Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:34 uur

Lucht tussen Lahbib en Kiev klaart nog niet helemaal op

De Standaard

05/08/2022 - 18:41

Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kiev dat er van een ‘unclouded dialogue’, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oekraïense regeringsbron over minister Lahbib: "Geen enkele garantie dat bezoek Kiev mogelijk is" (05/08/2022 - VRT NWS)
  Volgens Oekraïne zijn er op dit moment geen garanties dat de kersverse minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) op dit moment Kiev kan bezoeken. Dat zegt een hooggeplaatste regeringsbron aan de redactie van VRT NWS. Zondag zei minister van Justitie en waarnemend premier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) nog dat er "geen vertrouwensbreuk" was, maar de plooien lijken nu dus toch nog niet helemaal gladgestreken.
  [naar artikel]
 2. Kwestie-Lahbib nog niet van de baan voor Oekraïne (06/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kiev dat er van een unclouded dialogue, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing. Zo blijft het journalistieke werk van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) op de Krim haar achtervolgen.
  [naar artikel]
 3. In Oekraïne klinkt scherpe kritiek op Krim-reisje van kersvers buitenlandminister Lahbib: “Van 'ontoelaatbaar’ tot ‘slag in het gezicht’” (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kersverse minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) ligt onder vuur omdat ze in juli vorig jaar als journaliste naar een festival trok op het Oekraïense schiereiland de Krim. Ze reisde daarvoor via Moskou. De situatie zou ruis op de lijn tussen Brussel en Kiev veroorzaken, en mogelijk ook voor problemen zorgen wanneer Lahbib naar Oekraïne zou willen afreizen, iets dat ze al aankondigde te willen doen.
  [naar artikel]
 4. Nog geen zekerheid dat minister Lahbib Oekraïne kan bezoeken: “We verwachten nog steeds uitleg” (05/08/2022 - Express)
  Hooggeplaatste Oekraïense regeringsbronnen zouden aan de VRT hebben verteld dat er momenteel nog geen garanties zijn dat de minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib (MR), Kiev kan bezoeken. Lahbib raakte in opspraak nadat bleek dat ze vorig jaar als journaliste via Moskou de door Rusland bezette Krim bezocht. Via Rusland naar het schiereiland reizen, is […]
  [naar artikel]
 5. Oekraïne reageert op zaak-Lahbib: ‘Zijn in gesprek met België over de kwestie’ (28/07/2022 - De Standaard)
  De reactie van Oekraïne op de reis van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) naar de Krim wijst erop dat Kiev de zaak niet op de spits wil drijven, maar ook dat het de kwestie allerminst als afgerond beschouwt.
  [naar artikel]
 6. België liet de affaire-Lahbib al achter zich, maar in Oekraïne denkt men daar anders over (05/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kiev dat er van een “unclouded dialogue”, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing.
  [naar artikel]
 7. België liet de affaire-Lahbib al achter zich, maar in Oekraïne denkt men daar anders over (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kiev dat er van een “unclouded dialogue”, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing.
  [naar artikel]
 8. Relatie tussen Oekraïne en België onder spanning door uitlekken eerder bezoek buitenlandminister Lahbib aan Krim (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De aanstelling van de nieuwe federale buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) leidt mogelijk tot een diplomatiek haar in de boter tussen ons land en Oekraïne. Aanleiding daarvoor is een bezoek van Lahbib vorig jaar, toen ze nog voor de RTBF als journaliste aan de slag was, aan een theaterfestival op de Krim. Dat ze het in 2014 door Rusland geannexeerde schiereiland binnenkwam via Moskou zet kwaad bloed in Oekraïne. Dat meldt VRT.
  [naar artikel]
 9. Relatie tussen Oekraïne en België onder spanning door uitlekken van eerder bezoek van buitenlandminister Lahbib aan de Krim (27/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De aanstelling van de nieuwe federale buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) leidt mogelijk tot een diplomatiek haar in de boter tussen ons land en Oekraïne. Aanleiding daarvoor is een bezoek van Lahbib vorig jaar, toen ze nog voor de RTBF als journaliste aan de slag was, aan een theaterfestival op de Krim. Dat ze het in 2014 door Rusland geannexeerde schiereiland binnenkwam via Moskou zet kwaad bloed in Oekraïne. Dat meldt VRT.
  [naar artikel]
 10. Bouchez verdedigt Lahbib na heisa rond reportage in de Krim (29/07/2022 - Express)
  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft vrijdagavond zijn steun betuigd aan Hadja Lahbib, die hij zelf eerder deze maand uitkoos als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Lahbib ligt al een dag of twee onder vuur omwille van een door Rusland gesponsorde reis naar de Krim die ze vorig jaar als journaliste maakte. Lahbib reisde vorige zomer als […]
  [naar artikel]
 11. Wie is Hadja Lahbib (52), nieuwe minister van Buitenlandse Zaken?: “Ik ben niet links, ik ben niet rechts, ik ben fundamenteel vrij” (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hadja Lahbib (52) was jarenlang een bekend schermgezicht van de Franstalige openbare omroep RTBF en is nu tot ieders verrassing door MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez aangeduid als minister van Buitenlandse Zaken. Een portret van de in Boussu (Henegouwen) geboren Lahbib.
  [naar artikel]
 12. Live - Eerste graanschip aangekomen in Turkije • Minister Lahbib wil bezoek brengen aan Kiev (03/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Live - Eerste graanschip aangekomen in Turkije • Minister Lahbib wil bezoek brengen aan Kiev (03/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 14. ‘Er is geen vertrouwensbreuk tussen Oekraïne en België’ (31/07/2022 - De Standaard)
  Kiev reageert gunstig op de brief van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR). Volgens waarnemend premier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zijn daarmee de plooien gladgestreken na de rel om haar omstreden Krimreis.
  [naar artikel]
 15. ONZE OPINIE. Lahbib zal moeten bewijzen dat ze als minister wél weet waar de klepel hangt (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee weken minister en al onder vuur: Hadja Lahbib heeft haar entree op Buitenlandse Zaken niet gemist. Maar als minister beging Lahbib nog geen misstap. De hele commotie draait om haar verleden als journaliste bij de RTBF. Lahbib reisde vorig jaar via Moskou naar de Krim, grondgebied van Oekraïne dat in 2014 door Rusland werd geannexeerd, en die reis werd betaald door Rusland.
  [naar artikel]
 16. Lucht boven Kiev bijna meest vervuilde ter wereld door brand bij Tsjernobyl: “Alleen rook, geen radioactiviteit” (17/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kiev gaat vrijdag gebukt onder een dikke rookwolk, afkomstig van de bosbranden rond Tsjernobyl. De lucht in de Oekraïense hoofdstad is erg...
  [naar artikel]
 17. Benteke klaart de lucht met Martinez (02/09/2021 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 18. Bouchez blijft als blok achter zijn minister Hadja Lahbib staan: “Deze cinema is debiel” (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pas nadat de heisa rond ‘zijn’ minister Hadja Lahbib (MR) niet leek te gaan liggen, doorbrak - de anders zo hypercommunicatieve - Georges-Louis Bouchez zijn radiostilte. Dat ‘has beens’ Willy Claes en Karel De Gucht brandhout maakten van Lahbib, pikte hij niet.
  [naar artikel]
 19. Mechele schenkt Club Brugge belangrijke gelijkmaker tegen Dinamo Kiev (18/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de zestiende finales van de Europa League is Club Brugge blijven steken op een 1-1-gelijkspel tegen Dinamo Kiev. De troepen van interim-coach Rik De Mil hebben zo het belangrijke uitdoelpunt op zak voor de terugwedstrijd op Jan Breydel. Na het tegendoelpunt van Brandon Mechele hing in het slotoffensief de 1-2 nog in de lucht, maar de Bruggelingen konden het niet helemaal afmaken in Oekraïne.
  [naar artikel]
 20. MR-voorzitter Bouchez bijt van zich af: "Stop absurde en laag politieke bashing van Lahbib" (30/07/2022 - VRT NWS)
  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez pikt de kritiek niet op kersvers minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib naar aanleiding van een reis naar de Krim die ze vorig jaar als RTBF-journaliste maakte, via Rusland. Omdat die reis in de ogen van Oekraïne onacceptabel is, bemoeilijkt dit haar functioneren. Door de Russische invasie staat Oekraïne momenteel met stip bovenaan de internationale politieke agenda, en een minister van Buitenlandse Zaken die niet echt welkom is in Kiev is in dergelijke omstandigheden niet bepaald handig.
  [naar artikel]
 21. Van Quickenborne over kritiek op Lahbib: ‘Uit de briefwisseling blijkt dat België en Oekraïne op dezelfde lijn zitten’ (31/07/2022 - De Standaard)
  Dat minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib als journaliste een reis heeft gemaakt naar de Krim, leidt niet tot problemen in de relatie tussen België en Oekraïne. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD), momenteel waarnemend premier, aan VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 22. Geruststellende brief uit Oekraïne over Lahbib: "Geen vertrouwensbreuk tussen ons land en Oekraïne” (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kersvers minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) heeft een duidelijke brief geschreven naar haar collega van Buitenlandse Zaken in Oekraïne waarin ze benadrukt dat, ondanks haar bezoek aan de Krim, ze toch de annexatie veroordeelt. Eergisteren is er een antwoord gekomen van haar Oekraïense collega Dmytro Koeleba, die zegt dat hij geen seconde twijfelt aan de steun van ons land of aan minister Lahbib zelf. Vicepremier Vincent Van Quickenborne, die nu dienst doet als zomerpremier, benadrukte in ‘VTM NIEUWS’ dat er geen probleem is voor hem: “Er is geen vertrouwensbreuk tussen ons land en Oekraïne. We zitten duidelijk op dezelfde lijn.”
  [naar artikel]
 23. Brief uit Oekraïne over Lahbib: ze behouden het vertrouwen in de minister en de standpunten van ons land (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kersverminister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib heeft een duidelijke brief geschreven naar haar collega van Buitenlandse Zaken in Oekraïne waarin ze benadrukt dat, ondanks haar bezoek aan de Krim, ze toch de annexatie veroordeeld. Eergisteren is er een antwoord gekomen van haar Oekraïense collega die zegt dat ze geen seconde twijfelt aan de steun van ons land of aan minister Lahbib zelf. Van Quickenborne, die nu dienst doet als zomerpremier, benadrukte in VTM-NIEUWS dat er geen probleem is voor hem: “Er is geen vertrouwensbreuk tussen ons land en Oekraïne. We zitten duidelijk op dezelfde lijn”.
  [naar artikel]
 24. N-VA werpt nieuwe vragen op over reis van Hadja Lahbib naar festival op de Krim (27/07/2022 - VRT NWS)
  Oppositiepartij N-VA werpt nieuwe vragen op over de reis die kersvers minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) vorige zomer heeft gemaakt naar de Krim. Lahbib was toen nog journalist bij de Franstalige openbare omroep RTBF en bracht verslag uit over een festival op het schiereiland dat eigenlijk tot Oekraïne behoort, maar in 2014 door Rusland is geannexeerd.
  [naar artikel]
 25. Waarom de terugtrekking uit Kiev helemaal geen goed nieuws is voor Oekraïne: “De vlucht naar de overwinning” (06/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Russische plan om Kiev in te nemen, draaide uit op een grote mislukking. En toch is de Russische terugtrekking uit Kiev geen voorbode voor een Russische nederlaag. Dat zeggen Mart de Kruif en Patrick Bolder. De eerste is oud-commandant bij de Nederlandse landmacht, de laatste oud-luitenant-kolonel bij de luchtmacht van onze noorderburen. Meer nog, dat de Russische troepen zich terugtrekken uit Kiev, betekent volgens de militaire experts helemaal geen goed nieuws voor Oekraïne.
  [naar artikel]
 26. Rookwolken van bosbranden in Tsjernobyl bereiken Kiev (17/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kiev gaat vrijdag gebukt onder een dikke rookwolk, afkomstig van de bosbranden rond Tsjernobyl. De lucht in de Oekraïense hoofdstad is erg...
  [naar artikel]
 27. Voormalig RTBF-journaalanker Hadja Lahbib (MR) volgt Sophie Wilmès op als minister van Buitenlandse Zaken (15/07/2022 - VRT NWS)
  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft Hadja Lahbib aangeduid om Sophie Wilmès op te volgens als minister van Buitenlandse Zaken. Dat heeft hij bekendgemaakt op een persconferentie op het partijhoofdkwartier. Hadja Lahbib heeft 20 jaar lang het journaal gepresenteerd op de Franstalige openbare omroep RTBF.
  [naar artikel]
 28. Rookwolken van bosbranden in Tsjernobyl bereiken Kiev (17/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kiev gaat vrijdag gebukt onder een dikke rookwolk, afkomstig van de bosbranden rond Tsjernobyl. De lucht in de Oekraïense hoofdstad is momenteel erg vervuild maar bevat geen radioactieve deeltjes, verzekerde de lokale overheid. Kiev ligt zowat 70 km van de exlusiezone rond de voormalige kerncentrale, die in 1986 ontplofte en voor de grootste nucleaire ramp uit de geschiedenis zorgde.
  [naar artikel]
 29. Reis van minister van Buitenlandse Zaken Lahbib naar de Krim werd betaald door Russische festivalorganisatie (28/07/2022 - VRT NWS)
  De reis die de kersverse minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) vorig jaar ondernam naar de Krim, werd betaald door het Russische theaterfestival dat ze ging bijwonen. Lahbib was toen nog journaliste bij de RTBF. Op de reis komt er nu ook kritiek van de Franstalige oppositie.
  [naar artikel]
 30. Geen vuiltje aan de lucht, tot de sterren botsten: waarom het helemaal niet meer botert tussen Kylian Mbappé en Neymar bij PSG (16/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zes op zes en tien goals gemaakt in twee wedstrijden. Geen vuiltje aan de lucht bij PSG, zou je denken. Tot twee sterren begonnen te ruziën: het zit ertegen tussen Neymar (30) en Kylian Mbappé (23).
  [naar artikel]
 31. Brief uit Oekraïne over Lahbib: Oekraïne behoudt vertrouwen in minister en standpunten van ons land (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kersvers minister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib (MR) heeft een duidelijke brief geschreven naar haar collega van Buitenlandse Zaken in Oekraïne waarin ze benadrukt dat, ondanks haar bezoek aan de Krim, ze toch de annexatie veroordeelt. Eergisteren is er een antwoord gekomen van haar Oekraïense collega Dmytro Koeleba, die zegt dat hij geen seconde twijfelt aan de steun van ons land of aan minister Lahbib zelf. Vicepremier Vincent Van Quickenborne, die nu dienst doet als zomerpremier, benadrukte in ‘VTM NIEUWS’ dat er geen probleem is voor hem: “Er is geen vertrouwensbreuk tussen ons land en Oekraïne. We zitten duidelijk op dezelfde lijn.”
  [naar artikel]
 32. “Betekent de storm rond Lahbib het einde van witte konijnen in de politiek?” (30/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De storm rond kersvers minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) gaat maar niet liggen. Dat had de MR duidelijk gehoopt, want de stilte van voorzitter Georges-Louis Bouchez was lang oorverdovend. Hij deelt in de klappen, want iedereen wijst naar hem als oorzaak van dit pijnlijk schouwspel.
  [naar artikel]
 33. OVERZICHT. Alles wat je moet weten over wat er afgelopen nacht in Oekraïne gebeurde (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vannacht meldden de Oekraïense autoriteiten Russische (lucht)aanvallen op verschillende steden, die volgens dezelfde bronnen nog niet in Russische handen zijn gevallen. Voordat de invasiemacht hoofdstad Kiev helemaal omsingelt, heeft ons land de Belgische ambassade in Kiev gesloten. De Amerikaanse president Joe Biden kondigde nieuwe sancties aan, waaronder sluiting van het Amerikaanse luchtruim voor Russische vluchten. Terwijl talloze bedrijven hun belangen in Rusland afbouwen, zullen de Wereldbank en het IMF juist 2,7 miljard euro noodhulp aan Oekraïne bieden.
  [naar artikel]
 34. Ex-nieuwsanker Hadja Lahbib (52) volgt Sophie Wilmès (MR) op als minister in federale regering (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hadja Lahbib (52) volgt Sophie Wilmès (MR) op als minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Buitenlandse Handel en de Federale Culturele Instellingen in de federale regering. Dat hebben de Franstalige liberalen meegedeeld op een persconferentie. Lahbib presenteerde 20 jaar lang het journaal bij de Franstalige publieke omroep ‘RTBF’. Ze wordt vandaag al bij de koning verwacht.
  [naar artikel]
 35. Waarom Kiev als heilige grond is voor Rusland: ‘De moeder aller steden’ leg je niet zomaar in de as (02/03/2022 - De Morgen)
  Een Russisch leger dat Kiev in puin schiet, is als een katholieke strijdmacht die Rome in de as legt. Vladimir Poetin ziet Kiev als de bakermat van de Russische cultuur. In het veelbesproken essay dat hij afgelopen zomer schreef over de ‘spirituele eenheid’ tussen Rusland en Oekraïne noemde hij Kiev ‘de moeder van alle Russische steden’.
  [naar artikel]
 36. Bezoek van Hadja Lahbib aan de Krim blijft nieuwe minister achtervolgen, Oekraïne reageert: “Zijn in gesprek met België over de kwestie” (28/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) die een jaar geleden, in haar hoedanigheid als RTBF-journaliste, de Krim bezocht met een Russisch visum: het zorgt in eigen land voor enige zenuwachtigheid. Maar de reactie van Oekraïne op de zaak wijst erop dat Kyiv de zaak niet op de spits wil drijven, maar ook dat het de kwestie allerminst als afgerond beschouwt. Zeker nu blijkt dat de reis van Lahbib betaald werd door de Russische organisatie van het theaterfestival dat zij er bezocht.
  [naar artikel]
 37. Wat een domper! Dinamo Kiev knikkert Club Brugge met late goal uit Europa League (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Doodzonde. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor een na vanavond nog wat feller gehandicapt Club Brugge tegen Dinamo Kiev, maar vijf minuten voor tijd scoorde Buyalskiy de enige goal van de wedstrijd. En de goal die ervoor zorgt dat níet Club, maar wel Kiev morgen in de potten gaat voor de loting van de 1/16de finales van de Europa League...
  [naar artikel]
 38. Met de auto, trein en vliegtuig: Yevhenij (16) vluchtte helemaal alleen van Kiev naar België (18/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De 16-jarige Yevhenij Ivanenko is helemaal op zijn eentje gevlucht vanuit Kiev naar België. Per toeval belandde hij bij de Beringse Svitlana, maar zij vangt al heel wat familie uit Oekraïne op en is dus op zoek naar een lief gastgezin voor de tiener.
  [naar artikel]
 39. Minister Lahbib wil nog steeds naar Oekraïne (03/08/2022 - De Tijd)
  06:39 Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib zegt dat ze nog steeds een bezoek brengen aan Oekraïne. Dat heeft ze bevestigd in New York, waar ze op werkbezoek is in het VN-hoofdkwartier.
  [naar artikel]
 40. LIVE (18u55). Klaart Chelsea de Europa League-klus in Kiev? (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  • Chelsea won heenmatch met 3-0 • Stadion NSK Olimpiyskiy • Rust voor Hazard? • Ref: Tobias Stieler (Dui)
  [naar artikel]
 41. Wat een domper! Dinamo Kiev knikkert Club Brugge uit Europa League na late goal Buyalskiy (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Doodzonde. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor een nog altijd fel gehandicapt Club Brugge tegen Dinamo Kiev, maar vijf minuten voor tijd scoorde Buyalskiy de enige goal van de wedstrijd. En de goal die ervoor zorgt dat níet Club, maar wel Kiev morgen in de potten gaat voor de loting van de 1/16de finales van de Europa League...
  [naar artikel]
 42. Minister van Buitenlandse Zaken Lahbib onder vuur wegens reis naar de Krim die door Russische organisatie werd betaald (28/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) heeft een brief geschreven aan haar Oekraïense ambtgenoot Dmitro Koeleba waarin ze stelt dat de Krim illegaal wordt bezet door Rusland. Volgens VRT NWS ligt Lahbib in Oekraïne onder vuur omdat ze vorig jaar als journaliste via Rusland een bezoek bracht aan het Oekraïense schiereiland.
  [naar artikel]
 43. Krimreis achtervolgt minister van Buitenlandse Zaken Lahbib (28/07/2022 - De Tijd)
  18:04 Hoezeer minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) ook haar solidariteit met Oekraïne uitdrukt, haar reis vorig jaar als RTBF-journaliste naar de Krim blijft haar achtervolgen. Het Russische th...
  [naar artikel]
 44. Is 'Spook van Kiev' echt? Mysterieuze gevechtspiloot zou in eentje al 15 Russische vliegtuigen neergehaald hebben (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze doen sinds enkele dagen hardnekkig de ronde op sociale media: beelden en verhalen over een mysterieuze gevechtspiloot die in de eerste dertig uur van de oorlog in Oekraïne in zijn eentje zes Russische vliegtuigen uit de lucht gehaald zou hebben boven Kiev. Volgens de krant Kyiv Post staat de teller van het ‘Spook van Kiev’ intussen zelfs al op vijftien. Maar wat is er precies van aan?
  [naar artikel]
 45. Is 'Spook van Kiev' echt? Mysterieuze gevechtspiloot zou in eentje al 15 Russische vliegtuigen neergehaald hebben (01/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze doen sinds enkele dagen hardnekkig de ronde op sociale media: beelden en verhalen over een mysterieuze gevechtspiloot die in de eerste dertig uur van de oorlog in Oekraïne in zijn eentje zes Russische vliegtuigen uit de lucht gehaald zou hebben boven Kiev. Volgens de krant Kyiv Post staat de teller van het ‘Spook van Kiev’ intussen zelfs al op vijftien. Maar wat is er precies van aan?
  [naar artikel]
 46. Lahbib maakt eerste buitenlandse reis als minister (31/07/2022 - De Standaard)
  Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) reist van 31 juli tot en met 2 augustus naar New York voor een werkbezoek aan het hoofdkwartier van de Verenigde Naties. Het is meteen haar eerste buitenlandse reis als minister.
  [naar artikel]
 47. Geen compromis in zicht tussen Kiev en Moskou rond Songfestival (04/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het bittere geschil tussen Oekraïne en Rusland rond het Eurovisiesongfestival 2017 (ESC) is geen overeenstemming in zicht. De regering in Kiev
  [naar artikel]
 48. Geen compromis in zicht tussen Kiev en Moskou rond Songfestival (04/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het bittere geschil tussen Oekraïne en Rusland rond het Eurovisiesongfestival 2017 (ESC) is geen overeenstemming in zicht. De regering in Kiev
  [naar artikel]
 49. VS houdt zich niet meer in na “bezoek van machtsvertoon” aan Kiev: grootmacht stuurt extra wapens waarmee Oekraïne “kan aanvallen als het wil” (25/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “We willen Rusland verzwakken zodat het niet meer kan doen wat het in Oekraïne doet.” Dat zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin maandag na een bezoek aan Kiev. De terughoudendheid van Washington die er in het begin van de oorlog nog was, is helemaal weg. En dus zijn er nieuwe wapens op weg naar Oekraïne, die Kiev in staat moet stellen in de aanval te gaan. Oók over de Russische grens, als het dat wil.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy