Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:23 uur

Amerikaanse basketster Griner veroordeeld, Rusland is klaar voor gevangenenruil

Express

05/08/2022 - 14:14

In Rusland werd de Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner veroordeeld tot negen jaar celstraf. Griner werd op 17 februari gearresteerd op de Sheremetyevo-luchthaven in Moskou met hasjolie op zak; een verboden stof in Rusland. Nu maakt Rusland bekend dat het openstaat voor een gevangenenruil. De gevangenenruil komt niet uit de lucht gevallen. Het is al langer […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rusland “bereid te praten over een gevangenenruil” na veroordeling Amerikaanse basketster Brittney Griner (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft vrijdag gezegd dat zijn land bereid is te praten met Washington over een gevangenenruil, waarbij ook basketster Brittney Griner betrokken wordt, via een communicatiekanaal op presidentieel niveau.
  [naar artikel]
 2. VS dringen aan op gevangenenruil om basketster Griner vrij te krijgen (05/08/2022 - De Tijd)
  12:18 De Russische veroordeling van de Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner opent de deur voor een gevangenenruil tussen Washington en Moskou. Griner en de oud-militair Paul Whelan zouden worden ...
  [naar artikel]
 3. Na veroordeling van Brittney Griner: “Rusland is bereid te praten over gevangenenruil”, zegt Lavrov (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft vrijdag gezegd dat zijn land bereid is te praten met Washington over een gevangenenruil, waarbij ook basketster Brittney Griner betrokken wordt, via een communicatiekanaal op presidentieel niveau.
  [naar artikel]
 4. Amerikaanse basketster Brittney Griner in Rusland veroordeeld tot 9 jaar voor drugsbezit en -smokkel (04/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse basketbalster Brittney Griner is schuldig aan drugsbezit en -smokkel en was zich daar van bewust. Dat heeft een rechter in Rusland beslist. Ze werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar en een boete van 1 miljoen roebel (16.000 euro).
  [naar artikel]
 5. Amerikaanse basketster Brittney Griner in Rusland veroordeeld tot 9 jaar “voor drugsbezit en -smokkel” (04/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse basketbalster Brittney Griner “is schuldig aan drugsbezit en -smokkel en was zich daar van bewust”. Dat heeft een rechter in Rusland beslist. Ze werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar.
  [naar artikel]
 6. Amerikaanse basketster Brittney Griner in Rusland schuldig bevonden aan drugsbezit en -smokkel (04/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse basketbalster Brittney Griner is schuldig aan drugsbezit en -smokkel en was zich daar van bewust. Dat heeft een rechter in Rusland beslist. Ze werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9,5 jaar.
  [naar artikel]
 7. VS willen wapenhandelaar Boet met Rusland ruilen voor basketster Brittney Griner en Paul Whelan (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben Moskou aangeboden de Russische wapenhandelaar Viktor Boet uit te wisselen voor twee in Rusland vastgehouden Amerikanen, onder wie basketster Brittney Griner. Dat meldt nieuwszender CNN woensdag op gezag van "mensen die vertrouwd zijn met het dossier". Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het nieuws inmiddels bevestigd.
  [naar artikel]
 8. Amerikaanse basketster Britney Griner krijgt negen jaar Russische strafkolonie (04/08/2022 - De Tijd)
  18:06 De Amerikaanse profbasketster en tweevoudig Olympisch kampioene Britney Griner is in Rusland schuldig bevonden aan drugsbezit en -smokkel. Amerikaans president Joe Biden reageert woest.
  [naar artikel]
 9. Veroordeling basketster Brittney Griner maakt weg vrij voor terugkeer van ‘de handelaar des doods’ naar Rusland (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zoals verwacht is de Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner door een Russische rechtbank veroordeeld. Ze kreeg een boete van 1 miljoen roebel (16.000 euro) en negen jaar cel voor drugsbezit en -smokkel. De aanklacht? In haar bagage zaten patronen om cannabisolie te vapen. Griner betwistte de feiten niet. Een honest mistake, verklaarde ze. Tevergeefs. Vermoedelijk zal Rusland haar nu als pasmunt gebruiken om Viktor Boet vrij te krijgen. Een veroordeelde wapenhandelaar met als bijnaam ‘De handelaar des doods’.
  [naar artikel]
 10. Amerikaanse basketster Brittney Griner verschijnt met handboeien om voor Russische rechtbank (27/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse profbasketspeelster Brittney Griner, die al meer dan vier maanden vastzit in een Russische cel, zal vrijdag voorgeleid worden voor de rechter. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times op gezag van haar advocaat Aleksandr Boikov. Griner blijft al zeker tot het einde van haar proces in de cel.
  [naar artikel]
 11. Rusland wil veroordeelde moordenaar laten opnemen in gevangenenruil met Verenigde Staten (31/07/2022 - Express)
  De Verenigde Staten en Rusland onderhandelen momenteel over een gevangenenruil: de VS ziet graag de in Rusland veroordeelde basketbalspeelster Brittney Griner en voormalig marinier Paul Whelan terugkeren, in ruil wordt de Russische wapenhandelaar Viktor Bout, bijgenaamd “The Merchant of Death” vrijgelaten. Al wil Rusland nu ook Vadim Krasikov, die levenslang kreeg voor een moord, in […]
  [naar artikel]
 12. Verenigde Staten stellen een gevangenenruil voor met Rusland: atlete Brittney Griner tegen wapenhandelaar Viktor Bout? (27/07/2022 - VRT NWS)
  In een opmerkelijke zet stelt de VS Rusland voor om een aantal gevangenen te ruilen. Washington wil de vrijlating van de basketbalspeelster Brittney Griner en de voormalige militair Paul Whelan. In ruil zou Washington de veroordeelde Russische wapensmokkelaar Viktor Bout vrijlaten. Er is nog geen antwoord van Rusland.
  [naar artikel]
 13. Russische wapenhandelaar niet op de hoogte van eventuele gevangenenruil met Amerikanen, zegt zijn vrouw (28/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische wapenhandelaar Viktor Boet, die in de VS in de cel zit, is er niet van op de hoogte dat hij eventueel zou worden geruild tegen twee Amerikanen die vastzitten in Rusland, onder wie basketster Brittney Griner, ploeggenote van Emma Meesseman. Dat zegt zijn echtgenote Alla Boet, nadat Amerikaanse media melding hadden gemaakt van de ruil.
  [naar artikel]
 14. Vraagt Rusland vrijlating wapenhandelaar in ruil voor Amerikaanse basketbalster Brittney Griner? (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Drie maanden zit Brittney Griner intussen al in een cel in Rusland en haar arrestatie is recent nog met een maand verlengd. In de States neemt de vrees dan ook toe over het lot van de iconische WNBA-speelster: moet de 2m06 grote Amerikaanse dienen als pasmunt voor een veroordeeld wapenhandelaar?
  [naar artikel]
 15. VS doen Rusland voorstel tot gevangenenruil: beruchte wapenhandelaar in ruil voor basketbalspeelster en oud-marinier (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten hebben Rusland een voorstel tot gevangenenruil gedaan. De regering-Biden is bereid om de veroordeelde wapenhandelaar Viktor Bout uit te wisselen voor twee in Rusland vastgehouden Amerikanen: de basketbalspeelster Brittney Griner en de voor spionage veroordeelde oud-marinier Paul Whelan.
  [naar artikel]
 16. Hoe zou het zijn met Brittney Griner, de Amerikaanse basketster die al bijna twee maanden in de cel zit in Rusland? (12/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Over enkele weken gaat de Amerikaanse basketcompetitie WNBA van start, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk zonder een van haar beste speelsters zijn: Brittney Griner van Phoenix Mercury. De 2m06 grote center-speelster zit al sinds de start van de oorlog in Oekraïne vast, nadat op de luchthaven van Moskou een flesje cannabisolie werd aangetroffen. Al meer dan een maand is er geen of nauwelijks nieuws over haar situatie en de Amerikaanse regering doet er ook het zwijgen toe.
  [naar artikel]
 17. Amerikaanse basketspeelster Brittney Griner gaat in beroep tegen celstraf in Moskou (15/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner (31) is zoals verwacht in beroep gegaan tegen de celstraf van negen jaar die ze in Rusland heeft gekregen wegens drugsbezit en -smokkel. Griner werd begin deze maand veroordeeld nadat ze cannabisolie bij zich had, naar eigen zeggen niet met de bedoeling om te smokkelen. Haar advocaten hadden om vrijspraak gevraagd.
  [naar artikel]
 18. Amerikaanse basketbalster Brittney Griner krijgt in Rusland 9 jaar cel voor drugstrafiek (04/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse basketbalster Brittney Griner, die al sinds februari vastzit in Rusland, is donderdag tot 9 jaar cel veroordeeld voor drugstrafiek.
  [naar artikel]
 19. Amerika stelt een gevangenenruil voor met Rusland: basketbalspeelster Brittney Griner tegen wapenhandelaar Viktor Bout? (28/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Amerika stelt aan Rusland voor om een aantal gevangenen te ruilen. Washington wil de vrijlating van de basketbalspeelster Brittney Griner, ploegmaat de voorbije jaren bij het Russische Ekaterinburg van Emma Meesseman, en de voormalige militair Paul Whelan. In ruil zouden de Amerikanen de veroordeelde Russische wapensmokkelaar Viktor Bout vrijlaten. Het is nog wachten op een hopelijk gunstige reactie voor de Amerikanen vanuit Rusland.
  [naar artikel]
 20. Rusland bereid te praten met VS over gevangenenruil (29/07/2022 - De Tijd)
  16:03 Rusland aanvaardt de uitgestoken hand van de Verenigde Staten om te overleggen over een gevangenenruil. 'In de komende dagen stellen we onze Amerikaanse collega's een geschikte datum voor', klinkt het...
  [naar artikel]
 21. Amerikaanse basketster Brittney Griner riskeert tien jaar Russische strafkolonie (07/07/2022 - De Tijd)
  18:23 Griner zegt de wet niet met opzet te hebben overtreden. Ze riskeert tien jaar in een Russische strafkolonie.
  [naar artikel]
 22. De beroemdste gevangene van Vladimir Poetin: hoe het lot van basketbalspeelster Brittney Griner ook de NBA-finales beroert (08/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de achtergrond van de NBA-finale tussen de Boston Celtics en de Golden State Warriors, die woensdag hun derde wedstrijd afwerken, sluimert ook het lot van Brittney Griner, de Amerikaanse basketster die al sinds 17 februari wegens dubieuze redenen zucht in een Russische gevangenis. Om haar te steunen, droegen Celtic-spelers t-shirts met als opschrift ‘We are BG’.
  [naar artikel]
 23. Tot 16 jaar cel veroordeelde Amerikaan gaat niet in beroep in Rusland en hoopt op gevangenenruil (23/06/2020 - VRT NWS)
  Paul Whelan, de Amerikaanse ex-marinier die een week geleden in Rusland tot 16 jaar cel werd veroordeeld wegens spionage, gaat niet in beroep. Whelan hoopt op een gevangenenruil met de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 24. In Rusland gearresteerde Amerikaanse basketballer Brittney Griner schrijft brief naar Biden (05/07/2022 - De Standaard)
  De Amerikaanse basketballer Brittney Griner werd net voor de oorlog in Oekraïne in Rusland aangehouden voor ‘cartridges die naar cannabis roken’. Haar proces is op 1 juli van start gegaan. Dinsdag stuurde ze een handgeschreven brief naar de Amerikaanse president Joe Biden.
  [naar artikel]
 25. Rusland houdt Amerikaanse basketvedette Brittney Griner twee weken langer vast (14/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse basketbalster Brittney Griner zal twee weken langer worden vastgehouden in Rusland. De rechtbank van de Russische stad Khimki besliste dinsdag om haar detentie, die normaal afliep op 18 juni, te verlengen tot 2 juli.
  [naar artikel]
 26. Rusland houdt Amerikaanse basketvedette Brittney Griner twee weken langer vast (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse basketbalster Brittney Griner zal twee weken langer worden vastgehouden in Rusland. De rechtbank van de Russische stad Khimki besliste dinsdag om haar detentie, die normaal afliep op 18 juni, te verlengen tot 2 juli.
  [naar artikel]
 27. Amerikaanse basketvedette Griner stuurt Biden handgeschreven brief met vraag om hulp (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De in Rusland vastgehouden Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner heeft een handgeschreven brief naar het Witte Huis gestuurd waarin ze de Amerikaanse president Joe Biden om hulp vraagt, zo meldden Amerikaanse media maandag.
  [naar artikel]
 28. Aanhouding Amerikaanse topbasketbalster in Rusland verlengd (17/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tweevoudig olympisch kampioene basketbal Brittney Griner zit tot minstens 19 mei vast in de gevangenis in Rusland. Een rechtbank in de stad Khimki, regio Moskou, verlengde haar aanhouding donderdag. Griner werd in februari opgepakt op de luchthaven van Moskou. Ze wordt verdacht van drugssmokkel.
  [naar artikel]
 29. VS: Rusland moet voorstel over basketbalster Griner accepteren (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten dringen er bij Rusland op aan een "serieus voorstel" te accepteren dat Washington al weken geleden heeft gedaan voor de terugkeer van de Amerikaanse basketbalster Brittney Griner. Dat zei de woordvoerder voor nationale veiligheid John Kirby donderdag.
  [naar artikel]
 30. Proces tegen WNBA-vedette Brittney Griner gestart in Rusland (01/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Amerikaanse olympische kampioen riskeert celstraf van tien jaar In de Russische stad Chimki, een voorstad van Moskou, is het proces tegen de Amerikaanse olympisch kampioen en WNBA-vedette Brittney Griner van start gegaan. Griner riskeert een gevangenisstraf van 10 jaar voor “drugshandel”. Zij was de afgelopen jaren ook ploegmaat van Belgian Cat Emma Meesseman bij het Russische Ekaterinburg.
  [naar artikel]
 31. #freebrittney levert niets op: Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner zeker tot 19 mei in Russische gevangenis (18/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse basketbalspeelster en olympisch en WNBA-kampioen Brittney Griner moet nog een poos in de cel blijven. Een Russische rechtbank heeft de aanhouding van Griner, die verdacht wordt van drugssmokkel, verlengd tot 19 mei.
  [naar artikel]
 32. Proces tegen basketbalster Brittney Griner, die verdacht wordt van drugssmokkel, gestart in Rusland (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Rusland is het proces begonnen tegen de Amerikaanse basketbalster Brittney Griner, die verdacht wordt van drugssmokkel. Het proces, dat achter gesloten deuren plaatsvindt, is sterk politiek geladen gezien de gespannen relatie tussen de Verenigde Staten en Rusland.
  [naar artikel]
 33. Proces tegen basketbalster Brittney Griner, die verdacht wordt van drugssmokkel, gestart in Rusland (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Rusland is het proces begonnen tegen de Amerikaanse basketbalster Brittney Griner, die verdacht wordt van drugssmokkel. Het proces, dat achter gesloten deuren plaatsvindt, is sterk politiek geladen gezien de gespannen relatie tussen de Verenigde Staten en Rusland.
  [naar artikel]
 34. "Geen woorden om deze pijn te beschrijven": onrust om opgepakte Amerikaanse topbasketbalster die al bijna een maand geen teken van leven geeft vanuit Rusland (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze meet 2m06, is zwart, lesbisch en staat vol tatoeages. Brittney Griner is wat je op z’n minst een opvallende verschijning mag noemen. Ze is ook nog bijzonder succesvol: de 31-jarige Amerikaanse heeft zowat alles gewonnen wat ze als basketbalspeelster kàn winnen. En nu ligt haar lot in handen van Rusland, dat haar arresteerde voor illegaal drugsbezit. “Als we haar vrij willen krijgen, dan zal Rusland z’n eisen stellen”, vrezen experten. Griner als pasmunt in de oorlog?
  [naar artikel]
 35. VS willen wapenhandelaar Boet wisselen voor twee in Rusland vastgehouden Amerikanen (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben Moskou aangeboden de Russische wapenhandelaar Viktor Boet uit te wisselen voor twee in Rusland vastgehouden Amerikanen, onder wie basketster Brittney Griner. Dat meldt nieuwszender CNN woensdag op gezag van "mensen die vertrouwd zijn met het dossier".
  [naar artikel]
 36. Basketbalster Brittney Griner nog zes maanden langer in cel in Rusland: vrijdag begint proces voor illegale drugssmokkel (28/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De nachtmerrie van de Amerikaanse basketbalvedette Brittney Griner blijft duren: tijdens een zitting van een rechtbank in Khimki, ten noorden van Moskou, werd haar aanhouding met nog eens zes maanden verlengd. Vrijdag begint haar proces wegens het illegaal drugssmokkel. De vrees is dat het om niet meer dan een schijnproces gaat en dat Griner vooral als pasmunt moet dienen voor een uitwisseling van gevangenen.
  [naar artikel]
 37. Noodkreet Meesseman brengt geen zoden aan de dijk: Amerikaanse basketspeelster Griner moet 9 jaar Russische cel in voor drugssmokkel (04/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner (31) is door het Russische parket tot 9 jaar cel veroordeeld voor drugssmokkel. Eerder vandaag had Emma Meesseman het op Instagram nog opgenomen voor haar ex-ploeggenote. “Hopelijk kan deze situatie snel opgelost worden. Heb genade voor onze vriendin.”
  [naar artikel]
 38. Noodkreet Meesseman brengt geen zoden aan de dijk: Amerikaanse basketspeelster Griner moet 9 jaar Russische cel in voor drugssmokkel (04/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner (31) is door het Russische parket tot 9 jaar cel veroordeeld voor drugssmokkel. Eerder vandaag had Emma Meesseman het op Instagram nog opgenomen voor haar ex-ploeggenote. “Hopelijk kan deze situatie snel opgelost worden. Heb genade voor onze vriendin.”
  [naar artikel]
 39. Oekraïne en Rusland werken aan nieuwe gevangenenruil (31/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne en Rusland werken aan een nieuwe gevangenenruil. Afgelopen weekend wisselden de buurlanden ook al 200 mensen uit die tijdens het conflict...
  [naar artikel]
 40. Amerikaanse basketbalster Brittney Griner gearresteerd op luchthaven in Moskou (05/03/2022 - Express)
  De Russische Federale Douane heeft op de luchthaven Sheremetyevo bij Moskou de Amerikaanse basketbalster Brittney Griner aangehouden. Bij de speelster zouden in haar bagage vapepatronen met hasjolie gevonden zijn. Volgens de verklaring van de douane is een stafzaak geopend voor “grootschalig transport van drugs”, iets waar in Rusland een gevangenisstraf tot maximaal 10 jaar opstaat. […]
  [naar artikel]
 41. Wat is er gebeurd dat een van de beste basketvrouwen ter wereld plots tien jaar in de cel dreigt te belanden? (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze meet 2m06, is zwart, lesbisch en staat vol tatoeages. Brittney Griner is wat je op z’n minst een opvallende verschijning mag noemen. Ze is ook nog bijzonder succesvol: de 31-jarige Amerikaanse heeft zowat alles gewonnen wat ze als basketbalspeelster kàn winnen. En nu ligt haar lot in handen van Rusland, dat haar arresteerde voor illegaal drugsbezit. “Als we haar vrij willen krijgen, dan zal Rusland z’n eisen stellen”, vrezen experten. Griner als pasmunt in de oorlog?
  [naar artikel]
 42. Basketbalvedette Griner, al sinds februari in Russische cel, dubbel geboeid en in kooi in rechtbank: “Had niet intentie drugs te smokkelen” (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse basketbalvedette Brittney Griner heeft woensdag tijdens haar proces gezegd dat ze niet de intentie had drugs Rusland binnen te smokkelen.
  [naar artikel]
 43. Moskou vraagt veroordeelde moordenaar op te nemen in gevangenenruil met VS (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Russische regeringsfunctionarissen hebben gevraagd om een voormalige spion die vorig jaar veroordeeld is in Duitsland voor moord, op te nemen in de gevangenenruil met de VS. Dat bericht CNN.
  [naar artikel]
 44. WNBA-basketbalsters 42 seconden stil om celstraf Brittney Griner (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Basketbalsters van Phoenix Mercury en Connecticut Sun zijn donderdag voorafgaand aan een wedstrijd 42 seconden stil geweest vanwege de celstraf die de Amerikaanse topbasketbalster Brittney Griner in Rusland kreeg opgelegd. Verschillende spelers van beide WNBA-teams, de Amerikaanse vrouwenbasketbalcompetitie, kregen tranen in de ogen. Toeschouwers scandeerden “breng haar terug” na afloop van de stilte.
  [naar artikel]
 45. Amerikaanse basketbalster Brittney Griner verkeert “in goede gezondheid” in Russische gevangenis (25/03/2022 - Express)
  Brittney Griner heeft in de Russische gevangenis eindelijk met een functionaris van de Amerikaanse ambassade in Moskou mogen spreken. De 31-jarige basketbalster zit daar ondertussen al meer dan een maand in de cel nadat in de luchthaven in haar bagage vapepatronen met hasjolie gevonden waren. Nadat Brittney Griner al sinds halverwege februari wordt vastgehouden in […]
  [naar artikel]
 46. Omstreden gevangenenruil tussen Rusland en Oekraïne voltooid (07/09/2019 - Knack)
  De gevangenenruil tussen Rusland en Kiev is voltooid. De twee vliegtuigen, een met Russen die in Oekraïne vastzaten en een met Oekraïners, zijn geland in Moskou en Kiev.
  [naar artikel]
 47. Rusland-specialist Jan Balliauw: "Gevangenenruil tussen Rusland en Oekraïne is eerste stap naar vrede" (07/09/2019 - VRT NWS)
  Er is een grote gevangenenruil aan de gang tussen Rusland en Oekraïne. De ruil zat er al een tijdje aan te komen, maar is vanmorgenvroeg pas echt begonnen. Voor de Oekraïense president Zelenski was deze ruil een grote prioriteit, want een eerste stap naar vrede tussen Oekraine en Rusland, zegt onze Rusland-specialist Jan Balliauw vanuit Moskou.
  [naar artikel]
 48. Gevangenenruil tussen Rusland en Oekraïne is voltooid (07/09/2019 - Metro)
  De gevangenenruil tussen Rusland en Kiev is voltooid. De twee vliegtuigen, een met Russen die in Oekraïne vastzaten en een met Oekraïners, zijn geland in Moskou en Kiev. In Kiev wachtten tientallen naasten en president Volodymyr Zelensky de Oekraïners op. “De onzen zijn thuis”, tweette de president. Onder hen is de Oekraïense regisseur Oleg Sentsov. Ook de 24 matrozen die vorig jaar waren opgepakt door Rusland zijn opnieuw in hun thuisland, melden Oekraïense media. De Russische staatsmedia zonden beelden uit van het vliegtuig dat met de Russen aan boord landde in Moskou. In totaal waren 70 gevangenen betrokken in de ruil, 35 aan elke kant. Bron: Belga   Het bericht Gevangenenruil tussen Rusland en Oekraïne is voltooid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy