Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:05 uur

Raad EU geeft formele goedkeuring voor vrijwillige beperking gasverbruik in de EU

Het Nieuwsblad

05/08/2022 - 19:12

De Raad van de Europese Unie, die momenteel wordt voorgezeten door Tsjechië, heeft vrijdag formeel zijn goedkeuring gegeven voor het plan om de vraag naar gas in de hele EU tot eind maart met tenminste 15 procent te verminderen. Eind juli was al aangekondigd dat hierover een akkoord zou worden bereikt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. EU-landen bereiken deal over verminderen gasverbruik (26/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De lidstaten van de Europese Unie zijn het dinsdag eens geraakt over een vrijwillige vermindering van het gasverbruik met 15 procent. Dat moet de afhankelijkheid van Russisch gas doen afnemen. Het akkoord voorziet ook in de mogelijkheid om een alarm te activeren over de bevoorradingszekerheid, waardoor de afname van de vraag naar gas verplicht zou worden.
  [naar artikel]
 2. EU-landen bereiken deal over verminderen gasverbruik: waarom krijgt België een uitzondering? (26/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  De lidstaten van de Europese Unie (EU) zijn het dinsdag eens geraakt over een vrijwillige vermindering van het gasverbruik met 15 procent. Dat moet de afhankelijkheid van Russisch gas doen afnemen. Als er te weinig bevoorradingszekerheid is, kan de maatregel ook verplicht worden. Toch voorziet het akkoord ook in een aantal uitzonderingsmaatregelen.
  [naar artikel]
 3. Vele vraagtekens rond OCMW-project ‘Buurtgezellen’ (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op de agenda van de OCMW-raad stond de goedkeuring van de opstart van het project "Buurtgezellen Kortessem". Met dit project wou het OCMW en het gemeentebestuur dat inwoners zich voortaan, op vrijwillige basis, belangloos zouden inzetten voor hun buren door buurtgerichte zorg. Niettegenstaande het feit dat het project reeds in augustus 2016 was opgestart en het OCMW en de gemeente hier voor de nodige middelen hadden voorzien, werd het op de laatste OCMW-raad niet goedgekeurd. Volgens Open VLD gebeurde dit omwille van het feit dat de verhoopte subsidie van 30.000 euro van de Koning Boudewijnstichting niet werd verkregen. Tom Thijsen spreekt van uitgesteld en zegt dat het op de volgende OCMW-raad opnieuw, ter goedkeuring wordt voorgelegd als vrijwilligersorganisatie die opereert in samenwerking met alle lokale zorgdiensten.
  [naar artikel]
 4. Raad van State verwerpt vraag Filip Dewinter om goedkeuring VN-Migratiepact te schorsen (18/12/2018 - Knack)
  De Raad van State bevestigt ook dat de goedkeuring van het pact door de ministerraad niet nodig was.
  [naar artikel]
 5. Zo betaalt u minder voor uw gasverbruik (03/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het gasverbruik piekt bij de meeste gezinnen in december en januari. Het is dus nu de aangewezen periode om uw gasrekening te verlagen. Dat kan met...
  [naar artikel]
 6. 8 handige tips om minder te betalen voor uw gasverbruik (03/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het gasverbruik piekt bij de meeste gezinnen in december en januari. Het is dus nu de aangewezen periode om uw gasrekening te verlagen. Dat kan met...
  [naar artikel]
 7. Gemeenteraad en OCMW-raad (17/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond om 20 uur vindt de gemeenteraad en OCMW-raad plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Meeuwen. Onder meer de aanleg van fietspaden langs de Peerderbaan in Meeuwen,de goedkeuring van de lastvoorwaarden en de gunningswijze voor het bouwen van een nieuwbouw technische dienst en het postuum toekennen van het ereburgerschap aan pater Jef Hollanders liggen ter goedkeuring voor.
  [naar artikel]
 8. Kamer geeft goedkeuring: regering-Wilmès II krijgt volmachten tot eind juni (26/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Kamer heeft het licht op groen gezet voor volmachten aan de regering-Wilmès II. Met die volmachten kan de regering sneller maatregelen nemen om de coronacrisis aan te pakken, zonder telkens goedkeuring aan het parlement te vragen. Na advies van de Raad van State is de termijn wel verminderd van zes naar drie maanden, tot vlak voor de zomer.
  [naar artikel]
 9. Biden geeft eerste formele persconferentie als president (25/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Joe Biden geeft vandaag zijn eerste formele persconferentie als president van de Verenigde Staten. Volgens het Witte Huis zullen ongeveer 30 reporters toegang krijgen. Mogelijke thema's zijn de coronapandemie en de steeds grotere toestroom van migranten aan de zuidelijke grens met Mexico.
  [naar artikel]
 10. Queen geeft huwelijk van haar "erg dierbare kleinzoon" Harry officieel haar zegen (15/03/2018 - VRT NWS)
  In het Verenigd Koninkrijk heeft koningin Elizabeth II het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle officieel haar goedkeuring gegeven. Ze deed dat met een formele brief aan de Privy Council.
  [naar artikel]
 11. Europees gasbesparingsplan heeft vele achterpoortjes (26/07/2022 - De Standaard)
  Europa mikt op een vrijwillige inperking van het gasverbruik met 15 procent tijdens de komende winter. Tegelijk staat de deur open voor landen die niet zover willen of kunnen gaan. België was mee vragende partij om de handen vrij te houden. ‘Wij waren tegen een besparingsverplichting.’
  [naar artikel]
 12. Versterking welkom bij adviesraad personen met beperking (30/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De adviesraad voor personen met een beperking van Halen is op zoek naar versterking. Bij de raad zijn mensen welkom die mee willen denken over het beleid dat van belang is voor personen met een beperking.
  [naar artikel]
 13. Lukt het België om gasverbruik te minderen met 15 procent zoals Europa wil? En wie moet de grootste inspanning leveren? (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie stelt voor om het gasverbruik van de lidstaten vanaf 1 augustus terug te schroeven met 15 procent. De maatregel komt er om minder afhankelijk te worden van de grillen van Russisch president Poetin. Want het is momenteel nog onduidelijk of -en hoelang- de Russische gaspijpleiding Nord Stream 1 opnieuw opengaat. Maar is dat wel realistisch, zo’n gasbesparing van 15 procent? Liggen de plannen al klaar in ons land en hoe we dat gaan realiseren? Energie-expert Joannes Laveyne (UGent) geeft uitleg.
  [naar artikel]
 14. Gasverbruik in ons land bijna 20 procent lager (28/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens cijfers van Fluxys is het gasverbruik van 1 januari tot 26 juni met 18,5% gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat verklaarde minister van Energie Tinne Van der Straeten tijdens een actualiteitsdebat in de Kamercommissie Energie, Leefmilieu en Klimaat.
  [naar artikel]
 15. Football Talk België. Genk denkt weer aan Nigeriaanse spits - W.-Beveren doet vrijwillige tussenkomst in kortgedingprocedure KV Mechelen (07/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De raad van bestuur van eersteklasser Waasland-Beveren heeft beslist een vrijwillige tussenkomst te doen in de kortgedingprocedure van KV Mechelen...
  [naar artikel]
 16. Biden geeft eerste formele persconferentie als president: volg het hier (25/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Joe Biden geeft vandaag zijn eerste formele persconferentie als president van de Verenigde Staten. Volgens het Witte Huis zullen ongeveer 30 reporters toegang krijgen. Mogelijke thema's zijn de coronapandemie en de steeds grotere toestroom van migranten aan de zuidelijke grens met Mexico. Volg de persconferentie hier vanaf 18.15 uur.
  [naar artikel]
 17. Lukt het België om gasverbruik te minderen met 15 procent zoals Europa wil? “Het jammere is dat er continu 2 tot zelfs 3 gascentrales draaien” (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie stelt voor om het gasverbruik van de lidstaten vanaf 1 augustus terug te schroeven met 15 procent. De maatregel komt er om minder afhankelijk te worden van de grillen van Russisch president Poetin. Want het is momenteel nog onduidelijk of -en hoelang- de Russische gaspijpleiding Nord Stream 1 opnieuw opengaat. Maar is dat wel realistisch, zo’n gasbesparing van 15 procent? Liggen de plannen al klaar in ons land hoe we dat gaan realiseren? Energie-expert Joannes Laveyne (UGent) geeft uitleg.
  [naar artikel]
 18. Franse Grondwettelijke Raad stemt in met nieuwe coronamaatregelen: ‘pass sanitaire’ vanaf maandag verplicht (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse Grondwettelijke Raad geeft zijn goedkeuring aan de omstreden wet die coronavaccinaties verplicht voor zorgmedewerkers en andere Franse coronamaatregelen aanscherpt. De wet regelt ook het gebruik van de coronapas waarmee bijvoorbeeld restaurantgasten kunnen bewijzen dat ze zijn ingeënt of niet besmet zijn met het virus.
  [naar artikel]
 19. Europees antwoord is traag en machteloos (15/10/2019 - De Tijd)
  08:58 Een eerste formele veroordeling van de inval in Syrië na een kleine week en een wapenembargo op vrijwillige basis: geopolitiek weegt Europa nog altijd niet, ook niet in zijn directe achtertuin.
  [naar artikel]
 20. Gasverbruik burgers en kmo’s bijna 20 procent lager (29/06/2022 - De Standaard)
  Het gasverbruik in de eerste helft van dit jaar lag een stuk lager dan in de eerste helft van 2021. Intussen blijven de energieprijzen hoog.
  [naar artikel]
 21. Gasverbruik burgers en kmo’s bijna 20 procent lager (28/06/2022 - De Standaard)
  Het gasverbruik in de eerste helft van dit jaar lag een stuk lager dan in de eerste helft van 2021. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) waarschuwt dat de energieprijzen hoog blijven.
  [naar artikel]
 22. Vlaams Belang vraagt Raad van State om goedkeuring VN-migratiepact te schorsen (11/12/2018 - Knack)
  'Het lot van de regering ligt nu deels in handen van de Raad van State.'
  [naar artikel]
 23. Kandidaat-investeerder gevonden voor Hobos: “Woonproject voor mensen met beperking en sociale taverne” (03/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er is een project geselecteerd voor de renovatie van het gebouwencomplex Hobos. De kandidaat-ontwikkelaar wil onder andere een woonproject voor mensen met een beperking en kwetsbare jongeren inrichten. De kandidaat moet tegen eind juni 2023 zijn plannen volledig uitwerken voor goedkeuring.
  [naar artikel]
 24. Raad van State geeft uitbaters vakantieparken en kampeerterreinen gelijk (02/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Raad van State geeft Recread, de grootste sectorfederatie van kampeer- en recreatiebedrijven, gelijk gegeven. De sectorfederatie was vorige maand naar de Raad van State gestapt om dezelfde voorwaarden af te dwingen als voor hotels, B&B’s, en individuele vakantiewoningen en -appartementen die wel open mogen blijven. De Raad van State oordeelt nu dus dat ze inderdaad een gelijke behandeling verdienen. Dat meldt VTM Nieuws en wordt bevestigd aan Belga.
  [naar artikel]
 25. Europese Commissie wil gasverbruik met 15 procent indijken tot lente volgend jaar (20/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie stelt voor om het gasverbruik in de Europese Unie tussen 1 augustus en 31 maart met 15 procent terug te schroeven. Dat besparingsplan moet het continent wapenen voor een winter zonder of met fors ingeperkte gasleveringen uit Rusland.
  [naar artikel]
 26. Europese Commissie wil gasverbruik met 15 procent indijken tot lente volgend jaar (20/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Europese Commissie stelt voor om het gasverbruik in de Europese Unie tussen 1 augustus en 31 maart met 15 procent terug te schroeven. Dat besparingsplan moet het continent wapenen voor een winter zonder of met fors ingeperkte gasleveringen uit Rusland.
  [naar artikel]
 27. Europese Commissie wil gasverbruik met 15 procent indijken tot lente volgend jaar (20/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Europese Commissie stelt voor om het gasverbruik in de Europese Unie tussen 1 augustus en 31 maart met 15 procent terug te schroeven. Dat besparingsplan moet het continent wapenen voor een winter zonder of met fors ingeperkte gasleveringen uit Rusland.
  [naar artikel]
 28. Raad van State wijst vordering af: limiet van 200 toeschouwers voor culturele voorstellingen niet afgeschaft (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad van State heeft de vordering tot schorsing van de maatregel die het publiek van culturele voorstellingen in binnenruimtes beperkt tot 200 personen, afgewezen. Volgens de Raad van State hebben de verzoekende partijen te traag gehandeld. Zij hadden de beperking op de bezoekersaantallen immers nog niet eerder aangevochten. Dat stelt de Raad van State vandaag in een arrest.
  [naar artikel]
 29. Belgisch gasverbruik bijna 20 procent lager in eerste helft van 2022: “Situatie is en blijft ernstig” (28/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volgens cijfers van Fluxys is het Belgische gasverbruik in de periode 1 januari tot 26 juni in vergelijking met vorig jaar met 18,5% gedaald. Dat verklaarde minister van Energie Tinne Van der Straeten dinsdag tijdens een actualiteitsdebat in de Kamercommissie Energie.
  [naar artikel]
 30. Het echte brexitwerk moet nog beginnen (25/11/2018 - De Tijd)
  15:49 Met de formele goedkeuring van de brexitdeal kan Europa een pijnlijk hoofdstuk afsluiten. Maar een harde brexit blijft mogelijk. En de discussie met Londen zal Europa nog jaren bezighouden.
  [naar artikel]
 31. Europese Commissie wil gasverbruik met 15 procent indijken tot lente volgend jaar: “Bespaar gas voor een veilige winter” (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie stelt voor om het gasverbruik in de Europese Unie tussen 1 augustus en 31 maart met 15 procent terug te schroeven. Dat besparingsplan moet het continent wapenen voor een winter zonder of met fors ingeperkte gasleveringen uit Rusland.
  [naar artikel]
 32. Europese Commissie wil gasverbruik met 15 procent indijken tot lente volgend jaar: “Bespaar gas voor een veilige winter” (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie stelt voor om het gasverbruik in de Europese Unie tussen 1 augustus en 31 maart met 15 procent terug te schroeven. Dat besparingsplan moet het continent wapenen voor een winter zonder of met fors ingeperkte gasleveringen uit Rusland.
  [naar artikel]
 33. Raad van State geeft Huts ongelijk in strijd tegen wet-Major (26/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Raad van State geeft, tegen het advies van zijn auditeur, Katoen Natie-baas Fernand Huts ongelijk in zijn strijd tegen de aangepaste wet-Major, de wet op de havenarbeid. Of beter: de Raad geeft federaal minister Peeters gelijk maar ‘heropent het debat’.
  [naar artikel]
 34. België sluit zich aan bij vrijwillige spreiding van migranten, onder voorwaarden (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België is een van de twaalf lidstaten van de Europese Unie die zich vandaag, tijdens een Europese raad van de ministers van Asiel en Migratie in Luxemburg, bereid hebben getoond tot een vrijwillige samenwerking om migranten op te vangen die gered zijn op de Middellandse Zee. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het verdelingsmechanisme flexibel is en rekening houdt met de opvangsituatie van een land. Dat is uit goede bron vernomen.
  [naar artikel]
 35. Amerikaanse waakhond geeft volle goedkeuring aan Pfizer-vaccin (23/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA heeft het coronavaccin van Pfizer en BioNTech als eerste volledige goedkeuring gegeven voor mensen van 16 jaar en ouder. Het middel werd sinds december gebruikt met een noodvergunning van de FDA (Food and Drug Administration).
  [naar artikel]
 36. Open Vld Tessenderlo dringt aan op volksreferendum over fusie met Ham (22/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op 4 oktober ligt de fusie van Tessenderlo met Ham ter goedkeuring bij de Looise en de Hamse gemeenteraden. Indien de voltallige meerderheid haar goedkeuring geeft in beide gemeenten, wat normaal gezien ook zal gebeuren, is de fusie met Ham voor Tessenderlo een feit.
  [naar artikel]
 37. Politie Brasschaat geeft verkeerslessen aan 50 volwassenen met mentale beperking: "Zij kunnen moeilijk het verkeer inschatten" (23/06/2022 - VRT NWS)
  De politie van Brasschaat geeft voor het eerst verkeerslessen aan 50 volwassenen met een mentale beperking in begeleidingscentrum openluchtopvoeding De Rotonde. Vooral de dode hoek komt aan bod. "Veel bewoners komen met de fiets naar hier", zegt De Rotonde.
  [naar artikel]
 38. Ouders van kind met beperking zijn ten einde raad: “Gelukkig zit Geert thuis met kanker. Zo kan hij voor onze Seppe zorgen” (12/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ouders van kinderen met een beperking luiden de alarmbel over het systeem van het zogenaamde ‘persoonsgebonden budget’. Als de thuis­situatie van het kind ­verandert, duurt het vaak jaren voor het toegekende budget de nieuwe realiteit volgt, waardoor de kinderen en volwassenen met een beperking vaak zonder centen en zonder opvang zitten. “Vroeger waren er wachtlijsten voor de instellingen. Nu zijn er bedden vrij, maar kunnen we ze niet betalen.”
  [naar artikel]
 39. Raad van State geeft Fernand Huts ongelijk in strijd tegen wet-Major (26/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Raad van State geeft, tegen het advies van zijn auditeur, Katoen Natie-baas Fernand Huts ongelijk in zijn strijd tegen de aangepaste wet-Major, de wet op de havenarbeid. Of beter: de Raad geeft federaal minister Peeters gelijk maar ‘heropent het debat’, zo meldt De Gazet van Antwerpen zaterdag.
  [naar artikel]
 40. Duitsland moet gasverbruik met vijfde verminderen om in winter tekorten te vermijden (14/08/2022 - De Tijd)
  09:10 Om te vermijden dat er gastekorten ontstaan in de winter, moet Duitsland zijn gasverbruik met een vijfde verminderen. Dat zegt Klaus Müller, topman van de Duitse energieregulator. ‘Als we er niet in s...
  [naar artikel]
 41. “Tien gemeenteraden per jaar is wettelijk minimum” (02/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De gemeenteraad van vorige week bevatte, naast de goedkeuring van het verslag van de vorige raad, slechts drie andere onderwerpen. Gemeenteraadsvoorzitter Fons Capiot (CDH) ging in op de kwestie of zo’n korte raad dan niet beter opgeschort had kunnen worden.
  [naar artikel]
 42. [VIDEO] - Koffiebar geeft mensen met mentale beperking werk (31/05/2017 - De Redactie)
  In Antwerpen is vanavond een koffiebar geopend die wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Voor hen is het een pak moeilijker om een job te vinden, hoe graag ze dat zelf ook willen. Het initiatief gaat uit van de katholieke Sint-Egidiusgemeenschap, die het idee in het buitenland oppikte.
  [naar artikel]
 43. Rusland blokkeert VN-verklaring over troepen Libische generaal Haftar (08/04/2019 - Metro)
  Rusland heeft zondag een verklaring geblokkeerd van de VN-Veiligheidsraad waarin de troepen van de Libische generaal Khalifa Haftar worden opgeroepen om hun opmars naar Tripoli te staken. Dat melden diplomaten. De Russische delegatie vroeg dat de formele verklaring alle Libische legers, en niet alleen die van Haftar, zou oproepen om de strijd te staken, zeggen diplomatieke bronnen. De Verenigde Staten verwierpen die aanpassing. En dus kantte Rusland zich tegen de verklaring in zijn geheel, zeggen de diplomaten. Vrijdag nog had de Veiligheidsraad een vergadering achter gesloten deuren over de crisis in Libië. In een persverklaring riep ze nadien het Libische Nationale Leger op, de strijdmacht onder leiding van Haftar, om “zijn militaire activiteiten te stoppen”. Groot-Brittannië legde vervolgens een meer formele tekst ter goedkeuring voor aan de vijftien leden van de V-Raad. Maar Rusland verzette zich tegen die tekst. Verklaringen in de Veiligheidsraad moeten unaniem goedgekeurd worden. Bron: Belga   Het bericht Rusland blokkeert VN-verklaring over troepen Libische generaal Haftar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Britse Queen geeft Harry en Meghan toestemming om te trouwen in formele brief (15/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dat de Britse prins Harry en Meghan Markle willen trouwen, dat was al lang geweten, maar nu pas heeft de Britse koningin Elizabeth haar formele toestemming gegeven voor het huwelijk. Een toestemming die Harry niet nodig had om te mogen trouwen, maar die mogelijk wel belangrijk kan zijn voor zijn kinderen en kleinkinderen.
  [naar artikel]
 45. Premier League geeft goedkeuring voor overname Chelsea (24/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het bestuur van de Premier League heeft zijn goedkeuring gegeven voor de overname van Chelsea door het consortium onder leiding van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly.
  [naar artikel]
 46. Raad van State verwerpt vraag om meer mensen toe te laten bij misvieringen (22/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Raad van State heeft de vraag verworpen om meer mensen toe te laten bij misvieringen. De Raad stelt onder meer vast dat “voldoende aannemelijk is gemaakt dat de aangevochten beperking noodzakelijk is ter bescherming van de volksgezondheid in het kader van de coronapandemie”.
  [naar artikel]
 47. Groen licht voor Brugs stadiondossier na goedkeuring Raad van State (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het stadiondossier van Club en Cercle Brugge heeft weer wat extra wind in de zeilen met dank aan een gunstig advies van de Raad van State. De Vlaamse regering keurde het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor een stadioncomplex langs de Blankenbergse Steenweg goed.
  [naar artikel]
 48. Europese liberalen schuiven Verhofstadt naar voren in raad van bestuur toekomstconferentie (15/03/2021 - Knack)
  De liberale fractie in het Europees Parlement schuift Guy Verhofstadt naar voren als vertegenwoordiger van het Europees Parlement in de raad van bestuur van de Conferentie over de toekomst van Europa. De EVP kiest voor de Duitser Manfred Weber, de sociaaldemocraten voor de Spaanse Iraxte Garcia. De formele beslissing volgt later deze week.
  [naar artikel]
 49. VRT gaat voor schermgezicht met beperking tegen 2023 (14/10/2021 - VRT NWS)
  De Vlaamse openbare omroep wil graag een schermgezicht met een beperking introduceren tegen 2023. Dat doel kadert in een breder actieplan waar VRT aan werkt in samenwerking met GRIP vzw, een organisatie die personen met een beperking vertegenwoordigt. Op die manier willen ze ambitieuzer zijn in de representatie van mensen met een beperking in de media.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy