Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:22 uur

China kondigt sancties aan tegen Nancy Pelosi na haar "provocerend bezoek" aan Taiwan

VRT NWS

05/08/2022 - 14:52

China heeft sancties aangekondigd tegen de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten Nancy Pelosi. Pelosi bracht dinsdag een bezoek aan Taiwan, wat heel wat stof deed opwaaien in China, die het eiland als een 'afvallige provincie' beschouwt. Wat de sancties precies inhouden, is nog onduidelijk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. China legt Nancy Pelosi en haar familie sancties op na bezoek aan Taiwan (05/08/2022 - Express)
  China is nog altijd niet te spreken over het controversiële bezoek van Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten, aan Taiwan. Het land heeft daarom de Amerikaanse politica en haar familie sancties opgelegd. Het bezoek van Pelosi aan Taiwan heeft heel veel teweeg gebracht. China heeft zowel voor, tijdens als […]
  [naar artikel]
 2. Was het bezoek van Nancy Pelosi het eigenlijk wel waard voor Taiwan? (03/08/2022 - Express)
  Woensdag bezocht de Amerikaanse politica Nancy Pelosi de democratische eilandnatie Taiwan. Pelosi zweert dat de Amerikanen Taiwan niet in de steek zullen laten wanneer buurland China meer druk zet op een “hereniging” met het eiland. China reageert met militaire oefeningen nabij Taiwan en economische sancties. Was het bezoek van Pelosi het waard voor Taiwan of […]
  [naar artikel]
 3. Pelosi na ophef over bezoek aan Taiwan: "China kan niet verhinderen dat mensen steun uitspreken voor Taiwan" (03/08/2022 - VRT NWS)
  "Meer dan ooit is de Amerikaanse solidariteit met Taiwan cruciaal", zo luidt de boodschap die Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, in Taiwan komt brengen. Tegelijk geeft ze aan dat haar vriendschappelijk bezoek het diplomatieke "Eén-Chinabeleid" van de VS niet per se hoeft te ondergraven.
  [naar artikel]
 4. China treft sancties tegen Nancy Pelosi na bezoek aan Taiwan (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  China heeft Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, sancties opgelegd. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking vrijdag meegedeeld. Om welke sancties het gaat, is niet bekendgemaakt. De Chinese sancties zijn ook gericht tegen naaste familieleden van de toppolitica.
  [naar artikel]
 5. VS-parlementsvoorzitter Nancy Pelosi wellicht vanavond toch in Taiwan: wat kunnen de gevolgen zijn? (02/08/2022 - VRT NWS)
  Vanavond zou Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, in het Aziatische land Taiwan aankomen. China is woedend en beschouwt het bezoek als "inmenging in binnenlandse aangelegenheden". Inzet van dat touwtrekken is uiteraard de status van Taiwan of de "Republiek China" zoals dat land officieel heet.
  [naar artikel]
 6. Woede om bezoek Pelosi aan Taiwan neemt toe: China zet dialoog met VS over klimaat en leger tijdelijk stop (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan leidt tot steeds verregaandere acties in het misnoegde China. Het trof al sancties tegen Pelosi en begon halsoverkop met ongeziene militaire oefeningen in die regio, maar schort nu ook de gesprekken met de VS over het klimaat, defensie en andere thema’s stop.
  [naar artikel]
 7. Nancy Pelosi werkt China op de zenuwen met gepland bezoek aan Taiwan (01/08/2022 - De Tijd)
  17:09 Ondanks forse waarschuwingen van China lijkt Nancy Pelosi toch een bezoek te brengen aan het onafhankelijke eiland Taiwan. Dat past niet de kraam van president Joe Biden, maar wel in die van de 82-jar...
  [naar artikel]
 8. Nancy Pelosi landt in Taiwan: “Belangrijk bezoek, nu de wereld moet kiezen tussen democratie en autocratie” (02/08/2022 - Express)
  Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is in Taiwan aangekomen voor een reis die volgens haar bedoeld is om de Amerikaanse solidariteit met het land in de verf te zetten. Het bezoek van Pelosi aan Taiwan is zeker niet onbesproken. China is niet te spreken over het feit dat de Amerikaanse […]
  [naar artikel]
 9. Pelosi's bezoek aan Taiwan drijft China en VS verder uit elkaar (02/08/2022 - De Tijd)
  20:37 Met een verrassingsbezoek wil Nancy Pelosi haar steun betuigen aan de 'levendige democratie' in Taiwan. Haar bezoek zet de troebele relaties tussen China en de VS nog zwaarder onder druk. 'Er hoeft ni...
  [naar artikel]
 10. Hoe spanningen tussen China en Taiwan wereldeconomie en vooral technologiewereld kunnen lamleggen (03/08/2022 - VRT NWS)
  Vandaag stapte Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, opnieuw op het vliegtuig na haar omstreden bezoek aan Taiwan. Haar bezoek doet de spanningen tussen China en haar "afvallige provincie" opnieuw sterk opflakkeren. De komende dagen plant China militaire oefeningen in de regio van Taiwan, een duidelijk signaal naar de rest van de wereld. Maar hoe zouden wij een confrontatie tussen Taiwan en China kunnen voelen?
  [naar artikel]
 11. Peking roept Amerikaanse ambassadeur op het matje voor bezoek Pelosi aan Taiwan: "Gevolgen zullen groot zijn" (03/08/2022 - VRT NWS)
  China heeft de Amerikaanse ambassadeur in het land op het matje geroepen. Dat melden de Chinese staatsmedia. Aanleiding is het bezoek van Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, aan Taiwan, dat volgens Peking deel uitmaakt van China. Onderminister voor Buitenlandse Zaken Xie Feng heeft tegenover ambassadeur Nicholas Burns "sterke bezwaren" geuit over Pelosi's bezoek.
  [naar artikel]
 12. DISCUSSIE. Wat vind jij van het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan? (03/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is geland in Taiwan. China ziet het bezoek van Pelosi als een steunbetuiging aan de onafhankelijkheidswens van de “opstandige provincie” en reageert furieus, met militaire oefeningen en gevechts­vliegtuigen die flirtten met de officieuze grens tussen het Taiwanese en Chinese luchtruim.
  [naar artikel]
 13. "Wie met vuur speelt, zal zich verbranden": China waarschuwt VS voor mogelijk bezoek aan Taiwan (28/07/2022 - VRT NWS)
  Tijdens een telefoongesprek heeft de Chinese leider Xi Jinping de Amerikaanse president Joe Biden gewaarschuwd voor het mogelijke bezoek van de parlementsvoorzitter Nancy Pelosi aan Taiwan. Het bezoek van Pelosi zou de relatie tussen beide grootmachten naar een nieuw dieptepunt kunnen brengen. Biden benadrukt dat het Amerikaanse Taiwan-beleid onveranderd blijft.
  [naar artikel]
 14. In de sporen van Nancy Pelosi brengen ook enkele Amerikaanse congresleden een bezoek aan Taiwan (15/08/2022 - Express)
  Twaalf dagen nadat Amerikaans Kamervoorzitter Nancy Pelosi de eilandstaat Taiwan bezocht, landde zondag een delegatie van Amerikaanse leden van het Congres op het eiland. Net als bij het bezoek van Pelosi, was China uiterst ontevreden met het bezoek, maar de gevolgen bleven dit keer eerder beperkt. Op 2 augustus zette een Boeing C-40C van het […]
  [naar artikel]
 15. Pelosi na omstreden bezoek aan Taiwan: “VS zal niet toelaten dat China Taiwan isoleert” (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten zullen niet toestaan dat China Taiwan isoleert. Dat heeft Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, vrijdag in Tokio verklaard, na haar recente bezoek aan Taiwan dat de woede van Peking opwekt. In een reactie begon Chinese leger een vijfdaagse militaire oefening rondom de eilandstaat.
  [naar artikel]
 16. China en Taiwan spelen "kat en muis" met militaire schepen op volle zee, na bezoek van Nancy Pelosi (07/08/2022 - VRT NWS)
  Het ministerie van Defensie van Taiwan heeft vliegtuigen en schepen uitgestuurd als reactie op de Chinese militaire oefeningen, die al vier dagen aan de gang zijn rond het eiland. De verhoogde spanningen tussen beiden is het gevolg van het bezoek van een Amerikaanse delegatie onder leiding van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. "Beide partijen spelen kat en muis" op volle zee, zei een hooggeplaatste Taiwanese bron aan Reuters.
  [naar artikel]
 17. China reageert met extra militaire oefeningen na nieuw hoog Amerikaans bezoek aan Taiwan (15/08/2022 - VRT NWS)
  China heeft nieuwe militaire manoeuvres aangekondigd als reactie op de "provocatie" door het bezoek van een delegatie van het Amerikaanse parlement aan Taiwan. Eerder deze maand had China al een vergelijkbare reactie in petto na het bezoek van de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi.
  [naar artikel]
 18. VS-parlementsvoorzitter Nancy Pelosi zal dan toch geen "officieel" bezoek brengen aan Taiwan (31/07/2022 - VRT NWS)
  Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse parlement, zal dan toch geen bezoek brengen aan Taiwan, of toch zeker geen officieel bezoek. Een Amerikaanse delegatie onder leiding van Pelosi reist vandaag naar Azië om er "de sterke banden met de Amerikaanse bondgenoten te versterken". Op de officiële planning staan bezoeken aan Singapore, Maleisië, Zuid-Korea en Japan.
  [naar artikel]
 19. Peking noemt bezoek van Pelosi aan Taiwan een klucht: “Wie China beledigt zal gestraft worden” (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Wie China beledigt, zal gestraft worden.” Die waarschuwing stuurde de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi de wereld in na het bezoek van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi aan Taiwan. “Dit is een klucht, puur en simpel. Onder het mom van ‘democratie’ schenden de Verenigde Staten de soevereiniteit van China. Er zal geen ontkomen zijn aan de sancties.” Vanwege Pelosi’s bezoek is Peking militaire manoeuvres rond het eiland gestart. Taiwan wordt daar als een afvallige provincie aanzien.
  [naar artikel]
 20. China zet meer dan 100 Taiwanese producten op zwarte lijst in reactie op mogelijk bezoek Nancy Pelosi (02/08/2022 - Express)
  Ondanks verhoogde spanningen in de regio en waarschuwingen van de regering-Biden en Peking, wordt verwacht dat Nancy Pelosi dinsdag zal aankomen in Taiwan. Nadat er dagenlang onzekerheid was of Nancy Pelosi wel of niet de democratische eilandnatie Taiwan zou bezoeken, meende CNN maandag een antwoord te hebben. Een hooggeplaatste Taiwanese functionaris en een Amerikaanse ambtenaar […]
  [naar artikel]
 21. “Gerichte militaire acties” en handelssancties: zo reageert Peking op bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan (03/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dat Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, een officieel bezoek aan Taiwan brengt, is absoluut niet in goede aarde gevallen bij China, dat Taiwan als een afvallige provincie beschouwt. Peking sprak over “een majeure politieke provocatie” en reageerde meteen.
  [naar artikel]
 22. Rode cijfers op beurzen Azië door mogelijk bezoek Nancy Pelosi aan Taiwan (02/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De aandelenbeurzen in Azië zijn dinsdag over een breed front omlaag gegaan wegens het mogelijke bezoek van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, aan Taiwan. Daardoor lopen de militaire spanningen tussen de Verenigde Staten en China in de regio op.
  [naar artikel]
 23. “Gerichte militaire acties”, schending van het luchtruim en handelssancties: zo reageert Peking op bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan (03/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Dat Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, een officieel bezoek aan Taiwan brengt, is absoluut niet in goede aarde gevallen bij China, dat Taiwan als een afvallige provincie beschouwt. Peking sprak over “een majeure politieke provocatie” en reageerde meteen.
  [naar artikel]
 24. Ze doet het dan toch: Amerikaanse parlementsvoorzitter Nancy Pelosi zet voet aan de grond in Taiwan (02/08/2022 - VRT NWS)
  Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is dan toch geland in Taiwan. Pelosi maakt een rondreis doorheen bevriende staten in het Verre Oosten, maar haar omstreden bezoek aan Taiwan, waar dagenlang onduidelijkheid over bestond, is hét onderwerp van de reis.
  [naar artikel]
 25. Pelosi lijkt controversiële bezoek aan Taiwan dan toch over te slaan (31/07/2022 - Express)
  De Amerikaanse politica Nancy Pelosi zal wellicht niet afzakken naar Taiwan. Geruchten over zo’n bezoek aan de democratische eilandnatie leidde al tot enige verhoogde militaire spanning in de regio. Er gingen eind juli geruchten de ronde dat Nancy Pelosi, de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de eilandnatie Taiwan zou bezoeken. Een officieel bezoek […]
  [naar artikel]
 26. Van bezoek aan dalai lama tot spandoek op Tiananmenplein: Pelosi schopt al 30 jaar tegen schenen van China (02/08/2022 - VRT NWS)
  Met haar bezoek aan Taiwan zet Nancy Pelosi de relaties tussen de Verenigde Staten en China verder onder druk. Het bezoek is opmerkelijk, maar komt niet helemaal onverwacht. De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden kijkt al heel haar politieke carrière kritisch naar China en is niet verlegen om zo nu en dan eens tegen de schenen van het Chinese regime te stampen. Een overzicht.
  [naar artikel]
 27. Van “Ze zoekt problemen” tot “China overdrijft”, dit vinden de Chinezen van Pelosi’s bezoek aan Taiwan (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nancy Pelosi is alweer vertrokken uit Taiwan, een bezoek dat in China voor wat ophef zorgt. China ziet Taiwan namelijk als afvallige Chinese provincie. De Chinezen oefenen druk uit door enkele militaire oefeningen te houden in de buurt van Taiwan. Maar in de straten, zijn de meningen van de Chinezen verdeeld. De ene “vindt dat Pelosi alleen maar problemen zoekt”. De andere houdt het op het feit dat “China te fel heeft gereageerd”.
  [naar artikel]
 28. Spanningen over mogelijk bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan lopen hoog op: dit is er aan de hand (02/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De spanningen tussen China en de Verenigde Staten lopen hoog op. De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi vertrok zondag op tour door Azië. Mogelijk bezoekt ze ook Taiwan, waarvan China claimt dat het onder zijn bestuur valt. China dreigt met militaire stappen.
  [naar artikel]
 29. Pelosi legt in opiniestuk uit waarom ze bezoek brengt aan Taiwan: “Diepe vriendschap met gedeelde waarden en belangen” (02/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is dinsdagavond lokale tijd geland in Taiwan. China is sterk gekant tegen buitenlandse steunbetuigingen aan wat voor hen een “opstandige Chinese provincie” is en veroordeelt daarom het bezoek sterk. In een opiniestuk in de krant The Washington Post verduidelijkt Pelosi waarom ze een bezoek brengt aan Taiwan.
  [naar artikel]
 30. Pelosi legt in opiniestuk uit waarom ze bezoek brengt aan Taiwan: “Diepe vriendschap met gedeelde waarden en belangen” (02/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is dinsdagavond lokale tijd geland in Taiwan. China is sterk gekant tegen buitenlandse steunbetuigingen aan wat voor hen een “opstandige Chinese provincie” is en veroordeelt daarom het bezoek sterk. In een opiniestuk in de krant The Washington Post verduidelijkt Pelosi waarom ze een bezoek brengt aan Taiwan.
  [naar artikel]
 31. China waarschuwt opnieuw voor “ernstige gevolgen” bij bezoek Nancy Pelosi aan Taiwan (01/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft de Verenigde Staten opnieuw gewaarschuwd voor gevolgen mocht de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi een bezoek brengen aan Taiwan. Peking zou dat zien als een “flagrante inmenging” in de binnenlandse aangelegenheden, zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag aan de Chinese pers.
  [naar artikel]
 32. Waarom ook VS-president Joe Biden niet wil dat partijgenoot en  parlementsvoorzitter Nancy Pelosi naar Taiwan reist (28/07/2022 - VRT NWS)
  Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zou in augustus op reis gaan naar Taiwan, maar dat lokt heel wat verzet uit - uiteraard - van China, maar ook van het Pentagon en van haar eigen president Joe Biden. Pelosi's bezoek kan de al langer verzuurde relatie tussen beide grootmachten naar een nieuw dieptepunt brengen.
  [naar artikel]
 33. “Xi heeft zijn nek te ver uitgestoken”: Zet China de eerste stap naar oorlog door Taiwanees eiland Kinmen in te palmen? (02/08/2022 - Express)
  Indien Nancy Pelosi dinsdagavond in Taipei landt, zou China wel eens kunnen terugslaan door eilandengroepen van Taiwan in te nemen. Nancy Pelosi, de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, lijkt sinds dinsdag wel degelijk een bezoek aan Taiwan te brengen. Volgens verschillende bronnen zou Pelosi dinsdagavond (lokale tijd) aankomen in Taipei en er de […]
  [naar artikel]
 34. Hoe "denkbeeldige" grenzen in de lucht en in de zee de spanningen tussen China en Taiwan doen oplopen (08/08/2022 - VRT NWS)
  Al dagenlang houdt het Chinese leger militaire oefeningen rond Taiwan als reactie op het "provocerende" bezoek van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, aan het eiland. Tijdens die oefeningen wordt regelmatig de ADIZ (Air Defence Identification Zone of luchtverdedigingszone) van Taiwan geschonden. Ook de middellijn in de Straat van Taiwan, een belangrijke zeestraat, werd al meerdere malen overschreden. Voor de Chinezen is er geen vuiltje aan de lucht, maar wat betekenen de inbreuken op die "denkbeeldige" zones nu echt?
  [naar artikel]
 35. Waarom vloog Nancy Pelosi niet in een rechte lijn van Kuala Lumpur naar Taipei? (03/08/2022 - Express)
  Dinsdagavond lokale tijd landde het vliegtuig van Nancy Pelosi, een Boeing C-40C, na dagenlang gespeculeer dan toch op Taipei Songshan Airport. De Speaker of the House, de Amerikaanse kamervoorzitster, bracht een bezoek aan de eilandstaat, ondanks aanhoudende dreigementen van China. Het controversiële bezoek van Pelosi aan Taiwan kon op heel wat belangstelling genieten op het […]
  [naar artikel]
 36. Taiwan ontbreekt op schema Azië-reis Huisvoorzitter Pelosi (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, bezoekt de komende dagen met een parlementsdelegatie minstens vier Aziatische landen, maar Taiwan staat niet op de reislijst die haar kantoor bekend heeft gemaakt. China heeft gewaarschuwd dat een eventueel bezoek van de politica aan Taiwan gevolgen zal hebben, waaronder een vliegverbod rond het eiland.
  [naar artikel]
 37. LIVE. Nancy Pelosi geland in Taiwan, China stuurt meteen gevechtsvliegtuigen (03/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is geland op Taiwan. Dat kan ervoor zorgen dat de gemoederen in Azië hoog oplaaien: China is immers sterk gekant tegen buitenlandse steunbetuigingen aan wat voor hen een “opstandige Chinese provincie” is. Volg het hier live op de voet.
  [naar artikel]
 38. LIVE. Nancy Pelosi geland in Taiwan, China stuurt meteen gevechtsvliegtuigen (02/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is geland op Taiwan. Dat kan ervoor zorgen dat de gemoederen in Azië hoog oplaaien: China is immers sterk gekant tegen buitenlandse steunbetuigingen aan wat voor hen een “opstandige Chinese provincie” is. Volg het hier live op de voet.
  [naar artikel]
 39. Democratisch boegbeeld Nancy Pelosi op bezoek bij de NAVO in Brussel: "We kunnen de presidentsverkiezingen winnen" (18/02/2020 - VRT NWS)
  Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in de VS, was op bezoek bij de NAVO in Brussel met een delegatie van parlementsleden van de Democraten én de Republikeinen, om duidelijk te maken hoe belangrijk de NAVO blijft voor de VS. "De afspraak" kon Pelosi strikken voor een interview en stuurde Bert De Vroey met vragen over de voorverkiezingen en over de eenheid in haar partij.
  [naar artikel]
 40. China zet raketten, bommenwerpers, vliegdekschip en zelfs kernonderzeeër in tijdens militaire oefening rond Taiwan (04/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  China haalt alles uit de kast voor hun militaire oefening rondom het eiland Taiwan. Bommenwerpers, gevechtsvliegtuigen, helikopters, drones en zelfs een kernonderzeeër werden uitgestuurd. Het gigantische machtsvertoon komt er na het beladen bezoek van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, aan Taiwan. China ziet de eilandstaat als een afvallige provincie en beschouwt het bezoek van Pelosi als een schending van de soevereiniteit en als een ernstige provocatie.
  [naar artikel]
 41. Pelosi heeft geen spijt van bezoek aan Taiwan: “Chinese president is een bange pestkop” (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi heeft totaal geen spijt van haar bezoek aan Taiwan. Nochtans zijn hierdoor de spanningen met China hoog opgelopen. “Het was het waard", klinkt het in haar eerste interview op Amerikaanse bodem. De Chinese president Xi Jinping noemt ze “een bange pestkop”.
  [naar artikel]
 42. Nancy Pelosi heeft Taiwan verlaten na veelbesproken bezoek (03/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft Taiwan woensdag verlaten na een historisch en controversieel bezoek. De 82-jarige toppolitica begroette hoogwaardigheidsbekleders op het tarmac van de luchthaven Songshan in Taipei alvorens aan boord te gaan van een Amerikaans militair vliegtuig.
  [naar artikel]
 43. Zal Nancy Pelosi Taiwan bezoeken of niet? Spanningen in Azië lopen alvast hoog op (01/08/2022 - Express)
  Al verschillende dagen gonst het van de geruchten over een mogelijk bezoek aan Taiwan door de Amerikaanse politica Nancy Pelosi. Chinees president Xi Jinping waarschuwde zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden al dat de VS “met vuur spelen”. Niemand weet echter zeker of Pelosi wel degelijk Taiwan zal aandoen. Maar de geopolitieke gevolgen zijn er al. […]
  [naar artikel]
 44. Pelosi verdedigt bezoek aan Taiwan: “Chinese president is een bange pestkop” (09/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi heeft totaal geen spijt van haar bezoek aan Taiwan, waardoor de spanningen met China zijn opgelopen. Zo verzekerde ze in een interview met de Amerikaanse omroep NBC. Volgens de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden was haar trip “het waard”. Pelosi noemde de Chinese president Xi Jinping ook “een bange pestkop”.
  [naar artikel]
 45. Zelfs een kernonderzeeër werd van stal gehaald: gigantisch machtsvertoon van China tijdens militaire oefening rond Taiwan (04/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  China haalt alles uit de kast voor zijn militaire oefening rondom het eiland Taiwan. Bommenwerpers, gevechtsvliegtuigen, helikopters, drones en zelfs een kernonderzeeër werden uitgestuurd. Het gigantische machtsvertoon komt er na het beladen bezoek van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, aan Taiwan. China ziet de eilandstaat als een afvallige provincie en beschouwt het bezoek van Pelosi als een schending van de soevereiniteit en als een ernstige provocatie.
  [naar artikel]
 46. LIVE. Professor Criekemans legt uit waarom bezoek van Pelosi aan Taiwan zo gevoelig ligt (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Wie China beledigt, zal gestraft worden.” Die waarschuwing stuurde de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi de wereld in na het bezoek van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi aan Taiwan. “Dit is een klucht, puur en simpel. Onder het mom van ‘democratie’ schenden de Verenigde Staten de soevereiniteit van China. Er zal geen ontkomen zijn aan de sancties.” Professor Internationale Politiek David Criekemans legt bij HLN Live uit waarom de kwestie zo gevoelig ligt.
  [naar artikel]
 47. Bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan leidt tot diplomatiek spierballengerol, zal het ook leiden tot een escalatie? (02/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het landingsgestel van de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi had amper Taiwanese grond geraakt of daar was het Chinese antwoord al. Intens spierballengerol dat vooral nefast is voor de toenaderingen tussen het westen en China.
  [naar artikel]
 48. Bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan leidt tot diplomatiek spierballengerol, zal het ook leiden tot een escalatie? (02/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het landingsgestel van de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi had amper Taiwanese grond geraakt of daar was het Chinese antwoord al. Intens spierballengerol dat vooral nefast is voor de toenaderingen tussen het westen en China.
  [naar artikel]
 49. Voorzitster Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi geland op Taiwan (02/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een vliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht, met onder de passagiers de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, is zonet geland in Taiwan. Het vliegtuig vertrok eerder uit Maleisië en nam een langere route die de Zuid-Chinese Zee omzeilde. Het bezoek van de politica lokt intussen hevige reacties uit in China.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy