Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
15:10 uur

De Nekker start met identiteitscontrole om amokmakers te weren: “Al acht plaatsverboden opgelegd”

Het Laatste Nieuws

23/06/2022 - 13:27

Op voorstel van de Mechelse burgemeester komen er identiteitscontroles aan de ingang van sport- en recreatiedomein De Nekker. Zo moet de overlastproblematiek aangepakt worden. Gisteren nog weerde een treinbegeleidster 200 jongeren die van De Nekker kwamen omdat ze zich bedreigd voelde. “Sinds dit weekend heb ik reeds acht plaatsverboden opgelegd”, zegt Alexander Vandersmissen (Open Vld).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Na tumultueuze start zomer voert De Nekker digitale identiteitscontrole in: “Geregistreerde amokmakers preventief weren” (23/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na de recente incidenten voert het provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen zo snel mogelijk digitale identiteitscontrole in. Dat heeft de deputatie van de provincie Antwerpen beslist en het gebeurt op voorstel van de Mechelse burgemeester. “Het idee is om mensen die geregistreerd staan als amokmakers preventief te weren uit het park”, zegt Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). Hij heeft ook al acht personen een plaatsverbod opgelegd.
  [naar artikel]
 2. Zonder online ticket kom je De Nekker niet meer in: “Wij willen amokmakers weren” (23/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na de opstootjes van afgelopen zaterdag kom je het provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen zonder online ticket deze zomer niet meer in. De provincie Antwerpen neemt ook nog een aantal andere maatregelen. “Wij willen amokmakers weren”, zegt gedeputeerde Mireille Colson (N-VA). Er is ook vraag naar een centrale databank om heethoofden buiten te houden.
  [naar artikel]
 3. Burgemeester legt plaatsverboden op aan tiental amokmakers (12/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Net voor de start van het Wintersalon in Turnhout heeft burgemeester Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout een tiental plaatsverboden voor het centrum opgelegd aan personen die recent amok hebben gemaakt. “We dulden niet dat ze de sfeer komen verpesten”, zegt de burgemeester.
  [naar artikel]
 4. Identiteitscontroles op til in Antwerpse recreatiedomeinen: “We gaan systeem aankopen om identiteitskaarten uit te lezen” (23/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het Antwerpse provinciebestuur heeft na overleg met haar recreatiedomeinen De Nekker, Zilvermeer en De Lilse Bergen, en met de lokale besturen en politiediensten, beslist om identiteitscontroles in te voeren voor bezoekers. De maatregel komt er na problemen met amokmakers, vooral in De Nekker. “Er zal een systeem worden aangekocht om identiteitskaarten uit te lezen”, zegt de bevoegde gedeputeerde Mireille Colson (N-VA).
  [naar artikel]
 5. Antwerpse recreatiedomeinen nemen extra maatregelen na vechtpartijen: "Amokmakers komen er niet meer in" (23/06/2022 - VRT NWS)
  Recreatiedomeinen De Nekker in Mechelen, Het Zilvermeer in Mol en De Lilse Bergen in Lille nemen extra maatregelen tegen amokmakers. Dat gebeurt na verschillende vechtpartijen en opstootjes in De Nekker, afgelopen dagen.
  [naar artikel]
 6. Groot G-voetbaltoernooi Football Kick-Off komt naar De Nekker: “Maar we zoeken nog vrijwilligers” (13/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op zondag 5 september vindt in sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen de elfde editie van de Football Kick-Off plaats. Tijdens dit G-voetbaltoernooi nemen zeventig teams van spelers met een beperking het tegen elkaar op. “Het wordt het grootste, leukste en mooiste voetbalfeest van het jaar, maar we zijn nog op zoek naar vrijwilligers”, zegt bezieler Piet den Boer.
  [naar artikel]
 7. Hardleerse amokmakers komen in nationale gegevensbank terecht (23/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Amokmakers die eerst keet schoppen aan de kust en vervolgens in een recreatiedomein als De Nekker in Mechelen voor overlast zorgen, komen daar voortaan minder makkelijk mee weg. Zeker als ze een plaatsverbod oplopen, want vanaf 1 juli komen ze dan in de nationale gegevensbank van de politie terecht. Op die manier kunnen agenten hen sneller de deur wijzen.
  [naar artikel]
 8. De Nekker zit overvol: “Kom niet meer naar hier, het verzadigingspunt is bereikt” (18/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het sport- en recreatiedomein De Nekker roept op om niet meer naar het park te komen. Het verzadigingspunt is bereikt.
  [naar artikel]
 9. Minister Verlinden (CD&V) wil nationaal toegangsverbod voor amokmakers in recreatiedomeinen bekijken (19/06/2022 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil bekijken of er een nationaal toegangsverbod kan komen voor mensen die onrust zaaien in een recreatiegebied. Zo'n maatregel is er al voor voetbalhooligans. Na vechtpartijen in provinciaal domein De Nekker in Mechelen gisteren vraagt de directeur een gedeelde databank voor amokmakers zodat ze op meer plaatsen geweerd kunnen worden.
  [naar artikel]
 10. Mechelen vangt 650 Oekraïense oorlogsvluchtelingen op in nooddorp aan De Nekker (25/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt een nooddorp voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen op de grindparking aan De Nekker in Mechelen. “De laatste details worden momenteel nog besproken met de Vlaamse regering”, bevestigt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).
  [naar artikel]
 11. Eurostar start identiteitscontrole met gezichtsherkenning in Parijs (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Behalve in Londen heeft hst-operator Eurostar nu ook in Parijs identiteitscontrole met behulp van gezichtsherkenning ingevoerd. Gelijkaardige
  [naar artikel]
 12. Eurostar start identiteitscontrole met gezichtsherkenning in Parijs (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Behalve in Londen heeft hst-operator Eurostar nu ook in Parijs identiteitscontrole met behulp van gezichtsherkenning ingevoerd. Gelijkaardige
  [naar artikel]
 13. Na ongeregeldheden provinciale domeinen Mol en Mechelen: Cathy Berx zit samen met uitbaters om probleemgevallen te weren (19/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na de overrompeling en ongeregeldheden door dagjestoeristen zaterdag in de provinciale domeinen Zilvermeer in Mol en De Nekker in Mechelen, bespreekt Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx een aantal maatregelen. Nog deze week wil ze samenzitten met de uitbaters van de provinciale domeinen om probleemzoekers voortaan makkelijker te weren.
  [naar artikel]
 14. Bewoners misnoegd over “meteorieten” die sluipverkeer moeten weren: “Dit is wachten op een ongeval” (15/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De buurtbewoners noemen ze ondertussen smalend “meteorieten”, maar niemand is tevreden met de rotsblokken die de gemeente Anderlecht twee weken geleden dropte midden in de Vogelzangstraat op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw. “Een bijzonder onveilige situatie”, vindt ook de Leeuwse burgemeester Jan Desmeth (N-VA).
  [naar artikel]
 15. Nachtclubs bereid ongevaccineerden te weren: “Maar alle gevaccineerden testen, dat is een brug te ver” (14/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  De nachtclubs en discotheken zijn bereid om ongevaccineerden te weren. “Maar als we ook alle gevaccineerden moeten gaan testen aan de ingang, dan kunnen we even goed sluiten”, zegt Patrick Wouters van discotheek Millennium.
  [naar artikel]
 16. Ian Thomas ondergaat stevige training voor kerstspecial ‘Dancing with the stars’: “Ik ben al acht kilo afgevallen” (25/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vanavond krijgen we een speciale aflevering van Dancing with the stars voorgeschoteld. Enkele bekende gezichten van eerdere seizoenen mogen ditmaal nog eens hun moves tonen op de dansvloer. Een van hen is Ian Thomas, die zijn lichaam in tijden van corona zag veranderen. “De fitnessen waren gesloten, dus ik heb wel een klein buikje gekweekt”, vertelt de zanger. “Ik ben wel al acht kilo afgevallen, maar ik wil er nog een stuk of acht, negen kwijt.” Met een intensieve danstraining voor deze special maakt hij zich alvast op voor een nieuwe start.
  [naar artikel]
 17. Sport- en recreatiedomein De Nekker wellicht weer open tegen 1 juli: “Eén groot veiligheidsavontuur” (25/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen heeft door de coronacrisis al meer dan een half miljoen euro aan inkomsten verloren. “We werken nu aan een plan om binnenkort opnieuw op te starten. Maar het is vrijwel zeker dat we het hier tijdens zomerse dagen met de helft minder strandliggers zullen moeten doen ”, zegt directeur Danny De Wit (55) van De Nekker.
  [naar artikel]
 18. Max Verstappen: “Ik krijg nooit cadeautjes, dus zag straf wel aankomen” - Alonso: “Ongelofelijk” (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De tweede plaats was voor Max Verstappen het maximaal haalbare, zeker na de gridstraf die hem nog voor de start vijf plekken terugzette. Met een voorsprong van acht punten gaat hij over twee weken naar Saoedi-Arabië. “We zien wel hoe het eindigt, ik sta nog aan kop en ga alles geven.”
  [naar artikel]
 19. CD&V wil amokmakers weren uit recreatieparken (05/04/2019 - De Morgen)
  CD&V wil dat mensen die het te bont maken in een recreatie-domein een tijdelijk of definitief toegangsverbod kunnen krijgen, net zoals het stadionverbod voor voetbalhooligans.
  [naar artikel]
 20. Nachtclubs bereid ongevaccineerden te weren: “Maar alle gevaccineerden testen is een brug te ver” (14/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De nachtclubs en discotheken zijn bereid om ongevaccineerden te weren. Yves Smolders, zaakvoerder van discotheek Versuz, heeft dat idee zelf ook al geopperd. “Maar als we ook alle gevaccineerden moeten gaan testen aan de ingang, dan kunnen we even goed sluiten”, zegt Patrick Wouters van discotheek Millennium in Herselt.
  [naar artikel]
 21. Acht jongeren gecontroleerd (06/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie ging woensdag om 20.50 uur over tot een identiteitscontrole van acht jongeren op het Kolonel Aertsplein in Maaseik. De controles gebeurden in kader van een actieplan rond jongerenproblematiek. (ppn)
  [naar artikel]
 22. Zit je langer dan twee jaar zonder job? Dan kan je straks “relevante taak” opgelegd krijgen (16/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie langer dan twee jaar zonder job zit, kan een gemeenschapsdienst opgelegd krijgen van VDAB. De Vlaamse regering zet het licht op groen voor die omstreden maatregel, minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) moet ze nu verder uitwerken. Zij maakt zich sterk dat ze de juiste balans heeft gevonden. “Het is echt bedoeld als een vorming”, zegt ze. “Om langdurig werklozen weer dichter bij een job te krijgen.”
  [naar artikel]
 23. Verstappen: “Ik krijg nooit cadeautjes, dus zag straf wel aankomen” - Hamilton: “In beste vorm in jaren” (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De tweede plaats was voor Max Verstappen het maximaal haalbare, zeker na de gridstraf die hem nog voor de start vijf plekken terugzette. Met een voorsprong van acht punten gaat hij over twee weken naar Saoedi-Arabië. “We zien wel hoe het eindigt, ik sta nog aan kop en ga alles geven.”
  [naar artikel]
 24. Voorzitter Vlaamse Jeugdraad scherp voor amokmakers van oudejaarsnacht: “Hoe kun je zo je eigen buurt kapotmaken?” (03/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Amir Bachrouri, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, reageert scherp op zijn leeftijdsgenoten die op oudejaarsnacht vernielingen aanbrachten en brand stichtten in Antwerpen. “Het is belangrijk dit te veroordelen”, zegt hij. “Om te vermijden dat dit wordt aangegrepen om bepaalde jongeren uit te sluiten.”
  [naar artikel]
 25. Beslagen ruiten? Acht tips om condens uit je auto te weren (24/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De natte weersomstandigheden van de laatste dagen zorgen voor beslagen ramen en meer vocht in de auto. Acht tips om condens uit je auto te weren.
  [naar artikel]
 26. Rapport: “Uiteindelijk zal de mensheid een absoluut rijverbod krijgen opgelegd” (02/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rapport: “Uiteindelijk zal de mensheid een absoluut rijverbod krijgen opgelegd” Uiteindelijk zal niemand nog met een auto mogen rijden. Dat blijkt uit een rapport van IDTechEx. De onderzoekers merken daarbij op dat autonome wagens al over drie jaar veiliger zullen opereren dan auto’s met een menselijke bestuurder. De technologie zal volgens het rapport vervolgens een gemiddelde jaarlijkse groei van 30 procent laten optekenen. Nog voor […] Lees dit artikel: Rapport: “Uiteindelijk zal de mensheid een absoluut rijverbod krijgen opgelegd”
  [naar artikel]
 27. Kind (6) verdrinkt in De Nekker in Mechelen (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een kind van 6 jaar oud is vandaag verdronken in het recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Dat is bevestigd door de lokale politie. Het is nog...
  [naar artikel]
 28. Twee miljoen zwemmers krijgen identiteitscontrole: “Is er wel nood aan zo’n strenge maatregel?” (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Uitbater LAGO wil tegen het einde van de week in vier van de negen zwembaden die hij beheert een identiteitscontrole uitrollen. Naast Gent wordt...
  [naar artikel]
 29. Uitbater wil 2 miljoen bezoekers in 4 Vlaamse zwembaden aan identiteitscontrole onderwerpen (16/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Zwembaduitbater LAGO wil tegen het einde van de week in vier van de negen zwembaden die het bedrijf beheert, een identiteitscontrole uitrollen. Naast Gent wordt ook in Beveren en Kortrijk voortaan een identiteitskaart gevraagd aan kinderen vanaf 12 jaar. In Lier wordt een bestaand systeem aangepast. Jaarlijks zullen voortaan zowat 2 miljoen zwembadbezoekers in Vlaanderen aan een identiteitscontrole onderworpen worden.
  [naar artikel]
 30. In acht jaar tijd amper 69 alcoholsloten opgelegd, maar dat zullen er binnenkort heel wat meer worden (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De voorbije acht jaar hebben rechters amper 69 keer een alcoholslot opgelegd aan verkeerszondaars. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid...
  [naar artikel]
 31. In acht jaar tijd amper 69 alcoholsloten opgelegd, maar dat zullen er waarschijnlijk binnenkort heel wat meer worden (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De voorbije acht jaar hebben rechters amper 69 keer een alcoholslot opgelegd aan verkeerszondaars. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid...
  [naar artikel]
 32. Kind (6) verdrinkt in klein bad van De Nekker in Mechelen: “Lag op zijn buikje toen hij uit water gehaald werd” (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een kind van 6 jaar oud uit Brussel is vandaag verdronken in zwembad De Nekker in Mechelen. Hij was op uitstap met begeleiders en een groep andere...
  [naar artikel]
 33. Tom Meeusen koerste al met acht verschillende wereldkampioenen: “De beste ooit is een mix van Wout en Mathieu” (21/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Geen crosser die al langer meedraait dan Tom Meeusen. De 33-jarige Essenaar is ‘de dinosaurus’ onder de veldrijders. In al die jaren zag hij vier generaties en acht verschillende wereldkampioenen passeren. Hij bespreekt ze alle acht. “Ik ben zelf supporter van Van Aert en Van der Poel.”
  [naar artikel]
 34. School waar leraar (60) op non-actief werd gezet na zedenfeiten: “Wat er gebeurd is, is zo al erg genoeg” (01/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Net voor de start van het nieuwe schooljaar werd een 60-jarige leraar van de Sint-Franciscusschool in Turnhout op non-actief gezet. Hij kreeg door de onderzoeksrechter voorwaarden opgelegd in een zedendossier, nadat er vijf klachten tegen hem werden neergelegd. Aan de schoolpoort heerste “een veilig gevoel”, al leeft het gevoelige onderwerp er ook nog.
  [naar artikel]
 35. Versuz wil niet-gevaccineerden weren: “Oplossing om open te blijven” (14/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke om niet-gevaccineerden te weren uit het nachtleven, wordt bij Versuz in Hasselt positief onthaald. Meer nog: ze zijn met de Nightlife Commissie van Horeca Vlaanderen zelf met het idee gekomen, om te voorkomen dat discotheken opnieuw moeten sluiten.
  [naar artikel]
 36. Organisator na verontrustende signalen over coronabetoging: “We zullen idioten weren” (22/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De mars tegen de anticorona-maatregelen nu zondag kondigt zich aan als één van de grootste ooit. Organisator Tom Meert spreekt van een vreedzame manifestatie en legt de link naar de witte mars. Hoeveel volk wordt er verwacht? En welk soort volk? Op sociale media circuleren foto’s van journalisten die men in het vizier wil nemen. Zeer verontrustend, maar de organisator zegt met klem dat hij er alles zal aan doen om relschoppers te weren. “Wij zijn brave huisvaders en -moeders”. Volgens bronnen laat de politie in elk geval niets aan het toeval over.
  [naar artikel]
 37. Vermiste kinderen snel terecht aan De Nekker (26/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De hulpdiensten rukten vrijdagavond omstreeks iets voor 20u uit voor een mogelijke drenkeling aan Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker. Uiteindelijk bleek het te gaan om drie kinderen die even uit het zicht van hun ouders waren verdwenen.
  [naar artikel]
 38. Lijnbus belandt op de bodem van vijver... en dat was de bedoeling (10/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Leden van duikschool Neptunus hebben zaterdag een afgedankte stadsbus in de vijver van sportpark De Nekker, tot 10 meter diep laten afzinken. Sportduikers hebben hiermee een nieuw speeltje en De Nekker is een attractie rijker.
  [naar artikel]
 39. Kind (6) verdrinkt in vijver van De Nekker in Mechelen: “Lag op zijn buikje toen hij uit water gehaald werd” (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een kind van 6 jaar oud uit Brussel is vandaag verdronken in de vijver van het recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Hij was op uitstap met...
  [naar artikel]
 40. Helpen slimme camera’s om sluipverkeer uit woonbuurten te weren? (20/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op verzoek van onder meer het buurtcomité van Wuytsbergen start het Herentalse stadsbestuur na nieuwjaar met een proef met nummerplaatherkenning om sluipverkeer te weren. Maar werkt dat daar wel?
  [naar artikel]
 41. Meldingsplicht om amokmakers te weren niet evident (11/08/2020 - De Tijd)
  21:41 Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) wil balorige badgasten met meldingsplicht in hun thuisstad weghouden van de kust. Dat wordt allerminst evident, leert de antihooliganwet in ons vo...
  [naar artikel]
 42. Kind (6) verdronken in recreatiedomein De Nekker (12/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker is Mechelen is woensdagmiddag een kind van 6 jaar verdronken. Dat gebeurde in het kinderbad.
  [naar artikel]
 43. WK Counter-Strike gaat van start in het Sportpaleis: “Ik kan niet beschrijven hoe het voelt om hier te zijn” (19/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In het Antwerpse Sportpaleis is vandaag de kwartfinale van de PGL Major CS:GO van start gegaan, het officieuze wereldkampioenschap Counter-Strike. Acht teams strijden voor de prestigieuze titel. De eerste wedstrijd, tussen NIP en FAZE is al een klepper van formaat. De fans, die van overal komen afgezakt naar het Sportpaleis gaan door het dolle heen. “Hier zijn, is een droom die uitkomt”, zegt Saulo (31) uit Brazilië.
  [naar artikel]
 44. Waarom kenners Djokovic na juridische vrijspraak gretiger dan ooit verwachten: “Hij vecht al zijn hele leven” (10/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nu een Australische rechtbank Novak Djokovic (34) toch toestemming gaf om in het land te blijven, kan enkel een ultieme politieke zet hem nog uit de Australian Open weren. Goed nieuws voor de wereldster-op-recordjacht, maar in hoeverre schaadt die gehavende voorbereiding zijn kansen? “Hij zal een statement willen maken”, menen kenners. “Ik zie hem zelfs dit toernooi winnen.”
  [naar artikel]
 45. Amokmakers vallen politie aan (09/04/2019 - De Morgen)
  Zo’n 200 amokmakers hebben gisteravond heel wat problemen veroorzaakt op het Blosodomein in het Vlaams-Brabantse Hofstade (Zemst).
  [naar artikel]
 46. 180.000 euro voor renovatie atletiekpiste De Nekker (09/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering maakt geld vrij voor de renovatie van de atletiekpiste in De Nekker. Deze piste verkeert in bijzonder slechte staat en wordt tijdens de werkzaamheden ook uitgebreid. Atletiekclub RAM reageert voorzichtig tevreden.
  [naar artikel]
 47. Kind (6) verdronken in recreatiedomein De Nekker (12/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In het recreatiedomein De Nekker is Mechelen is woensdagmiddag een kind van 6 jaar verdronken. Dat zou in het kleine bad gebeurd zijn.
  [naar artikel]
 48. Kind verdronken in Mechels recreatiedomein De Nekker (12/08/2020 - De Standaard)
  Een kind van zes jaar is vanmiddag verdronken in het recreatiedomein De Nekker. Dat zou in het kleine bad gebeurd zijn.
  [naar artikel]
 49. Slechts 69 alcoholsloten opgelegd sinds 2010 (18/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De voorbije acht jaar hebben rechters amper 69 keer een alcoholslot opgelegd aan verkeerszondaars. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Sabien-Lahaye Battheu (Open Vld) heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit François Bellot (MR). In de provincie Antwerpen werden 39 van de sloten opgelegd, ofwel 57 procent van het totaal.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy