Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:20 uur

Meisje (7) uit Diest belandt in ziekenhuis nadat ze koelelement leegdrinkt: "Altijd Antigifcentrum bellen"

VRT NWS

05/08/2022 - 16:07

Een meisje van 7 uit Diest is stevig ziek geworden nadat ze de inhoud van een koelelement had leeggedronken. Ze moest braken en kreeg diarree waardoor ze uiteindelijk uitgedroogd geraakte. Intussen is het meisje weer thuis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kind (7) belandt in ziekenhuis na drinken van giftige vloeistof in ijssticks van Action: “Er zijn zo’n 100-tal van dit soort gevallen per jaar” (04/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een meisje van 7 uit Diest is begin deze week in het ziekenhuis beland nadat ze op een feestje de vloeistof uit een ijsstaafje had gedronken. Dat zijn plastic buisjes die je in je diepvries moet leggen om je drankje koel te houden. “Het omhulsel is flinterdun, je kan er makkelijk doorheen bijten”, aldus mama Wendy Goyvaerts. Het Antigifcentrum waarschuwt voor het verdikkingsmiddel dat in de staven zit.
  [naar artikel]
 2. Eerste coronapatiënt in ziekenhuis Diest mag intensieve zorg verlaten: "Geeft ons energie om verder te doen"  (15/04/2020 - VRT NWS)
  In het Algemeen Ziekenhuis van Diest mag vandaag de eerste patiënt de dienst intensieve zorg verlaten. "Dit is een opsteker voor het hele team", zegt verpleegster Sylvia Hellemans. Op dit moment liggen er nog vijf patiënten op de Covid19-afdeling in Diest.
  [naar artikel]
 3. “Antigifcentrum zorgt voor besparing op gezondheidszorg” (21/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als iedereen met een vermoedelijke vergiftiging naar de spoed zou trekken, en dus niet naar het Antigifcentrum zou bellen, dan levert dat de gezondheidszorg miljoenen euro’s extra kosten op. Dat berekende de directeur van het Antigifcentrum Anne-Marie Descamps. In het jaarverslag van het Antigifcentrum wordt ook melding gemaakt van “grote bezorgdheden” op financieel gebied.
  [naar artikel]
 4. Ook Antigifcentrum waarschuwt voor slijmspeelgoed (22/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Wees voorzichtig met slijm!" Die waarschuwing geeft het Antigifcentrum mee in zijn jongste nieuwsbrief, vooral aan ouders van jonge kinderen. Het...
  [naar artikel]
 5. Meisje (15) uit Diest gewond bij ongeval (25/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een meisje van 15 jaar uit Diest moest na een aanrijding zondagavond voor verzorging naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 6. Antigifcentrum: "Pas op met essentiële olie" (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het antigifcentrum waarschuwt voor essentiële of etherische oliën. Die zijn namelijk gevaarlijker dan veel mensen denken. Vorig jaar hebben zeker
  [naar artikel]
 7. Antigifcentrum: "Pas op met essentiële olie" (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het antigifcentrum waarschuwt voor essentiële of etherische oliën. Die zijn namelijk gevaarlijker dan veel mensen denken. Vorig jaar hebben zeker
  [naar artikel]
 8. Meisje (21) overleden nadat ze met auto in kanaal belandt (21/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 21-jarig meisje dat gisteravond met een wagen in het kanaal van Willebroek reed, aan de Brusselse Heembeekkaai, is in het ziekenhuis
  [naar artikel]
 9. "Er hing al van 8 uur 's ochtends een gasgeur in het gebouw" (16/01/2018 - VRT NWS)
  Al van 's ochtends vroeg hing er een gasgeur in het appartementsgebouw aan de Paardenmarkt, waar gisteravond een explosie plaatsvond. Dat vertelt Nabil, een van de bewoners. "Ik wou de hulpdiensten bellen, maar de huisbaas zegt altijd dat we geen politie mogen bellen dus ik heb dat dan niet gedaan."
  [naar artikel]
 10. Antigifcentrum: "Kinderen stoppen nog te vaak huishoudmiddelen in hun mond" (26/04/2019 - VRT NWS)
  Het Antigifcentrum waarschuwt opnieuw voor de gevaren van huishoudmiddelen. Het centrum krijgt elk jaar namelijk meer oproepen binnen van incidenten met dergelijke producten. Dat schrijft De Standaard. Bijna de helft van alle oproepen gaat over kinderen. Zij drinken bijvoorbeeld nog te vaak van flesjes aftershave of eten van wascapsules. Daarom lanceert het Antigifcentrum nu ook een nieuwe campagne.
  [naar artikel]
 11. Meisje (5) gered van verdrinkingsdood op recreatiedomein in Diest (05/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In het recreatiedomein De Halve Maan (Diest) is woensdagnamiddag om 16 uur een vijfjarig meisje van de verdrinkingsdood gered. Het meisje werd uit het water gehaald en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 12. Meisje (5) gered van verdrinkingsdood op recreatiedomein in Diest (05/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het recreatiedomein De Halve Maan (Diest) is woensdagnamiddag om 16 uur een vijfjarig meisje van de verdrinkingsdood gered. Het meisje werd uit het water gehaald en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 13. 16-jarig meisje pleegt zelfmoord na pesterijen op school: "Waarom toch? Ze stond altijd klaar om anderen te helpen" (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een zestienjarig meisje heeft in Groot-Brittannië zelfmoord gepleegd nadat ze gepest werd op school. De tragische feiten speelden zich in mei af,
  [naar artikel]
 14. “Slaap lekker, meisje”: tiener (18) sterft nadat ze door griep getroffen wordt (11/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Slaap lekker, meisje. Ik zal altijd van je houden." Dat schrijft de moeder van de Schotse tiener Bethany Walker (18) in een emotionele post op...
  [naar artikel]
 15. Meisje dat werd meegesleurd door Lijnbus getuigt: "Chauffeur reed 60 kilometer per uur" (12/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Diest is een meisje van 14 dinsdagochtend bijna een minuut lang meegesleurd met een rijdende bus van vervoersmaatschappij De Lijn. De buschauffeur vertrok om een nog onduidelijke reden toen het meisje nog niet volledig was afgestapt. Verschillende mensen hebben het incident gefilmd. Het meisje zelf kwam er gelukkig zonder zware verwondingen vanaf. De Lijn is een onderzoek gestart naar het incident.
  [naar artikel]
 16. "Huisje, tuintje, gifje”: Antigifcentrum lanceert nieuwe campagne (26/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antigifcentrum lanceert de campagne "Huisje, tuintje, gifje" om het publiek te wijzen op de gevaren of mogelijke gevallen van vergiftiging die...
  [naar artikel]
 17. 157 mensen bellen dagelijks het Antigifcentrum: met deze tips vermijd je veel problemen (14/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Elke dag belden in 2017 gemiddeld 157 bezorgde mensen het Antigifcentrum. Het totaal van 57.400 ontvangen oproepen is een opmerkelijke groei van 3,8 procent tegenover het jaar voordien. De oproepen draaien vooral rond het innemen van de verkeerde of te veel geneesmiddelen en huishoudproducten die niet correct gebruikt worden of gevaarlijk gecombineerd worden. Daarom lijstte het Antigifcentrum enkele belangrijke tips op.
  [naar artikel]
 18. Hilarische versprekingen en uitschuivers in Gavere: "Niet bellen aub!" (13/11/2016 - Sporza)
  "Niet bellen, alstublieft, want dat brengt de renners in verwachting", deze woorden van de omroeper in Gavere toverden een lach op ons gezicht.
  [naar artikel]
 19. Antigifcentrum waarschuwt: "Pas op met zelfgemaakte Slime!" (22/06/2018 - VRT NWS)
  Het Antigifcentrum waarschuwt ouders voor speelgoedslijm, de kleurrijke, glibberige substantie die enorm populair is bij kinderen. Op het internet circuleren verschillende recepten om thuis zélf slijm te maken met scheerschuim en lenzenvloeistof, maar ook met andere bestanddelen die eigenlijk niet bedoeld zijn om lang met de huid in contact te blijven, zoals vloeibare papierlijm of boorzuur.
  [naar artikel]
 20. "De wurger van Linkeroever", seriemoordenaar Michel Bellen, is overleden (10/06/2020 - VRT NWS)
  Seriemoordenaar en verkrachter Michel Bellen, ook wel gekend als de "wurger van Linkeroever", is vannacht overleden. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en is bevestigd aan onze redactie. Bellen verbleef in de psychiatrische instelling van Bierbeek. Volgens sommigen was hij de eerste echte seriemoordenaar in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 21. "Een bad nemen met bleekwater is géén goed idee": Antigifcentrum krijgt een pak meer oproepen door coronacrisis (19/05/2020 - VRT NWS)
  Sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land, krijgt het Antigifcentrum veel meer oproepen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Uit angst voor het virus slaan veel mensen blijkbaar aan het experimenteren met gevaarlijke producten. En dat kan erg gevaarlijk zijn.
  [naar artikel]
 22. Vijftienjarig meisje opgepakt voor drugsdeal in Diest (05/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De politie van Demerdal-DSZ (Diest/Scherpenheuvel-Zichem) heeft afgelopen zaterdag een 15-jarig meisje uit Diest gearresteerd dat er van verdacht wordt drugs te dealen. Het meisje werd voorgeleid bij de jeugdrechter in Leuven. Ze kreeg huisarrest en moet een leerproject volgen over het omgaan met drugs. Dat meldt het parket van Leuven.
  [naar artikel]
 23. Koppel trouwt vandaag in Diest: "20/02/2020 is huwelijksdatum die je niet makkelijk vergeet" (20/02/2020 - VRT NWS)
  Katleen en Christophe trouwden vandaag om elf uur in het stadhuis van Diest. "We hebben bewust voor deze datum gekozen. Het is gemakkelijk om zo'n datum te onthouden", zegt Katleen. Schepen Monique De Dobbeleer, die het huwelijk voltrok, had het over een "miraculeuze" datum.
  [naar artikel]
 24. Burgemeester Diest hekelt communicatie Vlaamse regering: "Door profileringsdrang krijgen ze iedereen gek"  (25/05/2020 - VRT NWS)
  De burgemeester van Diest, Christophe De Graef (Open Diest) is niet de spreken over het feit dat verschillende stappen in de exitstrategie worden aangekondigd, nog voordat ze bekrachtigd zijn door de Nationale Veiligheidsraad. "Lanceer geen ideeën of voorstellen die vandaag de dag je bevoegdheid niet zijn."
  [naar artikel]
 25. Een vader op zoek naar zijn verdwenen zoon: "Hij zat uren in de cel. Waarom?" (17/11/2017 - VRT NWS)
  "Woensdagavond 17u30, ik bel mijn zoon. Geen antwoord, wel een sms. "Kan niet Bellen. Ben bij de politie." "Waarom?" "Rellen muntpunt" en "Ik kan moeilijk sms." Vanaf dan krijg ik geen antwoorden meer." 
  [naar artikel]
 26. "Ouders van hersendood meisje (9) moeten ander ziekenhuis zoeken of machines worden uitgeschakeld" (07/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens artsen, die de 9-jarige Payton Summers uit de Amerikaanse staat Texas behandelen, is er geen hoop meer voor het meisje. Na verschillende...
  [naar artikel]
 27. Na het drama met stint, ouders van verongelukte kinderen bedanken iedereen voor steun: "Jullie helpen ons om het verlies te verzachten" (28/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het 11-jarige meisje dat na het spoordrama in Oss in het ziekenhuis belandde, is uit haar coma ontwaakt. Het meisje is goed aanspreekbaar, aldus ANP.
  [naar artikel]
 28. Arts over impact euthanasieproces: "Patiënten bellen mij met de vraag: "Je gaat mij toch niet in de steek laten?"" (26/01/2020 - VRT NWS)
  "Patiënten bellen mij met de vraag: "Je gaat mij toch niet in de steek laten?"." Aan het woord is dokter Patrick Wyffels. Het mag duidelijk zijn: het euthanasieproces heeft een grote impact, in alle hoeken van de samenleving. In "De zevende dag" was er een euthanasiedebat, één met veel opvallende momenten. We lichten er vijf voor u uit.
  [naar artikel]
 29. Belandt "Africa" van Toto in "De tijdloze 100" of niet? (30/12/2017 - VRT NWS)
  Morgen is het zover, dan zendt Studio Brussel "De tijdloze 100"  uit. Op zich niets bijzonders, de luisteraars konden traditiegetrouw stemmen voor hun 3 favoriete nummers, maar dit najaar werd er plots opvallend veel gelobbyd voor "Africa" van Toto. Dé vraag voor morgen is dus: belandt het nummer nu uiteindelijk in de lijst of niet? En op welke plek strandt het dan eventueel? 
  [naar artikel]
 30. "Ik ben nog altijd aan het afzien. Ík ben je mama, Kamiyah!": meisje werd 20 jaar geleden bij de geboorte ontvoerd, nu blijft ze haar kidnapster verdedigen (04/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Het geneest niet. Ik ben nog altijd aan het afzien. Kamiyah, ík ben je mama!" Met tranen in de ogen getuigde Shanara Mobley gisteren in de...
  [naar artikel]
 31. Agentschap Natuur en Bos waarschuwt wandelaars: "Paddenstoelenpluk nog altijd verboden en gevaarlijk" (08/10/2020 - VRT NWS)
  Oost-Vlaamse boswachters waarschuwen mensen die paddenstoelen plukken bij een wandeling door het bos. "Het is niet alleen verboden maar ook gevaarlijk", klinkt het. Illegale plukkers kunnen een straf krijgen. Het antigifcentrum kreeg vorig jaar tot 30 procent meer oproepen binnen van mensen die giftige paddenstoelen hebben gegeten in vergelijking met 2018.
  [naar artikel]
 32. "Ik zag dat ze schrik had": 10-jarig meisje pleegt zelfmoord nadat filmpje met pesterijen online verschijnt (01/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een tienjarig meisje uit Aurora (Colorado) heeft zelfmoord gepleegd nadat een filmpje waarin ze gepest werd op sociale media verspreid werd....
  [naar artikel]
 33. Nederlands meisje belandt in ziekenhuis na TikTok-truc met alcohol in Capri-Sunpakjes (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een leerling van het Gomarus College in het Nederlandse Assen is in het ziekenhuis beland nadat ze tijdens een schoolactiviteit alcohol had gedronken. Dat meldt Dagblad van het Noorden. Samen met andere scholieren deed het meisje een opmerkelijk filmpje op TikTok na waarbij alcohol in Capri-Sunpakjes wordt verstopt. Ze dronk daarna te veel alcohol en werd onwel. Ouders die hun jonge tieners plots de bekende sapjes zien drinken, zijn bij deze gewaarschuwd.
  [naar artikel]
 34. Psychiatrische ziekenhuizen van Leuven en Diest gaan samenwerken: "Patiënten moeten hun verhaal minder opnieuw doen" (17/09/2020 - VRT NWS)
  Het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael Diest en het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven zullen nog nauwer gaan samenwerken om patiënten meer kwaliteit te bieden, en de zorg beter op te volgen.
  [naar artikel]
 35. "Cash me outside"-meisje op weg naar een rijkeluisleventje (02/06/2017 - De Redactie)
  Als ruig bekkende tiener choqueerde Danielle Bregoli in september 2016 de kijkers van "Dr. Phil". Maar het "Cash me outside"-meisje zou zich op het eind van dit jaar wel eens miljonaire mogen noemen, nu ze ook met concertorganisator Live Nation een contract afsloot.
  [naar artikel]
 36. Antigifcentrum lanceert nieuwe campagne rond gevaar van CO-vergiftiging: met deze tips loop je minder gevaar (30/12/2021 - VRT NWS)
  "Laat je niet (be)vangen door CO". Zo heet de nieuwe campagne van het Antigifcentrum om te waarschuwen voor de gevaren van koolstofmonoxide. Door de stijgende energieprijzen gaan mensen vaker op zoek naar alternatieven om te verwarmen op basis van gas, diesel of hout. Bij een slechte verbranding kan het geurloze gas CO vrijkomen en dat kan dodelijk zijn.
  [naar artikel]
 37. Ouders van hersendood meisje (9) staan voor hartverscheurende keuze: "Zoek ander ziekenhuis of we schakelen machines uit" (07/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens artsen, die de 9-jarige Payton Summers uit de Amerikaanse staat Texas behandelen, is er geen hoop meer voor het meisje. Na verschillende...
  [naar artikel]
 38. Vrijwilligers maken 1300 beschermschorten voor zorgpersoneel in Diest: "We willen ook voor hén zorgen" (10/04/2020 - VRT NWS)
  Een 70-tal vrijwilligers uit Diest maakt in totaal zo'n 1300 schorten voor het zorgpersoneel in het Algemeen Ziekenhuis, het triagecentrum en de woonzorgcentra. De schorten zijn duurzaam en kunnen hergebruikt worden.
  [naar artikel]
 39. Meisje (13) gewond bij ongeval (30/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een meisje van 13 jaar uit Diest raakte woensdag bij een aanrijding gewond. Zij moest voor verzorging naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 40. "Schietpartij in Calais is de schuld van onze eigen president Macron" (02/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vier Eritrese tieners vechten nog altijd in het ziekenhuis van Calais voor hun leven nadat een Afghaanse mensensmokkelaar hen donderdag neerschoot...
  [naar artikel]
 41. "Ge moogt mij altijd bellen" (02/10/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/FXcNM80rjK3X7tVZzjh2BHUsX_o/diocontent/112940388/_crop/0/0/1024/576/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 42. "Zijn dit misschien 5 foto’s van hetzelfde meisje?" (01/08/2016 - De Redactie)
  Nadat de top 5 van de meest recente "Miss Teen USA" bekendgemaakt was, bleek het kiezen plots moeilijker dan verwacht. Het gebrek aan diversiteit lokte op sociale media massaal reacties uit.
  [naar artikel]
 43. Brugse buurtbewoners niet verbaasd over vechtfilmpjes: "Knokpartijen zijn hier eerder regel dan uitzondering" (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Met de regelmaat van de klok wordt hier in de buurt gevochten. De politie doet wat ze kunnen en komt altijd ter plaatse als we bellen. Maar dan
  [naar artikel]
 44. Politie Diest gaat de straat op met een stok. "Ideaal om mensen afstand van elkaar te laten houden"  (19/03/2020 - VRT NWS)
  Een op zijn minst vreemd zicht in de straten van Diest. De politie trekt er de straat op met een stok om mensen erop te wijzen dat ze afstand van elkaar moeten houden, anderhalve meter. "We merken dat sommige mensen nog altijd te dicht bij elkaar komen. Die stok toont op een heel eenvoudige manier wat de ideale afstand is", zegt burgemeester Christophe De Graef.
  [naar artikel]
 45. Meisje (5) gered van verdrinkingsdood op recreatiedomein (05/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  In het recreatiedomein De Halve Maan (Diest) is woensdagnamiddag om 16 uur een vijfjarig meisje van de verdrinkingsdood gered. Het meisje werd zonder hartslag uit het water gehaald en vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 46. "Ik zal altijd je prinsesje blijven" (22/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Altijd met de glimlach, altijd goedgezind en altijd klaarstaan voor iedereen. Dat was jij, Bart." Zo namen familie en vrienden gisteren afscheid
  [naar artikel]
 47. Kleuter belandt onder truck: wondje aan knie (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik zag mijn meisje onder die truck verdwijnen." Het mag een wonder heten dat mama Mieke Horckmans (35) dat met een opgeluchte glimlach op haar
  [naar artikel]
 48. "Rosanna moest naar het ziekenhuis na wilde nacht met Alex op Temptation Island" (05/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het avontuurtje van verleider Alex en de blonde Rosanna is in het ziekenhuis geëindigd. Het meisje had zo veel pijn dat de productieploeg van
  [naar artikel]
 49. Makers van "Frozen" ontroerd door Oekraïens meisje dat "Let it go" zingt in schuilkelder in Kiev (08/03/2022 - VRT NWS)
  Een video van een jong meisje dat in een Oekraïense bunker het Disneyliedje "Let it go" zingt, gaat viraal op sociale media. De vele gezinnen in de ruimte werden duidelijk geraakt door de vertolking van het liedje uit de film "Frozen". De makers van "Frozen" reageerden via "Twitter". Bekijk de video hieronder:
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy