Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:17 uur

6 op de 10 assistentiehonden in opleiding slagen niet: "Betere genetische selectie kan helpen"

VRT NWS

05/08/2022 - 15:36

Uit onderzoek van de universiteit van Gent blijkt dat 6 op de 10 assistentiehonden tijdens de opleiding al worden afgekeurd. De universiteit screende een 600-tal honden bij 7 verschillende opleidingscentra. De lage slaagkans is een probleem, want een afgekeurde hond kost gemiddeld zo'n 10.000 euro. Door de honden te screenen op hun genetische achtergrond, kunnen meer honden wél slagen en kunnen de wachtlijsten korter worden, zegt professor Bart Broeckx.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Primeur: Gentse vzw en universiteit kweken puppy's op basis van dna tot betere assistentiehonden (25/06/2021 - VRT NWS)
  Dankzij een speciaal kweekprogramma van vzw Purpose Dogs en de Universiteit van Gent kunnen assistentiehonden in de toekomst sneller en goedkoper opgeleid worden. De onderzoekers selecteren goede assistentiehonden van over de hele wereld, op basis van hun dna, om pups te kweken die de juiste genetische assistentie-eigenschappen hebben.
  [naar artikel]
 2. Guy D'haeseleer: "Geef mezelf 80 procent op slagen, burgemeesterschap afstaan is geen struikelblok" (27/11/2018 - VRT NWS)
  In Ninove zoekt Guy D'haeseleer nog altijd naar minstens 2 "overlopers" van andere partijen om zijn partij Forza Ninove aan een meerderheid te helpen. D'haeseleer geeft zichzelf "80 procent op slagen", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. De burgemeesterssjerp aan iemand anders laten behoort daarbij ook tot de opties. 
  [naar artikel]
 3. "Slechts een handvol genetische mutaties" spelen een rol bij het ontstaan van kanker (20/10/2017 - VRT NWS)
  Welke genetische mutatie leidt ertoe dat een gezonde cel zich ontwikkelt tot een kankercel? Britse wetenschappers hebben voor het eerst objectieve cijfers geplakt op een van de meest gestelde vragen in kankeronderzoek. Ze baseerden zich daarvoor op het principe van natuurlijke selectie. Van alle genetische mutaties die er zijn, zijn er -afhankelijk van het type kanker- 1 tot 10 mutaties verantwoordelijk. Het onderzoek is belangrijk voor de ontwikkeling van meer specifieke behandeling op maat van de patiënt.
  [naar artikel]
 4. Anne De Paepe: "Verplichte genetische testen zijn een brug te ver" (09/07/2018 - VRT NWS)
  Anne De Paepe, professor genetica aan de UGent en het UZ Gent, waarschuwt voor de juridische, ethische en sociale aspecten die genetische screenings met zich meebrengen. "De genetica is de laatste jaren zo geëvolueerd, maar mensen moeten te allen tijde zelf de vrijheid hebben om te kunnen kiezen: willen ze weten of willen ze niet weten? Genetische screenings verplichten, dat is een brug te ver."
  [naar artikel]
 5. BEKIJK: Binnenkort mogen assistentiehonden al eens zonder leiband, minister Demir keurt de nieuwe regel -blindelings- goed (05/05/2021 - VRT NWS)
  Assistentiehonden die mensen met een handicap begeleiden, mogen binnenkort onder bepaalde voorwaarden loslopen in het bos en in natuurgebied. Dat kan alleen wanneer ze in opleiding zijn of hulp moeten halen voor hun baasje.
  [naar artikel]
 6. Geen staking bij Vlaamse arts-specialisten in opleiding na "historisch akkoord" over sociale bescherming (19/05/2021 - VRT NWS)
  Er komt geen staking bij de arts-specialisten in opleiding, toch niet in Vlaanderen. Er is een akkoord met de ziekenhuizen over betere arbeidsvoorwaarden. Het is een historisch akkoord, zegt de Vlaamse vereniging voor arts-specialisten in opleiding, want voor het eerst komt er een eengemaakt sociaal statuut voor artsen-specialisten in opleiding, in welk ziekenhuis ze ook werken.
  [naar artikel]
 7. Martínez: "Ik was onder de indruk van de mentaliteit van Defour bij Burnley" (27/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste selectie van Roberto Martínez verschilt nauwelijks van de EK-selectie van Marc Wilmots. Revolutionair is die selectie dus niet. "Waarom
  [naar artikel]
 8. Vermeersch en Merlier in helpende rol op WK: "Ik cijfer me weg voor de anderen" (27/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met Wout van Aert beschikt de Belgische selectie over een topfavoriet in de rangen. "Ik wil Wout graag helpen aan die regenboogtrui", aldus
  [naar artikel]
 9. Nainggolan reageert op niet-selectie: "Niet fit? Vorige week scoorde ik nog" (05/11/2016 - Sporza)
  Zit er een bos haar in de boter tussen bondscoach Martinez en Nainggolan, die ontbreekt in de Belgische selectie? "Ik had echt gehoopt om te mogen spelen tegen Nederland."
  [naar artikel]
 10. Wuyts en De Cauwer maken WK-selectie: "We hebben overlevers nodig" (23/09/2016 - Sporza)
  Maandag maakt Kevin De Weert zijn selectie voor het WK in Qatar bekend. Sporza-commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer helpen hem een handje.
  [naar artikel]
 11. ‘Starling’ start nieuwe generatie assistentiehonden in Vlaanderen (28/06/2018 - Metro)
  Genetische wetenschappers hebben in Gent ‘Starling’ voorgesteld, een hond met eigenschappen die haar nageslacht bijzonder geschikt maakt voor een opleiding tot assistentiehond. Het dier is speciaal overgevlogen uit de VS om in Vlaanderen een nieuwe generatie honden te starten. Dat is nodig omdat slechts 60 procent van de Vlaamse honden succesvol wordt opgeleid, hoewel de training zowat 10.000 euro kost. De jonge assistentiehonden worden meestal afgekeurd vanwege orthopedische aandoeningen en gedragsproblemen. Starling zal voor pups zorgen met de juiste minimumvereisten, een opdracht die ze vervult onder het kweekprogramma ‘Purpose Dogs vzw’. Het doel is om fysieke en karakteriële kenmerken van assistentiehonden te optimaliseren en wetenschappelijk te onderzoeken. Onderzoekers van verschillende laboratoria aan de faculteit Diergeneeskunde van de UGent zijn betrokken. Door jarenlang selectief kweken is de Amerikaanse nonprofitorganisatie ‘Guiding Eyes for the Blind’ erin geslaagd om de belangrijkste oorzaken van uitval waar we in België mee kampen sterk te reduceren. Zij lenen een teef uit waarmee een eerste nest van hoogkwalitatieve assistentiehonden kan gekweekt worden. Het moet het begin worden van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Belgische assistentiehonden. Het project zal zich niet beperken tot het samenbrengen van een goede reu en teef. Onderzoekers willen ook achterhalen hoe ze het best nieuwe screeningsmethoden toepassen om op jonge leeftijd gedragskenmerken te detecteren. Maar ook reproductietechnieken zullen bestudeerd worden. Zeven assistentiehondenorganisaties uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië zijn betrokken. De bedoeling is om jaarlijks over 150 pups te beschikken die opgeleid kunnen worden. bron: Belga Het bericht ‘Starling’ start nieuwe generatie assistentiehonden in Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Vangramberen: "Boonen weet hoe te winnen in de woestijn" (15/09/2016 - Sporza)
  Bondscoach Kevin De Weert maakt binnenkort zijn selectie bekend voor het WK in Qatar. Sporza.be wil de bondscoach helpen en gaat met Maarten Vangramberen op zoek naar de ideale selectie.
  [naar artikel]
 13. Foket: "Ik zat in de douche toen ik het nieuws over mijn selectie vernam" (04/11/2016 - Sporza)
  Thomas Foket (22) mag zich voor het eerst Rode Duivel noemen. De AA Gent-verdediger is uiteraard in de wolken met zijn selectie. "Ik had het niet verwacht."
  [naar artikel]
 14. Hoe de N-VA van ons, Vlamingen, betere Belgen maakt (28/09/2017 - VRT NWS)
  In het boek "Het merk België" staat een opvallend besluit over de "paradox van de N-VA". De strategie van de N-VA zorgt voor "een switch in de mindset van de Vlamingen, zij omarmen het betere België waarin ze wonen met meer ‘goesting’."
  [naar artikel]
 15. ""Time's up" wil ook mensen helpen die niet beroemd zijn" (02/01/2018 - VRT NWS)
  Meer dan 300 actrices, vrouwelijke regisseurs en scenaristen uit Hollywood hebben gisteren in een open brief in enkele Amerikaanse kranten een nieuw initatief aangekondigd: "Time's up", een financieel hulpfonds voor slachtoffers van seksueel misbruik. "Ze willen in de nasleep van #metoo de zaak breder benaderen en ze willen niet alleen beroemde mensen helpen", legt Amerikacorrespondent Björn Soenens uit in "De ochtend" op Radio 1. 
  [naar artikel]
 16. Opleiding verpleegkunde aan Odisee Sint-Niklaas populair door coronacrisis: "Nog voor ze afgestudeerd zijn, hebben ze al een contract op zak" (18/08/2020 - VRT NWS)
  Op de eerste inschrijvingsdag voor de opleiding Verpleegkunde aan de hogeschool Odisee in Sint-Niklaas zijn er al 20 procent meer inschrijvingen. "De studenten willen door de coronacrisis echt iets betekenen en helpen", zegt Katrien De Wilde, opleidingshoofd Vroedkunde en Verpleegkunde aan de hogeschool.
  [naar artikel]
 17. 'Oscar' is de Max: Colombie pakt Werchter Boutique vollédig in (17/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Zie hem gaan!", "Die blik alleen al!" en "Oh my God, ik kan het niet aan!": het is slechts een kleine selectie van de uitroepen die losbarsten...
  [naar artikel]
 18. 'Oscar' is de Max: Columbie pakt Werchter Boutique vollédig in (16/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Zie hem gaan!", "Die blik alleen al!" en "Oh my God, ik kan het niet aan!": het is slechts een kleine selectie van de uitroepen die losbarsten...
  [naar artikel]
 19. 30.000 mensen tussen 18 en 40 zetten zich meteen op reservelijst Qvax: “10 minuten na inschrijving was er al vaccin voor mij” (16/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De mogelijkheid voor 18- tot 40-jarigen om Johnson & Johnson te aanvaarden werd pas gisterochtend toegevoegd op Qvax, en aan het eind van de dag waren de eerste jongeren al geprikt. "Mijn dag is goed!" en "Qvax werkt!" - een betere campagne dan de talrijke enthousiaste posts op sociale media had de vaccinatietaskforce niet kunnen bedenken. "Dit zal helpen om de groepsimmuniteit sneller te halen."
  [naar artikel]
 20. 30.000 mensen tussen 18 en 40 zetten zich meteen op reservelijst Qvax: “10 minuten na inschrijving was er al vaccin voor mij” (16/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De mogelijkheid voor 18- tot 40-jarigen om Johnson & Johnson te aanvaarden werd pas gisterochtend toegevoegd op Qvax, en aan het eind van de dag waren de eerste jongeren al geprikt. "Mijn dag is goed!" en "Qvax werkt!" - een betere campagne dan de talrijke enthousiaste posts op sociale media had de vaccinatietaskforce niet kunnen bedenken. "Dit zal helpen om de groepsimmuniteit sneller te halen."
  [naar artikel]
 21. Beste opleiding ter wereld om games te ontwikkelen bevindt zich in Kortrijk (26/09/2017 - VRT NWS)
  De opleiding "Digital arts and entertainment" van de Howest in Kortrijk is verkozen tot de beste opleiding ter wereld om games te ontwerpen en te ontwikkelen. "Het is bijzonder fijn om te zien en voelen dat alle energie die we hierin steken resultaat oplevert", zegt opleidingsdirecteur Roel Vandommele aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 22. Student Tom Jaenen gaat helpen in lagere school: "Een mondmasker? Mimiek is te belangrijk tijdens lesgeven" (29/04/2020 - VRT NWS)
  Leraar in opleiding Tom Jaenen uit Lommel gaat helpen in een basisschool zodra die gedeeltelijk opengaan vanaf 15 mei. Alle hulp is welkom, dus worden ook student-leerkrachten ingeschakeld.
  [naar artikel]
 23. Brussel trekt 1,6 miljoen uit om "afgehaakte" jongeren aan werk of opleiding te helpen (03/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/_9hljSpBhuDJ18sKEW0ywbnzdGo/diocontent/52350118/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 24. Nederland dag later nog niet bekomen van #poepgate: "Zijn team had Dumoulin beter moeten helpen" (24/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Gaan als de wind, Tom!". "Knallen maar". "Tom rijdt het gat dicht". Niet verwonderlijk dat #poepgate ook een dag na de feiten hét onderwerp was
  [naar artikel]
 25. Invallers helpen Genk: "We vonden zesde versnelling" (24/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Racing Genk mocht opgelucht ademhalen. Théo Bongonda (25) maakte in de absolute slotfase 1-1 gelijk, met dank aan de voorbereiding van twee invallers. "In de breedte hebben we een sterke selectie", reageerde coach John van den Brom.
  [naar artikel]
 26. Assistentiehonden samen naar musical (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het was het Canadese Stratford Festival die de schattige beelden op Twitter plaatste: twaalf assistentiehonden, elk keurig op hun eigen stoel. De...
  [naar artikel]
 27. Starling bevallen van nieuwe generatie assistentiehonden (25/07/2018 - Metro)
  Assistentiehond Starling is bevallen van 7 pups. Dat melden haar verzorgers. De hond werd in juni overgevlogen uit de Verenigde Staten om in België een nieuwe generatie assistentiehonden te beginnen. Dat is nodig want een training tot blindengeleide- of hulphond kost zowat 10.000 euro, maar vandaag kan slechts 60 procent van de honden succesvol opgeleid worden. Starling begint een nest dat veel beter moet scoren. Starling heeft de uiterst geschikte genetische kenmerken, waardoor haar pups over de ideale persoonlijkheid beschikken om de zware training tot assistentiehond succesvol te doorstaan. De Amerikaanse hond is in Tongeren bevallen van een eerste nest met zeven pups: vijf reuen en twee teven. De dieren zullen door de organisatie Purpose Dogs opgeleid worden tot assistentiehond en op hun beurt voor een nageslacht zorgen met geschikte genetische kenmerken. Een van de vrouwelijke pups zal op termijn naar Polen gestuurd worden om daar deel te nemen aan een gelijkaardig programma. De bedoeling is om jaarlijks over 150 pups te beschikken die in België succesvol opgeleid kunnen worden. bron: Belga Het bericht Starling bevallen van nieuwe generatie assistentiehonden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Benteke: "Het zou pijn doen om het WK te moeten missen" (26/04/2018 - Sporza)
  Christian Benteke beleeft een moeilijk seizoen bij Crystal Palace en dreigt naast een selectie voor het WK te grijpen. "Maar ik verdien een selectie", vindt de spits.
  [naar artikel]
 29. Wat een unieke foto: 12 assistentiehonden gaan samen naar musical (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het was het Canadese Stratford Festival die de schattige beelden op Twitter plaatste: twaalf assistentiehonden, elk keurig op hun eigen stoel. De...
  [naar artikel]
 30. VIDEO. Deze 7 superpups moeten zorgen voor meer dan 100 assistentiehonden (26/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zeven kleine labradorpups, geboren in Tongeren, dragen een zware verantwoordelijkheid. Zij moeten er namelijk voor zorgen dat er op termijn meer dan 100 perfecte assistentiehonden opgeleid kunnen worden. De moeder van de hondjes is de Amerikaanse labradorteef Starling, het resultaat van jarenlang selectief kweken. En een rolmodel voor alle assistentiehonden.
  [naar artikel]
 31. Fellaini reageert op niet-selectie Nainggolan: "Wij, de spelers, begrijpen het ook niet" (23/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Marouane Fellaini - met vakantie in Spanje - heeft bij VTM Nieuws gereageerd op de niet-selectie van Radja Nainggolan. "Het is een grote...
  [naar artikel]
 32. Minder mensen slagen voor strenger theoretisch rijexamen: "Gokken is nu uit den boze" (02/12/2017 - VRT NWS)
  Minder mensen slagen voor het theoretisch rijexamen sinds het zo'n zeven maanden geleden een pak strenger werd. Dat schrijft Het Nieuwsblad op basis van cijfers die CD&V-parlementslid Lode Ceyssens opgevraagd had. "Niet te verwonderen", benadrukt mobiliteitsorganisatie VAB. "Vroeger gokte één op de drie jongeren, nu is gokken uit den boze."
  [naar artikel]
 33. "Ik sta met mijn rug tegen de muur": Tibo (19) is een van de 200 graduaatsstudenten die zijn richting ziet verdwijnen (21/11/2020 - VRT NWS)
  Het zal je maar overkomen: als student vernemen dat je opleiding vanaf volgend jaar wordt afgeschaft. Tibo Smet (19) uit Sint-Niklaas volgt de graduaatsopleiding "Internet of Things" aan de Karel de Grotehogeschool in Antwerpen. Een opleiding die volgend jaar dus niet meer zal bestaan, verneemt hij deze week. Tibo is een van de 200 studenten die zijn toekomst van de ene dag op de andere in het water ziet vallen. "Nee, ik weet nu even niet hoe het verder moet, en ik had net mijn draai gevonden", vertelt hij aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 34. Pidcock wordt pas 15e: "Ik kon gewoon niet sneller" (04/02/2018 - Sporza)
  Het is niet het WK van Tom Pidcock geworden. "Maar dit zal me op lange termijn helpen", reageert hij. Eli Iserbyt wist dan weer niet wat hem overkwam. "Ik kan het niet geloven."
  [naar artikel]
 35. Van Herck: "Selectie weigeren voor Daviscup doe je niet" (23/01/2018 - Sporza)
  Daviscup-kapitein Van Herck is ontgoocheld dat Coppejans en De Greef hun selectie voor de Daviscup niet aanvaarden. "Dit zal niet zonder gevolgen blijven."
  [naar artikel]
 36. Antwerpse Modeacademie na kritiek: "Opleiding is zwaar, sommige studenten zoeken psychologische bijstand" (27/04/2018 - VRT NWS)
  Enkele oud-studenten van de Antwerpse Modeacademie uiten felle kritiek op de opleiding. Zij zijn duidelijk: de werkdruk ligt te hoog en dat leidt onder meer tot psychologische problemen, paniekaanvallen en drugsgebruik. "Onze opleiding is een van de beste ter wereld en dus is ze ook zwaar. Maar we zijn volop in gesprek met studenten en docenten."
  [naar artikel]
 37. Edegemse Facebookgroep brengt buren dichter bij elkaar: "De solidariteit is zo groot nu" (09/05/2020 - VRT NWS)
  In Edegem heeft Radio 2-luisteraar Elke Bernaerts een speciale Facebookgroep opgericht. "#Coronahulp Buren helpen buren" heet die. "Mijn apothekeres merkte dat er nog veel oudere mensen naar de apotheek en de winkel kwamen", vertelt Elke. "Ik wilde hen helpen met deze groep", zegt ze in "Bedankt Beste Buren" op Radio 2.
  [naar artikel]
 38. Opleiding dierenarts krijgt toegangsexamen vanaf 2023-2024 (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt een toelatingsexamen voor de opleiding Diergeneeskunde. Vanaf academiejaar 2023-2024 mag slechts een vooraf vastgelegd aantal studenten starten aan de opleiding. Vlaams minister van Onderwijs en Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil zo de kwaliteit van de opleiding vrijwaren. "De kwantiteit beperken om de kwaliteit te bewaren", zegt Weyts.
  [naar artikel]
 39. BEKIJK - "Als wij de honden van deze mensen helpen, dan helpen wij de mensen zelf ook", prins Laurent helpt daklozen met een hond (16/12/2021 - VRT NWS)
  Prins Laurent is samen met een dierenarts op pad geweest in Brussel om daklozen met een hond te helpen tijdens de wintermaanden. Andere jaren stelde de Stichting Prins Laurent verwarmde containers met sanitair voor hen ter beschikking, maar door corona is dat niet meer mogelijk. "Als wij de honden van deze mensen helpen, dan helpen we de mensen zelf ook. Het probleem is dat wij alleen middelen hebben voor de hond, niet voor de persoon zelf", licht de prins zijn actie toe in "Het journaal".
  [naar artikel]
 40. Arts in opleiding getuigt: "Ik was zwanger en werkte tot 33 op 48 uur, tijdens wacht ben ik op spoed beland" (30/04/2021 - VRT NWS)
  Het is een oud zeer, de hoge werkdruk waar artsen in opleiding in de ziekenhuizen aan worden blootgesteld. Assistenten kloppen gemiddeld 65 uur per week, soms ook 80, en hun verantwoordelijkheid is groot. Gisteren was er een actie aan het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel en mogelijk komt er meer. Want ziekenhuizen en artsensyndicaten onderhandelen al een tijdje over het statuut van assistenten, maar dat loopt niet echt vlot. "Terzake"-reporter Willem Van Mullem sprak met enkele artsen in opleiding, één iemand wou alleen anoniem getuigen uit vrees voor represailles. Bekijk hierboven de reportage.
  [naar artikel]
 41. Hoe reageer je op pestgedrag? "In plaats van haar te helpen, deed ik mee" (24/02/2022 - VRT NWS)
  Waarom reageren we soms niet als er iemand in onze buurt gepest wordt? "Omdat we in ons hoofd een snelle kosten-batenanalyse maken", vertelde psychologe Griet Van Vaerenbergh in "Generation Wijs". "Als onze eigen status in het gedrang komt, grijpen we niet in."
  [naar artikel]
 42. Zwembadredders leren drenkelingen reanimeren met mondmaskers: "Mond-op-mond kan niet meer, een beademingstoestel wel" (12/05/2020 - VRT NWS)
  Alle redders van de Gentse zwembaden krijgen een opleiding om mét mondmasker een reanimatie uit te voeren. De bedoeling is om op die manier nieuwe coronabesmettingen te voorkomen. Er wordt rekening gehouden met de afstandsregels en mond-op-mondbeademing kan niet langer. "In de plaats daarvan leren we ze werken met een beademingstoestel", klinkt het bij de Vlaamse Reddingsfederatie. Redders uit de rest van Vlaanderen krijgen deze opleiding ook.
  [naar artikel]
 43. "Kamp Waes" komt terug op Eén: "Special forces hebben nog heel wat uitdagingen voor nieuwe kandidaten" (08/08/2022 - VRT NWS)
  Na drie jaar komt "Kamp Waes" terug, het Eén-programma waar vijftien gewone burgers mochten proeven van de loodzware opleiding van de Special Forces Group van Defensie. "Wie zich inschrijft, mag er zeker van zijn dat we nog heel wat uitdagingen, gelinkt aan onze doorgedreven opleiding, in petto hebben", zegt instructeur Fly.
  [naar artikel]
 44. Opleiding dierenarts krijgt toegangsexamen vanaf academiejaar 2023-2024 (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt een toelatingsexamen voor de opleiding Diergeneeskunde. Vanaf academiejaar 2023-2024 mag slechts een vooraf vastgelegd aantal studenten starten aan de opleiding. Vlaams minister van Onderwijs en Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil zo de kwaliteit van de opleiding vrijwaren. "De kwantiteit beperken om de kwaliteit te bewaren", zegt Weyts.
  [naar artikel]
 45. Topexperts willen betere corona-aanpak: "Het moet meer zijn dan 'de curve ombuigen en dan zien we wel'" (24/09/2020 - VRT NWS)
  Tien experts met verschillende achtergronden onder wie infectiologe Erika Vlieghe, viroloog Marc Van Ranst, epidemioloog Pierre Van Damme en psycholoog Maarten Vansteenkiste pleiten in een gezamenlijke blogpost voor een betere en duidelijkere aanpak van het coronavirus. "We moeten kiezen welk niveau van circulatie we aanvaardbaar vinden en op basis daarvan niet te ingewikkelde, goed begrepen en gecommuniceerde maatregelen nemen", klinkt het. "Het moet verder gaan dan "de curve ombuigen en dan zien we wel"."
  [naar artikel]
 46. Waarom kiezen weinig studenten voor informatica? "Perceptie over opleiding zit verkeerd" (14/01/2019 - VRT NWS)
  Dat de opleiding informatica aan onze universiteiten zo weinig populair is, heeft te maken met een verkeerde perceptie, zegt hoogleraar informatica Hans Vangheluwe (UA) in "De wereld vandaag".  Hij reageert daarmee op het nieuws dat de werkgeversorganisaties VOKA en Agoria in Marokko informatici gaan zoeken. 
  [naar artikel]
 47. "Eddy kwam enkel nog geld vragen en slagen uitdelen" (10/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Het enige waar het bij Eddy nog om draaide was geld vragen en slagen uitdelen. Dat is alles wat hij nog kende", verklaarde bejaarde vader
  [naar artikel]
 48. "Trump drong bij May aan een 'betere ontvangst' voor hem te regelen" (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Britse premier Theresa May in een telefoongesprek gevraagd voor hem een "betere ontvangst" te
  [naar artikel]
 49. "DNA-tests die vrij via internet te krijgen zijn, niets anders dan "genetische astrologie"" (09/03/2017 - De Redactie)
  Geneticus Maarten Larmuseau (KU Leuven) waarschuwt voor de gevaren van dergelijke commerciële DNA-tests. Kopers van die tests kunnen -soms onbedoeld- ontdekken dat bijvoorbeeld hun vader niet hun echte vader is, schrijft magazine EOS Wetenschap.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy