Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:19 uur

Israël voert luchtaanvallen uit op Gazastrook

De Morgen

05/08/2022 - 18:10


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Israël voert luchtaanvallen uit op Gazastrook na raketaanval (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft dinsdagochtend vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat maandag vanop de Palestijnse enclave een raket werd afgevuurd richting Israël. Dat meldt het Israëlische leger, net als getuigen en Hamas, de islamistische groep die aan de macht is in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 2. Israël voert luchtaanvallen boven Gazastrook uit in reactie op brandballonnen (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van de Palestijnse beweging Hamas. De Israëlische luchtmacht reageerde daarmee op de brandballonnen die eerder vanuit de Palestijnse enclave waren opgelaten en die branden in Israël hadden veroorzaakt.
  [naar artikel]
 3. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza (02/01/2022 - De Tijd)
  13:15 Het Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten in de Gazastrook, de dag nadat er raketten werden afgevuurd vanuit dat gebied.
  [naar artikel]
 4. Israël onderschept raket en voert luchtaanvallen op Gaza uit (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Palestijnse militanten hebben zaterdag een raket afgevuurd op de stad Ashkelon, in het zuiden van Israël. Israël wist de raket te onderscheppen en heeft als reactie op de aanval meerdere luchtaanvallen op de Gazastrook uitgevoerd, meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 5. Israël voert luchtaanval uit op jihadisten in Gazastrook (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger voert vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uit op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad. Volgens ooggetuigen zijn er slachtoffers gevallen, zeggen zij tegen persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 6. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza nadat Palestijnen brandballonnen lanceren (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische luchtmacht heeft zondag vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israëlisch grondgebied waren opgelaten. Dat meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 7. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit in Gazastrook (18/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd in de Gazastrook. Er werden doelwitten van Hamas onder...
  [naar artikel]
 8. Israël voert luchtaanvallen uit in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker zeven mensen het leven gekost.
  [naar artikel]
 9. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit op Gazastrook (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft deze morgen in de Gazastrook opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Hamas. De militaire actie was een vergelding voor een...
  [naar artikel]
 10. Israël hervat luchtaanvallen op Gazastrook en roept reservetroepen op (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft vrijdagavond de luchtaanvallen op de Gazastrook hervat na een eerdere golf diezelfde dag, waarbij het Israëlische leger vijftien mensen zegt te hebben gedood. Onder de doden is ook Tayseer al-Jabari, een hoge commandant van Islamitische Jihad, zo bevestigde de groep in een verklaring.
  [naar artikel]
 11. Israël voert luchtaanvallen uit op de Gazastrook: “Zeker 9 doden, onder wie 5-jarig kind” (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker negen mensen het leven gekost. 55 andere raakten gewond.
  [naar artikel]
 12. Israël voert luchtaanvallen uit "doorheen de Gazastrook” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft aanvallen uitgevoerd op de Palestijnse Gazastrook. Dat heeft het Israëlische leger zelf meegedeeld.
  [naar artikel]
 13. Israël voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten Gaza (02/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten van Hamas in de Gazastrook. "Israëlische gevechtsvliegtuigen richten zich op een locatie van de Al-Qassam-brigades ten westen van Khan Younis in het zuiden van Gaza", melden bronnen aan het internationale persbureau AFP. Al-Qassam is de militaire tak van de radicale Palestijnse groep Hamas die in Gaza aan de macht is.
  [naar artikel]
 14. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza (26/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft zaterdagavond luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van Hamas in de Gazastrook. Daarmee reageert het op brandbommen...
  [naar artikel]
 15. Nog raketten afgevuurd vanop Gazastrook, Israël reageert met luchtaanvallen (21/04/2022 - Knack)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanop de Palestijnse enclave een raket afgevuurd werd naar Israël. Dat melden getuigen en bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Vanop de Gazastrook werden daarna opnieuw weer verschillende raketten afgevuurd, meldt Israël.
  [naar artikel]
 16. Israël voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten in Gaza (02/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Israëlische leger heeft zaterdagnacht luchtaanvallen uitgevoerd op militaire doelwitten van Hamas in de Gazastrook. “Israëlische gevechtsvliegtuigen richten zich op een site van de brigades van al-Qassam (gewapende vleugel van Hamas, red.) ten westen van Khan Younis in het zuiden van Gaza”, melden Palestijnse veiligheidsbronnen aan het Franse persbureau AFP. Ze melden ook artillerievuur op een observatiebasis in het noorden van de enclave.
  [naar artikel]
 17. Palestina meldt 15 doden en 125 gewonden na Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook kosten steeds meer slachtoffers, zegt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zaterdag. Minstens vijftien mensen zijn om het leven gekomen, minstens 125 mensen raakten gewond.
  [naar artikel]
 18. Meerdere raketten afgevuurd vanop Gazastrook, Israël reageert met luchtaanvallen (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanop de Palestijnse enclave een raket afgevuurd werd naar Israël. Dat melden getuigen en bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Vanop de Gazastrook werden daarna opnieuw weer meerdere raketten afgevuurd, meldt Israël.
  [naar artikel]
 19. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit in Gazastrook na raketaanval (07/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een reactie op een raketaanval van militante Palestijnen vanuit de Gazastrook, heeft het Israëlische leger in die regio verschillende...
  [naar artikel]
 20. Israël voert na raketaanval opnieuw luchtaanvallen uit in Gazastrook (07/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een reactie op een raketaanval van militante Palestijnen vanuit de Gazastrook, heeft het Israëlische leger in die regio verschillende...
  [naar artikel]
 21. Israël start luchtaanvallen op Gazastrook (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger is deze namiddag gestart met luchtaanvallen op de Gazastrook als reactie op een raketaanval in de buurt van Tel Aviv, waarbij...
  [naar artikel]
 22. Israël hervat luchtaanvallen in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker zeven mensen het leven gekost. Vrijdagavond heeft Israël de aanvallen ook opnieuw hervat en hebben ze hun reservetroepen ingeschakeld.
  [naar artikel]
 23. Israël onderschept raketten en voert nieuwe aanvallen uit op Gazastrook (16/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft deze ochtend luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van Hamas in de Gazastrook. Volgens het leger gaat het om een...
  [naar artikel]
 24. Palestijnen kondigen eenzijdig staakt-het-vuren aan na geweld in Gazastrook (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na de beschieting van Israël met raketten en de luchtaanvallen van de Israëlische luchtmacht in de Gazastrook hebben militante Palestijnen...
  [naar artikel]
 25. Israëlische aanvallen op Gaza (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen in Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 26. Kopstukken van Islamitische Jihad “geneutraliseerd” na Israëlische luchtaanvallen (07/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische strijdkrachten hebben de kopstukken van de Palestijnse militante groepering Islamitische Jihad (PIJ) “geneutraliseerd” bij de luchtaanvallen van de voorbije twee dagen op de Gazastrook. Dat zegt het Israëlische leger zaterdag. De PIJ bevestigt intussen dat Khaled Mansour om het leven is gekomen. Hij had de leiding in het zuidelijke gedeelte van de Gazastrook.
  [naar artikel]
 27. Acht doden bij nieuwe luchtaanvallen op Gazastrook (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Israëlische luchtaanvallen op doelen van de extremistische Islamitische Jihad in de Gazastrook zijn vandaag acht mensen gedood. Dat zei het...
  [naar artikel]
 28. Palestina meldt 24 doden - waaronder 6 kinderen - en 203 gewonden na Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn al zeker 24 mensen om het leven gekomen, onder wie zes kinderen en twee vrouwen. Dat kondigt de Palestijnse minister van Gezondheid aan. Volgens de Palestijnen zijn er ook zeker 203 gewonden.
  [naar artikel]
 29. Nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza na ‘brandbalonnen’ (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 30. Israël voert luchtaanvallen uit op Iraanse doelen in Syrië (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op doelen van het Iraanse Quds-korps in Syrië. Israël heeft daarbij Syrië gewaarschuwd geen...
  [naar artikel]
 31. Israël voert voor het eerst in jaren luchtaanvallen uit op Libanon als reactie op raketaanval (05/08/2021 - VRT NWS)
  De Israëlische luchtmacht heeft enkele doelwitten in het zuiden van Libanon gebombardeerd. Dat soort aanvallen komt wel vaker voor in de Gazastrook en in Syrië, maar in Libanon was dat de voorbije jaren eerder zeldzaam. Israël zegt dat het reageert op het neerkomen van enkele raketten die waren afgevuurd vanuit Libanon.
  [naar artikel]
 32. Kopstukken van militante groepering Islamitische Jihad “geneutraliseerd” na Israëlische luchtaanvallen (07/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Israëlische strijdkrachten hebben de kopstukken van de Palestijnse militante groepering Islamitische Jihad (PIJ) “geneutraliseerd” bij de luchtaanvallen van de voorbije twee dagen op de Gazastrook. Dat zegt het Israëlische leger zaterdag. De PIJ bevestigt intussen dat Khaled Mansour om het leven is gekomen. Hij had de leiding in het zuidelijke gedeelte van de Gazastrook.
  [naar artikel]
 33. 18 gewonden bij nieuwe Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook, ondanks afgekondigd bestand (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft vandaag nieuwe luchtaanvallen op de Gazastrook uitgevoerd. Daarbij werd een gebouw in Gaza-stad verwoest, waartoe...
  [naar artikel]
 34. Israël doodt commandant Islamitische Jihad bij luchtaanvallen op Gaza (05/08/2022 - De Tijd)
  17:44 Bij luchtaanvallen van het Israëlische leger in de Gazastrook zijn vrijdag zeker zeven doden gevallen, onder wie een leider van Islamitische Jihad. De incidenten verhogen de spanningen in de streek op...
  [naar artikel]
 35. Nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza na ‘brandballonnen’ (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 36. Israël versoepelt aantal beperkingen in Gazastrook (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft enkele versoepelingen ingevoerd in de Gazastrook. Zo wordt de visserijzone langs de kust van de Gazastrook verder uitgebreid tot 15 zeemijl, meldt de COGAT, een afdeling van het Israëlische ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 37. Israël sluit grensovergang Gazastrook na raketaanvallen (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Israël gaat zondag de grensovergang van Erez in het noorden van de Gazastrook sluiten voor werknemers en handelaars uit Gaza. De beslissing volgt nadat raketten afgevuurd werden op Israël vanuit de landstrook, zo melden de defensieautoriteiten zaterdag. Door de maatregel wordt het de Palestijnen uit de Gazastrook verboden te werken op Israëlisch grondgebied.
  [naar artikel]
 38. Israël sluit grensovergang Gazastrook na raketaanvallen (23/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israël gaat zondag de grensovergang van Erez in het noorden van de Gazastrook sluiten voor werknemers en handelaars uit Gaza. De beslissing volgt nadat raketten afgevuurd werden op Israël vanuit de landstrook, zo melden de defensieautoriteiten zaterdag. Door de maatregel wordt het de Palestijnen uit de Gazastrook verboden te werken op Israëlisch grondgebied.
  [naar artikel]
 39. Israël voert nachtelijke bombardementen uit in Gazastrook (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft deze nacht meerdere doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd. Dat meldt het Israëlische leger op Twitter. "De...
  [naar artikel]
 40. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit op Gaza (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische straaljagers hebben luchtaanvallen uitgevoerd op Gaza. Dat meldt het Israëlische leger (IDF) vandaag.
  [naar artikel]
 41. Palestina meldt 24 doden en 203 gewonden na Israëlische aanvallen op Gazastrook: VN-Veiligheidsraad maandag bijeen (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn al zeker 24 mensen om het leven gekomen, onder wie zes kinderen en twee vrouwen. Dat kondigt de Palestijnse minister van Gezondheid aan. Volgens de Palestijnen zijn er ook zeker 203 gewonden. De VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over het geweld in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 42. Israël rondt bouw van muur met Gazastrook af (07/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft het einde van de bouw van de muur met de Gazastrook afgekondigd. De werken hebben meer dat drie jaar geduurd. De muur, 65 kilometer lang en 6 meter hoog, scheidt Israël met de Gazastrook, Palestijns gebied dat al jaren bestuurd wordt door Hamas, die door Israël beschouwd wordt als een terreurbeweging.
  [naar artikel]
 43. Een nacht vol bombardementen in de Gazastrook eist zijn tol (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het geweld in de Gazastrook is sinds zondagavond opnieuw aangewakkerd. Zowel de Israëlische luchtmacht als de Palestijnen hebben luchtaanvallen...
  [naar artikel]
 44. Israël bombardeert Gazastrook na explosie tegen Israëlische soldaten (17/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft vanavond luchtaanvallen op basissen van Hamas in de Gazastrook uitgevoerd, zo is van Palestijnse veiligheidsbronnen vernomen. De...
  [naar artikel]
 45. Israël reageert met bombardementen op raketaanvallen vanuit de Gazastrook (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat gisteravond vanuit de Palestijnse enclave een raket afgevuurd werd naar Israël. Dat melden getuigen en bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Vanop de Gazastrook werden daarna opnieuw weer verschillende raketten afgevuurd, meldt Israël.
  [naar artikel]
 46. Israëlische luchtaanvallen op Gaza na incidenten aan de grens (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft gisterenavond luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat er eerder op de dag incidenten hadden plaatsgevonden...
  [naar artikel]
 47. Israël hervat luchtaanvallen op Gazastrook en roept reservetroepen op (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Minstens vijftien doden bij Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. Geweld in Gazastrook escaleert: Thibaut Courtois’ verloofde Mishel Gerzig (25) komt op voor Israël (07/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens de Palestijnse minister van Gezondheid begon het Israëlische leger vrijdag met luchtaanvallen in de Gazastrook, gericht op de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). 32 mensen kwamen daarbij om het leven, onder wie zes kinderen en twee vrouwen. Volgens Mishel Gerzig (25), de verloofde van Rode Duivel Thibaut Courtois, klopt het verhaal niet helemaal. Ze reageert via Instagram op de ernstige escalatie van het geweld: “Terwijl Israël alles doet om onschuldige burgerslachtoffers te voorkomen, doden de terroristen Palestijnse kinderen en geven ze Israël de schuld.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy