Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:39 uur

Vergelijking aandelenmarkten VS en Europa

Express

05/08/2022 - 11:40

Geschreven met branded content van VisumBuitenland.be. In de afgelopen jaren hebben de aandelenmarkten aan beide zijden van de Atlantische Oceaan zich verschillend ontwikkeld. De coronapandemie, de inflatie en de oorlog in Oekraïne hebben een enorme impact op de markten. Intussen gaat de samenleving open en is reizen tussen Europa en de VS weer mogelijk met […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Aandelenmarkten beleven eindejaarsrally (05/11/2019 - De Tijd)
  21:58 Zowel in Europa als de VS zijn de beurzen de jongste dagen flink gestegen. Wall Street bereikte zelfs een recordhoogte. Zullen de aandelenmarkten verder stijgen en moeten beleggers hun portefeuille aa...
  [naar artikel]
 2. Waterstof zet aandelenmarkten in vuur en vlam: zeepbelalarm (11/02/2021 - Express)
  Waterstofspecialist Hydrogen Refueling Solutions (HRS) beleeft een bliksemsnelle opgang op Euronext Growth, het deel van de Parijse beurs dat voorbehouden is aan startende ondernemingen. Het beursdebuut zet de sector in vuur en vlam. Sommigen maken zonder de vergelijking met de komst van de internetzeepbel in het begin van de jaren 2000. Beleggers laten zich meeslepen […] The post Waterstof zet aandelenmarkten in vuur en vlam: zeepbelalarm appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Aziatische aandelenmarkten in volle vaart vooruit, ook olieprijzen pieken (06/06/2022 - Express)
  De belangrijkste aandelenmarkten in Azië zien deze week allemaal winsten in hun cijfers. De prijzen van ruwe blijven ook stijgen en bereiken nu bijna hun piekniveau van in maart. Maandag geven de toonaangevende aandelenmarkten in China, Japan en Hongkong positieve cijfers, net als vrijdag reageren ze positief op de versoepelingen van de draconische COVID-maatregelen in China. […]
  [naar artikel]
 4. Stiptheid van Belgische treinen bij slechtste van Europa (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In vergelijking met dertien andere Europese landen reden de Belgische passagierstreinen het minst stipt in 2017. In een periode van 2012 tot 2017 deden enkel de Italiaanse treinen het minder goed dan de Belgische. Dat blijkt uit een vergelijking van het platform voor spoorinfrastructuurbeheerders in Europa (PRIME), waarover De Tijd en L’Echo woensdag berichten.
  [naar artikel]
 5. Stiptheid van Belgische treinen bij slechtste van Europa (22/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In vergelijking met dertien andere Europese landen reden de Belgische passagierstreinen het minst stipt in 2017. In een periode van 2012 tot 2017 deden enkel de Italiaanse treinen het minder goed dan de Belgische. Dat blijkt uit een vergelijking van het platform voor spoorinfrastructuurbeheerders in Europa (PRIME), waarover De Tijd en L’Echo woensdag berichten.
  [naar artikel]
 6. Stiptheid Belgische treinen bij slechtste van Europa (22/05/2019 - De Morgen)
  In vergelijking met dertien andere Europese landen reden de Belgische passagierstreinen het minst stipt in 2017. In een periode van 2012 tot 2017 deden enkel de Italiaanse treinen het minder goed dan de Belgische. Dat blijkt uit een vergelijking van het platform voor spoorinfrastructuurbeheerders in Europa (PRIME), waarover De Tijd en L'Echo vandaag berichten.
  [naar artikel]
 7. Stiptheid van Belgische treinen bij slechtste van Europa (22/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In vergelijking met dertien andere Europese landen reden de Belgische passagierstreinen het minst stipt in 2017. In de hele periode van 2012 tot 2017 deden enkel de Italiaanse treinen het minder goed dan de Belgische. Dat blijkt uit een vergelijking van het platform voor spoorinfrastructuurbeheerders in Europa (PRIME), waarover De Tijd en L’Echo woensdag berichten.
  [naar artikel]
 8. Aandelenmarkten krijgen grootste klap in dik twee maanden, euro staat op laagste peil sinds mei 2009Beurs in paniek om Zuid-Europa (13/04/2019 - De Morgen)
  l
  [naar artikel]
 9. Als de aandelenmarkten stijgen wanneer de reële economie implodeert, wat doen ze dan eens die economie herstelt? (16/07/2020 - Express)
  De discrepantie tussen de financiële markten en de reële economie blijft volop van kracht. Aandelenmarkten kunnen moeilijk dalen nu stimuleringsmaatregelen... The post Als de aandelenmarkten stijgen wanneer de reële economie implodeert, wat doen ze dan eens die economie herstelt? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Wall Street heropent deuren (18/04/2022 - De Tijd)
  12:35 In Europa duurt het Paasreces op de beurzen voort. De Amerikaanse aandelenmarkten gaan straks - na een verlengd weekend - weer van start.
  [naar artikel]
 11. Verkoopgolf op beurzen houdt aan (25/02/2020 - De Tijd)
  18:59 De snelle verspreiding van het coronavirus in Europa en de angst voor een sterke groeivertraging hebben dinsdag de aandelenmarkten opnieuw fors doen dalen.
  [naar artikel]
 12. Beursstrategen zien koopkansen (06/04/2020 - De Tijd)
  22:53 De aandelenmarkten zijn maandag sterk gestegen omdat in Europa de piek van de coronapandemie misschien is bereikt. Is het moment aangebroken om aandelen te kopen?
  [naar artikel]
 13. Russische aandelenmarkten stevig in het rood na aankondiging Amerikaanse sancties voor vergiftiging spion (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische aandelenmarkten krijgen rake klappen nadat de Verenigde Staten sancties aankondigden naar aanleiding van de vergiftiging van de...
  [naar artikel]
 14. Beurzen dicht op Goede Vrijdag (10/04/2020 - De Tijd)
  12:32 In Europa zijn vrijwel alle aandelenmarkten gesloten. In New York is er evenmin handel. De verkorte beursweek was voor de Bel20 de beste in elf jaar.
  [naar artikel]
 15. IMF: ‘Loskoppeling aandelenmarkten en echte economie zal perverse effecten genereren’ (26/06/2020 - Express)
  De loskoppeling van de aandelenmarkten en de echte economie dreigt perverse effecten te genereren. Dat schrijven twee economen van het... The post IMF: ‘Loskoppeling aandelenmarkten en echte economie zal perverse effecten genereren’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Bel20 beleeft beste beursdag in bijna tien jaar (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks slechte cijfers over de economische toestand zijn de aandelenmarkten vandaag in heel Europa met flinke winsten gesloten. Op de Brusselse...
  [naar artikel]
 17. 2012 topjaar voor Bel20 (13/04/2019 - De Morgen)
  De Brusselse beurs behoorde het afgelopen jaar tot de succesvolste aandelenmarkten van Europa. Met een winst van 19 procent zette de Bel20 de op zes na beste prestatie van het continent neer.
  [naar artikel]
 18. JP Morgan: “Europa staat voor perfecte storm in energiemarkt” (04/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: JP Morgan: “Europa staat voor perfecte storm in energiemarkt” Vis Raghavan, CEO van JP Morgan in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), werd in Londen geïnterviewd door persbureau Bloomberg over de macro-economische ontwikkelingen en de toestand op de aandelenmarkten. Vooral de situatie in de energiesector baart hem zorgen. De topman van zakenbank JP Morgan in Europa zei dat de energiemarkt te maken heeft met […] Lees dit artikel: JP Morgan: “Europa staat voor perfecte storm in energiemarkt”
  [naar artikel]
 19. Vastgoed houdt Brusselse beurs recht in rood Europa (18/11/2020 - Express)
  De Europese aandelenmarkten openen licht in het rood. De Bel20 blijft stabiel en heeft dat voor een deel te danken... The post Vastgoed houdt Brusselse beurs recht in rood Europa appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Tomorrowland bij duurste festivals van Europa (14/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Met een combiticket voor 281 euro is Tomorrowland het op twee na duurste muziekfestival van Europa, zo blijkt uit een vergelijking van het Franse platform Voyages Détective. Gemiddeld kost een combiticket in Europa 211 euro.
  [naar artikel]
 21. Amsterdam sloot voorbije jaar af als grootste aandelenplatform van Europa (07/01/2022 - Express)
  Amsterdam eindigde het voorbije jaar als het grootste handelsplatform voor aandelen van Europa. De Nederlandse hoofdstad heeft haar voorsprong op Londen kunnen behouden, ondanks inspanningen van het Britse financiële centrum om zijn aandelenmarkten na de brexit aantrekkelijker te maken. Dat is gebleken uit berekeningen van beursoperator Cboe Global Markets. Tijdens de maand december kon in […]
  [naar artikel]
 22. Belgische postzegels bij de duurste van Europa, en prijs zal weer stijgen (29/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Postzegels zijn in België opvallend duur in vergelijking met elders in Europa. Dat blijkt uit een jaarlijkse monitoring van regulator BIPT. Alleen...
  [naar artikel]
 23. Drie weken geleden was België ‘koploper’ in Europa, hoe doen we het nu? (27/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Begin november was ons land nog de coronakoploper in Europa. Sindsdien zijn de cijfers in ons land al flink gezakt. Hoe staan we er intussen voor in vergelijking met onze buren?
  [naar artikel]
 24. Drie weken geleden was België ‘koploper’ in Europa, hoe doen we het nu? (27/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Begin november was ons land nog de coronakoploper in Europa. Sindsdien zijn de cijfers in ons land al flink gezakt. Hoe staan we er intussen voor in vergelijking met onze buren?
  [naar artikel]
 25. Yellen geeft beurshausse extra ammunitie (15/02/2017 - De Tijd)
  07:10 De belofte van Janet Yellen om de 4.500 miljard grote Fed-balans niet snel af te bouwen, geeft ook in Azië de aandelenmarkten een zetje. In Europa is het met onder meer Ageas en Heineken een aardig ge...
  [naar artikel]
 26. Rentes stijgenterwijl de beurzen dalen (13/04/2019 - De Morgen)
  De Nikkei-index daalde gisteren met 6 procent. Aandelenmarkten in Europa volgden maar herstelden zich later op de dag. De Nikkei daalde in twee weken 20 procent.
  [naar artikel]
 27. Europa blijft ver achter op ‘Act-Big’-strategie van Biden (26/03/2021 - Express)
  De Amerikaanse president Joe Biden gaat all-in voor een economische relance met plannen van 1.900 miljard en 3.000 miljard dollar. In vergelijking daarmee hinkt Europa ver achterop. Dat vertaalt zich in een snel oplopend groeiverschil. Ook Europa moet naar een hogere relanceversnelling. Ondanks de nieuwe verstrenging van de maatregelen in ons land is er toch […] The post Europa blijft ver achter op ‘Act-Big’-strategie van Biden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Belgische winkelverkopen voorop in Europa (05/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische winkelverkopen bleken in soldenmaand augustus koploper in Europa, met een groei van 9,6 procent in vergelijking met juli. Dat blijk maandag uit cijfers van het Europees bureau voor statistiek Eurostat.
  [naar artikel]
 29. Belgische gevangenissen blijven slecht scoren (14/03/2017 - De Standaard)
  België scoort op het vlak van overbevolking en zelfmoordcijfers in de gevangenissen nog steeds niet al te best in vergelijking met de rest van Europa. Dat blijkt uit de jaarlijkse gevangenisstatistieken die de Raad van Europa heeft verzameld voor de periode 2014-2015.
  [naar artikel]
 30. Bel20 krijgt pandoering en duikt onder 4.000 punten (24/01/2022 - Express)
  De beurzen blijven zich in woelig vaarwater bevinden. Zorgen over renteverhogingen en de spanningen aan de grens tussen Oekraïne en Rusland duwen de aandelenmarkten kopje onder. Na de eerste handelsdag van deze week is de Belgische sterindex Bel20 onder de symbolische grens van 4.000 punten gedoken. Het gaat niet goed met de aandelenmarkten. Beleggers maken […]
  [naar artikel]
 31. Techaandelen getroffen door de langste verkoopgolf sinds de internetzeepbel (22/05/2022 - Express)
  De techaandelen hebben sinds 2001, toen de internetzeepbel uiteenbarstte, niet meer zo’n verkoopgolf meegemaakt. De techindex Nasdaq heeft voor de zevende week op rij de handelsweek met verlies afgesloten. Het gaat nog steeds niet goed met de aandelenmarkten. In vergelijking met de start van dit jaar noteren zowel de Europese als de Amerikaanse indexen bloedrood. […]
  [naar artikel]
 32. Topeconoom Mohamed El-Erian: “Volatiliteit op aandelenmarkten zal tijdje aanhouden” (02/02/2022 - Express)
  De wilde schommelingen die de voorbije weken de aandelenmarkten kenmerkten, behoren allerminst tot het verleden. Dat meent topeconoom Mohamed El-Erian. De voorzitter van Queens’ College in Cambridge wijst in een column voor Bloomberg op twee over het hoofd geziene factoren die de roetsjbaanrit veroorzaakten. “Naast de scherpe daling van de markten in januari heeft de […]
  [naar artikel]
 33. Remonte op de Europese aandelenmarkten, Russische beurs wordt wakker met een kater (10/03/2020 - Express)
  De Europese beurzen zijn dinsdag met winst geopend na de zware pandoering van maandag, waarbij de zwaarste verliezen sinds de... The post Remonte op de Europese aandelenmarkten, Russische beurs wordt wakker met een kater appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Overzicht. Zo streng zijn de maatregelen in België in vergelijking met de rest van Europa (23/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Grote versoepelingen zitten er niet direct aan te komen, omdat er pas vanaf mei voldoende zekerheid is dat meer vrijheden niet tot een nieuwe piek zullen leiden in ons land. Maar hoe streng zijn de maatregelen in België, in vergelijking met onze buurlanden?
  [naar artikel]
 35. Hoe slecht doet Europa het eigenlijk met vaccineren? (10/04/2021 - Express)
  In vergelijking met het Verenigd Koninkrijk, Israël en de Verenigde Staten, lijkt het met het vaccineren tegen Covid-19 erg traag te gaan in Europa. Is het zo dramatisch? Het blijkt nogal mee te vallen. Het is om te beginnen een beetje opletten met de cijfers van het aantal gezette vaccins. Het valt niet te betwisten […] The post Hoe slecht doet Europa het eigenlijk met vaccineren? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. België, het trainerskerkhof bij uitstek: nergens in Europa is het verloop groter dan bij ons (01/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Trainerskerkhof. Duiventil van de dugout. Noem het zo u wil, maar nergens in Europa is het verloop van trainers zó groot als in de Jupiler Pro League. Een vergelijking met de ons omringende landen.
  [naar artikel]
 37. West-Vlaamse werkloosheidsgraad bij laagste van Europa (27/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen in België is West-Vlaanderen de provincie met de laagste werkloosheidsgraad. Ook in vergelijking met de rest van Europa kennen de
  [naar artikel]
 38. West-Vlaamse werkloosheidsgraad bij laagste van Europa (27/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen in België is West-Vlaanderen de provincie met de laagste werkloosheidsgraad. Ook in vergelijking met de rest van Europa kennen de
  [naar artikel]
 39. West-Vlaamse werkloosheidsgraad bij laagste van Europa (27/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen in België is West-Vlaanderen de provincie met de laagste werkloosheidsgraad. Ook in vergelijking met de rest van Europa kennen de
  [naar artikel]
 40. Vierde golf spoelt over Europa: hoe doet België het? (10/11/2021 - De Morgen)
  De vierde golf spoelt over Europa en in veel landen is het rijk der vrijheid ondanks de langdurige vaccinatie-inspanningen nog niet volledig in zicht. In België brengt het Overlegcomité volgende week mogelijk verstrengingen, maar hoe doet ons land het in vergelijking met de rest van Europa?
  [naar artikel]
 41. Hoe FOMO de aandelenmarkten in 2021 tot absurde hoogtes zal duwen en dit liedje pijnlijk kan eindigen (05/01/2021 - Express)
  Wie de beurskranten openslaat en de koppen scant moet denken dat er geen vuiltje aan de lucht is. ’Ondernemer X... The post Hoe FOMO de aandelenmarkten in 2021 tot absurde hoogtes zal duwen en dit liedje pijnlijk kan eindigen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Koop vooral geen aandelen (12/04/2019 - De Morgen)
  Crisis? Welke crisis? De aandelenbeurzen wereldwijd sluiten 2013 af met een gemiddelde groei van zomaar eventjes 23 procent. En de economie zou volgend jaar ook in Europa stilaan weer wat aantrekken. Toch lijkt het geen goed idee om u enthousiast op de aandelenmarkten te storten.
  [naar artikel]
 43. Topinvesteerder: “De Federal Reserve kan zeepbel op aandelenmarkten doen springen” (29/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Topinvesteerder: “De Federal Reserve kan zeepbel op aandelenmarkten doen springen” De S&P500 en de Nasdaq hebben maandag de beursdag op een recordhoogte afgesloten. Dat is op het eerste gezicht goed nieuws voor de beleggers, maar topinvesteerder David Roche waarschuwt voor een zeepbel die op springen staat. De techaandelen waren maandag in trek. Zowel de S&P500 en de Nasdaq hebben daardoor de beursdag in schoonheid kunnen […] Lees dit artikel: Topinvesteerder: “De Federal Reserve kan zeepbel op aandelenmarkten doen springen”
  [naar artikel]
 44. Beurzen in Europa, VS en Azië reageren fors op oorlog in Oekraïne (24/02/2022 - Express)
  Beurzen in Europa, de Verenigde Staten en Azië krijgen donderdag rake klappen nadat Rusland zijn militaire aanval op Oekraïne inzette. Rusland is donderdag begonnen aan een invasie van Oekraïne. De escalerende diplomatieke crisis is daarmee uitgebroken in een ware oorlog. Beurzen over heel de wereld reageren fors op de situatie. Overal verlies De Europese aandelenmarkten […]
  [naar artikel]
 45. Werkloosheid in West-Vlaanderen bij laagste van Europa (27/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Niet alleen in België is West-Vlaanderen de provincie met de laagste werkloosheidsgraad. Ook in vergelijking met de rest van Europa kennen de West-Vlamingen weinig werklozen. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat.
  [naar artikel]
 46. Treedt België laks op in vergelijking met onze buurlanden? (18/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Corona grijpt weer wild om zich heen in Europa. Gevaccineerden zijn beter beschermd, maar niet onaantastbaar. België neemt een ‘minimumpakket’ aan maatregelen, maar hoe verhouden onze maatregelen zich tot de incidentiegraad in vergelijking met andere Europese landen?
  [naar artikel]
 47. Treedt België laks op in vergelijking met onze buurlanden? (18/11/2021 - De Standaard)
  Corona grijpt weer wild om zich heen in Europa. Gevaccineerden zijn beter beschermd, maar niet onaantastbaar. België neemt een ‘minimumpakket’ aan maatregelen, maar hoe verhouden onze maatregelen zich tot de incidentiegraad in vergelijking met andere Europese landen?
  [naar artikel]
 48. China maakt “donkerste economische moment van de laatste decennia” mee: aandelen, grondstoffen en yuan in vrije val (25/04/2022 - Express)
  China’s aandelenmarkten en grondstoffenmarkten kleurden maandag bloedrood. De catastrofale zero-COVID-aanpak van Peking lijkt de schuldige. Een golf van paniek gaat door de aandelenmarkten van de wereld. Maandag openden de markten met een nieuwe reeks selloffs en menige beurs kleurde bloedrood. Maar nergens zijn de paniekverkopen zo erg als in China. Daar kregen zowel de aandelenmarkt, […]
  [naar artikel]
 49. Christine Lagarde: “Europa is slechts in beperkte mate blootgesteld aan de schuldencrisis bij Evergrande” (24/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Christine Lagarde: “Europa is slechts in beperkte mate blootgesteld aan de schuldencrisis bij Evergrande” Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank, is ervan overtuigd dat Europa slechts in beperkte mate is blootgesteld aan de schuldencrisis bij Evergrande. “We volgen de situatie wel van dichtbij op”, zei ze tijdens een interview met CNBC. Begin deze week was er even paniek op de wereldwijde aandelenmarkten. Beleggers maakten zich toen zorgen […] Lees dit artikel: Christine Lagarde: “Europa is slechts in beperkte mate blootgesteld aan de schuldencrisis bij Evergrande”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy