Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
02:52 uur

Minstens negen doden en 55 gewonden bij Israëlische luchtaanval op Gazastrook

De Morgen

05/08/2022 - 19:43


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Palestina meldt 15 doden en 125 gewonden na Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook kosten steeds meer slachtoffers, zegt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zaterdag. Minstens vijftien mensen zijn om het leven gekomen, minstens 125 mensen raakten gewond.
  [naar artikel]
 2. Israël voert luchtaanvallen uit in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker zeven mensen het leven gekost.
  [naar artikel]
 3. Palestina meldt 24 doden en 203 gewonden na Israëlische aanvallen op Gazastrook: VN-Veiligheidsraad maandag bijeen (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn al zeker 24 mensen om het leven gekomen, onder wie zes kinderen en twee vrouwen. Dat kondigt de Palestijnse minister van Gezondheid aan. Volgens de Palestijnen zijn er ook zeker 203 gewonden. De VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over het geweld in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 4. Israël hervat luchtaanvallen in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker zeven mensen het leven gekost. Vrijdagavond heeft Israël de aanvallen ook opnieuw hervat en hebben ze hun reservetroepen ingeschakeld.
  [naar artikel]
 5. Opnieuw tientallen gewonden bij protesten in Gazastrook (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens 385 Palestijnse protesteerders zijn gewond geraakt na nieuwe botsingen met Israëlische soldaten aan de grens van de Gazastrook met Israël....
  [naar artikel]
 6. Palestina meldt 24 doden - waaronder 6 kinderen - en 203 gewonden na Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn al zeker 24 mensen om het leven gekomen, onder wie zes kinderen en twee vrouwen. Dat kondigt de Palestijnse minister van Gezondheid aan. Volgens de Palestijnen zijn er ook zeker 203 gewonden.
  [naar artikel]
 7. Acht doden en veertien gewonden bij Israëlische aanval op tunnel in Gaza (31/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een luchtaanval op een tunnel vanuit de Gazastrook naar Israël zijn gisteren acht militanten gedood en veertien anderen gewond geraakt. Dat...
  [naar artikel]
 8. Tiental doden bij Israëlische beschietingen van Gaza: barst conflict met Palestijnen opnieuw los? (05/08/2022 - VRT NWS)
  Bij Israëlische aanvallen in de Gazastrook zijn volgens bronnen acht tot vijftien doden gevallen. Onder hen zou een commandant van de terreurorganisatie Islamitische Jihad zijn, maar ook een kind. Volgens Israël gaat het om een preventieve aanval om wraakacties van Jihad te verhinderen na de arrestatie van een van hun leiders eerder deze week. Vanavond zouden er vanuit de Gazastrook ook raketten zijn afgevuurd op Israël.
  [naar artikel]
 9. Israël voert luchtaanvallen uit op Gazastrook na raketaanval (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft dinsdagochtend vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat maandag vanop de Palestijnse enclave een raket werd afgevuurd richting Israël. Dat meldt het Israëlische leger, net als getuigen en Hamas, de islamistische groep die aan de macht is in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 10. Zeker vijf doden bij Israëlische luchtaanval in Syrië (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een Israëlische luchtaanval in het centrum van Syrië zijn vrijdag zeker vijf doden gevallen. Een van hen is een burger, meldt een militaire bron aan het staatspersagentschap Sana. Er zouden ook zeven mensen, onder wie een kind, gewond zijn geraakt.
  [naar artikel]
 11. Israël voert luchtaanvallen uit op de Gazastrook: “Zeker 9 doden, onder wie 5-jarig kind” (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker negen mensen het leven gekost. 55 andere raakten gewond.
  [naar artikel]
 12. Man valt voorbijgangers aan met bijl en mes in Israël, minstens 3 doden (05/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In El’ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon bevindt zich in kritieke toestand. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Volgens de Israëlische vrijwillige noodhulpdienst ZAKA ging de dader passanten met een bijl en een mes te lijf.
  [naar artikel]
 13. Israël voert luchtaanval uit op jihadisten in Gazastrook (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger voert vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uit op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad. Volgens ooggetuigen zijn er slachtoffers gevallen, zeggen zij tegen persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 14. Twee doden en honderdtal gewonden bij protesten aan Israëlische grens in Gaza (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij protesten aan de grens tussen de Gazastrook en Israël zijn twee doden en 93 gewonden gevallen, nadat het Israëlische leger het vuur had geopend...
  [naar artikel]
 15. Minstens vijftien doden bij Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. Israëlische raids in Gazastrook: 25 gewonden (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Israëlische raids in de Gazastrook zijn vandaag minstens 25 gewonden gevallen. Onder de gewonden zijn er zes kinderen. De raids waren een...
  [naar artikel]
 17. Israël versoepelt aantal beperkingen in Gazastrook (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft enkele versoepelingen ingevoerd in de Gazastrook. Zo wordt de visserijzone langs de kust van de Gazastrook verder uitgebreid tot 15 zeemijl, meldt de COGAT, een afdeling van het Israëlische ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 18. Israëlisch leger schiet op betogers aan grens met Gaza: 52 doden en 2.400 gewonden (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de grens tussen de Gazastrook en Israël zijn minstens 52 doden en 2.400 gewonden gevallen nadat het Israëlisch leger het vuur heeft geopend op...
  [naar artikel]
 19. Israëli's bombarderen Gazastrook (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben gisterenavond bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook. Het Israëlische leger zegt dat het "terroristische...
  [naar artikel]
 20. Israël voert nachtelijke bombardementen uit in Gazastrook (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft deze nacht meerdere doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd. Dat meldt het Israëlische leger op Twitter. "De...
  [naar artikel]
 21. Minstens 3 doden bij aanslag in Israël: dader ging passanten te lijf met bijl en mes (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In El'ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon bevindt zich in kritieke toestand. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis.
  [naar artikel]
 22. Minstens twee doden bij aanslag in Tel Aviv, dader omgebracht (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij een aanslag in het centrum van de Israëlische hoofdstad Tel Aviv zijn donderdagavond minstens twee doden gevallen. Dat melden bronnen binnen de hulpdiensten. Een schutter opende het vuur op klanten van een bar in een drukke straat, zei de politie. Na een achtervolging werd de veronderstelde dader door de Israëlische politie om het leven gebracht, melden de Israëlische veiligheidsdiensten.
  [naar artikel]
 23. Minstens 3 doden bij aanslag in Israël  (05/05/2022 - VRT NWS)
  In El'ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Vier anderen zouden gewond zijn geraakt, twee van hen zouden zich in kritieke toestand bevinden. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Israël viert op 5 mei de 74ste verjaardag van de Hebreeuwse staat.
  [naar artikel]
 24. Israël hervat luchtaanvallen op Gazastrook en roept reservetroepen op (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft vrijdagavond de luchtaanvallen op de Gazastrook hervat na een eerdere golf diezelfde dag, waarbij het Israëlische leger vijftien mensen zegt te hebben gedood. Onder de doden is ook Tayseer al-Jabari, een hoge commandant van Islamitische Jihad, zo bevestigde de groep in een verklaring.
  [naar artikel]
 25. Escalatie van geweld in Gazastrook, nu al 15 doden en minstens 125 gewonden: dreigt een nieuwe oorlog? (06/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Raketaanvallen, raids en beschietingen: het geweld in de Gazastrook escaleert nadat Israël een aanval uitvoerde op een leider van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad. Het Israëlische leger zegt ook voorbereidingen te treffen voor “een week durende” razzia. Dreigt een nieuwe Gaza-oorlog? “Daar heeft het alle schijn van”, zegt expert Willem Staes.
  [naar artikel]
 26. "Slachtpartij op ongewapende betogers": 52 doden en 2.400 gewonden nadat Israëlisch leger met scherp schiet (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de grens tussen de Gazastrook en Israël zijn minstens 52 doden en 2.400 gewonden gevallen nadat het Israëlisch leger het vuur heeft geopend op...
  [naar artikel]
 27. Israël opent vuur op Palestijnse betogers: twee doden en minstens 55 gewonden (22/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Palestijnen zijn vandaag in de Gazastrook doodgeschoten door Israëlische militairen tijdens rellen op twee verschillende manifestaties die...
  [naar artikel]
 28. “Zes mensen gedood bij Israëlische luchtaanval” (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Door een Israëlische luchtaanval in de Gazastrook zijn deze nacht zes mensen om het leven gekomen. Volgens medisch personeel en inwoners van het...
  [naar artikel]
 29. Israël voert luchtaanvallen uit "doorheen de Gazastrook” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft aanvallen uitgevoerd op de Palestijnse Gazastrook. Dat heeft het Israëlische leger zelf meegedeeld.
  [naar artikel]
 30. Israël valt Hamas-doelwitten aan in Gazastrook (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische gevechtsvliegtuigen en helikopters hebben gisterenavond laat posities van Hamas aangevallen in de Gazastrook. Dat zegt het Israëlische...
  [naar artikel]
 31. Na Israëlische aanval op Gaza waarbij 31 doden vielen: Egypte meldt mogelijk bestand vanaf vanavond (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Israël stemt in met een bestand om de wapens in de Gazastrook te laten rusten. Het bestand is voorgesteld door Egyptische bemiddelaars. Dat meldt een veiligheidsbron. Het is nu nog wachten op een Palestijnse reactie. “Aan Israëlische kant heeft men de wapenstilstand aanvaard”, zei een Egyptische ambtenaar, zonder details te geven over het tijdschema voor de wapenstilstand. De VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over het geweld in de Gazastrook
  [naar artikel]
 32. Twee doden en acht gewonden bij schietpartijen in de Israëlische stad Tel Aviv (07/04/2022 - VRT NWS)
  Vanavond zijn er zeker twee doden en acht gewonden gevallen bij een aantal schietpartijen in de uitgaansbuurt van de Israëlische havenstad Tel Aviv. De dader of daders zijn nog voortvluchtig en motieven zijn niet bekend, maar de voorbije weken zijn er al meer doden gevallen bij terreuraanslagen in Israël en acties van het leger op de Westelijke Jordaanover.
  [naar artikel]
 33. Militante Palestijnen reageren met raketaanvallen op Israëlisch geweld (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Militante Palestijnen in de Gazastrook hebben woensdagnacht negen raketten afgevuurd op het Israëlische grensgebied, als reactie op Israëlische...
  [naar artikel]
 34. Israël reageert met luchtaanval na raketten uit Gazastrook (17/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat er met raketten is geschoten vanuit de Gazastrook heeft de Israëlische luchtmacht afgelopen nacht een aanval uitgevoerd op het kustgebied....
  [naar artikel]
 35. Minstens 3 doden bij aanslag in Israël: twee daders vielen passanten aan met bijl en vuurwapen (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In El’ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Vier anderen zouden gewond zijn geraakt, twee van hen zouden zich in kritieke toestand bevinden. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Donderdag viert Israël de 74ste verjaardag van de Hebreeuwse staat.
  [naar artikel]
 36. Wapenstilstand Gaza: Israëlische leger meldt waarschuwingssirenes in zuiden van het land na ingang staakt-het-vuren (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft zondagnacht gezegd dat het enkele minuten voor de wapenstilstand in de Gazastrook van kracht werd, zijn laatste aanvallen heeft uitgevoerd op doelwitten van de islamitische Jihad. Het spreekt daarmee eerdere verklaringen tegen. Na het staakt-het-vuren gingen er waarschuwingssirenes af in plaatsen in het zuiden van Israël, in de buurt van de Gazastrook, meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 37. Kopstukken van Islamitische Jihad “geneutraliseerd” na Israëlische luchtaanvallen (07/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische strijdkrachten hebben de kopstukken van de Palestijnse militante groepering Islamitische Jihad (PIJ) “geneutraliseerd” bij de luchtaanvallen van de voorbije twee dagen op de Gazastrook. Dat zegt het Israëlische leger zaterdag. De PIJ bevestigt intussen dat Khaled Mansour om het leven is gekomen. Hij had de leiding in het zuidelijke gedeelte van de Gazastrook.
  [naar artikel]
 38. Israël reageert met bombardementen op raketaanvallen vanuit de Gazastrook (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat gisteravond vanuit de Palestijnse enclave een raket afgevuurd werd naar Israël. Dat melden getuigen en bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Vanop de Gazastrook werden daarna opnieuw weer verschillende raketten afgevuurd, meldt Israël.
  [naar artikel]
 39. Minstens vijf doden bij aanslag nabij Tel Aviv in Israël (29/03/2022 - VRT NWS)
  Bij een aanslag nabij de Israëlische stad Tel Aviv zijn dinsdag minstens vijf mensen om het leven gekomen. Dat melden de Israëlische hulpdiensten. Het is de derde aanslag in een week tijd in het land. De politie heeft de schutter neergeschoten.
  [naar artikel]
 40. Twee Palestijnen gedood bij Israëlische aanval in Gazastrook (09/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van de Gazastrook zijn zaterdagochtend twee Palestijnen om het leven gekomen bij een Israëlische luchtaanval op een Hamas-doelwit....
  [naar artikel]
 41. Geweld in Gaza eist nog meer slachtoffers: al 32 doden na raketaanvallen, onder wie 6 kinderen (07/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het begin van de recentste escalatie, vrijdag, tussen Israël en de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) zijn op de Gazastrook al 32 mensen, onder wie zes kinderen, omgekomen. Dat meldt het ministerie van Gezondheid in de Palestijnse enclave zondagochtend. De doden vielen bij bombardementen door het Israëlische leger, waarbij ook 215 gewonden vielen.
  [naar artikel]
 42. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza nadat Palestijnen brandballonnen lanceren (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische luchtmacht heeft zondag vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israëlisch grondgebied waren opgelaten. Dat meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 43. Zeker zes doden bij vuurgevechten in Gazastrook (11/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij gevechten tussen Israëlische soldaten en Palestijnse militanten zijn in de Gazastrook zes doden gevallen, zo is vernomen uit Palestijnse bronnen.
  [naar artikel]
 44. Nog raketten afgevuurd vanop Gazastrook, Israël reageert met luchtaanvallen (21/04/2022 - Knack)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanop de Palestijnse enclave een raket afgevuurd werd naar Israël. Dat melden getuigen en bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Vanop de Gazastrook werden daarna opnieuw weer verschillende raketten afgevuurd, meldt Israël.
  [naar artikel]
 45. Israël voert luchtaanvallen boven Gazastrook uit in reactie op brandballonnen (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van de Palestijnse beweging Hamas. De Israëlische luchtmacht reageerde daarmee op de brandballonnen die eerder vanuit de Palestijnse enclave waren opgelaten en die branden in Israël hadden veroorzaakt.
  [naar artikel]
 46. Zeker zes doden bij vuurgevechten in Gazastrook, Netanyahu breekt bezoek aan Frankrijk af (11/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij gevechten tussen Israëlische soldaten en Palestijnse militanten zijn in de Gazastrook zes doden gevallen, zo is vernomen uit Palestijnse...
  [naar artikel]
 47. Negen doden bij Israëlische aanval in Syrië (21/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een Israëlische aanval in Syrië zijn minstens negen strijders van pro-Iraanse milities gedood. Vliegtuigen vuurden meerdere raketten af op...
  [naar artikel]
 48. Israël: "Leiders van Islamitische Jihad uitgeschakeld", dodental na bombardementen in Gaza loopt op (07/08/2022 - VRT NWS)
  Bij Israëlische luchtaanvallen in de Palestijnse Gazastrook is opnieuw een kopstuk van terreurorganisatie Islamitische Jihad gedood. In totaal zijn volgens de Palestijnse autoriteiten 32 doden gevallen vrijdag en zaterdag. De nieuwe Israëlische militaire operatie in Gaza zou een week kunnen duren, waarschuwt het leger.
  [naar artikel]
 49. Zeker acht doden bij vuurgevechten in Gazastrook, Netanyahu breekt bezoek aan Frankrijk af (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij gevechten tussen Israëlische soldaten en Palestijnse militanten zijn in de Gazastrook zeker zeven doden gevallen, zo is vernomen uit...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy