Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Moeilijke keuze: Italiaanse gelato of Belgisch roomijs?

04/08/2022 - 21:01
"Hoe warmer de zomer, hoe vaker we de termen gelato en gelateria zien opduiken. Verdringt deze Italiaanse versie van ijs stilaan ons Belgische roomijs? "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Smelten we meer voor gelato dan voor roomijs? (04/08/2022 - De Standaard)

Hoe warmer de zomer, hoe vaker we de termen gelato en gelateria zien opduiken. Verdringt deze Italiaanse versie van ijs stilaan ons Belgische roomijs? [naar artikel]


2. Is meer = beter? (29/06/2018 - Apache)

Stel dat u voor 2,5 euro een van de volgende twee opties kunt kopen: ofwel een flinke bol van je favoriete ijs, ofwel een lepeltje gelato van de hand van Alessandro Crispini, de winnaar van de prijs voor de ‘beste gelato van de wereld’ in 2017. Een moeilijke keuze? Wat als je een halve bol van meneer Crispini’s bevroren lekkernij zou krijgen? [naar artikel]


3. Deze bizarre smaak is officieel het lekkerste ijsje van België (20/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Tijdens het Belgisch Kampioenschap Gelato in Antwerpen is er een heel speciale smaak als winnaar uitgeroepen. Volgens de jury mag de titel van “lekkerste gelato van het jaar” gaan naar ijs met gorgonzola, vijgen en ham. [naar artikel]


4. IJsjesverkoper wordt verpleger: “Ik voel me nu nuttiger als hulpverlener” (19/03/2020 - Gazet van Antwerpen)

Ook de bekende ijsjeszaak Borgo Gelato aan het Krugerplein in Borgerhout heeft door de coronacrisis de deuren gesloten. Maar ijsjes aan huis leveren gaat Borgo Gelato niet doen. Uitbater Koen Speltincx vindt dat er in deze moeilijke tijden belangrijkere dingen zijn dan ijs. Hij wil zich op een andere manier nuttig maken. Binnenkort opent hij een tweede vestiging op het Theaterplein, maar die nieuwe zaak zal dus nog even moeten wachten. [naar artikel]


5. Het Italiaanse ijsje dat je sneller doet lopen (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Kan een ijsje je sportieve prestaties opkrikken? De Italiaanse cardioloog Valerio Sanguigni, die een bijzondere liefde voor 'gelato' koestert, [naar artikel]


6. Vroeger noemden ze hem al lachend Ollibolli, nu brengt chef-kok roomijs met die naam op de markt (24/03/2018 - Het Nieuwsblad)

Een ijshuis met vers bereid roomijs had Appelsveer al, maar met ‘Ollibolli’ heeft het restaurant nu ook een eigen ijsmerk. [naar artikel]


7. Het lekkerste ijs van ons land? Dat is deze verrassende smaak: “Geïnspireerd op het bos en Winnie de Poeh” (28/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Christan Wu (28) uit Brussel maakt het lekkerste ijs van ons heel land. Of zo besliste een vierkoppige jury gisteren op het Belgisch kampioenschap Ijsbereiding. Hij won er de Belgium Gelato Festival Challenge van Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ranson. Wat was dé winnende smaak? En op basis waarvan werd de keuze gemaakt? “Met simpele vanille, chocolade of pistache kom je er hier niet.” [naar artikel]


8. Lekkerste ijs van ons land heeft opvallende smaak: “Geïnspireerd op Winnie de Poeh” (28/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Christan Wu (28) uit Brussel maakt het lekkerste ijs van ons heel land. Of zo besliste een vierkoppige jury gisteren op het Belgisch kampioenschap Ijsbereiding. Hij won er de Belgium Gelato Festival Challenge van Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ranson. Wat was dé winnende smaak? En op basis waarvan werd de keuze gemaakt? “Met simpele vanille, chocolade of pistache kom je er hier niet.” [naar artikel]


9. Axel Witsel kiest voor China: “Aanbod was niet te weigeren” (02/01/2017 - Gazet van Antwerpen)

Axel Witsel is definitief op weg naar China: in een interview met het Italiaanse Tuttosport beschrijft de Rode Duivel zijn keuze voor Tianjin Quanjian FC boven een transfer naar Juventus als “een moeilijke keuze”. [naar artikel]


10. Coronavirus stelt ouders van kinderen met beperking voor moeilijke keuze (12/03/2020 - VRT NWS)

In instellingen voor mensen met een beperking is voorlopig geen bezoek meer toegelaten. Familieleden staan dus voor een moeilijke keuze: de bewoner daar laten of meenemen naar huis. [naar artikel]


11. Opnieuw roomijs met pesticide uit de rekken gehaald (02/08/2021 - De Tijd)

20:34 De Belgische toezichthouder van de voedingsindustrie FAVV roept opnieuw roomijs terug omdat er te veel ethyleenoxide in zit. Het kankerverwekkende pesticide wordt al ruim een jaar aangetroffen in Belg... [naar artikel]


12. ‘Mooiste agente van Duitsland’ staat voor moeilijke keuze: job bij politie of als model? (07/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Politieagente Adrienne Koleszár (34) staat voor een moeilijke keuze. Sinds de vrouw twee jaar geleden werd verkozen tot ‘mooiste politieagente van... [naar artikel]


13. Roomijs een beetje gesmolten? “Vries het dan niet meer in” (03/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Roomijs zachter laten worden om beter te kunnen scheppen? Laat het ijs niet te veel ontdooien. Je zou er flink ziek van kunnen worden, zo waarschuwen experts. [naar artikel]


14. Waterijs versus roomijs: welk ijsje is een likje beter voor het milieu? (18/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een ijsje moet in de eerste plaats lekker zijn. De één houdt meer van waterijs, de ander van roomijs. Met een groot verschil in calorieën: een... [naar artikel]


15. Griekse of magere yoghurt? Roomijs of sorbet? Dit is de beste keuze (30/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

We kennen allemaal de basisregels voor een gezond lichaam: beweeg voldoende, slaap genoeg en eet gezond. Maar als je dan door de gangpaden van de... [naar artikel]


16. Italiaanse astronaut installeert Belgisch experiment in ruimtestation ISS (09/08/2019 - Het Belang van Limburg)

Een Italiaanse astronaut van het Europese Ruimtevaartbureau ESA moet later op de dag een co-Belgisch experiment op het vlak van vloeistoffenmechanica installeren in het Internationaal Ruimtestation ISS, zo heeft het Belgisch “wetenschappelijk vluchtleidingscentrum” B.USOC, dat een belangrijke rol in het experiment speelt, bekendgemaakt. [naar artikel]


17. Recept | Dessert van kletskopjes, appelcompote en roomijs (22/02/2024 - De Tijd)

12:00 Dit dessert van kletskopjes, appelcompote en roomijs van Sabato-sterrenchef Nicolas Misera is supersimpel. [naar artikel]


18. Voor dit ijsje tel je meer dan 100 euro neer. Zie jij wat er allemaal in zit? (13/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Het bekende Britse warenhuis Selfridges heeft met ijsfabrikant Snowflake Luxury Gelato en wel bijzonder duur ijsje op de markt gebracht. Ze doopten het Gelato Flake en je betaalt voor de lekkernij 99 Britse pond (110 euro). Maar voor dat geld krijg je natuurlijk ook wel iets in de plaats, zoals in dit geval gouden parels en Belgische witte truffel. [naar artikel]


19. Borgerhouts ijssalon Borgo Gelato opent tweede vestiging op Theaterplein (06/05/2020 - Gazet van Antwerpen)

Drie jaar geleden is het ondertussen dat Koen Speltincx op het Krugerplein in Borgerhout zijn Italiaans ijssalon Borgo Gelato opende. In korte tijd groeide het plekje uit tot een vaste, zomerse waarde waar geen smaak te zot kan zijn. Halawat El Jibn-ijs of Moemoe’s rijsttaart-ijs? Vanaf vandaag zijn die bijzondere creaties ook te ontdekken op het Theaterplein. [naar artikel]


20. Dit worden volgens deze Antwerpse ijsjesmaker de trends voor komende zomer (07/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

Daar is de zon en daar zijn ook weer de hoorntjes met één, twee of zelfs drie bollen schepijs. Maar welke ijsjes zullen we deze zomer vooral eten en welke trends zijn er opgedoken? We vroegen het aan gelato-expert Koen Speltincx die in Borgerhout Borgo Gelato uitbaat en er de meest verrassende combinaties uit zijn hoed tovert. [naar artikel]


21. De werkmier? De tovenaar? Of de goalgetter? Hoe jubilaris Hein Vanhaezebrouck “voor moeilijke keuze” staat (03/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

In zijn 500ste 1A-wedstrijd staat Hein Vanhaezebrouck voor een moeilijke keuze. Wie o wie zet hij in de spits tegen Genk? Werkmier Cuypers, tovenaar Tissoudali of goalgetter Orban? Een inschatting. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!