Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:35 uur

Als ook de reputatie van publiekslieveling Zelensky tanende is

De Morgen

05/08/2022 - 18:41


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Waarom de reputatie van ‘rockster’ Zelensky plots tanende is (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Barstjes in de reputatie van een publiekslieveling: de ster van Zelensky is tanend (06/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Publiekslieveling Joren Dom verlaat Antwerp (05/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Joren Dom vertrekt bij Royal Antwerp FC. Dat maakte de Great Old woensdagnamiddag bekend. Waar de 28-jarige vleugelverdediger, die op de Bosuil was uitgegroeid tot een publiekslieveling, naartoe trekt is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 4. Nieuwkomer Teppan meteen publiekslieveling (20/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nieuwkomer Renee Teppan ontpopte zich meteen tot een publiekslieveling in de Steengoed Arena. De Est begon op de bank, maar stuwde de landskampioen vanaf set vier richting winst.
  [naar artikel]
 5. Zelensky spreekt vanmiddag Kamer toe en zal mogelijk Belgische diamanthandel met Rusland op de korrel nemen (31/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal vandaag om 14.15 uur de plenaire vergadering van de Kamer toespreken. Volgens ‘De Tijd’ mogen de Kamerleden ook verwijten van Zelensky verwachten over de Belgische diamanthandel met Rusland.
  [naar artikel]
 6. Zelensky claimt monsterzege in Oekraïne (22/07/2019 - De Tijd)
  10:45 De partij van president Zelensky verovert volgens de voorlopige uitslag een volstrekte meerderheid in het parlement.
  [naar artikel]
 7. Thailand wil af van reputatie als bestemming voor sekstoerisme (28/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Thaise regering wil iets doen aan de reputatie die haar land heeft als een plek voor sekstoerisme, na een controversiële opmerking van een Gambiaanse minister. “We moeten toegeven dat deze reputatie al een tijdje van kracht is”, zei premier Prayut Chan-o-cha dinsdag op een persconferentie.
  [naar artikel]
 8. Thailand wil af van reputatie als bestemming voor sekstoerisme (28/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Thaise regering wil iets doen aan de reputatie die haar land heeft als een plek voor sekstoerisme, na een controversiële opmerking van een Gambiaanse minister. “We moeten toegeven dat deze reputatie al een tijdje van kracht is”, zei premier Prayut Chan-o-cha dinsdag op een persconferentie.
  [naar artikel]
 9. Zelensky: “Universiteit in Charkiv verwoest door Russische bommen” (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De pedagogische universiteit in de noordoostelijke stad Charkiv in Oekraïne is volgens president Volodymyr Zelensky vernietigd door een Russische raketaanval. Het hoofdgebouw, de collegezalen, het universiteitsmuseum en de wetenschappelijke bibliotheek zijn getroffen, zei Zelensky in zijn videotoespraak.
  [naar artikel]
 10. Van publiekslieveling naar ‘viruswappie’: hoe supermodel Doutzen Kroes van haar troon viel (27/12/2021 - De Morgen)
  In 2021 steeg de onlinehaat tot een nieuw hoogtepunt. Favoriet doelwit was supermodel Doutzen Kroes. Jarenlang was zij een publiekslieveling, totdat ze zich aansloot bij de antivaxers. Een profiel van een gecanceld idool.
  [naar artikel]
 11. Zelensky dringt bij leiders G7 aan op meer militaire hulp (28/06/2022 - Express)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft maandag, in een videovergadering met de leden van de G7, benadrukt hoe belangrijk het is om het leger van zijn land te blijven ondersteunen.  President Zelensky zegt daarnaast zich zorgen te maken over het feit dat het Westen vermoeid is geraakt door de kosten van de oorlog in Oekraïne. […]
  [naar artikel]
 12. Cool Europe versus Little Brittania: hoe het Eurovisiesongfestival een perfecte afspiegeling is van de tanende rol van het Verenigd Koninkrijk (24/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Cool Europe versus Little Brittania: hoe het Eurovisiesongfestival een perfecte afspiegeling is van de tanende rol van het Verenigd Koninkrijk Love it or hate it: Het Eurovisie Songfestival slaagt er telkens in om controverse te creëren en ook een politiek en economisch punt aan te tonen. De diversiteit en de onwaarschijnlijke creativiteit-sommigen zullen zeggen stupiditeit- van deze liedjeskermis zegt iets over het fascinerende experiment dat Europa is. De laatste plaats van Groot-Brittanië stond bovendien symbool […] Lees dit artikel: Cool Europe versus Little Brittania: hoe het Eurovisiesongfestival een perfecte afspiegeling is van de tanende rol van het Verenigd Koninkrijk
  [naar artikel]
 13. Serie met Volodimir Zelensky in de hoofdrol vanaf dinsdag op Netflix (16/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf dinsdag kijk je op Netflix naar Servant of the People, de Oekraïense reeks waarin Volodimir Zelensky acteerde voor hij president werd. Ironisch genoeg speelt Zelensky in de reeks een gewone man die...president wordt.
  [naar artikel]
 14. Von der Leyen aan Zelensky: 'De EU staat achter u' (09/04/2022 - De Tijd)
  08:04 Terwijl het westen de luchtaanval op de oostelijke stad Kramatorsk veroordeelt, eist de Oekraïense president Zelensky 'een forse en wereldwijde reactie'.
  [naar artikel]
 15. Een kennismaking met Anouar Ait El Hadj (18), potentiële publiekslieveling bij RSCA: “Messi is toch ook klein?” (15/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brusselaar. Jeugdproduct. Technisch begaafd. Met Anouar Ait El Hadj (18) start vanavond een potentiële Anderlecht-publiekslieveling. Hij weigerde Tottenham en wil zich nu bij paars-wit écht lanceren. “Het doel is nu om een vaste basisspeler te worden.” Een kennismaking.
  [naar artikel]
 16. Oekraïens president Zelensky roept OPEC-landen op om energieproductie op te drijven: “Toekomst van Europa hangt af van jullie inzet” (26/03/2022 - Express)
  Oekraïens president Volodymyr Zelensky heeft zaterdag in een videoboodschap aan de Doha Conference in Qatar de olieproducerende landen opgeroepen om hun productie op te drijven. Op die manier moeten de OPEC-landen bijdragen aan Europa’s loskoppeling van de Russische chantage, zo zegt Zelensky. Volgens de Oekraïense president Zelensky kunnen landen zoals Qatar een wezenlijke bijdrage leveren […]
  [naar artikel]
 17. Factcheck: ja, Zelensky verbood elf politieke partijen (29/04/2022 - Knack)
  Volgens berichten op sociale media zou de Oekraïense president Volodymyr Zelensky elf politieke partijen verboden hebben. Dat klopt. Zelensky verbood de partijen naar eigen zeggen vanwege hun vermeende banden met Rusland. De beslissing dateert van 20 maart, iets minder dan een maand na het begin van de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 18. Komiek Zelensky wordt president van Oekraïne (21/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur en humorist Volodymyr Zelensky, een nieuwkomer in de politiek, heeft vandaag een klinkende overwinning op aftredend president Petro...
  [naar artikel]
 19. Estlandse kunstenares bouwt vijf meter hoge zandsculptuur van Zelensky (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Estland heeft een kunstenares een zandsculptuur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gemaakt. Volgens de Estse radio reikt het kunstwerk vijf meter hoog. Bovendien werd maar liefst zeventig ton zand gebruikt. De kunstenares haalde de mosterd bij het Vrijheidsbeeld, aangezien Zelensky wordt voorgesteld met een brandende toorts in de hand.
  [naar artikel]
 20. Beelden van acteur Zelensky doen opnieuw de ronde: “Ach, het is Montenegro dat EU-lid wordt?” (24/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een fragment waarin Volodymyr Zelensky, in de huid van Vassili Goloborodko, met Angela Merkel belt over Oekraïens lidmaatschap van de EU wordt via sociale media opgerakeld. De opvallende beelden (zie hierboven) komen uit de serie Dienaar van het volk, waarbij Zelensky nog lang voor zijn politieke carrière de president van Oekraïne speelt.
  [naar artikel]
 21. Oekraïne maakt zich op voor tweede Zelensky-revolte (21/07/2019 - De Tijd)
  08:13 Het presidentschap won hij afgelopen mei met overtuigend gemak. Zondag probeert de Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky zijn macht te betonneren door het parlement te veroveren.
  [naar artikel]
 22. ‘Poetin dacht dat hij met Zelensky gouden zaakjes kon doen’ (15/03/2022 - De Morgen)
  ‘Zelensky is de anti-Poetin: jong, charismatisch en democratisch.’ Vooral dat laatste boezemt Poetin angst in, zegt Paul D’Anieri (57), expert in Oekraïne-Rusland-relaties. En toch was Zelensky na zijn verkiezing bereid tot meer toegevingen aan Poetin dan de Oekraïners lief was.
  [naar artikel]
 23. Publiekslieveling Murray bezorgt Britten delirium en wint tweede Wimbledon (10/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Andy Murray (ATP 2) heeft voor de tweede keer in zijn carrière het grastoernooi van Wimbledon op zijn naam geschreven. De Schotse publiekslieveling was zondagmiddag in de finale te sterk voor de Canadees Milos Raonic (ATP 7) en haalde het in drie sets met 6-4, 7-6 (7/3) en 7-6 (7/2).
  [naar artikel]
 24. Oekraïense president Zelensky opent filmfestival van Cannes met opvallende verwijzing: “We hebben nieuwe Charlie Chaplin nodig” (17/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het filmfestival van Cannes werd dinsdagavond geopend door de alomtegenwoordige Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Zoals hij dat eerder deed op de uitreiking van de Grammy’s en tal van andere evenementen, sprak Zelensky ook in Frankrijk alle toehoorders toe via een videolink.
  [naar artikel]
 25. De Roeck moet op links moeilijke knoop doorhakken: publiekslieveling of Fransman? (03/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag willen de Kanaries revanche nemen voor de tumultueuze match op Jan Breydel. De Panda’s uit Eupen komen op bezoek op Stayen. Een linke tegenstrever, zeker op kunstgras. Benieuwd zijn we vooral wie Jonas De Roeck op de linksachter zal posteren. Want vorige week kreeg Fabien Antunes verrassend de voorkeur op publiekslieveling Casper De Norre.
  [naar artikel]
 26. Het geduld is op: waarom KV Mechelen publiekslieveling Joachim Van Damme (30) naar B-kern stuurt (02/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Komt het nog goed met Joachim Van Damme (30)? KV Mechelen stuurde de publiekslieveling naar de B-kern. De club was lang tolerant voor zijn gebrek aan professionaliteit, maar nu is het geduld op. Achtergrond bij hoe het allemaal zo ver is kunnen komen.
  [naar artikel]
 27. Oekraïense president en nationale oorlogsheld Zelensky maakte ooit indruk met zijn danskunsten en overwinning in ‘Dancing with the Stars’ (28/02/2022 - Express)
  Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne, wist zich in de oorlog met Rusland te profileren als een sterke leider en een volksheld. Nochtans is de 44-jarige Oekraïner nog maar enkele jaren actief in de politiek en kom hij uit de entertainmentsector. Uit die periode zijn nu beelden opgedoken van toen Zelensky in 2006 in eigen […]
  [naar artikel]
 28. Zelensky vraagt NAVO duidelijkheid (19/02/2022 - De Tijd)
  16:56 De Oekraïense president Volodymyr Zelensky eist een 'duidelijke en uitvoerbare' kalender voor de toetreding van zijn land tot de NAVO. Dat zei hij zaterdag op de veiligheidsconferentie in München.
  [naar artikel]
 29. Waarom de oorlog niet uit de lucht komt vallen: ‘Poetin dacht dat hij met Zelensky gouden zaakjes kon doen’ (15/03/2022 - De Morgen)
  ‘Zelensky is de anti-Poetin: jong, charismatisch en democratisch.’ Vooral dat laatste boezemt Poetin angst in, zegt Paul D’Anieri (57), expert in Oekraïne-Rusland-relaties. En toch was Zelensky na zijn verkiezing bereid tot meer toegevingen aan Poetin dan de Oekraïners lief was.
  [naar artikel]
 30. Presidentsverkiezingen Oekraïne – Klinkende zege voor Zelensky (21/04/2019 - Metro)
  Acteur en humorist Volodymyr Zelensky, een nieuwkomer in de politiek, heeft zondag een klinkende overwinning op aftredend president Petro Porosjenko behaald in de presidentsverkiezingen in Oekraïne, zo blijkt uit een peiling aan de uitgang van de stembureaus. De uitslag geeft de omvang weer van het wantrouwen van de kiezers tegenover de zittende machthebbers. Zelensky (41) haalde in de tweede ronde van de verkiezingen 73,2 procent van de stemmen, zijn rivaal Porosjenko (53) 25,3 procent, zo geeft de peiling van Exit Poll National aan, een consortium van drie instituten. Bron: Belga   Het bericht Presidentsverkiezingen Oekraïne – Klinkende zege voor Zelensky verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Zelensky kondigt begin aan van Russisch offensief in Oost-Oekraïne (19/04/2022 - De Tijd)
  07:10 Rusland wil volgens Oekraïens president Volodymyr Zelensky de regio 'vernielen'.
  [naar artikel]
 32. De Croo belooft nieuwe wapens aan Oekraïne na speech Zelensky (31/03/2022 - Knack)
  Dat zei de premier donderdagnamiddag in de Kamer tegen Oekraïens president Volodymyr Zelensky.
  [naar artikel]
 33. Ooit echtbreekster, nu verloofd en genomineerd voor eerste Golden Globe: Kristen Stewart poetst haar imago op (25/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tien jaar nadat Kristen Stewart (21) de wereld over zich heen kreeg omdat ze publiekslieveling Robert Pattinson bedrogen had, is ze er eindelijk in geslaagd om die kwalijke reputatie van zich af te schudden. Dat heeft ze onder meer te danken aan haar rol als prinses Diana in ‘Spencer’, waarvoor ze heel wat lof krijgt. “Elke dag had ik vreselijke paniekaanvallen en buikpijn. Ik voelde me opgejaagd wild.”
  [naar artikel]
 34. Zelensky sluit bevrijding Marioepol met militaire middelen uit (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de bevrijding van de belegerde havenstad Marioepol voorlopig uitgesloten. "Oekraïne heeft niet genoeg zware wapens om Marioepol met militaire middelen te bevrijden", zei Zelensky op een persconferentie met de Canadese premier Justin Trudeau, die in Kiev is voor een solidariteitsbezoek.
  [naar artikel]
 35. Misbruikt Zelensky de oorlog om politieke tegenstrevers uit te schakelen? Wij zochten het uit (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het was een intrigerend stukje in ons interview met Roger Housen: dat Volodymyr Zelensky zomaar politieke partijen verbiedt en dat daar geen haan naar kraait. Maar klopt het ook?
  [naar artikel]
 36. Zelensky spreekt Amerikaans Congres toe en toont schrijnende video: "Sluit het luchtruim boven Oekraïne” (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Voldymyr Zelensky heeft tijdens een virtuele toespraak voor het Amerikaanse Congres de Verenigde Staten bedankt voor de steun in de oorlog en “persoonlijke betrokkenheid” van president Joe Biden. Daarnaast drong Zelensky nogmaals aan op een no-fly zone. Dat deed hij met behulp van een pakkende video.
  [naar artikel]
 37. Zelensky spreekt Amerikaans Congres toe en toont schrijnende video: "Sluit het luchtruim boven Oekraïne” (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Voldymyr Zelensky heeft tijdens een virtuele toespraak voor het Amerikaanse Congres de Verenigde Staten bedankt voor de steun in de oorlog en “persoonlijke betrokkenheid” van president Joe Biden. Daarnaast drong Zelensky nogmaals aan op een no-fly zone. Dat deed hij met behulp van een pakkende video.
  [naar artikel]
 38. Zelensky verschijnt als hologram op vier techconferenties (16/06/2022 - De Tijd)
  17:29 De Oekraïense president Volodymyr Zelensky stunt door donderdagavond via een hologram vier Europese techevenementen live toe te spreken.
  [naar artikel]
 39. Zelensky: “Russische moordenaars zullen hun straf niet ontlopen” (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne zal de verantwoordelijken voor de Russische raketaanval op een flat in de stad Chasiv Yar vinden en voor het gerecht brengen. Dat zegt de Oekraïense president Zelensky. "Geen enkele Russische moordenaar zal zijn straf ontlopen", zei Zelensky zondagavond in zijn dagelijkse videoboodschap.
  [naar artikel]
 40. Zelensky roept op tot wereldwijde manifestaties tegen de oorlog in Oekraïne: “Demonstreer in de naam van de vrede” (24/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky roept de hele wereld op om vandaag de straat op te gaan vanwege de oorlog met Rusland, die precies een maand geleden begon. In een video die Zelensky woensdagavond online plaatste, vroeg hij in het Engels om “Oekraïne te ondersteunen en voor onze vrijheid te pleiten.”
  [naar artikel]
 41. Zelensky schorst twee vertrouwelingen (18/07/2022 - De Tijd)
  14:14 In zijn strijd tegen spionage heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky twee sleutelfiguren in zijn entourage uit hun functie verwijderd.
  [naar artikel]
 42. Zelensky zuivert zijn veiligheidsdienst: topman ontslagen, tientallen medewerkers volgen (19/07/2022 - Express)
  De maat is vol voor de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Nadat onderzoek massale collaboratie onder de eigen overheidsdiensten, onder meer binnen het gerechtelijk apparaat en de veiligheidsdiensten, blootlegde, besloot hij twee topambtenaren op straat te zetten. Ook tientallen medewerkers van de geheime dienst SBU worden ontslagen. Zondag raakte bekend dat president Zelensky procureur-generaal Iryna Venediktova […]
  [naar artikel]
 43. Zelensky: 'Vrede is meer waard dan diamanten, gas of schepen uit Rusland' (31/03/2022 - De Tijd)
  14:48 'De situatie in de door Rusland belegerde stad Marioepol is even erg, zo niet erger dan wat in Ieper gebeurde tijdens WO I.' Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in een speech voor het B...
  [naar artikel]
 44. Zelensky’s entourage schrijft historische speeches alsof ze voor een comedyfilm zouden zijn (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïens president Volodomyr Zelensky verovert harten met zijn charismatische speeches. Voor die toespraken heeft hij geen ervaren spin-doctor in huis moeten nemen: volgens de Oekraïense media rekent Zelensky op zijn kameraden uit de comedyclub die hij als 19-jarige oprichtte. Meer zelfs: het schrijfproces van zijn speeches is hetzelfde als dat van zijn comedysketches.
  [naar artikel]
 45. Zelensky wil dit jaar oorlog beëindigen, maar experts zien geen vredesakkoord voor de winter (28/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïens president Zelensky wil tegen het eind van het jaar de oorlog in zijn land beëindigd zien, maar van vredesoverleg met Russisch president Poetin is geen sprake meer. Zal Zelensky zijn zin krijgen? Defensiestrateeg Sven Biscop en professor Internationale Politiek David Criekemans wikken en wegen.
  [naar artikel]
 46. Zelensky drukt EU-leiders met neus op de feiten: 'We zijn dankbaar, maar jullie kwamen te laat' (25/03/2022 - Knack)
  De Oekraïense president Volodomyr Zelensky sprak donderdagavond de Europese staatshoofden en regeringsleiders toe. Hongaars premier Viktor Orbán kreeg een diplomatieke veeg uit de pan.
  [naar artikel]
 47. Acteur Zelensky is de nieuwe Oekraïense president (21/04/2019 - De Tijd)
  19:16 De politieke nieuwkomer en acteur Volodymyr Zelensky heeft de Oekraïense presidentsverkiezingen gewonnen. Volgens de exitpolls haalde hij het met meer dan 73 procent van de stemmen tegen zittend presi...
  [naar artikel]
 48. De onthulling van het jaar: Poetin heeft een schoonzoon die Zelensky heet (20/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Russisch magazine heeft ontdekt wie de man is van Vladimir Poetins dochter Katerina (35). Het gaat om een befaamde danser, die jaren aan het hoofd stond van het Staatsballet in München en de naam Zelensky draagt.
  [naar artikel]
 49. Zelensky zegt toespraak Raad van Europa af om “dringende redenen” (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky kan de Raad van Europa vandaag toch niet toespreken. Hij moet afzeggen wegens “heel dringende onvoorziene omstandigheden”. Dat meldt de raad, een verdragsorganisatie die de democratie en de mensenrechten in Europa bewaakt. De Oekraïense premier valt in voor Zelensky.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy