Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:30 uur

Frankrijk kampt met “meest ernstige droogte ooit”, meer dan 100 Franse gemeenten zonder kraantjeswater

Gazet van Antwerpen

05/08/2022 - 19:12

De Franse eerste minister Elisabeth Borne heeft een interministeriële crisiscel geactiveerd vanwege “de meest ernstige droogte die ooit in het land is geregistreerd”. Dat heeft haar kabinet vrijdag meegedeeld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Franse premier activeert crisiscel wegens “ernstige droogte” (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Franse eerste minister Elisabeth Borne heeft een interministeriële crisiscel geactiveerd vanwege “de meest ernstige droogte die ooit in het land is geregistreerd”. Dat heeft haar kabinet vrijdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 2. Franse premier activeert crisiscel wegens ernstige droogte: “Tragedie voor boeren en belooft nog zorgwekkender te worden” (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse eerste minister Elisabeth Borne heeft een interministeriële crisiscel geactiveerd vanwege “de meest ernstige droogte die ooit in het land is geregistreerd”. Dat heeft haar kabinet gemeld.
  [naar artikel]
 3. Meer dan 100 gemeenten in Frankrijk zonder drinkwater, Franse regering richt crisiscel over droogte op (05/08/2022 - VRT NWS)
  In Frankrijk zitten al meer dan honderd gemeenten zonder drinkbaar water. De gemeenten worden nu zoveel mogelijk bevoorraad met vrachtwagens. De Franse premier heeft intussen een crisiscel bijeengeroepen in verband met de - volgens de Franse regering - "historische" droogte.
  [naar artikel]
 4. Kraantjeswater komt niet in gedrang door aanhoudende droogte, maar “stop met auto’s te wassen met drinkbaar water” (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de aanhoudende droogte komt de drinkwatervoorziening niet in gevaar. Dat meldt AquaFlanders dinsdag in een persbericht. Op voorwaarde dat we verstandig blijven omspringen met ons kraantjeswater.
  [naar artikel]
 5. Extreme droogte vormt meer om tot woestijn: “Hier blijven enkel skeletten over” (16/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ooit was het meer even groot als 38.000 Olympische zwembaden, vandaag blijft er alleen nog gebarsten aarde over . Een extreem lange droogte, van maar liefst 13 jaar lang, heeft het Peñuelas meer in centraal Chili omgevormd tot een woestenij. De grond ligt er bezaaid met skeletten en de droogte wordt elk jaar erger. “Als er dit jaar geen regen valt, zijn we gedoemd”, klinkt het bij enkele buurtbewoners.
  [naar artikel]
 6. Deskundigen waarschuwen: “Ernstige droogte in Europa heeft impact op onze voedselproductie” (19/07/2022 - Express)
  Volgens een nieuw rapport van de Europese Commissie, loopt bijna de helft van het grondgebied in Europa het risico om getroffen te worden door ernstige en aanhoudende droogte.  Een evaluatie van de droogte in Europa, die afgelopen maandag door het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek is gepubliceerd, schetst een grimmig beeld van de droge en moeilijke […]
  [naar artikel]
 7. Nieuw VN-klimaatrapport wordt “meest ernstige waarschuwing ooit” (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe rapport van de VN-klimaatpanel (IPCC) dat morgen verschijnt, wordt "de meest ernstige waarschuwing" over de rol van de mens in de opwarming van de aarde. Dat zegt Alok Sharma, Brits minister en de voorzitter van de COP26, de Klimaatconferentie van Glasgow.
  [naar artikel]
 8. Grote bosbranden, hitte en droogte geselen Portugal en Frankrijk: “Ergste moet nog komen” (01/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Portugal en Frankrijk hebben de handen vol aan grote bosbranden, hitte en droogte. En het ergste met nog komen. Zo staan volgens het Portugese meteorologische instituut delen van het noorden en midden van het land “steile temperatuurstijgingen” tot meer dan 40 graden te wachten, die tot minstens dinsdag zullen aanhouden. Ook in het zuidoosten van Frankrijk blijft het heet. In het departement Gard zijn vier brandweerlieden gewond geraakt. Een van hen is er erg aan toe, meldt de brandweer.
  [naar artikel]
 9. Gaat Franse kernenergie naar recordlaagte door het warme weer? (12/07/2022 - Express)
  Het warme weer in Europa doet de temperaturen van rivierwater stijgen, wat de output van Franse kernenergie aantast. Het Europese continent zweet en kreunt onder de huidige droogte. De Slowaakse eurocommissaris Maroš Šefčovič waarschuwde deze week dat de huidige droogte in Europa “de ergste ooit” kan worden. “Statistieken laten zien dat we sinds 2017 de […]
  [naar artikel]
 10. Kraantjeswater komt niet in gevaar door aanhoudende droogte (10/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks de aanhoudende droogte komt de drinkwatervoorziening niet in gevaar. Dat meldt AquaFlanders dinsdag in een persbericht. Op voorwaarde dat we verstandig blijven omspringen met ons kraantjeswater.
  [naar artikel]
 11. Kraantjeswater komt niet in gevaar door aanhoudende droogte (10/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ondanks de aanhoudende droogte komt de drinkwatervoorziening niet in gevaar. Dat meldt AquaFlanders dinsdag in een persbericht. Op voorwaarde dat we verstandig blijven omspringen met ons kraantjeswater.
  [naar artikel]
 12. Aantal ondervoede kinderen in Somalië “hoger dan ooit” door aanhoudende droogte (01/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door de aanhoudende droogte is het aantal ondervoede kinderen in Somalië “hoger dan ooit”. Dat meldt hulporganisatie Care woensdag. Honderdduizenden mensen staan aan de rand van hongersnood en meer dan 1,4 miljoen kinderen zijn ernstig ondervoed.
  [naar artikel]
 13. Bosbranden blijven zuiden van Europa teisteren: “Als de wind plots draait, kan het zeer snel gaan” (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het Zuid-Franse departement Gironde is al ongeveer 1.200 hectare bos in vlammen opgegaan. De brandweer strijdt momenteel nog tegen twee bosbranden ten zuiden van de grootstad Bordeaux, in het zuidwesten van Frankrijk. Hoe zullen de bosbranden in Frankrijk evolueren? “Het kan zeer snel gaan”, waarschuwt weervrouw Jill Peeters in ‘VTM NIEUWS’, “zeker bij deze grote hitte en grote droogte”.
  [naar artikel]
 14. Jean Butez over de toestand van Antwerp en het spelen zonder publiek: “In Europa verdienen we meer punten dan in de competitie” (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Is het overdreven te stellen dat keeper Jean Butez (26) tot nu toe de meest standvastige man is bij Antwerp? Nee toch? De Great Old rekent ook in de Europese sleutelmatch tegen Fenerbahçe weer op zijn Franse puntenpakker. In afwachting van dat belangrijke treffen schoven wij bij Butez aan voor een interview. “Ik denk niet dat ik ooit beter heb staan keepen dan nu.”
  [naar artikel]
 15. Niet langer god, wel nog steeds een halfgod in Frankrijk: “Deschamps wil tonen dat hij de baas is” (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een god is hij sinds de vroege EK-exit niet meer in Frankrijk, maar toch nog altijd wel een halfgod: Didier Deschamps zit tot het WK van 2022 gebeiteld als bondscoach van Les Bleus. Zelfs als de Rode Duivels hen donderdag elimineren in de Nations League blijft DD op post, menen Franse kenners, “al zal de kritiek dan wel luider klinken dan ooit tevoren.”
  [naar artikel]
 16. WHO waarschuwt voor meest ernstige tbc-epidemie ooit (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De huidige tuberculose-epidemie is de meest ernstige ooit, zo waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO donderdag in een rapport. Vorig jaar telde de wereld 10,4 tbc-lijders en dat “op een moment dat het onderzoek naar een vaccin of andere medicijnen grondig ondergefinancierd is”, aldus de organisatie.
  [naar artikel]
 17. Sommige Franse dorpen steunen voor drinkwater op tankwagens (11/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Frankrijk kampt met droogte en de tweede hittegolf van het jaar. Daarom wordt het waterverbruik aan banden gelegd: verboden om de auto te wassen, het zwembad te vullen of de moestuin te begieten.
  [naar artikel]
 18. OVERZICHT. Zoveel kost kraantjeswater in uw gemeente (22/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  In Vlaanderen verschilt de prijs van kraantjeswater van de ene watermaatschappij tot de andere. Dat leidt tot grote prijsverschillen tussen de verschillende gemeenten. Voor dezelfde hoeveelheid water betaal je op sommige plaatsen honderden euro’s meer. Een overzicht.
  [naar artikel]
 19. Grote bosbranden, hitte en droogte geselen Portugal en Frankrijk (01/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Portugal en Frankrijk hebben de handen vol aan grote bosbranden, hitte en droogte. En het ergste met nog komen. Zo staan delen van Noord- en Midden-Portugal “steile temperatuurstijgingen” tot meer dan 40 graden te wachten die tot minstens dinsdag zullen aanhouden. Dat meldt het meteorologisch instituut van het land. In het zuidoosten van Frankrijk zijn dan weer bij nieuwe bosbranden in het departement Gard vier brandweerlieden gewond geraakt. Een van hen is er erg aan toe, meldt de brandweer. In Arles raakte ook een brandweerman lichtgewond.
  [naar artikel]
 20. Schauvliege stelt gerust: “Er is voldoende drinkwater, zelfs als droogte blijft duren” (22/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Zelfs als de droogte in ons land nog weken zou aanhouden, zullen we niet zonder kraantjeswater vallen. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) gezegd in VTM Nieuws. “Mensen moeten zich geen zorgen maken”, zei ze er.
  [naar artikel]
 21. Op stap in de meest donkerrode gemeente in West-Vlaanderen, met een thermometer in de aanslag: “Je moet goed zot zijn om nu buiten te komen” (19/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De hele kaart van Vlaanderen kleurde gisteren oranje en rood. Dat betekent: temperaturen van 35 graden en meer. Maar welke was nu de roodste van alle donkerrode gemeenten? “In het zuiden van West-Vlaanderen, dicht bij de Franse grens, maak je het meeste kans”, zei de weerman. Dus trok onze reporter naar Menen, gewapend met een thermometer. “Het voelt hier alsof je in Egypte van de vlieger stapt.”
  [naar artikel]
 22. Op stap in de meest donkerrode gemeente in West-Vlaanderen, met een thermometer in de aanslag: “Je moet goed zot zijn om nu buiten te komen” (19/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  De hele kaart van Vlaanderen kleurde gisteren oranje en rood. Dat betekent: temperaturen van 35 graden en meer. Maar welke was nu de roodste van alle donkerrode gemeenten? “In het zuiden van West-Vlaanderen, dicht bij de Franse grens, maak je het meeste kans”, zei de weerman. Dus trok onze reporter naar Menen, gewapend met een thermometer. “Het voelt hier alsof je in Egypte van de vlieger stapt.”
  [naar artikel]
 23. Man die in Berlijn op menigte inreed, heeft volgens burgemeester “ernstige psychische problemen” (09/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De man die woensdag inreed op een menigte in Berlijn deed dat met opzet. Volgens burgemeester Franziska Giffey kampt hij met “ernstige psychische problemen”. Een lerares kwam om het leven en veertien anderen, onder wie kinderen, raakten gewond.
  [naar artikel]
 24. “Kraantjeswater wordt tot 20 procent duurder”: Welke gevolgen heeft nog twee weken droogte voor onze landbouw, natuur en drinkwater? (01/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tot midden augustus wordt er amper een spatje regen verwacht, met woensdag zelfs opnieuw temperaturen tot 33 graden of meer. Welke gevolgen hebben die twee weken bijkomende droogte voor onze landbouw, natuur, rivieren en drinkwatervoorziening? Hoe ziet de nieuwe drinkwaterprijs eruit? En welke maatregelen zijn nodig om erger te voorkomen? Een overzicht.
  [naar artikel]
 25. Amper water uit de kraan in veertien Vlaams-Brabantse gemeenten (22/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Net nu de mensen snakken naar afkoeling en de tuinen dorsten naar water door de aanhoudende droogte, kampen bepaalde Vlaams-Brabantse gemeenten met serieuze waterproblemen. “Er is donderdag dubbel zo veel water verbruikt als normaal, ondanks onze oproep van woensdagavond om zuinig om te springen met kraantjeswater”, zegt Kathleen De Schepper van De Watergroep.
  [naar artikel]
 26. Amper water uit de kraan in 14 Vlaams-Brabantse gemeenten: capaciteitsproblemen net nu de vraag piekt (22/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Net nu de mensen snakken naar afkoeling en de tuinen dorsten naar water door de aanhoudende droogte, kampen bepaalde Vlaams-Brabantse gemeenten met serieuze waterproblemen. “Er is donderdag dubbel zo veel water verbruikt als normaal, ondanks onze oproep van woensdagavond om zuinig om te springen met kraantjeswater”, zegt Kathleen De Schepper van De Watergroep.
  [naar artikel]
 27. “Franse Spider-man” klimt op toren uit protest tegen gezondheidspas (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alain Robert (59), alias de “Franse Spider-Man”, heeft vandaag zonder veiligheidslijnen de 187 meter hoge Total Coupole-toren in Parijs beklommen. Met de actie wilde de stuntman zijn verzet tegen de zogenaamde gezondheidspas in Frankrijk duidelijk maken.
  [naar artikel]
 28. Ravage door windhoos in Nederlandse Barendrecht, meer dan 250.000 Franse huishoudens zonder stroom door storm Aurore (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in Nederland en Frankrijk heeft het stormweer voor grote problemen gezorgd. In Barendrecht leidde een tornado tot gewonden. “Ik zal het beeld nooit vergeten, van mijn buurman met ontbloot bovenlijf, helemaal onder het bloed”, vertelt een getroffen inwoner aan de Nederlandse krant AD. In het noorden van Frankrijk, voornamelijk in Normandië, zitten meer dan 250.000 huishoudens zonder stroom.
  [naar artikel]
 29. Abdeslam: “We hebben Franse burgers aangevallen, maar het was niets persoonlijks” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We hebben Frankrijk en de Franse burgers aangevallen, maar het was niets persoonlijks.” Dat verklaarde Salah Abdeslam op het proces van de aanslagen in Parijs. “Het was niet de bedoeling om het mes in de wonde te draaien, het ging om gerechtigheid. De aanslagen waren een antwoord op de Franse bombardementen op IS.” (Dadelijk meer)
  [naar artikel]
 30. Frankrijk overweegt mijnen te heropenen: “We moeten weten wat we willen” (03/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Frankrijk overweegt mijnen te heropenen: “We moeten weten wat we willen” Windturbines, zonnepanelen, accu’s voor elektrische auto’s: zonder metalen, geen energietransitie. En voor de aanvoer van deze grondstoffen willen onze zuiderburen niet alleen op het buitenland rekenen. Waarom niet gewoon de Franse mijnen heropenen, is nu de redenering. Deze vrijdag werd de Franse minister van Ecologische Transitie Barbara Pompili geïnterviewd op de set van BFM TV. […] Lees dit artikel: Frankrijk overweegt mijnen te heropenen: “We moeten weten wat we willen”
  [naar artikel]
 31. “Verboden te sterven in het weekend”: grote hoeveelheid bizarre wetten leidt tot wedstrijd in Frankrijk (08/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Verboden om dood te gaan in het weekend” of “verboden om met een ufo te landen”. Het klinkt bizar, maar zulke wetten en decreten zijn ondertussen een traditie geworden in kleine Franse dorpjes. Een jurist bundelde ze allemaal en schrijft nu een wedstrijd uit om de meest ongewone regel te vinden.
  [naar artikel]
 32. Amper water uit de kraan in 14 Vlaams-Brabantse gemeenten: “We hadden nog gevraagd om zuinig te zijn” (22/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Net nu de mensen snakken naar afkoeling en de tuinen dorsten naar water door de aanhoudende droogte, kampen bepaalde Vlaams-Brabantse gemeenten met serieuze waterproblemen. “Er is donderdag dubbel zo veel water verbruikt als normaal, ondanks onze oproep van woensdagavond om zuinig om te springen met kraantjeswater”, zegt Kathleen De Schepper van De Watergroep.
  [naar artikel]
 33. Ook in Franse en Nederlandse grensgemeenten gaat het licht uit bij een Belgisch stroomtekort (24/11/2018 - VRT NWS)
  Het afschakelplan zet Belgische gemeenten beurtelings een paar uur zonder stroom. Maar dat afschakelplan raakt ook gezinnen over de grens, in Nederland en Frankrijk. Daar komen mogelijk zowat 170 huishoudens in 20 gemeenten in het donker te zitten.
  [naar artikel]
 34. INTERVIEW. Professor hydrologie Marijke Huysmans (VUB) over droogteproblematiek: “Neerslagtekort nu al hoger dan in recordjaar 1976” (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Al een paar jaar op rij is er meer droogte en minder water in Vlaanderen. Professor hydrogeologie Marijke Huysmans (VUB) over de klimaatverandering: “De periodes van droogte blijven en dat gaat niet meer veranderen. Zachte, malse regen die doorsijpelt in de grond wordt een kostbaar goud.”
  [naar artikel]
 35. “Zodra ik thuiskom van het werk gaat de deur op slot.” Dara kampt al 17 jaar met agorafobie of ‘pleinvrees’ (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Agorafobie of ‘pleinvrees’ is de meest voorkomende fobie in België. Dara De Backer (29) kampt al zo’n zeventien jaar met de angststoornis. Ze moest er een job door zoeken die toelaat om in haar eentje te werken, verloor er vrienden door en stelt zelfs haar kinderwens in vraag. “Ik vlucht vaak naar mijn auto: het is de enige plek waar ik me veilig voel.” Een expert van het Angstcentrum geeft meer uitleg. “In drie tot vijf dagen ben je er al van verlost. Áls je het goed aanpakt.”
  [naar artikel]
 36. “Franse driftbui-diplomatie faalt” (06/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Franse driftbui-diplomatie faalt” Of het nu gaat om een nieuw militair pact tussen Australië, de VS en het VK (Frankrijk werd buitengesloten), of het toekennen van visvergunningen aan Franse vissers in Britse wateren (er werden er niet genoeg goedgekeurd): de Franse politiek liet zich de voorbije weken opmerken door haar verongelijkte, wrevelige houding jegens de Angelsaksische wereld. Als […] Lees dit artikel: “Franse driftbui-diplomatie faalt”
  [naar artikel]
 37. IN KAART. Frankrijk gaat gebukt onder "monsterlijke" bosbranden: “Brand nabij Bordeaux is reusachtig” (12/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk blijft kampen met verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 57.000 hectare natuurgebied in het land in de as gelegd. En ook de weersomstandigheden maken het er niet gemakkelijker op. Zo bezorgen de aanhoudende hitte en droogte, gepaard met een warme en droge wind, de brandweer nog meer problemen.
  [naar artikel]
 38. Russische minister van Buitenlandse Zaken: “Wat zou Frankrijk doen als België Franse taal zou verbieden?” (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft in een interview met TF1 een vergelijking gemaakt met ons land om de “speciale militaire operatie” van Rusland in Oekraïne te verantwoorden. Lavrov vroeg aan de Franse journaliste, die hem sprak: “Hoe zou Frankrijk reageren als België het Frans zou verbieden?” Daarmee wou hij duidelijk maken dat het doel van Vladimir Poetin is om “de Russische taal en cultuur te beschermen”.
  [naar artikel]
 39. Uithongering dreigt voor miljoenen Zimbabwanen door ernstige droogte (08/08/2019 - De Morgen)
  Meer dan vijf miljoen mensen in Zimbabwe hebben volgens de VN voedselhulp nodig, wat neerkomt op liefst een derde van de bevolking. Mislukte oogsten door ernstige droogte, de nasleep van cycloon Idai in maart én een al maanden durende financiële neergang in het slecht bestuurde land dreigen Zimbabwe in een hongersnood te storten.
  [naar artikel]
 40. Kerken en kapellen kosten gemeenten meer en meer: “Miljoenenfactuur is niet meer te verantwoorden” (14/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De kerkfabrieken kosten de gemeenten meer en meer geld. De voorbije vijf jaar is het bedrag bijna verdubbeld: van 69 naar 127 miljoen euro. En dat begint bij sommige lokale besturen te wegen. Volgens de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) is het zeker een bekommernis die lokaal leeft. Open VLD wil de miljoenenstroom aanpakken. “Nu de meeste kerken leegstaan, is die gigantische factuur niet langer te verantwoorden,” zegt Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde.
  [naar artikel]
 41. Frankrijk heeft zoveel meer te bieden dan Bordeaux en Bourgogne: onze wijnkenner Alain Bloeykens vult zijn wijnkelder aan met “de andere Franse wijn” (09/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat er flink wat Franse wijn in een klassieke wijnkelder ligt, is heus niet verwonderlijk. En wedden dat het gros uit Bordeaux of Bourgogne komt? Waarschijnlijk aangevuld met nog enkele exemplaren uit de Rhônevallei en de Elzas. Niks mis mee, maar Frankrijk heeft zoveel meer te bieden. Wijnen uit regio’s die je waarschijnlijk wel kent, maar waarbij je nooit gedacht hebt om ze in de kelder op te bergen. Daarom deze maand aandacht voor “de andere Franse wijn”.
  [naar artikel]
 42. Niet alleen extreemrechts scoort sterk bij Franse verkiezingen: “Het land is verdeelder dan ooit” (12/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met bijna 35 procent van de stemmen voor radicaal rechtse kandidaten en nog eens ruim 25 procent voor radicaal linkse partijen, zit uittredend president Emmanuel Macron meer dan ooit gesandwicht tussen twee extremen. Wat zegt dat over Frankrijk? En, belangrijker, wat betekent dat voor de rest van Europa?
  [naar artikel]
 43. Niet alleen extreemrechts scoort sterk bij Franse verkiezingen: “Het land is verdeelder dan ooit” (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met bijna 35 procent van de stemmen voor radicaal rechtse kandidaten en nog eens ruim 25 procent voor radicaal linkse partijen, zit uittredend president Emmanuel Macron meer dan ooit gesandwicht tussen twee extremen. Wat zegt dat over Frankrijk? En, belangrijker, wat betekent dat voor de rest van Europa?
  [naar artikel]
 44. Grensovergang met Frankrijk afgesloten door stiptheidsactie Franse douaniers  (14/03/2019 - VRT NWS)
  Een stiptheidsactie van de Franse douaniers aan de Eurotunnel zorgt voor ernstige hinder rond de haven van Calais. De grensovergang in Adinkerke richting Frankrijk is afgesloten. Intussen staat er al meer dan 10 kilometer file. 
  [naar artikel]
 45. Frankrijk stopt evacuatie in Kaboel: ruim 3.000 mensen gered (28/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk heeft de evacuatiemissie in Afghanistan op vrijdag beëindigd, meldt de regering. In totaal zijn meer dan 3.000 evacués vanuit Kaboel naar Frankrijk gebracht, onder wie meer dan 2.600 Afghanen. De missie is gestopt omdat “de veiligheid niet meer kon worden gewaarborgd”, meldt de Franse minister van Buitenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 46. Als water een kostbaar goed wordt: grote droogte in Italiaanse Po-vlakte leidt tot tientallen waterdiefstallen (12/07/2022 - VRT NWS)
  Net als in veel andere delen van Europa maakt ook Italië zich op voor een nieuwe hittegolf. In de Po-vlakte, in het noorden van het land, worden temperaturen tot 40 graden en meer verwacht. Dat is slecht nieuws, want het gebied kampt nu al met een ongeziene droogte. Water is er meer dan ooit een kostbaar goed. Zó kostbaar, dat er de voorbije dagen al tientallen boetes zijn uitgedeeld voor waterdiefstal.
  [naar artikel]
 47. Macron wil meerderheid in parlement om “chaos in Frankrijk te voorkomen” (09/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron wil bij de parlementsverkiezingen een “sterke en duidelijke” meerderheid behalen voor zijn politieke blok om “economische hervormingen door te voeren en verdere chaos te voorkomen”. Dat zei hij tijdens een bezoek aan de Zuid-Franse regio Tarn.
  [naar artikel]
 48. Europa kampt met ergste uitbraak vogelgriep ooit volgens Duits onderzoek (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nooit eerder heeft Europa te maken gehad met zo’n ernstige uitbraak van vogelgriep. Duitse onderzoekers van het Friedrich-Loeffler-Institut (FLI), een overheidsinstituut dat onderzoek doet naar dierenwelzijn, melden dat de problemen wijdverspreid zijn en er voorlopig “nog geen einde in zicht” is.
  [naar artikel]
 49. Vergoeding voor 13 droge gemeenten in Limburg (19/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTDe aanhoudende droogte in het voorjaar was volgens onderzoek van het KMI uitzonderlijk in 150 Vlaamse gemeenten. In Limburg gaat het om dertien gemeenten (zie kaart). Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) heeft nu de procedure voor tussenkomst van het Vlaams Landbouwrampenfonds opgestart. Landbouwers die door de droogte schade hebben geleden, kunnen hier hun dossier indienen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy