De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

“Als we nú niet van de apenpokken afraken, zitten we er voor altijd mee”

Het Belang van Limburg

12/07/2022 - 13:05

We kúnnen de apenpokken weer de wereld uithelpen en vermijden dat het een blijvende soa wordt. Maar dan moeten we nu in actie schieten. “Het zou een nachtmerrie zijn als de apenpokken gekomen zijn om te blijven.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zitten we nu met twee pandemieën opgescheept? Apenpokken rukken fors op (17/07/2022 - Express)
  Experten beginnen te vrezen dat we een cruciale kans hebben gemist om de verspreiding van apenpokken in te dijken. De meeste gezondheidsexperten denken dat de bijna globale uitbraak van apenpokken wel eens kan uitgroeien tot een tweede pandemie, als het dat al niet is. Het aantal besmettingen van apenpokken blijft immers gestaag toenemen.  De Amerikaanse […]
  [naar artikel]
 2. WHO: “Aantal gevallen apenpokken is nog maar het topje van de ijsberg, maar uitbraak kan makkelijk gestopt worden” (30/05/2022 - Express)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft ondertussen al zo’n 200 gevallen van de apenpokken geregistreerd in landen waar het virus normaal niet circuleert. In een briefing afgelopen vrijdag zei de organisatie dat dat aantal nog zal oplopen. Topvrouw Sylvie Briand beklemtoonde wel dat er geen reden is tot paniek. Apenpokken, ofwel monkeypox, is een soortgenoot van de inmiddels […]
  [naar artikel]
 3. “Het is nu aan de VS om meer olie te produceren” (30/06/2022 - Express)
  Op sociale media circuleert een video waarop te zien is hoe de Franse president Emmanuel Macron zijn Amerikaanse evenknie Biden inlicht over een gesprek dat hij voerde met Mohammed bin Zayed al-Nahyan (MBZ). Dat is de president van de Verenigde Arabische Emiraten. “Ik had een gesprek met MBZ,” zegt Macron. “Hij vertelde me twee zaken.  De VAE zitten aan een maximum [productiecapaciteit] en  [de] Saoedi’s […]
  [naar artikel]
 4. EU komt met advies voor lidstaten over apenpokken: “Laag risico, maar doe aan contact tracing en voorzie vaccins” (23/05/2022 - Express)
  Het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) heeft een zogenaamde Rapid Risk Assessment uitgebracht over de uitbraak van de apenpokken in Europa. In het 22 pagina’s tellende document bespeelde de organisatie de huidige situatie en komt ze ook met advies voor de EU-lidstaten. Apenpokken, ofwel monkeypox, is een soortgenoot van de inmiddels uitgeroeide smallpox, […]
  [naar artikel]
 5. Europese Commissie presenteert ambitieuze energieplannen, die grote invloed hebben op Belgische blauwdrukken (08/03/2022 - Express)
  Vandaag komen Ursula von der Leyen, de Commissievoorzitter, en haar Commissaris van Milieu Frans Timmermans met stevige plannen voor de toekomstige energiemix van de Unie: ze willen nog dit jaar twee derde van de import van Russisch gas snoeien. Ze lichtten de plannen al toe aan een pak kranten, waaronder de Financial Times en De Standaard. “We moeten volledig afraken van onze […]
  [naar artikel]
 6. Little Bún groeit en opent nieuwe zaak op Eilandje: “Op naar het volgende avontuur” (08/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na Little Bún en Bún openen Hoa Truong en Huibrecht Berendse een derde zaak: Little Bún II. Daarmee verwezenlijken de zaakvoerders een stukje van hun droom: in enkele steden de Vietnamese streetfood aan de man brengen. Maar eerst zien hoe het in eigen stad loopt.
  [naar artikel]
 7. Sille (36) moet 4.500 euro omzet draaien om in hoofdberoep verder te gaan: “Een minimumbedrag, want ik wil niet elke maand op mijn tandvlees zitten” (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In maart moet Sille beslissen of ze verder gaat met haar cadeauwinkeltje of opnieuw een job in loondienst zoekt. Die knoop is ondertussen al doorgehakt: “Natúúrlijk ga ik door!” - de vraag is alleen nog of ze dat doet in combinatie met een bijberoep. “Ik moet een omzet van 4.500 euro halen om Madam Salopet in hoofdberoep te kunnen verderzetten. Aan dat bedrag raak ik wel, maar ik wil toch iets meer verdienen dan de 1.400 euro die ik nu heb.”
  [naar artikel]
 8. REACTIES ANTWERP. De Laet over Radja’s winning goal: “Of je dit scenario kon verzinnen? Túúrlijk wel!” (05/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Je wist dat dit een battle ging worden”, reageerde Ritchie De Laet luttele seconden na affluiten. “Een detail zou over deze derby beslissen. Een lange bal die goed valt, of een corner…”
  [naar artikel]
 9. Delfine Persoon ziet Las Vegas wel zitten: “Als ik nog kans wil maken op een wereldtitel, dan moet ik ze nú nemen” (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Als ik nog kans wil maken op een wereldtitel, dan moet ik ze nú nemen.” Aan het woord: Delfine Persoon. Eén dag voor haar 37ste verjaardag kreeg ze een voorstel in haar mail van de Amerikaanse Mikaela Mayer (31) om in maart in Las Vegas te boksen, met als inzet de WBO- en IBF-titels bij de superpluimgewichten.
  [naar artikel]
 10. Europa vraagt landen snel te handelen tegen apenpokken, België volgt: “We doen wat we altijd al gedaan hebben tegen besmettelijke ziekten” (24/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  De uitbraak van apenpokken is nog tegen te houden. Het Europees centrum voor ziektepreventie- en bestrijding (ECDC) roept landen op om snel te handelen. België volgt die aanpak, maar heeft nog geen vaccins besteld. “We moeten de voordelen van een vaccin goed afwegen tegen de nadelen.”
  [naar artikel]
 11. Europa vraagt landen snel te handelen tegen apenpokken, België volgt: “We doen wat we altijd al gedaan hebben tegen besmettelijke ziekten” (24/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De uitbraak van apenpokken is nog tegen te houden. Het Europees centrum voor ziektepreventie- en bestrijding (ECDC) roept landen op om snel te handelen. België volgt die aanpak, maar heeft nog geen vaccins besteld. “We moeten de voordelen van een vaccin goed afwegen tegen de nadelen.”
  [naar artikel]
 12. Tom Van Grieken (Vlaams Belang) provoceert “de linkse leerkrachten”, en krijgt meteen reactie (01/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) provoceert “de linkse leerkrachten”, en krijgt meteen reactie Agent provocateur, het is een kantje van de Vlaams Belang-voorzitter dat hij toch af en toe wil tonen. In een filmpje op TikTok, het populaire videoplatform waar vooral jongeren op zitten, richt hij zich vandaag op 1 september tot de schoolgaande jeugd.   Van Grieken stelt daar dat hij “eigenlijk altijd een hekel had aan 1 september”. “Dat werd […] Lees dit artikel: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) provoceert “de linkse leerkrachten”, en krijgt meteen reactie
  [naar artikel]
 13. Oppositie hakt in op grote burgerbevraging van Vivaldi (29/04/2022 - Express)
  Het was eerst een sneertje naar de premier, Alexander De Croo (Open Vld), van de fractieleider van N-VA, Peter De Roover, die wilde weten “waarom de premier wél de persconferentie kon voorzitten om het “eenlandvoordetoekomst.be”-project maar niet de guts had om in de Kamer op de kritische vragen te komen antwoorden”. “Voor dat onderwerp zijn er twee ministers bevoegd. Het zijn heel sterke bevoegde ministers, die […]
  [naar artikel]
 14. ANTWERPEN LIVE. “Wereld van verschil tussen apenpokken en klassieke pokken”: auteur David Van Turnhout over epidemie die gestopt werd door koeien (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De uitbraak van de apenpokken doet ons terugkijken naar de geschiedenis. De pokkenepidemie die de mensheid eeuwenlang in ban had, was extreem dodelijk. Maar paniek is niet nodig. “Er is een wereld van verschil tussen apenpokken en de klassieke pokken”, vertelt GVA-journalist David Van Turnhout. Hij schreef een boek over epidemieën, Hoe koeien mensen redden.
  [naar artikel]
 15. “Als je kerstcadeaus wilt, koop ze dan nú” (27/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Als je kerstcadeaus wilt, koop ze dan nú” De CEO van Duitse sportartikelenfabrikant Puma, Björn Gulden, zegt dat consumenten nu kerstcadeaus moeten kopen als ze er zeker van willen zijn dat ze krijgen wat ze willen, en wanneer ze het willen. Hij geeft deze raad vanwege de puinhoop waarin de wereldwijde toeleveringsketens zich bevinden. Dat bericht persbureau Bloomberg. Gulden zei dat hij dat […] Lees dit artikel: “Als je kerstcadeaus wilt, koop ze dan nú”
  [naar artikel]
 16. WHO waarschuwt voor meer gevallen van apenpokken (23/05/2022 - Express)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft nu al bijna 100 besmettingen met het apenpokkenvirus geregistreerd in zeker 14 landen waar de ziekte normaal niet voorkomt. Daarnaast er ook nog eens 28 vermoedelijke gevallen. De WHO verwacht dat dat aantal de komende dagen nog verder zal stijgen. Apenpokken, ofwel monkeypox, is een soortgenoot van de inmiddels uitgeroeide smallpox, dat pokken […]
  [naar artikel]
 17. Spreek straks Kristof Calvo (Groen) aan als “ridder Calvo” (14/06/2022 - Express)
  Eind deze maand, op de laatste donderdag, is het zover: dan krijgt het land er een pak “commandeurs”, “officieren”, “grootofficieren” en “ridders” bij, allen in de Kamer. Want de koning heeft beslist om “als blijk van erkentelijkheid voor bewezen diensten” een aantal politici een lintje te omgorden, meer bepaald in de Leopoldsorde. Daarbij is er uiteraard een ranking, met […]
  [naar artikel]
 18. Serieuze zorgen over snelle verspreiding apenpokken: “Kan volgende pandemie worden” (03/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal gevallen van apenpokken in Europa is in twee weken verdrievoudigd. De Wereldgezondheidsorganisatie en virologen roepen op tot actie. “Dit kan de volgende pandemie worden, we moeten verschrikkelijk voorzichtig zijn.”
  [naar artikel]
 19. Tom Van Grieken (Vlaams Belang) daagt graag “de linkse leerkrachten” uit, en krijgt meteen reactie (01/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) daagt graag “de linkse leerkrachten” uit, en krijgt meteen reactie Agent provocateur, het is een kantje van de Vlaams Belang-voorzitter dat hij toch af en toe wil tonen. In een filmpje op TikTok, het populaire videoplatform waar vooral jongeren op zitten, richt hij zich vandaag op 1 september tot de schoolgaande jeugd.   Van Grieken stelt daar dat hij “eigenlijk altijd een hekel had aan 1 september”. “Dat werd […] Lees dit artikel: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) daagt graag “de linkse leerkrachten” uit, en krijgt meteen reactie
  [naar artikel]
 20. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon” (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van de apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon.” In België zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat er gevallen van de apenpokken zijn opgedoken, meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven).
  [naar artikel]
 21. Van Gucht: “Apenpokken tot nu toe vastgesteld bij 29 kinderen in Europa” (24/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst zijn de apenpokken in ons land vastgesteld bij een kind onder de drie jaar. Een uitzonderlijk verschijnsel, bevestigt ook Steven Van Gucht. “In Europa hebben we tot nu toe weet van 29 gevallen bij kinderen”, aldus de viroloog.
  [naar artikel]
 22. Ouders van baby die bij onthaalmoeder overleed ontroostbaar: “Er is íets in zijn bedje gebeurd. Maar wat?” (02/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Natúúrlijk moeten we weten wat er is gebeurd”, zeggen de ouders van het baby’tje van 8 maanden dat dinsdag overleed bij de onthaalmoeder in Eernegem. Tegelijk benadrukken ze dat ze de vrouw niet met de vinger wijzen. “Onze kindjes waren er graag en we hadden geen enkele klacht. We zouden het verschrikkelijk vinden als ze nu in een slecht daglicht komt te staan.”
  [naar artikel]
 23. Ouders van baby die bij onthaalmoeder overleed ontroostbaar: “Er is íets in zijn bedje gebeurd. Maar wat?” (02/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Natúúrlijk moeten we weten wat er is gebeurd”, zeggen de ouders van het baby’tje van 8 maanden dat dinsdag overleed bij de onthaalmoeder in Eernegem. Tegelijk benadrukken ze dat ze de vrouw niet met de vinger wijzen. “Onze kindjes waren er graag en we hadden geen enkele klacht. We zouden het verschrikkelijk vinden als ze nu in een slecht daglicht komt te staan.”
  [naar artikel]
 24. Passagiers van TUI-vlucht al sinds zondag gestrand in Cancún en Varadero met amper informatie: “Beneden alle peil” (01/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een deugddoende vakantie krijgt voor enkele honderden Belgen een wrange nasmaak. Door technische problemen wordt hun TUI-vlucht telkens uitgesteld. Zo zitten ruim 250 reizigers sinds zondag in het Mexicaanse Cancún te wachten op hun vlucht. Belgen die op weg waren naar Mexico, zitten dan weer vast in het Cubaanse Varadero en kunnen niet eens aan hun vakantie beginnen. Eén constante: ze krijgen amper informatie van TUI.
  [naar artikel]
 25. Passagiers van TUI-vlucht al sinds zondag gestrand in Cancún en Varadero met amper informatie: “Beneden alle peil” (01/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een deugddoende vakantie krijgt voor enkele honderden Belgen een wrange nasmaak. Door technische problemen wordt hun TUI-vlucht telkens uitgesteld. Zo zitten ruim 250 reizigers sinds zondag in het Mexicaanse Cancún te wachten op hun vlucht. Belgen die op weg waren naar Mexico, zitten dan weer vast in het Cubaanse Varadero en kunnen niet eens aan hun vakantie beginnen. Eén constante: ze krijgen amper informatie van TUI.
  [naar artikel]
 26. Heisa rond uitspraak van Conner Rousseau over Molenbeek (26/04/2022 - Express)
  De socialistische voorzitter stelt in Humo dat “als hij door Molenbeek rijdt, hij zich niet in België voelt”, in vette titel boven het vraaggesprek. Die titel was meteen de aanleiding voor Ahmed Laaouej, de PS-voorzitter in Brussel en fractieleider in de Kamer, om keihard uit te halen: “Deze uitspraken zijn onaanvaardbaar, stigmatiserend en xenofoob”, zo stelde hij zowaar. “Brussel is een kosmopolitische regio met wijken […]
  [naar artikel]
 27. Massabijeenkomsten annuleren vanwege apenpokken niet nodig, oordeelt WHO (24/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op dit moment raadt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) niet aan om festivals en andere massabijeenkomsten te annuleren in gebieden waar apenpokken zijn uitgebroken. “We willen eerder mensen informeren”, klinkt het.
  [naar artikel]
 28. Bij CD&V is het nog altijd een beetje schade opmeten (31/03/2022 - Express)
  Wouter Beke (CD&V), de Vlaamse minister van Welzijn moest gisteren vol aan de bak in het Vlaams Parlement, om zijn woorden goed “te duiden” en van de “juiste context” te voorzien. Daarbij was het voor Beke scherven opruimen, na een ongelukkige quote in een interview met Humo, over de kinderopvang. Beke lichtte uitgebreid toe “dat hij de eerst […]
  [naar artikel]
 29. Kristian Thorstvedt scherp na verlies: “Acht matchen zonder zege, dat moet nú stoppen” (10/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kristian Thorstvedt baalde, net als zijn medemaats, als een stekker. “We hebben acht matchen achter de rug zonder overwinning. Dat moet nú dringend veranderen. Zo kan het niet verder.”
  [naar artikel]
 30. Man verdacht van apenpokken in metro Madrid ontkent gerucht: “Er groeien tumoren op mijn zenuwen en dat is niet besmettelijk” (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Deze foto van een man in de metro van Madrid met puisten op zijn benen ging viraal. Op sociale media werd veelvuldig gespeculeerd dat het om apenpokken ging. Daarnaast werd er ook over bericht in de Belgische en internationale pers. De afgebeelde man beweert nu tegenover Spaanse media dat hij geen apenpokken heeft, maar wel neurofibromatose, een genetische en niet-besmettelijke ziekte.
  [naar artikel]
 31. De Wever over thuisopvang van Oekraïense vluchtelingen: “De wereld op z’n kop” (07/03/2022 - Express)
  Bij de oppositie is er ongenoegen over het plan dat Mahdi vorige week uitrolde, om Belgen massaal vluchtelingen te laten opvangen bij hen thuis, met de actie #plekvrij. “De solidariteit bij de bevolking is fantastisch, maar het is de wereld op zijn kop: het is de federale overheid die de asielopvang mismeestert. De overheid kan het niet. Het zit allemaal vol”, zo stelde N-VA-voorzitter […]
  [naar artikel]
 32. WHO raadt niet aan om massabijeenkomsten te annuleren vanwege apenpokken (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op dit moment raadt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) niet aan om festivals en andere massabijeenkomsten te annuleren in gebieden waar apenpokken zijn uitgebroken. “We willen eerder mensen informeren”, klonk het op een webinar.
  [naar artikel]
 33. Kind onder de drie jaar besmet met apenpokken in ons land: “Mogelijk gebeurd via handdoek” (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In België is een kind onder de drie jaar besmet geraakt met de apenpokken. “Wie de ziekte heeft, let vast heel erg op om het niet door te geven aan kinderen. Via een handdoek kan dat bijvoorbeeld toch gebeuren”, reageert viroloog Marc Van Ranst bij onze collega’s van het radionieuws.
  [naar artikel]
 34. De hysterische benadering van milieuproblematiek bij EU-beleidsmakers (30/07/2022 - Express)
  Recent bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten een akkoord over nieuwe EU-regelgeving om zogenaamde “greenwashing” tegen te gaan, waarbij bedrijven zich milieuvriendelijker profileren dan ze in realiteit zijn: De nieuwe regels leggen allerlei nieuwe rapporteringsverplichtingen op – eerst aan grote bedrijven, later ook aan KMO’s – met als bedoeling burgers “beter te informeren” over “het effect dat bedrijven hebben op de mensenrechten en het […]
  [naar artikel]
 35. "Júllie maken hen racisten!” Bekende Marokkaanse Nederlander vlijmscherp voor relschoppers (28/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Marokkaanse Nederlander gaat viraal met een video vol verwijten aan de jongeren die rellen veroorzaakten na de voetbalmatch van Marokko tegen de Rode Duivels. “Altijd moeten wij het weer verpesten”, zegt Morad Baddaou boos. “Tuurlijk hebben ze een hekel aan ons.”
  [naar artikel]
 36. KIJK. "Júllie maken hen racisten!” Bekende Marokkaanse Nederlander vlijmscherp voor relschoppers (28/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Marokkaanse Nederlander gaat viraal met een video vol verwijten aan de jongeren die rellen veroorzaakten na de voetbalmatch van Marokko tegen de Rode Duivels. “Altijd moeten wij het weer verpesten”, zegt Morad Baddaou boos. “Tuurlijk hebben ze een hekel aan ons.”
  [naar artikel]
 37. Apenpokken verspreiden zich wereldwijd, chef pandemie bij WHO reageert: “Dit kan topje van de ijsberg zijn, maar geen paniek” (28/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het eerste geval van apenpokken begin mei in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, zijn er nu al meer dan 200 infecties vastgesteld wereldwijd in landen buiten Afrika. “Dat kan slechts het topje van de ijsberg zijn”, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
  [naar artikel]
 38. Apenpokken verspreiden zich wereldwijd, chef pandemie bij WHO reageert: “Dit kan topje van de ijsberg zijn, maar geen paniek” (28/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds het eerste geval van apenpokken begin mei in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, zijn er nu al meer dan 200 infecties vastgesteld wereldwijd in landen buiten Afrika. “Dat kan slechts het topje van de ijsberg zijn”, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
  [naar artikel]
 39. Dit weekend komt Groen met“nieuwe inhoudelijke koers” (24/08/2022 - Express)
  Groen heeft een nieuw voorzittersduo, met Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji, en die willen graag hun stempel drukken. Voor het nieuwe politieke jaar kondigden ze een beetje mysterieus “een nieuwe etappe in het bestaan van de partij” aan. Vrijdag krijgen de leden de primeur, en zaterdag komt er een persmoment met alle ministers en kopstukken, om “de nieuwe koers inhoudelijk” toe te lichten. […]
  [naar artikel]
 40. Na oudste zoon lijdt nu ook jongste zoon aan ongenees­lij­ke ziekte: “Om Milan ben ik eigenlijk al levend aan het rouwen. Voor Mauro weiger ik dat te doen” (27/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ons gezinsleven ligt overhoop. Om het terug op de rails te krijgen, zullen we moeten leren loslaten.” Bij Evi Aerts (33) en David Tahon (35) uit Lembeek (Halle) viel op een maand tijd de hemel twee keer op hun hoofd: zowel zoontje Milan (7) als zijn broertje Mauro (3) lijden aan dezelfde stofwisselingsziekte, waardoor ze niet oud zullen worden. “We zijn bang voor de toekomst. Maar we moeten nú leven. Nú genieten. Het moet.”
  [naar artikel]
 41. Sille (36) ruilt haar vast contract in voor een eigen winkel: “In dit traject heb ik een inkomen van 1.400 euro, werkloosheidsuitkering inbegrepen” (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In maart moet Sille beslissen of ze verder gaat met haar cadeauwinkeltje of opnieuw een job in loondienst zoekt. Die knoop is ondertussen al doorgehakt: “Natúúrlijk ga ik door!” - de vraag is alleen nog of ze dat doet in combinatie met een bijberoep. “Ik moet een omzet van 4.500 euro halen om Madam Salopet in hoofdberoep te kunnen verderzetten. Aan dat bedrag raak ik wel, maar ik wil toch iets meer verdienen dan de 1.400 euro die ik nu heb.”
  [naar artikel]
 42. Sciensano: “Al 546 gevallen van apenpokken in ons land” (10/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  In België zijn nu al 546 bevestigde gevallen van apenpokken gemeld. Dat blijkt dinsdag uit de recentste cijfers op de website van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 43. Sciensano: “Al 546 gevallen van apenpokken in ons land” (10/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  In België zijn nu al 546 bevestigde gevallen van apenpokken gemeld. Dat blijkt dinsdag uit de recentste cijfers op de website van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 44. Pornoster toont ziekteverloop apenpokken: “Was erg bang voor littekens in mijn gezicht” (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Silver Steele, een 40-jarige pornoster uit Houston in de Amerikaanse staat Texas, heeft confronterende foto’s gedeeld op Instagram van wat de apenpokken bij hem hebben aangericht. Eerst dacht Steele dat hij last had van scheerbrand, maar het bleek om de gevreesde apenpokken te gaan. Zijn grootste angst was dat zijn gezicht blijvend littekens zou vertonen.
  [naar artikel]
 45. Pornoster toont ziekteverloop apenpokken: “Was erg bang voor littekens in mijn gezicht” (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Silver Steele, een 40-jarige pornoster uit Houston in de Amerikaanse staat Texas, heeft confronterende foto’s gedeeld op Instagram van wat de apenpokken bij hem hebben aangericht. Eerst dacht Steele dat hij last had van scheerbrand, maar het bleek om de gevreesde apenpokken te gaan. Zijn grootste angst was dat zijn gezicht blijvend littekens zou vertonen.
  [naar artikel]
 46. Virologe bezorgd over uitbraken apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon” (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van de apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon.”
  [naar artikel]
 47. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon” (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van de apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon.”
  [naar artikel]
 48. Na problemen bij nog een energieleverancier: “VREG was compleet voor gek verklaard als het dit scenario had opgesteld” (21/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Twintigduizend klanten van energieleverancier Watz – “gewoon Watz, geen gezever” –?moeten halsoverkop op zoek naar een andere leverancier, nu het bedrijf “zijn verplichtingen niet langer nakomt”, aldus netbeheerder Fluvius. Het is al het derde energiebedrijf dat in moeilijkheden komt. En volgens experts zitten er nog bedrijven in erg slechte papieren, nu de elektriciteits- en gasprijzen op korte tijd explodeerden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy