Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:43 uur

Mysteries ontrafeld: waarom ligt het Paradijs in Rekkem?

VRT NWS

05/08/2022 - 16:07

Tussen de gehuchten Dronckaert en Risquons-Tout, helemaal in het hoekje van West-Vlaanderen, ligt het Paradijs. Is het daar zo paradijselijk? Of is er toch een andere verklaring? Radio2 zocht het uit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Een van de grote mysteries uit de natuur ontrafeld: waarom kakt een wombat kubusjes? (02/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het was lang een van de grote mysteries uit de dierenwereld: de kubusvormige keutels van de Australische wombat. Maar onderzoekers hebben dat mysterie nu misschien wel ontrafeld.
  [naar artikel]
 2. Big science uit de ‘Zwarte Doos’: hoe vanuit Maastricht de mysteries van de ruimte ontrafeld worden (26/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Maastricht is de bouw gestart van ETpathfinder, de testfaciliteit die de technologie voorbereidt voor Einstein Telescope. Hoe de mysteries van de ruimte straks ontrafeld worden met laserlicht.
  [naar artikel]
 3. Mysteries ontrafeld (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Mysterie van de dag: waarom vloeken we? (03/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom vloeken we?
  [naar artikel]
 5. Mysterie van de dag: waarom krijgen we de hik? (25/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom krijgen we de hik?
  [naar artikel]
 6. Mysteries ontrafeld: Ligt er een verzonken stad onder Kinrooi? (09/07/2022 - VRT NWS)
  De legende doet de ronde dat er in een ver verleden een stad in Kinrooi stond die nu verdronken is. Vandaag is daar niets meer van te zien, maar er zouden wel voorwerpen gevonden zijn in de omgeving die duiden op een stad. Maar ligt er echt een verzonken stad onder Kinrooi, of is het een sprookje?
  [naar artikel]
 7. Mysterie van de dag: waarom hebben we een déjà vu? (19/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom hebben we een déjà vu?
  [naar artikel]
 8. Mysterie van de dag: waarom hebben we een appendix? (21/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom hebben we een appendix?
  [naar artikel]
 9. Mysterie van de dag: waarom geloven we nepnieuws? (24/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom geloven we nepnieuws?
  [naar artikel]
 10. Mysterie van de dag: waarom danst de mens? (31/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom danst de mens?
  [naar artikel]
 11. Mysterie van de dag: waarom drinken we alcohol? (14/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom drinken we alcohol?
  [naar artikel]
 12. Mysterie van de dag: waarom is krabben besmettelijk? (13/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom is krabben besmettelijk?
  [naar artikel]
 13. Mysterie van de dag: waarom is de mens monogaam? (15/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom is de mens monogaam?
  [naar artikel]
 14. ‘Paradijs zoekt personeel’: Waarom? Waarom? Waarom toch? (23/02/2022 - De Morgen)
  Frederik De Backer zet de blik op oneindig. Vandaag: Paradijs zoekt personeel.
  [naar artikel]
 15. Mysteries ontrafeld: Hoe komt het dat er een Ostende bestaat in Argentinië? (16/07/2022 - VRT NWS)
  Aan de Argentijnse kust ligt het stadje Ostende. Met zijn zandwegen lijkt het in de verste verte niet op onze koningin der badsteden. Maar wat is de link tussen beide kuststeden? En wie kwam ooit op het idee om aan de Atlantische kust een Oostende op te trekken? Radio2 zocht het uit.
  [naar artikel]
 16. Een van de grootste mysteries van Australië ontrafeld: professor beweert de identiteit van de Somerton-man te hebben ontdekt (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de langstdurende mysteries van Australië zou nu zomaar opgelost kunnen zijn. Professor Derek Abbott beweert dat hij de identiteit van de Somerton-man heeft ontdekt, dat schrijft ‘CNN’.
  [naar artikel]
 17. Een van de grootste mysteries van Australië ontrafeld: professor beweert identiteit van Somerton-man te hebben ontdekt (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eén van de langstdurende mysteries van Australië zou nu zomaar opgelost kunnen zijn. Professor Derek Abbott beweert dat hij de identiteit van de Somerton-man heeft ontdekt, dat schrijft CNN.
  [naar artikel]
 18. Mysterie van de dag: waarom heeft een golfbal putjes? (19/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom heeft een golfbal putjes?
  [naar artikel]
 19. Mysterie van de dag: waarom is het zo moeilijk om een geheim te bewaren? (03/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom is het zo moeilijk om een geheim te bewaren?
  [naar artikel]
 20. Mysterie van de dag: waarom spoelen er voeten aan in Canada? (16/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom spoelen er voeten aan in Canada?
  [naar artikel]
 21. Mysterie van de dag: waarom zijn panda's zwart en wit? (28/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom zijn panda's zwart en wit?
  [naar artikel]
 22. Mysterie van de dag: waarom staan flamingo's op één poot? (04/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom staan flamingo's op één poot?
  [naar artikel]
 23. Mysterie van de dag: waarom doet een papiersnee zo'n pijn? (05/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom doet een papiersnee zo'n pijn?
  [naar artikel]
 24. Mysterie van de dag: waarom zeggen we 'auw' als we ons pijn doen? (01/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom zeggen we 'auw' als we ons pijn doen?
  [naar artikel]
 25. Mysterie van de dag: waarom hebben vrouwen een orgasme? (31/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom hebben vrouwen een orgasme?
  [naar artikel]
 26. Mysterie van de dag: waarom praten mensen in hun slaap? (10/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries.
  [naar artikel]
 27. Mysterie van de dag: waarom gaan tattoos niet weg? (09/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom gaan tattoos niet weg?
  [naar artikel]
 28. Mysterie van de dag: waarom zijn mannen beter in het voorspellen van de uitkomst van televisiekrimi's? (09/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries.
  [naar artikel]
 29. Mysterie van de dag: waarom zijn chimpansees sterker dan de mens? (27/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom zijn chimpansees sterker dan de mens?
  [naar artikel]
 30. Mysterie van de dag: waarom zijn onze hersenen zo groot? (06/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom zijn onze hersenen zo groot?
  [naar artikel]
 31. Mysterie van de dag: waarom doen we te weinig tegen klimaatverandering? (26/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom doen we te weinig tegen klimaatverandering?
  [naar artikel]
 32. Mysterie van de dag: waarom wordt kreeft levend gekookt? (25/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom wordt kreeft levend gekookt?
  [naar artikel]
 33. Mysterie van de dag: Waarom heeft een giraf een blauwe tong? (17/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom heeft een giraf een blauwe tong?
  [naar artikel]
 34. Mysterie van de dag: waarom hunkeren we toch zo naar vet en suiker? (11/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom hunkeren we toch zo naar vet en suiker?
  [naar artikel]
 35. Mysterie van de dag: waarom giechelen we op de meest ongepaste momenten? (22/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom giechelen we op de meest ongepaste momenten?
  [naar artikel]
 36. Mysterie van de dag: waarom is het zo moeilijk om toe te geven dat je fout bent? (07/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom is het zo moeilijk om toe te geven dat je fout bent?
  [naar artikel]
 37. Mysterie van de dag: waarom hebben mannelijke leeuwen manen? (12/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom hebben mannelijke leeuwen manen?
  [naar artikel]
 38. Mysterie van de dag: waarom hebben we nooit spierpijn in de tong? (10/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom hebben we nooit spierpijn in de tong?
  [naar artikel]
 39. Mysterie van de dag: waarom gebeuren de meeste echtscheidingen in augustus en maart? (29/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom gebeuren de meeste echtscheidingen in augustus?
  [naar artikel]
 40. Mysterie van de dag: waarom houden honden hun hoofd schuin wanneer je ertegen praat? (22/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries.
  [naar artikel]
 41. Mysterie van de dag: waarom rijden we op een paard en niet op een zebra? (22/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom rijden we op een paard en niet op een zebra?
  [naar artikel]
 42. Jongeman (19) sterft bij keukenbrand, moeder en broer kunnen uit brand ontsnappen (15/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Rekkem is deze morgen op het gehucht 't Paradijs een man van 19 om het leven gekomen bij een woningbrand. Dat gebeurde in de Schelpenstraat.
  [naar artikel]
 43. Mysterie van de dag: waarom botsen vogels nooit op elkaar in de lucht? (09/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom botsen vogels nooit op elkaar in de lucht?
  [naar artikel]
 44. Mysterie van de dag: waarom zijn katten zulke kieskeurige eters? (08/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom zijn katten zulke kieskeurige eters?
  [naar artikel]
 45. Mysterie van de dag: waarom worden sommigen boos van smakkende geluiden? (15/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom worden sommigen boos van smakkende geluiden?
  [naar artikel]
 46. Mysterie van de dag: waarom niezen we twee tot drie keer na elkaar? (23/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom niezen we twee tot drie keer na elkaar?
  [naar artikel]
 47. Mysterie van de dag: waarom dragen bruidsmeisjes traditioneel dezelfde jurk? (14/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom dragen bruidsmeisjes traditioneel dezelfde jurk?
  [naar artikel]
 48. Mysterie van de dag: waarom staat het noorden altijd bovenaan op een kaart? (05/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom staat het noorden altijd bovenaan op een kaart?
  [naar artikel]
 49. Mysterie van de dag: waarom zegt men dat de adel blauw bloed heeft? (16/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom zegt men dat de adel blauw bloed heeft?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy