Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
16:53 uur

Slecht nieuws voor Red Dragons: operatie voor aanvoerder Sam Deroo

Het Belang van Limburg

23/06/2022 - 12:25

De Red Dragons zullen het in de EK kwalificaties moeten stellen zonder Sam Deroo. De aanvoerder van de Belgische nationale volleybalmannen moet onder het mes en zal er niet bij zijn in augustus.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kapitein Sam Deroo over missie Red Dragons in 'zijn' Polen: "EK-medaille is realistische droom" (25/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het EK volleybal in Polen geniet Sam Deroo, de kaptein van de Red Dragons, extra aandacht van de Poolse media. Geen wonder, hij is een van de
  [naar artikel]
 2. Slecht nieuws voor Antwerp: aanvoerder Faris Haroun mist laatste competitieduels (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Slecht nieuws voor Faris Haroun, die tegen Anderlecht uitviel met last aan de kuit. Uit de scan bleek woensdag dat het om een spierscheur gaat en dat de aanvoerder van Antwerp toch zeker enkele weken aan de kant zal staan.
  [naar artikel]
 3. Red Dragons eisen scalp van Italië (28/03/2019 - De Morgen)
  De Red Dragons hebben voor een stunt van jewelste gezorgd door volleybalgrootmacht Italië met 2-3 aan de kant te zetten. Sam Deroo en Bram Van den Dries mokerden hun team rechtstreeks naar de kwartfinale. Een primeur voor de mannenploeg.
  [naar artikel]
 4. Sam Deroo verwacht bij EK-aftrap met Red Dragons slopende groepsfase: “Vijf matchen op zes dagen, in welke sport doen ze dat?” (13/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De verwachtingen bij de Red Dragons zijn hooggespannen: vanavond (20u30) trappen ze tegen Oostenrijk – het zwakke broertje van de groep - het EK...
  [naar artikel]
 5. Tijd voor vuurwerk van Dragons (12/04/2019 - De Morgen)
  Voor de Red Dragons start het EK volleybal vandaag zonder zijn geblesseerde veteraan Frank Depestele. Niet dat België nu zonder natuurlijke leider valt: Sam Deroo (23) is sinds dit jaar als kapitein de stuwende kracht op het veld. 'Ik heb altijd graag het voortouw genomen.'
  [naar artikel]
 6. EK volley (m) – Sam Deroo hoopt nog vijf wedstrijden te spelen op EK (17/09/2019 - Metro)
  “Het was vandaag toch een kwestie van de motor weer op gang trekken”, zei Sam Deroo dinsdag na de 3-0 zege van de Red Dragons tegen Slovakije op het EK volley. “In de eerste set kwamen we even in de problemen”, liet de aanvoerder optekenen. “Maar we zijn vlot uit de moeilijke situatie geraakt. En de derde set was gewoon een demonstratie. Ik ben tevreden over de wedstrijd, al was het zeker geen supermatch.” Na vier speeldagen zijn de Red Dragons nog altijd ongeslagen en zeker van een plek in de top twee van hun poule. “Ik had eigenlijk niet beter durven dromen. Er wachten ons in het beste geval nog vijf wedstrijden. Laten we daarop hopen. We zijn er klaar voor.” Woensdagavond (20u30) nemen de Belgen het op tegen Servië, met als inzet de eerste plaats. “Die wedstrijd wordt toch wat vreemd”, aldus Deroo. “Je kan die partij eigenlijk beschouwen als een veredelde oefenmatch. Maar een zege kan ons wel vertrouwen geven. In het verleden hebben we geregeld van hen verloren. We hebben nu een kans om de ban te breken. Het is mogelijk dat we in de kwartfinales opnieuw tegen Servië spelen. Die loophole in het systeem vind ik toch wat jammer. Maar laten we eerst nog de achtste finale afwachten.” bron: Belga Het bericht EK volley (m) – Sam Deroo hoopt nog vijf wedstrijden te spelen op EK verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. EK volley (m) – Sam Deroo hoopt nog vijf wedstrijden te spelen op EK (18/09/2019 - Metro)
  “Het was vandaag toch een kwestie van de motor weer op gang trekken”, zei Sam Deroo dinsdag na de 3-0 zege van de Red Dragons tegen Slovakije op het EK volley. “In de eerste set kwamen we even in de problemen”, liet de aanvoerder optekenen. “Maar we zijn vlot uit de moeilijke situatie geraakt. En de derde set was gewoon een demonstratie. Ik ben tevreden over de wedstrijd, al was het zeker geen supermatch.” Na vier speeldagen zijn de Red Dragons nog altijd ongeslagen en zeker van een plek in de top twee van hun poule. “Ik had eigenlijk niet beter durven dromen. Er wachten ons in het beste geval nog vijf wedstrijden. Laten we daarop hopen. We zijn er klaar voor.” Woensdagavond (20u30) nemen de Belgen het op tegen Servië, met als inzet de eerste plaats. “Die wedstrijd wordt toch wat vreemd”, aldus Deroo. “Je kan die partij eigenlijk beschouwen als een veredelde oefenmatch. Maar een zege kan ons wel vertrouwen geven. In het verleden hebben we geregeld van hen verloren. We hebben nu een kans om de ban te breken. Het is mogelijk dat we in de kwartfinales opnieuw tegen Servië spelen. Die loophole in het systeem vind ik toch wat jammer. Maar laten we eerst nog de achtste finale afwachten.” Bron: Belga   Het bericht EK volley (m) – Sam Deroo hoopt nog vijf wedstrijden te spelen op EK verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Deroo: "Hebben al reizen moeten annuleren door drukke zomer met Red Dragons" (15/06/2017 - Sporza)
  De Red Dragons spelen dit weekend in Antwerpen drie cruciale duels in de World League. Hun doel is de Final Six halen. "Alles is nog mogelijk."
  [naar artikel]
 9. Red Dragons blijven ongeslagen na zege tegen Spanje (15/09/2019 - Metro)
  De Red Dragons (FIVB 12) blijven ongeslagen op het EK volleybal voor mannenteams. Na een 3-0 zege tegen Oostenrijk (FIVB 37) en een 3-2 overwinning tegen Duitsland (FIVB 27) haalden Sam Deroo en co. het relatief eenvoudig met 3-0 van Spanje (FIVB 35) in de Antwerpse Lotto Arena: 25-17, 25-21 en 25-14. De Spanjaarden gingen op de eerste speeldag met 3-2 onderuit tegen Slowakije en moesten gisterren niet in actie komen. Na hun zware vijfsetter tegen de Duitsers zagen de Belgen Spanje tot 15-15 standhouden, om daarna een versnelling hoger te schakelen: 25-17. Spanje, vooral defensief sterk, wist in de tweede set langer aan te klampen. Het team van Brecht Van Kerckhove konden ze echter nooit in verlegenheid brengen. 25-21 verscheen op het scorebord. Aanvoerder Sam Deroo bleef ook in de derde set mokerslagen uitdelen. De Spanjaarden keken al snel tegen een elfpuntenkloof aan (15-4). De Red Dragons handelden het vervolg zakelijk af: 25-14. In de stand staat België, al zeker van de achtste finales, op kop met acht punten. Slowakije (FIVB 27) is tweede met vijf punten uit twee wedstrijden. Servië (FIVB 10) staat op de derde plaats met drie punten uit één match. Beide teams kijken elkaar om 18u30 in de ogen. De top vier van elke poule stoot door naar de achtste finales. Morgen hebben de Red Dragons hun rustdag. Dinsdag om 20u30 spelen ze tegen Slowakije, woensdag om 20u30 staat het topduel met Servië op het programma, telkens in de Lotto Arena. bron: Belga Het bericht Red Dragons blijven ongeslagen na zege tegen Spanje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. EK volley (m) – Sam Deroo: “Tiebreak is waarschijnlijk doorslaggevend voor rest van ons toernooi” (14/09/2019 - Metro)
  Aanvoerder Sam Deroo kon op een geslaagde avond terugblikken in het Brusselse Paleis 12, waar de Red Dragons het op de tweede speeldag van het EK volley met 3-2 haalden van Europees vicekampioen Duitsland. “Dit geeft een boost. Maar ik denk dat Duitsland binnen onze mogelijkheden ligt, Grozer was niet in topvorm. Een überstunt zou ik dit toch niet noemen. Ik denk dat Servië (dat Duitsland met 3-0 klopte, nvdr.) een pak sterker is.” “In de derde en de vierde set brachten de Duitsers ons in moeilijkheden”, aldus Deroo. “Hun hoekspelers Fromm en Schott zaten toen goed in de match, alles lukte voor hen. We hadden een energieboost nodig in de tiebreak, en die kwam er gelukkig. Waarschijnlijk is die tiebreak doorslaggevend voor de rest van ons toernooi. Nu mogen we natuurlijk geen stomme dingen meer doen in onze poule.” “Over het algemeen denk ik dat wij wel het betere spel hebben gebracht. Bij de Duitsers was het meer alles of niets. Dat resulteerde dan in klasseflitsen, maar ook onnozele fouten.” Zondag om 15u30 wacht Spanje in de Antwerpse Lotto Arena. “Het wordt zeker geen cadeau om na deze zware wedstrijd te spelen tegen die defensieve Spanjaarden, die vandaag een rustdag hadden”, besloot Deroo. bron: Belga Het bericht EK volley (m) – Sam Deroo: “Tiebreak is waarschijnlijk doorslaggevend voor rest van ons toernooi” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Deroo houdt Red Dragons op koers voor WK (14/04/2019 - De Morgen)
  De nationale volleybalmannen lijken helemaal in hun sas in thuishaven Kortrijk. Met drie zeges op rij zitten ze perfect op schema om het laatste WK-ticket te grijpen.
  [naar artikel]
 12. Belgische volleyballers in zak en as: "Dit is voor altijd een blinde vlek" (03/09/2017 - Sporza)
  De Red Dragons hebben op het EK een medaille aan hun neus zien voorbijgaan. Coach Heynen benadrukt het positieve, Sam Deroo is een hoopje ellende.
  [naar artikel]
 13. ‘Spijtoptant’ Veljkovic heeft alles opgebiecht: “Slecht nieuws voor halve Belgische voetbalwereld” (19/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De rol van spijtoptant Dejan Veljkovic (48), spilfiguur in operatie Propere Handen, is voorlopig uitgespeeld. Hij heeft na 12 dagen – en 96 uren aan verhoren – aan de speurders alles gezegd wat hij weet. Dat is goed nieuws voor de fiscus en scheidsrechter Bart Vertenten, maar slecht nieuws voor de halve Belgische voetbalwereld.
  [naar artikel]
 14. ‘Spijtoptant’ Veljkovic heeft alles opgebiecht: “Slecht nieuws voor halve Belgische voetbalwereld” (19/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De rol van spijtoptant Dejan Veljkovic (48), spilfiguur in operatie Propere Handen, is voorlopig uitgespeeld. Hij heeft na 12 dagen – en 96 uren aan verhoren – aan de speurders alles gezegd wat hij weet. Dat is goed nieuws voor de fiscus en scheidsrechter Bart Vertenten, maar slecht nieuws voor de halve Belgische voetbalwereld.
  [naar artikel]
 15. Felix Denayer verlengt contract bij Dragons (19/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Aanvoerder Felix Denayer heeft zijn contract bij hockeyclub KHC Dragons met vier seizoenen verlengd, zo maakte de club uit Brasschaat woensdag bekend.
  [naar artikel]
 16. EK volley (m) – Red Dragons stranden in achtste finales na vijfsetter tegen Oekraïne (21/09/2019 - Metro)
  De Red Dragons (FIVB 12) zijn uitgeschakeld in de achtste finales van het EK volleybal voor mannenteams. Na een intense vijfsetter verloren de Belgen zaterdagavond van Oekraïne (FIVB 54) in het Antwerpse Sportpaleis: 22-25, 25-21, 25-14, 18-25 en 10-15. Komende dinsdag (20u30) kijken de Oekraïners Servië (FIVB 10) in de ogen met als inzet de Final Four. Het team van Brecht Van Kerckhove, zonder de geblesseerde Hendrik Tuerlinckx, kreeg een strijdvaardig Oekraïne tegenover zich. Een kleine voorsprong van de Belgen werd door de Oekraïners omgebogen naar 13-16. De Red Dragons vonden hun topniveau niet, via 19-23 ging het naar 22-25. Ook de tweede set leek dramatisch te verlopen. Yurii Semeniuk, de nieuwe middenman van landskampioen Maaseik, en zijn ploeggenoten liepen uit tot 11-18. Van Kerckhove greep in en bracht Grobelny, Baetens en Valkiers in. En dat rendeerde. België dichtte de zevenpuntenkloof (19-19), en stoomde door naar 25-21. Een ander spelbeeld was er in de derde set, waarin de Red Dragons hun wil oplegden aan Oekraïne. Op het scorebord verschenen 16-8, 20-10 en uiteindelijk 25-14, na een ace van aanvoerder Sam Deroo. De Belgen gingen niet voort op hun elan in de vierde set. Ze lieten te veel punten liggen en keken tegen een 16-21 achterstand aan. De Oekraïners zorgden met 18-25 ervoor dat de match naar een tiebreak ging. In de beslissende set sloegen de Red Dragons een kloofje van twee punten (4-2 en 5-3). Maar de Oekraïners knokten zich terug en gingen over de Belgen: 10-15. Dat betekende meteen het einde van de Belgische EK-droom. Op het vorige EK eindigde België nog op de vierde plaats. bron: Belga Het bericht EK volley (m) – Red Dragons stranden in achtste finales na vijfsetter tegen Oekraïne verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Deroo: "We moeten de Russen aan zichzelf doen twijfelen" (02/09/2017 - Sporza)
  De Red Dragons hebben vanavond een afspraak met de geschiedenis in de halve finales van het EK volleybal. Eén probleem: ze wonnen nog nooit een set tegen Rusland.
  [naar artikel]
 18. Red Dragons sluiten WK af op historische 7de plek: mooi rapport (met enkele kritische noten) (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Allesbehalve slecht, maar het had nog mooier kunnen zijn. Met dit gevoel zwaaiden de Red Dragons het WK uit. Op het rapport staan een historische...
  [naar artikel]
 19. Sam Deroo pakt treble met Dinamo Moskou: “Dit maak je als speler allicht maar één keer mee” (11/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na het behalen van de Russische Beker en de Europese CEV-Cup heeft Red Dragon Sam Deroo (28) zich nu ook tot Russisch landskampioen gekroond. Met zijn club Dinamo Moskou klopte hij zaterdag Sint-Petersburg (3-1). Deroo vierde de eerste titel van zijn club in dertien jaar met een zwaar feestje.
  [naar artikel]
 20. Sam Deroo mag bekerwinst vieren in Polen (15/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Red Dragon Sam Deroo heeft met zijn Pools team ZAKSA Kedzierzyn-Kozle de Poolse volleybalbeker mogen omhoogsteken. In de finale klopte de
  [naar artikel]
 21. Red Dragon Deroo mag in Polen de beker in de lucht steken (15/01/2017 - Sporza)
  am Deroo heeft zondag met zijn team Kedzierzyn de Poolse volleybalbeker gewonnen. In de finale klopte de landskampioen Belchatow met 3-1: 29-27, 25-27, 25-20 en 25-18.
  [naar artikel]
 22. Russisch bevelhebber onthult ultieme doel van tweede fase “speciale operatie” in Oekraïne en het lijkt slecht nieuws voor Odesa en Moldavië (22/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Russisch bevelhebber heeft meer licht geworpen op het ultieme doel van de tweede fase van de Russische “speciale operatie” in Oekraïne. Die is deze week van start gegaan. En het lijkt slecht nieuws voor de Oekraïense havenstad Odesa en Moldavië, een buurland van Oekraïne
  [naar artikel]
 23. Sam Deroo naar Moskou (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De topprestatie van Sam Deroo op dit EK blijft ook internationaal niet onopgemerkt. Het is niet toevallig dat dezer dagen onder de toeschouwers op...
  [naar artikel]
 24. Kapitein en kersvers vader Sam Deroo bij start WK volleybal: “Groep zit nu op leeftijd en niveau dat we moeten oogsten” (12/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond (20u30) trappen de Red Dragons hun WK volleybal in Firenze af tegen Argentinië. Op het vorige WK in 2014 overleefde België de eerste...
  [naar artikel]
 25. Football Talk. Aanvoerder Lazio out, speelkansen voor J. Lukaku? - Casillas wil Spaans bondsvoorzitter worden (12/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Lazio Roma heeft laten weten dat haar aanvoerder Senad Lulic woensdag in Rome een operatie heeft ondergaan aan de linkerenkel. De onbeschikbaarheid...
  [naar artikel]
 26. Italiaan Anastasi volgt Vital Heynen op als bondscoach van de Red Dragons (14/03/2018 - Metro)
  De Italiaan Andrea Anastasi is aangesteld als nieuwe bondscoach van de Red Dragons, het Belgisch nationaal mannenvolleybalteam. Anastasi volgt deze zomer de onlangs naar Polen vertrokken Vital Heynen op. De 58-jarige Lombard tekende een contract tot eind 2019, met optie tot verlenging als de Dragons zich plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Met Andrea Anastasi krijgen de Red Dragons een absolute internationale topper aan het roer. De Italiaan is momenteel aan de slag als hoofdcoach bij het Poolse Trefl Gdansk en won in het verleden onder meer twee keer het EK en twee keer de World League als bondscoach van achtereenvolgens Italië, Spanje en Polen. “Ik ben trots om coach van België te worden en ik wil hen helpen grootse resultaten neer te zetten”, stak Anastasi van wal. “Dit seizoen is het WK in Italië en Bulgarije het belangrijkste doel. We gaan het team voorbereiden om het best mogelijke volleybal te spelen.” Verder wacht Anastasi ook nog het EK in 2019 in eigen land en mogelijk de Spelen. Als huidig coach van het Poolse Gdansk, een functie die hij blijft combineren met het Belgisch bondscoachschap, versloeg Anastasi onlangs het Kedzierzyn van Sam Deroo in de Poolse Bekerfinale. “Deroo is een fantastische speler, ook al is hij in de competitie mijn tegenstander”, vervolgde de Italiaan. “Maar ik ben er zeker van dat hij bij mij nog beter zal spelen. De reden waarom ik coach word heeft ook te maken met de goede Belgische spelers in België, Frankrijk, Italië, Iran en over de hele wereld. Ze hebben een heel goede nationale ploeg.” Brecht Van Kerckhove blijft onder Anastasi assistent bij de Red Dragons en Styn Vereecken kinesist. “Over de rest van de staf wordt later gecommuniceerd”, klonk het. bron: Belga Het bericht Italiaan Anastasi volgt Vital Heynen op als bondscoach van de Red Dragons verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Italiaan Anastasi volgt Vital Heynen op als bondscoach van de Red Dragons (14/03/2018 - Metro)
  De Italiaan Andrea Anastasi is aangesteld als nieuwe bondscoach van de Red Dragons, het Belgisch nationaal mannenvolleybalteam. Anastasi volgt deze zomer de onlangs naar Polen vertrokken Vital Heynen op. De 58-jarige Lombard tekende een contract tot eind 2019, met optie tot verlenging als de Dragons zich plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Met Andrea Anastasi krijgen de Red Dragons een absolute internationale topper aan het roer. De Italiaan is momenteel aan de slag als hoofdcoach bij het Poolse Trefl Gdansk en won in het verleden onder meer twee keer het EK en twee keer de World League als bondscoach van achtereenvolgens Italië, Spanje en Polen. “Ik ben trots om coach van België te worden en ik wil hen helpen grootse resultaten neer te zetten”, stak Anastasi van wal. “Dit seizoen is het WK in Italië en Bulgarije het belangrijkste doel. We gaan het team voorbereiden om het best mogelijke volleybal te spelen.” Verder wacht Anastasi ook nog het EK in 2019 in eigen land en mogelijk de Spelen. Als huidig coach van het Poolse Gdansk, een functie die hij blijft combineren met het Belgisch bondscoachschap, versloeg Anastasi onlangs het Kedzierzyn van Sam Deroo in de Poolse Bekerfinale. “Deroo is een fantastische speler, ook al is hij in de competitie mijn tegenstander”, vervolgde de Italiaan. “Maar ik ben er zeker van dat hij bij mij nog beter zal spelen. De reden waarom ik coach word heeft ook te maken met de goede Belgische spelers in België, Frankrijk, Italië, Iran en over de hele wereld. Ze hebben een heel goede nationale ploeg.” Brecht Van Kerckhove blijft onder Anastasi assistent bij de Red Dragons en Styn Vereecken kinesist. “Over de rest van de staf wordt later gecommuniceerd”, klonk het. bron: Belga Het bericht Italiaan Anastasi volgt Vital Heynen op als bondscoach van de Red Dragons verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Red Dragons laten zich niet verrassen dor Moldavië (18/09/2016 - Sporza)
  De Red Dragons zakken met drie zeges af naar Antwerpen voor het tweede luik van de EK-kwalificatie. In hun derde match legden de Red Dragons Moldavië over de knie.
  [naar artikel]
 29. Deroo: "Hebben Italië gedegradeerd tot een klein volleyballand" (01/09/2017 - Sporza)
  De Red Dragons maakten gisteren indruk op het EK. Ze schakelden topland Italië uit en mogen naar de halve finales. "Altijd een droom geweest om zo ver te raken."
  [naar artikel]
 30. Slecht nieuws voor Oranje: volgens Klopp haalt Van Dijk het EK niet (14/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor het Nederlands elftal. Virgil van Dijk gaat het EK niet halen. Volgens Liverpool-trainer Jürgen Klopp zal de Oranje-aanvoerder niet tijdig hersteld zijn van de zware knieblessure die hij vorig jaar opliep. Ook voor Engels international Joe Gomes komt het toernooi deze zomer te vroeg. Alleen een wonder brengt Van Dijk en Gomez nog op het EK. “Om eerlijk te zijn, met de informatie die ik op dit moment heb, zal dat onwaarschijnlijk zijn”, zegt Klopp in de Daily Mail. “Niet dat ik ze niet zou laten gaan, maar vanwege de ernst van de blessures.”
  [naar artikel]
 31. EK volley (m) – Red Dragons openen met 3-0 zege tegen Oostenrijk (13/09/2019 - Metro)
  Het Belgische nationale mannenvolleybalteam (FIVB 12) is vrijdag met een 3-0 zege tegen Oostenrijk (FIVB 37) begonnen aan het EK, dat deels in eigen land doorgaat. De setstanden in het Brusselse Paleis 12 waren 25-17, 25-23 en 25-17. Kapitein Sam Deroo verklaarde donderdag dat enkel een zege goed genoeg was tegen de Oostenrijkers, op papier het zwakke broertje in de groep. De Belgen stoomden dan ook door naar 8-4. Beide teams lieten heel wat opslagmissers optekenen, maar Oostenrijk kreeg de kloof niet meer gedicht. Na een halfuur prijkte er, mede dankzij een trefzekere Hendrik Tuerlinckx, 25-17 op het scorebord. Het team van bondscoach Brecht Van Kerckhove greep de Oostenrijkers in de tweede set meteen bij de keel: 4-0. Peter Wohlfahrtstätter, die twee seizoenen voor Antwerpen (2011-2013) speelde, en co. knokten echter terug tot 8-7. In het slot kwamen ze zelfs langszij: 21-21. Toch hielden Deroo en zijn ploegmaats het hoofd koel: 25-23. Na de moeizame tweede set verliep set drie vlotter voor de Belgen, mede geholpen door de falende opslag van Oostenrijk. Via 9-4 ging het over 14-7 en 21-13 naar 25-17, waardoor de Red Dragons zonder veel energieverbruik het vervolg van het toernooi kunnen aanvatten. Eerder op de dag won Servië (FIVB 10) in poule B met 3-0 van Europees vicekampioen Duitsland (FIVB 27). Slowakije (FIVB 27) haalde het verder met 3-2 van Spanje (FIVB 35). Op het EK van twee jaar geleden verloren de Belgen in de kleine finale met 3-2 van de Serviërs. De top vier van elke poule stoot door naar de achtste finales. Zaterdag (17u30) nemen de Red Dragons het op tegen Duitsland in Paleis 12. bron: Belga Het bericht EK volley (m) – Red Dragons openen met 3-0 zege tegen Oostenrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Football Talk. Slecht nieuws voor Oranje: volgens Klopp haalt Van Dijk het EK niet (14/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor het Nederlands elftal. Virgil van Dijk gaat het EK niet halen. Volgens Liverpool-trainer Jürgen Klopp zal de Oranje-aanvoerder niet tijdig hersteld zijn van de zware knieblessure die hij vorig jaar opliep. Ook voor Engels international Joe Gomes komt het toernooi deze zomer te vroeg. Alleen een wonder brengt Van Dijk en Gomez nog op het EK. “Om eerlijk te zijn, met de informatie die ik op dit moment heb, zal dat onwaarschijnlijk zijn”, zegt Klopp in de Daily Mail. “Niet dat ik ze niet zou laten gaan, maar vanwege de ernst van de blessures.”
  [naar artikel]
 33. European League Volley (m) – Red Dragons gaan met 0-3 winnen in Slovakije (30/05/2018 - Metro)
  De Belgische nationale volleybalmannen hebben woensdagavond hun vierde wedstrijd in de Golden European League gewonnen van Slovakije (FIVB-26). Het werd 0-3 in Bratislava. De setstanden waren 23-25, 18-25 en 17-25. De Red Dragons begonnen met Sam Deroo, Stijn D’hulst, François Lecat, Thomas Pardon, Jolan Cox, Arno Van de Velde en libero Lowie Stuer aan de wedstrijd. Nadien vielen Kevin Klinkenberg, Tomas Rousseaux, Gert Van Walle en Matthias Valkiers in. Eerder wonnen de Belgen met 1-3 in Zweden (FIVB-78) en thuis met 3-2 van Slovakije (FIVB-26), maar gingen ze met 3-1 de boot in in Estland (FIVB-32). Dat behield woensdag zijn ongeslagen status door Zweden met 0-3 te verslaan. Estland gaat met vier zeges aan de leiding, voor België (3), Slovakije (1) en Zweden (0). De groepswinnaar plaatst zich voor de Final Four. . bron: Belga Het bericht European League Volley (m) – Red Dragons gaan met 0-3 winnen in Slovakije verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. European League Volley (m) – Red Dragons gaan met 0-3 winnen in Slovakije (30/05/2018 - Metro)
  De Belgische nationale volleybalmannen hebben woensdagavond hun vierde wedstrijd in de Golden European League gewonnen van Slovakije (FIVB-26). Het werd 0-3 in Bratislava. De setstanden waren 23-25, 18-25 en 17-25. De Red Dragons begonnen met Sam Deroo, Stijn D’hulst, François Lecat, Thomas Pardon, Jolan Cox, Arno Van de Velde en libero Lowie Stuer aan de wedstrijd. Nadien vielen Kevin Klinkenberg, Tomas Rousseaux, Gert Van Walle en Matthias Valkiers in. Eerder wonnen de Belgen met 1-3 in Zweden (FIVB-78) en thuis met 3-2 van Slovakije (FIVB-26), maar gingen ze met 3-1 de boot in in Estland (FIVB-32). Dat behield woensdag zijn ongeslagen status door Zweden met 0-3 te verslaan. Estland gaat met vier zeges aan de leiding, voor België (3), Slovakije (1) en Zweden (0). De groepswinnaar plaatst zich voor de Final Four. . bron: Belga Het bericht European League Volley (m) – Red Dragons gaan met 0-3 winnen in Slovakije verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Van de Wiele-Deroo en Sobolska-Vandenabeele winnen tiende manche BK beachvolley (11/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Tim Van de Wielle en Sam Deroo hebben zondag in Aalst de negende mannche in het Belgisch kampioenschap beachvollleybal gewonnen. In de finale versloeg het gelegenheidsduo Tim Degruyter en Lowie Stuer met tweemaal 21-19.
  [naar artikel]
 36. WK volley 2018 (m) – Red Dragons starten met 3-1 zege tegen Argentinië (13/09/2018 - Metro)
  De Red Dragons (FIVB-15) zijn woensdag in Firenze met een 3-1 zege tegen Argentinië (FIVB-7) aan hun wereldkampioenschap begonnen. De setstanden waren 25-19, 25-19, 22-25 en 25-19. De wedstrijd duurde 1 uur en 44 minuten. België startte met Sam Deroo, Bram Van Den Dries, Simon Van De Voorde, Tomas Rousseaux, Pieter Verhees, Stijn D’hulst en libero’s Lowie Stuer en Jelle Ribbens. Hendrik Tuerlinckx, Matthias Valkiers en Francois Lecat vielen in. Nog in groep A won Slovenië (FIVB-23) woensdag met 3-1 van de Dominicaanse Republiek (FIVB-38). Gastland Italië (FIVB-4) opende zondag al de debatten met een 3-0 zege tegen Japan (FIVB-12). De eerste vier van de groep gaan door. Italië is donderdag de volgende tegenstander. . Bron: Belga   Het bericht WK volley 2018 (m) – Red Dragons starten met 3-1 zege tegen Argentinië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. WK volley 2018 (m) – Red Dragons starten met 3-1 zege tegen Argentinië (12/09/2018 - Metro)
  De Red Dragons (FIVB-15) zijn woensdag in Firenze met een 3-1 zege tegen Argentinië (FIVB-7) aan hun wereldkampioenschap begonnen. De setstanden waren 25-19, 25-19, 22-25 en 25-19. De wedstrijd duurde 1 uur en 44 minuten. België startte met Sam Deroo, Bram Van Den Dries, Simon Van De Voorde, Tomas Rousseaux, Pieter Verhees, Stijn D’hulst en libero’s Lowie Stuer en Jelle Ribbens. Hendrik Tuerlinckx, Matthias Valkiers en Francois Lecat vielen in. Nog in groep A won Slovenië (FIVB-23) woensdag met 3-1 van de Dominicaanse Republiek (FIVB-38). Gastland Italië (FIVB-4) opende zondag al de debatten met een 3-0 zege tegen Japan (FIVB-12). De eerste vier van de groep gaan door. Italië is donderdag de volgende tegenstander. . bron: Belga Het bericht WK volley 2018 (m) – Red Dragons starten met 3-1 zege tegen Argentinië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Limburgse evenementenhallen: “Nog liever slecht nieuws dan geen nieuws” (16/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De evenementenhallen zien door het uitstel van de beslissing van de Veiligheidsraad hun planning voor het najaar steeds meer in het water vallen. “Elke dag maakt nu het verschil. We hebben nog liever slecht nieuws dan geen nieuws”, klinkt het.
  [naar artikel]
 39. Sam Deroo wordt Russisch kampioen volleybal en haalt triple binnen met Dinamo Moskou (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sam Deroo (28) heeft zich met z'n club Dinamo Moskou tot Russisch kampioen gekroond. Deroo en Dinamo waren in de finale te sterk voor Zenit Sint-Petersburg: 1-3. Dinamo haalt zo de triple binnen: eerder won het ook al de Russische beker en eind maart veroverde het al de CEV Cup, ook in een finale tegen Sint-Petersburg.
  [naar artikel]
 40. Degryse: "Als Hanni slecht is, dan is hij bij de slechtsten van zijn ploeg. Dat vind ik niet kunnen" (28/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In VISTA!, de voetbalwebcast van Het Laatste Nieuws en Proximus 11, was onze huisanalist Marc Degryse hard voor Anderlecht-aanvoerder Sofiane...
  [naar artikel]
 41. 'Medaille blijft realistische droom' (07/04/2019 - De Morgen)
  Grootmacht Italië is al opgepeuzeld. Kunnen de Belgische volleybalmannen nog meer historie schrijven en een EK-medaille pakken? Antwoord vandaag tegen Rusland. 'Op wilskracht kunnen we ver komen', stelt aanvoerder Sam Deroo.
  [naar artikel]
 42. 'Medaille blijft realistische droom' (02/09/2017 - De Morgen)
  Grootmacht Italië is al opgepeuzeld. Kunnen de Belgische volleybalmannen nog meer historie schrijven en een EK-medaille pakken? Antwoord vandaag tegen Rusland. 'Op wilskracht kunnen we ver komen', stelt aanvoerder Sam Deroo.
  [naar artikel]
 43. EK volley (m) – Sam Deroo erkent dat Servië een maatje te groot was (18/09/2019 - Metro)
  Sam Deroo moest woensdagavond toegeven dat de Belgen hun voet niet naast die van de Serviërs konden zetten op het EK volley. “Als Servië op topniveau speelt, dan denk ik niet dat we hen op dit moment kunnen kloppen”, verklaarde de aanvoerder van de Red Dragons na de 0-3 nederlaag in de Antwerpse Lotto Arena. “We waren niet overdonderd door het spel van de Serviërs”, aldus de kapitein. “Ze hebben altijd een fysiek sterk team gehad, ze serveren en blokkeren heel goed. We zullen uit een ander vaatje moeten tappen als we het eventueel in de kwartfinales opnieuw tegen hen opnemen, dat is duidelijk. Als Servië op topniveau speelt, dan denk ik niet dat we hen op dit moment kunnen kloppen. We moeten dus ook rekenen op foutjes van hen.” “In de achtste finales is het weer van moeten, en dat vind ik net iets leuker dan een wedstrijd zoals die van vandaag”, lachte Deroo. “Maar ik heb toch met veel plezier gespeeld. Het is zeker niet zo dat we deze wedstrijd hebben weggegeven. Maar die extra adrenaline krijg je toch door de inzet van een match.” Woensdag maakte de hoekaanvaller bekend dat hij het Poolse Kedzierzyn verlaat voor het Russische Dinamo Moskou. “Het is allemaal heel snel gegaan. In het volleybal gebeurt het niet zo vaak dat er in september nog een echte transfer gebeurt. Ik had nog een jaar contract in Polen, maar Dinamo Moskou heeft met Taylor Sander een geblesseerde speler op mijn positie en ik was hun eerste keuze om hem te vervangen. Ik kon deze kans niet laten liggen om in een competitie aan de slag te gaan met heel veel power. Ik vertrek met pijn in het hart bij Kedzierzyn, waarmee ik veel trofeeën gewonnen heb. De onderhandelingen hebben geen invloed gehad op mijn prestaties op dit EK, denk ik.” bron: Belga Het bericht EK volley (m) – Sam Deroo erkent dat Servië een maatje te groot was verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Park verrassend naar tweede (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het per direct stopzetten van de voetbalcompetitie in de lagere reeksen betekende goed én slecht nieuws. Goed nieuws voor de koplopers die zo de promotie plots in de schoot geworpen kregen, maar ook slecht nieuws voor clubs die op zakken stonden en zo de degradatie niet meer konden ontlopen.
  [naar artikel]
 45. Red Dragons hebben EK-ticket beet na 3-0 zege tegen Moldavië Red Dragons (25/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische volleybalmannen hebben zich verzekerd van een plaats op het EK 2017 in Polen. Voor eigen volk in Antwerpen haalden de Red Dragons het zondagnamiddag in hun zesde en laatste kwalificatiepartij met 3-0 van Moldavië. De setstanden waren 25-15, 31-29 en 25-16.
  [naar artikel]
 46. Deroo: "We willen zo lang mogelijk ongeslagen blijven" (18/01/2018 - Sporza)
  Sam Deroo klopte gisteren met zijn Poolse club Kedzierzyn-Kozle Maaseik in de Champions League. De Belg heeft het prima naar zijn zin in Polen.
  [naar artikel]
 47. Sportief slecht nieuws voor Anderlecht: Najar moet onder het mes en is alweer maanden out (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl de raad van bestuur vergaderde over de verkoop van de club, viel er bij Anderlecht ook sportief nieuws te rapen. Medisch onderzoek wees immers uit dat Andy Najar een operatie zal moeten ondergaan nadat de Hondurees afgelopen maandag herviel in zijn hamstringblessure.
  [naar artikel]
 48. Red Dragons kloppen Dominicaanse Republiek in overbodige laatste groepswedstrijd op WK volley (17/09/2018 - Metro)
  De Belgische volleybalmannen (FIVB 15) hebben vandaag in Firenze hun vijfde en laatste groepswedstrijd op het WK winnend afgesloten. De manschappen van bondscoach Andrea Anastasi wonnen met 3-0 (25-18, 25-13 en 25-17) van de Dominicaanse Republiek (FIVB 38). De Red Dragons waren voor de partij al zeker van kwalificatie voor de tweede ronde. Bondscoach Anastasi koos in zijn startopstelling voor Hendrik Tuerlinckx, Igor Grobelny, Matthias Valkiers, Sam Deroo, Pieter Verhees, Simon Van De Voorde en libero Lowie Stuer. Francois Lecat en Pieter Coolman kwamen in. Eerder won België in poule A met 3-1 van zowel Argentinië (FIVB 7) als Japan (FIVB 12). Gastland Italië (FIVB 4) en Slovenië (FIVB 23) waren met respectievelijk 3-0 en 3-2 te sterk. De Belgen beëindigen groep A voorlopig als tweede met tien punten. Nummer drie Slovenië (8 ptn) moet wel nog twee duels afwerken, waardoor de Dragons ook nog een plaatsje kunnen zakken. In de tweede ronde worden vier poules van vier teams gecreëerd. De vier winnaars van die poules plaatsen zich, samen met de twee beste tweedes voor de derde ronde. Die wordt gespeeld in twee groepen van drie landen. Daaruit komen de vier halvefinalisten. Vier jaar geleden strandden de Red Dragons op het WK in Polen in de eerste groepsfase. Bron: Belga   Het bericht Red Dragons kloppen Dominicaanse Republiek in overbodige laatste groepswedstrijd op WK volley verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Dragons verlengt hockeytitel (13/05/2018 - Metro)
  Dragons is voor het vierde opeenvolgende jaar landskampioen in het mannenhockey. In de terugwedstrijd van de finale van de play-offs in de Audi Hockey League speelde het team uit Brasschaat zondag 4-4 gelijk tegen Waterloo Ducks. Dat volstond ruimschoots voor de titel nadat Dragons donderdag de heenwedstrijd met 5-1 had gewonnen. Beide duels werden op de terreinen van Braxgata in Boom gespeeld. Voor Dragons is het de elfde titel in de clubgeschiedenis. Eerder op de dag won Léopold het duel om de derde plaats tegen Racing en veroverde zo het derde ticket voor de Euro Hockey League. bron: Belga Het bericht Dragons verlengt hockeytitel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy