Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
15:40 uur

Wat als we nog in Belgische frank zouden betalen? "Een filmticket? 500 frank"

VRT NWS

23/06/2022 - 13:06

Stel dat we nog zouden betalen met de Belgische frank. Hoeveel zou een brood of een bioscoopticket dan kosten? Die vraag stelde "De inspecteur" zich nadat een Gents café zijn prijslijst opnieuw in Belgische frank aanbiedt. Het consumentenprogramma van Radio 2 maakte een lijstje.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Boek over "Het verraad van Anne Frank" uit de handel genomen na vernietigende analyse van historici (22/03/2022 - VRT NWS)
  In een nieuw rapport dat vanavond is voorgesteld, weerlegt een groep Nederlandse historici de hypothese dat Anne Frank en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog zouden verraden zijn door een Joodse notaris. Nochtans was dat eind januari de conclusie van een groep wetenschappers. In het boek "Het verraad van Anne Frank" duidden zij Arnold Van den bergh "bijna zeker" aan als verrader. "Onterecht", klinkt het nu in een vernietigend tegenrapport. Uitgeverij Ambo/Anthos laat weten dat het boek niet meer leverbaar is.
  [naar artikel]
 2. BEKIJK – Straalstroom is schuldige van aankomende storm Eunice: weerman Frank Deboosere legt het uit in 3 minuten (17/02/2022 - VRT NWS)
  "Het is een zware storm", blikt onze weerman Frank Deboosere vooruit naar het weer dat op ons afkomt. Het gaat om een tweelingstorm. Dudley hebben we gehad en nu volgt Eunice. "En misschien komt er nog een derde aan", zei Frank Deboosere in "Het journaal". Hij had het ook over de herkomst van deze opeenvolgende felle stormen.
  [naar artikel]
 3. "Meer weer"-expo: van "het regent kikkers" tot "onbetrouwbare spreuken", Frank Deboosere deelt 7 weerweetjes (03/07/2021 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag kan je de interactieve "Meer weer"-expo bezoeken in het Kursaal van Oostende. Daar kan je als een echte Sabine, Frank of Bram het weer presenteren tegen een groen scherm terwijl de weerkaarten achter jou verschijnen. Je kan ook foto's nemen in de 50 decors en leuke weetjes lezen van Frank Deboosere. De weerman verklapt hier al 7 wistjedatjes die je niét op de expo kan ontdekken.
  [naar artikel]
 4. Frank Deboosere brengt  ambientnummer uit: "Luchtig niemendalletje, maar ik hou me af en toe met muziek bezig" (04/01/2019 - VRT NWS)
  De weerman Frank Deboosere geniet in zijn vrije tijd van zijn carrière als componist van ambientmuziek. Samen met een aantal gelijkgezinde componisten heeft hij in beperkte oplage het album "Ambient nation 5" uitgebracht. "Het is niet de eerste keer dat ik dat doe, maar optreden met mijn muziek doe ik niet", verklaart Frank Deboosere tijdens zijn weerpraatje in "Spits" op Radio 2.
  [naar artikel]
 5. Leuven scheldt coronaboete DJ Frank kwijt: "Blij dat mijn goedbedoeld dakoptreden niet wordt afgestraft" (21/08/2020 - VRT NWS)
  DJ Frank Casaert uit Heverlee moet dan toch geen gasboete betalen voor zijn optreden op het dak van zijn huis tijdens de coronalockdown. Hij kreeg een brief van het Leuvense stadsbestuur in de bus met het positieve nieuws.
  [naar artikel]
 6. Uitstel van executie voor je postzegelverzameling: "5 jaar langer frankeren met oude zegels" (18/06/2021 - VRT NWS)
  Een opdoffer afgelopen voorjaar voor heel wat postzegelverzamelaars: bpost zou vanaf 2023 geen postzegels in Belgische frank of euro meer mogen aanvaarden als frankeermiddel. In één klap zouden daardoor hele verzamelingen zo goed als waardeloos worden. Minister voor de Post Petra De Sutter (Groen) – zelf een verwoed verzamelaar – heeft nu een akkoord met bpost: "Postzegels in euro blijven bruikbaar, zegels in Belgische frank kun je nog kleven tot 2028". Het voorstel komt eind juni op de ministerraad.
  [naar artikel]
 7. Ook verzamelaars moeten zich aanpassen aan duurdere tarieven van Bpost: “Heeft iemand nog een postzegel van 3,5 Belgische frank?” (28/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Drie dagen nog, en dan wordt een brief versturen weer en­kele centiemen duurder. In euro, maar ook in Belgische frank. Want ja, er zijn nog hobbyisten en postzegelhandelaars die zegels in frank hebben. Zij ­halen nu de rekenmachine nog eens boven: 95 eurocent maal 40,3399 is af­gerond 38,5 frank. En dus moeten ze op zoek naar een zegeltje van 3,5 frank.
  [naar artikel]
 8. Robert Frank overleden, fotograaf van de achterkant van de "American dream" (10/09/2019 - VRT NWS)
  In Canada is de Zwitsers-Amerikaanse fotograaf Robert Frank overleden. Hij werd 94 jaar. Frank werd beroemd met het invloedrijke fotoboek "The Americans" uit 1959. Het boek was nota bene eerst alleen in het Frans verschenen. Amerikaanse uitgevers zagen niets in de donkere, sombere foto's die de keerzijde van "The American dream" toonden.
  [naar artikel]
 9. De Sutter wil oude postzegels in Belgische frank nog een tijdje hun waarde laten behouden (18/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister voor Post Petra De Sutter heeft een compromis uitgewerkt voor de uitfasering van oude postzegels met een waarde in Belgische frank. Volgens een oorspronkelijk plan zouden die niet meer gebruikt kunnen worden vanaf 2023, maar minister De Sutter wil die termijn verlengen tot 2028. "Hiermee geven we iedereen ruim de tijd om deze postzegels, die hun functionele waarde zullen verliezen, alsnog te gebruiken als ze dat willen", zegt minister De Sutter vrijdag in "De Inspecteur" op Radio 2.
  [naar artikel]
 10. Auteur Frank Westerman over 30 jaar val van de Roemeense dictatuur: "Wij speelden kat en muis met de Securitate" (23/12/2019 - VRT NWS)
  De Nederlandse schrijver Frank Westerman maakte de val van Roemeens dictator Ceausescu mee vanop de eerste rij. Afgelopen weekend werden de massale demonstraties, en de dood van de dictator, al herdacht in Roemenië. De Nederlandse schrijver Frank Westerman blikt zelf ook terug, in z'n nieuwe boek "De wereld volgens Darp".
  [naar artikel]
 11. Frank Raes vanuit Stockholm: "Hier heerst een soort ingetogenheid" (24/05/2017 - Sporza)
  Vanavond strijden Ajax en Man.United in de Zweedse hoofdstad om de Europa League. Frank Raes is ter plaatse. "Het voetbal wijkt niet, maar het is op het randje."
  [naar artikel]
 12. Frank Raes: "Met deze verdediging word je geen wereldkampioen" (10/11/2016 - Sporza)
  Frank Raes laat zijn licht schijnen op de wedstrijd tegen Nederland. "Als je zoveel spitsen meeneemt en je stelt ze niet op, neem dan een verdediger extra mee in de plaats."
  [naar artikel]
 13. "The Sopranos"-acteur Frank Vincent overleden (14/09/2017 - VRT NWS)
  De Amerikaanse acteur Frank Vincent is op 78-jarige leeftijd overleden tijdens een openhartoperatie in een ziekenhuis in New Jersey. Vincent speelde in zijn carrière heel wat gangsterrollen. Zo was hij te zien in "Goodfellas", "Raging Bull" en de serie "The Sopranos".
  [naar artikel]
 14. Belgische voorzitter van UCI-Giro in Giro: "Romantiek buiten de koers, aub" (18/05/2017 - Sporza)
  Luc Herpelinck legt uit waarom Victor Campenaerts 100 Zwitserse frank boete moet betalen. De Belgische renner had in de Giro een vrouw uitgenodigd voor een afspraakje.
  [naar artikel]
 15. Frank Deboosere: "De zomertijd heeft zijn tijd gehad" (25/10/2017 - VRT NWS)
  Is het nog nuttig om twee keer per jaar ons uur aan te passen? Volgens weerman Frank Deboosere helemaal niet en hij pleit dan ook om "van de tijd af te blijven". 
  [naar artikel]
 16. Blotemannenminivoetbal, is dat iets voor Sam De Bruyn? (24/08/2017 - De Redactie)
  Of luisteraar Frank een sportieve tip had die hij met de Qmusic-luisteraars wilde delen? "Jazeker, blotemannenminivoetbal", aldus de erg enthousiaste Frank. Het hele verhaal en het Gentse accent van Frank bleek uiteindelijk te mooi om waar te zijn: Sam De Bruyn was erbij gelapt door collegapresentator Peter Van de Veire.
  [naar artikel]
 17. "Eindelijk terug lekkere kaas": Robbe wil de Hertalse frank introduceren (20/09/2018 - VRT NWS)
  Robbe (16) woont in Herentals en stelt op jijkiest.be voor om in zijn gemeente de Hertalse frank te introduceren. Er zijn volgens Robbe namelijk veel goede winkels in Herentals, maar die worden te weinig bezocht omdat mensen alles in de supermarkt kopen. Een Hertalse frank zou daar verandering in kunnen brengen: "Met de Hertalse frank kan je een brood kopen bij de bakker, maar niet bij de Colruyt." Tom De Cock van Planeet De Cock op MNM zocht het uit. 
  [naar artikel]
 18. Verstopt in kasten en het buitenland: we hebben nog steeds 1,6 miljard Belgische frank niet omgewisseld naar euro (26/12/2018 - VRT NWS)
  Afgelopen jaar werden bij de Nationale Bank zo'n 115.000 biljetten in oude Belgische frank binnengebracht. Omgewisseld hadden ze samen een waarde van zo'n 3,3 miljoen euro. Opvallend, want sinds 2002 betalen we met de euro. In totaal zou nog steeds 1,6 miljard Belgische frank niet omgewisseld zijn.
  [naar artikel]
 19. Dagboek van Anne Frank bestaat nu ook in stripvorm (05/10/2017 - VRT NWS)
  Het dagboek van Anne Frank is naar aanleiding van de 75e verjaardag van het boek uitgebracht in een nieuwe stripversie. "Karrewiet" kon de strip al inkijken. De makers hopen dat kinderen het verhaal van de deportatie van Anne Frank leren kennen via de strip.
  [naar artikel]
 20. Senna Miangue: "Frank De Boer gelooft in mij" (06/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe sensatie bij de Belgische beloften is een verdediger van Inter Milaan. Senna Miangue (19) is de naam. Frank De Boer en Roberto Mancini
  [naar artikel]
 21. Eerste ochtendspits sinds 12 maart en daar zit volgens Frank Deboosere "erwtensoep" voor iets tussen (22/09/2020 - VRT NWS)
  Voor het eerst een ochtendspits op de Belgische wegen van 200 kilometer file, en dat is van 12 maart - net voor de lockdown - geleden. Die spits heeft onder meer te maken met de lokaal dichte mis van vanochtend. Weerman Frank Deboosere spreekt van "erwtensoep".
  [naar artikel]
 22. Frank Eeckhout van de supportersfederatie over de match Standard-Anderlecht: "Dit gebeurde vanuit een buikgevoel" (13/04/2019 - VRT NWS)
  Wat bezielde de supporters van voetbalclub Anderlecht gisteren om de match te onderbreken met vuurpijlen en rookbommen? "Het is niet verwonderlijk. Het zat er al lang aan te komen. Het ongenoegen is groot", vertelt Frank Eeckhout van de supportersfederatie in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 23. Frank Deboosere: "Het blijft tot morgenochtend uitkijken op de weg" (11/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De vraag die na de hevige sneeuwval van de voorbije uren op ieders lippen ligt, is simpel: gaat het nog lang blijven sneeuwen? Weerman Frank...
  [naar artikel]
 24. Frank Dingenen (68) na onrustwekkend filmpje: "Wablief? Ik ben helemaal niet van plan om zelfmoord te plegen" (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik ga eruit stappen. Ik zie het écht niet meer zitten." Dat is de bijzonder onrustwekkende boodschap van Frank Dingenen (68) in een filmpje dat...
  [naar artikel]
 25. Franklin Six, neefje van Frank Vandenbroucke: "Bewijzen dat ik een VDB ben" (04/10/2017 - Sporza)
  In de Memorial Frank Vandenbroucke waren alle ogen voor de start gericht op Franklin Six, het neefje van de betreurde VDB. "Het is niet mogelijk om evenveel talent te hebben", zegt hij.
  [naar artikel]
 26. Eerste echtgenote Frank Sinatra overleden (14/07/2018 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten is Nancy Barbato overleden, de eerste echtgenote van zanger en acteur Frank Sinatra. Met Frank had Barbato 3 kinderen, onder meer zangeres Nancy Sinatra, van "These boots are made for walking". In 1950 ging het koppel uit elkaar omdat Frank een affaire had met filmster Ava Gardner. Nancy Barbato-Sinatra was 101. 
  [naar artikel]
 27. Frank Deboosere introduceert eigen emoji in "weerbericht van de toekomst" (09/03/2018 - VRT NWS)
  VRT-weerman Frank Deboosere heeft vanmiddag voor het eerst een gepersonaliseerde emoji gebruikt in het weerbericht. Steven Van Herreweghe bracht hem op het idee in het Eén-programma "Van algemeen nut".
  [naar artikel]
 28. Frank Hoste: "Greipel moet vertrouwen hebben in zijn lead-out" (11/07/2017 - Sporza)
  Lotto-Soudal nam het heft in handen in de sprintvoorbereiding, maar André Greipel kon het werk opnieuw niet bekronen. "Hij mag niet twijfelen", zegt Frank Hoste.
  [naar artikel]
 29. Frank Deboosere ruilt fiets voor stapschoenen: "Het is jammer maar ik heb te veel last van artrose" (14/09/2019 - VRT NWS)
  Frank Deboosere zat 3 uur per dag op de fiets, maar dat is verleden tijd. Om medische redenen moet de VRT-weerman zijn fiets aan de haak hangen. "Ik zit vol artrose en grote fietstoestanden gaan niet meer", zegt hij in "De Weekwatchers" op Radio 2.
  [naar artikel]
 30. Het creatieve lab van Frank Vander linden: "Liedjes maken begint bij prutswerk" (08/02/2019 - VRT NWS)
  Het is voor mij wat vreemd aanbellen aan die bungalow in het Pajottenland waar Frank Vander linden woont. Vorig jaar heb ik hier al eens aangebeld, voor een aflevering van “Het creatieve lab” met zijn ex, regisseur Kat Steppe. Sindsdien heeft Frank Vander linden zijn scheidingspijn uitgezongen, een hele cd lang. Niemand heeft ooit zo mooi “ik dacht aan een vrouw” gezegd. Maar Frank Vander linden ligt niet in de lappenmand. Redelijk gelijkmoedig, omschrijft de frontman van De Mens zichzelf in deze nieuwe aflevering van "Het creatieve lab". 
  [naar artikel]
 31. Waarom klopt Buienradar niet altijd? "Soms ligt een radar uit", zegt Frank Deboosere (29/11/2017 - VRT NWS)
  Ondanks alle moderne technologie slaat Buienradar de bal soms mis. In "Nieuwe feiten" op Radio 1 legt weerman Frank Deboosere uit hoe dat komt.
  [naar artikel]
 32. Vrienden en collega's over de tranen van Frank Vandenbroucke: "Onder alle ratio zit veel emo” (01/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn stem brak en hij moest slikken om de tranen tegen te houden. Woensdag, na een bezoek aan het Luikse MontLégia-ziekenhuis dat overspoeld wordt door Covid-patiënten, toonde Frank Vandenbroucke (sp.a) misschien wel voor het eerst in zijn lange politieke carrière wat volgens velen de brandstof voor zijn motor is: emotie. "Naar buiten uit is Frank een en al ratio", zegt een vriend, "maar daaronder zit heel veel emo."
  [naar artikel]
 33. Gents café heeft prijslijst in Belgische frank: "Oudere klanten rekenen om en krijgen het lastiger" (20/06/2022 - VRT NWS)
  Het Gentse café Trefpunt heeft opnieuw een prijslijst in Belgische frank om klanten te helpen, ruim 20 jaar nadat de munt vervangen is door de euro. "Oudere klanten rekenen nog om, zeker nu de prijzen stijgen. We willen ze met de service helpen en roepen andere horeca-uitbaters op ons initatief te volgen", zegt Edmond Cocquyt van het Trefpunt.
  [naar artikel]
 34. "Publiceren": minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil vaccinatiegraad van zorgpersoneel openbaar maken (07/07/2021 - VRT NWS)
  "Het is een meer dan ernstig probleem dat er in sommige woonzorgcentra nauwelijks de helft van het personeel is gevaccineerd. Ik vind dat die cijfers moeten gepubliceerd worden", zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in "Terzake". Eerder op de dag maakte Sciensano bekend dat de vaccinatiegraad bij zorgkundigen lager is dan 70 procent.
  [naar artikel]
 35. Frank Boeckx verlengt: "Nu zullen we kampioen moeten spelen" (21/03/2017 - Sporza)
  Anderlecht heeft het contract van Frank Boeckx verlengd. De 30-jarige doelman blijft nu tot 2020 in het Astridpark.
  [naar artikel]
 36. Frank Focketyn over 20 jaar "In de gloria": "Ik hoop dat er een reünie komt" (11/02/2020 - VRT NWS)
  Dag op dag twintig jaar na de eerste aflevering van "In de gloria" pleit acteur Frank Focketyn voor een terugkeer van het programma. "Ik hoop dat er een reünie komt. Ik zou zo graag opnieuw een gelijkaardig programma maken", zei hij op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 37. Ongeopende brief die vader Anne Frank waarschijnlijk nooit bereikte, gaat onder de hamer (15/08/2018 - VRT NWS)
  Een ongeopende brief gericht aan Otto Frank wordt volgende maand geveild in Amstelveen, Nederland. De brief kwam van een Britse verzekeringsmaatschappij en werd in september 1942 verstuurd. Hoogstwaarschijnlijk heeft de vader van Anne Frank de brief nooit bereikt, want de familie leefde sinds 6 juli 1942 ondergedoken in het Achterhuis. "Het lot van de familie van Anne Frank wordt weerspiegeld in een gewone brief", schrijft het veilinghuis.
  [naar artikel]
 38. Frank Vandenbroucke: "Confederalisme is zoals de brexit, men stelt de bevolking iets voor dat niet bestaat" (31/05/2019 - VRT NWS)
  Voormalig SP.A-minister Frank Vandenbroucke is bijzonder kritisch over het confederalisme waar N-VA voor pleit. "Het confederalisme is een fata morgana in de woestijn, iets dat niet bestaat", zei Vandenbroucke in "Terzake". "Nergens anders vind je het soort onzin dat hier verkocht wordt als toekomst."
  [naar artikel]
 39. "Moet Frank nu echt zoveel smakken tijdens het eten?": de gekke vragen die ‘Thuis’-kijkers zich stellen (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Frank Bomans, die in een colère de foto van 'ons moe' uit de mobilhome kieperde, leverde de VRT een klacht van een kijker op. Geen alleenstaand...
  [naar artikel]
 40. BEKIJK - Ontbijten met Frank Vandenbroucke: "Toch voorzichtig blijven als zoveel virus rondgaat" (26/03/2022 - VRT NWS)
  In een ontbijtgesprek in "De ochtend" op Radio 1 heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) iedereen opgeroepen om voorzichtig te blijven. Hij gaat ervan uit dat code geel "toch nog wel even" van kracht zal blijven. Gezien de hoge besmettingscijfers en de stijging van de ziekenhuisopnames is het nog niet aan de orde om de coronabarometer af te schaffen, vindt hij.
  [naar artikel]
 41. Frank Focketyn over NTGent: "Het is niet de bedoeling dat IS-strijders op scène komen" (14/03/2018 - VRT NWS)
  NTGent was nooit van plan om IS-strijders op de scène toe te laten. Dat zegt Frank Focketyn in "De afspraak" na de commotie rond een nieuw toneelstuk van het cultuurhuis waarin hij zelf meespeelt.
  [naar artikel]
 42. Frank Deboosere: "Na de middag nieuwe winterse buien" (13/01/2017 - De Redactie)
  Vanmorgen lijkt het mee te vallen met de sneeuw en de wind in Vlaanderen, maar vanmiddag volgt een nieuwe lading winterse buien. "Eventueel gaan die gepaard met een donderslag", zegt weerman Frank Deboosere.
  [naar artikel]
 43. Wie heeft Anne Frank verraden? Internationaal team zoekt naar antwoorden (30/09/2017 - VRT NWS)
  Een team van 20 internationale experts onder leiding van een oud-FBI-agent probeert met "big data" te achterhalen wie Anna Frank in 1944 heeft verraden. Daarvoor hebben onder meer het Holocaust Museum in New York en de Anne Frank Stichting hun archieven ter beschikking gesteld.
  [naar artikel]
 44. 'Frank The Tank' weer belangrijk voor Anderlecht: "Kruipen stilaan uit dalletje" (04/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Frank Boeckx lag vandaag met een gestopte strafschop en een prima redding op Saadi mee aan de basis van de 1-3 zege van Anderlecht bij Kortrijk.
  [naar artikel]
 45. Jeugdvriend en ex-ploegmaat Steve De Wolf over zijn woelige jaren met Frank Vandenbroucke: “Slaappillen, drank, cocaïne ... Voor mij is Frank al gestorven in 1999" (26/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “De riem eraf bij Frank, dat was: een cola gaan drinken, en om elf in plaats van tien uur naar bed. Hij was wél serieus met zijn vak bezig. Tot...
  [naar artikel]
 46. Frank Raes: "Met de broers Hazard aan de aftrap tegen Bosnië" (05/10/2016 - Sporza)
  Vrijdag moeten de Rode Duivels het tegen Bosnië zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne zien te rooien. "Voor mij mag Thorgan Hazard zijn plaats innemen", zegt Frank Raes.
  [naar artikel]
 47. Naam Anne Frank toch niet op Duitse trein: "Kwetsende inschattingsfout" (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Deutsche Bahn (DB) ziet af van een plan om treinen te vernoemen naar historische persoonlijkheden, zoals Anne Frank. Een woordvoerder van het...
  [naar artikel]
 48. Frank Raes: "De hele match beheersen, gebeurt nog te weinig" (10/06/2017 - Sporza)
  De Rode Duivels sloten hun seizoen af met een zuinige zege in Estland: 0-2. Frank Raes was voor Sporza de commentator en trekt enkele conclusies.
  [naar artikel]
 49. Van 28 naar 18 graden: Frank Deboosere laat u kennismaken met schaapscheerderskou (21/06/2018 - VRT NWS)
  Gisteren nog 28 graden, vandaag 18: het is schaap­scheerders­kou, zegt men in de volksmond. "In juni komt er altijd een periode met noorderwind of noordwestenwind en die brengt koelte met zich mee", legt onze weerman Frank Deboosere uit in "Nieuwe feiten". "Vroeger was dat interessant voor het scheren van de schapen. De tere schapenvelletjes konden niet tegen de hoge uv-index en de koelere periode was dan ideaal."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy