Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:23 uur

Opnieuw erg lange wachtrijen aan centra voor autokeuring, politie roept op om niet te gaan

De Standaard

05/08/2022 - 09:24

Net als de voorbije dagen is het vrijdag bijzonder druk aan de autokeuringsstations in West- en Oost-Vlaanderen. Ook elders in Vlaanderen is de drukte voelbaar. ‘Kom niet’, roept de politie op.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opnieuw erg lange wachtrijen aan centra voor autokeuring, politie roept op: “Kom niet” (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Net als de voorbije dagen is het vrijdag bijzonder druk aan de autokeuringsstations in West- en Oost-Vlaanderen. Ook elders in Vlaanderen is de drukte voelbaar. “Kom niet”, roept de politie op.
  [naar artikel]
 2. Opnieuw erg lange wachtrijen aan centra voor autokeuring, politie roept om: “Kom niet” (05/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Net als de voorbije dagen is het vrijdag bijzonder druk aan de autokeuringsstations in West- en Oost-Vlaanderen. Ook elders in Vlaanderen is de drukte voelbaar. “Kom niet”, roept de politie op.
  [naar artikel]
 3. BEKIJK - Erg lange wachtrijen aan autokeuringscentra in West- en Oost-Vlaanderen: "Kom niet" (05/08/2022 - VRT NWS)
  Er staan opnieuw erg lange wachtrijen aan sommige autokeuringscentra. Vandaag is het in West-Vlaanderen de eerste dag dat bestuurders weer zonder afspraak naar de autokeuring kunnen. De politie in Roeselare roept mensen op om niet meer naar het autokeuringscentrum te rijden. Ook in Oost-Vlaanderen is het opnieuw erg druk.
  [naar artikel]
 4. “Ik ben op 45 minuten nog maar drie plaatsen opgeschoven”: politie moet ingrijpen na verkeershinder door extreem lange wachtrijen aan autokeuring (02/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  De politie van Aalst moest dinsdagvoormiddag ingrijpen nadat extreem lange wachtrijen ontstonden aan de autokeuring in Erembodegem. Die veroorzaakten enorme verkeershinder tot aan de op- en afrit van de E40. Het industrieterrein werd tijdelijk afgesloten voor verkeer.
  [naar artikel]
 5. Verkeershinder door extreem lange wachtrijen aan autokeuring: ‘Op 45 minuten nog maar drie plaatsen opgeschoven’ (02/08/2022 - De Standaard)
  De politie van Aalst moest dinsdagvoormiddag ingrijpen nadat extreem lange wachtrijen waren ontstaan aan de autokeuring in Erembodegem. Die veroorzaakten verkeershinder tot aan de op- en afrit van de E40. Het industrieterrein werd tijdelijk afgesloten voor verkeer.
  [naar artikel]
 6. Vlaamse regering laat centra voor autokeuring doorlichten (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering laat een audit uitvoeren waarin de klantgerichtheid van de centra voor autokeuring wordt doorgelicht. Dat heeft Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) aangekondigd na overleg met de sector. De audit moet de volledige werking van de betrokken private bedrijven in kaart brengen. Dus niet alleen de omstreden afsprakenregeling die vorige week hier en daar tot lange wachtrijen en verkeershinder leidde.
  [naar artikel]
 7. Lange files bij autokeuringscentra Erembodegem en Sint-Denijs-Westrem, politie roept op niet meer te komen (02/08/2022 - VRT NWS)
  Wie vandaag nog zonder afspraak z'n auto wil laten keuren in Erembodegem, Sint-Denijs-Westrem of Stekene, is eraan voor de moeite. Omdat er lange files staan, ook op de wegen naar de keuringscentra, roept de politie op om vandaag niet meer naar de autokeuring te gaan. "Het is de eerste dag sinds corona dat mensen zonder afspraak naar één van deze drie centra in Oost-Vlaanderen kunnen komen. We konden niet inschatten dat het zo'n toeloop zou veroorzaken", zegt Sofie Vanhout van GOCA Vlaanderen, het expertisecentrum voor autokeuring en rijbewijs.
  [naar artikel]
 8. Lange wachtrijen, toeslag van 8 euro of "maar" 6 maanden geldig: hoe zit het met de autokeuring in coronatijden? (29/09/2020 - VRT NWS)
  Heel wat Belgen konden tijdens de lockdown niet naar de autokeuring en kregen uitstel tot 4 november. Maar nu zijn de wachtrijen zo lang dat een afspraak vaak pas lukt na die datum, met een toeslag als gevolg. "En dat voor een keuringsbewijs dat maar een half jaar geldig blijft", klinkt de kritiek.
  [naar artikel]
 9. Opnieuw file aan de autokeuring in Gent, maar de politie was er dit keer op voorzien (09/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Er stond dinsdagochtend opnieuw een lange rij auto’s klaar voor de autokeuring in Sint-Denijs-Westrem. Maar in tegenstelling tot vorige week, liep het aanschuiven dit keer onder het toeziend oog van de politie redelijk ordelijk.
  [naar artikel]
 10. Minister Annelies Verlinden roept op: “Ga niet in lange wachtrijen staan” (31/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) onderstreept de oproep om niet in lange wachtrijen aan winkels te gaan staan. “Als we nu allemaal nog snel snel gaan winkelen, gaat ook het virus zich snel snel verspreiden”, zei ze zaterdagavond aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 11. Ligt het aan de centra of aan ons, en kan het systeem niet beter? Waar loopt het mis bij de autokeuring? (06/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Voor de derde dag op rij stonden vrijdag lange files aan tal van keuringscentra. In die mate dat er maandag spoedoverleg is op het kabinet van bevoegd minister Lydia Peeters (Open VLD). De hele situatie roept op zijn zachtst gezegd dan ook heel wat vragen op.
  [naar artikel]
 12. Opnieuw lange wachtrijen op de Meir: “Neem nu geen risico’s” (01/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Doe het niet, klonk het uit velen hoeken. Maar toch staan er alweer lange wachtrijen op de Meir in Antwerpen. Mensen die nog vlug het een en ander willen kopen voor de winkels zes weken dicht gaan. “Waarom zou je iets doen dat niet nodig is en gevaarlijk is?”, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A).
  [naar artikel]
 13. Opnieuw lange wachtrijen op de Meir: “Neem nu geen risico’s” (01/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Doe het niet, klonk het uit velen hoeken. Maar toch staan er alweer lange wachtrijen op de Meir in Antwerpen. Mensen die nog vlug het een en ander willen kopen voor de winkels zes weken dicht gaan. “Waarom zou je iets doen dat niet nodig is en gevaarlijk is?”, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A).
  [naar artikel]
 14. Autokeuring kan vanaf volgende week overal zonder afspraak (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf volgende week is het overal in Vlaanderen opnieuw mogelijk om zonder afspraak naar de autokeuring te gaan. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) maandag gecommuniceerd na overleg met de sector. In Oost- en West-Vlaanderen, en een deel van Vlaams-Brabant, was het sinds vorige week hier en daar uitzonderlijk mogelijk om een auto zonder afspraak aan te bieden. Maar op de gekozen dagen leidde dat bij de keuringscentra in kwestie tot een stormloop, uiterst lange wachtrijen en verkeershinder.
  [naar artikel]
 15. Opnieuw lange wachtrijen aan Brantano-winkels (24/08/2020 - VRT NWS)
  Aan heel wat Brantano-winkels staan maandagochtend opnieuw lange wachtrijen. Dat is met name het geval bij de winkels in het Antwerpse, Gentse, Aalst en Ninove.
  [naar artikel]
 16. Lange wachtrijen en tapkraantjes waar weinig uitkomt: bezoekers Pinkpop niet te spreken over waterverdeling  (17/06/2022 - VRT NWS)
  Er staan lange wachtrijen aan de waterverdeelpunten op het festivalterrein van Pinkpop. Bezoekers mogen niet zelf water meenemen en moeten al snel 30 minuten aanschuiven voor gratis water. De organisatie roept op om ook het drinkwater bij de toiletten te gebruiken, maar beelden op sociale media tonen dat er amper druk op de tapkraantjes staat.
  [naar artikel]
 17. OVERZICHT. Lange wachtrijen aan doe-het-zelfzaken: “Ik stond hier al om 5.45 uur” (18/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De doe-het-zelfzaken en de tuincentra mogen vanaf zaterdag opnieuw de deuren openen, zo werd eerder deze week aangekondigd. En dat nieuws is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Aan meerdere doe-het-zelfzaken stonden zaterdagvoormiddag al lange wachtrijen. Voorlopig verloopt echter alles zonder problemen.
  [naar artikel]
 18. Lange wachtrijen bemoeilijken toegang tot festivalterrein (17/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wie vanavond besluit om nog naar de Pukkelpopweide te trekken, moet rekening houden met enorm lange wachtrijen. Tot 20u raakte iedereen nog vlot binnen maar nu is het aanschuiven geblazen. Ook aan de kassa's voor drank- en eetbonnen gaat het langzaam. Er wordt melding gemaakt van wachtrijen van meer dan een uur.
  [naar artikel]
 19. Eerste lange wachtrijen bij opening Actionwinkels in Bilzen, Waterschei en Smeermaas (11/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag mogen de winkels opnieuw de deuren openen, al gaat dat gepaard met draconische voorzorgsmaatregelen. Zo staan er al heel wat klanten van Actionwinkels in Limburg in lange wachtrijen aan te schuiven om op een veilige manier binnen te kunnen winkelen.
  [naar artikel]
 20. Opnieuw politieacties in Limburg: op deze belangrijke verkeersassen zijn er lange wachtrijen (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Verschillende politiediensten zijn vanochtend opnieuw actie aan het voeren voor meer loon. Dat leidt ook in Limburg tot lange wachtrijen op belangrijke verkeersassen. De problemen lijken zich tijdens de ochtendspits vooral te situeren rond de op- en afritten langs de E313 tussen Tongeren en Lummen.
  [naar artikel]
 21. Lange wachtrijen voor Eurostar in Brussel-Zuid (14/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Brussel-Zuid zijn er al de hele ochtend en middag lange wachtrijen voor de Eurostar. De eerste treinen vertrokken zondag met urenlange vertragingen. Reden is uitgelopen onderhoudswerk aan twee treinen, zegt een woordvoerster van de operator van hogesnelheidstreinen. Op Twitter delen misnoegde reizigers foto’s van de lange wachtrijen in het station.
  [naar artikel]
 22. Mystery shoppers houden Brusselse centra voor autokeuring in de gaten (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Brussel Mobiliteit heeft samen met de koepel van autokeuringscentra GOCA maatregelen genomen om de kwaliteit van de dienstverlening in de centra
  [naar artikel]
 23. Vanaf volgende week opnieuw elke dag met en zonder afspraak: nieuw systeem moet drukte bij autokeuring verminderen (08/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na de lange wachtrijen aan de autokeuringscentra van vorige week, grijpt mobiliteitsminister Lydia Peeters in om de drukte te verminderen. Er komt een gemengd systeem, waarbij vrije aanbieding en afspraken gecombineerd worden.
  [naar artikel]
 24. Nieuw systeem moet drukte bij autokeuring verminderen: vanaf volgende week opnieuw elke dag met en zonder afspraak (08/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na de lange wachtrijen aan de autokeuringscentra van vorige week, grijpt mobiliteitsminister Lydia Peeters in om de drukte te verminderen. Er komt een gemengd systeem, waarbij vrije aanbieding en afspraken gecombineerd worden.
  [naar artikel]
 25. Vanaf volgende week opnieuw elke dag met en zonder afspraak: nieuw systeem moet drukte bij autokeuring verminderen (08/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Na de lange wachtrijen aan de autokeuringscentra van vorige week, grijpt mobiliteitsminister Lydia Peeters in om de drukte te verminderen. Er komt een gemengd systeem, waarbij vrije aanbieding en afspraken gecombineerd worden.
  [naar artikel]
 26. Een op de zes auto's te laat naar autokeuring (25/09/2017 - VRT NWS)
  Vorig jaar zijn 810.186 voertuigen te laat binnengebracht bij de verplichte jaarlijkse autokeuring. Dat blijkt uit cijfers van GOCA, de instantie die alle autokeurings­centra in België groepeert. 
  [naar artikel]
 27. Voor tweede dag op rij lange files aan autokeuring: politie laat wagens aanschuiven op voet- en fietspad (03/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  In Brakel staat woensdagochtend sinds 6.30 uur een file van enkele honderden meters lang aan de autokeuring. Sinds 1 augustus is de keuring op woensdag namelijk niet meer op afspraak. Dinsdag waren ook al lange files ontstaan aan de autokeuringsstations in Sint-Denijs-Westrem, Stekene en Aalst. “Ik hoorde dat de eerste in de file hier al sinds dinsdagavond om 23 uur stond en in zijn wagen geslapen heeft.”
  [naar artikel]
 28. Geen lange wachtrijen in Borgloon (14/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de gemeente Borgloon verliep de stemgang zondag zonder problemen. Lange wachtrijen waren er niet. Ook burgemeester Eric Deneuker bracht rustig zijn stem uit.
  [naar artikel]
 29. Lange wachtrijen aan brandstofdepots (22/11/2018 - De Tijd)
  10:31 Door het protest van de 'gele hesjes' in Wallonië, zijn er ook in Vlaanderen en Brussel lange wachtrijen aan brandstoffendepots. Daardoor hebben de transporteurs het moeilijk om de rij- en rusttijden ...
  [naar artikel]
 30. Opnieuw lange wachtrijen voor mondmaskers in Genk (16/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Genk stonden inwoners zaterdag opnieuw aan te schuiven om hun gratis mondmaskers op te halen. Na de wachtrijen op C-Mine eerder deze week, stonden er nu ook files aan zaal Familia in Hoevenzavel.
  [naar artikel]
 31. Waarom we ondanks de lange wachtrijen toch gewoon massaal naar pretparken gaan (17/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het nieuwe pretparkseizoen is als een rollercoaster uit de startblokken geschoten. We ­gingen massaal naar Bobbejaanland, Walibi of Bellewaerde. Dat was dit weekend niet anders, zelfs al waren we gewaarschuwd voor lange wachtrijen. “Mensen zijn graag waar veel volk is, omdat ze denken dat daar meer te beleven valt”, zegt socioloog Ignace Glorieux (VUB).
  [naar artikel]
 32. Extra personeel voor veilige opening Brantano, maar toch opnieuw lange wachtrijen (24/08/2020 - De Morgen)
  Vandaag zijn 49 Brantano-winkels geopend. Dat meldt het veilinghuis dat de uitverkoop bij de schoenenketen organiseert. Het aantal geopende winkels zou morgen verder uitgebreid worden. Onder meer in Mechelen, Gentbrugge, Oostkamp en Brugge staan er sinds vanochtend alweer lange wachtrijen.
  [naar artikel]
 33. Technisch probleem bij poortjes zorgt voor lange wachtrijen op luchthaven (05/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op Brussel Airport staan er sinds zondagochtend lange wachtrijen aan de paspoortcontrole op niet-Schengenvluchten. De luchthaven raadt passagiers daarom aan om drie uur voor het vertrek van hun vlucht aan te komen. Vluchten naar bestemmingen in de Schengenzone worden niet beïnvloed.
  [naar artikel]
 34. Luchtvaartmaatschappijen klagen over lange wachtrijen aan grenscontrole in Brussel (27/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Airlines for Europe (A4E), een koepel van luchtvaartmaatschappijen, klaagt over lange wachtrijen en vertraagde vluchten door grenscontroles in
  [naar artikel]
 35. Luchtvaartmaatschappijen klagen over lange wachtrijen aan grenscontrole in Brussel (27/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Airlines for Europe (A4E), een koepel van luchtvaartmaatschappijen, klaagt over lange wachtrijen en vertraagde vluchten door grenscontroles in
  [naar artikel]
 36. Luchtvaartmaatschappijen klagen over lange wachtrijen aan grenscontrole in Brussel (27/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Airlines for Europe (A4E), een koepel van luchtvaartmaatschappijen, klaagt over lange wachtrijen en vertraagde vluchten door grenscontroles in
  [naar artikel]
 37. Douanepersoneel houdt stiptheidsacties op Brussels Airport: lange wachtrijen verwacht  (13/06/2018 - VRT NWS)
  Op de luchthaven van Zaventem voert het douanepersoneel vandaag stiptheidsacties. Ze gaan alle bagage controleren van passagiers die aankomen en dat kan tot lange wachtrijen leiden. Het douanepersoneel protesteert daarmee tegen hervormingen van minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA) rond het ambtenarenstatuut én tegen het personeelstekort bij de douane.
  [naar artikel]
 38. Lange wachtrijen aan IKEA intussen opgelost: ‘Alle maatregelen genomen’ (11/05/2020 - Express)
  Nu de winkels opnieuw open zijn, trekt de Vlaming voorspelbaar genoeg massaal naar IKEA en Action. De lange rijen zijn... The post Lange wachtrijen aan IKEA intussen opgelost: ‘Alle maatregelen genomen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Voor tweede dag op rij lange file aan autokeuring (03/08/2022 - De Standaard)
  In Brakel is woensdagochtend een file ontstaan van enkele honderden meters lang aan de autokeuring. Sinds 1 augustus is de keuring op woensdag namelijk niet meer op afspraak. Dinsdag waren ook al lange files ontstaan aan de autokeuringsstations in Sint-Denijs-Westrem, Stekene en Aalst. In Wondelgem versperden wachtende auto’s woensdagochtend zelfs het tramverkeer.
  [naar artikel]
 40. Monsterfile aan autokeuring tot op E40, politie vraagt om vandaag niet meer langs te komen (02/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de autokeuring op het industrieterrein in Erembodegem is deze ochtend een monsterfile ontstaan tot aan de E40 in Aalst. Heel wat mensen besloten om vandaag naar de keuring te gaan met heel wat verkeerschaos tot gevolg. De politie vraagt dan ook om vandaag niet meer langs te komen. De politie plant ook een overleg om dit soort zaken in de toekomst te vermijden.
  [naar artikel]
 41. Vermijd je liefst lange wachtrijen in pretparken? Dit zijn de ideale routes (19/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Velen gaan graag een dagje naar een pretpark, maar niemand schuift graag aan. Om wachtrijen zo veel mogelijk te vermijden, berekende de krant De...
  [naar artikel]
 42. Lange wachtrijen bij paspoortcontrole op Brussels Airport door technisch probleem met grenscontrolepoortjes (05/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op Brussel Airport staan er sinds zondagochtend lange wachtrijen aan de paspoortcontrole op niet-Schengenvluchten. De luchthaven raadt passagiers daarom aan om drie uur voor het vertrek van hun vlucht aan te komen. Vluchten naar bestemmingen in de Schengenzone worden niet beïnvloed.
  [naar artikel]
 43. Lange wachtrijen op Brussels Airport bij paspoortcontrole voor niet-Schengenvluchten (05/06/2022 - VRT NWS)
  Op Brussel Airport staan er sinds vanochtend lange wachtrijen aan de paspoortcontrole op niet-Schengenvluchten. De luchthaven raadt passagiers daarom aan om drie uur voor het vertrek van hun vlucht aan te komen. Vluchten naar bestemmingen in de Schengenzone worden niet beïnvloed.
  [naar artikel]
 44. Na dagelijkse monsterfiles: politie raadt af om vrijdag naar autokeuring in Eeklo te gaan (04/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  De politiezone Meetjesland Centrum raadt af om vrijdag 5 augustus naar de autokeuring in Eeklo te gaan, nadat de voorbije dagen in andere keuringscentra grote files en verkeersproblemen ontstonden.
  [naar artikel]
 45. Na dagelijkse monsterfiles: politie raadt af om vrijdag naar autokeuring in Eeklo te gaan (04/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De politiezone Meetjesland Centrum raadt af om vrijdag 5 augustus naar de autokeuring in Eeklo te gaan, nadat de voorbije dagen in andere keuringscentra grote files en verkeersproblemen ontstonden.
  [naar artikel]
 46. Al meer dan 3.000 tickets de deur uit bij Beerschot Wilrijk, opnieuw wachtrijen verwacht (05/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Honderden fans hebben zich maandagavond verzameld aan de ticketshop van Beerschot Wilrijk. Ook vandaag (dinsdag) vanaf 17 uur zijn (lange) wachtrijen mogelijk.
  [naar artikel]
 47. Viroloog Steven Van Gucht: “Beter om niet in een lange wachtrij te staan” (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De winkels hebben vandaag opnieuw de deuren geopend na acht weken lockdown. Op diverse plekken stonden mensen in lange wachtrijen aan te schuiven....
  [naar artikel]
 48. Lange wachtrijen bij verschillende winkels nu er vanaf morgen op afspraak moet geshopt worden (26/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf zaterdag moeten klanten hun plek reserveren in winkels en dat zet heel wat mensen ertoe aan om vandaag nog snel even naar de winkel te gaan. Dat leidt bij sommige winkels tot lange wachtrijen. In het IKEA-filiaal in Wilrijk is het aanschuiven en ook bij verschillende Action-winkels moet je even geduld hebben.
  [naar artikel]
 49. Lange wachtrijen bij verschillende winkels nu er vanaf morgen op afspraak geshopt moet worden (26/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf zaterdag moeten klanten hun plek reserveren in winkels en dat zet heel wat mensen ertoe aan om vandaag nog snel even naar de winkel te gaan. Dat leidt bij sommige winkels tot lange wachtrijen. In het Ikea-filiaal in Wilrijk is het aanschuiven en ook bij verschillende Action winkels moet je even geduld hebben.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy