Croo (Open Vld) op Twitter. België gaat hiermee in op een vraag van Oekraïne zelf. Ons land stuurt volgende week ook 300 militairen naar Roemenië als onderdeel van een Frans-Belgisch bataljon, zo laat minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) weten. Een konvooi met militair beschermings- en oriëntatiemateriaal van Defensie is inmiddels naar Oekraïne vertrokken.
  [naar artikel]
 18. Belgische militairen keren terug uit Irak (22/10/2018 - VRT NWS)
  Defensie wil de Belgische elitesoldaten terugtrekken die nog actief zijn in Irak. Het gaat om zo'n honderd militairen, waaronder elite-eenheden die zijn ingezet in de strijd tegen terreurgroep IS. De Belgen hebben er het voorbije anderhalf jaar samengewerkt met Koerdische eenheden en militairen van het Iraakse leger. Dat vernam VRT NWS uit verschillende militaire bronnen. De formele beslissing door de regering moet wel nog worden genomen begin november.
  [naar artikel]
 19. België levert materiële steun aan Oekraïense leger en stuurt 300 militairen naar Roemenië (27/02/2022 - VRT NWS)
  België gaat 2.000 machinegeweren leveren aan het Oekraïense leger en zal 3.800 ton brandstof sturen, om de Oekraïense troepen te bevoorraden. Daarnaast zendt ons land ook 300 militairen naar Roemenië om het NAVO-grondgebied te helpen beschermen. Ook andere landen sturen materiële hulp naar Oekraïne.
  [naar artikel]
 20. Belgische F-16's keren terug uit Litouwen na veertigtal scrambles (29/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Belgische detachement dat in Litouwen was ingezet met vier F-16's om het Baltische luchtruim te beschermen, keert donderdag terug naar België....
  [naar artikel]
 21. Premier De Croo (Open VLD) bezoekt militairen uit België in Roemenië: "We zijn klaar, we zullen ons verdedigen" (13/04/2022 - VRT NWS)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft een bezoek gebracht aan een militaire basis in Roemenië waar 300 militairen uit België gelegerd zijn. Ze maken deel uit van een troepenmacht van de NAVO die is uitgestuurd na de start van de oorlog in Oekraïne en ze moeten de oostflank van het bondgenootschap mee helpen te verdedigen.
  [naar artikel]
 22. Onze verslaggever ter plaatse bij de Belgische troepen in Roemenië: “Staan klaar moest er iets gebeuren” (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een groep van 255 Belgische militairen zijn sinds een week gelegerd op de Mihail Kogalniceann militaire Airbase, 26 km ten noorden van Constanta, aan de Zwarte Zee in Roemenië. “In het kader van de oorlog in Oekraïne is het belangrijk om de aanwezigheid van NAVO-troepen te tonen”, liet premier Alexander De Croo (Open VLD) al weten.
  [naar artikel]
 23. Twee Belgische militairen naar Oekraïne getrokken om mee te vechten tegen Rusland (16/03/2022 - De Standaard)
  Twee Belgische militairen zijn naar het front in Oekraïne getrokken om er mee te vechten tegen de Russische agressor, onder wie een deserteur. Dat meldt Le Soir dinsdag en is aan Belga bevestigd door minister van Defensie Ludivine Dedonder tijdens haar bezoek aan de Belgische troepen in Roemenië.
  [naar artikel]
 24. Twee Belgische militairen naar Oekraïne getrokken om mee te vechten tegen Rusland (15/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Twee Belgische militairen zijn naar het front in Oekraïne getrokken om er mee te vechten tegen de Russische agressor, onder wie een deserteur. Dat meldt Le Soir dinsdag en is aan Belga bevestigd door minister van Defensie Ludivine Dedonder tijdens haar bezoek aan de Belgische troepen in Roemenië.
  [naar artikel]
 25. Twee Belgische militairen zijn naar Oekraïne getrokken om mee te vechten tegen Rusland (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Belgische militairen zijn naar het front in Oekraïne getrokken om er mee te vechten tegen de Russische agressor, onder wie een deserteur. Dat meldt ‘Le Soir’ dinsdag en is aan persagentschap Belga bevestigd door minister van Defensie Ludivine Dedonder tijdens haar bezoek aan de Belgische troepen in Roemenië.
  [naar artikel]
 26. F-16’s keren terug, maar België blijft zich inzetten binnen coalitie tegen IS (22/12/2017 - Metro)
  De terugkeer van de F-16’s die werden ingezet tegen IS, betekent niet het einde van de Belgische inzet binnen de internationale coalitie die strijd levert tegen de terreurgroep in Syrië en Irak. Volgend jaar zullen 54 militairen actief blijven binnen landoperaties in Irak. Dat heeft de ministerraad vandaag beslist. Zoals bekend zetten België en Nederland vanop een luchtmachtbasis in Jordanië in een beurtrol F-16’s in tegen IS. Vanaf januari nemen onze noorderburen de fakkel weer over. Dinsdag keren de Belgische F-16’s daarom terug naar huis. Tot eind 2018 blijft ons land een beveiligingseenheid van dertig militairen leveren voor de Nederlandse toestellen. Daarnaast wordt de Belgische bijdrage – van ruim vijftig militairen – in het kader van de landoperaties aan de Belgisch-Nederlandse takengroep in Irak voortgezet. Zij hebben een bijstands- en opleidingsopdracht voor het Iraakse leger en de peshmergas (de Koerdische strijders). Ook wordt een aantal verbindings- en steunelementen voorzien. Het gaat in totaal om een twaalftal personen. bron: Belga
  [naar artikel]
 27. F-16’s keren terug, maar België blijft zich inzetten binnen coalitie tegen IS (22/12/2017 - Metro)
  De terugkeer van de F-16’s die werden ingezet tegen IS, betekent niet het einde van de Belgische inzet binnen de internationale coalitie die strijd levert tegen de terreurgroep in Syrië en Irak. Volgend jaar zullen 54 militairen actief blijven binnen landoperaties in Irak. Dat heeft de ministerraad vandaag beslist. Zoals bekend zetten België en Nederland vanop een luchtmachtbasis in Jordanië in een beurtrol F-16’s in tegen IS. Vanaf januari nemen onze noorderburen de fakkel weer over. Dinsdag keren de Belgische F-16’s daarom terug naar huis. Tot eind 2018 blijft ons land een beveiligingseenheid van dertig militairen leveren voor de Nederlandse toestellen. Daarnaast wordt de Belgische bijdrage – van ruim vijftig militairen – in het kader van de landoperaties aan de Belgisch-Nederlandse takengroep in Irak voortgezet. Zij hebben een bijstands- en opleidingsopdracht voor het Iraakse leger en de peshmergas (de Koerdische strijders). Ook wordt een aantal verbindings- en steunelementen voorzien. Het gaat in totaal om een twaalftal personen. bron: Belga
  [naar artikel]
 28. Live - Groep van 135 Belgische militairen vertrokken naar Roemenië (08/03/2022 - De Morgen)
  Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne (en de impact op België) hieronder in de liveblog. Download hier de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 29. Live - Drie Belgische militairen uit Roemenië teruggestuurd na ‘onderlinge spanningen’ (15/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Peeters wil militairen efficiënter inzetten: “Spijtig dat Bart De Wever zich in zo’n delicaat dossier op de borst klopt” (25/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vicepremier Kris Peeters (CD&V) wil nagaan hoe de militairen op straat efficiënter kunnen worden ingezet. Hij hoopt ook dat het terreurniveau 3 snel weer kan zakken naar niveau 2, “zodat de militairen terug kunnen keren naar hun kazerne en hun militaire opdrachten kunnen opnemen”, aldus minister Peeters zondag in De Zevende Dag op Eén.
  [naar artikel]
 31. 300 Belgische soldaten vertrekken uiterlijk woensdag naar Oost-Roemenië (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Uiterlijk woensdag vertrekken 300 Belgische infanteristen naar Oost-Roemenië. Dat is het aandeel van België in de allereerste ontplooiing van de snelle interventiemacht van de NAVO.
  [naar artikel]
 32. Litouwen zal migranten betalen om naar huis terug te keren (09/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Litouwen heeft donderdag aangekondigd dat het migranten grotere geldelijke hulp zal geven om hen er toe aan te zetten naar huis terug te keren. De Baltische lidstaat van de Europese Unie spant zich in om duizenden onder hen te repatriëren.
  [naar artikel]
 33. De Belgische machten spreiden uit: minister van Defensie naar Roemenië, Kamerleden naar Estland (09/06/2022 - Express)
  In het kader van het NAVO-verdrag, en in het licht van de huidige oorlog in Oekraïne en geopolitieke spanningen aan de grenzen van de NAVO, zijn enkele honderden Belgische soldaten gestationeerd in het buitenland. Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) trok naar Roemenië om de troepen te bezoeken, de Kamercommissie Defensie vloog dan weer richting […]
  [naar artikel]
 34. VN-Veiligheidsraad roept Malinese militairen op ‘onmiddellijk terug te keren naar hun kazernes’ (19/08/2020 - De Morgen)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft de muitende militairen in het West-Afrikaanse Mali opgeroepen om “onmiddellijk terug te keren naar hun kazernes”. Er wordt ook gevraagd om de vrijlating van de gevangenen, onder wie president Ibrahim Boubacar Keïta.
  [naar artikel]
 35. Litouwen zal migranten betalen om hen aan te zetten naar huis terug te keren (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Litouwen heeft donderdag aangekondigd dat het migranten grotere geldelijke hulp zal geven om hen ertoe aan te zetten naar huis terug te keren. De Baltische lidstaat van de Europese Unie (EU) spant zich in om duizenden onder hen te repatriëren.
  [naar artikel]
 36. “Goedkope sigaretten uit Bulgarije, Turkije en Roemenië overspoelen Belgische markt” (01/02/2022 - Express)
  Er worden op grote schaal sigaretten vanuit Bulgarije, Turkije en Roemenië geïmporteerd die hun weg vinden naar klanten in België, zo concludeert de sectorfederatie Cimabel uit recent onderzoek. De Belgisch-Luxemburgse fabrikantenkoepel schrijft dat toe aan de hoge Belgische belasting op sigaretten. Zowat 12,8 procent van alle sigaretten die in België geconsumeerd zijn, werden legaal aangekocht […]
  [naar artikel]
 37. Belgische militairen die in eigen land worden ingezet zijn niet goed verzekerd (31/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Belgische militairen die ingezet worden in eigen land zijn niet verzekerd bij eventueel overlijden. Dat meldt VRT NWS. De wetgeving houdt namelijk geen rekening met het feit dat militairen ook voor binnenlandse operaties kunnen worden ingezet. Defensie is al een tijdje op de hoogte van het probleem, maar de regering vindt voorlopig geen akkoord over een oplossing.
  [naar artikel]
 38. Belgische militairen die in eigen land worden ingezet zijn niet goed verzekerd (31/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Belgische militairen die ingezet worden in eigen land zijn niet verzekerd bij eventueel overlijden. Dat meldt VRT NWS. De wetgeving houdt namelijk geen rekening met het feit dat militairen ook voor binnenlandse operaties kunnen worden ingezet. Defensie is al een tijdje op de hoogte van het probleem, maar de regering vindt voorlopig geen akkoord over een oplossing.
  [naar artikel]
 39. Belgische militairen die in eigen land worden ingezet zijn niet goed verzekerd (31/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Belgische militairen die ingezet worden in eigen land zijn niet verzekerd bij eventueel overlijden. Dat meldt VRT NWS. De wetgeving houdt namelijk geen rekening met het feit dat militairen ook voor binnenlandse operaties kunnen worden ingezet. Defensie is al een tijdje op de hoogte van het probleem, maar de regering vindt voorlopig geen akkoord over een oplossing.
  [naar artikel]
 40. VS sturen 2.000 militairen naar Oost-Europa om NAVO-bondgenoten te verdedigen in conflict Oekraïne-Rusland (02/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De VS zullen in de loop van de volgende dagen zo'n 2.000 troepen naar Oost-Europa sturen, in het kader van de impasse in het conflict met Rusland over Oekraïne. Dat bevestigt het Pentagon vandaag. Er worden 2.000 militairen vanuit de VS naar Polen en Duitsland gestuurd. Daarnaast zullen nog eens een duizendtal troepen die momenteel in Duitsland gestationeerd zijn, ingezet worden in Roemenië.
  [naar artikel]
 41. Ouders vermiste Théo Hayez keren (voorlopig) terug naar huis (13/07/2019 - VRT NWS)
  De ouders van Théo Hayez, de Belgische rugzaktoerist die al meer dan een maand vermist is in Australië, keren vandaag terug naar huis. Vader Laurent had gehoopt dat hij met zijn zoon zou kunnen terugkeren, maar de zoektocht heeft nog altijd niets opgeleverd. Volgende maand willen de ouders terug naar Australië om mee verder te zoeken.
  [naar artikel]
 42. Laatste Belgische militairen keren terug uit Jordanië (04/01/2019 - Knack)
  Een dertigtal Belgische militairen is vrijdag teruggekeerd uit Jordanië. Daarmee valt het doek over meer dan vier jaar Belgische deelname aan Desert Falcon, de operatie van de internationale coalitie die de strijd aanbond met Islamitische Staat in Syrië en Irak.
  [naar artikel]
 43. België stuurt extra militairen naar Afghanistan (10/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  België verhoogt het aantal militairen dat ingezet is in de NAVO-missie 'Resolute Support' in Afghanistan, van een zestigtal militairen nu naar...
  [naar artikel]
 44. Ook twee Belgische militairen naar Oekraïne, van wie één deserteur (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ook twee Belgische soldaten zijn vertrokken om zich aan te sluiten bij het Oekraïense vreemdelingenlegioen. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) bevestigd aan Le Soir, tijdens haar bezoek aan de in Roemenië gestationeerde Belgische troepen.
  [naar artikel]
 45. Ook twee Belgische militairen naar Oekraïne, van wie één deserteur (16/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ook twee Belgische soldaten zijn vertrokken om zich aan te sluiten bij het Oekraïense vreemdelingenlegioen. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) bevestigd aan Le Soir, tijdens haar bezoek aan de in Roemenië gestationeerde Belgische troepen.
  [naar artikel]
 46. Live - Groep van 135 Belgische militairen vertrokken naar Roemenië: ‘Antwoord geven op forse dreiging aan NAVO-grens’ (08/03/2022 - De Morgen)
  Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne (en de impact op België) hieronder in de liveblog. Download hier de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 47. Belgische militairen die in eigen land worden ingezet zijn niet goed verzekerd  (31/03/2019 - VRT NWS)
  Belgische militairen die ingezet worden in eigen land, bijvoorbeeld bij patrouilles, zijn niet verzekerd als ze overlijden. Militairen zijn wel goed verzekerd tijdens oefeningen en gewone werksituaties. De wetgeving heeft echter nooit rekening gehouden dat militairen ook in operatie in eigen land zouden worden ingezet. Defensie is al een tijdje op de hoogte van de lacunes in de wetgeving, maar de regeringspartijen raken het niet eens over een sluitende oplossing.  
  [naar artikel]
 48. Belgische militairen zijn klaar om NAVO-grens in Roemenië te bewaken: “We zijn voorbereid op alles” (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Defensie Ludivine Dedonder heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de Roemeense militaire basis van Constanta. De 255 Belgische militairen zijn geïnstalleerd en klaar om de oostgrens van de NAVO te beschermen. Samen met 500 Fransen vormen ze een battalion in Constanta aan de Zwarte Zee, op 100 km van de grens met Oekraïne. Ze willen duidelijk maken dat Rusland geen NAVO-land moet aanvallen. Voorlopig zullen de militairen daar zes maanden blijven.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy