Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:05 uur

Professor videotechnologie Philippe Bekaert (UHasselt) overleden

De Standaard

04/08/2022 - 15:52

Na een slepende ziekte is professor Philippe Bekaert (55) van het Expertisecentrum voor Digitale Media (EDM) en de UHasselt vorige week overleden. De professor informatica verrichtte wetenschappelijk pionierswerk in het domein van visual computing en ging aan de slag met virtual reality en 360-gradencamera’s. ‘Diep vanbinnen was hij ook een kunstenaar, al zou hij dat nooit van zichzelf zeggen’, klinkt het.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Virtuele camera’s van Hasselts bedrijf filmen ook onder piano en op podium (07/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  hasseltZondagavond is het slotconcert te zien van ‘Thomas speelt het hard’, de uitvoering in De Bijloke in Gent door Thomas Vanderveken van het pianoconcerto van Edvard Grieg. Voor de captatie van het concert werkte Canvas via VRT Sandbox samen met de start-up Azilpix, een jong bedrijf in Genk dat geleid wordt door professor Philippe Bekaert, hoogleraar Informatica aan de UHasselt.
  [naar artikel]
 2. Professor Esther Wolfs UHasselt krijgt beurs van 100.000 dollar voor onderzoek zenuwziekte (17/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Professor Esther Wolfs van het biomedisch onderzoeksinstituut van de UHasselt heeft van een Amerikaanse patiëntenvereniging een beurs van 100.000 dollar ontvangen voor haar onderzoek naar de zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth (CMT). “Als enige onderzoeksgroep ter wereld werkt zij met stamcellen uit wijsheidstanden om het ziekteproces van CMT te ontrafelen. De Amerikaanse vereniging nam zelf met professor Wolfs contact op,” aldus UHasselt-woordvoerder Thomas Vandenreyt.
  [naar artikel]
 3. Bekaert-telg en havenondernemer Maurice Velge overleden (06/10/2020 - Express)
  In Frankrijk is zondag baron Maurice Velge op 84-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft transportmagazine Flows dinsdag en wordt bevestigd door... The post Bekaert-telg en havenondernemer Maurice Velge overleden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Professor UHasselt: “Megakippenstallen nefast voor luchtkwaliteit” (06/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De landbouw gaat zijn steentje moeten bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in België. Dat zegt professor Tim Nawrot, milieu-epidemioloog aan de UHasselt. Ons land haalt nog steeds de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie niet. En daar speelt de intensieve veeteelt een grote rol in. Wij moeten ons stilaan de vraag gaan stellen of de groei van deze sector wel wenselijk blijft, aldus professor Nawrot.
  [naar artikel]
 5. Lode Vereeck ook in beroep ontslagen bij UHasselt na ongepast gedrag (29/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De beroepscommissie van UHasselt heeft het ontslag van professor Lode Vereeck bevestigd. De beroepscommissie, die net als de interne tuchtcommissie is samengesteld uit professoren van elke faculteit van de universiteit, volgt daarmee de beslissing van de raad van bestuur. Die stemde eerder al in met het advies van de interne tuchtcommissie om de Diepenbeekse professor te ontslaan wegens ongepast gedrag. Dat meldt Het Belang van Limburg. UHasselt bevestigt het nieuws.
  [naar artikel]
 6. Bekaert: West-Vlaams staal op de beurs (29/09/2017 - VRT NWS)
  Het aandeel Bekaert is een oudgediende in de Bel20. Bekaert is specialist in staaldraad. Het bedrijf heeft zijn wortels in Zwevegem, bij Kortrijk, maar is in de voorbije decennia uitgegroeid tot een wereldspeler. Wat zijn de troeven en de aandachtspunten voor Bekaert? Michaël Van Droogenbroeck bespreekt het met Tom Simonts, financieel econoom bij KBC. 
  [naar artikel]
 7. Bekaert spaart 18 miljoen per jaar uit met schuldherschikking bij staalkabeldochter (15/10/2018 - De Tijd)
  11:21 Door een schuldherschikking bij dochter Bridon-Bekaert Ropes Group spaart Bekaert 1,5 miljoen euro aan rente per maand uit. Het aandeel van Bekaert reageert positief op het nieuws.
  [naar artikel]
 8. Lode Vereeck definitief ontslagen door UHasselt (29/11/2019 - De Morgen)
  De beroepscommissie van UHasselt heeft het ontslag van professor Lode Vereeck bevestigd. De beroepscommissie, die net als de interne tuchtcommissie is samengesteld uit professoren van elke faculteit van de universiteit, volgt daarmee de beslissing van de raad van bestuur. Dat meldt Het Belang van Limburg en UHasselt bevestigt het nieuws.
  [naar artikel]
 9. Professor UHasselt: "Fuseer alle Limburgse gemeenten tot 'stad Limburg" (01/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Opmerkelijk voorstel van UHasselt-professor Lode Vereeck op de voorpagina van Het Belang van Limburg: fuseer alle 42 gemeenten uit de provincie tot...
  [naar artikel]
 10. Professor Medische Ethiek UHasselt over het verplichten van vaccinaties (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse ziekenhuizen deden gisteren unaniem een oproep voor een verplichte vaccinatie voor iedereen. Professor Medische Ethiek aan de UHasselt, Wim Pinxten, begrijpt die oproep. "Maar zorg weigeren aan niet-gevaccineerden is geen goed idee".
  [naar artikel]
 11. UHasselt-professor: "Groen is geen electorale pletwals, maar wordt wel marktleider op linkerflank" (14/10/2018 - De Morgen)
  UHasselt-professor Johan Ackaert, expert lokale politiek, ziet dat er zich na de lokale verkiezingen een zeer genuanceerd beeld aftekent. Behalve in de provincieraden, dan, waar N-VA afgetekend de grootste blijf. "Dat kan een belangrijke indicator zijn voor de nationale verkiezingen in mei."
  [naar artikel]
 12. Yentl Bekaert is beste junior in Valkenburg (23/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Yentl Bekaert was zondag de beste bij de juniores tijdens de wereldbekercross in het Nederlandse Valkenburg. Bekaert hield in een sprint met twee de Fransman Antoine Benoist af. Derde werd Andreas Goeman. Yentl Bekaert is meteen ook de eerste leider in de wereldbekerstand.
  [naar artikel]
 13. Parket opent vooronderzoek naar professor Lode Vereeck van UHasselt (09/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltHet parket van Limburg opent een vooronderzoek (informatieonderzoek) naar Lode Vereeck, professor economie aan de UHasselt en Open-Vld-lijsttrekker in Diepenbeek. Dit opsporingsonderzoek volgt op een aangetekend schrijven dat het gisteren van de UHasselt ontving. Sinds mei waren daar vier meldingen binnengekomen over mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Vereeck tegenover oud-studentes. Het parket van Limburg bevestigt dat het (nog) geen enkele klacht tegen Lode Vereeck heeft ontvangen. De prof, die al sinds maart in ziekteverlof is, ontkent ten stelligste.
  [naar artikel]
 14. Bekaert kondigt ontslagen aan, wat is er aan de hand bij de staaldraadfabrikant? (28/03/2019 - VRT NWS)
  De aankondiging dat staaldraadfabrikant Bekaert 281 jobs schrapt, roept vragen op. Wat is de reden van deze herstructurering en hoeveel mensen zijn nu nog bij Bekaert aan de slag?
  [naar artikel]
 15. Beroepscommissie UHasselt bevestigt ontslag Lode Vereeck (29/11/2019 - De Morgen)
  De beroepscommissie van UHasselt heeft het ontslag van professor Lode Vereeck bevestigd. De beroepscommissie, die net als de interne tuchtcommissie is samengesteld uit professoren van elke faculteit van de universiteit, volgt daarmee de beslissing van de raad van bestuur. Dat meldt Het Belang van Limburg en UHasselt bevestigt het nieuws.
  [naar artikel]
 16. UHasselt-professor economie: “Alle bedrijven redden is geen goed idee” (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De economische schade van het coronavirus herstellen, wordt een titanenwerk. Professor economie Piet Pauwels (UHasselt) blikt vooruit. “Het is onpopulair, maar alle bedrijven redden is geen goed idee.”
  [naar artikel]
 17. Zwevegemnaren nostalgisch over "bol van Bekaert" die straks verdwijnt (05/01/2021 - VRT NWS)
  In Zwevegem wordt de "bol van Bekaert" afgebroken. De bol van Bekaert is de naam die de Zwevegemnaren geven aan de watertoren die op de site van staaldraadfabrikant Bekaert is gebouwd. De toren wordt niet meer gebruikt, maar de Zwevegemnaren lijken hem al te missen, terwijl hij er nog staat.
  [naar artikel]
 18. Bekaert maakt forse tuimeling (29/03/2019 - De Morgen)
  Het aandeel van Bekaert, in 2010 nog de beurslieveling bij uitstek, is in vrije val. Sinds begin dit jaar verloor de staaltechnologiespecialist al 40 procent of 2,1 miljard euro van zijn beurswaarde. De boosdoener: de zaagdraad. Het goudhaantje van Bekaert staat onder druk.
  [naar artikel]
 19. Prof UHasselt krijgt prestigieuze prijs voor baanbrekend onderzoek naar flinterdunne zonnepanelen (06/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Professor in de Energietechnologie Bart Vermang (UHasselt/imec/EnergyVille) heeft de prestigieuze prijs ‘Laureaat in de Klasse van de Technische Wetenschappen’ gekregen voor zijn onderzoek naar hernieuwbare energie. Voor het eerst mag een onderzoeker van de UHasselt die titel in ontvangst nemen.
  [naar artikel]
 20. 'Vertrek CEO na herstructurering is traditie bij Bekaert' (12/03/2020 - De Tijd)
  18:14 Bekaert heeft een traditie in het buitenzetten van de CEO na een herstructurering. Dat zegt Piet Decavele, vakbondsverantwoordelijke bij ACV Metea voor Bekaert.
  [naar artikel]
 21. Prof UHasselt doet onthutsende vaststelling: zwarte steenkool vergiftigt kinderen in Polen (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Uit een vergelijkend onderzoek van de UHasselt blijkt dat Poolse kinderen tot vijf keer meer koolstof in de urine hebben dan hun Franse leeftijdsgenoten. “Totaal onaanvaardbaar”, zegt professor Tim Nawrot.
  [naar artikel]
 22. Lode Vereeck vangt bot in beroep en krijgt job aan UHasselt niet terug (29/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De beroepscommissie van UHasselt heeft het ontslag van professor Lode Vereeck bevestigd. De beroepscommissie, die net als de interne tuchtcommissie...
  [naar artikel]
 23. Bekaert-topman stapt op (12/03/2020 - Express)
  Matthew Taylor, de topman van staaldraadfabrikant Bekaert, stopt in mei als CEO. Operationeel directeur Oswald Schmid neemt tijdelijk over. De... The post Bekaert-topman stapt op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. De nieuwe glazen bol: hoe prof UHasselt reuma, MS en autisme wil voorspellen (26/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Professor dr. Veerle Somers verricht samen met haar onderzoeksgroep aan de UHasselt pionierswerk en verregaand onderzoek naar ziektevoorspellers voor reuma, MS en autisme. En dat via een technologie die wereldwijd uniek is, made in Limburg.
  [naar artikel]
 25. Professor Niel Hens (UHasselt) over coronacijfers: “Eerste indicatie dat we groot rampscenario hebben vermeden” (30/03/2020 - VRT NWS)
  In Limburg zijn sinds gisteren 1350 bevestigde coronapatiënten geteld. Het aantal overlijdens door het coronavirus is in onze provincie afgelopen weekend dan weer fors gestegen, wat Limburg nog steeds de zwaarst getroffen provincie maakt. Toch lijkt het stilletjes de goede kant op te gaan volgens professor Niel Hens (UHasselt). “De toename is lichtjes aan het afnemen, maar we moeten heel voorzichtig blijven.”
  [naar artikel]
 26. Google nodigt prof UHasselt uit om onderzoek toe te lichten (05/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Internetbedrijf Google heeft professor informatica Frank Neven van de UHasselt uitgenodigd om in het hoofdkantoor uitleg te komen geven over zijn wetenschappelijk werk. De Limburgse professor voert fundamenteel onderzoek naar algoritmes die sneller en efficiënter werken met zogenaamde ‘big data’mogelijk moeten maken. “We hebben twee jaar op rij een wetenschappelijke prijs in dat onderzoeksdomein gewonnen. Daardoor zijn we als eerder kleine universiteit toch in de schijnwerpers van Google gekomen”, aldus Neven.
  [naar artikel]
 27. Voormalig VBO-voorzitter Philippe Bodson overleden aan coronavirus (04/04/2020 - Express)
  De Luikse zakenman en ex-voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) Philippe Bodson is overleden aan de gevolgen van... The post Voormalig VBO-voorzitter Philippe Bodson overleden aan coronavirus appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. UHasselt zet vuile CO2 om in brandstof (04/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTDe Universiteit Hasselt heeft samen met de Nederlandse onderzoekers van TNO een katalysator ontdekt die CO2 met behulp van zonlicht omzet naar methaan als bruikbare brandstof. “Het grote doel is om klimaatneutraal te kunnen produceren”, zegt professor Marlies Van Bael (UHasselt). “De eerste stap is gezet.”
  [naar artikel]
 29. Biostatisticus UHasselt vindt maatregelen terecht: “Ze kunnen nog tot juni duren” (12/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het ene evenement na het andere wordt afgelast. Volgens Geert Molenberghs, professor Biostatistiek aan de UHasselt, zijn die maatregelen zeer terecht. “We moeten het coronavirus geen snelweg geven, maar hoogstens een bospaadje.”
  [naar artikel]
 30. Bekaert-voorzitter rouwt om Bel 20-zitje (09/05/2018 - De Tijd)
  17:42 Op de algemene vergadering van de staaldraadfabrikant Bekaert treurde voorzitter Bert de Graeve om het verloren Bel 20-zitje. Topman Matthew Taylor herhaalde dat de staaldraadfabrikant Bekaert zich di...
  [naar artikel]
 31. Bekaert neemt touwtjes in handen bij staalkabeldochter Bridon (26/04/2018 - De Tijd)
  08:54 Staaldraadspecialist Bekaert wordt de enige eigenaar van zijn sputterende staalkabeldochter Bridon Bekaert Ropes. Het neemt het belang van 33 procent over van het pensioenfonds Ontario Teachers' Pensi...
  [naar artikel]
 32. Voormalig VBO-voorzitter Philippe Bodson overleden aan coronavirus (04/04/2020 - De Morgen)
  Philippe Bodson is op 73-jarige leeftijd overleden aan corona. Dat vernam ‘Le Soir’ van zijn familie.
  [naar artikel]
 33. Ex-VBO-voorzitter Philippe Bodson overleden aan coronavirus (04/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Bodson is op 73-jarige leeftijd overleden aan corona. Dat vernam ‘Le Soir’ van de familie van de Luikenaar.
  [naar artikel]
 34. Personeel weet niet altijd waar bedrijf naartoe wil (25/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Limburgse ondernemers zijn ambitieus, maar hun werknemers weten dat niet altijd. Dat blijkt uit een onderzoek van de UHasselt en marketingbureau Expliciet. “Transparantie is nochtans cruciaal”, zegt Pieter Vandekerkhof, professor ondernemerschap aan de UHasselt.
  [naar artikel]
 35. UHasselt gaat onderzoek doen naar effect van luchtvervuiling op corona (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Volgens buitenlandse studies zou het aantal mensen dat aan corona overlijdt, veel hoger liggen in gebieden met een hoge luchtvervuiling. Maakt fijnstof de gevolgen van een coronacrisis erger? Dat wil professor aan de UHasselt en milieu-epidemioloog Tim Nawrot onderzoeken.
  [naar artikel]
 36. Oud-vicepremier en oud-burgemeester Molenbeek Philippe Moureaux overleden (15/12/2018 - Metro)
  Philippe Moureaux, oud-burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek en oud-minister in verschillende federale en deelstaatregeringen voor de PS, is overleden. Dat meldt zijn dochter Catherine, die sinds kort burgemeester is van de Brusselse gemeente. Philippe Moureaux werd 79. Van 1998 tot 1992 was hij vicepremier in de twee laatste regeringen van Wilfried Martens. Van 1993 tot 2012 was hij ook burgemeester van Molenbeek. bron: Belga Het bericht Oud-vicepremier en oud-burgemeester Molenbeek Philippe Moureaux overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Afscheidnemend decaan UHasselt wordt voorzitter van ziekenhuisnetwerk andreaz (14/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Professor dr. Piet Stinissen (57) van de UHasselt is verkozen tot onafhankelijk voorzitter van andreaz, het samenwerkingsverband tussen de ziekenhuizen van Hasselt, Sint-Truiden, Tongeren en Heusden-Zolder. “We willen uitgroeien tot een leidend ziekenhuisnetwerk in Vlaanderen.”
  [naar artikel]
 38. Jessa Ziekenhuis en UHasselt doen onderzoek naar precieze doodsoorzaak van overleden coronapatiënten (08/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Jessa Ziekenhuis en de UHasselt willen meer inzicht krijgen in de doodsoorzaken van Covid19-slachtoffers. Een CT-scan en weefselstalen moeten...
  [naar artikel]
 39. Professoren UHasselt duiken op in lijst meest invloedrijke onderzoekers (19/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Milieubioloog Jaco Vangronsveld en cardioloog-intensivist Pascal Vranckx, beiden professor aan de UHasselt, behoren tot de meest geciteerde onderzoekers wereldwijd. “Het bewijst dat we als kleine universiteit ook onderzoekers hebben die wereldtop zijn”, zegt Ken Haenen, vicerector Onderzoek.
  [naar artikel]
 40. Ontslagen Lode Vereeck wordt bestuurder bij UHasselt (15/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de provincieraad morgen (woensdag) zal Vlaams Belang Lode Vereeck (55) voordragen als nieuwe bestuurder van de UHasselt. De professor Economie werd daar een jaar geleden ontslagen omwille van ongepast gedrag.
  [naar artikel]
 41. Provincieraad stemt Vereeck weg als nieuwe bestuurder UHasselt (16/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De door UHasselt ontslagen professor Lode Vereeck (55) wordt dan toch geen bestuurder bij de Limburgse universiteit. In de provincieraad zullen CD&V, N-VA, Open Vld, sp.a en Groen Vereecks voordracht door het Vlaams Belang (VB) wegstemmen.
  [naar artikel]
 42. Als we toelaten dat Spanje politieke tegenstanders opsluit, dan laten we andere Europese landen toe hetzelfde te doen (12/02/2019 - De Morgen)
  Simon Bekaert is advocaat bij advocatenkantoor Bekaert. Samen met Paul Bekaert verdedigt hij de belangen van president Puigdemont en zijn ministers in België. Hij is eveneens advocaat van de naar België gevluchte Spaanse rapper Valtonyc.
  [naar artikel]
 43. 281 banen op de tocht bij Bekaert in België (28/03/2019 - De Tijd)
  08:19 Staaldraadgroep Bekaert gaat herstructureren in ons land.
  [naar artikel]
 44. Prof rechten UHasselt (31) gaat makelaars controleren voor voetbalbond (17/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Professor economisch recht Niels Appermont (31) van de UHasselt heeft een mandaat gekregen in de clearing kamer van de KBVB. Het nieuwe orgaan van de voetbalbond werd opgericht in de nasleep van de zaak-Propere Handen en moet meer transparantie brengen in voetbaltransfers en de activiteiten van makelaars.
  [naar artikel]
 45. Prof UHasselt: “Laat burgers taken van de gemeenten overnemen” (24/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wijkbudgetten, burgerbudgetten, online platformen… Lokale besturen beseffen meer dan ooit dat ze hun inwoners inspraak moeten geven. Voor professor Eric Lancksweerdt (UHasselt) mag het gerust nog iets verder gaan. “Laat burgers hun gemeenten uitdagen om het beter te doen.”
  [naar artikel]
 46. UHasselt ontslaat professor Lode Vereeck (21/09/2019 - De Standaard)
  De Universiteit Hasselt heeft professor Lode Vereeck (Open VLD) ontslagen vanwege ongepast gedrag. Er wordt vooral zwaar getild aan de (on)professionele relatie die hij met zijn studenten onderhoudt.
  [naar artikel]
 47. Nieuwe eredoctor UHasselt: “Ophouden om ons tegen elkaar uit te spelen” (28/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  “We worden tegen elkaar uitgespeeld, met het idee dat ik verlies als de ander iets krijgt. Daar moeten we mee ophouden. Uiteindelijk wil iedereen gewoon deel uitmaken van de samenleving”, pikte de Amerikaanse professor Franklin Tuitt in op verkiezingszondag, tijdens de uitreiking van zijn eredoctoraat aan UHasselt.
  [naar artikel]
 48. Bekaert klopt aan bij spaarder (09/10/2019 - De Tijd)
  07:57 Staaltechnologiegroep Bekaert wil 200 miljoen euro ophalen door de verkoop van obligaties aan particuliere beleggers.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy