Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
02:41 uur

Goldman Sachs: “Aardgas zal de komende twee decennia essentieel blijven voor de Europese energiebevoorrading”

Express

05/08/2022 - 19:24

Europese overheden zetten nu volop in op kernenergie om de groene transitie soepel te laten verlopen. Ook België, dat een kernuitstap lange tijd niet wou lossen, heeft beslist om enkele centrales langer open te houden. De Amerikaanse bank Goldman Sachs merkt wel op dat kernenergie de energiemarkt niet zal transformeren. “Aardgas zal de komende twee […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Goldman Sachs: “De stijging van de olieprijzen is niet tijdelijk, de markt kampt met het langste tekort in decennia” (14/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Goldman Sachs: “De stijging van de olieprijzen is niet tijdelijk, de markt kampt met het langste tekort in decennia” Sinds eind augustus zijn de prijzen voor ruwe olie bijna onafgebroken gestegen. Deze week werd er een vervolg gegeven aan die stijgingen, met niveaus die sinds 2018 niet meer zijn gezien. Volgens Goldman Sachs zullen de prijzen niet snel corrigeren. De prijs van een vat Brent-olie steeg donderdag tot 84 dollar, waarmee de opwaartse trend […] Lees dit artikel: Goldman Sachs: “De stijging van de olieprijzen is niet tijdelijk, de markt kampt met het langste tekort in decennia”
  [naar artikel]
 2. 6 energieaandelen die Goldman Sachs de komende maanden ziet stijgen (25/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 6 energieaandelen die Goldman Sachs de komende maanden ziet stijgen Analisten van investeringsbank Goldman Sachs hebben in een notitie eerder deze maand zes energieaandelen genoemd waarvan beleggers de komende maanden (een verdere) koersstijging mogen verwachten. Alle aandelen krijgen van de financiële dienstverlener een buy-rating, bericht zakensite CNBC. De olieprijzen zijn dit jaar in een stroomversnelling geraakt en stegen de voorbije weken tot boven de 80 […] Lees dit artikel: 6 energieaandelen die Goldman Sachs de komende maanden ziet stijgen
  [naar artikel]
 3. Barroso gaat Goldman Sachs adviseren (08/07/2016 - Knack)
  Voormalig voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso wordt niet-uitvoerend voorzitter van Goldman Sachs International (GSI), een in Londen gevestigd onderdeel van de Amerikaanse bankgroep Goldman Sachs.
  [naar artikel]
 4. Energietransitie: Goldman Sachs is verlekkerd op deze 3 Europese groene energie-aandelen (08/02/2022 - Express)
  Volgens Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs zal de “urgentie van elektrificatie” een revolutie ontketenen in de economieën van de eurozone. De bank somde in een nota drie aandelen op die niet mogen ontbreken in de portefeuille van al wie wil profiteren van de groene golf. Een “grootschalig elektrificatieproces” is voor de EU de effectiefste manier om […]
  [naar artikel]
 5. Barroso krijgt postje bij zakenbank Goldman Sachs (08/07/2016 - De Redactie)
  Voormalig voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso wordt niet-uitvoerend voorzitter van Goldman Sachs International, een in Londen gevestigd onderdeel van de Amerikaanse bankgroep Goldman Sachs.
  [naar artikel]
 6. Goldman Sachs verlaat nu ook Rusland: is hiermee de Wall Street-exodus ingezet? (10/03/2022 - Express)
  Vandaag kondigde de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs aan zijn activiteiten in Rusland te staken. “Goldman Sachs is zijn activiteiten in Rusland aan het afbouwen in overeenstemming met de wettelijke en vergunningsvereisten”, liet de firma in een verklaring optekenen. “Wij richten ons op het ondersteunen van onze klanten over de hele wereld om bestaande verplichtingen in […]
  [naar artikel]
 7. Goldman Sachs voorspelt dat België EK wint (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voorafgaand aan elk WK of EK publiceert de internationale investeringsbank Goldman Sachs wie volgens hun berekeningen de grootste kanshebber op de eindoverwinning is. Ook voor het komende EK heeft het statistische model van Goldman Sachs een simulatie gemaakt, en daaruit komt België naar voor als grootste kandidaat op de eindzege. De Rode Duivels zouden op 11 juli in de finale Italië kloppen. In de halve finales zouden Portugal en Spanje sneuvelen. Kleine kanttekening: Goldman Sachs zat er de vorige keren telkens naast...
  [naar artikel]
 8. Goldman Sachs: ‘Koper is de nieuwe olie’ (15/04/2021 - Express)
  Uit een rapport van Goldman Sachs blijkt dat de prijs van koper de komende vier jaar kan stijgen met ruim 60 procent tot 15.000 dollar per ton. Volgens de zakenbank zal koper de nieuwe olie worden. Als we Goldman Sachs mogen geloven staat koper een mooie toekomst te wachten. In het rapport van de zakenbank […] The post Goldman Sachs: ‘Koper is de nieuwe olie’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Goldman Sachs: “Deze aandelen bieden bescherming tegen stijgende rentes” (26/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Goldman Sachs: “Deze aandelen bieden bescherming tegen stijgende rentes” Door het recente nieuws over de nieuwe coronavariant verwachten de futuresmarkten dat de eerste renteverhogingen wat langer op zich zullen laten wachten. Desalniettemin heeft de Amerikaanse bank Goldman Sachs een lijstje opgesteld van aandelen die niet in je portefeuille mogen ontbreken als je wat bescherming zoekt tegen een eventuele renteverhoging. Aandelenbeleggers zijn als de dood […] Lees dit artikel: Goldman Sachs: “Deze aandelen bieden bescherming tegen stijgende rentes”
  [naar artikel]
 10. “De dagen van goedkoop aardgas zijn voorbij” (06/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “De dagen van goedkoop aardgas zijn voorbij” De nieuwe stijging van de aardgasprijzen op de Europese markten is een punt van zorg. Die stijging kan vergaande gevolgen hebben voor de wereldeconomie en de energiefactuur. “Hoe je het ook bekijkt, gas zal de komende decennia de overgangsbrandstof zijn naarmate de grote economieën zich inzetten om de klimaatdoelstellingen te halen”, aldus Chris Weafer, CEO […] Lees dit artikel: “De dagen van goedkoop aardgas zijn voorbij”
  [naar artikel]
 11. Deze bekende techaandelen vallen uit de gratie van Goldman Sachs: dalingen tot 20 procent niet uitgesloten (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Deze bekende techaandelen vallen uit de gratie van Goldman Sachs: dalingen tot 20 procent niet uitgesloten De zakenbank Goldman Sachs heeft de afgelopen dagen een aantal techaandelen op het verkooplijstje gezet. De bank sluit dalingen tot 20 procent niet uit. Twee bekende namen uit de techwereld hebben van Goldman Sachs recent een verkoopadvies gekregen. Het eerste bedrijf dat momenteel niet hoog staat aangeschreven bij Eric Sheridan, een analist van Goldman Sachs, […] Lees dit artikel: Deze bekende techaandelen vallen uit de gratie van Goldman Sachs: dalingen tot 20 procent niet uitgesloten
  [naar artikel]
 12. 3 aandelen die met 50 procent zullen stijgen volgens Goldman Sachs (23/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 3 aandelen die met 50 procent zullen stijgen volgens Goldman Sachs Inflatie, werkloosheid en brandstoftekorten zijn maar enkele problemen die op dit moment de markten plagen. Hoofdeconoom van Wall Street-reus Goldman Sachs, Jan Hatzius, gelooft echter dat dit een kortetermijnverschijnsel is en kijkt hoopvol naar de toekomst. Met die visie en met behulp van de TipRanks database lijken analisten van Goldman Sachs drie aandelen gevonden te […] Lees dit artikel: 3 aandelen die met 50 procent zullen stijgen volgens Goldman Sachs
  [naar artikel]
 13. Goldman Sachs lanceert tracker (ETF) voor bitcoin (26/03/2021 - Express)
  De financiële reuzen Goldman Sachs en Fidelity hebben elk afzonderlijk een aanvraag ingediend om een bitcoin exchange traded fund (ETF) te presenteren op de Amerikaanse beurzen. Weer goed nieuws dus in het crypto-universum, zo lijkt het. Maar hoe werkt zo’n fonds precies? Goldman Sachs en Fidelity dienden deze week de aanvraag in bij beurstoezichthouder Securities […] The post Goldman Sachs lanceert tracker (ETF) voor bitcoin appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Goldman Sachs en de politiek: vijf merkwaardige overlopers (13/01/2017 - Knack)
  Heel wat topfiguren van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs kregen belangrijke posten in de politiek. En heel wat politici stelden hun ervaring en adresboekje na hun politieke loopbaan ten dienste van Goldman Sachs. Vijf opmerkelijke switchers.
  [naar artikel]
 15. Twee bankiers van Goldman Sachs aangeklaagd voor verduisteren van Maleisisch overheidsfonds (01/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie maakte vandaag bekend dat het drie mensen, onder wie twee voormalige bankiers van Goldman Sachs, heeft...
  [naar artikel]
 16. Goldman Sachs vloert Bpost (19/06/2018 - De Tijd)
  11:43 Bpost krijgt dinsdagmorgen een tik van bijna 4 procent. Twee dagen voor de analistendag, knipt Goldman Sachs in het koersdoel.
  [naar artikel]
 17. Twee bankiers van Goldman Sachs aangeklaagd voor verduisteren van miljarden dollars uit Maleisisch overheidsfonds (01/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie maakte vandaag bekend dat het drie mensen, onder wie twee voormalige bankiers van Goldman Sachs, heeft...
  [naar artikel]
 18. Barroso verzwijgt contacten met Goldman Sachs tijdens voorzitterschap Europese Commissie (26/09/2016 - Knack)
  Ook toen José Manuel Barroso nog voorzitter was van de Europese Commissie onderhield hij contacten met de zakenbank Goldman Sachs. Dat is langer dan hij eerder toegaf.
  [naar artikel]
 19. Duitsland neemt noodmaatregelen om energiebevoorrading te verzekeren: “Zuur, maar essentieel” (19/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Duitsland gaat noodmaatregelen nemen om zijn energiebevoorrading te verzekeren. Reden zijn de beperktere Russische gasleveringen. De regering-Scholz zoekt haar toevlucht onder meer opnieuw in kolen. “Het is zuur, maar het is essentieel om het gasverbruik aan banden te leggen”, aldus Habeck van de Groenen.
  [naar artikel]
 20. Goldman Sachs verwacht dat de koers van Bitcoin kan stijgen tot 100.000 dollar (07/01/2022 - Express)
  Na in december te zijn gestegen tot 69.000 dollar is de waarde van Bitcoin intussen gezakt tot 43.000 dollar. Maar volgens Goldman Sachs kan de grootste cryptomunt op de markt de komende vijf jaar de symbolische kaap van 100.000 dollar ronden. Een bescheidener schatting dan andere analisten. “Wij denken dat het marktaandeel van Bitcoin hoogstwaarschijnlijk […]
  [naar artikel]
 21. Barroso krijgt postje bij Goldman Sachs (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso wordt niet-uitvoerend voorzitter van Goldman Sachs International (GSI), een in
  [naar artikel]
 22. Europese Ombudsman wil nieuw onderzoek naar Barroso bij Goldman Sachs (15/03/2018 - VRT NWS)
  Het ethisch comité van de Europese Commissie moet zich opnieuw buigen over de overstap van oud-commissievoorzitter Barroso naar de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Dat zegt de ombudsman van de Europese Unie Emily O’Reilly. De Europese commissie ligt al onder vuur door de omstreden aanstelling van de Duitser Martin Selmayr tot hoogste ambtenaar.
  [naar artikel]
 23. Goldman Sachs-CEO onder vuur voor dj-set op ‘drive-inconcert’ (28/07/2020 - Express)
  David Solomon, de CEO van de zakenbank Goldman Sachs die bijklust als dj, speelde zondag in het voorprogramma van het... The post Goldman Sachs-CEO onder vuur voor dj-set op ‘drive-inconcert’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Gemiddeld jaarloon bij Goldman Sachs: 367.057 dollar (05/04/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs snoeit in de bonussen voor het afgelopen boekjaar.
  [naar artikel]
 25. Euronext Brussel: Goldman Sachs deelt de lakens uit (12/06/2019 - De Tijd)
  10:26 Het beurshuis Goldman Sachs tekent zowel voor de primus als de pineut van de Bel20.
  [naar artikel]
 26. Voormalige CEO Goldman Sachs: “Zeer, zeer groot risico” dat Amerikaanse economie in recessie gaat (16/05/2022 - Express)
  In een interview met de Amerikaanse nieuwszender CBS News zei Lloyd Blankfein, de senior-voorzitter van investeringsbank Goldman Sachs, dat er een “zeer, zeer groot risico” is dat de Amerikaanse economie op een recessie afstevent. “Als ik een groot bedrijf zou leiden, zou ik er zeer goed op voorbereid zijn. Als ik een consument was, zou […]
  [naar artikel]
 27. Ceo Goldman Sachs stapt binnenkort op (09/03/2018 - De Tijd)
  18:48 De topman van Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, zou nog voor eind dit jaar opstappen. Dat meldt De Wall Street Journal.
  [naar artikel]
 28. Goldman Sachs rekruteert via Spotify en Snapchat (21/10/2016 - De Tijd)
  12:49 De Amerikaanse gigant Goldman Sachs hoopt via die kanalen jonge talenten aan te trekken.
  [naar artikel]
 29. Goldman Sachs verwacht 4 renteverhogingen van de Fed (10/01/2022 - Express)
  De Amerikaanse Federal Reserve zal dit jaar de rente vier keer verhogen en al in juli zijn balans afbouwen, denkt investeringsbank Goldman Sachs. Pijlsnelle ontwikkelingen op de Amerikaanse arbeidsmarkt en een aantal “havikachtige” signalen in de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve suggereren dat de centrale bank snel af wil van […]
  [naar artikel]
 30. Barroso lobbyt (toch) bij Europese Commissie voor Goldman Sachs (21/02/2018 - Apache)
  De Finse Europees Commissaris Jyrki Katainen heeft toegegeven dat hij eind vorig jaar een ontmoeting had met voormalig Commissievoorzitter en nu lobbyist bij Goldman Sachs, Jose Manuel Barroso. Dat meldt EUobserver. Toen Barroso in 2016 aan de slag ging bij de Amerikaanse investeringsbank had hij nochtans officieel beloofd om niet te lobbyen bij de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 31. Goldman Sachs: Dit zijn de 3 grootste uitdagingen van Duitsland in het post-Merkel-tijdperk (07/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Goldman Sachs: Dit zijn de 3 grootste uitdagingen van Duitsland in het post-Merkel-tijdperk Dit najaar zal Angela Merkel niet langer bondskanselier van Duitsland zijn. Een positie die ze 16 jaar heeft bekleed. De gerenommeerde Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs heeft drie kwesties onder de loep genomen die de Duitsers na haar vertrek nauwlettend in de gaten zullen moeten houden. De Goldman Sachs-analisten beginnen hun rapport – ingezien door CNBC […] Lees dit artikel: Goldman Sachs: Dit zijn de 3 grootste uitdagingen van Duitsland in het post-Merkel-tijdperk
  [naar artikel]
 32. Goldman Sachs waarschuwt: “Berenmarkt heeft bodem nog niet bereikt” (22/07/2022 - Express)
  Ondanks het feit dat Wall Street de voorbije week een mooie opleving liet zien (denken we aan de comeback van techaandelen), zitten we nog steeds in een berenmarkt. Dat meent Sharon Bell, aandelenstrateeg bij zakenbank Goldman Sachs. De beleggingsexpert beklemtoonde donderdag op de zakenzender CNBC het standpunt van haar werkgever: de berenmarkt op de beurzen […]
  [naar artikel]
 33. Goldman Sachs stelt teleur (15/04/2019 - De Tijd)
  17:29 Na beter dan verwachte cijfers van rivaal JP Morgan vorige week, weet Goldman Sachs beleggers niet positief te verrassen.
  [naar artikel]
 34. Topman Goldman Sachs kondigt vertrek aan (17/07/2018 - De Tijd)
  14:29 CEO Lloyd Blankfein van de grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs draagt met ingang van oktober het stokje over aan David Solomon
  [naar artikel]
 35. Barroso opnieuw onder vuur voor diensten aan Goldman Sachs (20/02/2018 - Knack)
  Er wordt opnieuw klacht ingediend bij de Europese Commissie over het "lobbywerk" dat voormalig voorzitter José Manuel Barroso zou hebben verricht voor de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs.
  [naar artikel]
 36. Dit zijn volgens Goldman Sachs de 4 interessantste Chinese aandelen om in te investeren (20/04/2021 - Express)
  Analisten van investeringsbank Goldman Sachs stelden een lijst samen van Chinese aandelen om in de gaten te houden. Er wordt aangeraden om zowel bij gevestigde als opkomende spelers aan te kloppen. Na de uitbraak van het coronavirus stappen de Chinezen over op gezondere voedings- en drankmerken. De ‘winnaars’ van Goldman zijn klaar om in te […] Lees dit artikel: Dit zijn volgens Goldman Sachs de 4 interessantste Chinese aandelen om in te investeren
  [naar artikel]
 37. Goldman Sachs: 'Twijfel over haalbaarheid Chinese handelsbeloftes' (10/01/2020 - De Tijd)
  15:07 In de 'eerste fase'-handelsdeal belooft China voor 40 tot 50 miljard dollar aan landbouwproducten te kopen. De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs betwijfelt of dat haalbaar is.
  [naar artikel]
 38. Goldman Sachs ziet olieprijs boven 80 dollar per vat stijgen (01/02/2018 - De Tijd)
  20:58 De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft haar prognose voor de olieprijs fors verhoogd. Ze ziet de olieprijs de komende zes maanden met bijna 20 procent stijgen naar 82,5 dollar.
  [naar artikel]
 39. Geen kerstfeestjes voor bankiers Goldman Sachs op Wall Street (16/12/2021 - Express)
  Goldman Sachs-CEO David Solomon mag dan al een succesvolle amateur-dj zijn (voor de liefhebbers: zijn artiestennaam is DJ D-Sol), toch schrapt de bank al haar eindejaarsfeestjes en personeelsdiners op Wall Street. Het beurshuis hanteert daarmee een van de strengste coronaregels in het financiële district van New York. “Work hard, party harder”, was tot voor enkele […]
  [naar artikel]
 40. Dit zijn goedkope en ‘érg interessante’ Chinese aandelen om nu in te investeren volgens Goldman Sachs (11/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Dit zijn goedkope en ‘érg interessante’ Chinese aandelen om nu in te investeren volgens Goldman Sachs Chinese aandelen zijn momenteel goedkoper dan hun equivalenten uit andere landen. Analisten van Goldman Sachs denken dat beleggers nú moeten handelen om het meeste te halen uit de ‘verlaagde prijzen’. In een research note gepubliceerd op zakensite CNBC somden ze een aantal interessante aandelen op …  Daartoe behoort een resem aan tech- en chipfabrikanten. Goldman Sachs beweert […] Lees dit artikel: Dit zijn goedkope en ‘érg interessante’ Chinese aandelen om nu in te investeren volgens Goldman Sachs
  [naar artikel]
 41. Zakenbank Goldman Sachs trekt miljarden uit voor steun aan zwarte vrouwen (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs trekt de komende tien jaar een bedrag van 10 miljard dollar (8,4 miljard euro) uit in een initiatief om zwarte vrouwen te steunen op bijvoorbeeld de arbeidsmarkt, in het onderwijs en de gezondheidszorg.
  [naar artikel]
 42. Goldman Sachs: 5 Europese energie-aandelen die de wind in de zeilen hebben door boycot van Rusland (15/03/2022 - Express)
  Volgens analisten van de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs zullen een aantal Europese energiebedrijven boomen als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne (of liever: de daaraan gerelateerde verstoringen van de bevoorradingsketens en boycot van de energiesector). De bank somt in een recente nota vijf aandelen op die niet mogen ontbreken in de portefeuille van investeerders […]
  [naar artikel]
 43. Goldman Sachs-veteraan leidt Londense beurs (13/04/2018 - De Tijd)
  17:34 David Schwimmer, decennialang aan de slag bij de investeringsbank Goldman Sachs, staat vanaf augustus aan het hoofd van de London Stock Exchange. Dat meldt de beursuitbater.
  [naar artikel]
 44. Deejay in pole position voor topjob bij Goldman Sachs (12/03/2018 - De Tijd)
  17:40 David Solomon, die 'bijklust' als deejay op technofeesten, lijkt de opvolger te worden van Lloyd Blankfein als CEO van Goldman Sachs.
  [naar artikel]
 45. Maleisië eist 6,6 miljard euro van Goldman Sachs (21/12/2018 - De Tijd)
  15:17 De minister van Financiën van Maleisië vraagt een schadevergoeding voor de omstreden transacties van Goldman Sachs met het Maleisische staatsinvesteringsfonds 1MDB.
  [naar artikel]
 46. Overdag een gehaaide zakenman, 's nachts een dj: wordt dit de nieuwe CEO van Goldman Sachs? (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat topman Harvey Schwartz gisteren heeft aangekondigd dat hij in april een stapje opzij gaat zetten bij Goldman Sachs, zit de machtigste...
  [naar artikel]
 47. Topman Goldman Sachs moet 10 miljoen inleveren door corruptieschandaal (27/01/2021 - De Tijd)
  07:57 De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs snoeit stevig in het jaarloon van CEO David Solomon omwille van het schandaal rond het Maleisische staatsinvesteringsfonds 1MDB.
  [naar artikel]
 48. Grootbank Goldman Sachs verhuist tot 1.000 banen van Londen naar Frankfurt (18/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse grootbank Goldman Sachs is gestart met de verhuizing van banen vanuit Londen naar het Europese vasteland, nu de onderhandelingen
  [naar artikel]
 49. Goldman Sachs overtreft alle verwachtingen in het tweede kwartaal (15/07/2020 - Express)
  Goldman Sachs had een beter dan verwacht tweede kwartaal en rapporteerde een winst van 2,4 miljard dollar. Maar net als... The post Goldman Sachs overtreft alle verwachtingen in het tweede kwartaal appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy