Wie houdt er niet van chocolade in al zijn vormen en smaken: van puur en wit tot melk of met een extra zoutige toets. Maar weet je ook hoé die chocolade gemaakt wordt? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line vertelt vandaag, op World Chocolate Day, alles over zijn favoriete product. “In de juiste omstandigheden kan je chocolade zonder vulling één jaar bewaren.” [naar artikel]
Topchocolatier Dominique Persoone heeft bij de politie een klacht ingediend tegen een onbekende vrouw die telefonisch een van zijn winkelbediendes “terroriseerde en kleineerde”. De vrouw blijkt niet aan haar proefstuk toe, het blijkt al jaren aan de gang te zijn, ook met een man. “Toen ik deze opname hoorde, dacht ik maar één iets: dit overkwam me ook én het is nog steeds bezig.” [naar artikel]
Topchocolatier Dominique Persoone heeft bij de politie een klacht ingediend tegen een onbekende vrouw die telefonisch een van zijn winkelbediendes “terroriseerde en kleineerde”. De vrouw blijkt niet aan haar proefstuk toe, het blijkt al jaren aan de gang te zijn, ook met een man. “Toen ik deze opname hoorde, dacht ik maar één iets: dit overkwam me ook én het is nog steeds bezig.” [naar artikel]
“Aan zee kwam ik mijn vader soms ’s nachts tegen met een stuk in zijne gilet. Hij zwalpte nog meer dan ik.” Dominique Persoone (52) knipoogt naar zijn pa Frank (76), van wie hij overduidelijk de rock-’n-roll heeft geërfd. Ook z’n zoon geeft Dominique veel vrijheid, maar... Julius (23) zit liever in het familiebedrijf ‘The Chocolate Line’ dan op café. De drie generaties vertellen in Dag Allemaal over hun bijzondere band, hoe het is om professioneel samen te werken en hun liefdesleven. “Hoeveel vriendinnen ik heb gehad? Eerlijk, ik ben de tel kwijt.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Topchocolatier Dominique Persoone stak zijn mes diep in zeven verschillende potten speculoospasta van huismerken. Daarna haalde hij er ook nog het A-merk bij: Lotus. Hij zocht uit of zo’n potje nu het extra geld waard is. Of zijn er huismerken die net zo goed én ook veel goedkoper zijn? “Bij deze smaak ik geen enkel verschil met de echte. Hoe hard ik ook probeer. Het is voor mij dezelfde pasta.” [naar artikel]
Liefst vier merken zijn qua smaak niet te onderscheiden van de echte Lotus speculoospasta. Dat blijkt uit deze test door Dominique Persoone. Opmerkelijk: zeker drie van die huismerken rollen uit de fabriek van lotus Bakeries. [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in het adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van chocolatier en chef Dominique Persoone. “Deze chef hielp ik aan leveranciers voor een diner dat de New York Times achteraf ‘the dinner of the century’ noemde.” [naar artikel]
Topchocolatier Dominique Persoone heeft bij de politie een klacht ingediend tegen een onbekende vrouw die telefonisch een van zijn winkelbediendes “terroriseerde en kleineerde”. “Het is een psychopate, ik heb er geen ander woord voor. Gelukkig hebben we opnames kunnen maken.” De vrouw blijkt niet aan haar proefstuk toe, het blijkt al jaren aan de gang te zijn, ook met een man. “Toen ik deze opname hoorde, dacht ik maar één iets: dit overkwam me ook én het is nog steeds bezig.” [naar artikel]
De winkels liggen er vol van, maar het ene paaseitje is het andere niet. Zowel niet qua smaak als qua prijs. “Veel eitjes smaken naar vet en suiker, níét naar chocolade”, vertelt topchocolatier Dominique Persoone. Hij proeft twaalf eitjes van melkchocolade uit de supermarkt: vijf ervan buist hij genadeloos. Gelukkig vindt hij ook twee eitjes die een 8/10 en 9/10 waard zijn. “Dit lijkt op chocolade met ‘rice krispies’-ontbijtgranen.” [naar artikel]
Chips heb je in allerlei soorten. Je kunt de vorm of de smaak zo gek niet bedenken of het zit ergens in een assortiment. Maar dé klassieker bij veel merken: zoute chips of ‘chips naturel’. Maar welke is de lekkerste? En kan een huismerk tippen aan een A-merk? Chipsliefhebber Dominique Persoone trekt voor HLN tien zakken open en geeft zijn ongezouten mening: “Met deze chips kan je me echt plezieren.” [naar artikel]
Donker, veel koterijen en elk authentiek detail verstopt: dit huis in Gent verborg zijn natuurlijke charme, maar Aurélie zag het potentieel. Vier jaar lang verbouwde ze het eigenhandig met hulp van familie en vrienden: vandaag is het de oase waar ze rust vindt na haar buitenlandse omzwervingen. [naar artikel]
De bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone is woensdag op bezoek geweest bij de paus in Rome. Die uitnodiging kwam er nadat Persoone tijdens een congres in de Belgische ambassade van de Heilige Stoel ging getuigen over zijn sociaal project met cacaoboeren dat hij in Afrika opzette. En aangezien de chocolatier gehoord had dat de paus een “zoetemond” is, maakte hij van de gelegenheid gebruik om een zakje lekkere pralines te overhandigen. “‘Santo Padre’ moet je hem noemen. Ik heb geoefend, want ik zat met ‘Santa’ van ‘Santa Claus’ in mijn hoofd”, lacht Persoone. [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
De bekende chocolatier Dominique Persoone heeft klacht ingediend bij de politie tegen een vrouw die via de telefoon één van de bediendes in zijn Antwerpse winkel ‘afdreigde en kleineerde’. Uit een opname van het gesprek blijkt dat de vrouw onder meer eist dat het meisje de zin ‘Ik ben maar een verkoopster in een schort’ uitspreekt. Ook andere zaken zouden last hebben van de vreemde telefoontjes. [naar artikel]
In de verte hoor je de paasklokken al luiden. Hoog tijd dus om je voorraad paaseitjes in te slaan. Maar welke zijn de beste én welke laat je beter links liggen in de winkel? We schotelden topchocolatier Dominique Persoone 15 zakjes en doosjes met eitjes ‘melk-praliné’ voor. “De lelijkste van allemaal bleken de lekkerste te zijn”, zegt hij. “Andere waren gevuld met lucht of boerenbedrog in plaats van met lekkere praliné van hazelnootjes.” [naar artikel]
Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je nu de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? We stuurden chef Dominique Persoone op pad langs 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier zit zelfs een haar in de frieten, absoluut not done.” [naar artikel]
Proef eens van een bakje friet met... chocoladesaus. Frydate, een hypermoderne frituur in Knokke-Heist, pakt uit met een smakelijke primeur. Uitbater Philippe Andries en topchocolatier Dominique Persoone sloegen de handen in elkaar en ontwierpen de Choclàtansaus. En het resultaat is verbazingwekkend geslaagd. “Ik haalde de figuurlijke mosterd in Mexico”, vertelt Persoone. [naar artikel]
Het FAVV heeft besloten om de kaasvervanger op basis van cashewnoten “le Rouillé Nature”, “le Rouillé Cumin” en “le Rouillé Fumé” van het merk Tomm’Pousse uit de verkoop te nemen. [naar artikel]
Hij heeft twee winkels en een productiesite waar alles samen 43 man werkt, een cacaoplantage in Mexico, een project met een chocoladefabriek in Congo en tussen al dat werk door komt hij ook nog op tv en geeft hij demonstraties. Hoe chocolatier Dominique Persoone (53) dat allemaal combineert? “Met de hulp van mijn vrouw en zoon, onze drie honden, een goeie aperitief en de wekker.” [naar artikel]
17:00 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]
Sinterklaas stopt het in de schoen, maar het is vooral lekker tussen een goeie boterham of een dampende tas koffie: speculoos. Topchocolatier Dominique Persoone zette zijn tanden in twaalf stukken Sinterklaasspeculoos. Hij vond er twee die stevige concurrentie voor elkaar waren aan de top van de rangschikking, maar enkele scoorden ook ondermaats. “Deze komt precies uit een doos die al drie weken open is en wat een bleekscheet is die andere.” [naar artikel]
Drie weken lang gingen Dominique Persoone (54) en Andy Peelman (39) aan de slag in een ziekenhuis voor ‘Een echte job’. Over één ding zijn ze het eens, vertellen ze in TV Familie: het is een ‘beestenjob’ die veel meer respect verdient. “Ik ben de mannelijke Karen Damen, ik heb veel geweend”, klinkt het bijvoorbeeld bij Andy. De twee heren vertellen over de levensbelangrijke opleiding die ze kregen en de moeilijke momenten tijdens hun stage. Bovendien geven ze meer prijs over hun eigen ervaringen met het ziekenhuis: “Ik lag al héél vaak in de kliniek.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.