Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:26 uur

Spanningen lopen op in Taiwan: “Zeker 49 Chinese straaljagers drongen Taiwanese luchtverdedigingszone binnen”

Gazet van Antwerpen

05/08/2022 - 19:43

Zeker 49 Chinese gevechtsvliegtuigen zijn vrijdag de Taiwanese luchtverdedigingszone binnengedrongen. Dat heeft het Taiwanese leger bekendgemaakt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 27 Chinese militaire vliegtuigen vliegen Taiwanese luchtverdedigingszone binnen (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 27 Chinese militairen vliegtuigen zijn deze namiddag de Taiwanese luchtverdedigingszone binnengevlogen. Dat heeft het Taiwanese ministerie van Defensie op Twitter bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 2. "Taiwan zal niet buigen voor Chinese druk", zegt Taiwanese president na Chinees pleidooi voor hereniging (10/10/2021 - VRT NWS)
  Taiwan zal niet buigen voor Chinese druk, zegt de Taiwanese presidente Tsai Ing-wen. In een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag benadrukte ze de wil van haar land om zich te verzetten tegen annexatie of inbreuken op de Taiwanese soevereiniteit. Gisteren had de Chinese president Xi Jinping nog aangedrongen op een hereniging met Taiwan. De spanningen tussen Taiwan en China lopen al enkele weken hoog op.
  [naar artikel]
 3. Eerste buitenlandse brandhaard voor Biden: spanningen tussen China en Taiwan stijgen (25/01/2021 - Express)
  Washington stuurde een vliegdekschip naar de Zuid-Chinese Zee, nadat Chinese gevechtsvliegtuigen afgelopen weekend het Taiwanese luchtruim geschonden hebben. De overheid van Taiwan trok zondag aan de alarmbel nadat Chinese militaire vliegtuigen haar luchtruim voor de tweede dag op rij geschonden hadden. Zaterdag vlogen acht Chinese bommenwerpers en vier straaljagers boven het eiland Taiwan, dat door […] The post Eerste buitenlandse brandhaard voor Biden: spanningen tussen China en Taiwan stijgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. China stuurt 30 gevechtsvliegtuigen door luchtverdedigingszone van Taiwan (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Taiwan moest straaljagers inzetten om 30 gevechtsvliegtuigen weg te jagen die door China door hun luchtverdedigingszone zijn gestuurd. Het incident op maandag was de grootste invasie sinds januari.
  [naar artikel]
 5. Straaljagers botsen op elkaar in Taiwan bij derde crash in zes maanden (22/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee straaljagers van de Taiwanese luchtmacht zijn maandag op elkaar gebotst; het derde incident van zijn soort in een half jaar. De luchtmacht van Taiwan staat onder toenemende druk omdat die constant toestellen van de Chinese luchtmacht moet onderscheppen. De communistische regering in Peking ziet Taiwan sinds jaar en dag als een afvallige provincie en heeft gezworen Taiwan ooit te zullen inlijven.
  [naar artikel]
 6. China blijft provoceren, nu zelfs meer dan 50 Chinese vliegtuigen in luchtruim Taiwan (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft maandag 52 vliegtuigen de luchtverdedigingszone van Taiwan ingestuurd, wederom een recordaantal. Vrijdag en zaterdag was China volgens de Taiwanezen al met respectievelijk 38 en 39 vliegtuigen het door Taiwan geclaimde luchtruim binnengedrongen. Zondag passeerden nog eens 16 toestellen, waaronder straaljagers als bommenwerpers.
  [naar artikel]
 7. Chinese president Xi dringt aan op “vreedzame hereniging” met Taiwan (09/10/2021 - VRT NWS)
  De Chinese president Xi Jinping pleit voor een hereniging met Taiwan. Dat deed hij tijdens een speech voor de herdenking van de Chinese revolutie 110 jaar geleden. De hereniging moet “vreedzaam” gebeuren, maar tegelijkertijd waarschuwt Xi de Taiwanezen dat de Chinezen een “glorierijke geschiedenis” hebben van verzet tegen separatisme. De voorbije weken liepen de militaire spanningen tussen Peking en Taiwan al hoog op.
  [naar artikel]
 8. Strijd om meest gegeerde chipgeheimen ter wereld barst los: Taiwan valt 8 Chinese techbedrijven binnen (09/03/2022 - Express)
  Acht Chinese techbedrijven in Taiwan kregen donderdag politie over de vloer. De ondernemingen worden ervan verdacht kostbare Taiwanese chipingenieurs af te snoepen. 100 rechercheurs van het Taiwanese onderzoeksbureau van het ministerie van Justitie gingen donderdagochtend in de eilandnatie op pad. Ze trokken richting 14 kantoren binnen de steden Taipei, Taichung, Hsinchu. Op die locaties zouden […]
  [naar artikel]
 9. Nu spanningen rond Taiwan oplopen: hoe sterk is het Chinese leger echt? (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op het moment dat u dit leest, is het eiland Taiwan omsingeld door zes zones, waarbinnen het Chinese “Volksbevrijdingsleger” manoeuvres uitvoert. Kenners spreken van een “eerste stap van Peking naar een met geweld afgedwongen hereniging”. Maar is het “Volksbevrijdingsleger” daar wel toe in staat? Hoe sterk is het Chinese leger echt?
  [naar artikel]
 10. Taiwan: “Chinese oorlogsschepen opnieuw in onze wateren” (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Taiwanese ministerie van Defensie meldt deze ochtend dat verschillende Chinese oorlogsschepen en vliegtuigen eerder op de ochtend de middenlijn in de Straat van Taiwan zijn overgestoken. Taiwan spreekt van een "zeer provocerende actie" en heeft maatregelen genomen.
  [naar artikel]
 11. Meer dan 50 Chinese legervliegtuigen dringen luchtruim van Taiwan binnen (04/10/2021 - VRT NWS)
  Een recordaantal van 52 Chinese militaire vliegtuigen is vandaag het luchtruim van Taiwan binnengedrongen. Dat meldt het Taiwanese ministerie van Defensie. Het is al de vierde dag op rij dat Taiwan schendingen van zijn luchtruim door China meldt.
  [naar artikel]
 12. Chinese staatskrant: “Amerika zal Taiwan ook in de steek laten” (18/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chinese staatskrant: “Amerika zal Taiwan ook in de steek laten” De Chinese staatskrant Global Times grijpt de gebeurtenissen in Afghanistan aan om Taiwan te intimideren. Volgens de krant moet Taiwan voorzichtig omspringen met hun vertrouwen in de VS. “De snelle overwinning van de taliban heeft de VS vernederd en hun imago aan diggelen geslagen”, leest de titel van een artikel maandag op de homepage van […] Lees dit artikel: Chinese staatskrant: “Amerika zal Taiwan ook in de steek laten”
  [naar artikel]
 13. “China simuleert aanval op hoofdeiland Taiwan” (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende Chinese gevechtsvliegtuigen en oorlogsschepen hebben vandaag aanvalssimulaties uitgevoerd op het hoofdeiland van Taiwan. Dat zegt het Taiwanese ministerie van Defensie in een communiqué.
  [naar artikel]
 14. “China simuleert aanval op hoofdeiland Taiwan” (06/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Meerdere Chinese gevechtsvliegtuigen en oorlogsschepen hebben zaterdag aanvalssimulaties uitgevoerd op het hoofdeiland van Taiwan. Dat zegt het Taiwanese ministerie van Defensie in een communiqué.
  [naar artikel]
 15. “China simuleert aanval op hoofdeiland Taiwan” (06/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Meerdere Chinese gevechtsvliegtuigen en oorlogsschepen hebben zaterdag aanvalssimulaties uitgevoerd op het hoofdeiland van Taiwan. Dat zegt het Taiwanese ministerie van Defensie in een communiqué.
  [naar artikel]
 16. Taiwanese straaljagers botsen in de lucht: een dode, een vermiste (22/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twee F-5E-straaljagers van de Taiwanese luchtmacht zijn maandag tijdens een oefening tegen elkaar gevlogen. Een piloot kwam daarbij om het leven, de andere is vermist. Dat meldt het Taiwanese leger.
  [naar artikel]
 17. Taiwanese straaljagers botsen in de lucht: een dode, een vermiste (22/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twee F-5E-straaljagers van de Taiwanese luchtmacht zijn maandag tijdens een oefening tegen elkaar gevlogen. Een piloot kwam daarbij om het leven, de andere is vermist. Dat meldt het Taiwanese leger.
  [naar artikel]
 18. Taiwanese straaljagers botsen in de lucht: één dode (22/03/2021 - De Morgen)
  Twee straaljagers van de Taiwanese luchtmacht zijn op elkaar gebotst, met zeker één dode tot gevolg. Het is het derde incident van zijn soort in een halfjaar.
  [naar artikel]
 19. Hoe "denkbeeldige" grenzen in de lucht en in de zee de spanningen tussen China en Taiwan doen oplopen (08/08/2022 - VRT NWS)
  Al dagenlang houdt het Chinese leger militaire oefeningen rond Taiwan als reactie op het "provocerende" bezoek van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, aan het eiland. Tijdens die oefeningen wordt regelmatig de ADIZ (Air Defence Identification Zone of luchtverdedigingszone) van Taiwan geschonden. Ook de middellijn in de Straat van Taiwan, een belangrijke zeestraat, werd al meerdere malen overschreden. Voor de Chinezen is er geen vuiltje aan de lucht, maar wat betekenen de inbreuken op die "denkbeeldige" zones nu echt?
  [naar artikel]
 20. Chinese president wil “vredevolle hereniging” met Taiwan (09/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Chinese president Xi Jinping heeft zaterdag in een speech aangedrongen op een hereniging met Taiwan. Dat zou volgens hem wel “geweldloos” moeten gebeuren. De toespraak kaderde in de herdenking van de Chinese revolutie 110 jaar geleden, waarbij de Qing-dynastie ten val werd gebracht. Ook in Taiwan zal die gebeurtenis zondag worden gevierd.
  [naar artikel]
 21. Zal Nancy Pelosi Taiwan bezoeken of niet? Spanningen in Azië lopen alvast hoog op (01/08/2022 - Express)
  Al verschillende dagen gonst het van de geruchten over een mogelijk bezoek aan Taiwan door de Amerikaanse politica Nancy Pelosi. Chinees president Xi Jinping waarschuwde zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden al dat de VS “met vuur spelen”. Niemand weet echter zeker of Pelosi wel degelijk Taiwan zal aandoen. Maar de geopolitieke gevolgen zijn er al. […]
  [naar artikel]
 22. 13 fascinerende feiten over Taiwan (23/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 13 fascinerende feiten over Taiwan Taiwan kwam de laatste maanden veel in het nieuws vanwege militaire spanningen met China, innovaties op het vlak van computerchips en de schitterende Covid-19-reactie van de Taiwanezen. Maar er valt op het democratische eiland nog zoveel meer te ontdekken en te beleven. De unieke mix van traditionele Chinese cultuur, Japans koloniaal erfgoed, inheemse Taiwanese invloed […] Lees dit artikel: 13 fascinerende feiten over Taiwan
  [naar artikel]
 23. Pelosi verdedigt bezoek aan Taiwan: “Chinese president is een bange pestkop” (09/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi heeft totaal geen spijt van haar bezoek aan Taiwan, waardoor de spanningen met China zijn opgelopen. Zo verzekerde ze in een interview met de Amerikaanse omroep NBC. Volgens de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden was haar trip “het waard”. Pelosi noemde de Chinese president Xi Jinping ook “een bange pestkop”.
  [naar artikel]
 24. Sloveens premier Janša: “Druk op Litouwen en andere Europese landen zal Chinese overheid niet ten goede komen” (19/01/2022 - Express)
  Na Litouwen wil nu ook Slovenië zijn handelsrelatie met de Aziatische democratie Taiwan uitbreiden. De Sloveense premier Janez Janša noemde de reactie van Peking op de recente Litouws-Taiwanese samenwerking “belachelijk” en “angstaanjagend”. In november opende Litouwen een “Taiwan Representative Office” in Vilnius. De Baltische staat ging zo een stapje verder in het onderhouden van officiële […]
  [naar artikel]
 25. Taiwanese Limburgers: “Chinese dreiging is niet nieuw, maar dit keer wel groter” (09/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel de Chinezen al een week militaire oefeningen houden rond Taiwan, is er van paniek op het eiland nog geen sprake. “Zulke dreigementen zijn niet nieuw, al zijn de oefeningen dit keer wel grootschaliger”, zeggen Taiwanese Limburgers.
  [naar artikel]
 26. Taiwan doet er alles aan om te zorgen dat onschatbare chiptechnologie niet in handen van China valt (16/12/2021 - Express)
  Taiwanese regelgevers kunnen binnenkort zakendeals met Chinese bedrijven over “gevoelige” technologie blokkeren. Dat moet voorkomen dat China de Taiwanese kennis van computerchips niet kan overnemen. Het Taiwanese ministerie van Economie kondigde deze week aan dat het van plan is om het beleid voor techbedrijven aan te scherpen. Binnenlandse techbedrijven zullen weldra toestemming van de overheid […]
  [naar artikel]
 27. Taiwan houdt straaljagers aan de grond nadat F-16 verdwijnt (18/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Taiwan heeft de volledige vloot van F-16's aan de ketting gelegd voor de duur van veiligheidscontroles na de verdwijning van zo’n gevechtsvliegtuig tijdens een trainingsvlucht. Het land heeft 150 van de straaljagers. Door de beslissing is de luchtverdedigingscapaciteit van het land beperkt, net nu de afgelopen maanden Chinese legervliegtuigen aan een ongeziene frequentie in de buurt van het eiland komen.
  [naar artikel]
 28. "China simuleert aanval op hoofdeiland Taiwan” (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Chinese gevechtsvliegtuigen en oorlogsschepen hebben vandaag aanvalssimulaties uitgevoerd op het hoofdeiland van Taiwan. Dat zegt het Taiwanese ministerie van Defensie in een communiqué.
  [naar artikel]
 29. Taiwan reageert op toegenomen Chinese dreiging: “Als er oorlog uitbreekt, vechten we tot het bittere eind” (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De gemoederen lopen hoog op tussen China en Taiwan. Het zelfstandige en democratisch geregeerde eiland hekelt de toegenomen militaire activiteit van Peking in de regio. Als China aanvalt en er een oorlog komt, zal Taiwan terugvechten tot het bittere einde, reageerde de Taiwanese buitenlandminister vandaag.
  [naar artikel]
 30. Taiwan kijkt gespannen naar Oekraïne: de angst voor een Chinese invasie groeit (07/02/2022 - Express)
  De Taiwanese president Tsai Ing-wen houdt de ontwikkelingen in Oekraïne scherp in de gaten. Als reactie op de gebeurtenissen in Europa liet ze een taskforce samenstellen die het conflict uitgebreid moet bestuderen. Tsai Ing-wen is ervan overtuigd dat de spanningen tussen Rusland en het Westen ook het conflict tussen Taiwan en de Chinese Volksrepubliek beïnvloedt. […]
  [naar artikel]
 31. Chinese invasie van Taiwan lijkt alleen nog kwestie van tijd (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Wij zullen niet buigen voor China”, zei de Taiwanese president Tsai Ing-wen zaterdag op de nationale feestdag. Maar of en wanneer een Chinese invasie er komt, zal toch vooral van de VS afhangen.
  [naar artikel]
 32. Pelosi heeft geen spijt van bezoek aan Taiwan: “Chinese president is een bange pestkop” (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi heeft totaal geen spijt van haar bezoek aan Taiwan. Nochtans zijn hierdoor de spanningen met China hoog opgelopen. “Het was het waard", klinkt het in haar eerste interview op Amerikaanse bodem. De Chinese president Xi Jinping noemt ze “een bange pestkop”.
  [naar artikel]
 33. Chinese gevechtsvliegtuigen gesignaleerd: spanningen lopen op door gepland Taiwan-bezoek van Pelosi (02/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. Washington maakt zich wel degelijk zorgen over een mogelijke Chinese invasie van Taiwan: Amerikaanse troepen al zeker een jaar aanwezig op het eiland (08/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Washington maakt zich wel degelijk zorgen over een mogelijke Chinese invasie van Taiwan: Amerikaanse troepen al zeker een jaar aanwezig op het eiland Een kleine groep Amerikaanse militairen stoomt het Taiwanese leger klaar om weerstand te bieden tegen een mogelijke Chinese invasie. Dat rapporteert de Wall Street Journal. Een groep speciale eenheden van de Amerikaanse mariniers zijn het Taiwanese leger aan het opleiden. Dat vertelde woordvoerders van het Amerikaanse leger donderdag aan de Wall Street Journal. Het militaire […] Lees dit artikel: Washington maakt zich wel degelijk zorgen over een mogelijke Chinese invasie van Taiwan: Amerikaanse troepen al zeker een jaar aanwezig op het eiland
  [naar artikel]
 35. China aan Taiwan: ‘Onafhankelijkheid betekent oorlog’ (29/01/2021 - Express)
  Het Chinese ministerie van Defensie test hoever het kan gaan met de nieuwe Amerikaanse regering. Het laat weten dat het recente militaire machtsvertoon een reactie is op Taiwanese provocatie en buitenlandse inmenging. ‘We willen de Taiwanese onafhankelijkheidstroepen ten strengste waarschuwen: wie met vuur speelt, moet op de blaren zitten. Taiwanese onafhankelijkheid betekent oorlog!’ Dat was […] The post China aan Taiwan: ‘Onafhankelijkheid betekent oorlog’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. DISCUSSIE. Wat vind jij van het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan? (03/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is geland in Taiwan. China ziet het bezoek van Pelosi als een steunbetuiging aan de onafhankelijkheidswens van de “opstandige provincie” en reageert furieus, met militaire oefeningen en gevechts­vliegtuigen die flirtten met de officieuze grens tussen het Taiwanese en Chinese luchtruim.
  [naar artikel]
 37. Tweede dag van Chinese militaire oefeningen rond Taiwan: kat-en-muisspel met Taiwanese luchtmacht (05/08/2022 - VRT NWS)
  Voor de tweede opeenvolgende dag heeft Chinese militaire oefeningen gehouden rond Taiwan. Ook vandaag zouden schepen en vliegtuigen de mediaanlijn tussen beide oevers geschonden hebben. Taiwan zet ook jachtvliegtuigen en marineschepen in om indringers te verdrijven.
  [naar artikel]
 38. Diplomatieke rel? 'Gesprek tussen Trump en Taiwanese president is 'trucje' van Taiwan' (03/12/2016 - Knack)
  China heeft gereageerd op het informele telefoongesprek tussen de Amerikaanse president-elect Donald Trump en de Taiwanese president sai Ying-wen. Een trucje van Taiwan, luidt het Chinese oordeel.
  [naar artikel]
 39. China zet meer dan 100 Taiwanese producten op zwarte lijst in reactie op mogelijk bezoek Nancy Pelosi (02/08/2022 - Express)
  Ondanks verhoogde spanningen in de regio en waarschuwingen van de regering-Biden en Peking, wordt verwacht dat Nancy Pelosi dinsdag zal aankomen in Taiwan. Nadat er dagenlang onzekerheid was of Nancy Pelosi wel of niet de democratische eilandnatie Taiwan zou bezoeken, meende CNN maandag een antwoord te hebben. Een hooggeplaatste Taiwanese functionaris en een Amerikaanse ambtenaar […]
  [naar artikel]
 40. President: “Taiwan is niet van plan te buigen voor de druk van China” (10/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Taiwanese president Tsai Ing-wen heeft in een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag benadrukt dat haar land zich zal blijven verzetten tegen annexatie of inbreuken op haar soevereiniteit. In niet mis te verstane bewoordingen had de Chinese president Xi Jinping zaterdag aangedrongen op een hereniging met Taiwan.
  [naar artikel]
 41. Chinese leider Xi belooft vreedzame hereniging China en Taiwan (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese leider Xi Jinping beloofde vandaag dat er een vreedzame hereniging komt tussen China en Taiwan. De spanningen tussen de twee landen zijn de laatste dagen flink opgelopen, onder meer door Chinese militaire vliegtuigen die het luchtruim van Taiwan schenden.
  [naar artikel]
 42. Leiden spanningen rond Taiwan tot een nieuwe oorlog? “Een misrekening is niet onmogelijk” (03/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De grote spanningen rond Taiwan doen de wereld meer en meer uiteenvallen in twee grote blokken. De vrije westerse wereld rond de VS en een autoritair blok rond China. Dat zegt professor internationale politiek David Criekemans (UA). Ondertussen wordt het gevaar voor een Chinees militair ingrijpen groter en groter en dreigt ook de economie mee de dieperik in gesleurd te worden. “Met al die vliegtuigen rond Taiwan is een misrekening nooit uitgesloten”.
  [naar artikel]
 43. Amerikaanse topmilitairen waarschuwen voor Chinese invasie in Taiwan (03/04/2021 - De Morgen)
  Boven Taiwanese wateren vond vorige week het grootste Chinese machtsvertoon in jaren plaats. Terwijl een Amerikaanse denktank Taiwan het ‘gevaarlijkste brandpunt ter wereld’ noemt, zegt China slechts te oefenen in eigen luchtruim.
  [naar artikel]
 44. 93 Chinese gevechtsvliegtuigen dringen Taiwanees luchtruim binnen: “Voorbereiding op gewapend conflict” (04/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 93 Chinese gevechtsvliegtuigen dringen Taiwanees luchtruim binnen: “Voorbereiding op gewapend conflict” Afgelopen weekend vloog een recordaantal Chinese vliegtuigen door het luchtruim van Taiwan. De democratische eilandstaat maakt zich op voor een oorlogsscenario, hoewel een Chinese invasie nog steeds onwaarschijnlijk lijkt volgens experts. Ondertussen waarschuwt TSMC, de grootste chipbakker ter wereld, dat vrede in de regio cruciaal is om de globale toeleveringsketen van computerchips in stand te […] Lees dit artikel: 93 Chinese gevechtsvliegtuigen dringen Taiwanees luchtruim binnen: “Voorbereiding op gewapend conflict”
  [naar artikel]
 45. “Onafhankelijkheid brengt Taiwan rampspoed”: Chinese president Xi wil “vredevolle hereniging” (02/01/2019 - De Morgen)
  Taiwanese onafhankelijkheid zal het land alleen maar “rampspoed'' brengen. In die bewoording maakte de Chinese president Xi Jinping nog eens duidelijk dat hij een onafhankelijk Taiwan niet zal dulden.
  [naar artikel]
 46. Leiden spanningen rond Taiwan tot een nieuwe oorlog? “Er vliegen zoveel toestellen rond dat een misrekening niet onmogelijk is” (03/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De grote spanningen rond Taiwan doen de wereld meer en meer uiteenvallen in twee grote blokken. De vrije westerse wereld rond de VS en een autoritair blok rond China. Dat zegt professor internationale politiek David Criekemans (UA). Ondertussen wordt het gevaar voor een Chinees militair ingrijpen groter en groter en dreigt ook de economie mee de dieperik in gesleurd te worden. “Met al die vliegtuigen rond Taiwan is een misrekening nooit uitgesloten”.
  [naar artikel]
 47. Taiwan meldt grootste inval tot dusver door Chinese luchtmacht (15/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Taiwan heeft melding gemaakt van grootschalig militair machtsvertoon door China. Er vlogen 28 toestellen van de Chinese luchtmacht langs het democratisch bestuurde eiland voor de Chinese kust, het grootste aantal dat tot dusver is gemeld door de Taiwanese autoriteiten.
  [naar artikel]
 48. Zette China druk op BioNTech om Taiwanese vaccindeal te dwarsbomen? En hoe is dat mogelijk? (17/02/2021 - Express)
  Een deal tussen Taiwan en BioNTech voor vaccins is woensdag ‘on hold’ gezet. De Taiwanese minister van Gezondheid vermoedt dat er sprake was van buitenlandse invloed. De Aziatische eilandnatie, die al decennia overhoop ligt met China over wie de rechtmatige Chinese overheid is, heeft de pandemie tot nu toe goed doorstaan. Taiwan telt vandaag minder […] The post Zette China druk op BioNTech om Taiwanese vaccindeal te dwarsbomen? En hoe is dat mogelijk? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy