Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:36 uur

Israël voert luchtaanval uit op jihadisten in Gazastrook

De Morgen

05/08/2022 - 17:39


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Israël voert luchtaanvallen uit op Gazastrook na raketaanval (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft dinsdagochtend vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat maandag vanop de Palestijnse enclave een raket werd afgevuurd richting Israël. Dat meldt het Israëlische leger, net als getuigen en Hamas, de islamistische groep die aan de macht is in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 2. Israël voert luchtaanvallen boven Gazastrook uit in reactie op brandballonnen (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van de Palestijnse beweging Hamas. De Israëlische luchtmacht reageerde daarmee op de brandballonnen die eerder vanuit de Palestijnse enclave waren opgelaten en die branden in Israël hadden veroorzaakt.
  [naar artikel]
 3. Israël versoepelt aantal beperkingen in Gazastrook (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft enkele versoepelingen ingevoerd in de Gazastrook. Zo wordt de visserijzone langs de kust van de Gazastrook verder uitgebreid tot 15 zeemijl, meldt de COGAT, een afdeling van het Israëlische ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 4. Israël sluit grensovergang Gazastrook na raketaanvallen (23/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israël gaat zondag de grensovergang van Erez in het noorden van de Gazastrook sluiten voor werknemers en handelaars uit Gaza. De beslissing volgt nadat raketten afgevuurd werden op Israël vanuit de landstrook, zo melden de defensieautoriteiten zaterdag. Door de maatregel wordt het de Palestijnen uit de Gazastrook verboden te werken op Israëlisch grondgebied.
  [naar artikel]
 5. Israël sluit grensovergang Gazastrook na raketaanvallen (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Israël gaat zondag de grensovergang van Erez in het noorden van de Gazastrook sluiten voor werknemers en handelaars uit Gaza. De beslissing volgt nadat raketten afgevuurd werden op Israël vanuit de landstrook, zo melden de defensieautoriteiten zaterdag. Door de maatregel wordt het de Palestijnen uit de Gazastrook verboden te werken op Israëlisch grondgebied.
  [naar artikel]
 6. Israël voert nachtelijke bombardementen uit in Gazastrook (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft deze nacht meerdere doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd. Dat meldt het Israëlische leger op Twitter. "De...
  [naar artikel]
 7. Israël voert luchtaanvallen uit "doorheen de Gazastrook” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft aanvallen uitgevoerd op de Palestijnse Gazastrook. Dat heeft het Israëlische leger zelf meegedeeld.
  [naar artikel]
 8. Israël onderschept raket en voert luchtaanvallen op Gaza uit (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Palestijnse militanten hebben zaterdag een raket afgevuurd op de stad Ashkelon, in het zuiden van Israël. Israël wist de raket te onderscheppen en heeft als reactie op de aanval meerdere luchtaanvallen op de Gazastrook uitgevoerd, meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 9. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza (02/01/2022 - De Tijd)
  13:15 Het Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten in de Gazastrook, de dag nadat er raketten werden afgevuurd vanuit dat gebied.
  [naar artikel]
 10. Israël rondt bouw van muur met Gazastrook af (07/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft het einde van de bouw van de muur met de Gazastrook afgekondigd. De werken hebben meer dat drie jaar geduurd. De muur, 65 kilometer lang en 6 meter hoog, scheidt Israël met de Gazastrook, Palestijns gebied dat al jaren bestuurd wordt door Hamas, die door Israël beschouwd wordt als een terreurbeweging.
  [naar artikel]
 11. Israël reageert met bombardementen op raketaanvallen vanuit de Gazastrook (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat gisteravond vanuit de Palestijnse enclave een raket afgevuurd werd naar Israël. Dat melden getuigen en bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Vanop de Gazastrook werden daarna opnieuw weer verschillende raketten afgevuurd, meldt Israël.
  [naar artikel]
 12. “Zes mensen gedood bij Israëlische luchtaanval” (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Door een Israëlische luchtaanval in de Gazastrook zijn deze nacht zes mensen om het leven gekomen. Volgens medisch personeel en inwoners van het...
  [naar artikel]
 13. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza nadat Palestijnen brandballonnen lanceren (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische luchtmacht heeft zondag vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israëlisch grondgebied waren opgelaten. Dat meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 14. Nog raketten afgevuurd vanop Gazastrook, Israël reageert met luchtaanvallen (21/04/2022 - Knack)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanop de Palestijnse enclave een raket afgevuurd werd naar Israël. Dat melden getuigen en bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Vanop de Gazastrook werden daarna opnieuw weer verschillende raketten afgevuurd, meldt Israël.
  [naar artikel]
 15. Israël voert luchtaanvallen uit in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker zeven mensen het leven gekost.
  [naar artikel]
 16. Israël reageert met luchtaanval na raketten uit Gazastrook (17/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat er met raketten is geschoten vanuit de Gazastrook heeft de Israëlische luchtmacht afgelopen nacht een aanval uitgevoerd op het kustgebied....
  [naar artikel]
 17. Meerdere raketten afgevuurd vanop Gazastrook, Israël reageert met luchtaanvallen (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanop de Palestijnse enclave een raket afgevuurd werd naar Israël. Dat melden getuigen en bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Vanop de Gazastrook werden daarna opnieuw weer meerdere raketten afgevuurd, meldt Israël.
  [naar artikel]
 18. Minstens negen doden en 55 gewonden bij Israëlische luchtaanval op Gazastrook (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. Israël voert nieuwe luchtaanval uit op artilleriegeschut in Syrië (21/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft vandaag in Syrië drie artilleriekannonen vernietigd, zo heeft het leger zelf meegedeeld. Die actie werd uitgevoerd...
  [naar artikel]
 20. Israël voert aanvallen uit op Gaza in reactie op raketlanceringen Palestina (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft opnieuw doelwitten in de Gazastrook aangevallen. De bombardementen waren een vergelding voor de raketten richting Israël die eerder...
  [naar artikel]
 21. Twee Palestijnen gedood bij Israëlische aanval in Gazastrook (09/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van de Gazastrook zijn zaterdagochtend twee Palestijnen om het leven gekomen bij een Israëlische luchtaanval op een Hamas-doelwit....
  [naar artikel]
 22. Israël voert luchtaanvallen uit op de Gazastrook: “Zeker 9 doden, onder wie 5-jarig kind” (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker negen mensen het leven gekost. 55 andere raakten gewond.
  [naar artikel]
 23. Acht doden en veertien gewonden bij Israëlische aanval op tunnel in Gaza (31/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een luchtaanval op een tunnel vanuit de Gazastrook naar Israël zijn gisteren acht militanten gedood en veertien anderen gewond geraakt. Dat...
  [naar artikel]
 24. Israël heropent grensposten naar Gazastrook (08/08/2022 - De Tijd)
  17:48 Na een wapenstilstand met Islamitische Jihad laat Israël opnieuw humanitaire konvooien binnen in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 25. Opnieuw tientallen gewonden bij protesten in Gazastrook (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens 385 Palestijnse protesteerders zijn gewond geraakt na nieuwe botsingen met Israëlische soldaten aan de grens van de Gazastrook met Israël....
  [naar artikel]
 26. Israël bombardeert Gaza vanwege ‘brandballonnen’ (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische straaljagers hebben zaterdagavond meerdere plekken in de Gazastrook bestookt, nadat eerder op de dag Palestijnen aan de grens met Israël protesteerden en leden van Hamas balonnen met brandbommen oplieten in de richting van Israël.
  [naar artikel]
 27. Israël hervat luchtaanvallen op Gazastrook en roept reservetroepen op (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft vrijdagavond de luchtaanvallen op de Gazastrook hervat na een eerdere golf diezelfde dag, waarbij het Israëlische leger vijftien mensen zegt te hebben gedood. Onder de doden is ook Tayseer al-Jabari, een hoge commandant van Islamitische Jihad, zo bevestigde de groep in een verklaring.
  [naar artikel]
 28. Israël voert luchtaanvallen uit op Gazastrook (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit in Gazastrook na raketaanval (07/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een reactie op een raketaanval van militante Palestijnen vanuit de Gazastrook, heeft het Israëlische leger in die regio verschillende...
  [naar artikel]
 30. Israël voert na raketaanval opnieuw luchtaanvallen uit in Gazastrook (07/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een reactie op een raketaanval van militante Palestijnen vanuit de Gazastrook, heeft het Israëlische leger in die regio verschillende...
  [naar artikel]
 31. Israël voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten Gaza (02/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten van Hamas in de Gazastrook. "Israëlische gevechtsvliegtuigen richten zich op een locatie van de Al-Qassam-brigades ten westen van Khan Younis in het zuiden van Gaza", melden bronnen aan het internationale persbureau AFP. Al-Qassam is de militaire tak van de radicale Palestijnse groep Hamas die in Gaza aan de macht is.
  [naar artikel]
 32. Israël valt Gazastrook weer aan, Syrië vraagt spoedzitting Veiligheidsraad over Golanhoogte (27/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft gisterenavond nieuwe aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, als vergelding voor raketten die vanuit het Palestijnse gebied naar Israël...
  [naar artikel]
 33. Israël voert voor het eerst in jaren luchtaanvallen uit op Libanon als reactie op raketaanval (05/08/2021 - VRT NWS)
  De Israëlische luchtmacht heeft enkele doelwitten in het zuiden van Libanon gebombardeerd. Dat soort aanvallen komt wel vaker voor in de Gazastrook en in Syrië, maar in Libanon was dat de voorbije jaren eerder zeldzaam. Israël zegt dat het reageert op het neerkomen van enkele raketten die waren afgevuurd vanuit Libanon.
  [naar artikel]
 34. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit in Gazastrook (18/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd in de Gazastrook. Er werden doelwitten van Hamas onder...
  [naar artikel]
 35. Palestijnen kondigen eenzijdig staakt-het-vuren aan na geweld in Gazastrook (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na de beschieting van Israël met raketten en de luchtaanvallen van de Israëlische luchtmacht in de Gazastrook hebben militante Palestijnen...
  [naar artikel]
 36. Israëli's bombarderen Gazastrook (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben gisterenavond bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook. Het Israëlische leger zegt dat het "terroristische...
  [naar artikel]
 37. Israël onderschept raketten en voert nieuwe aanvallen uit op Gazastrook (16/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft deze ochtend luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van Hamas in de Gazastrook. Volgens het leger gaat het om een...
  [naar artikel]
 38. Israël bombardeert Gaza na raketaanval (06/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft gisteren een luchtaanval uitgevoerd op stellingen van Hamas in de Gazastrook. De bombardementen zijn een antwoord op een eerdere...
  [naar artikel]
 39. Tiental doden bij Israëlische beschietingen van Gaza: barst conflict met Palestijnen opnieuw los? (05/08/2022 - VRT NWS)
  Bij Israëlische aanvallen in de Gazastrook zijn volgens bronnen acht tot vijftien doden gevallen. Onder hen zou een commandant van de terreurorganisatie Islamitische Jihad zijn, maar ook een kind. Volgens Israël gaat het om een preventieve aanval om wraakacties van Jihad te verhinderen na de arrestatie van een van hun leiders eerder deze week. Vanavond zouden er vanuit de Gazastrook ook raketten zijn afgevuurd op Israël.
  [naar artikel]
 40. Netanyahu: "Afrikaanse vluchtelingen zijn grotere bedreiging dan jihadisten" (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een bijna 250 km lange elektronische barrière op de grens tussen Israël en Egypte heeft Israël al behoed voor aanvallen van jihadisten, maar ook...
  [naar artikel]
 41. Israëlische aanvallen op Gaza (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen in Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 42. Syrië beschuldigt Israël van luchtaanval op militaire luchthaven (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Syrië beschuldigt Israël ervan een luchtaanval te hebben uitgevoerd op een militaire luchthaven in het centrum van het land. "De Israëlische...
  [naar artikel]
 43. Israël voert luchtaanval uit op Gazastrook (09/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben vanochtend een reeks luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Dat gebeurde als reactie op het afvuren
  [naar artikel]
 44. Nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza na ‘brandbalonnen’ (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 45. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit op Gazastrook (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft deze morgen in de Gazastrook opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Hamas. De militaire actie was een vergelding voor een...
  [naar artikel]
 46. Raketaanval op Israël vanuit Gazastrook (18/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst in maanden hebben militante Palestijnen in de Gazastrook een raket afgevuurd op het Israëlische grensgebied. De raket werd onderschept door een raketafweersysteem, zei het leger. Het was de eerste aanval van dit type sinds begin 2022.
  [naar artikel]
 47. Raketaanval op Israël vanuit Gazastrook (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in maanden hebben militante Palestijnen in de Gazastrook een raket afgevuurd op het Israëlische grensgebied. De raket werd onderschept door een raketafweersysteem, zei het leger. Het was de eerste aanval van dit type sinds begin 2022.
  [naar artikel]
 48. Wapenstilstand op Gazastrook houdt voorlopig stand: Israël heropent grensposten (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De wapenstilstand die in de nacht van zondag op maandag is ingegaan voor de recentste escalatie van het conflict op de Gazastrook houdt voorlopig stand. Een woordvoerster van het Israëlische leger bevestigt maandagochtend dat er sinds zondagavond laat geen raketten meer zijn afgevuurd vanuit Gaza op Israël, en ook het Israëlische leger heeft geen nieuwe doelwitten in de smalle landstrook aangevallen. Israël heeft nu de grenspost Kerem Shalom, in het zuiden van de enclave, heropend voor humanitaire transporten. Ook de grensovergang van Erez is weer open.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy