Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
02:44 uur

Volstaat simpele maatregel om drugsgeweld in Antwerpen aan te pakken? “Ik denk dat het zeker effect heeft”

Gazet van Antwerpen

05/08/2022 - 19:12

Antwerpen is de laatste jaren wel vaker het toneel van drugsgeweld. Maar met één kleine maatregel zouden we dat geweld misschien weleens kunnen terugdringen, zegt advocaat Sam Vlaminck. “Ik heb er het gissen naar waarom we het nog niet doen.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Groen en Vlaams Belang dringen aan op actie tegen drugsgeweld: “Antwerpenaren verwachten oplossingen” (04/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Groen verwijt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) van zich te verschuilen achter andere bestuursniveaus als het gaat over het drugsgeweld in Antwerpen. “Het is niet het moment voor politieke spelletjes”, zegt Antwerps Groen-gemeenteraadslid Karen Maes (Groen). Vlaams Belang vindt dat het tijd wordt om “de drugsoorlog te behandelen als een echte oorlog”.
  [naar artikel]
 2. ONZE OPINIE. De Wever is ongeloofwaardig als hij voor Antwerps drugsgeweld naar Vivaldi wijst (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Laait het druggeweld op in Antwerpen, dan staat burgemeester Bart De Wever (N-VA) steevast klaar om naar de federale regering te wijzen. “Ze doen niet genoeg om dit probleem aan te pakken”, klonk het onlangs na een afrekening in Deurne. En donderdag was het weer prijs na twee explosies in zijn stad. Het is een pavloviaanse reflex geworden bij De Wever. Boem? “Vivaldi!” Knal? “Vivaldi!” Pang? “Vivaldi!”
  [naar artikel]
 3. Jonathan Sacoor heeft ondanks twijfelachtige Kevin Borlée vertrouwen voor 4x400m: “Zelfs zonder Kevin kunnen we goud pakken” (17/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Belgian Tornados lopen vrijdag de kwalificaties van de 4x400 meter op het EK atletiek in München. In de reeksen, en mogelijk ook in de finale, zal het zonder de geblesseerde Kevin Borlée moeten. “Maar ik denk dat we ook zonder hem goud kunnen pakken”, zegt Jonathan Sacoor woensdag. Broer Jonathan denkt dan weer openlijk aan een afscheid: “Ik denk enorm veel na over stoppen.”
  [naar artikel]
 4. “Deze maatregel gaat 0,0 procent effect hebben op het milieu” (06/11/2021 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 5. Vriendin Yves Lampaert emotioneel: “Wieske zal later toch maar kunnen zeggen: mijn papa heeft ooit geel gepakt” (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Wij zagen die seconden in het groen en dachten ‘Dat is hier een misse, zeker?’” Maar Astrid Demeulemeester mag helemaal zeker zijn: het is wel degelijk de naam van haar wederhelft die boven Van Aert en Ganna prijkt. “Ik denk dat we die uitslag gaan inkaderen.”
  [naar artikel]
 6. Bart De Wever plant buurtvergadering over drugsgeweld Antwerpen-Noord (26/03/2019 - De Standaard)
  De burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) wil samen met het parket en de veiligheidsdiensten de buurtbewoners van Antwerpen-Noord meer uitleg geven over het drugsgeweld dat de buurt teistert.
  [naar artikel]
 7. Dit zijn de technieken van drugscriminelen in de Antwerpse haven: “Voor een pincode betalen ze tot 200.000 euro” (13/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na een woelige start gaat Operatie Nachtwacht in Antwerpen haar tweede week in. Of de grootscheepse actie tegen het drugsgeweld effect heeft, moet...
  [naar artikel]
 8. In Oostenrijk en Duitsland volstaat negatieve coronatest niet langer: “Mensen kunnen zich opzettelijk laten besmetten” (09/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Geimpft of genesen. Gevaccineerd of genezen. Wie in Oostenrijk en sommige delen van Duitsland nog onder de mensen wil komen, moet voortaan aan die ‘2G-maatregel’ voldoen. Een negatieve coronatest volstaat niet langer. “Zo’n systeem kan vaccinweigeraars ertoe aanzetten om zich expres te laten besmetten”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 9. Beste omgekeerde wensen van Warre Borgmans: “Denk niet links, denk niet rechts, denk na” (01/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het is intussen een traditie: met Nieuwjaar schrijft een ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat een omgekeerde nieuwjaarsbrief. Eentje van de grootouders aan de kleinkinderen in plaats van andersom. Dit jaar kroop auteur Warre Borgmans in zijn pen. “De lijst van problemen die in jullie schoot wordt geworpen is niet gering. Maar jullie blijven niet bij de pakken zitten. Integendeel!”
  [naar artikel]
 10. Thibaut Courtois - “de muur van Europa” - staat te popelen om prijzen te pakken: “Met een grote Eden Hazard kan dat zeker” (28/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thibaut Courtois is opnieuw bezig aan een straf seizoen bij Real Madrid. Onze nationale nummer één kreeg tot nu toe de minste doelpunten tegen in La Liga. “Dat betekent niets als we geen prijzen pakken”, aldus Courtois bij AS.
  [naar artikel]
 11. Nieuwe ‘2G-regel’ in Oostenrijk waardoor negatieve coronatest niet langer volstaat: “Kan aanzetten om zich te laten besmetten” (09/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Geimpft of genesen. Gevaccineerd of genezen. Wie in Oostenrijk en sommige delen van Duitsland nog onder de mensen wil komen, moet voortaan aan die ‘2G-maatregel’ voldoen. Een negatieve coronatest volstaat niet langer. Bij ons is dat (nog) niet aan de orde. “Zo’n systeem kan vaccinweigeraars ertoe aanzetten om zich expres te laten besmetten”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 12. Schietpartij in Brederodestraat: voorlopig geen link met drugsgeweld (30/09/2020 - VRT NWS)
  Woensdagochtend is er geschoten op een handelszaak in de Brederodestraat in Antwerpen. De politie is een onderzoek gestart. Ze gaat er voorlopig niet vanuit dat er een link is met het drugsgeweld van de voorbije maanden in Antwerpen.
  [naar artikel]
 13. Faroek trekt exclusief op onderzoek naar drugsgeweld: “Bij politie in Colombia staat op Europese kaart één rode vlek: Antwerpen” (22/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanwaar komt het drugsgeweld in Antwerpen? En waarom krijgt de politie het maar niet onder controle? Reporter Faroek Özgünes zoekt het uit voor...
  [naar artikel]
 14. Maatregel per maatregel onderzocht: wat had écht effect op indammen virus? (08/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers hebben voor dertig Europese landen onderzocht welke maatregelen écht effect hadden om het coronavirus in te dammen. Het sluiten van...
  [naar artikel]
 15. Faroek Özgünes trekt exclusief op onderzoek naar het drugsgeweld: “Bij de politie in Colombia staat op de Europese kaart één gigantische rode vlek: Antwerpen” (22/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanwaar komt het drugsgeweld in Antwerpen? En waarom krijgt de politie het maar niet onder controle? Reporter Faroek Özgünes zoekt het uit voor...
  [naar artikel]
 16. “Alarmerende cijfers” in Duitsland, en dat heeft ook impact op Belgische economie (25/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door de hoge energieprijzen stoppen of verminderen steeds meer Duitse fabrieken hun productie. Dat treft via een domino-effect ook ons land. “Er speelt zelfs een dubbel negatief effect”, waarschuwt Peter Vanden Houte.
  [naar artikel]
 17. “Alarmerende cijfers” in Duitsland, en dat heeft ook impact op Belgische economie (25/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Door de hoge energieprijzen stoppen of verminderen steeds meer Duitse fabrieken hun productie. Dat treft via een domino-effect ook ons land. “Er speelt zelfs een dubbel negatief effect”, waarschuwt Peter Vanden Houte.
  [naar artikel]
 18. Open VLD heeft “spoedplan” klaar om personeelstekorten op “in brand staande” arbeidsmarkt aan te pakken (13/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD legt een “spoedplan” op tafel om de grote tekorten aan arbeidskrachten aan te pakken. De partij wil onder meer de inzet van flexi-jobbers versoepelen tot de zomer van 2022.
  [naar artikel]
 19. Open VLD heeft “spoedplan” klaar om personeelstekorten op “in brand staande” arbeidsmarkt aan te pakken (13/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Open VLD legt een “spoedplan” op tafel om de grote tekorten aan arbeidskrachten aan te pakken. De partij wil onder meer de inzet van flexi-jobbers versoepelen tot de zomer van 2022.
  [naar artikel]
 20. Federale recherche vreest verdere escalatie drugsgeweld in Antwerpen (24/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De nieuwe baas van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen waarschuwt dat het “drugsgeweld” in Antwerpen “nog erger zal worden”. “Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar het geweld in Antwerpen is niet eens zo extreem als je kijkt naar wat er in Nederland gebeurt”, zegt hoofdcommissaris Yve Driesen (48). “We zien bovendien een duidelijke vermenging van het Antwerpse en Nederlandse milieu en als we zien welke spelers in dat drugsmilieu actief zijn, dan hou ik mijn hart vast voor de toekomst.”
  [naar artikel]
 21. Topviroloog Peter Piot: “Nog 3 à 5 jaar met mondmasker, zeker in de winter” (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik denk dat we naar een maatschappij zullen gaan - voor vele jaren - waar we zeker in de winterperiode in bepaalde omstandigheden - een mondmasker zullen gebruiken”, dat heeft topviroloog Peter Piot gezegd in ‘De Zevende Dag’.
  [naar artikel]
 22. VIDEO. Extra controles en patrouilles in Antwerpen-Noord (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) kondigde gisteren extra maatregelen aan om het drugsgeweld aan te pakken. Systematische...
  [naar artikel]
 23. STANDPUNT. Verzadigingspunt van excuses rond drugsgeweld is bereikt (11/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe groot is het probleem van drugsgeweld in Antwerpen? Wie zich deze vraag stelt, raad ik aan om eens naar gva.be te surfen en door de lijst van aanslagen te gaan. Er lijkt geen einde aan te komen.
  [naar artikel]
 24. ‘De hele haven zit vol drugs. Het is overal’ (12/09/2020 - De Morgen)
  Na een woelige start gaat Operatie Nachtwacht in Antwerpen haar tweede week in. Of de grootscheepse actie tegen het drugsgeweld effect heeft, moet nog blijken. ‘Dit is als een virus; je krijgt het niet weg, je moet alleen zorgen dat het niet uit de hand loopt.’
  [naar artikel]
 25. Vierde nacht op een rij drugsgeweld in Antwerpen: woning doorzeefd met machinegeweer, granaat gevonden op voetpad (26/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor de vierde nacht op een rij is Antwerpen opgeschrikt door drugsgeweld. In Deurne werd een woning onder vuur genomen met een machinegeweer. Dinsdagmiddag werd even verderop ook een geladen handgranaat gevonden. Het lijkt erop dat het drugsmilieu maandagnacht een ‘vergissing heeft rechtgezet’.
  [naar artikel]
 26. Vierde nacht op een rij drugsgeweld in Antwerpen: woning doorzeefd met machinegeweer, granaat gevonden op voetpad (25/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de vierde nacht op een rij is Antwerpen opgeschrikt door drugsgeweld. In Deurne werd een woning onder vuur genomen met een machinegeweer. Dinsdagmiddag werd even verderop ook een geladen handgranaat gevonden. Het lijkt erop dat het drugsmilieu maandagnacht een ‘vergissing heeft rechtgezet’.
  [naar artikel]
 27. Drugsgeweld is dagelijkse kost geworden in Antwerpen: valt de strijd wel te winnen? (11/08/2022 - VRT NWS)
  Explosies op straat, huizen die beschoten worden en vorige maand de liquidatie van een Nederlandse drugscrimineel: de lijst met incidenten in Antwerpen is lang. Steevast worden ze gelinkt aan rivaliteit in het drugsmilieu. Wat is er aan de hand? En valt de strijd tegen het drugsgeweld wel te winnen?
  [naar artikel]
 28. Wat is de impact van mondmaskers op 6-jarigen en helpt die maatregel echt? “Er doet veel fake news de ronde” (06/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De emoties lopen hoog op over de mondmaskerplicht vanaf 6 jaar. Maar wat weten we nu écht over het effect ervan op kinderen? Hinderen ze de taalontwikkeling? Gaan ze besmettingen tegen? En hoe ga je er als ouder mee om? “Belangrijk is je kind te ondersteunen, los van je eigen mening over corona of over het beleid”, zegt kinderpsychiater Binu Singh (KU Leuven).
  [naar artikel]
 29. Onze journalist in Terzake over Antwerps drugsgeweld: “Wat kan de burgemeester doen? Hij heeft de leiding niet” (04/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een schietincident met een machinegeweer in Ekeren, een spijkerbomexplosie in Wommelgem en een granaataanslag in Deurne. Het drugsgeweld in en rond Antwerpen lijkt de afgelopen dagen weer sterk toe te nemen. Onze gerechtsjournalist, Joris Van der Aa gaf dinsdagavond een analyse in Terzake op Canvas.
  [naar artikel]
 30. Radiostem Ann Reymen over haar jarenlange slaapproblemen: “Ik heb alles geprobeerd, van pillen tot therapie” (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Al jarenlang is Ann Reymen (44) een vertrouwde stem op de radio. Maar die carrière had ook een keerzijde: stress en een stevig slaaptekort. Om dat te counteren, probeert Ann met nieuwe gewoontes en gezonde ochtendroutines haar stress aan te pakken. “Ik moest zelfs leren ademen. Met een simpele app die amper iets kostte. Maar het werkt.”
  [naar artikel]
 31. Aantal huidkanker-diagnoses verdubbelt elke tien jaar: “Zonnecrème geeft vals gevoel van veiligheid” (01/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Elk jaar krijgen meer mensen huidkanker. Schadelijke uv-straling speelt daarbij een grote factor, dus is jezelf insmeren met zonnecrème de boodschap. Maar eigenlijk volstaat dat niet. “Smeren is de minst effectieve maatregel. Het creëert een vals gevoel van veiligheid.”
  [naar artikel]
 32. Ritwinnaar Stefano Oldani profiteert van Mathieu van der Poel-effect: “Zijn aanwezigheid was cruciaal” (19/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Stefano Oldani (Alpecin-Fenix) heeft zijn eerste profzege beet. De Italiaan toonde zich de sterkste van een vluchtersgroep in de Giro en haalde het in de sprint. “Het was zeker niet makkelijk”, aldus Oldani in het flashinterview.
  [naar artikel]
 33. Axel Witsel wil nog jaren “de perfecte zes” van de Rode Duivels zijn: “Stoppen na Qatar? Ik denk er niet aan” (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij zegt liever “ervaren” dan “oud”. Axel Witsel (32): de stille leider van deze Gouden Generatie. Eén die nog níet aan zijn afscheidstournee als Rode Duivel is begonnen – “Stoppen na Qatar? Ik denk er niet aan” –, maar straks wel einde contract is bij Dortmund…
  [naar artikel]
 34. Zo kan je arts straks voorspellen of je risico op long covid loopt: “Simpel testje volstaat” (27/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een simpele bloedtest zou in de toekomst kunnen helpen om te achterhalen of iemand kans maakt op long covid. Dat blijkt uit een nieuwe studie van onderzoekers van het Universitair ziekenhuis in Zurich, en zou een positieve impact kunnen hebben op de behandeling.
  [naar artikel]
 35. Europa sluit luchtruim voor Russisch vliegverkeer, wat zijn de gevolgen? “Dit gaat Poetin pijn doen” (27/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  België sluit het luchtruim voor al het Russisch vliegverkeer. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) zondag aangekondigd. Ook andere Europese landen nemen de maatregel als sanctie tegen Rusland. Een staf signaal, maar zal het ook impact hebben? “Dit gaat een serieus effect hebben.”
  [naar artikel]
 36. Waalse rechter vindt CST “noodzakelijke maatregel” tegen corona (07/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Luikse hof van beroep is van oordeel dat het Covid Safe Ticket (CST) wel degelijk een “objectieve, noodzakelijke en proportionele maatregel is in de strijd tegen de coronapandemie”.
  [naar artikel]
 37. Aantal huidkanker-diagnoses verdubbelt elke tien jaar: “Zonnecrème geeft vals gevoel voor veiligheid” (01/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Elk jaar krijgen meer mensen huidkanker. Schadelijke uv-straling speelt daarbij een grote factor, dus is jezelf insmeren met zonnecrème de boodschap. Maar eigenlijk volstaat dat niet. “Smeren is de minst effectieve maatregel. Het creëert een vals gevoel van veiligheid.”
  [naar artikel]
 38. Had de tirade van Gheysens effect op de Antwerp-spelers? “Als voorzitter tekeer gaat, worden de anderen van de kaart geveegd” (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Harde woorden, een klop op tafel. Maar heeft een tirade van de voorzitter, zoals Paul Gheysens bij Antwerp zondag, wel effect op een spelersgroep? Een psychologisch achtergrondverhaal. “Nainggolan verdedigt de coach. Dat wil veel zeggen.”
  [naar artikel]
 39. Borsbekenaren hebben gemengde gevoelens bij de fusie met Antwerpen: “Het is allemaal zo snel gegaan” (30/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen nadat burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Dis van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) aankondigden dat Borsbeek in 2025 het tiende district van Antwerpen wordt, zitten de Borsbekenaren nog vol vragen. Wij trokken de Robianostraat in om deze in kaart te brengen en merkten gemengde gevoelens over de fusie: “Het kan ook leuk zijn om bij Antwerpen te horen, al weet ik niet goed welk effect het op onze belastingen gaat hebben.”
  [naar artikel]
 40. Remco Evenepoel: “Ik denk dat ik stilletjes aan het komen ben” (26/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Met een solo van 60 km won Remco Evenepoel de Druivenkoers in Overijse. Na de finish kwamen de tranen, zeker toen hij in de armen viel van vriendin Oumi: “Na alles wat is gebeurd, doet dit deugd.”
  [naar artikel]
 41. Helmut Lotti excuseert zich bij ‘simpele blonde’ Julie Van den Steen: “Ik had je niet herkend” (09/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Sorry, Julie Van den Steen. Jij bent niet simpel. Alleen mijn uitspraak over jou was simpel.” Met die woorden bood Helmut Lotti zijn excuses aan bij ‘The masked singer’-jurylid Julie Van den Steen. Lotti had haar eerder “zo’n blonde simpele” genoemd, maar had haar naar eigen zeggen “niet herkend”.
  [naar artikel]
 42. Gerardo Arteaga heeft smaak te pakken: “Waarom geen goal tegen West Ham?” (04/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met z’n zessen zijn ze, de veldspelers in de Jupiler Pro League die dit seizoen nog geen minuut misten. Een van hen is Gerardo Arteaga. “Ik denk dat er tegen West Ham iets mogelijk is”, pompt de Mexicaan zichzelf moed in daags voor de vierde opdracht in de Europa League.
  [naar artikel]
 43. Nina Derwael zeker van twee WK-finales, team wacht bang af (04/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Ik denk dat het volstaat.” Nina Derwael was de enige die het zo optimistisch durfde zeggen, bij al de rest overheerste twijfel of 161 punten volstaan voor olympische kwalificatie. Wel zeker is dat Derwael naar de brug- en allroundfinale mag.
  [naar artikel]
 44. Mariekerke in de ban van mysterieus geluid: “Ik denk soms dat het uit de riolen komt” (11/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Van waar komt het elektronische geluid dat Mariekerke (Bornem) in de ban houdt? Het is er even, en dan weer niet. Sommigen horen het niet en anderen worden er “crazy” van. “Soms denk ik dat het uit de riolen komt”, zegt een buurtbewoonster. Burgemeester Kristof Joos (N-VA) wil een oplossing, een geluids- en trillingsdeskundige heeft zijn diensten alvast aangeboden.
  [naar artikel]
 45. Mariekerke in de ban van mysterieus geluid: “Ik denk soms dat het uit de riolen komt” (11/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Van waar komt het elektronische geluid dat Mariekerke (Bornem) in de ban houdt? Het is er even, en dan weer niet. Sommigen horen het niet en anderen worden er “crazy” van. “Soms denk ik dat het uit de riolen komt”, zegt een buurtbewoonster. Burgemeester Kristof Joos (N-VA) wil een oplossing, een geluids- en trillingsdeskundige heeft zijn diensten alvast aangeboden.
  [naar artikel]
 46. Na vijf jaar drugsgeweld zijn daders van niemand nog bang: “Ik heb hele leger achter me” (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe dag, een nieuwe aanslag in het drugsmilieu. Dinsdagmorgen knalde het opnieuw in de Stenenbrug in Borgerhout. Om de boodschap wat kracht bij te zetten, spoten de daders deze keer het woord ‘dief’ op de rolluiken. Het drugsgeweld begon vijf jaar geleden, enkele straten verderop in Borgerhout. Wat hebben al die aanslagen ons geleerd?
  [naar artikel]
 47. Desnoods regelt hij een privéjet: hoe een “simpele gast” uit België al 2.000 burgers wist te evacueren uit Oekraïense ‘hellholes’ (04/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Van hellholes als Cherson naar Moldavië en dan met de privéjet naar Zwitserland? Imad Ben regelt het. Sinds de start van de invasie in Oekraïne heeft de zelfverklaarde “simpele gast uit Borgerhout” zo’n tweeduizend burgers uit oorlogsgebied gehaald. Met busjes en privéjets, geld om Russische soldaten om te kopen en veel lef. “We hopen snel in Marioepol te geraken. Als ons dat lukt, dan schrijven we geschiedenis.”
  [naar artikel]
 48. “Het heeft wel even geduurd voor we een koppel werden”: maak kennis met Urška Žigart, de verloofde van Pogacar die vandaag op de top van La Planche des Belles Filles wacht (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Elk jaar denk ik dat het makkelijker wordt om Tadej te volgen. En dan kom ik tot de vaststelling dat ook hij weer sneller fietst.” Urška Žigart (25) is profwielrenster en helemaal zeker: haar verloofde is goéd. Een gesprek over samen trainen, wielrennen op de tweede plaats, de Tour de France en het kapsel van Tadej Pogacar. “Of ik hem tips heb gegeven? Enkel over zijn haar.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy