Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:44 uur

Minstens vijftien doden bij Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook

De Morgen

05/08/2022 - 21:15


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Palestina meldt 15 doden en 125 gewonden na Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook kosten steeds meer slachtoffers, zegt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zaterdag. Minstens vijftien mensen zijn om het leven gekomen, minstens 125 mensen raakten gewond.
  [naar artikel]
 2. Israël hervat luchtaanvallen op Gazastrook en roept reservetroepen op (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft vrijdagavond de luchtaanvallen op de Gazastrook hervat na een eerdere golf diezelfde dag, waarbij het Israëlische leger vijftien mensen zegt te hebben gedood. Onder de doden is ook Tayseer al-Jabari, een hoge commandant van Islamitische Jihad, zo bevestigde de groep in een verklaring.
  [naar artikel]
 3. Israël voert luchtaanvallen uit in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker zeven mensen het leven gekost.
  [naar artikel]
 4. Israël voert luchtaanvallen uit op Gazastrook na raketaanval (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft dinsdagochtend vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat maandag vanop de Palestijnse enclave een raket werd afgevuurd richting Israël. Dat meldt het Israëlische leger, net als getuigen en Hamas, de islamistische groep die aan de macht is in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 5. Israël hervat luchtaanvallen in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker zeven mensen het leven gekost. Vrijdagavond heeft Israël de aanvallen ook opnieuw hervat en hebben ze hun reservetroepen ingeschakeld.
  [naar artikel]
 6. Palestina meldt 24 doden - waaronder 6 kinderen - en 203 gewonden na Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn al zeker 24 mensen om het leven gekomen, onder wie zes kinderen en twee vrouwen. Dat kondigt de Palestijnse minister van Gezondheid aan. Volgens de Palestijnen zijn er ook zeker 203 gewonden.
  [naar artikel]
 7. Israël voert luchtaanvallen uit op de Gazastrook: “Zeker 9 doden, onder wie 5-jarig kind” (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker negen mensen het leven gekost. 55 andere raakten gewond.
  [naar artikel]
 8. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza nadat Palestijnen brandballonnen lanceren (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische luchtmacht heeft zondag vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israëlisch grondgebied waren opgelaten. Dat meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 9. Tiental doden bij Israëlische beschietingen van Gaza: barst conflict met Palestijnen opnieuw los? (05/08/2022 - VRT NWS)
  Bij Israëlische aanvallen in de Gazastrook zijn volgens bronnen acht tot vijftien doden gevallen. Onder hen zou een commandant van de terreurorganisatie Islamitische Jihad zijn, maar ook een kind. Volgens Israël gaat het om een preventieve aanval om wraakacties van Jihad te verhinderen na de arrestatie van een van hun leiders eerder deze week. Vanavond zouden er vanuit de Gazastrook ook raketten zijn afgevuurd op Israël.
  [naar artikel]
 10. Israël voert luchtaanvallen boven Gazastrook uit in reactie op brandballonnen (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van de Palestijnse beweging Hamas. De Israëlische luchtmacht reageerde daarmee op de brandballonnen die eerder vanuit de Palestijnse enclave waren opgelaten en die branden in Israël hadden veroorzaakt.
  [naar artikel]
 11. Kopstukken van Islamitische Jihad “geneutraliseerd” na Israëlische luchtaanvallen (07/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische strijdkrachten hebben de kopstukken van de Palestijnse militante groepering Islamitische Jihad (PIJ) “geneutraliseerd” bij de luchtaanvallen van de voorbije twee dagen op de Gazastrook. Dat zegt het Israëlische leger zaterdag. De PIJ bevestigt intussen dat Khaled Mansour om het leven is gekomen. Hij had de leiding in het zuidelijke gedeelte van de Gazastrook.
  [naar artikel]
 12. Acht doden bij nieuwe luchtaanvallen op Gazastrook (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Israëlische luchtaanvallen op doelen van de extremistische Islamitische Jihad in de Gazastrook zijn vandaag acht mensen gedood. Dat zei het...
  [naar artikel]
 13. Palestina meldt 24 doden en 203 gewonden na Israëlische aanvallen op Gazastrook: VN-Veiligheidsraad maandag bijeen (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn al zeker 24 mensen om het leven gekomen, onder wie zes kinderen en twee vrouwen. Dat kondigt de Palestijnse minister van Gezondheid aan. Volgens de Palestijnen zijn er ook zeker 203 gewonden. De VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over het geweld in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 14. Israël voert luchtaanvallen uit "doorheen de Gazastrook” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft aanvallen uitgevoerd op de Palestijnse Gazastrook. Dat heeft het Israëlische leger zelf meegedeeld.
  [naar artikel]
 15. Kopstukken van militante groepering Islamitische Jihad “geneutraliseerd” na Israëlische luchtaanvallen (07/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Israëlische strijdkrachten hebben de kopstukken van de Palestijnse militante groepering Islamitische Jihad (PIJ) “geneutraliseerd” bij de luchtaanvallen van de voorbije twee dagen op de Gazastrook. Dat zegt het Israëlische leger zaterdag. De PIJ bevestigt intussen dat Khaled Mansour om het leven is gekomen. Hij had de leiding in het zuidelijke gedeelte van de Gazastrook.
  [naar artikel]
 16. Israël onderschept raket en voert luchtaanvallen op Gaza uit (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Palestijnse militanten hebben zaterdag een raket afgevuurd op de stad Ashkelon, in het zuiden van Israël. Israël wist de raket te onderscheppen en heeft als reactie op de aanval meerdere luchtaanvallen op de Gazastrook uitgevoerd, meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 17. Israël doodt commandant Islamitische Jihad bij luchtaanvallen op Gaza (05/08/2022 - De Tijd)
  17:44 Bij luchtaanvallen van het Israëlische leger in de Gazastrook zijn vrijdag zeker zeven doden gevallen, onder wie een leider van Islamitische Jihad. De incidenten verhogen de spanningen in de streek op...
  [naar artikel]
 18. Israël start luchtaanvallen op Gazastrook (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger is deze namiddag gestart met luchtaanvallen op de Gazastrook als reactie op een raketaanval in de buurt van Tel Aviv, waarbij...
  [naar artikel]
 19. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit in Gazastrook (18/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd in de Gazastrook. Er werden doelwitten van Hamas onder...
  [naar artikel]
 20. Nog raketten afgevuurd vanop Gazastrook, Israël reageert met luchtaanvallen (21/04/2022 - Knack)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanop de Palestijnse enclave een raket afgevuurd werd naar Israël. Dat melden getuigen en bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Vanop de Gazastrook werden daarna opnieuw weer verschillende raketten afgevuurd, meldt Israël.
  [naar artikel]
 21. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza (02/01/2022 - De Tijd)
  13:15 Het Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten in de Gazastrook, de dag nadat er raketten werden afgevuurd vanuit dat gebied.
  [naar artikel]
 22. Israël: "Leiders van Islamitische Jihad uitgeschakeld", dodental na bombardementen in Gaza loopt op (07/08/2022 - VRT NWS)
  Bij Israëlische luchtaanvallen in de Palestijnse Gazastrook is opnieuw een kopstuk van terreurorganisatie Islamitische Jihad gedood. In totaal zijn volgens de Palestijnse autoriteiten 32 doden gevallen vrijdag en zaterdag. De nieuwe Israëlische militaire operatie in Gaza zou een week kunnen duren, waarschuwt het leger.
  [naar artikel]
 23. Israëlische aanvallen op Gaza (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen in Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 24. Palestijnen kondigen eenzijdig staakt-het-vuren aan na geweld in Gazastrook (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na de beschieting van Israël met raketten en de luchtaanvallen van de Israëlische luchtmacht in de Gazastrook hebben militante Palestijnen...
  [naar artikel]
 25. Israël voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten in Gaza (02/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Israëlische leger heeft zaterdagnacht luchtaanvallen uitgevoerd op militaire doelwitten van Hamas in de Gazastrook. “Israëlische gevechtsvliegtuigen richten zich op een site van de brigades van al-Qassam (gewapende vleugel van Hamas, red.) ten westen van Khan Younis in het zuiden van Gaza”, melden Palestijnse veiligheidsbronnen aan het Franse persbureau AFP. Ze melden ook artillerievuur op een observatiebasis in het noorden van de enclave.
  [naar artikel]
 26. Meerdere raketten afgevuurd vanop Gazastrook, Israël reageert met luchtaanvallen (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanop de Palestijnse enclave een raket afgevuurd werd naar Israël. Dat melden getuigen en bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Vanop de Gazastrook werden daarna opnieuw weer meerdere raketten afgevuurd, meldt Israël.
  [naar artikel]
 27. Man valt voorbijgangers aan met bijl en mes in Israël, minstens 3 doden (05/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In El’ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon bevindt zich in kritieke toestand. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Volgens de Israëlische vrijwillige noodhulpdienst ZAKA ging de dader passanten met een bijl en een mes te lijf.
  [naar artikel]
 28. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit op Gazastrook (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft deze morgen in de Gazastrook opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Hamas. De militaire actie was een vergelding voor een...
  [naar artikel]
 29. Nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza na ‘brandbalonnen’ (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 30. Israël voert luchtaanval uit op jihadisten in Gazastrook (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger voert vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uit op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad. Volgens ooggetuigen zijn er slachtoffers gevallen, zeggen zij tegen persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 31. 18 gewonden bij nieuwe Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook, ondanks afgekondigd bestand (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft vandaag nieuwe luchtaanvallen op de Gazastrook uitgevoerd. Daarbij werd een gebouw in Gaza-stad verwoest, waartoe...
  [naar artikel]
 32. Opnieuw tientallen gewonden bij protesten in Gazastrook (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens 385 Palestijnse protesteerders zijn gewond geraakt na nieuwe botsingen met Israëlische soldaten aan de grens van de Gazastrook met Israël....
  [naar artikel]
 33. Nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza na ‘brandballonnen’ (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 34. Minstens negen doden en 55 gewonden bij Israëlische luchtaanval op Gazastrook (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Israël voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten Gaza (02/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten van Hamas in de Gazastrook. "Israëlische gevechtsvliegtuigen richten zich op een locatie van de Al-Qassam-brigades ten westen van Khan Younis in het zuiden van Gaza", melden bronnen aan het internationale persbureau AFP. Al-Qassam is de militaire tak van de radicale Palestijnse groep Hamas die in Gaza aan de macht is.
  [naar artikel]
 36. Israël versoepelt aantal beperkingen in Gazastrook (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft enkele versoepelingen ingevoerd in de Gazastrook. Zo wordt de visserijzone langs de kust van de Gazastrook verder uitgebreid tot 15 zeemijl, meldt de COGAT, een afdeling van het Israëlische ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 37. Israëli's bombarderen Gazastrook (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben gisterenavond bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook. Het Israëlische leger zegt dat het "terroristische...
  [naar artikel]
 38. Israël voert nachtelijke bombardementen uit in Gazastrook (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft deze nacht meerdere doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd. Dat meldt het Israëlische leger op Twitter. "De...
  [naar artikel]
 39. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza (26/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft zaterdagavond luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van Hamas in de Gazastrook. Daarmee reageert het op brandbommen...
  [naar artikel]
 40. Minstens 3 doden bij aanslag in Israël: dader ging passanten te lijf met bijl en mes (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In El'ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon bevindt zich in kritieke toestand. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis.
  [naar artikel]
 41. Minstens twee doden bij aanslag in Tel Aviv, dader omgebracht (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij een aanslag in het centrum van de Israëlische hoofdstad Tel Aviv zijn donderdagavond minstens twee doden gevallen. Dat melden bronnen binnen de hulpdiensten. Een schutter opende het vuur op klanten van een bar in een drukke straat, zei de politie. Na een achtervolging werd de veronderstelde dader door de Israëlische politie om het leven gebracht, melden de Israëlische veiligheidsdiensten.
  [naar artikel]
 42. Een nacht vol bombardementen in de Gazastrook eist zijn tol (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het geweld in de Gazastrook is sinds zondagavond opnieuw aangewakkerd. Zowel de Israëlische luchtmacht als de Palestijnen hebben luchtaanvallen...
  [naar artikel]
 43. Minstens 3 doden bij aanslag in Israël  (05/05/2022 - VRT NWS)
  In El'ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Vier anderen zouden gewond zijn geraakt, twee van hen zouden zich in kritieke toestand bevinden. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Israël viert op 5 mei de 74ste verjaardag van de Hebreeuwse staat.
  [naar artikel]
 44. Geweld bij Gazastrook laait weer op na akkoord Israël en Verenigde Arabische Emiraten (16/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het geweld tussen Israël en Palestijnen in de Gazastrook is weer opgelaaid. Het Israëlische leger zegt dat vijftien raketten zijn afgevuurd op...
  [naar artikel]
 45. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit op Gaza (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische straaljagers hebben luchtaanvallen uitgevoerd op Gaza. Dat meldt het Israëlische leger (IDF) vandaag.
  [naar artikel]
 46. Israël valt Hamas-doelwitten aan in Gazastrook (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische gevechtsvliegtuigen en helikopters hebben gisterenavond laat posities van Hamas aangevallen in de Gazastrook. Dat zegt het Israëlische...
  [naar artikel]
 47. Na Israëlische aanval op Gaza waarbij 31 doden vielen: Egypte meldt mogelijk bestand vanaf vanavond (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Israël stemt in met een bestand om de wapens in de Gazastrook te laten rusten. Het bestand is voorgesteld door Egyptische bemiddelaars. Dat meldt een veiligheidsbron. Het is nu nog wachten op een Palestijnse reactie. “Aan Israëlische kant heeft men de wapenstilstand aanvaard”, zei een Egyptische ambtenaar, zonder details te geven over het tijdschema voor de wapenstilstand. De VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over het geweld in de Gazastrook
  [naar artikel]
 48. Israëlische luchtaanvallen op Gaza na incidenten aan de grens (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft gisterenavond luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat er eerder op de dag incidenten hadden plaatsgevonden...
  [naar artikel]
 49. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit in Gazastrook na raketaanval (07/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een reactie op een raketaanval van militante Palestijnen vanuit de Gazastrook, heeft het Israëlische leger in die regio verschillende...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy