Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:20 uur

Belfius haakt af als sponsor van Anderlecht en Club Brugge

De Tijd

05/08/2022 - 15:36

15:07 De Belgische bank Belfius gaat haar sponsorcontracten met de voetbalclubs Anderlecht en Club Brugge niet verlengen. Ook de vermogensbeheerder Candriam haakt af.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Slecht nieuws voor Club Brugge en Anderlecht: Belfius zal sponsorcontract niet verlengen (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een klassieke sponsor verlaat het voetbal. Staatsbank Belfius moet besparen en zal zijn contracten met Club Brugge en Anderlecht niet verlengen. Miljoenen sponsorgelden vallen weg, voor Anderlecht komt er mogelijk ook een einde aan een lange traditie.
  [naar artikel]
 2. “Dat gokbedrijven moeten stoppen met sponsoren, zal veel meer impact hebben op het Belgisch voetbal”: sporteconoom Thomas Peeters over vertrek sponsor Belfius bij Anderlecht en Club (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge en Anderlecht moeten na het vertrek van Belfius een nieuwe (hoofd)sponsor zien te vinden. Hoe lastig wordt die zoektocht? Waarom stopt de bank de sponsoring in het voetbal? En wat als straks ook de sponsoring van gokbedrijven wegvalt? Sporteconoom Thomas Peeters beantwoordt de meest prangende vragen. “Anderlecht en Club zullen nu niet plots in paniek schieten.”
  [naar artikel]
 3. Waarom stopt Belfius? En gaat ons voetbal moeilijke tijden tegemoet? Sporteconoom Thomas Peeters beantwoordt vier vragen over sponsorvertrek bij Anderlecht en Club (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge en Anderlecht moeten na het vertrek van Belfius een nieuwe (hoofd)sponsor zien te vinden. Hoe lastig wordt die zoektocht? Waarom keert de bank het voetbal de rug toe? En wat als straks ook de sponsoring van gokbedrijven wegvalt? Sporteconoom Thomas Peeters beantwoordt de meest prangende vragen. “Anderlecht en Club zullen nu niet plots in paniek schieten.”
  [naar artikel]
 4. Slecht nieuws voor Club Brugge en Anderlecht: Belfius wil sponsorcontract niet verlengen (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Staatsbank Belfius is niet van plan om z'n sponsorcontracten met Club Brugge en Anderlecht, goed voor meerdere miljoenen, te verlengen. Dat gaf CEO Marc Raisière vandaag aan tijdens een persconferentie. Het contract met Club Brugge loopt nog tot eind 2023, dat met Anderlecht tot eind 2024.
  [naar artikel]
 5. BNP Paribas Fortis haakt af als sponsor Anderlecht (28/04/2020 - De Tijd)
  12:47 Na bijna veertig jaar is BNP Paribas Fortis op weg om zijn sponsorcontract met voetbalploeg RSC Anderlecht stop te zetten. Als vervanger wordt staatsbank Belfius genoemd, die nu al de jeugdwerking van...
  [naar artikel]
 6. Belfius stopt met sponsoring van voetbal: Club Brugge en Anderlecht zien samen miljoenen wegvallen (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Staatsbank Belfius gaat de sponsorcontracten met zowel Club Brugge als RSC Anderlecht niet meer verlengen. Beide topclubs zien samen miljoenen aan sponsorgeld wegvallen.
  [naar artikel]
 7. Belfius volgt BNP Paribas Fortis als Anderlecht-sponsor (25/06/2019 - De Tijd)
  19:51 De komst van sterspeler Vincent Kompany naar Anderlecht schudt ook de Belgische banksector wakker. Belfius heeft aangekondigd dat het voortaan de jeugdacademie van RSCA sponsort.
  [naar artikel]
 8. Belfius stopt met voetbalsponsoring: “Het brengt te weinig op” (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Staatsbank Belfius snoeit in de kosten en besliste daarom de sponsorcontracten met zowel Club Brugge als RSC Anderlecht niet te verlengen. Beide topclubs zien samen miljoenen aan sponsorgeld wegvallen.
  [naar artikel]
 9. Club Brugge moet ook Michael Krmencik missen in topper tegen Anderlecht (04/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Club Brugge zal het zondag om 13u30 in de topper tegen Anderlecht zonder Michael Krmencik moeten doen. De spits, die in de laatste drie competitiematchen goed was voor drie goals en één assist, haakt geblesseerd af. Het is voorlopig niet duidelijk hoe ernstig de blessure van de Tsjech is.
  [naar artikel]
 10. KIJK LIVE. Club Brugge oefent in het Belfius Basecamp tegen het hyperambitieuze SK Deinze (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe oefenmatch voor Club Brugge vandaag. De mannen van Philippe Clement sparren in het Belfius Basecamp, hun oefencentrum, tegen het...
  [naar artikel]
 11. Waarom Belfius voortaan hockey boven voetbal verkiest (06/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Staatsbank Belfius geeft zijn sponsoring van Anderlecht en Club Brugge op om zich te concentreren op het hockey. Sinds wanneer zijn voetbalclubs geen begeerde bruiden meer voor het grote kapitaal?
  [naar artikel]
 12. OEFENMATCHEN. Club Brugge, mét Diagne in de basis, klopt Charleroi - Anderlecht onderuit tegen Oostende (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft vanmiddag in het Belfius Basecamp een oefenmatch gewonnen tegen Charleroi: 2-1. Opvallend: Mbaye Diagne stond aan de aftrap bij...
  [naar artikel]
 13. PO1-preview van Club Brugge-Anderlecht: "De Brugse twaalfde man stuwt z'n spelers vooruit en zal het Anderlecht nóg moeilijker maken" (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wordt Club Brugge - Anderlecht dé beslissende match van het seizoen? Als Club wint, mag het zich opmaken voor het titelfeest. Maar Anderlecht kan...
  [naar artikel]
 14. PO1-preview van Anderlecht-Club Brugge: "Uitgelezen moment voor Club om nog eens te winnen" (15/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht-Club Brugge: een match tussen de regerende en de toekomstige kampioen? Club Brugge heeft alvast een mooie voorsprong en als het wint,...
  [naar artikel]
 15. Nieuwe sponsor Club ook op shirts Anderlecht: Candriam betaalt blauw-zwart drie jaar lang minstens miljoen euro (23/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na Proximus de voorbije jaren is het dit seizoen Candriam dat de shirts van Club Brugge én Anderlecht siert. Blauw-zwart stelde gisteren de...
  [naar artikel]
 16. Kan Club Brugge de jarige Simons een mooi cadeau schenken tegen Anderlecht? (11/12/2016 - Sporza)
  Anderlecht ontvangt om 14.30u Club Brugge voor de kraker van de 18e speeldag. Bij winst wordt Club Brugge de nieuwe leider. Volg hier het nieuws in de aanloop.
  [naar artikel]
 17. Doelpuntrijke topper tussen Club Brugge en Anderlecht levert geen winnaar op (02/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Anderlecht en Club Brugge hebben elkaar zondag in evenwicht gehouden. Club Brugge kwam op voorsprong via Noa Lang , maar Nmecha en een heerlijke vrije trap van Bruun Larsen bezorgden paars-wit een 1-2-voorsprong. Anderlecht leek op weg naar de zege, maar in de slotfase maakte Bas Dost alsnog gelijk. Door het gelijke spel komt Anderlecht op gelijke hoogte met Antwerp. Club Brugge blijft leider met acht punten voorsprong.
  [naar artikel]
 18. Wat zegt het besluit van Belfius om te stoppen met sponsoring van voetbal: “Het kan een vlucht vooruit zijn” (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De staatsbank Belfius stopt met de sponsoring van voetbal. Het gaat de sponsorcontracten met Club Brugge en Anderlecht niet meer verlengen. Die zien zo samen miljoenen aan sponsoring wegvallen. Investeren in een andere sport, hockey, is geen probleem.
  [naar artikel]
 19. Wat zegt het besluit van Belfius om te stoppen met sponsoring van voetbal: “Het kan een vlucht vooruit zijn” (05/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  De staatsbank Belfius stopt met de sponsoring van voetbal. Het gaat de sponsorcontracten met Club Brugge en Anderlecht niet meer verlengen. Die zien zo samen miljoenen aan sponsoring wegvallen. Investeren in een andere sport, hockey, is geen probleem.
  [naar artikel]
 20. Club Brugge geeft zijn geheimen prijs: de opmerkelijkste feiten in gids van 361 pagina’s om blauw-zwarte aandelen te kopen (19/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Club Brugge trekt naar de beurs en wie straks blauw-zwarte aandelen wil aanschaffen mag geen kat in een zak kopen. Daarom is een gids/informatiebundel gepubliceerd die potentiële beleggers een inkijk geeft in het beleid van de club. Plots kennen we de exacte transferprijs van Danjuma en Izquierdo, plots weten we welke vergoedingen Bart Verhaeghe zichzelf uitkeert of hoeveel sponsor Belfius jaarlijks betaalt. Wij doorploegden de 361 pagina’s en deden 13 straffe vaststellingen.
  [naar artikel]
 21. VIDEO: 5-0! De zwaarste nederlaag ooit van Anderlecht op Club Brugge (17/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft deze middag met 5-0 gewonnen van Anderlecht. Vormer en co lieten werkelijk geen spaander heel van Anderlecht, dat nu al dertien...
  [naar artikel]
 22. Club speelt met vuur in topper tegen Anderlecht, maar houdt punt thuis dankzij Vanaken (19/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een begeesterende topper hebben Club Brugge en Anderlecht elkaar in evenwicht gehouden op Jan Breydel. Een puntendeling die landskampioen Club Brugge terugslaat tot op zes punten van leider Union, terwijl Anderlecht niet voorbij nummer drie Antwerp geraakt. Vooral voor Club Brugge, oppermachtig in de eerste helft, zijn dit twee verloren punten.
  [naar artikel]
 23. Club Brugge krijgt cryptobedrijf Blox als mouwsponsor (20/08/2021 - De Tijd)
  06:00 Club Brugge speelt dit weekend het competitieduel tegen Beerschot met de Nederlandse nieuwe sponsor Blox op de mouw. Het is de allereerste Belgische deal tussen een club en een bedrijf in de digitalem...
  [naar artikel]
 24. Club Brugge geeft Anderlecht pak slaag in topper (17/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Club Brugge heeft een zwalpend Anderlecht getrakteerd op een afstraffing. Onder impuls van een sterke Abdoulay Diaby, die op slag van rust twee keer scoorde, werd het zowaar 5-0. Een forfaitscore en de grootste zege ooit van Club Brugge tegen Anderlecht. Blauw-zwart telt al dertien punten voorsprong in het klassement op de Brusselaars, die na afloop werden uitgefloten door de meegereisde supporters.
  [naar artikel]
 25. ONS RAPPORT. Twee uitblinkers bij Anderlecht, gebuisde bij Club Brugge (02/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge en Anderlecht hebben in een zinderende wedstrijd de punten gedeeld: op Jan Breydel werd het 2-2 in de eerste wedstrijd van play-off 1. In ons rapport blinken twee Anderlecht-spelers uit, terwijl bij Club Brugge één speler uit de toon viel met een 4 op 10. Ontdek hieronder alle punten.
  [naar artikel]
 26. Champagne in Anderlecht, feesten op de bus en een zingende Noa Lang: zo viert Club Brugge de titel (21/05/2021 - De Standaard)
  Club Brugge is donderdagavond kampioen geworden na een 3-3 gelijkspel tegen Anderlecht. Het is de 17de titel in de geschiedenis van de club, en de tweede op rij. Na affluiten brak een groot feest uit: eerst in de kleedkamers van aartsrivaal Anderlecht, daarna op de bus en uiteindelijk ook met de supporters aan het oefencomplex in Westkapelle.
  [naar artikel]
 27. Dit zijn de nieuwe truitjes van Club Brugge (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Om 10u30 rolde de bal opnieuw in het Belfius Basecamp. Club Brugge trapte de voorbereiding op gang met een eerste trainingssessie in Westkapelle....
  [naar artikel]
 28. Sponsor haakt af: renners van Cannondale mogen op zoek naar nieuwe werkgever (26/08/2017 - Sporza)
  De wielerploeg Cannondale-Drapac is in zwaar weer terechtgekomen. Door het afhaken van een sponsor kan het het voorbestaan van de ploeg niet garanderen.
  [naar artikel]
 29. Club Brugge eerste Belgische club met cryptobedrijf als (mouw)sponsor (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft een sponsordeal gesloten met het Nederlandse cryptobedrijf Blox. Dat schrijft De Tijd. Blauw-zwart is zo de eerste Belgische club ooit die gesponsord wordt door een speler op de cryptomarkt.
  [naar artikel]
 30. Anderlecht brengt spanning volledig terug in competitie na zege tegen matig Club Brugge (15/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Anderlecht heeft de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. Paars-wit won de topper van Club Brugge dankzij een doelpunt van Lukasz Teodorczyk. Toch was het de videoref die met de hoofdrol ging lopen door in de slotfase de gelijkmaker van Abdoulay Diaby af te keuren voor discutabel buitenspel. Door de zege komt Anderlecht tot op drie punten van leider Club Brugge.
  [naar artikel]
 31. Club Brugge wipt over Anderlecht naar de leiding na winst in sterke topmatch (26/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Club Brugge heeft een hoogstaande topper van Anderlecht met 2-1 gewonnen. Blauw-zwart toonde zich net iets beter dan de Brusselaars, al mocht het ook een bloemetje werpen naar de videoref. Die maakte tien minuten voor tijd een penalty voor Anderlecht ongedaan. Club Brugge pakt de eerste plaats over van de Brusselaars. Bekijk de beelden vanaf 23u.
  [naar artikel]
 32. Ruud Vormer en Lior Refaelov starten in de basis: bekijk de opstellingen van Club Brugge en Anderlecht (19/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Geen verrassingen in de basiselftallen van Club Brugge en Anderlecht voor de topper van zondagmiddag om 13u30 in Brugge. Aanvoerder Ruud Vormer start bij landskampioen Club Brugge. Achterin geraakte Stanley Nsoki niet tijdig fit en neemt Brandon Mechele centraal in de verdediging zijn positie in. Bij Anderlecht staat Lior Refaelov in de basis. Hij speelt voor het eerst in een paars shirt tegen zijn ex-club.
  [naar artikel]
 33. Late tackle van Club Brugge komt hard aan bij Anderlecht: ‘Had niet gedaan wat Club deed’ (04/09/2019 - De Morgen)
  Een breuklijn. Anderlecht-manager Michael Verschueren betreurt de houding en kaping van Club Brugge in het dossier-Mbaye Diagne enorm. ‘In hun geval had ik minstens eens gebeld.’
  [naar artikel]
 34. KIJK LIVE. Club Brugge stelt nieuwe truitjes voor (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Om 10u30 rolde de bal opnieuw in het Belfius Basecamp. Club Brugge trapte de voorbereiding op gang met een eerste trainingssessie in Westkapelle....
  [naar artikel]
 35. Club Brugge stelt nieuwe shirts van volgend seizoen voor (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Om 10u30 rolde de bal opnieuw in het Belfius Basecamp. Club Brugge trapte de voorbereiding op gang met een eerste trainingssessie in Westkapelle....
  [naar artikel]
 36. Club Brugge klopt Anderlecht en nadert tot op één puntje van KRC Genk (04/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het heeft bijna 21 jaar geduurd, maar Club Brugge is er eindelijk in geslaagd om te winnen op het veld van Anderlecht. Paars-wit begon scherp, maar kreeg al na vijf minuten een koude douche en keek bij de rust tegen een dubbele achterstand aan. Na de pauze knokte Anderlecht wel terug. Pieter Gerkens scoorde de aansluitingstreffer en het was even pompen of verzuipen bij Club Brugge. Maar een knappe individuele actie van Danjuma besliste de partij, een laat doelpunt van Trebel ten spijt. Club Brugge won met 2-3, de eerste zege in 21 jaar op het veld van Anderlecht is goed voor een 6 op 6 in Play-off 1. Genk ziet de Bruggelingen naderen tot op 1 punt.
  [naar artikel]
 37. Club Brugge legt sterkhouder Hans Vanaken langer vast (12/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het is een aangename dag voor de supporters van Club Brugge. Blauw-zwart stelde vandaag zijn nieuwe oefencentrum, het ‘Belfius Basecamp’ in Westkapelle, voor aan de pers. Later op de dag kondigde Club de contractverlenging aan van Hans Vanaken. De spelmaker tekent in Brugge bij tot 2023.
  [naar artikel]
 38. Datum voor Anderlecht-Club Brugge bekend (07/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Kalendercommissie van de Belgische voetbalbond heeft de data en speeluren van speeldag 18, 19, 20, 21 en 22 bekendgemaakt. Anderlecht-Club Brugge wordt op zondag 11 december om 14u30 gespeeld, op donderdag 22 december staat AA Gent-Anderlecht op het programma.
  [naar artikel]
 39. Club Brugge klopt Anderlecht (23/10/2016 - Knack)
  Landskampioen Club Brugge heeft zondagnamiddag op eigen veld de klassieker tegen Anderlecht gewonnen met 2-1.
  [naar artikel]
 40. Anderlecht zit Club op de hielen na 1-2 zege in Brugge (06/05/2018 - De Morgen)
  Anderlecht heeft zonet de topper van de zevende speeldag in Play-off I met 1-2 gewonnen op het veld van leider Club Brugge. Paars-wit nadert zo in de stand tot op twee punten van Brugge, waardoor met nog slechts drie speeldagen op de teller de titelstrijd wel bijzonder spannend wordt. 
  [naar artikel]
 41. LIVE. Anderlecht en Club Brugge rusten bij 0-0 na al bij al kansarme eerste helft (11/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Jupiler Pro League • Aftrap: 18u15 • Lotto Park • Kraker tussen Anderlecht en Club Brugge
  [naar artikel]
 42. STANDPUNT. Club Brugge in zak en as, en Anderlecht viert: wie had dit ooit gedacht? (07/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Club Brugge in zak en as. Anderlecht vierde alsof het kampioenschap al binnen was. Na een bijzonder turbulente topper was het tijd voor extreme emoties. Toch heeft Club Brugge nog altijd twee punten meer dan Anderlecht. Maar blauw-zwart kreeg een flinke dreun en kan donderdag voor het eerst in deze competitie geen leider meer zijn. Wie had dit ooit gedacht?
  [naar artikel]
 43. KIJK LIVE. Dit zijn de nieuwe truitjes van Club Brugge, dat seizoen vandaag aftrapt (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Om 10u30 rolde de bal opnieuw in het Belfius Basecamp. Club Brugge trapte de voorbereiding op gang met een eerste trainingssessie in Westkapelle....
  [naar artikel]
 44. LIVE (20u45). Anderlecht ontvangt rivaal Club Brugge in absolute bekerkraker (19/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  • Kwartfinale Croky Cup • Lotto Park • Anderlecht-trainer Vercauteren: “Of zij favoriet zijn? Kunnen wij dat als Anderlecht zeggen, dat Club Brugge...
  [naar artikel]
 45. Club Brugge toont zich de betere van Anderlecht in hoogstaande topper en is nieuwe leider (26/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Club Brugge heeft een hoogstaande topper van Anderlecht met 2-1 gewonnen. Blauw-zwart toonde zich net iets beter dan de Brusselaars, al mocht het ook een bloemetje werpen naar de videoref. Die maakte tien minuten voor tijd een penalty voor Anderlecht ongedaan. Club Brugge pakt de eerste plaats over van de Brusselaars.
  [naar artikel]
 46. Football Talk. Doelpunt Trossard levert slechts puntje op voor Brighton - Vossen haalt Club-selectie niet, Roofe afwezige bij Anderlecht (18/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen de topper tussen Anderlecht en competitieleider Club Brugge. Beide teams hebben hun selecties intussen vrijgegeven. Bij Club Brugge is er...
  [naar artikel]
 47. LIVE (18u): Profiteert Club Brugge van het puntenverlies van Anderlecht? (02/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aftrap 18u Jan Breydelstadion Na het verlies van Anderlecht kan Club Brugge 9 punten uitlopen Racing Genk prijkt onderaan na de zege van Standard
  [naar artikel]
 48. Zo zag de topper Brugge-Anderlecht eruit achter de schermen (06/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen week won Club Brugge voor het eerst in meer dan twintig jaar op het veld van Anderlecht. Op beelden van Club TV is te zien hoe dat bij...
  [naar artikel]
 49. LIVE (20u45). Club Brugge vertrekt richting Brussel - Anderlecht met Chadli en Kompany? (19/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  • Kwartfinale Croky Cup • Lotto Park • Anderlecht-trainer Vercauteren: “Of zij favoriet zijn? Kunnen wij dat als Anderlecht zeggen, dat Club Brugge...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy