Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
15:24 uur

Tienduizenden Belgen hebben maanden na coronabesmetting nog klachten: hoe herken je ‘long covid’? Hoe zwaar kunnen de gevolgen zijn? En wat kan je eraan doen?

Het Nieuwsblad

23/06/2022 - 12:15

Tienduizenden Belgen kampen met langdurige klachten na een besmettingen met het coronavirus, zo zeggen experts. Eén specifiek profiel blijkt zelf opvallend meer risico te lopen op ‘long covid’. Hoe komt dat? Hoe herken je het? En wat kan je eraan doen?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Tienduizenden Belgen kampen met long covid: dit is hoe je het herkent en wat je ertegen kan doen (23/06/2022 - Het Belang van Limburg)
    Tienduizenden Belgen kampen met langdurige klachten na een besmettingen met het coronavirus, zo zeggen experts. Eén specifiek profiel blijkt zelfs opvallend meer risico te lopen op ‘long covid’. Hoe komt dat? Hoe herken je het? En wat kan je eraan doen?
    [naar artikel]
  2. Tienduizenden Belgen kampen met long covid, en één profiel loopt extra risico: dit is hoe je het herkent en wat je ertegen kan doen (23/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Tienduizenden Belgen kampen met langdurige klachten na een besmettingen met het coronavirus, zo zeggen experts. Eén specifiek profiel blijkt zelfs opvallend meer risico te lopen op ‘long covid’. Hoe komt dat? Hoe herken je het? En wat kan je eraan doen?
    [naar artikel]
  3. ‘Het is verschrikkelijk. Mijn vriend moet al maanden alle zorg op zich nemen’: eerste groot onderzoek naar Belgen met long covid (26/10/2021 - De Morgen)
    Maanden na een coronabesmetting kunnen veel patiënten de draad nog steeds niet oppikken, zo blijkt uit het eerste rapport over long covid van het Federaal Kenniscentrum (KCE). Zes op de tien is niet in staat om te werken. ‘Een planning maken, afspraken vastleggen, het lukt niet meer.’
    [naar artikel]
  4. Zo’n 130.000 Belgen lijden aan ‘long Covid’, en ze hebben een specifiek profiel (23/06/2022 - Het Belang van Limburg)
    In ons land krijgen zo’n 130.000 mensen te kampen met langdurige klachten na een besmetting met het coronavirus. Dat zei intensivist bij UZ Brussel Sabeth De Waele woensdag in ‘De Afspraak’. Patiënten die lijden aan de zogenaamde ‘long covid’ hebben ook een specifiek profiel.
    [naar artikel]
  5. Zo’n 130.000 Belgen lijden aan ‘long Covid’, en ze hebben een specifiek profiel (23/06/2022 - Het Nieuwsblad)
    In ons land krijgen zo’n 130.000 mensen te kampen met langdurige klachten na een besmetting met het coronavirus. Dat zei intensivist bij UZ Brussel Sabeth De Waele woensdag in ‘De Afspraak’. Patiënten die lijden aan de zogenaamde ‘long covid’ hebben ook een specifiek profiel.
    [naar artikel]
  6. ▶ Zij dragen al maanden de gevolgen van corona: ‘Ze moest overleven op sandwiches en zebracake’ (28/10/2021 - De Morgen)
    Veel mensen kampen maanden na een besmetting met het coronavirus nog steeds met ernstige klachten. Het Federaal Kenniscentrum (KCE) bracht deze week een eerste rapport uit dat ‘long covid’ beschrijft. Wat is het, wie krijgt ermee te maken en hoe komt dat? ‘Ik hoor dat ik er erg aan toe was, maar ik herinner het mij niet meer.’
    [naar artikel]
  7. ▶ Zij dragen al maanden de gevolgen van corona: ‘Ze moest overleven op sandwichen en zebracake’ (28/10/2021 - De Morgen)
    Veel mensen kampen maanden na een besmetting met het coronavirus nog steeds met ernstige klachten. Het Federaal Kenniscentrum (KCE) bracht deze week een eerste rapport uit dat ‘long covid’ beschrijft. Wat is het, wie krijgt ermee te maken en hoe komt dat? ‘Ik hoor dat ik er erg aan toe was, maar ik herinner het mij niet meer.’
    [naar artikel]
  8. Long covid: de moeizame weg naar erkenning voor tienduizenden patiënten (26/05/2021 - Knack)
    Minstens 10 procent van de covid-19-patiënten kampt drie maanden na de besmetting nog altijd met klachten. 'Long covid' heet hun aandoening. Hoewel de klachten normaal functioneren vaak onmogelijk maken, zoeken patiënten naar erkenning en de juiste behandeling. 'Ze wilden me in de lade van de psychiatrie stoppen.'
    [naar artikel]
  9. ‘Sommige artsen blijven denken dat long covid tussen de oren zit’ (12/03/2022 - De Tijd)
    03:30 Niet iedereen haalt na twee jaar pandemie opgelucht adem. Duizenden Belgen hebben maanden na hun coronabesmetting nog gezondheidsklachten. Terwijl die groeiende groep strijdt om erkenning, proberen on...
    [naar artikel]
  10. Eerste groot onderzoek naar Belgische patiënten met long covid: ‘Ik kon zelfs mijn eten niet meer kauwen’ (26/10/2021 - De Morgen)
    Maanden na een coronabesmetting kunnen veel patiënten de draad nog steeds niet oppikken, zo blijkt uit het eerste rapport over long covid van het Federaal Kenniscentrum (KCE). Zes op de tien is niet in staat om te werken. ‘Een planning maken, afspraken vastleggen, het lukt niet meer.’
    [naar artikel]
  11. Preventiedienst Idewe vraagt werkgevers om ‘langdurige Covid’ te erkennen als ziektebeeld (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Idewe, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, roept werkgevers op om ‘long Covid’ te erkennen als ziektebeeld. Al meer dan 1 miljoen Belgen raakten besmet met het coronavirus en velen onder hen kampen weken tot maanden later nog met de gevolgen daarvan. Die ‘langdurige Covid’ gaat echter vaak gepaard met onbegrip op de werkvloer.
    [naar artikel]
  12. Lezeroproep: Heb je maanden nadat je corona had nog altijd last van klachten? Laat weten welke tips helpen voor jouw gezondheid (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Met gemiddeld 7.410 nieuwe besmettingen per dag, maken de coronacijfers duidelijk dat we nog niet van de ziekte verlost zijn. Heel wat mensen hebben maanden nadat ze covid doormaakten nog steeds last van klachten. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 10 tot 30 procent van de coronapatiënten last heeft van ‘long covid’-symptomen. Ben jij een van die mensen, laat weten wat er kan helpen.
    [naar artikel]
  13. ▶ Waarom blijft covid bij sommige mensen maanden aanslepen? ‘Ik wil heel graag weer gaan werken, maar het lukt mij niet’ (28/10/2021 - De Morgen)
    Veel mensen kampen maanden na een besmetting met het coronavirus nog steeds met ernstige klachten. Het Federaal Kenniscentrum (KCE) bracht deze week een eerste rapport uit dat ‘long covid’ beschrijft. Wat is het, wie krijgt ermee te maken en hoe komt dat? ‘Ik hoor dat ik er erg aan toe was, maar ik herinner het mij niet meer.’
    [naar artikel]
  14. Heel wat mensen maanden later nog ziek: WHO vraagt meer aandacht voor langetermijneffecten van coronabesmetting (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
    De nationale gezondheidsdiensten moeten meer aandacht besteden aan de gevolgen op lange termijn van een coronabesmetting. Dat heeft de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag verklaard tijdens een digitale persconferentie. Heel wat mensen lijden maanden na een coronabesmetting immers nog altijd aan post-corona-aandoeningen of 'long Covid'.
    [naar artikel]
  15. Voor hen gaan coronaklachten mogelijk nooit meer weg: “Artsen hebben me geadviseerd halftijds te gaan werken” (05/02/2022 - Het Belang van Limburg)
    ‘Mist in het hoofd’, zo luidde de titel een jaar geleden in onze krant, boven verhalen van mensen die zelfs maanden na hun coronabesmetting nog last hadden van vergeetachtigheid en concentratieproblemen. De wetenschap spreekt over ‘long covid’ – lange covid. Een jaar later zoeken we hen opnieuw op. De mist lijkt nog altijd niet opgetrokken.
    [naar artikel]
  16. Wie lijdt aan long-covid krijgt binnenkort zorg terugbetaald (03/06/2022 - Het Belang van Limburg)
    Patiënten die maanden na een besmetting met het coronavirus nog steeds met uiteenlopende symptomen kampen - zogenaamde Long Covid - zullen binnenkort een beroep kunnen doen op terugbetaalde zorg. Zo’n 13.000 mensen komen hiervoor in aanmerking.
    [naar artikel]
  17. Wie lijdt aan long-covid krijgt binnenkort zorg terugbetaald (03/06/2022 - Het Nieuwsblad)
    Patiënten die maanden na een besmetting met het coronavirus nog steeds met uiteenlopende symptomen kampen - zogenaamde Long Covid - zullen binnenkort een beroep kunnen doen op terugbetaalde zorg. Zo’n 13.000 mensen komen hiervoor in aanmerking.
    [naar artikel]
  18. 1 op 7 lijdt aan gevolgen ‘Long Covid’ (02/04/2021 - Express)
    Ongeveer 1 op zeven mensen die besmet werden met Covid-19, zullen nog symptomen ondervinden na 12 weken. Vrouwen hebben ook vaker last van sluimerende ‘Long Covid’ dan mannen. Dat weten we dankzij een Britse studie die donderdag werd vrijgegeven. De Britse studie van het nationale statistische instituut (ONS) onderzocht meer dan 20.000 mensen die besmet […] The post 1 op 7 lijdt aan gevolgen ‘Long Covid’ appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  19. Tot 290.000 slachtoffers van langdurige Covid in ons land: wie krijgt het en wat zijn de symptomen? (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Eén op de tien coronagevallen ontwikkelt long covid, zo is de grove schatting - en de laagste - die tot nu toe het vaakst wordt geciteerd. Maar bij het federaal kenniscentrum KCE, dat de meest recente studies samenvat, komt men vandaag al eerder uit 1,5 op tien. Na drie maanden heeft 5 tot 36% nog klachten. Na drie tot zes maanden is dat 2 tot 29%, en na zes maanden of langer gaat het om 15 tot 25%. Sommigen al sinds de eerste golf, nu anderhalf jaar geleden. Alleen al in die laatste groep gaat het omgerekend over 174.000 tot 290.000 Belgen, als je je baseert op de 1,16 miljoen landgenoten die nu al positief zijn getest. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) schat het werkelijke aantal besmettingen echter op 3,5 miljoen, de mensen zonder test en zonder (als Covid herkende) klachten meegerekend. Dat wordt al een heel long covid-leger dat blijft rekruteren, ook bij mensen die nog besmet zullen raken.
    [naar artikel]
  20. Tienduizenden kampen met long covid: ‘Ik was een moeder en een geliefde. Nu ben ik bijna alles kwijt’ (30/03/2022 - De Morgen)

    [naar artikel]
  21. ‘Ik was een moeder, een geliefde en een vriendin. Nu ben ik bijna alles kwijt’: tienduizenden kampen met long covid (30/03/2022 - De Morgen)

    [naar artikel]
  22. Vermindert Pfizer ook klachten door long covid? (10/06/2021 - De Morgen)
    Het Duits-Turkse wetenschapsechtpaar U?ur ?ahin en Özlem Türeci dat ’s werelds eerste werkzame coronavaccin afleverde, wil onderzoek gaan doen naar het effect van Pfizer-BioNTech bij patiënten met long covid.
    [naar artikel]
  23. Akkoord over terugbetaalde zorg bij long covid (03/06/2022 - De Standaard)
    Patiënten die maanden na een besmetting met het coronavirus nog steeds met uiteenlopende symptomen kampen – long covid – zullen binnenkort een beroep kunnen doen op terugbetaalde zorg.
    [naar artikel]
  24. ‘Long covid is ook voor kinderen een lange lijdensweg’: ouders en experts over de nasleep van corona bij jongeren (04/07/2021 - De Morgen)
    In Nederland wordt het aantal kinderen met ernstige langdurige klachten na covid op zo’n 350 geschat. Bij ons twijfelen sommige huisartsen openlijk aan long covid bij kinderen. ‘Ik word boos als ik hoor beweren dat kinderen geen last hebben van corona’, zegt Debbie Hellenbrand, moeder van een meisje en een jongen met langdurige covid.
    [naar artikel]
  25. Vlamingen ‘musturberen’ te vaak: “Dit kan burn-out tot gevolg hebben” (01/06/2022 - Het Nieuwsblad)
    Negen op de tien Vlamingen ‘musturbeert’. Gemiddeld doen we het wel twee keer per week. Musturberen is jezelf te veel druk opleggen, en niet meer kunnen onderscheiden tussen iets ‘moeten’ of ‘kunnen’ doen. Dat te vaak doen, kan negatieve gevolgen hebben en zelfs leiden tot een burn-out.
    [naar artikel]
  26. Vier factoren die kans op long covid vergroten, en die zijn allemaal te behandelen (27/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Valt te voorspellen of een covid-patiënt ook long covid gaat krijgen, de langdurige vorm van de ziekte met symptomen die nog vele maanden en mogelijk jaren kunnen aanhouden? Twee recente studies doen uitschijnen van wel en zorgen dan ook voor gematigd optimisme onder immunologen. Wetenschappers zien vier factoren die de kans vergroten, en die zijn allemaal te behandelen.
    [naar artikel]
  27. Vier factoren die kans op long covid vergroten, en die zijn allemaal te behandelen (27/01/2022 - Het Nieuwsblad)
    Valt te voorspellen of een covid-patiënt ook long covid gaat krijgen, de langdurige vorm van de ziekte met symptomen die nog vele maanden en mogelijk jaren kunnen aanhouden? Twee recente studies doen uitschijnen van wel en zorgen dan ook voor gematigd optimisme onder immunologen. Wetenschappers zien vier factoren die de kans vergroten, en die zijn allemaal te behandelen.
    [naar artikel]
  28. Steeds meer niet-gevaccineerde zwangere vrouwen met covid op intensieve zorg. Met vaak grote gevolgen (10/12/2021 - De Morgen)
    Baby’s die vroegtijdig geboren moeten worden of het niet halen: de gevolgen van een coronabesmetting tijdens de zwangerschap kunnen groot zijn. Ziekenhuizen zien het aantal zwangere patiënten die op intensieve zorg terechtkomen stijgen. En vrijwel allemaal zijn ze niet gevaccineerd. ‘Hier gebeuren drama’s.’
    [naar artikel]
  29. Arts legt uit hoe zwaar de gevolgen kunnen zijn van long covid: “Sommige patiënten moeten hun leven herinrichten” (05/02/2022 - Het Nieuwsblad)
    Zes maanden na een besmetting met het coronavirus heeft ten minste één op de zeven nog steeds symptomen. Dat concludeerde het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) na een uitgebreide online-enquête in oktober. Longarts Yannick Vande Weygaerde volgt long-covidpatiënten op sinds het begin van de crisis. “Er zijn mensen die weinig vooruitgang boeken. Dat is een probleem.”
    [naar artikel]
  30. Derde van overlevende Covid-patiënten houdt mentale en neurologische klachten (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Een derde van de patiënten die Covid-19 overleven, kampt zes maanden later met aantoonbare geestelijke of neurologische problemen. Dat stellen wetenschappers. Het onderzoek, dat vandaag is verschenen in het vakblad The Lancet Psychiatry, is het omvangrijkste tot dusver naar de mentale schade van zogeheten 'long Covid', waarbij klachten langere tijd blijven aanhouden.
    [naar artikel]
  31. Griep of Covid-19: hoe herken je het verschil? (04/10/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Griep of Covid-19: hoe herken je het verschil? Het griepseizoen staat opnieuw voor de deur. Tijdens die periode is het niet altijd eenvoudig om vast te stellen of je al dan niet een coronabesmetting hebt opgelopen. Waar moet je op letten? Met de start van het griepseizoen is het altijd in spanning afwachten hoe ernstig een eventuele epidemie zal zijn. In een interview […] Lees dit artikel: Griep of Covid-19: hoe herken je het verschil?
    [naar artikel]
  32. Studies tonen vier factoren die kans op long covid vergroten, en je kan ze allemaal behandelen (27/01/2022 - Het Belang van Limburg)
    Valt te voorspellen of een covid-patiënt ook long covid gaat krijgen, de langdurige vorm van de ziekte met symptomen die nog vele maanden en mogelijk jaren kunnen aanhouden? Twee recente studies doen uitschijnen van wel en zorgen dan ook voor gematigd optimisme onder immunologen. Wetenschappers zien vier factoren die de kans vergroten, en die zijn allemaal te behandelen.
    [naar artikel]
  33. Sporten na corona gevaarlijk? Sportarts waarschuwt: “Te vroeg hervatten kan averechts effect opwekken” (11/05/2022 - Het Belang van Limburg)
    De Ronde van Hongarije gaat vandaag van start zonder Ben Hermans, die vorig jaar nog als tweede eindigde in de rittenkoers. Dik drie maanden na zijn coronabesmetting voelt de 35-jarige Diepenbekenaar nog altijd de naweeën. Wat is ‘long covid’ en hoe ga je ermee om als sporter? Sportarts Stijn Indeherberge geeft tekst en uitleg.
    [naar artikel]
  34. Patiënten vragen erkenning voor "langdurige covid": "Vroeger fietste ik 20 km, nu kan ik met moeite theepot opheffen"    (28/04/2021 - VRT NWS)
    Bijna een op de drie coronapatiënten kampt twee maanden na besmetting nog met vervelende klachten. Ondanks veel gedeeld leed, is langdurige covid tot op heden nog niet erkend als aandoening. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beseft dat er werk aan de winkel is: “Deze actie benadrukt hoe ernstig de gevolgen van een coronabesmetting kunnen zijn, niet alleen op medisch, maar ook op economisch en psychisch vlak.”
    [naar artikel]
  35. Zo kan je arts straks voorspellen of je risico op long covid loopt: “Simpel testje volstaat” (27/01/2022 - Het Belang van Limburg)
    Een simpele bloedtest zou in de toekomst kunnen helpen om te achterhalen of iemand kans maakt op long covid. Dat blijkt uit een nieuwe studie van onderzoekers van het Universitair ziekenhuis in Zurich, en zou een positieve impact kunnen hebben op de behandeling.
    [naar artikel]
  36. Vlamingen ‘musturberen’ te vaak: “Dit kan burn-out tot gevolg hebben” (01/06/2022 - Het Belang van Limburg)
    Negen op de tien Vlamingen musturbeert. Gemiddeld doen we het wel twee keer per week. Musturberen is jezelf te veel druk opleggen, en niet meer kunnen onderscheiden tussen iets ‘moeten’ of ‘kunnen’ doen. Te vaak musturberen kan negatieve gevolgen hebben en zelfs leiden tot een burn-out.
    [naar artikel]
  37. Kamer vraagt regering patiënten met long covid te erkennen (07/05/2021 - De Tijd)
    13:59 Patiënten die na een covidbesmetting lang met klachten kampen, vinden vaak moeilijk de gepaste zorg en erkenning. Het parlement vraagt de regering een formeel kader te scheppen voor long covid-patiënt...
    [naar artikel]
  38. Nog te veel onbegrip bij baas en collega’s na besmetting: “Long covid moet erkend worden als ziektebeeld” (03/09/2021 - Het Nieuwsblad)
    Werkgevers en collega’s tonen nog te veel onbegrip voor de soms langdurige naweeën van een coronabesmetting. En dus wil preventiedienst Idewe langdurige covid laten erkennen op de werkvloer.
    [naar artikel]
  39. Bezorgdheid over alternatieve behandelingen voor "langdurige covid": "foute informatie", "charlatans" en "beetje akelig" (09/10/2021 - VRT NWS)
    Experts maken zich zorgen over alternatieve behandelingen voor “long covid” of “langdurige covid”. Dat zijn de chronische klachten die 10 tot 20 procent van de patiënten ervaren tot maanden na een covidinfectie. De oorzaak en zelfs de definitie van long covid zijn nog een mysterie en er is ook geen goede behandeling. Wanhopige patiënten zoeken daarom hun toevlucht tot alternatieve behandelingen waarvan het nut niet bewezen is. Die zoektocht is echter niet zonder gevaren.
    [naar artikel]
  40. Als de perfecte slaap een obsessie wordt: slaapexpert over ‘orthosomnia’ en het gevaar van sleeptrackers (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Van schaapjes tellen tot sleeptrackers. Meten is weten — en soms ook zweten: wie lijdt aan ‘orthosomnia’, is bezeten door de perfecte nachtrust, met alle gevolgen van dien. Somnoloog Alexander van Daele legt uit hoe je de aandoening ‘orthosomnia’ precies herkent en wat je eraan kan doen. “Sleeptrackers kunnen slaapproblemen veroorzaken. Ze staan ook nog niet eens op punt.”
    [naar artikel]
  41. Maastrichtse onderzoekers proberen Long Covid te ontrafelen (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)
    Het Maastricht UMC+ start een grootschalige studie naar aanhoudende klachten als gevolg van Covid-19.
    [naar artikel]
  42. Long covid treft een derde van de besmette Belgen nog na zes maanden (02/06/2022 - Het Belang van Limburg)
    Zes maanden na een besmetting met het coronavirus heeft 30 tot 35 procent nog steeds last van vermoeidheid en hoofdpijn. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano, waarover Le Soir donderdag bericht.
    [naar artikel]
  43. Wanneer covid-19 lang aansleept bij een kind: ‘Het hartritme van Lucas blijft verstoord’ (04/07/2021 - De Morgen)
    In Nederland wordt het aantal kinderen met ernstige langdurige klachten na covid op zo’n 350 geschat. Bij ons twijfelen sommige huisartsen openlijk aan long covid bij kinderen. ‘Ik word boos als ik hoor beweren dat kinderen geen last hebben van corona’, zegt Debbie Hellenbrand, moeder van een meisje en een jongen met langdurige covid.
    [naar artikel]
  44. ‘Corona-ontkenner en ‘Sterkste man van België’ overleden aan de gevolgen van Covid-19’ (25/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Kickbokser Frédéric Sinistra (40), volgens een collega de ‘sterkste man van België’ bij de zwaargewichten, is overleden. Waalse media berichten dat hij overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Sinistra was een overtuigd corona-ontkenner. Hij wilde zich niet laten vaccineren en weigerde zelfs om het woord ‘Covid-19’ uit te spreken. Zijn echtgenote ontkent de berichten.
    [naar artikel]
  45. ‘Corona-ontkenner en ‘Sterkste man van België’ overleden aan de gevolgen van Covid-19’ (25/12/2021 - De Morgen)
    Kickbokser Frédéric Sinistra (40), volgens een collega de ‘sterkste man van België’ bij de zwaargewichten, is overleden. Waalse media berichten dat hij overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Sinistra was een overtuigd corona-ontkenner. Hij wilde zich niet laten vaccineren en weigerde zelfs om het woord ‘Covid-19’ uit te spreken. Zijn echtgenote ontkent de berichten.
    [naar artikel]
  46. Vlamingen musturberen te vaak: “Dit kan burn-out tot gevolg hebben” (01/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Negen op de tien Vlamingen musturbeert. Gemiddeld doen we het wel 2 keer per week. Musturberen is jezelf te veel druk opleggen, en niet meer kunnen onderscheiden tussen iets ‘moeten’ of ‘kunnen’ doen. Te vaak musturberen kan negatieve gevolgen hebben en zelfs leiden tot een burn-out.
    [naar artikel]
  47. Ruim 6 procent van besmette volwassenen kampt in Groot-Brittannië met langdurige gevolgen van coronabesmetting (21/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Ruim zes procent van de besmette volwassenen in Groot-Brittannië kampt met langdurige gevolgen van een coronabesmetting. Het gaat in totaal om 3,2 miljoen personen die last hebben van ‘long covid’.
    [naar artikel]
  48. Getroffen door long covid: ‘Hoezo, ben je nu nog niet beter?’ (21/05/2021 - De Morgen)
    Maanden na corona voelen ze zich nog troebel in het hoofd. Simpele huishoudelijke taken voelen als een bergbeklimming. Long covid treft opvallend veel jonge vrouwen. De laatste inzichten van wetenschappers bieden hen nu voorzichtig hoop.
    [naar artikel]
  49. Dit zijn de drie meest voorkomende symptomen van long covid volgens nieuwe studie WHO (08/10/2021 - De Morgen)
    De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft voor het eerst een officiële definitie geformuleerd van long covid, het verschijnsel waarbij een deel van de coronapatiënten na hun besmetting nog weken- of maandenlang klachten ondervindt. Er werd een lange lijst opgesteld van symptomen en drie daarvan blijken vaker voor te komen dan de rest.
    [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy