Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:18 uur

Israël doodt commandant Islamitische Jihad bij luchtaanvallen op Gaza

De Tijd

05/08/2022 - 18:10

17:44 Bij luchtaanvallen van het Israëlische leger in de Gazastrook zijn vrijdag zeker zeven doden gevallen, onder wie een leider van Islamitische Jihad. De incidenten verhogen de spanningen in de streek op...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Commandant Islamitische Jihad gedood in Gaza (12/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische troepen hebben Baha Abu Al-Atta, een commandant van Islamitische Jihad, gedood tijdens een aanval op zijn huis in de Gazastrook. Dat...
  [naar artikel]
 2. Israël: "Leiders van Islamitische Jihad uitgeschakeld", dodental na bombardementen in Gaza loopt op (07/08/2022 - VRT NWS)
  Bij Israëlische luchtaanvallen in de Palestijnse Gazastrook is opnieuw een kopstuk van terreurorganisatie Islamitische Jihad gedood. In totaal zijn volgens de Palestijnse autoriteiten 32 doden gevallen vrijdag en zaterdag. De nieuwe Israëlische militaire operatie in Gaza zou een week kunnen duren, waarschuwt het leger.
  [naar artikel]
 3. Israël hervat luchtaanvallen op Gazastrook en roept reservetroepen op (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft vrijdagavond de luchtaanvallen op de Gazastrook hervat na een eerdere golf diezelfde dag, waarbij het Israëlische leger vijftien mensen zegt te hebben gedood. Onder de doden is ook Tayseer al-Jabari, een hoge commandant van Islamitische Jihad, zo bevestigde de groep in een verklaring.
  [naar artikel]
 4. Raketten afgevuurd op Israël na dood commandant Islamitische Jihad (12/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische troepen hebben Baha Aboe Al-Ata, een commandant van Islamitische Jihad, gedood tijdens een aanval op zijn huis in de Gazastrook. Dat...
  [naar artikel]
 5. Opnieuw leider Islamitische Jihad uitgeschakeld bij Israëlische luchtaanvallen (07/08/2022 - De Tijd)
  11:39 De Palestijnse beweging Islamitische Jihad bevestigt opnieuw het overlijden van een kopstuk bij Israëlische luchtaanvallen, die aan zeker 32 mensen het leven gekost hebben. De VN-Veiligheidsraad buigt...
  [naar artikel]
 6. Israël doodt leider van Palestijnse Al-Qudsbrigade met gerichte luchtaanval in Gaza (12/11/2019 - Knack)
  Twee kopstukken van Islamitische Jihad zijn bij Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook en in Syrië gedood, wat een van de zwaarste golven van geweld van de voorbije vijf jaar uitlokte. Islamitische Jihad spreekt van een oorlogsverklaring. Militanten vuurden als reactie op de luchtaanvallen tientallen raketten op Israël af.
  [naar artikel]
 7. Tiental doden bij Israëlische beschietingen van Gaza: barst conflict met Palestijnen opnieuw los? (05/08/2022 - VRT NWS)
  Bij Israëlische aanvallen in de Gazastrook zijn volgens bronnen acht tot vijftien doden gevallen. Onder hen zou een commandant van de terreurorganisatie Islamitische Jihad zijn, maar ook een kind. Volgens Israël gaat het om een preventieve aanval om wraakacties van Jihad te verhinderen na de arrestatie van een van hun leiders eerder deze week. Vanavond zouden er vanuit de Gazastrook ook raketten zijn afgevuurd op Israël.
  [naar artikel]
 8. Islamitische Jihad bevestigt wapenstilstand met Israël in Gaza (07/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Islamitische Jihad heeft ingestemd met een bestand om de wapens in de Gazastrook te laten rusten. Het bestand is voorgesteld door Egyptische bemiddelaars. Eerder had Israël ook al toegestemd met het voorstel.
  [naar artikel]
 9. Israël doodt twee strijders van Islamitische Jihad bij luchtaanvallen op Syrië (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft deze nacht een reeks luchtaanvallen in de buurt van Damascus in Syrië opgeëist. Bij de aanvallen zijn twee strijders...
  [naar artikel]
 10. Ondanks nieuwe aanvallen van Israël bevestigt Islamitische Jihad wapenstilstand in Gaza (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Islamitische Jihad heeft ingestemd met een bestand om de wapens in de Gazastrook te laten rusten. Het bestand is voorgesteld door Egyptische bemiddelaars. Eerder had Israël ook al toegestemd met het voorstel.
  [naar artikel]
 11. Kopstukken van Islamitische Jihad “geneutraliseerd” na Israëlische luchtaanvallen (07/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische strijdkrachten hebben de kopstukken van de Palestijnse militante groepering Islamitische Jihad (PIJ) “geneutraliseerd” bij de luchtaanvallen van de voorbije twee dagen op de Gazastrook. Dat zegt het Israëlische leger zaterdag. De PIJ bevestigt intussen dat Khaled Mansour om het leven is gekomen. Hij had de leiding in het zuidelijke gedeelte van de Gazastrook.
  [naar artikel]
 12. Israël voert luchtaanvallen uit in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker zeven mensen het leven gekost.
  [naar artikel]
 13. Israël hervat luchtaanvallen in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker zeven mensen het leven gekost. Vrijdagavond heeft Israël de aanvallen ook opnieuw hervat en hebben ze hun reservetroepen ingeschakeld.
  [naar artikel]
 14. Kopstukken van militante groepering Islamitische Jihad “geneutraliseerd” na Israëlische luchtaanvallen (07/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Israëlische strijdkrachten hebben de kopstukken van de Palestijnse militante groepering Islamitische Jihad (PIJ) “geneutraliseerd” bij de luchtaanvallen van de voorbije twee dagen op de Gazastrook. Dat zegt het Israëlische leger zaterdag. De PIJ bevestigt intussen dat Khaled Mansour om het leven is gekomen. Hij had de leiding in het zuidelijke gedeelte van de Gazastrook.
  [naar artikel]
 15. Israël voert luchtaanvallen uit op de Gazastrook: “Zeker 9 doden, onder wie 5-jarig kind” (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker negen mensen het leven gekost. 55 andere raakten gewond.
  [naar artikel]
 16. Israël valt Islamitische Jihad in Gaza opnieuw aan (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben opnieuw aanvallen uitgevoerd op de extremistische organisatie Islamitische Jihad in de Gazastrook. Dat laat...
  [naar artikel]
 17. Cameraploeg filmt instortend gebouw na raketinslag in Gaza (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft zaterdag bombardementen uitgevoerd op doelwitten in Gaza. Een cameraploeg legde vast hoe een appartementencomplex werd geraakt in Gaza-stad. De bombardementen begonnen vrijdag al. Daarbij kwamen 12 mensen om het leven, onder wie een commandant van de terreurorganisatie Islamitische Jihad, maar ook een 5-jarig meisje. Er zouden ook een veertigtal Palestijnen gewond zijn geraakt.
  [naar artikel]
 18. Israël eist luchtaanvallen in Syrië op (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft deze nacht een reeks luchtaanvallen in Syrië opgeëist. Met de aanvallen werden doelen van de Islamitische Jihad nabij...
  [naar artikel]
 19. Geweld Gazastrook – Israël valt Islamitische Jihad in Gaza opnieuw aan (15/11/2019 - Metro)
  Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben opnieuw aanvallen uitgevoerd op de extremistische organisatie Islamitische Jihad in de Gazastrook. Dat laat het leger weten op Twitter. “We vallen momenteel terreurdoelen aan van de Islamitische Jihad in Gaza”, klinkt het. “Dat doen we nadat vandaag willekeurige raketten zijn afgevoerd op Israëlische burgers vanuit Gaza.” Donderdagochtend kwamen er berichten dat er een staakt-het-vuren van kracht was tussen Israël en de Islamitische Jihad, na bemiddeling van Egypte. Maar niet veel later liet Israël weten dat er vanuit Gaza opnieuw aanvallen waren geweest. Het is in de Gazastrook erg onrustig sinds het Israëlische leger dinsdagochtend tijdens een gerichte operatie Baha Aboe al-Ata doodde, de 42-jarige leider van de al-Quds Brigades. Dat is de gewapende arm van Islamitische Jihad in de Gazastrook. Daarop startte de Islamitische Jihad een offensief tegen Israël. Zo zouden er al meer dan 360 raketten zijn afgevuurd op Israël. Israël dreef op zijn beurt de luchtaanvallen op Gaza verder op. Bij die Israëlische luchtaanvallen zijn inmiddels sinds dinsdag al zeker 34 Palestijnen om het leven gekomen. Alles samen raakten ook tientallen mensen, zowel op Israëlisch grondgebied als in Gaza, gewond. bron: Belga Het bericht Geweld Gazastrook – Israël valt Islamitische Jihad in Gaza opnieuw aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Israël doodt militaire commandant Palestijnse Islamitische Jihad (17/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Israëlische leger heeft een hooggeplaatste militaire commandant van de Palestijnse organisatie Islamitische Jihad gedood. Het zou gaan om Hasem Abu Harbid, het hoofd van het noordelijk commando van de militante organisatie, en het brein achter meerdere aanslagen op Israëlische burgers en soldaten.
  [naar artikel]
 21. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit op Gaza (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische straaljagers hebben luchtaanvallen uitgevoerd op Gaza. Dat meldt het Israëlische leger (IDF) vandaag.
  [naar artikel]
 22. Israël onderschept raket en voert luchtaanvallen op Gaza uit (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Palestijnse militanten hebben zaterdag een raket afgevuurd op de stad Ashkelon, in het zuiden van Israël. Israël wist de raket te onderscheppen en heeft als reactie op de aanval meerdere luchtaanvallen op de Gazastrook uitgevoerd, meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 23. Staakt-het-vuren houdt stand (09/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het staakt-het-vuren in Gaza houdt stand. Het bestand, gesloten tussen Israël en de militanten van Islamitische Jihad en onderhandeld door Egypte, volgde op drie dagen van geweld waarbij zeker 44 Palestijnen, onder wie 15 kinderen, stierven. Israël viel eerst aan in de Gazastrook, naar eigen zeggen wegens een dreiging van Islamitische Jihad. De Palestijnse militanten antwoordden met een barrage van raketten. Die andere radicale Palestijnse groep - Hamas, dat Gaza regeert - besloot om zich niet te mengen in het conflict. Mogelijk bewoog dat Israël tot een snel staakt-het-vuren. Zou de strijd aanhouden en het aantal burgerdoden toenemen, dan zou Hamas zich mogelijk wel mengen. En dan was een totale escalatie misschien onvermijdelijk.
  [naar artikel]
 24. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza nadat Palestijnen brandballonnen lanceren (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische luchtmacht heeft zondag vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israëlisch grondgebied waren opgelaten. Dat meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 25. Israël voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten Gaza (02/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten van Hamas in de Gazastrook. "Israëlische gevechtsvliegtuigen richten zich op een locatie van de Al-Qassam-brigades ten westen van Khan Younis in het zuiden van Gaza", melden bronnen aan het internationale persbureau AFP. Al-Qassam is de militaire tak van de radicale Palestijnse groep Hamas die in Gaza aan de macht is.
  [naar artikel]
 26. Drie personen komen om na Israëlische arrestatieactie op Westelijke Jordaanoever (09/08/2022 - VRT NWS)
  Op de bezette Westelijke Jordaanoever, vlak bij de stad Nablus, hebben Israëlitische troepen drie mensen gedood bij een arrestatieactie, onder wie een belangrijke militant van de Islamitische Jihad. Er vielen ook tientallen gewonden. De schietpartij komt er een dag na de staakt-het-vuren tussen Israël en de Palestijnse Islamitische Jihad.
  [naar artikel]
 27. Acht doden bij nieuwe luchtaanvallen op Gazastrook (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Israëlische luchtaanvallen op doelen van de extremistische Islamitische Jihad in de Gazastrook zijn vandaag acht mensen gedood. Dat zei het...
  [naar artikel]
 28. Twee Palestijnen gedood bij Israëlische luchtaanvallen op Gaza (13/11/2019 - Metro)
  Deze ochtend werden twee Palestijnen gedood door Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook, nadat er opnieuw raketten waren afgevuurd op Israël. In totaal vielen nu al 12 doden aan Palestijnse zijde bij de Israëlische operatie tegen de Islamitische Jihad, die gisteren van start ging. De Israëlische bombardementen waren gericht op stellingen van de Islamitische Jihad. De militante beweging deelde mee dat een van de doden Khaled Fawwaj is, een van hun strijders. In de Israëlische steden Netivot en Ashkelon werden de inwoners gewekt door alarmsirenes die hen waarschuwde voor raketten. Het Israëlische leger deelde eerst mee dat er effectief raketschoten afgevuurd werden vanuit de Gazastrook. Wat later volgde de boodschap dat de eenheid van Islamitische Jihad die de raketten had gelanceerd geraakt werd bij bombardementen. Het Israëlische leger doodde gisteren in het oosten van Gaza-stad Baha Aboe al-Ata, de 42-jarige leider van de gewapende vleugel van de Islamitische Jihad. Ook zijn vrouw Asma kwam daarbij om. Bron: Belga   Het bericht Twee Palestijnen gedood bij Israëlische luchtaanvallen op Gaza verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Twee Palestijnen gedood bij Israëlische luchtaanvallen op Gaza (13/11/2019 - Metro)
  Deze ochtend werden twee Palestijnen gedood door Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook, nadat er opnieuw raketten waren afgevuurd op Israël. In totaal vielen nu al 12 doden aan Palestijnse zijde bij de Israëlische operatie tegen de Islamitische Jihad, die gisteren van start ging. De Israëlische bombardementen waren gericht op stellingen van de Islamitische Jihad. De militante beweging deelde mee dat een van de doden Khaled Fawwaj is, een van hun strijders. In de Israëlische steden Netivot en Ashkelon werden de inwoners gewekt door alarmsirenes die hen waarschuwde voor raketten. Het Israëlische leger deelde eerst mee dat er effectief raketschoten afgevuurd werden vanuit de Gazastrook. Wat later volgde de boodschap dat de eenheid van Islamitische Jihad die de raketten had gelanceerd geraakt werd bij bombardementen. Het Israëlische leger doodde gisteren in het oosten van Gaza-stad Baha Aboe al-Ata, de 42-jarige leider van de gewapende vleugel van de Islamitische Jihad. Ook zijn vrouw Asma kwam daarbij om. Bron: Belga   Het bericht Twee Palestijnen gedood bij Israëlische luchtaanvallen op Gaza verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Israël voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten in Gaza (02/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Israëlische leger heeft zaterdagnacht luchtaanvallen uitgevoerd op militaire doelwitten van Hamas in de Gazastrook. “Israëlische gevechtsvliegtuigen richten zich op een site van de brigades van al-Qassam (gewapende vleugel van Hamas, red.) ten westen van Khan Younis in het zuiden van Gaza”, melden Palestijnse veiligheidsbronnen aan het Franse persbureau AFP. Ze melden ook artillerievuur op een observatiebasis in het noorden van de enclave.
  [naar artikel]
 31. Israël voert luchtaanval uit op jihadisten in Gazastrook (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger voert vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uit op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad. Volgens ooggetuigen zijn er slachtoffers gevallen, zeggen zij tegen persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 32. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft zondagavond luchtaanvallen uitgevoerd op Gaza. De aanvallen komen er nadat vanuit dit Palestijnse gebied drie raketten werden...
  [naar artikel]
 33. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza (02/01/2022 - De Tijd)
  13:15 Het Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten in de Gazastrook, de dag nadat er raketten werden afgevuurd vanuit dat gebied.
  [naar artikel]
 34. Israëlische aanvallen op Gaza (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen in Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 35. Israël zegt dat het wapenstilstand in Gaza respecteert (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft zondagnacht gezegd dat het enkele minuten voor de wapenstilstand in de Gazastrook van kracht werd, zijn laatste aanvallen heeft uitgevoerd op doelwitten van de islamitische Jihad. Het spreekt daarmee eerdere verklaringen tegen.
  [naar artikel]
 36. Raketten afgevuurd vanuit Gaza na Israëlische luchtaanvallen op Palestijnse terreurleiders (12/11/2019 - VRT NWS)
  Bij een Israëlische luchtaanvallen in Gaza en Damascus zijn Baha Aboe al-Ata en Akram al-Ajzoeri gedood. Al-Ata en al-Ajzoeri waren leiders van een gewapende tak van de Palestijnse terroristische groepering Islamitische Jihad. Getuigen laten weten dat de vrouw van al-Atah en de zoon van al-Ajzoeri ook om het leven kwamen. Als reactie op de Israëlische luchtaanvallen hebben Palestijnse militanten vanuit Gaza meerdere raketten op Israël afgevuurd.
  [naar artikel]
 37. Nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza na ‘brandbalonnen’ (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 38. Gaza: Israël bevestigt staakt-het-vuren, kondigt in het kielzog daarvan nieuw offensief aan, en corrigeert zichzelf vervolgens (08/08/2022 - Express)
  Het ergste conflict van het jaar tussen Israël en Palestijnse militanten is zondagavond laat beëindigd. Beide partijen bevestigden de inwerkingtreding van een wapenstilstand. Maar de communicatie van het Israëlische leger verliep moeizaam. Zondag kondigde een Egyptische veiligheidsfunctionaris aan dat er een akkoord over een staakt-het-vuren was bereikt tussen de Palestijnse extremistische groepering Islamitische Jihad en […]
  [naar artikel]
 39. Nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza na ‘brandballonnen’ (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 40. Israël gaat onverwachte burgerslachtoffers in Gaza onderzoeken (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger is vandaag een onderzoek gestart naar de burgerslachtoffers bij een aanval tegen de Islamitische Jihad in de Gazastrook...
  [naar artikel]
 41. Wapenstilstand Gaza: Israëlische leger meldt waarschuwingssirenes in zuiden van het land na ingang staakt-het-vuren (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft zondagnacht gezegd dat het enkele minuten voor de wapenstilstand in de Gazastrook van kracht werd, zijn laatste aanvallen heeft uitgevoerd op doelwitten van de islamitische Jihad. Het spreekt daarmee eerdere verklaringen tegen. Na het staakt-het-vuren gingen er waarschuwingssirenes af in plaatsen in het zuiden van Israël, in de buurt van de Gazastrook, meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 42. Israël plant 'week durende' razzia in Gazastrook (06/08/2022 - De Tijd)
  14:07 Het Israëlische leger zegt dat het de gewapende organisatie Islamitische Jihad viseert.
  [naar artikel]
 43. Geweld in Gaza eist nog meer slachtoffers: al 32 doden na raketaanvallen, onder wie 6 kinderen (07/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het begin van de recentste escalatie, vrijdag, tussen Israël en de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) zijn op de Gazastrook al 32 mensen, onder wie zes kinderen, omgekomen. Dat meldt het ministerie van Gezondheid in de Palestijnse enclave zondagochtend. De doden vielen bij bombardementen door het Israëlische leger, waarbij ook 215 gewonden vielen.
  [naar artikel]
 44. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza (26/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft zaterdagavond luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van Hamas in de Gazastrook. Daarmee reageert het op brandbommen...
  [naar artikel]
 45. Geweld Gazastrook – Zes leden van zelfde familie gedood bij Israëlische luchtaanval op Gaza (14/11/2019 - Metro)
  Bij een Israëlische luchtaanval zijn in het zuiden van de Gazastrook zes leden van eenzelfde familie om het leven gekomen. Het gaat om onder meer drie kinderen en twee vrouwen. Dat heeft het ministerie van Gezondheid in de Palestijnse enclave donderdag gemeld. Dat brengt de dodentol van de Israëlische raids sinds dinsdag op 32. De luchtaanvallen zijn gericht tegen de islamitische jihadisten die op hun beurt volgens het Israëlische leger de voorbije dagen al meer dan 350 raketten afvuurden in de richting van Israël. Het Israëlische leger (IDF) doodde dinsdagochtend tijdens een gerichte operatie Baha Aboe al-Ata, de 42-jarige leider van de al-Quds Brigades, de gewapende arm van Islamitische Jihad in de Gazastrook. Daarop startte de Islamitische Jihad een offensief tegen Israël, dat op zijn beurt de luchtaanvallen op Gaza verder opdreef. Bron: Belga   Het bericht Geweld Gazastrook – Zes leden van zelfde familie gedood bij Israëlische luchtaanval op Gaza verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Israël voert luchtaanvallen in Syrië uit, twee strijders Islamitische Jihad gedood (24/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van zondag op maandag een reeks van luchtaanvallen in Syrië opgeëist. Met de aanvallen werden doelen van de Islamitische Jihad nabij Damascus geviseerd. Twee strijders zijn daarbij omgekomen, meldt de organisatie in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 47. Nieuwe oorlog dreigt door escalatie van geweld in Gazastrook: “Israël herleidt het internationaal recht tot een vod” (07/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Raketaanvallen, raids en beschietingen: het geweld in de Gazastrook escaleert nadat Israël een aanval uitvoerde op een leider van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad. Het Israëlische leger zegt ook voorbereidingen te treffen voor “een week durende” razzia. Dreigt een nieuwe Gaza-oorlog? “Daar heeft het alle schijn van”, zegt expert Willem Staes.
  [naar artikel]
 48. Geweld in Gazastrook escaleert: Thibaut Courtois’ verloofde Mishel Gerzig (25) komt op voor Israël (07/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens de Palestijnse minister van Gezondheid begon het Israëlische leger vrijdag met luchtaanvallen in de Gazastrook, gericht op de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). 32 mensen kwamen daarbij om het leven, onder wie zes kinderen en twee vrouwen. Volgens Mishel Gerzig (25), de verloofde van Rode Duivel Thibaut Courtois, klopt het verhaal niet helemaal. Ze reageert via Instagram op de ernstige escalatie van het geweld: “Terwijl Israël alles doet om onschuldige burgerslachtoffers te voorkomen, doden de terroristen Palestijnse kinderen en geven ze Israël de schuld.”
  [naar artikel]
 49. Israël heropent grensposten naar Gazastrook (08/08/2022 - De Tijd)
  17:48 Na een wapenstilstand met Islamitische Jihad laat Israël opnieuw humanitaire konvooien binnen in de Gazastrook.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy