Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
15:41 uur

Na tumultueuze start zomer voert De Nekker digitale identiteitscontrole in: “Geregistreerde amokmakers preventief weren”

Gazet van Antwerpen

23/06/2022 - 13:16

Na de recente incidenten voert het provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen zo snel mogelijk digitale identiteitscontrole in. Dat heeft de deputatie van de provincie Antwerpen beslist en het gebeurt op voorstel van de Mechelse burgemeester. “Het idee is om mensen die geregistreerd staan als amokmakers preventief te weren uit het park”, zegt Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). Hij heeft ook al acht personen een plaatsverbod opgelegd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Nekker start met identiteitscontrole om amokmakers te weren: “Al acht plaatsverboden opgelegd” (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op voorstel van de Mechelse burgemeester komen er identiteitscontroles aan de ingang van sport- en recreatiedomein De Nekker. Zo moet de overlastproblematiek aangepakt worden. Gisteren nog weerde een treinbegeleidster 200 jongeren die van De Nekker kwamen omdat ze zich bedreigd voelde. “Sinds dit weekend heb ik reeds acht plaatsverboden opgelegd”, zegt Alexander Vandersmissen (Open Vld).
  [naar artikel]
 2. Zonder online ticket kom je De Nekker niet meer in: “Wij willen amokmakers weren” (23/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na de opstootjes van afgelopen zaterdag kom je het provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen zonder online ticket deze zomer niet meer in. De provincie Antwerpen neemt ook nog een aantal andere maatregelen. “Wij willen amokmakers weren”, zegt gedeputeerde Mireille Colson (N-VA). Er is ook vraag naar een centrale databank om heethoofden buiten te houden.
  [naar artikel]
 3. Identiteitscontroles op til in Antwerpse recreatiedomeinen: “We gaan systeem aankopen om identiteitskaarten uit te lezen” (23/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het Antwerpse provinciebestuur heeft na overleg met haar recreatiedomeinen De Nekker, Zilvermeer en De Lilse Bergen, en met de lokale besturen en politiediensten, beslist om identiteitscontroles in te voeren voor bezoekers. De maatregel komt er na problemen met amokmakers, vooral in De Nekker. “Er zal een systeem worden aangekocht om identiteitskaarten uit te lezen”, zegt de bevoegde gedeputeerde Mireille Colson (N-VA).
  [naar artikel]
 4. Antwerpse recreatiedomeinen nemen extra maatregelen na vechtpartijen: "Amokmakers komen er niet meer in" (23/06/2022 - VRT NWS)
  Recreatiedomeinen De Nekker in Mechelen, Het Zilvermeer in Mol en De Lilse Bergen in Lille nemen extra maatregelen tegen amokmakers. Dat gebeurt na verschillende vechtpartijen en opstootjes in De Nekker, afgelopen dagen.
  [naar artikel]
 5. Israël start met de ontwikkeling van een digitale “Iron Dome”: “We hebben te lijden onder duizenden aanvallen per jaar” (03/05/2022 - Express)
  De Israëlische regering maakt plannen om een digitale versie van het bekende “Iron Dome” te ontwikkelen. Communicatiebedrijven zijn alvast opgedragen om hun cyberbeveiliging op te voeren in de nasleep van een toename van digitale aanvallen. Momenteel worden er in Israël nieuwe digitale voorschriften geïmplementeerd, waarin verplichte en uniforme regels zullen moeten worden nageleefd, aldus het […]
  [naar artikel]
 6. Groot G-voetbaltoernooi Football Kick-Off komt naar De Nekker: “Maar we zoeken nog vrijwilligers” (13/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op zondag 5 september vindt in sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen de elfde editie van de Football Kick-Off plaats. Tijdens dit G-voetbaltoernooi nemen zeventig teams van spelers met een beperking het tegen elkaar op. “Het wordt het grootste, leukste en mooiste voetbalfeest van het jaar, maar we zijn nog op zoek naar vrijwilligers”, zegt bezieler Piet den Boer.
  [naar artikel]
 7. Hardleerse amokmakers komen in nationale gegevensbank terecht (23/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Amokmakers die eerst keet schoppen aan de kust en vervolgens in een recreatiedomein als De Nekker in Mechelen voor overlast zorgen, komen daar voortaan minder makkelijk mee weg. Zeker als ze een plaatsverbod oplopen, want vanaf 1 juli komen ze dan in de nationale gegevensbank van de politie terecht. Op die manier kunnen agenten hen sneller de deur wijzen.
  [naar artikel]
 8. De Nekker zit overvol: “Kom niet meer naar hier, het verzadigingspunt is bereikt” (18/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het sport- en recreatiedomein De Nekker roept op om niet meer naar het park te komen. Het verzadigingspunt is bereikt.
  [naar artikel]
 9. Minister Verlinden (CD&V) wil nationaal toegangsverbod voor amokmakers in recreatiedomeinen bekijken (19/06/2022 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil bekijken of er een nationaal toegangsverbod kan komen voor mensen die onrust zaaien in een recreatiegebied. Zo'n maatregel is er al voor voetbalhooligans. Na vechtpartijen in provinciaal domein De Nekker in Mechelen gisteren vraagt de directeur een gedeelde databank voor amokmakers zodat ze op meer plaatsen geweerd kunnen worden.
  [naar artikel]
 10. Mechelen vangt 650 Oekraïense oorlogsvluchtelingen op in nooddorp aan De Nekker (25/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt een nooddorp voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen op de grindparking aan De Nekker in Mechelen. “De laatste details worden momenteel nog besproken met de Vlaamse regering”, bevestigt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).
  [naar artikel]
 11. OVERZICHT: Van maximumcapiteit tot ‘ballenknijper-verplichting’: zo gaan recreatiedomeinen opstootjes te lijf (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de Blaarmeersen in Gent mogen er voortaan nog 4.500 bezoekers binnen. De Nekker in Mechelen voert voor het eerst identiteitscontroles uit aan de ingang. En in de Kapermolen in Hasselt houden ze “het hoofd koel”. Elk recreatiedomein gaat op zijn eigen manier om met de rellen van de afgelopen dagen. Een overzicht.
  [naar artikel]
 12. Al 120 vluchten preventief geschrapt door staking: “Kom niet naar luchthaven op 20 juni” (16/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op 20 juni legt het veiligheidspersoneel van Brussels Airport het werk neer, waardoor de luchthaven duizenden passagiers vraagt om hun vlucht te herboeken. Luchtvaartmaatschappijen als Brussels Airlines nemen zelf het heft in handen en schrappen al preventief 120 vluchten. Waarschijnlijk is de stakingsdag de eerste van een hele reeks, in Zaventem verwachten ze een woelige zomer.
  [naar artikel]
 13. Rijbewijs en identiteitskaart binnenkort ook op smartphone via “digitale portefeuille” (18/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rijbewijs en identiteitskaart binnenkort ook op smartphone via “digitale portefeuille” Tegen 2023 moet elke Belg een makkelijk te gebruiken “digitale portefeuille” hebben. Daarin worden onder andere de identiteitskaart en het rijbewijs opgeslagen, zodat je je ook kan legitimeren via je smartphone. Dat kondigt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) maandag aan in Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen, La Libre Belgique en La […] Lees dit artikel: Rijbewijs en identiteitskaart binnenkort ook op smartphone via “digitale portefeuille”
  [naar artikel]
 14. Brian Priske openhartig na meest tumultueuze periode uit carrière: “Wat tegen Beerschot gebeurd is, was heftig” (09/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het was de afgelopen maanden Deen en ’t ander, zouden ze zeggen in het land van Brian Priske (44). Van een brullende voorzitter in de kleedkamer tot een nieuwe baas met een gevoelig verleden. Voor het eerst blikt de trainer van Antwerp terug op het meest tumultueuze halfjaar uit zijn carrière. “Zelf opstappen is voor mij nooit een optie geweest.”
  [naar artikel]
 15. Brugse klimaatactivist probeert tevergeefs Heilig Bloedprocessie te verstoren: “Preventief opgepakt” (26/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Brugge heeft donderdagmiddag voorkomen dat klimaatactivist Wouter Mouton (44) de Heilig Bloedprocessie verstoorde. Samen met een kompaan plande hij een actie, maar de politie pakte hem preventief op. “Hij bleef tot na de processie bestuurlijk aangehouden”, bevestigt de politie.
  [naar artikel]
 16. Eurostar start identiteitscontrole met gezichtsherkenning in Parijs (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Behalve in Londen heeft hst-operator Eurostar nu ook in Parijs identiteitscontrole met behulp van gezichtsherkenning ingevoerd. Gelijkaardige
  [naar artikel]
 17. Eurostar start identiteitscontrole met gezichtsherkenning in Parijs (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Behalve in Londen heeft hst-operator Eurostar nu ook in Parijs identiteitscontrole met behulp van gezichtsherkenning ingevoerd. Gelijkaardige
  [naar artikel]
 18. Vakbond dreigt: “Vliegtuigen blijven hele zomer aan de grond op Zaventem” (16/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Brussels Airlines heeft woensdag preventief 120 vluchten vanaf Zaventem geschrapt, de luchthaven zelf waarschuwt passagiers om op maandag 20 juni niet naar de luchthaven te komen. Dan legt het veiligheidspersoneel het werk neer. De vakbonden eisen meer loon. “Als men niet ingaat op onze eisen, blijven de hele zomer vliegtuigen aan de grond”, dreigt Truienaar Jo Vanrutten van het ABVV.
  [naar artikel]
 19. Belgian Hammers ambitieus voor gemengde triatlon, maar dé hamvraag luidt: “Hoe sterk is de zwakste schakel?” (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de tumultueuze aanloop staan de Belgian Hammers zaterdagnacht dan tóch voltallig aan de start van de gemengde triatlon, inclusief Jelle Geens. Niet op hun sterkst, met de kuitverrekking van Claire Michel. “Toch moeten we ambitieus zijn.”
  [naar artikel]
 20. Na ongeregeldheden provinciale domeinen Mol en Mechelen: Cathy Berx zit samen met uitbaters om probleemgevallen te weren (19/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na de overrompeling en ongeregeldheden door dagjestoeristen zaterdag in de provinciale domeinen Zilvermeer in Mol en De Nekker in Mechelen, bespreekt Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx een aantal maatregelen. Nog deze week wil ze samenzitten met de uitbaters van de provinciale domeinen om probleemzoekers voortaan makkelijker te weren.
  [naar artikel]
 21. Bewoners misnoegd over “meteorieten” die sluipverkeer moeten weren: “Dit is wachten op een ongeval” (15/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De buurtbewoners noemen ze ondertussen smalend “meteorieten”, maar niemand is tevreden met de rotsblokken die de gemeente Anderlecht twee weken geleden dropte midden in de Vogelzangstraat op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw. “Een bijzonder onveilige situatie”, vindt ook de Leeuwse burgemeester Jan Desmeth (N-VA).
  [naar artikel]
 22. Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un dreigt met “preventief” gebruik van kernwapens (30/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Noord-Koreaanse leider, Kim Jong-un, heeft herhaald dat Pyongyang “preventief” gebruik zou kunnen maken van kernwapens om vijandige krachten tegen te gaan. Dat heeft het officiële persbureau KCNA zaterdag gemeld.
  [naar artikel]
 23. Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un dreigt met “preventief” gebruik van kernwapens (30/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Noord-Koreaanse leider, Kim Jong-un, heeft herhaald dat Pyongyang “preventief” gebruik zou kunnen maken van kernwapens om vijandige krachten tegen te gaan. Dat heeft het officiële persbureau KCNA zaterdag gemeld.
  [naar artikel]
 24. Nachtclubs bereid ongevaccineerden te weren: “Maar alle gevaccineerden testen, dat is een brug te ver” (14/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  De nachtclubs en discotheken zijn bereid om ongevaccineerden te weren. “Maar als we ook alle gevaccineerden moeten gaan testen aan de ingang, dan kunnen we even goed sluiten”, zegt Patrick Wouters van discotheek Millennium.
  [naar artikel]
 25. Sport- en recreatiedomein De Nekker wellicht weer open tegen 1 juli: “Eén groot veiligheidsavontuur” (25/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen heeft door de coronacrisis al meer dan een half miljoen euro aan inkomsten verloren. “We werken nu aan een plan om binnenkort opnieuw op te starten. Maar het is vrijwel zeker dat we het hier tijdens zomerse dagen met de helft minder strandliggers zullen moeten doen ”, zegt directeur Danny De Wit (55) van De Nekker.
  [naar artikel]
 26. Delphine liet haar borsten en eierstokken preventief weghalen. “Als ik één vrouw kan overtuigen, is mijn missie geslaagd” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De kans dat ik daar ooit kanker zou ontwikkelen, was tachtig procent. Ik wil de ziekte voor zijn.” Na een genetisch onderzoek staat het zwart op wit: journaliste Delphine Van Snick (36) is draagster van het borstkankergen. Daarom liet de jonge mama onlangs preventief haar borsten en eierstokken wegnemen. “Ik heb vijftig procent kans om het door te geven. Met die wetenschap zomaar aan een baby beginnen? Dat staat mijn geweten niet toe.”
  [naar artikel]
 27. “Zomer van 2021 is natste zomer sinds het begin van de metingen” (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De weerkundige zomer 2021 wordt de natste zomer sinds het begin van de waarnemingen in Ukkel in 1833.” Dat zegt weerman Frank Deboosere op Twitter. Hij dook twee weken voor het einde van de weerkundige zomer in de statistieken om uit te zoeken hoe ‘speciaal’ de zomer van 2021 was.
  [naar artikel]
 28. Waalse start-up wil met frame voor NFT’s revolutie ontketenen in digitale kunst (27/01/2022 - Express)
  Opnieuw een innovatie die “made in Belgium” is, en grote ambities heeft. INKcoming, een in Terhulpen gevestigde start-up, kondigde vandaag aan dat het 1 miljoen euro aan financiering heeft opgehaald. Het doel is een revolutie te ontketenen in de digitale kunst met Ionnyk, zijn verbonden e-paper kunstframe dat in het bijzonder aan NFT’s is gewijd. […]
  [naar artikel]
 29. CD&V wil amokmakers weren uit recreatieparken (05/04/2019 - De Morgen)
  CD&V wil dat mensen die het te bont maken in een recreatie-domein een tijdelijk of definitief toegangsverbod kunnen krijgen, net zoals het stadionverbod voor voetbalhooligans.
  [naar artikel]
 30. Nachtclubs bereid ongevaccineerden te weren: “Maar alle gevaccineerden testen is een brug te ver” (14/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De nachtclubs en discotheken zijn bereid om ongevaccineerden te weren. Yves Smolders, zaakvoerder van discotheek Versuz, heeft dat idee zelf ook al geopperd. “Maar als we ook alle gevaccineerden moeten gaan testen aan de ingang, dan kunnen we even goed sluiten”, zegt Patrick Wouters van discotheek Millennium in Herselt.
  [naar artikel]
 31. Sarah liet borsten preventief verwijderen, maar kanker had haar al te pakken: “Voelt toch als een verminking” (29/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Ik leef voluit, want misschien ben ik er over een jaar niet meer”, zegt Sarah Vetokele (30), de vrouw van Westerlo-voetballer Igor. Toen ze begin dit jaar ontdekte dat ze door een erfelijke afwijking een verhoogd risico had op kanker, besliste ze haar borsten preventief te laten amputeren. Helaas had de kanker haar al te pakken.
  [naar artikel]
 32. KBC gaat in zee met Unbox voor uitrol van digitale munt “KBC Coin” (20/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: KBC gaat in zee met Unbox voor uitrol van digitale munt “KBC Coin” KBC investeert in het softwarebedrijf Unbox. Daarmee zet de bank- en verzekeringsgroep verdere stappen in de uitrol van zijn closed loop currency systeem. In mei vorig jaar kondigde KBC aan een eigen virtuele munt te lanceren: de ‘KBC Coin’. De digitale munt dient als een soort beloning voor trouwe klanten en medewerkers. Zij kunnen de […] Lees dit artikel: KBC gaat in zee met Unbox voor uitrol van digitale munt “KBC Coin”
  [naar artikel]
 33. Voorzitter Vlaamse Jeugdraad scherp voor amokmakers van oudejaarsnacht: “Hoe kun je zo je eigen buurt kapotmaken?” (03/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Amir Bachrouri, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, reageert scherp op zijn leeftijdsgenoten die op oudejaarsnacht vernielingen aanbrachten en brand stichtten in Antwerpen. “Het is belangrijk dit te veroordelen”, zegt hij. “Om te vermijden dat dit wordt aangegrepen om bepaalde jongeren uit te sluiten.”
  [naar artikel]
 34. “Digitale munten van centrale banken zijn bedacht in de hel door Satan zelf” (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Digitale munten van centrale banken zijn bedacht in de hel door Satan zelf” Rich Checkan, CEO van Asset Strategies International (ASI), beschouwt digitale munten van centrale banken (CBDC’s) als “het gebroed van Satan”. Ook denkt hij dat Bitcoin een speculatief activum is en nog steeds geen alternatief voor gewone valuta’s. Checkan beschreef in een interview met economisch nieuwskanaal Kitco News CBDC’s als een product dat “bedacht is in […] Lees dit artikel: “Digitale munten van centrale banken zijn bedacht in de hel door Satan zelf”
  [naar artikel]
 35. De zon weren met screens: dit kost het je (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het belooft weer een warme zomer te worden. Wil je de zon tijdens een hittegolf zoveel mogelijk weren? Dat kan met screens. Maar welk prijskaartje...
  [naar artikel]
 36. Verlinden wil amokmakers op stranden en in recreatiedomeinen harder aanpakken (22/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil amokmakers in recreatiedomeinen of op het strand strenger aanpakken. Door de uitbreiding van het plaatsverbod. Tegen de zomer gaat ze daarvoor een regeling uitwerken, verklaarde ze daarover in de Kamer aan Franky Demon (CD&V) en Koen Metsu (N-VA).
  [naar artikel]
 37. Manuela voert beste tomaten ter wereld in: “Vrachtwagen brengt een stukje Italië mee” (05/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tomaat-mozzarella of salade caprese, dat is toch de zomer op zijn best? Verkies je daarvoor de San Marzano-tomaten van Manuela Rotilio, dan heb je Italië ongerept op je bord. De Genkse voert ze rechtstreeks in uit de Abruzzen.
  [naar artikel]
 38. Na 37 jaar en bijna 9.000 afleveringen valt doek over soap ‘Neighbours’: “Bij start videorecorder gekocht om niets te missen” (04/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Het spijt ons dat we moeten melden dat na 37 jaar en bijna 9.000 afleveringen de productie van Neighbours na de zomer wordt stopgezet.” En daarmee sneuvelt een televisiemonument, tot spijt van vele fans. “Ik zal klaarzitten met een doos zakdoeken.”
  [naar artikel]
 39. Kind (6) verdrinkt in De Nekker in Mechelen (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een kind van 6 jaar oud is vandaag verdronken in het recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Dat is bevestigd door de lokale politie. Het is nog...
  [naar artikel]
 40. Twee miljoen zwemmers krijgen identiteitscontrole: “Is er wel nood aan zo’n strenge maatregel?” (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Uitbater LAGO wil tegen het einde van de week in vier van de negen zwembaden die hij beheert een identiteitscontrole uitrollen. Naast Gent wordt...
  [naar artikel]
 41. OVERZICHT VROUWENVOETBAL. Corona slaat toe: vier clubs geven preventief forfait (30/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl KRC Genk Ladies B met 5-2 onderuit ging tegen leider Gent, pakte Alken in tweede nationale een puntje op het veld van Charleroi. In de provinciale reeksen noteerden we vier forfaits. “Donderdag hebben enkele speelsters afgemeld omdat ze een positieve zelftest hebben afgenomen”, aldus coach Patrik Damen (Fufo Beringen). “We hebben dan preventief forfait gegeven”. Ook bij Dilsen-Stokkem, Elen en Herk FC waren er enkele positieve testen.
  [naar artikel]
 42. Uitbater wil 2 miljoen bezoekers in 4 Vlaamse zwembaden aan identiteitscontrole onderwerpen (16/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Zwembaduitbater LAGO wil tegen het einde van de week in vier van de negen zwembaden die het bedrijf beheert, een identiteitscontrole uitrollen. Naast Gent wordt ook in Beveren en Kortrijk voortaan een identiteitskaart gevraagd aan kinderen vanaf 12 jaar. In Lier wordt een bestaand systeem aangepast. Jaarlijks zullen voortaan zowat 2 miljoen zwembadbezoekers in Vlaanderen aan een identiteitscontrole onderworpen worden.
  [naar artikel]
 43. Amerikaanse FBI kon digitale aanval op kinderziekenhuis afslaan: “Een van de meest verachtelijke cyberaanvallen die ik ooit heb gezien” (03/06/2022 - Express)
  Directeur van de Amerikaanse FBI, Christopher Wray, zegt dat in de zomer van 2021 Iraanse hackers een kinderziekenhuis in de Amerikaanse stad Boston hebben aangevallen. Dankzij snelle acties van het ziekenhuis en de federale politiedienst, kon het netwerk beschermd worden tegen de aanvallers. “In de zomer van 2021 probeerden hackers, gesponsord door de Iraanse regering, […]
  [naar artikel]
 44. Stad Diest zet twee medewerkers op non-actief na getuigenissen over grensoverschrijdend gedrag: “We zijn hier heel hard van geschrokken” (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Diestse stadsbestuur start een intern tuchtonderzoek na de recente anonieme getuigenissen van drie (ex-)personeelsleden in ‘Het Laatste Nieuws’. Daarnaast worden twee medewerkers preventief op non-actief gezet. “We wisten dat er zich problemen voordeden in de dienst, maar van deze feiten waren wij nooit op de hoogte”, stelt burgemeester Christophe De Graef.
  [naar artikel]
 45. Kind (6) verdrinkt in klein bad van De Nekker in Mechelen: “Lag op zijn buikje toen hij uit water gehaald werd” (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een kind van 6 jaar oud uit Brussel is vandaag verdronken in zwembad De Nekker in Mechelen. Hij was op uitstap met begeleiders en een groep andere...
  [naar artikel]
 46. Hoe de Russen de oorlog op tv te zien krijgen: “Oekraïners bombarderen zichzelf” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland is Oekraïne niet binnengevallen, maar voert er “een speciale militaire operatie uit om het land te bevrijden van neonazi’s”. Vooral dát krijgen de Russen via de staatsmedia te horen en te zien. Het lijkt erop dat ze daar een compleet alternatieve realiteit beleven. De Europese Unie maakte dinsdag bekend de Russische staatszender RT — Russia Today — en persbureau Sputnik te weren wegens het verspreiden van desinformatie. Zo beweren ze dat Oekraïne zijn eigen steden bombardeert.
  [naar artikel]
 47. Het weer escaleert wereldwijd: “Klimaatverandering is hier en nu” (31/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  West-Europa overstroomt en in de VS woeden bosbranden. Deze zomer is een zomer van weerextremen. “Almaar meer mensen voelen de klimaatverandering aan den lijve.”
  [naar artikel]
 48. STVV-coach Bernd Hollerbach: “Shinji Kagawa liet al goede dingen zien op training” (04/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na een tumultueuze week wil Bernd Hollerbach vooral vooruitkijken. De Duitse T1 vraagt de steun van de fans en laat zich uit over de nieuwkomers Kagawa, Klauss en Al-Dakhil. “Ze passen in deze groep.”
  [naar artikel]
 49. Nieuwe hoop voor migrainepatiënten: Preventief medicijn in aantocht (20/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het allereerste medicijn dat migraine preventief aanpakt, komt binnenkort op de markt. De VS keurde het vrijdag al goed en het ziet ernaar uit dat ook Europa deze zomer groen licht zal geven.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy