Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:15 uur

Onderzoek naar wanpraktijken bij organisatie achter Pukkelpop kon geen misdrijven aantonen

De Standaard

05/08/2022 - 16:07

Het opsporingsonderzoek naar mogelijke wanpraktijken bij rechtspersonen achter Pukkelpop is geseponeerd. ‘Na grondig en doorgedreven onderzoek kon niet worden aangetoond dat er misdrijven werden gepleegd’, zegt persmagistraat Dorien Vanderheiden van het Parket Limburg.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onderzoek naar wanpraktijken bij organisatie achter Pukkelpop “kan niet aantonen dat er misdrijven werden gepleegd” (05/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het opsporingsonderzoek naar mogelijke wanpraktijken bij rechtspersonen achter Pukkelpop is geseponeerd. “Na grondig en doorgedreven onderzoek kon niet worden aangetoond dat er misdrijven werden gepleegd”, zegt persmagistraat Dorien Vanderheiden van het Parket Limburg.
  [naar artikel]
 2. Onderzoek naar wanpraktijken bij organisatie achter Pukkelpop “kan niet aantonen dat er misdrijven werden gepleegd” (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het opsporingsonderzoek naar mogelijke wanpraktijken bij rechtspersonen achter Pukkelpop is geseponeerd. “Na grondig en doorgedreven onderzoek kon niet worden aangetoond dat er misdrijven werden gepleegd”, zegt persmagistraat Dorien Vanderheiden van het Parket Limburg.
  [naar artikel]
 3. Geen onregelmatigheden vastgesteld bij bedrijven achter Pukkelpop: onderzoek is afgesloten (05/08/2022 - VRT NWS)
  Het parket van Limburg laat weten dat het onderzoek naar mogelijke wanpraktijken met geld van Pukkelpop afgerond is, zonder gevolg. Er kon niet aangetoond worden dat er misdrijven gepleegd zijn, en dus is de zaak geseponeerd.
  [naar artikel]
 4. Onderzoek naar mogelijke wanpraktijken bij bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri geseponeerd (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine is geseponeerd. Dat deelt het parket mee. “Geen misdrijven gepleegd”, klinkt het.
  [naar artikel]
 5. Parket opent onderzoek naar bedrijven achter Pukkelpop wegens mogelijke wanpraktijken (16/09/2021 - De Morgen)
  Het parket van Limburg opent een onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de ­bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. Dit na een artikel van de rechtse website ‘t Scheldt waarin sprake is van verduistering en belangenvermenging. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. In afwachting van het onderzoek bevriest de Vlaamse regering de terugbetaling van de voorschotten aan het festival.
  [naar artikel]
 6. Parket opent onderzoek naar bedrijven achter Pukkelpop wegens mogelijke wanpraktijken (16/09/2021 - De Morgen)
  Het parket van Limburg opent een onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de ­bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. Dit na een artikel van de rechtse website ‘t Scheldt waarin sprake is van verduistering en belangenvermenging. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
  [naar artikel]
 7. Gerechtelijk onderzoek naar Pukkelpop geseponeerd (05/08/2022 - De Tijd)
  15:42 Het opsporingsonderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij bedrijven rond het festival Pukkelpop is zonder gevolg afgesloten. 'Er kon niet worden aangetoond dat er misdrijven werden gepleegd', stelt...
  [naar artikel]
 8. Gerechtelijk onderzoek naar Pukkelpop-baas Chokri Mahassine: frauduleuze opportunist of gewiekste zakenman? (16/09/2021 - De Morgen)
  Het Limburgs parket voert een onderzoek naar de vennootschappen achter het muziekfestival Pukkelpop na een online artikel. Pukkelpop was jarenlang een vzw, maar werd twee jaar geleden plots een bvba. Dat is vreemd en hoogst uitzonderlijk, zeggen specialisten.
  [naar artikel]
 9. Limburgs parket onderzoekt juridische constructies achter Pukkelpop (16/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Limburgs parket onderzoekt juridische constructies achter Pukkelpop De flamboyante organisator van Pukkelpop, Chokri Mahassine, tussen 1999 en 2014 ook onafgebroken parlementslid voor Vooruit, zal uitleg moeten geven over de juridische constructie achter zijn festival. Met name de transitie die The Factory (de organisatie achter Pukkelpop) maakte van vzw, een vereniging zonder winstoogmerk, maar met behoorlijk veel cash in de zakken na succesvolle jaren, naar een […] Lees dit artikel: Limburgs parket onderzoekt juridische constructies achter Pukkelpop
  [naar artikel]
 10. Parket Limburg start onderzoek naar bedrijven achter Pukkelpop (16/09/2021 - VRT NWS)
  Het parket van Limburg is een onderzoek gestart naar de bedrijven achter het festival Pukkelpop. Dat schrijft De Standaard. Eerder had de omstreden website 't Scheldt een artikel gepubliceerd met vermoedens van onregelmatigheden. "We willen toch benadrukken dat het vermoeden van onschuld nog speelt", aldus het parket.
  [naar artikel]
 11. Van organisatie die jeugd artistiek wil ontplooien naar commercieel bedrijf: zo werd de vzw Pukkelpop een bvba (en kijkt het gerecht of er gesjoemeld werd) (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gebruikte het bedrijf achter Pukkelpop miljoenen die eigenlijk bestemd waren voor sociale doelen, om commerciële activiteiten te financieren? Het zou gaan om een bedrag van 3,74 miljoen euro, dat onterecht zou aangewend zijn. Het gerecht bekijkt de zaak. De coronasteun van 1,8 miljoen euro die Pukkelpop van de Vlaamse regering zou krijgen, is even in de koelkast gestoken. Wat is er aan de hand bij de organisatie die begon als vzw en nu een miljoenenomzet draait?
  [naar artikel]
 12. Onderzoek naar bedreigingen klimaatjongeren op Pukkelpop geseponeerd (23/12/2019 - De Standaard)
  Het parket heeft het onderzoek naar de belagers van Anuna De Wever en haar vriendinnen op Pukkelpop voorlopig geseponeerd. Er konden geen verdachten worden geïdentificeerd.
  [naar artikel]
 13. Parket opent onderzoek naar bedrijven achter Pukkelpop (16/09/2021 - De Tijd)
  06:30 Het parket van Limburg opent een onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. Dat schrijft De Standaard.
  [naar artikel]
 14. Leden Antwerpse hondenbrigade beschuldigen elkaar van wanpraktijken (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse parket en de Dienst Intern Toezicht voeren sinds mei van dit jaar een onderzoek naar mogelijke wanpraktijken binnen de
  [naar artikel]
 15. Parket opent onderzoek naar bedrijven achter Pukkelpop (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Limburg opent een onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de ­bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. Dit na een artikel van de satirische website 't Scheldt waarin sprake is van verduistering en belangenvermenging. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
  [naar artikel]
 16. Pukkelpop en Muziekodroom slaan handen in mekaar: “Meer aanbieden dan enkel de grote evenementen” (24/11/2020 - VRT NWS)
  De organisatie achter Pukkelpop, Humanistische Jongeren, en de Muziekodroom in Hasselt gaan een samenwerking aan. Pukkelpop zal letterlijk en figuurlijk investeren in de uitbouw van de Muziekodroom om klaar te zijn voor de toekomst. Er zullen ook meer activiteiten zijn van Pukkelpop doorheen het jaar en niet enkel in augustus.
  [naar artikel]
 17. Organisatie Pukkelpop: “Wout Van Aert kan ook geen koers rijden op één wiel” (23/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Frederik Luyten, woordvoerder van Pukkelpop, heeft in naam van de organisatie van het festival uitgelegd waarom de handdoek in de ring wordt gegooid. Dat festivalgangers negatieve PCR-testen van maximum 48 uur oud moeten kunnen voorleggen, maakt een vlotte organisatie van het festival onmogelijk, klinkt het, met een flinke sneer richting de regering.
  [naar artikel]
 18. Organisatie Pukkelpop: “Wout Van Aert kan ook geen koers rijden op één wiel” (23/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Frederik Luyten, woordvoerder van Pukkelpop, heeft in naam van de organisatie van het festival uitgelegd waarom de handdoek in de ring wordt gegooid. Dat festivalgangers negatieve PCR-testen van maximum 48 uur oud moeten kunnen voorleggen, maakt een vlotte organisatie van het festival onmogelijk, klinkt het, met een flinke sneer richting de regering.
  [naar artikel]
 19. Drugs en wapens houden Young Thug weg van Pukkelpop (07/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse rapper Young Thug (30) zal niet afzakken naar Pukkelpop. “Een juridisch geschil weerhoudt hem ervan om de VS te verlaten”, meldt de organisatie. Tegen de artiest loopt een onderzoek voor onder meer bendevorming en drugs- en wapenmisdrijven. Een vervanger vond Pukkelpop met rapper Lil Uzi Vert.
  [naar artikel]
 20. Onderzoek naar Melikan Kucam is uitloper van onderzoek naar criminele organisatie (12/02/2019 - Metro)
  Het onderzoek naar Melikan Kucam (44), het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid dat werd aangehouden in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa, is een uitloper van het onderzoek naar de criminele organisatie die vandaag werd opgerold. Dat meldt de VRT en het nieuws wordt ook bevestigd door het parket van Antwerpen. Kucam is geen verdachte in dat onderzoek. Melikan Kucam zit intussen al vier weken achter de tralies. Hij zou zich laten betalen hebben om leden van de christelijke Assyrische gemeenschap op de lijst te zetten van mensen die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. Ook het merendeel van de verdachten die dinsdag werden opgepakt, zijn Assyriërs. “Ik heb via de media vernomen dat er huiszoekingen en arrestaties zijn gebeurd, maar ik wist niet dat het onderzoek naar mijn cliënt een uitloper was van een onderzoek naar een criminele organisatie”, zegt advocaat Frank Coel, die voor Melikan Kucam optreedt. bron: Belga Het bericht Onderzoek naar Melikan Kucam is uitloper van onderzoek naar criminele organisatie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Boekhouding Pukkelpop al eerder onder vuur: “Waarom betaalt Chokri zelf geen deel terug om het festival te helpen?” (18/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Met het onderzoek naar Pukkelpop is het de eerste keer dat het gerecht de boekhouding achter het festival onder de loep neemt. Maar het is niet de eerste keer dat er vraagtekens zijn bij de financiën van Pukkelpop en zijn organisator Chokri Mahassine (61).
  [naar artikel]
 22. Pukkelpop 2021 is afgelast: organisatie gooit handdoek in de ring (23/07/2021 - De Morgen)
  Het festival Pukkelpop is afgelast. Dat heeft de organisatie laten weten. Gisteren had de organisatie al tijdelijk de stekker uit de opbouw én de ticketverkoop getrokken.
  [naar artikel]
 23. Pukkelpop 2021 is afgelast: ‘Ons hart bloedt.’ Lees de volledige mededeling van de organisatie (23/07/2021 - De Morgen)
  Het festival Pukkelpop is afgelast. Dat heeft de organisatie laten weten. Gisteren had de organisatie al tijdelijk de stekker uit de opbouw én de ticketverkoop getrokken.
  [naar artikel]
 24. Waarom werd Pukkelpop van vzw plots een bvba? Sterke man Chokri Mahassine in vizier van gerecht (16/09/2021 - De Morgen)
  Het Limburgs parket voert een onderzoek naar de vennootschappen achter het muziekfestival Pukkelpop na een online artikel. Pukkelpop was jarenlang een vzw, maar werd twee jaar geleden plots een bvba. Dat is vreemd en hoogst uitzonderlijk, zeggen specialisten.
  [naar artikel]
 25. Financiën van Pukkelpop en Chokri al eerder onder vuur: “Waarom betalen ze geen deel terug om festival te helpen?” (18/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met het onderzoek naar Pukkelpop is het de eerste keer dat het gerecht de boekhouding achter het festival onder de loep neemt. Maar het is niet de eerste keer dat er vraagtekens zijn bij de financiën van Pukkelpop en zijn organisator Chokri Mahassine (61).
  [naar artikel]
 26. Grootschalig onderzoek naar wanpraktijken bij adoptie: kinderen geroofd bij ouders groeien hier als geadopteerd weeskind op (05/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voor het eerst start er in Vlaanderen een grootschalig onderzoek naar mogelijke wantoestanden bij adoptie. Drie universiteiten gaan alle interlandelijke adopties in kaart brengen, mogelijke wanpraktijken oplijsten en aanbevelingen formuleren. Dat na een rist schandalen bij adopties uit Guatemala, Ethiopië en Congo.
  [naar artikel]
 27. Vlaamse vlaggen op Pukkelpop: ‘Ofwel moeten ze alle vlaggen verbieden, of geen enkele’ (17/08/2019 - De Morgen)
  De organisatie van Pukkelpop nam gisteren ongeveer twintig vlaggen met de Vlaamse leeuw in beslag op het festivalterrein, maar biedt daarvoor intussen via Facebook excuses aan. ‘Na grondig overleg met burgemeester Steven Vandeput wenst de organisatie zich te verontschuldigen voor de misverstanden die zouden kunnen zijn ontstaan na het verwijderen van vlaggen op de camping van Pukkelpop’, klinkt het.
  [naar artikel]
 28. Pukkelpop is volledig uitverkocht (16/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wie nog geen tickets heeft voor Pukkelpop, moet niet meer de moeite doen om naar de festivalweide te gaan. De 34ste editie van Pukkelpop is compleet uitverkocht. Zowel de combi- als dagtickets voor vrijdag, zaterdag en zondag zijn volledig uitgedeeld. Dat meldt de organisatie in een persbericht.
  [naar artikel]
 29. Pukkelpop verontschuldigt zich voor misverstanden rond vlaggen (17/08/2019 - Knack)
  De organisatie van Pukkelpop wenst zich te verontschuldigen voor 'de misverstanden die zouden kunnen zijn ontstaan na het verwijderen van vlaggen op de camping van Pukkelpop'. Dat laat de organisatie weten na grondig overleg met burgemeester van Hasselt Steven Vandeput (N-VA). Pukkelpop wil zich nu concentreren op de laatste twee dagen van het muziekfestival.
  [naar artikel]
 30. 37 gemeenten krijgen nachtbussen om festivalgangers na Pukkelpop veilig thuis te brengen (12/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De organisatie van Pukkelpop wil dat iedereen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar het festivalterrein komt. Nieuw deze editie is dat Pukkelpop samen met de provincie extra inzet op nachtbussen. 37 van de 42 Limburgse gemeenten zullen bereikbaar zijn met de Pukkelpop shuttles.
  [naar artikel]
 31. Pukkelpop en Muziekodroom gaan samenwerken: “Veel meer met muziek bezig zijn dan nu” (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De organisatie achter het festival Pukkelpop, Humanistische Jongeren, en het muziekcentrum Muziekodroom uit Hasselt slaan de handen in elkaar. Dat meldt VRT NWS.
  [naar artikel]
 32. Organisatie gooit de handdoek, geen Pukkelpop in 2021: “We kunnen onmogelijk garanderen dat we dit in veilige omstandigheden georganiseerd krijgen” (23/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Pukkelpop gooit de handdoek: het festival gaat niet door in 2021. Dat heeft de organisatie laten weten.
  [naar artikel]
 33. Zweden opent onderzoek naar jury Nobelprijs voor Literatuur (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse autoriteit die zich bezighoudt met economische misdrijven opent een onderzoek naar de Zweedse Academie, de organisatie die de Nobelprijs...
  [naar artikel]
 34. Pukkelpop verwacht gewaarborgde dienstverlening tijdens staking OVS (13/08/2019 - Metro)
  De Pukkelpop-organisatie heeft met de NMBS afspraken gemaakt zodat de dienstverlening tijdens de staking van de onafhankelijke spoorbond OVS gewaarborgd moet blijven. Dat laat Pukkelpop weten. Volgens de organisatie zal de staking voor Pukkelpop geen problemen opleveren. “We hebben goede afspraken met de NMBS gemaakt dat de lijnen naar Pukkelpop gewaarborgd moeten blijven”, zegt woordvoerder Frederik Luyten. “We gaan ervan uit dat die afspraken goed worden nagekomen en dat de dienstverlening gewaarborgd zal blijven, en zo ziet het er ook naar uit.” De festivalorganisatie zal de situatie wel verder opvolgen. “Als organisatie gaan we er alles aan doen om de festivalgangers in optimale omstandigheden naar Pukkelpop te brengen. We zullen de festivalgangers blijven informeren en er op het juiste moment over communiceren”, besluit Luyten. De onafhankelijke spoorvakbond OVS gaat op zaterdag 17 augustus – middenin het weekend van het festival Pukkelpop – staken. Aanleiding van de staking is de problematische verlofsituatie van de treinbegeleiders. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, zal de NMBS een gegarandeerde treindienst organiseren. bron: Belga Het bericht Pukkelpop verwacht gewaarborgde dienstverlening tijdens staking OVS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Pukkelpop verwijdert vlaggen: “Zwarte collaboratievlag hoort hier niet thuis” (16/08/2019 - Metro)
  De organisatie van Pukkelpop heeft de Vlaamse strijdvlaggen, symbool van de Vlaamse Beweging, op de campings verwijderd. Pukkelpop ontkent wel dat ook de officiële Vlaamse vlaggen werden weggenomen. In navolging van de commotie rond het incident met klimaatactiviste Anuna De Wever kwamen ook de Vlaamse vlaggen op de campings ter discussie te staan. De Wever zou volgens haar immers lastiggevallen zijn geweest door jongens met Vlaamse vlaggen. De organisatie van Pukkelpop heeft vrijdag dan ook ingegrepen door alle Vlaamse strijdvlaggen te verwijderen. “Omdat Anuna De Wever werd uitgejouwd, haalt Pukkelpop van sp.a’er Chokri Mahassine alle Vlaamse leeuwenvlaggen weg. Wat een zwaktebod. Linkse traantjes op Pukkelpop”, schreef Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op Twitter. De Pukkelpop-organisatie ontkent echter dat alle Vlaamse vlaggen werden weggenomen. Het zou enkel gaan om de Vlaamse strijdvlaggen met een Vlaamse leeuw met zwarte klauwen. “Er wordt hier geen enkele Vlaamse vlag verwijderd, maar de zwarte, zogenaamde collaboratievlag hoort hier inderdaad niet thuis”, reageerde Pukkelpop op de tweet van Van Grieken. Na een ‘Clap for Climate’-actie donderdagavond op Pukkelpop werden klimaatactiviste Anuna De Wever en haar vriendinnen lastiggevallen door enkele festivalgangers. De Pukkelpop-organisatie heeft een intern onderzoek naar het incident opgestart. bron: Belga Het bericht Pukkelpop verwijdert vlaggen: “Zwarte collaboratievlag hoort hier niet thuis” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Parket opent onderzoek naar bedrijven achter Pukkelpop (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het parket van Limburg opent een opsporingsonderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. Aanleiding is een artikel van de satirische website tScheldt waarin sprake is van verduistering en belangenvermenging.
  [naar artikel]
 37. Pukkelpop gooit de handdoek in de ring: festival geannuleerd (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De organisatie van Pukkelpop heeft besloten om de editie van 2021 te annuleren. Dat werd zojuist aangekondigd. Gisteren had de organisatie tijdelijk de stekker uit de opbouw én de ticketverkoop getrokken.
  [naar artikel]
 38. Pukkelpop neemt Vlaamse leeuwvlaggen in beslag na belaging Anuna De Wever (16/08/2019 - De Morgen)
  Vast niet de respons die ze had verhoopt: toen klimaatactiviste Anuna De Wever (18) donderdagavond het Boiler-podium van Pukkelpop opkwam, werd ze massaal uitgejouwd. Op de camping kreeg het voorval nog een gewelddadig staartje toen De Wever naar eigen zeggen belaagd werd. De Pukkelpop-organisatie heeft een onderzoek geopend en een twintigtal Vlaamse vlaggen in beslag genomen.
  [naar artikel]
 39. Onderzoek naar Melikan Kucam is uitloper van onderzoek naar criminele organisatie (12/02/2019 - Knack)
  Het onderzoek naar Melikan Kucam (44), het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid dat werd aangehouden in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa, is een uitloper van het onderzoek naar de criminele organisatie die dinsdag werd opgerold. Dat meldt de VRT en het nieuws wordt ook bevestigd door het parket van Antwerpen. Kucam is geen verdachte in dat onderzoek.
  [naar artikel]
 40. Pukkelpop verkoopt mondmaskers voor het goede doel (15/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De hele zomers zullen er geen festivals plaatsvinden, waaronder Pukkelpop in Kiewit. De organisatie moest door het coronavirus dus noodgedwongen de...
  [naar artikel]
 41. Pukkelpop lost vijf nieuwe namen (13/07/2021 - De Standaard)
  Pukkelpop heeft dinsdag vijf nieuwe namen op de affiche bekendgemaakt. Stormzy, Paul Kalkbrenner, The Hives, Rare Akuma en Antoon 2 zakken in augustus af naar Kiewit. De Pukkelpop-organisatie benadrukt nog eens ‘dat ze zich laten begeleiden’ om het festival coronaproof te krijgen. Pukkelpop staat gepland van 19 tot 22 augustus.
  [naar artikel]
 42. Pukkelpop kondigt extra eendaags festival aan (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er staan de komende zomer al heel wat festivals op de planning, maar nu komt daar nog eentje bij. De organisatie van Pukkelpop plant nog een extra eendaags festival. Dat zal plaatsvinden op zondag 14 augustus, het weekend voor de start van Pukkelpop. Waar het festival doorgaat en wat de concrete invulling is, wil de organisatie nog niet kwijt.
  [naar artikel]
 43. Pukkelpop ontkent met klem lasterlijke aantijgingen over onregelmatigheden (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De organisatie van het muziekfestival Pukkelpop betwist “met klem” de “lasterlijke aantijgingen” over vermeende onregelmatigheden. Dat liet de Pukkelpoporganisatie donderdag weten via woordvoerder Frederik Luyten. Donderdag raakte bekend dat het parket van Limburg een opsporingsonderzoek is opgestart naar mogelijke onregelmatigheden binnen de vennootschappen achter Pukkelpop. Het parket benadrukte wel het vermoeden van onschuld.
  [naar artikel]
 44. HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke maatregelen moeten dan gelden? Dit is jullie mening (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De organisatie van Pukkelpop heeft laten weten dat de editie van 2021 niet doorgaat na “onverwachte wijzigingen na het Overlegcomité”. De organisatie vindt het te moeilijk om aan alle regels te voldoen. “PCR-testen van 72 uur werden teruggebracht naar 48 uur”, zegt de woordvoerder van Pukkelpop. “Antigeentesten hetzelfde verhaal. De geldigheidsduur werd van 48 naar 24 uur getrokken.” Veel mensen reageren teleurgesteld. Wat denk jij? Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke regels moeten dan gelden? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord, nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 45. Vlaggenhetze op Pukkelpop: VB-jongeren delen vlaggen uit aan ingang, organisatie verontschuldigt zich voor “misverstanden” (17/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De organisatie van Pukkelpop nam gisteren ongeveer twintig vlaggen met de Vlaamse leeuw in beslag op het festivalterrein. “De zogenoemde...
  [naar artikel]
 46. Portie wantrouwen onder andere door discussie over drankbonnen: niet eerste keer dat boekhouding van Pukkelpop vragen oproept (18/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Met het onderzoek naar Pukkelpop is het de eerste keer dat het gerecht de boekhouding achter het festival onder de loep neemt. Maar het is niet de eerste keer dat er vraagtekens zijn bij de financiën van Pukkelpop en zijn organisator Chokri Mahassine (61).
  [naar artikel]
 47. 5voor12: Onderzoek Pukkelpop, stuntend Club Brugge en (zoveelste) primeur van SpaceX (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket opent een onderzoek naar de bedrijven achter Pukkelpop, Club Brugge stunt in de Champions League tegen de wereldsterren van PSG, en SpaceX zorgt voor een primeur door een ruimtemissie met enkel ‘amateurs’. Wij vatten voor u de belangrijkste nieuwsfeiten van deze voormiddag samen in een nieuwe 5 voor 12.
  [naar artikel]
 48. Moet Pukkelpop overheidssteun terugbetalen? "Onduidelijk waar geld naartoe ging", aldus Vande Reyde (Open VLD) (26/07/2021 - VRT NWS)
  Heeft de organisatie achter Pukkelpop wel of niet recht op de overheidssteun van 1,8 miljoen euro? Die vraag wordt luidop gesteld sinds de organisatie vorige week aankondigde dat het festival dan toch niet zou doorgaan. Volgens Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD) schuift Pukkelpop te makkelijk de schuld in de schoenen van de overheid. "En er moet meer controle komen op de financiële steun voor festivals", aldus Vande Reyde.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy