Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:43 uur

SpaceX lanceert eerst Zuid-Koreaanse missie naar de maan

Express

05/08/2022 - 12:11

Vrijdagnacht werd een Falcon 9, een draagraket van Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX, gelanceerd uit Het Cape Canaveral Space Force Station, een ruimtehaven en vliegveld van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Aan boord bevindt zich de eerste Koreaanse missie naar de maan. Het is nog maar de tweede keer dat een raket van SpaceX gebruikt wordt […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. SpaceX gaat naar de maan (27/08/2020 - Express)
  SpaceX heeft een contract getekend met NASA-onderaannemer Masten om materiaal naar onze maan te sturen. In 2022 zal SpaceX, het... The post SpaceX gaat naar de maan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. SpaceX brengt Dogecoin volgend jaar letterlijk naar de maan met ruimtemissie DOGE-1 (09/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: SpaceX brengt Dogecoin volgend jaar letterlijk naar de maan met ruimtemissie DOGE-1 SpaceX, het Amerikaanse ruimtebedrijf van Elon Musk, kondigde zondag aan dat het volgend jaar met ruimtemissie DOGE-1 de cryptomunt Dogecoin letterlijk op de maan zal zetten. De missie zal volledig bekostigd worden door Dogecoin en volgens SpaceX ‘het potentieel van cryptomunten als interplanetaire valuta’ bewijzen. Dogecoin naar de maan met DOGE-1? U droomt niet. SpaceX […] Lees dit artikel: SpaceX brengt Dogecoin volgend jaar letterlijk naar de maan met ruimtemissie DOGE-1
  [naar artikel]
 3. NASA kiest voor raket van SpaceX voor reis naar Jupiter-maan (24/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: NASA kiest voor raket van SpaceX voor reis naar Jupiter-maan NASA kiest voor SpaceX voor zijn reis naar Jupiter-maan Europa, bekend als de Europa Clipper-missie. Dat maakte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie vrijdag bekend. SpaceX is het bedrijf van de Amerikaanse miljardair Elon Musk, tevens de oprichter van autofabrikant Tesla. Het contract voor de Europa Clipper-missie heeft volgens NASA een waarde van 178 miljoen dollar (151,2 miljoen […] Lees dit artikel: NASA kiest voor raket van SpaceX voor reis naar Jupiter-maan
  [naar artikel]
 4. NASA kiest ruimtevaartbedrijf van Elon Musk voor missie naar de maan (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, gekozen voor zijn volgende bemande missie naar de maan. SpaceX en NASA sloten daarvoor een contract af van 2,89 miljard dollar, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.
  [naar artikel]
 5. Nasa en SpaceX sturen langverwachte bemande missie naar de ruimte (13/11/2020 - Express)
  Op zaterdag lanceert Elon Musks SpaceX een bemande missie naar het ISS. Het is de eerste officiële ronde voor Nasa,... The post Nasa en SpaceX sturen langverwachte bemande missie naar de ruimte appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. SpaceX wil volgend jaar ruimtetoeristen naar de maan brengen (27/02/2017 - De Redactie)
  SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van de Amerikaans-Zuid-Afrikaanse ondernemer Elon Musk, gaat eind volgend jaar twee astronauten rond de maan laten draaien. Volgens het bedrijf hebben de twee kandidaten daarvoor al een flink voorschot gestort. SpaceX wil daartoe de nieuw ontwikkelde ruimtecabine Dragon gebruiken.
  [naar artikel]
 7. Nasa kiest voor raket van SpaceX voor missie naar Jupiter-maan ‘Europa’ (24/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De NASA kiest voor SpaceX voor zijn reis naar Jupiter-maan Europa. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie vrijdag bekendgemaakt. De beslissing is een grote overwinning voor het bedrijf van miljardair Elon Musk, dat zich verder in het zonnestelsel wil wagen.
  [naar artikel]
 8. SpaceX lanceert succesvol Koreaanse satelliet en slaagt opnieuw in veilige terugkeer eerste rakettrap (30/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Falcon-9 draagraket heeft maandagavond (Belgische tijd) vanop Cape Canaveral in Florida met succes een Zuid-Koreaanse telecomsatelliet...
  [naar artikel]
 9. Chinese satelliet neemt aardappelen en bloemen mee naar ‘donkere kant’ van de maan (06/12/2018 - De Morgen)
  Vrijdagavond zet China de eerste stap richting een spreekwoordelijke voet op de áchterkant van de maan. Dan lanceert men de langverwachte Chang’e-4 missie. Vier vragen over de Chinese terugkeer naar de maan.
  [naar artikel]
 10. NASA kiest SpaceX voor maanmissie (17/04/2021 - De Tijd)
  09:57 Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, gekozen voor zijn volgende bemande missie naar de maan.
  [naar artikel]
 11. SpaceX raakt Falcon 9-raket kwijt na Spacelink-missie (18/02/2020 - Express)
  SpaceX heeft succesvol een nieuwe set Starlink-satellieten gelanceerd. Daarbij raakte het bedrijf van Elon Musk wel een boosterraket kwijt. Het is niet de eerste keer dat SpaceX Starlink-satellieten lanceert, maar het is wel de eerste keer in vier jaar tijd dat er bij een lancering geen boosterraket terugkeert. Normaal gebruikt SpaceX Falcon 9-raketten voor lanceringen […] The post SpaceX raakt Falcon 9-raket kwijt na Spacelink-missie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Nasa lanceert in februari Artemis 1-vlucht om terug te keren naar de maan (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nasa zegt dat het in februari de Artemis 1-ruimtevlucht wil lanceren. Het is de eerste missie van het Amerikaanse programma om terug te keren naar de maan. De cruciale missie was aanvankelijk voor het einde van het jaar gepland.
  [naar artikel]
 13. Na succes ‘Squid Game’: nieuwe Zuid-Koreaanse serie ‘The Silent Sea’ op Netflix speelt zich af op de maan (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor fans van Zuid-Koreaanse series. Netflix lost op het einde van het jaar nog enkele nieuwe series. Een van de nieuwste reeksen op het streamingsplatform is ‘The Silent Sea’. Het gaat om een Zuid-Koreaanse sciencefictionreeks die zich bijna volledig afspeelt op de maan.
  [naar artikel]
 14. Chinese Chang’e 4-missie landt wellicht donderdag op achterzijde van de maan (03/01/2019 - Metro)
  De Chinese Chang’e 4-missie zal donderdag naar verwachting op de achterzijde van de maan landen. Dat meldt staatsomroep CTGN. Het gaat om een baanbrekende ruimtevaartmissie. Het Chinese ruimtevaartagentschap zelf heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de onbemande module precies zou landen. De missie is genoemd naar de Chinese godin van de maan. Als het manoeuvre lukt, wordt China het eerste land dat er in slaagt om een landing te maken op de achterzijde van de maan. China ontwikkelt al jaren een ambitieus ruimtevaartprogramma. De sonde, waarin een robotvoertuig zit om het maanoppervlak te exploreren en experimenten uit te voeren, werd gelanceerd op 8 december. bron: Belga Het bericht Chinese Chang’e 4-missie landt wellicht donderdag op achterzijde van de maan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Primeur: straks landt een privélander op de maan. Wat is het belang van deze missie? (11/04/2019 - VRT NWS)
  Als alles goed gaat, bereikt de maanlander Beresheet van het Israëlische bedrijf SpaceIL vandaag de maan na een ruimtereis van bijna twee maanden. Het is voor het eerst dat een lander van een privébedrijf landt op de maan. Wat is het belang van deze missie?
  [naar artikel]
 16. Op reis naar de maan: “Stoort het als ik een raampje openzet?” (02/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Zuid-Afrikaanse ingenieur Elon Musk wil met zijn bedrijf voor ruimtetransport SpaceX binnen twee jaar toeristen naar de maan sturen. Uitstekend ruimtevoer voor de makers van ‘De Ideale Wereld’, die al even vooruitblikken naar de mogelijk eerste busrit rond de maan. De rit van organisatie ‘Ruimtereizen Xavier’ biedt de gekende ongemakken zoals luidruchtige buren, oude films en veel te enthousiaste reizigers.
  [naar artikel]
 17. Op reis naar de maan: “Stoort het als ik een raampje openzet?” (02/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Zuid-Afrikaanse ingenieur Elon Musk wil met zijn bedrijf voor ruimtetransport SpaceX binnen twee jaar toeristen naar de maan sturen. Uitstekend ruimtevoer voor de makers van ‘De Ideale Wereld’, die al even vooruitblikken naar de mogelijk eerste busrit rond de maan. De rit van organisatie ‘Ruimtereizen Xavier’ biedt de gekende ongemakken zoals luidruchtige buren, oude films en veel te enthousiaste reizigers.
  [naar artikel]
 18. SpaceX onthult ruimteschip en raket voor de Mars-missie (27/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een livestream doet Elon Musk op dit ogenblik uit de doeken hoe hij met zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX een missie naar Mars wil
  [naar artikel]
 19. SpaceX lanceert maanmissie betaald met cryptomunt Dogecoin (10/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX zal volgend jaar een satelliet naar de maan lanceren die volledig wordt gefinancierd met de cryptomunt Dogecoin. Dat heeft het Canadese bedrijf Geometric Energy Corporation, dat de maanmissie zal leiden, zondag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 20. SpaceX lanceert maanmissie betaald met cryptomunt Dogecoin (10/05/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX zal volgend jaar een satelliet naar de maan lanceren die volledig wordt gefinancierd met de cryptomunt Dogecoin. Dat heeft het Canadese bedrijf Geometric Energy Corporation, dat de maanmissie zal leiden, zondag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 21. SpaceX-raket op ramkoers met de maan (26/01/2022 - Express)
  Na bijna zeven jaar door de ruimte te hebben geraasd, ligt een SpaceX-raket nu op ramkoers met de maan. De boosterraket werd oorspronkelijk gelanceerd met een ruimteweersatelliet in Florida in februari 2015. Op 4 maart crasht het vier ton wegend stuk ruimteafval aan een hallucinante snelheid op het oppervlak van de maan. De Falcon 9-raket […]
  [naar artikel]
 22. SpaceX lanceert voor het eerst astronauten naar het ISS met gerecycleerde rakettrap (22/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag omstreeks 11.49 uur lanceert het commerciële ruimtevaartbedrijf SpaceX opnieuw (vier) astronauten richting het Internationaal Ruimtestation (ISS). Dat zal voor het eerst gebeuren met een gerecycleerde rakettrap.
  [naar artikel]
 23. Trump wil weer Amerikanen weer naar de maan sturen (11/12/2017 - VRT NWS)
  Voor het eerst sinds 1972 gaan er wellicht weer Amerikanen naar de maan. Trump ondertekende daarvoor "Space policy directive 1", een programma dat NASA opdraagt om Amerika's ruimteprogramma te oriënteren op menselijke verkenning en ontdekking.   "Het is een belangrijke stap in de terugkeer van Amerikaanse astronauten naar de maan. Niet enkel om er een vlag en een voetafdruk achter te laten, we zullen de basis leggen voor een eventuele missie naar Mars en veel verder", zie de president.   Neil Armstrong en Buzz Aldrin vlogen in 1969 met de Apollo 11-missie naar de maan. Armstrong zette de eerste stap op de maan, Aldrin plantte er de Amerikaanse vlag.
  [naar artikel]
 24. NASA wil op 29 augustus weer naar de Maan te vliegen (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Artemis-1, de eerste missie waarmee de Amerikanen terug naar de Maan reizen, kan op 29 augustus vertrekken, zo heeft de NASA meegedeeld, uitgerekend de dag waarop 53 jaar geleden voor het eerst een mens voet zette op de Maan. Alternatieve data zijn 2 of 5 september.
  [naar artikel]
 25. China lanceert in november een sonde naar de Maan (23/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  China zal eind november een sonde naar de Maan sturen. Een lander van de Chang’e-5 missie moet op de natuurlijke satelliet van de Aarde neerstrijken, daar stalen nemen en die naar onze planeet brengen. Dit heeft het officiële persbureau Xinhua maandag gemeld.
  [naar artikel]
 26. Eerste Zuid-Koreaanse maansonde gelanceerd (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanop Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida is donderdagavond (plaatselijke tijd) de eerste Zuid-Koreaanse maansonde gelanceerd. De maanverkenner Danuri zal een jaar lang vanuit een baan om de maan onderzoek doen naar het maanoppervlak.
  [naar artikel]
 27. Ruimteschroot van SpaceX zal in botsing komen met de Maan (27/01/2022 - Knack)
  Een trap van een Falcon-9 draagraket van SpaceX zal binnen enkele weken in botsing komen met de Maan, zo heeft spacedaily.com woensdag gemeld.
  [naar artikel]
 28. Ruimteschroot van SpaceX zal in botsing komen met de Maan (27/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een trap van een Falcon-9 draagraket van SpaceX zal binnen enkele weken in botsing komen met de Maan, zo heeft spacedaily.com woensdag gemeld.
  [naar artikel]
 29. Israël lanceert eerste sonde naar de maan (18/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Israël lanceert in de nacht van donderdag op vrijdag voor het eerst een sonde naar de maan, zo heeft de Israëlische organisatie SpaceIL vandaag...
  [naar artikel]
 30. Zuid-Koreaanse oppositie lanceert afzettingsprocedure tegen presidente (02/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De drie Zuid-Koreaanse oppositiepartijen hebben zaterdagochtend (plaatselijke tijd) in het parlement een motie tot afzetting van de door
  [naar artikel]
 31. Nasa lanceert in februari vlucht om terug te keren naar de maan (22/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Nasa zegt vrijdag dat het in februari de Artemis 1-ruimtevlucht wil lanceren. Het is de eerste missie van het Amerikaanse programma om terug te keren naar de maan.
  [naar artikel]
 32. Japanse zakenman eerste SpaceX-passagier ooit met een retourtje naar de maan (18/09/2018 - De Morgen)
  De Japanse zakenman en kunstverzamelaar Yusaku Maezawa is de eerste passagier die mee mag met een particuliere ruimtevlucht van het bedrijf SpaceX. Hij zal met een raket van het bedrijf een reis langs de maan maken en daarna weer naar de aarde terugkeren.
  [naar artikel]
 33. SpaceX stuurt eind 2018 twee toeristen rond de maan (28/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-ceo en miljardair Elon Musk, gaat eind 2018 twee toeristen de ruimte insturen en hen rond de maan laten vliegen. Dat heeft het bedrijf, dat een contract heeft afgesloten met de twee, maandag aangekondigd. Het gaat om de eerste reis naar de maan sinds het einde van Apollo-missies in het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw.
  [naar artikel]
 34. SpaceX lanceert voor het eerst astronauten met gerecycleerde rakettrap (22/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag omstreeks 11.49 uur lanceert het commerciële ruimtevaartbedrijf SpaceX opnieuw (vier) astronauten richting het Internationaal Ruimtestation (ISS). Dat zal voor het eerst gebeuren met een gerecycleerde rakettrap.
  [naar artikel]
 35. SpaceX lanceert 60 satellieten de ruimte in (17/02/2020 - Express)
  SpaceX heeft maandag 60 satellieten in een baan om de aarde gebracht. Het is de vijfde keer dat het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk een dergelijke lading de ruimte in schiet. De lancering gebeurde in het kader van het Starlink-project. Daarmee wil SpaceX goedkoop en snel internet aanbieden aan gebruikers over de hele wereld. Bekijk hier […] The post SpaceX lanceert 60 satellieten de ruimte in appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. China noemt missie naar achterzijde van de Maan een “compleet succes” (11/01/2019 - Metro)
  China noemt zijn missie naar de achterzijde van de Maan een “compleet succes”, zo heeft het staatspersbureau Xinhua vandaag gemeld. De Chang’e-4 is een wereldprimeur. Op 3 januari landde de Chang’-4 als eerste door mensenhanden gemaakt tuig in de Von Karmankrater op de “Dark Side of the Moon”. De missie omvat een lander en de robotjeep Yutu-2. Uit reeds doorgestuurde beelden blijkt dat de omgeving zich kenmerkt door talrijke kraters van uiteenlopende grootte. Dit vormt een grote uitdaging voor het plannen van de route die de robotjeep moet volgen, aldus Xinhua. Bron: Belga   Het bericht China noemt missie naar achterzijde van de Maan een “compleet succes” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. China noemt missie naar achterzijde van de Maan een “compleet succes” (11/01/2019 - Metro)
  China noemt zijn missie naar de achterzijde van de Maan een “compleet succes”, zo heeft het staatspersbureau Xinhua vandaag gemeld. De Chang’e-4 is een wereldprimeur. Op 3 januari landde de Chang’-4 als eerste door mensenhanden gemaakt tuig in de Von Karmankrater op de “Dark Side of the Moon”. De missie omvat een lander en de robotjeep Yutu-2. Uit reeds doorgestuurde beelden blijkt dat de omgeving zich kenmerkt door talrijke kraters van uiteenlopende grootte. Dit vormt een grote uitdaging voor het plannen van de route die de robotjeep moet volgen, aldus Xinhua. bron: Belga Het bericht China noemt missie naar achterzijde van de Maan een “compleet succes” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Op hol geslagen SpaceX-raket op ramkoers met de maan: “Eerste keer dat ruimteafval onbedoeld maan zal raken” (26/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Falcon 9-raket van het Amerikaanse bedrijf SpaceX zweeft al zeven jaar “chaotisch” rond in de ruimte en ligt nu op ramkoers met de maan. Volgens experts zal de onvermijdelijke botsing over een paar weken plaatsvinden en zal ze niet vanop de aarde te zien zijn. Het is de eerste keer dat een stuk ruimteafval ongepland de maan zal raken, zegt data-analist Bill Gray.
  [naar artikel]
 39. Raket die op Maan zal crashen is niet van SpaceX maar is Chinees (13/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het kan verkeren, zeker in de ruimte. Enkele weken nadat een astronoom had gesignaleerd dat begin maart een rakettrap van een Falcon-9 van SpaceX op de Maan te pletter zou slaan, is Bill Gray zondag van mening veranderd, zo hebben meerdere media gemeld. Hij denkt nu dat het om een trap van een Chinese draagraket gaat.
  [naar artikel]
 40. Dagjestoeristen tussen de sterren (15/09/2021 - De Tijd)
  02:00 Als alles goed gaat, wordt donderdag opnieuw een historische dag voor het ruimtetoerisme. Met missie Inspiration4 lanceert het ruimtevaartbedrijf SpaceX voor het eerst vier gewone burgers in een baan ...
  [naar artikel]
 41. Elon Musk stelt prototype voor van raket waarmee mensen naar Mars kunnen reizen (29/09/2019 - VRT NWS)
  Ruimtevaartpionier Elon Musk heeft op zijn lanceerbasis in Texas een SpaceX-prototype gepresenteerd. Op termijn moet het ruimtetuig in staat zijn om mensen naar de maan en naar Mars te vervoeren. SpaceX maakt zich sterk al vanaf 2025 mensen naar Mars te kunnen brengen, terwijl het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA pas ten vroegste in de jaren dertig een bemande missie naar die planeet voor mogelijk acht.
  [naar artikel]
 42. Kim Jong-un woont in Pyongyang concert bij van Zuid-Koreaanse artiesten (01/04/2018 - Metro)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zijn echtgenote hebben vandaag in Pyongyang een concert bijgewoond van Zuid-Koreaanse artiesten. Het is de eerste keer in meer dan tien jaar dat er nog eens Zuid-Koreanen optraden in de hoofdstad van het communistische land. Dat meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Cultuur. Het concert kadert in de diplomatieke dooi tussen beide landen. Op het podium van het Groot Theater van Pyongyang, goed voor 1.500 zitplaatsen, stonden vanavond onder meer sterren van de (uit Zuid-Korea afkomstige) K-pop, dansers en taekwondo-beoefenaars. In totaal kwamen 120 Zuid-Koreanen over naar Pyongyang. Dinsdag treden de Zuid-Koreanen samen met Noord-Koreaanse artiesten op. Bron: Belga   Het bericht Kim Jong-un woont in Pyongyang concert bij van Zuid-Koreaanse artiesten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. SpaceX slaagt in lancering van gerecycleerde raket (31/03/2017 - De Tijd)
  04:28 Voor het eerst is dezelfde stuwraket twee keer de ruimte in gelanceerd. SpaceX slaagde in de historische missie die het begin kan inluiden van nieuw en goedkoper tijdperk in de ruimtevaart.
  [naar artikel]
 44. Zuid-Korea lost waarschuwingsschoten tegen Noord-Koreaanse patrouilleboot (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Zuid-Koreaanse leger heeft dinsdag waarschuwingsschoten gelost toen een Noord-Koreaanse patrouilleboot in Zuid-Koreaanse wateren kwam. Dat melden de Zuid-Koreaanse autoriteiten.
  [naar artikel]
 45. SpaceX lanceert vrachtcapsule naar ISS (05/12/2018 - Metro)
  Een Falcon 9-draagraket van de Amerikaanse raketbouwer SpaceX is vandaag met succes gelanceerd vanop de basis Cape Canaveral in Florida. De lading, een onbemande Dragon-vrachtcapsule met aan boord bevoorrading en wetenschappelijke experimenten, is nu op weg naar het Internationaal Ruimtestation (ISS) waar het over ongeveer twee dagen zal aankomen. Het gaat om de zesde missie die SpaceX uitvoert voor het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA. De eerste trap van zijn Falcon 9 – de meest herbruikbare raket ooit – slaagde er door een fout in een hydraulische pomp niet meer in om weer te landen op het voorziene platform en kwam in de oceaan terecht. “Het lijkt erop dat de raket niet beschadigd is en ze zendt nog gegevens uit. Een schip is op weg”, tweette topman Elon Musk. De Falcon 9 had normaal gezien al gisteren moeten opstijgen vanop Cape Canaveral. De lancering werd met een dag uitgesteld omdat voedselrepen voor muizen in een wetenschappelijk experiment beschimmeld waren geraakt, zo maakte NASA bekendgemaakt. Bron: Belga   Het bericht SpaceX lanceert vrachtcapsule naar ISS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. China lanceert maanmissie om voor het eerst in 40 jaar materiaal terug naar de aarde te brengen (22/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  China zal deze week zijn terugkeermissie naar de man lanceren: de Chang’e-5-missie. Het gaat om een onbemand ruimtevaartuig dat voor het eerst in 40 jaar opnieuw stenen van de maan terug naar de aarde moet brengen.
  [naar artikel]
 47. Zuid-Koreaanse president ontmoet Noord-Koreaanse delegatie (08/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zal in de marge van de Olympische Winterspelen in PyeongChang een Noord-Koreaanse degelatie ontmoeten, zo heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap donderdag op gezag van het presidentiële kabinet gemeld.
  [naar artikel]
 48. SpaceX gaat twee toeristen de maan rond sturen (28/02/2017 - Knack)
  SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-CEO Elon Musk, gaat eind 2018 twee toeristen de ruimte insturen en hen rond de maan laten vliegen.
  [naar artikel]
 49. SpaceX lanceert 60 satellieten in een baan om de aarde (17/02/2020 - Express)
  SpaceX heeft maandag 60 satellieten in een baan om de aarde gebracht. Het is de vijfde keer dat het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk een dergelijke lading de ruimte in schiet. De lancering gebeurde in het kader van het Starlink-project. Daarmee wil SpaceX goedkoop en snel internet aanbieden aan gebruikers over de hele wereld. Bekijk hier […] The post SpaceX lanceert 60 satellieten in een baan om de aarde appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy