Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:43 uur

Het is geen cadeau om als alleenstaande in België te wonen: “Is ook geen verrassing als je weet dat die groep nauwelijks vertegenwoordigd wordt in de politiek”

Express

05/08/2022 - 18:53

De twee Brusselse parlementsleden Carla Dejonghe (Open Vld) en Aurélie Czekalski (MR) pleiten voor de invoering van een singlesreflex bij het maken van beleidsbeslissingen. “Het klassieke gezin van twee ouders en twee kinderen is in de ogen van beleidsmakers nog steeds de norm”, klinkt het. Nu de energieprijzen de pan uit rijzen, moeten alle gezinnen […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Martínez: “Denken dat België en Kroatië zomaar doorstoten is fout” - Alderweireld: "Laat ons in schaduw maar voor verrassing zorgen” (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kroatië, Marokko en Canada. Dat zijn de drie tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK in Qatar. Bondscoach Roberto Martinez verwacht moeilijke wedstrijden: “Als we niet op ons best zijn, krijgen we problemen in deze groep.” Ook Toby Alderweireld, actief in de Qatarese competitie, is op zijn hoede: “Lastig, maar op een WK zijn er nu eenmaal geen makkelijke matchen.”
  [naar artikel]
 2. Minister van Energie Tinne Van der Straeten: “Geen aanwijzingen dat ook gaslevering aan België stopt” (31/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Energie Tinne Van der Straeten benadrukt na het afsluiten van een Nederlandse klant door de Russische gasproducent Gazprom dat er geen impact is op de Belgische bevoorrading van aardgas. “België is volledig voorbereid. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat ook de levering naar België stopt”.
  [naar artikel]
 3. Minister van Energie Tinne Van der Straeten: “Geen aanwijzingen dat ook gaslevering aan België stopt” (31/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Energie Tinne Van der Straeten benadrukt na het afsluiten van een Nederlandse klant door de Russische gasproducent Gazprom dat er geen impact is op de Belgische bevoorrading van aardgas. “België is volledig voorbereid. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat ook de levering naar België stopt”.
  [naar artikel]
 4. ‘Jane’ is de huiskamerspion voor alleenstaande senioren: “Soms is er géén beweging in huis. Dan weet ik: ze zit in de tuin te werken of haar beesten te voederen” (11/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Artificiële intelligentie, bewegingssensoren en een app die de handel en wandel van uw ouders en grootouders detecteert en registreert? Dat is ‘Jane’. In samenwerking met Familiehulp wil het gelijknamige platformbedrijf proactief inspelen op de vraag van senioren om alleen te blijven wonen. Het voordeel? “Hoe sneller je een afwijking kunt vaststellen, hoe beter je de kosten onder controle kan houden en hoe minder snel men naar een rusthuis moet.” Vanaf deze week wordt ‘Jane’ in België uitgerold. Maar hoe werkt het? Wie heeft er al ervaring mee? En wat met privacy?
  [naar artikel]
 5. “België heeft alle troeven om de cryptorevolutie te leiden, maar niet de ambities” (07/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “België heeft alle troeven om de cryptorevolutie te leiden, maar niet de ambities” De realiteit voor ondernemers in de cryptowereld van ons land? Er is geen tekort aan investeringen, start-ups en talent in België. Maar bureaucratie en een politiek afwachtende houding minimaliseren de impact van het Belgische ecosysteem, vreest de baas van de Brusselse fintechonderneming Keyrock, een rijzende ster in de crypto-industrie. “We hadden het grappige idee om […] Lees dit artikel: “België heeft alle troeven om de cryptorevolutie te leiden, maar niet de ambities”
  [naar artikel]
 6. Slechte resultaten, maar Clement en co maken zich geen zorgen: “Dat we onder druk staan? Totaal niet” (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De resultaten vallen tegen — zélfs Europees voetbal komt na deze week in het gedrang. Philippe Clement en zijn staf voelen evenwel geen druk: “Ons werk wordt hier enorm geapprecieerd”, weet assistent Jonas Ivens. “Maar wat soms irriteert, is dat men in België heel negatief is.”
  [naar artikel]
 7. Zeven Belgen over wonen en werken in Molenbeek: “Als dit België niet is, wat is België dan wél?” (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “100.000 mensen wonen hier en hij scheert ze allemaal over één kam.” Conner Rousseau heeft in Molenbeek op z'n minst een gevoelige snaar geraakt, maar blind voor problemen zijn ze er niet. Zeven Belgen over wonen en werken in Molenbeek.
  [naar artikel]
 8. Schrijnende woonsituatie in Olen: “Dakloos of slapen in gevaarlijke omstandigheden” (18/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Wendy Van den Brande, een alleenstaande moeder van drie uit Olen, weet zich geen raad meer. De huurwoning waarin ze verblijft, vertoont gebreken die levensgevaarlijk kunnen zijn. “Maar als de burgemeester beslist dat het pand onbewoonbaar is, sta ik op straat. Ik kan nergens naartoe en ook de gemeente heeft geen oplossing”, zucht de vrouw. “ De burgemeester zit verveeld met de zaak. “Maar ook ik kan geen woning tevoorschijn toveren.”
  [naar artikel]
 9. “Verplichte vaccinatie voor werknemers? In België is daar geen wettelijke basis voor” (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Verplichte vaccinatie voor werknemers? In België is daar geen wettelijke basis voor” Almaar meer grote Amerikaanse bedrijven, zoals Google, Facebook en Netflix, eisen van hun werknemers dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vooraleer ze op het werk komen. In België is zo’n verplichte vaccinatie volgens de huidige wetten onmogelijk, zeggen hr-experten. “Wanneer een vaccin niet verplicht is door de overheid, blijft elke medewerker vrij om te […] Lees dit artikel: “Verplichte vaccinatie voor werknemers? In België is daar geen wettelijke basis voor”
  [naar artikel]
 10. Burgemeester Chaudfontaine: “We hebben in België geen reddingscultuur” (29/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  In tegenstelling tot Frankrijk en zijn civiele veiligheid, “hebben we in België geen reddingscultuur” en de middelen die tijdens de zware overstromingen van juli werden ingezet, waren vaak “onaangepast”. Dat heeft de burgemeester van Chaudfontaine, MR-Kamerlid Daniel Bacquelaine, vrijdag verklaarde in de Waalse onderzoekscommissie naar die overstromingen.
  [naar artikel]
 11. Burgemeester Chaudfontaine: “We hebben in België geen reddingscultuur” (29/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  In tegenstelling tot Frankrijk en zijn civiele veiligheid, “hebben we in België geen reddingscultuur” en de middelen die tijdens de zware overstromingen van juli werden ingezet, waren vaak “onaangepast”. Dat heeft de burgemeester van Chaudfontaine, MR-Kamerlid Daniel Bacquelaine, vrijdag verklaarde in de Waalse onderzoekscommissie naar die overstromingen.
  [naar artikel]
 12. Na afwezigheid van vijf jaar opnieuw landenprijs jumping in België: “Vergelijk het met een match van de Rode Duivels” (06/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag wordt in Knokke na vijf jaar afwezigheid opnieuw de Belgische landenprijs jumping gesprongen. “Ik ben nu eenmaal een grote fan van landenwedstrijden, we hadden er geen meer in België en ik vond dat we dat moesten doen voor de sport en voor België”, zegt organisator Stephan Conter.
  [naar artikel]
 13. Ondernemerskoppel verhuisde naar Dubai en had daar nog geen seconde spijt van: “Hier willen ze in álles de beste zijn” (11/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Dubai is een stuk land dat wordt geleid als een bedrijf. Voor een ondernemerskoppel als wij was het liefde op het eerste gezicht.” Sinds december 2020 wonen Yves Vekemans (49) en Inge Van Belle (47) van het Mechelse Herculean Alliance permanent in de Arabische Golfstaat. Een verhuizing waar zij en hun twee tienerkinderen Amaury (17) en Julietta (14) geen seconde spijt van hebben. “In België is de middelmaat al goed genoeg, Dubai wil in alles de beste van de wereld zijn.”
  [naar artikel]
 14. Martínez: “Denken dat België en Kroatië zomaar doorstoten is fout” - Alderweireld: "Laat ons in schaduw maar voor verrassing zorgen” (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kroatië, Marokko en Canada. Dat zijn de drie tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK in Qatar. Bondscoach Roberto Martinez verwacht moeilijke wedstrijden: “Deze drie confrontaties zullen ons klaarstomen voor de rest van het toernooi.” Ook Toby Alderweireld, actief in de Qatarese competitie, is op zijn hoede: “Lastig, maar op een WK zijn er nu eenmaal geen makkelijke matchen.”
  [naar artikel]
 15. Bieke (28) en Pietro (33) hebben een gezinsinkomen van 2.350 euro: "Het verbaast me niet dat leerkracht een knelpuntberoep dreigt te worden” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Hun hart en ziel liggen in Italië, zijn geboorteland, maar omdat ze daar geen werk vinden, wonen Pietro en Bieke weer in België. “Ik kon hier aan de slag als leerkracht Frans, Pietro werkt in de supermarkt. Wij hebben geen slecht leven, maar als we genoeg geld hadden, zouden we hier waarschijnlijk nooit wonen”, meent het koppel.
  [naar artikel]
 16. Witsel wil nog drie jaar op topniveau voetballen en sluit België uit: “Nu nog niet terug naar Standard” (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Waar ligt de toekomst van Axel Witsel (33)? Na vier jaar Borussia Dortmund werd zijn aflopende contract er niet meer verlengd. Een nieuwe club is er nog niet, wel weet de Rode Duivel dat hij nog drie jaar op topniveau wil blijven spelen. Om er dan snel aan toe te voegen: “België is dus geen optie.”
  [naar artikel]
 17. Organisator Stones-concert verdedigt hoge ticketprijzen. “Het was dit of geen stop in België: hadden de fans dat tof gevonden?” (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Joepie, The Rolling Stones komen. Als ik een tweede hypotheek op mijn huis neem, kan ik ook een ticket kopen.” Het is maar één van de reacties op de hoge ticketprijzen die Jagger en co vragen nu ze - misschien wel voor het laatst - naar België komen. “149 euro voor het goedkoopste ticket kun je moeilijk democratisch noemen”, zegt organisator Pascal Van De Velde van Greenhouse Talent. “Maar het waren deze prijzen of geen Stones in België. Dat hadden de fans toch ook niet tof gevonden?”
  [naar artikel]
 18. COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België. “De oorlog begon in de winter. Nu is het bijna zomer” (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odessa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (5) naar België. Momenteel zijn ze samen op reis voor haar werk. “In België zou ik toch maar zitten wachten naast de brievenbus. Want mijn papieren zijn nog altijd niet in orde.”
  [naar artikel]
 19. “België riskeert lange periode van politieke en sociale spanningen” (07/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “België riskeert lange periode van politieke en sociale spanningen” Philippe Ledent, econoom bij ING België, waarschuwt in een nota voor een internationaal publiek voor langdurige maatschappelijke onrust in ons land. “Er is geen vaccin tegen politieke en sociale spanningen in België”, schrijft hij. Volgens de ING-studiedienst zullen de recentste coronabeperkingen de Belgische economie afremmen, maar de impact zal relatief beperkt zijn. Econoom Philippe Ledent […] Lees dit artikel: “België riskeert lange periode van politieke en sociale spanningen”
  [naar artikel]
 20. Gaslevering naar België komt niet in het gedrang: “Ons land is volledig voorbereid” (31/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Energie Tinne Van der Straeten benadrukt dat er geen impact is op de Belgische bevoorrading van aardgas, nu Rusland niet meer levert aan Nederland. “Ons land is volledig voorbereid. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat ook de levering naar België stopt”, klinkt het.
  [naar artikel]
 21. Miss België-finaliste wordt gehackt en bedreigd door onbekende: “Geld of pure sabotage? Ik heb geen idee wat die persoon van mij wil” (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Maasmechelse Silvana Spyros (25) is één van de vijf grote favorieten voor de titel van Miss België. In de cruciale eindstrijd voor het kroontje wordt ze echter lastiggevallen door een vervelende vijand. “Zelfs mijn vriendinnen zullen lastiggevallen worden.”
  [naar artikel]
 22. Miss België-finaliste (25) wordt gehackt en bedreigd door onbekende: “Geld of pure sabotage? Ik heb geen idee wat die persoon van mij wil” (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Maasmechelse Silvana Spyros (25) is één van de vijf grote favorieten voor de titel van Miss België. In de cruciale eindstrijd voor het kroontje wordt ze echter lastiggevallen door een vervelende vijand. “Zelfs mijn vriendinnen zullen lastiggevallen worden.”
  [naar artikel]
 23. COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België: “David lijkt al zijn halve leven weg van huis” (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odessa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Deze week spendeert ze met haar zieke zoontje in bed, en geniet ze van de weinige kleine dingen die haar nog aan haar thuisland verbinden. “Ik kan over de toekomst nadenken en dat lijkt een nieuw soort statussymbool. Al wie in Oekraïne leeft, kan geen plannen maken.”
  [naar artikel]
 24. INTERVIEW. Ex-Miss België Joke van de Velde ziet moederschap als sterkte: “Ik ben als een leeuwin die vecht voor haar welpje” (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  1,5 jaar geleden verraste Joke van de Velde (42) toen ze bekendmaakte dat ze zwanger was. Maar hoe en met wie heeft Miss België 2000 nooit willen uitklaren. Intussen weet Joke dat het moederschap geen walk in the park is. “Last minute een glas wijn gaan drinken met vriendinnen is er niet meer bij”, zegt ze in ‘TV Familie’. Een openhartig gesprek over het moederschap, haar lichaam na de bevalling en de toekomst. “Waar ik na de bevalling veel last van had, is een leeg gevoel.”
  [naar artikel]
 25. PORTRET Alexander De Croo. “Hij kent niks van politiek”, zei zijn moeder ooit. Ze had ongelijk (30/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  België heeft iets met dynastieën. Net als de vorige premier Charles Michel is Alexander De Croo (44) een “zoon van”. Nochtans stond het in geen...
  [naar artikel]
 26. “Klimaatstandpunten gaan over winst, niet over politiek” (18/01/2022 - Express)
  In zijn jaarlijkse brief aan de bedrijven waarin vermogensbeheerder BlackRock belegt, schrijft CEO Larry Fink dat ondernemingen die geen plannen maken voor een “koolstofvrije” toekomst, achterophinken. BlackRocks pro-groene investeringsstrategie heeft geen ideologische, maar een kapitalistische basis, betoogt Fink. “Stakeholderkapitalisme is geen politiek. Het is geen sociale of ideologische agenda. Het is niet woke”, klinkt het. […]
  [naar artikel]
 27. PORTRET Alexander De Croo. “Hij kent niks van politiek”, zei zijn moeder ooit. Ze kreeg ongelijk (30/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  België heeft iets met dynastieën. Net als de vorige premier Charles Michel is Alexander De Croo (44) een “zoon van”. Nochtans stond het in geen...
  [naar artikel]
 28. Budgetvriendelijk wonen zonder in te boeten aan stijl: zo losten deze Vlamingen het creatief op. “Gedwongen ontspullen brengt rust” (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Huizenprijzen vliegen de pan uit. Koop je toch nog een woning, dan heb je vaak voor de inrichting en eventuele renovatiewerken geen groot budget meer. Geen probleem: deze Vlamingen bewijzen dat mooi wonen je geen financiële kater hoeft te bezorgen. Pieter en Nathalie pimpten een tapijtklopperij met afbraakmateriaal. Kimberley creëerde moois met MDF en OSB. Kurt en Leen geven hun woonst pit met tweedehandsmeubels. En Sanne en Jente verkasten naar een kleiner arbeidershuisje. “Eén gouden tip voor een lowbudgetinterieur: gooi niets weg.”
  [naar artikel]
 29. COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België. “Mijn papieren zijn eindelijk aangekomen” (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odessa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (5) naar België. Momenteel zijn ze samen op reis voor haar werk. “Nu we bijna terugkeren, vraagt David soms of we naar Odessa gaan. En dan leg ik uit dat het Brussel wordt. Het voelt steeds meer aan als thuis.”
  [naar artikel]
 30. Advocaat Jef Vermassen: “Zeer tevreden dat Dave De Kock in België berecht wordt” (20/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Meester Jef Vermassen, die de moeder van het vierjarige slachtoffer Dean Verberckmoes bijstaat, reageert opgelucht op de beslissing dat het Belgische gerecht de vervolging van verdachte Dave De Kock overneemt. “Ik ben zeer tevreden dat De Kock in België berecht wordt, ook voor mijn cliënte. We hebben gevraagd dat het lichaam van haar zoon snel overgebracht wordt naar België”, zegt Vermassen.
  [naar artikel]
 31. Advocaat Jef Vermassen: “Zeer tevreden dat Dave De Kock in België berecht wordt” (20/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Meester Jef Vermassen, die de moeder van het vierjarige slachtoffer Dean Verberckmoes bijstaat, reageert opgelucht op de beslissing dat het Belgische gerecht de vervolging van verdachte Dave De Kock overneemt. “Ik ben zeer tevreden dat De Kock in België berecht wordt, ook voor mijn cliënte. We hebben gevraagd dat het lichaam van haar zoon snel overgebracht wordt naar België”, zegt Vermassen.
  [naar artikel]
 32. NTERVIEW. Ex-Miss België Joke van de Velde over het prille moederschap: "Als ik voel dat er iets niet klopt, loop ik de deur van de kinderarts plat” (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  1,5 jaar geleden verraste Joke van de Velde (42) toen ze bekendmaakte dat ze zwanger was. Maar hoe en met wie heeft Miss België 2000 nooit willen uitklaren. Intussen weet Joke dat het moederschap geen walk in the park is. “Last minute een glas wijn gaan drinken met vriendinnen is er niet meer bij”, zegt ze in ‘TV Familie’. Een openhartig gesprek over het moederschap, haar lichaam na de bevalling en de toekomst. “Waar ik na de bevalling veel last van had, is een leeg gevoel.”
  [naar artikel]
 33. Geen gedwongen uitwijzingen meer voor Afghaanse asielzoekers in België: “Niemand terugsturen naar een regio waar het onveilig is” (16/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de taliban weer aan de macht zijn in Afghanistan, zal België geen Afghaanse asielzoekers meer terugsturen. Ook uitgeprocedeerde en afgewezen asielzoekers mogen in ons land blijven. “De situatie in Afghanistan is te verschrikkelijk om iemand op een degelijke manier terug te sturen”, bevestigt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 34. Geen gedwongen terugkeer meer voor Afghaanse asielzoekers in België: “Niemand terugsturen naar een regio waar het onveilig is” (16/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de taliban weer aan de macht zijn in Afghanistan, zal België geen Afghaanse asielzoekers meer terugsturen. Ook uitgeprocedeerde en afgewezen asielzoekers mogen in ons land blijven. “De situatie in Afghanistan is te verschrikkelijk om iemand op een degelijke manier terug te sturen”, bevestigt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 35. Favoriete voor Miss België wordt gehackt en bedreigd door onbekende: “Geld of pure sabotage? Ik heb geen idee wat die persoon van mij wil” (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Deze week nog riep onze showbizzrubriek de Maasmechelse Silvana Spyros (25) uit tot één van de vijf grote favorieten voor Miss België. In de cruciale eindstrijd voor het kroontje wordt ze echter lastiggevallen door een vervelende vijand. Haar Instagramaccount werd al een aantal keren verwijderd en bovendien ontvangt ze ook bedreigingen. “Ik heb een klacht ingediend bij de politie”, zucht de finaliste.
  [naar artikel]
 36. Kersvers Miss België reageert op kritiek: “Neen, ik heb geen plastische chirurgie laten uitvoeren” (30/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds ze zaterdag werd verkozen tot de nieuwe Miss België, ligt Chayenne Van Aarle onder vuur op social media. Veel critici menen dat de 22-jarige Antwerpse al (meermaals) aan haar uiterlijk liet sleutelen. “Ze is duidelijk al geopereerd”, zo klinkt het vaker. Iets wat de Van Aarle zelf met klem ontkent. “Je mag mijn gezicht gerust komen aanraken.”
  [naar artikel]
 37. PORTRET. Wie is Alexander De Croo, Belgiës kersverse premier? “Hij kent niks van politiek”, zei zijn moeder ooit. Ze kreeg ongelijk (30/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  België heeft iets met dynastieën. Net als de vorige premier Charles Michel is Alexander De Croo (44) een “zoon van”. Nochtans stond het in geen...
  [naar artikel]
 38. Klimaatexperts: “Huidige droogte heeft al gevolgen, aarde mogelijk nog voor 2027 al 1,5 graad warmer” (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er is de voorbije weken nauwelijks een spatje regen gevallen en daar komt de komende tijd geen verandering in. Volgens prognoses van het Europees Centrum van middellangetermijnvoorspellingen is de kans daardoor groter op een drogere en warmere zomer dan normaal. Tegelijk waarschuwt de VN dat de aarde tegen 2027 al minstens één jaar 1,5 graden Celsius warmer zal zijn dan voor het industriële tijdperk. “Dat is geen verrassing, maar het doet pijn om dat wetenschappelijk bevestigd te zien”, zegt klimaatexperte Jill Peeters.
  [naar artikel]
 39. Vriend Miss België in cel na veroordeling uit verleden: “Jaren niets meer over gehoord en nu plots aangehouden” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vriend van huidig Miss België Kedist Deltour (24) zit in de cel. Bij een controle in Heule (Kortrijk) is Losene Keita (23) woensdagavond door de politie opgepakt en opgesloten omdat er nog een vroegere celstraf van 5 maanden voor zijn betrokkenheid bij straatgevechten open stond en hij al jaren geen vast adres in België heeft. “Verschrikkelijk, hij hoorde sinds 2016 niets meer van die zaak en plots wordt hij daarvoor opgepakt”, reageert zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. Het parket bevestigt zijn aanhouding.
  [naar artikel]
 40. Vriend Miss België in cel na veroordeling uit verleden: “Jaren niets meer over gehoord en nu plots aangehouden” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vriend van huidig Miss België Kedist Deltour (24) zit in de cel. Bij een controle in Heule (Kortrijk) is Losene Keita (23) woensdagavond door de politie opgepakt en opgesloten omdat er nog een vroegere celstraf van 5 maanden voor zijn betrokkenheid bij straatgevechten open stond en hij al jaren geen vast adres in België heeft. “Verschrikkelijk, hij hoorde sinds 2016 niets meer van die zaak en plots wordt hij daarvoor opgepakt”, reageert zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. Het parket bevestigt zijn aanhouding.
  [naar artikel]
 41. Pas afgestudeerde diëtiste Yara (24) vindt maar geen werk: “Ik verdien nu tot 800 euro per maand via Instagram” (31/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Omdat pas afgestudeerden zonder job een jaar moeten wachten voor ze een uitkering krijgen, heeft Yara nu geen inkomen. “Ik heb sinds september mijn diploma van diëtiste, maar heb nog geen werk gevonden”, zegt ze. “Gelukkig mag ik bij mijn papa wonen en ondersteunt mijn familie mij. Want met de 500 à 800 euro die ik met mijn Instagram verdien, kom ik niet ver.” Voor ons maakt Yana de rekening op.
  [naar artikel]
 42. Favoriete voor Miss België wordt gehackt en bedreigd door onbekende: “Geld of pure sabotage? Ik heb geen idee wat deze persoon van mij wil” (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Deze week nog riep onze showbizzrubriek de Maasmechelse Silvana Spyros (25) uit tot één van de vijf grote favorieten voor Miss België. In de cruciale eindstrijd voor het kroontje wordt ze echter lastiggevallen door een vervelende vijand. Haar Instagramaccount werd al een aantal keren verwijderd en bovendien ontvangt ze ook bedreigingen. “Ik heb een klacht ingediend bij de politie”, zucht de finaliste.
  [naar artikel]
 43. Jongen (17) die overleed in zee kon nauwelijks zwemmen: “De zee is geen groot zwembad” (13/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De tiener die donderdagmiddag in zee verdronk in Oostende kon niet of nauwelijks zwemmen. Dat vertelden zijn vrienden aan de hulpdiensten. “De zee is heerlijk om in te ontspannen. Maar het is geen groot zwembad. Er schuilen echt gevaren”, zegt Philip Caestecker, korpschef van de Oostendse politie.
  [naar artikel]
 44. Bart Swings pleit na olympisch goud opnieuw voor 400m-baan in België: “Ik weet niet waar het schoentje wringt” (20/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na het succes van gouden Bart Swings op de Winterspelen in Peking duikt opnieuw de vraag op waar de in de schaatswereld zo gewenste 400m-piste blijft in België. “Het laatste dat ik zou willen horen, is dat het dossier stopgezet wordt”, verklaart Swings, die zich zaterdag tot olympisch kampioen op de massastart kroonde.
  [naar artikel]
 45. Expert ziet duidelijke winnaar in Frans presidentieel debat: “Qua politiek talent is er geen competitie” (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Franse presidentiële debat tussen Emmanuel Macron en Marine Le Pen kende woensdagavond een duidelijke winnaar, vindt Frankrijkkenner Frederik Dhondt (VUB) en met hem een aantal Franse commentatoren. “Qua politiek talent is er geen competitie. Il n’y a pas photo.”
  [naar artikel]
 46. Een op de zes kinderen in Vlaanderen woont bij alleenstaande ouder (12/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Steeds vaker wonen kinderen bij een alleenstaande ouder: in 2000 ging het om 11 procent van de 0- tot 24-jarigen in Vlaanderen, in 2020 was dat percentage gestegen naar 16 procent. Dat blijkt uit het rapport “Veranderen van huishoudpositie in het Vlaamse Gewest: kind bij paar en bij alleenstaande ouder” van Statistiek Vlaanderen.
  [naar artikel]
 47. Een op de zes kinderen in Vlaanderen woont bij alleenstaande ouder (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Steeds vaker wonen kinderen bij een alleenstaande ouder: in 2000 ging het om 11 procent van de 0- tot 24-jarigen in Vlaanderen, in 2020 was dat percentage gestegen naar 16 procent. Dat blijkt uit het rapport “Veranderen van huishoudpositie in het Vlaamse Gewest: kind bij paar en bij alleenstaande ouder” van Statistiek Vlaanderen.
  [naar artikel]
 48. Adriaan (37) verhuisde met vrouw en kind naar Lagos: "Door hier te wonen besef ik pas echt hoeveel geluk we in België hebben” (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Adriaan Verbeke (37) twijfelde geen seconde toen zijn werkgever Barry Callebaut hem vroeg om naar Lagos (Nigeria), de snelst groeiende metropool ter wereld, te verhuizen. “De verschillen met België zijn gigantisch, maar dat maakt het net zo uniek om hier te zijn.”
  [naar artikel]
 49. “Grote kans op zeer warme, droge zomer.” Droogte nu heeft gevolgen hier, opwarming wereldwijd nog sneller dan gevreesd (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er is de voorbije weken nauwelijks een spatje regen gevallen en daar komt de komende tijd geen verandering in. Volgens prognoses van het Europees Centrum van middellangetermijnvoorspellingen is de kans daardoor groter op een drogere en warmere zomer dan normaal. Tegelijk waarschuwt de VN dat de aarde tegen 2027 al minstens één jaar 1,5 graden Celsius warmer zal zijn dan voor het industriële tijdperk. “Dat is geen verrassing, maar het doet pijn om dat wetenschappelijk bevestigd te zien”, zegt klimaatexperte Jill Peeters.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy